ursonok
|
Evo mene, vstala zjutraj ob 5.30, ob 6.50 bila že v P, ven prišle ŠELE ob 11.20!!! Več kot 4 ure. Potem sem prišla domov, pojedla ogromen zajtrk in padla v komo za debelo uro. Zdaj počasi prihajam k sebi - moja dva pa iz vrtca. So pa vsaj novice malo bolj vzpodbudne Imela CTG, potem UZ, nato pa pogovor pri šefu P. Ja, to je tisti tip, ob pogledu na katerega me je vedno minila volja do življenja. Tip je poln samega sebe, na faci mu piše "jaz sem Bog", baje je ekstremno nadut in prepričan v svoj prav (sicer je baje res zelo izkušen, vsaj kar se tiče "problematičnih" ginekoloških primerov, a vseeno). Je pa res, da je baje pristaš naravnih porodov (ne CR-jev). (Je na nekem forumu ena pisala vsa obupana, da so ji po petnajstih urah matranja naredili CR, potem je pa drug dan ta šef prišel do nje in jo nahrulil, češ da je navadna golazen, ker se ji ne da rojevat naravno). No, glede na to, da imava tokrat oba enake poglede (naravni porod, če se le da), in da so bili moji izvidi dobri, sva se kar hitro sporazumela Torej: CTG lep, risal popadke, vendar še neredne, utrip med 140 in 150, le ob popadku poskočil na 160. Na UZ ju so še enkrat preverili debelino rane (vse ok), teža otroka baje tudi ni več kot 4kg. Potem me je tip pregledal vaginalno in je bil zelo navdušen - ni sicer povedal, koliko sem odprta, je pa rekel, da je MV pripravljen na porod in da kar se njega tiče te N ne bom prenosila (v P so mi na podlagi zadnje M izračunali rok 10. 3., tj. sobota ). Rekel je, da naj pridem v ponedeljek na CTG, ampak da je skoraj 100%, da bom prej rodila (priporočil dolg sprehod in seks ). Po njegovem imam glede na dobre rezultate in situacijo 80% šans, da rodim naravno brez zapletov. To je po enem CR in konizaciji res veliko. Seveda mi pa nihče ne more garantirati, da bo tako. Naj dodam še to, da sem ravnokar z wc-ja, kjer mi je na papirju ostal kup rjavo-rdeče obarvane sluzi. Mislim, da smo se znebili čepa . Res sem vesela. Čutim, da se telo pripravlja in očitno je imelo včerajšnje ročno odpiranje MV in večerni res učinek . Bo treba danes ponoviti vajo Čestitke Kimsy za malo Kim! Kaminek, ti pa že čisto predolgo "strašiš" tu gor! Veