|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  168 169 [170] 171 172   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2012
7.3.2012 9:27:04   
Polzi
IZVIRNO SPOROČILO: hrchy

Sicer sem pa vceraj spekla dva pladnja pice, je sla vecina v zmrzovalnik, da bo za po porodu, ko bova sama z user posted image in se mi ne bo dalo kuhat. Si ve kaj pripravljate vnaprej?

tudi jaz sem si nekaj nakuhala - ne veliko, ker nimam  skrinje, ampak samo 3 predale zmrzovalnika. Sem pa skuhala govejo juhc za 2x, pa za 1x sem si kanelone prpravla, golaž, pašta fižol, čufte. Drugače pa ne mislim s kosili neki pretiravat. Mojga tak ne bo, ker je cele dneve na terenu in gre na toplo malico, potem pa šele zvečer kaj poje - pa še to ni nekaj zahteven. Zase bom pa že kakšno juho spacala, pa solate, solate, solate, da zgubim te odvečne kg. Pa še regrat se bo zaćel zunaj, tako da njamiiiiiii. Pa če spečem kakšno meso, je tud dost na hitro, posebej kakšen puran in piščanec.
No, pričakujem, da mi bo tudi tašča kdaj kaj prinesla, pa tudi mami, ker nisem daleč stran od doma - dobrih 10 minut z avtom.
Kaj si pa ve mislite kaj kuhat? 

Upanje vedno umre zadnje.

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 4226
7.3.2012 9:27:55   
Jada82
Iskrene čestitke za user posted image Kimsy in Ircomp!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image Veliko veselja in crkljanja ob vajinih malčkih in vse dobro želim!!!!

No, jaz še vedno 2v1 user posted image Včerajšnji dooolgi sprehod in user posted image nista nič pomagala .... sicer zvečer se je spet nekaj dogajalo, ampak potem čisto umirilo .... Mah, brezveze, ne grem se več...

Bom še uživala, dokler smo 3, potem itak nekaj časa ne bo nič ..... Tako da, danes greva s tamalo še z eno kolegico na sprehod + pijačo, jutri imamo vpis v vrtec + trgovina ... pol bomo pa videli ..... Bo ko bo .. ne morem več.

Spala sem itak za en drek, ampak saj potem ne bo nič bolje .... tako da, najbolje, da se počasi sprijaznim, da kaj dosti ne morem naredit in pač čakam ... bo že prišel čas, slej ko prej user posted image user posted image

Nič, edino oken se še lotim danes .. to že želim spucat user posted image user posted image user posted image user posted image Pa ravno čas imam, hehehe.

Lep sončen dan vam želim!

(odgovor članu cukr07)
Neposredna povezava do sporočila: 4227
7.3.2012 10:01:10   
cokolino
Jutro

tudi jst sem dns slabo oz. skoraj nič spala. Sem bla sama, moj v nočni in sem brala knjigo v posli...pa sem karnaenkrat zakuhala, vsak rdeča v fris, in slabo mi je ratalo. Sem šla pit mleko, ki ga drugače nikoli ne pijem, ker mi je bljak, pa pritisk sem si zmerila...valda je bil visok 145/85. Ma pol sem se pomirila, in je bil spet ok. Kar nekaj no. Spala pa nisem nič, ker spet nisem našla položaja, non stop na wc-ju, pa trebuh mi je ful boleče trdel. Tko da sem zaprav zaspala komaj, ko je prišel moj, ob 7:30 in sem spala da 9:30. Super ne.

Jutr mam ctg, upam, da mi bo naredil tdi UZ, da sem mal brez skrbi, pa da vidim, kolko je težak že ta otroček. Jah kaj čem, spadam med panične ljudi in pol fantaziram, ko rabi in ko ne rabi.
Sirenatta user posted image sva očitno iste paničarke user posted image

Pa da ne pozabim, Kimsy in Ircomp čestitke user posted image user posted image user posted image

če sem še katero spustila, se opravičujem, uglavnem čestitke vsem, ki že pestvate.

Ursonok kaj si pa ti rešila danes?Če se ne motim, si pisala, da greš na posvet v bolnico, glede CR? No upam, da ti rata po naravni poti, ker vem, da si to želiš.

Aja glede hrane, jst nisem nič pripravila, nimam niti navade stavit v zamrzovalnik, ma mi je že mama rekla, da si bo ona vzela mal dopusta, pa da mi pride pomagat...čeprav se jst strašno bunem, ker bi rada vse sama, ma jo nečem preveč užalit, ker vem, da si ona to želi bolj kot vse na svetu...mama user posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 4228
7.3.2012 10:03:51   
cmokica*
heii punce.čestitke vsem mamicam in veselo cartanje vam želim user posted image
Jaz pa mam eno vprašanje..sicer bom prvič mamica in zato me vsaka malenkost začne zaskrbet ker vedno bolj proti koncu gre vedno bolj smo panične se mi zdi :) sem v 37tenu in sem včeraj ponoči ful mela krče in samo sem laufala na wc lulat  tako da nismo nič prav spali..user posted image čez popoldan pa me je ful bolel trebuh in tiščal..brcik pa se mi zdi da ne čutim več tolk kot dva dni nazaj...sploh niso več tolk močne in majn jih je..ima katera podobne izkušnje? mislite da bi e mogla it v porodnišnico kazat? ker koaj naslednji tedn mam g.user posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 4229
7.3.2012 10:21:26   
hrchy
Oh ja, za kaksno kosilo bi tudi memi mama prav prisla - pa kaj naj, ko je 2000 km stran user posted image Saj se je ponujala, ce pride na obisk za par tednov, da pomaga, ampak na-a to pa ne user posted image . jaz si kuham predvsem za kosila, ko mojega ne bo - njoke, pica, scones, omakice... saj vecerje bo ze on kuhal (ful rad kuha in ima ze cel meni, kaj mi bo pripravljal), kdaj tudi za kosilo za naslednji dan, ampak kaksne dneve pa racunam, da mi bo prav prislo. Imam pa tudi jaz tri predale zamrzovalnika, prav veliko ni, bolj za prvo pomoc user posted image

Tkaj je ena prijateljica rodila tri mesece nazaj in je rekla, da ima sele zdaj kdaj pa kdaj toliko casa, da skoci na wc, tus je ze cista fantazija. In si ni za jest nikoli mogla nic pripravit in je jedla samo fast food ali pa pasto. Jaz bi kljub temu rada imela malo bolj 'kreativno' dieto user posted image Pa na regrat tudi komaj cakam. Na sreco ga tukaj ne nabirajo, tako da je vse za naju!!!!! user posted image

(odgovor članu cokolino)
Neposredna povezava do sporočila: 4230
7.3.2012 10:45:57   
Jada82
Jupiii, okna pomita user posted image user posted image user posted image user posted image Še zadnji izmed mojih "mini projektov" pred porodom zaključen. Prav zadovoljna sem!!! user posted image user posted image user posted image user posted image Se kar bolje ven vidi ... hehehe user posted image user posted image user posted image

Zdaj pa čakam mojedva, da prideta, potem pa na sprehod s kolegico in otroci user posted image user posted image

Kosila - jaz ne bom nič vnaprej pripravljala - najprej bo kuhala moja mami pa tašča al pa moj ... pol bom pa najbrž že kmalu ok in bom sama .... al pa bo kdaj tašča kaj dala pa tko ... Bomo že .. ne kompliciramo ...

Cmokica - pomoje ni nobene panike ... logično, da manj čutiš brce, user posted image nima več toliko prostora, da bi non stop migal .. tud jaz manj čutim, ampak kadar pa, pa je bolj udarno ... uf, če se premakne, me kar zaboli ... grrrr. user posted image user posted image user posted image Drugače se ti pa mogoče že kaj pripravlja ... nič hudega, 37. teden je čist ok user posted image user posted image Kar pogumno! Če pa res ne boš čutila sploh, pa pojdi na ctg .... pokliči G in razloži ... ampak dokler vsaj malo čutiš, pomeni, da je vse ok! Tudi jaz kakšen dan vmes manj čutim, potem pa spet ....

Nič, grem še v klet perilo pobrat .... pa vodo spit, toooook sem žejna!!!!

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 4231
7.3.2012 11:43:37   
kaminek
iz pregleda od G in bomo čakal do ponedeljka, če pa še do takrat ne bo nič, pa v P na eventuelno sprožitev. ne bo se čakalo 14 dni čez rok, ker je med težjimi user posted image . plodovnice tudi imam dovolj. CTG je bil kr dejaven, sam to nč ne pomeni. tk da čičam in čakamuser posted image .upam, da ta polna luna odpre pot našim user posted image , da začnejo vn hodtuser posted image

***Solza je lepa, če prihaja iz srca!***

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 4232
7.3.2012 14:39:54   
mmmv
Hov hov: ja mene so zadnjič v Hoferju naprej spustili. Sem bila zadnja v vrsti pa ko sme ravno stopila v vrsto se je odprla nova blagajna in so mi 3 pred mano rekli, da naj kar grem. Pa na busu mi odstopijo sedež. Samo mi ni panike stat,če ni gužve, če se lahko normalno držim. No saj zdaj ne hodim več nič na bus......

CTG: danes sem imela prvič CTG. Dajte mi prosim povedat, sicer bom šla prebrat, ampak tako firbec.... eno je otrok utrip, eno pa kao popadki ane? no in tisti kao popadki al kaj se je številka skoz vrtela okoli 40. Kaj to pomeni?? Ginekologinja mi je samo rekla, da popadkov ni. In to je to, kar je bilo govora o izpisu. Tistih krivulj se pa ne spomnim. Sem rekla, da si bom raje številke zapomnila. Grem pa jutri v 37 teden. Pri koliko pa čutiš popadek??

obseg glavice: s kakšnim obsegom glavice pa se otroček rodi v povprečju??

kosila: jaz sem prejšnji teden naredila za ene 3x golaž. 2 različna imam. govejega in žrebičkovega. pa zmrznjeno zelenjavo imam v hladilniku pa po kakšne čufte bom še šla. aja pa govejo juhico imam namen še skuhat. imam pa tudi jaz taščo pa mami 1km stran in valda bo kakšna kaj prinesla:)) ha ha ha...sicer pa je moj mož odličen kuhar in sem se v bistvu od njega navadila kuhat in se sploh ne bojim, da bom lačna. sploh ko bo skrbel predvsem za zdravje svojega otročka:))))))

>Aja da ne pozabim. čestitke vsem ki ste rodile. Res prevladujejo punčke. Ne morem verjeti. na splošno v zadnjem času. pa še 3 poznam ki bodo letos imele punčko. Aja pa še jaz!!

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 4233
7.3.2012 14:52:49   
miska333
CTG: una tazgornja krivulja (in tavišje številke) so otrokov utrip. Spodnja krivulja pa kaže popadke oz. krčenje maternice (?). Mislim, da popadki, da v P kaj pomenijo morajo biti nad 60 (če se ne motim?). je pa fora pri popadku, da mora počasi naraščat in potem počasi padat...pač krivulja. Pa še redni morajo bit. Jaz sm imela vse vrednosti na prvem ctgju nad 60 (tko prov celo črto) pa so mi pol pojasnl, da babca pač ni 'resetirala' naprave...in je bilo namesto od 0 od 50 naprej...v bistvu niso tok številke važne kot krivulje, če sm jst prav razumela user posted image Če se ti je črta skoz vrtela okrog iste številke popadkov ni...

Obseg glave: povrečen obseg hmm rečno 35cm? ne vem. moja prva je imela 36, sam je bla kr velika (4270g).

(odgovor članu mmmv)
Neposredna povezava do sporočila: 4234
7.3.2012 16:41:52   
ursonok
Evo mene,

vstala zjutraj ob 5.30, ob 6.50 bila že v P, ven prišle ŠELE ob 11.20!!! Več kot 4 ure. user posted image user posted image Potem sem prišla domov, pojedla ogromen zajtrk in padla v komo za debelo uro. Zdaj počasi prihajam k sebi - moja dva pa iz vrtca.

So pa vsaj novice malo bolj vzpodbudne user posted image Imela CTG, potem UZ, nato pa pogovor pri šefu P. Ja, to je tisti tip, ob pogledu na katerega me je vedno minila volja do življenja. Tip je poln samega sebe, na faci mu piše "jaz sem Bog", baje je ekstremno nadut in prepričan v svoj prav (sicer je baje res zelo izkušen, vsaj kar se tiče "problematičnih" ginekoloških primerov, a vseeno). Je pa res, da je baje pristaš naravnih porodov (ne CR-jev). (Je na nekem forumu ena pisala vsa obupana, da so ji po petnajstih urah matranja naredili CR, potem je pa drug dan ta šef prišel do nje in jo nahrulil, češ da je navadna golazen, ker se ji ne da rojevat naravno).
No, glede na to, da imava tokrat oba enake poglede (naravni porod, če se le da), in da so bili moji izvidi dobri, sva se kar hitro sporazumela user posted image

Torej: CTG lep, risal popadke, vendar še neredne, utrip med 140 in 150, le ob popadku poskočil na 160. Na UZ ju so še enkrat preverili debelino rane (vse ok), teža otroka baje tudi ni več kot 4kg. Potem me je tip pregledal vaginalno in je bil zelo navdušen - ni sicer povedal, koliko sem odprta, je pa rekel, da je MV pripravljen na porod in da kar se njega tiče te N ne bom prenosila (v P so mi na podlagi zadnje M izračunali rok 10. 3., tj. sobota user posted image ).
Rekel je, da naj pridem v ponedeljek na CTG, ampak da je skoraj 100%, da bom prej rodila (priporočil dolg sprehod in seks user posted image ). Po njegovem imam glede na dobre rezultate in situacijo 80% šans, da rodim naravno brez zapletov. To je po enem CR in konizaciji res veliko. Seveda mi pa nihče ne more garantirati, da bo tako.

Naj dodam še to, da sem ravnokar z wc-ja, kjer mi je na papirju ostal kup rjavo-rdeče obarvane sluzi. Mislim, da smo se znebili čepa user posted image .

Res sem vesela. Čutim, da se telo pripravlja in očitno je imelo včerajšnje ročno odpiranje MV in večerni user posted image res učinek user posted image . Bo treba danes ponoviti vajo user posted image

Čestitke Kimsy za malo Kim!
Kaminek, ti pa že čisto predolgo "strašiš" tu gor! Veš kdaj si že pisala, da te ponoči ubijajo popadki! Takoj rodit!
Jada, daj pridi še k nam malo pospravit! Mene daje gnezdenje, a le tako, da bi pekla in kuhala user posted image

Priprava jedi za po porodu
Ne, mi se tega ne gremo. Itak oba doma delava, tako da ne bo panike. Jemo pa večinoma zelenjavo in žita, tisto se pa da kar hitro skuhati. Namazi tudi niso problem. Edino v trgovino bo treba hoditi po zelenjavo in rženi kruh brez dodatkov ... Hm, morda pa bi se spet vrnili k domači peki ... Bomo videli.

Hrchy,
tale tvoja kolegica mora imeti pa res zahtevnega otročka. Saj je res, da je na začetku hard core, sploh pri prvem, ampak tri mesece je pa malo preveč. Ne vem sicer, kako je, če ni moža doma, ampak mislim, da bi se situacija v treh mesecih že morala malo umirit. Madona, mi se prej kot v treh mesecih nameravamo selit! V drgo državo z dvema majhnima otrokoma! A imamo preveč visokoleteče plane? user posted image

Nič, pridne bodite, pišite še kaj, da bom imela kaj za brat! user posted image Zdaj, ko sem končala projektič, mi je resno dolgčas.

(odgovor članu miska333)
Neposredna povezava do sporočila: 4235
7.3.2012 21:51:13   
sirenetta

IZVIRNO SPOROČILO: zmajcy_

Ja pri meni ni neke telovadbe, lihk tok da se mal premakne.. ampak je to že 2 tedna.. rok imam šele 29.3. ( glede na morfologijo ) glede na zadnjo menstruacijo je pa 21.3. tko da ubistvu se mi zdi to full kmal... bomo vidl v četrtke kaj bo rekla na pregledu kako kaže...

Zmajcy to imava pa čisto podobno rok...en dan razlike imava, gleda na menstruacijo imam 20.3. glede na NS in morfologijo pa 30.3....tudi pri meni že ziher dober teden ni telovadbe.

A ta četrtek imaš pregled, torej jutri? Javi kaj pravi tvoja G....
Jaz imam komaj v ponedeljek, bi morala imeti ta petek, pa mi je prestavila, ker je ta petek ni user posted image .

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 4236
7.3.2012 21:56:42   
sirenetta

IZVIRNO SPOROČILO: kimsy

najprej vsem čestitke za nove člane! Mi smo tud dobili deklico Kim, v nedeljo zgodaj zjutraj in sva od včeraj doma! Porod ekspresen! Ob priliki napišem več!

Čestitke user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image in lepo se cartajta!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kimsy)
Neposredna povezava do sporočila: 4237
7.3.2012 22:22:24   
sirenetta

Glede vljudnosti: no, iz te nosečnosti sicer nimam nobene take ali drugačne izkušnje, ker res tako malo hodim naokoli.

Imam pa eno anekdoto iz prejšnjega 8.marca: nisem sicer bila noseča, sem pa bila edina ženska v cvetličarni in v vrsti pred mano en kup moških, cela kolona jih je bila in jaz ta zadnja za njimi. In glej ga zlomka, niti eden se ni spomnil, da bi me na dan žena spustil naprej. Potem pa sem se jaz spraševala, ali sem jaz čudna, da sem sploh pomislila, da bi se pa ja spodobilo, da bi me spustili naprej ali kaj.

No, me prav mika, da bi jutri šla v cvetličarno, pa da vidimo, ali vsaj velik trebuh kaj spremeni v moških glavah glede kavalirstva na dan žena user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kuhanje in zamrzovanje: tudi mi imamo 3 predale zmrzovalnika, tako da sem pripravila samo goveji golaž za ene 4x, pa z mešanim mletim mesom 4x (naknadno sem v starih zapiskih materinske prebrala, da svinjina ne gre skupaj z dojenje zaradi nekih encimov in alergij...a ve mogoče katera kaj o tem???) in pa paradižnikovo omakco tudi za parkrat.

Sem tudi razmišljala, kaj bi še, pa se nisem nič spomnila....a govejo juhco zamrznete samo jušno osnovo (tekočino) ali tudi vse kar je not (korenje, zeleno, cvetačo, meso..)???

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 4238
8.3.2012 7:24:16   
kaminek
BABNCEEEEE, vse najlepše za 8.marec. naj vam sonček polepša dan, če pa še kakšno drugi darilce dobite, bo pa že preveč kičastouser posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4239
8.3.2012 7:30:27   
kaminek
hahaha, sm v svojmu tickerju opazla, da imam še en dan do PDP-ja. če ne rodiš do roka, se ti začne prištevat???user posted image svašta

v glavnem, jst se postavljam v vrsto tistim user posted image , k so se bahale, da se jih čep luščiuser posted image user posted image . včeri sm se prisilila in z velikooooo volje in muke hodila 1,5 ure. sicer počasi, ampak sem. ponoči sm poleg otrdevanja trebuha, dobila predmenstrualne bolečine (špikanje, zategovanje, bolečine v križu) in hb, niso ponehale. potem sm šla na WC in tud jst user posted image dobila že zgodnje darilo-luščenje čepa. sam pr men ga ni za "kepo", ampak imam krvavo obarvano sluz, ker se mi je že pred 3 tedni začel luščit.

tko, da zdej lohk tekmujemo, katera bo, recimo, dons prva pristala v P in začela svojo "tekmo"user posted image .

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 4240
8.3.2012 7:34:14   
Polzi
jutro in čudovit sončkast naš dan, 8. marec, tudi z moje strani. No, upam, da bom letos tudi prvič doživela tudi 25. marec user posted image user posted image  

Naj vas vaši dragi presenetijo s čim prijetnim, moj bo itak pozabu user posted image

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 4241
8.3.2012 7:35:52   
Polzi
IZVIRNO SPOROČILO: sirenetta

Sem tudi razmišljala, kaj bi še, pa se nisem nič spomnila....a govejo juhco zamrznete samo jušno osnovo (tekočino) ali tudi vse kar je not (korenje, zeleno, cvetačo, meso..)???

Pri juhci jz zamrznem samo osnovo, ker korenček rata potem tako mehek, pacas_t, brez okusa in ga ni smiselno zamrzovat, verjetno je tako tudi z ostalo zelenjavo. 

Bom pa danes naredila še jagodne cmoke in jih bom tud vrgla v zamrzovalnik nekaj. so le boljši domači kot pa tisti kupljeni z marmelado.

< Sporočilo je popravil Polzi -- 8.3.2012 7:36:50 >

Neposredna povezava do sporočila: 4242
8.3.2012 7:41:21   
Polzi
Povejte mi nekaj - a se vedno najprej odlušči čep, šele nato dobiš popadke al kako je s tem?

Srečnnice ste, da lahko tako veliko hodite, jaz zaradi tega user posted image  vkleščenega živca na riti ne morem velik. Upam, da bo po porodu to minilo in bom lahko na polno vozičkala, da se znebim vseh kilogramov. Pa še sobno kolo si sposodim od sestre in gonim 100/h. Ker taka celulitasta enostavno ne mroem bit user posted image

Se mi pa zdi zdejle že 2 dni, da se je moja user posted image  spustila malo nižje - ko sedim imam trebuh na bedrih user posted image  Mogoče bo pa kmalu kaj, ker obračanje v postelji je problem, vstajanje iz tal še večji. Popoldne se pa itak počutim kot balon, ki ga bo kmal razneslo.....

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 4243
8.3.2012 7:58:39   
kaminek

IZVIRNO SPOROČILO: Polzi

Povejte mi nekaj - a se vedno najprej odlušči čep, šele nato dobiš popadke al kako je s tem?

ne, nikakor ne. čep se ti odlušči preden ti odteče voda-načeloma naj bi blo tko. ker ta čep ima med drugim tud funkcijo kot navaden čep na steklenici-ko odpreš, steče vn. neki tacga

(odgovor članu Polzi)
Neposredna povezava do sporočila: 4244
8.3.2012 8:05:25   
Evita78
IZVIRNO SPOROČILO: kaminek

BABNCEEEEE, vse najlepše za 8.marec. naj vam sonček polepša dan, če pa še kakšno drugi darilce dobite, bo pa že preveč kičastouser posted image user posted image

Če že ne bo kakšna user posted image  , pa lahko vsaj kakšno čokoladco al pa bonbonjero prnesejo...vsaj pri men mam občutek, da je cukr skoz na minimumu... user posted image user posted image

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 4245
8.3.2012 8:28:56   
Lešnica
Punce mene pa zanima kaj je boljš varuška za nosit otroka ali kengurujček?
Jaz sem tudi včeraj imela prvi ctg, na koncu se vsedem pa mi sestra pravi: imate pa res našponan trebuh!user posted image
So pa ornk podvigi, ko se je treba uleč, vstat, vse me nekaj cuka, tišči, pa še dva tedna imam do konca, saj bo hitr, a neuser posted image .
Kar se kuhanja na zalogo tiče, pri nas ne bo nič tega, vse sproti pojemuser posted image , pa še mama pride za nekaj dni, računam na njeno kuhinjouser posted image .
Ful bi regrat jedla, samo če bo taka suša še naprej nam bolj slabo kaže pri pomladnih vitaminčkihuser posted image user posted image .
Lep dan žena vsemuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Evita78)
Neposredna povezava do sporočila: 4246
8.3.2012 8:37:00   
listek
Lep dan žena še od mene user posted image user posted image !

Moj me je zjutraj presenetil s tortico v obliki srčka, pol me pa še na kosilo pelje, ful je prijazen user posted image .

Sicer se pa pri meni nič ne dogaja, samo vse me nekaj boli (medenica, sramne kosti).
Kolegica mi je zadnjič rekla, da naj se imam čim lepše zadnje dni, ko sem še kot kinder jajček, s presenečenjem v sebi user posted image - sem se nasmejala.

No, pa da vidimo, ali bo katera danes dobila najlepše darilo v naročje.

(odgovor članu Lešnica)
Neposredna povezava do sporočila: 4247
8.3.2012 8:52:00   
Hov hov
Čao punce! Lep dan žena tudi vam!

Kuhanje na zalogo - nič ne bo od tega, ker sem obupna kuharica (sedaj, ko sem doma se sicer nekaj učim, ampak mi zaenkrat še ne gre najbolje) in ker moj mož uživa v kuhanju user posted image . Me bo moral malo razvajati!

Luščenje čepa - Bravo Kaminek! Zgleda si ti naslednja na vrsti!

Zdaj imam pa še jaz morje vprašanj:

- ko se ta čep odlušči, ali je bolje, da se gre vseeno v porodnišnico pokazat za svaki slučaj, ali pa se počaka doma do oddtekanja vode ali popadkov?
- če voda na enkrat oddteče, ali je potem potrebno takoj v porodnišnico?
- če voda postopoma oddeka, ali se počaka na popadke in gre potem v porodnišnico?
- če pa so samo popadki in nič oddtekanja vode, potem se počaka da so na 5 minut in potem gre v porodnišnico?

p.s. - saj pri 11 otroku nebom več imela takih vprašanj, takrat bom dala že vse permutacije skozi. user posted image

Listek - blagor se tebi za tako lepo presenečenje za 8. marec. Pri nas se to ziher ne bo zgodilo...user posted image

Regrat
- ja jaz ga po polju že gledam, samo ker se težko dol sklonim, ga samo gledam...user posted image

Včeraj sem imela pregled, samo UZ, pa je bilo vse Ok, tako da sem naročena naslednji petek...Spol pa še vedno ostaja neznan...joj!

(odgovor članu listek)
Neposredna povezava do sporočila: 4248
8.3.2012 9:10:39   
kaminek
*ko se odlušči čep, ni nobene panike, da se kam hiti. to je samo predpriprava na porod
*če voda odteče, v celoti ali po delih, se odpravi v P, ker moraš roditi najkasneje v roku 48 ur. dobiš tudi AB, da se user posted image ne bi okužil s kakšno bakterijo, ker tako ni več v sterilnem okolju
*pri popadkih je pa odvisno kolk imaš do P. če imaš blizu P, greš, ko jih imaš na cca.5-7min, bolj oddaljene pa na cca.10min.ampak to je zelooo relativno, ker lohk hitr iz 10min preidejo na 5min in še manj. morajo biti redni in močni

(odgovor članu Hov hov)
Neposredna povezava do sporočila: 4249
8.3.2012 9:12:46   
kaminek

IZVIRNO SPOROČILO: Hov hov

Luščenje čepa - Bravo Kaminek! Zgleda si ti naslednja na vrsti!

joj, naj grejo tvoje besede v božja ušesa. ampak jst nč ne verjamem našmu pobiču, sej veš, moški zelo pogosto obljubljajo in že misliš, da bo, potem pa vedno kakšen izgovor najdejouser posted image user posted image

(odgovor članu Hov hov)
Neposredna povezava do sporočila: 4250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  168 169 [170] 171 172   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  168 169 [170] 171 172   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Ob porodu ne pozabite na svoje oči
Pomembno je, da mamice, še posebej tiste, ki že imajo težave s slabovidnostjo, v napornih trenutkih poroda poskrbijo tud...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?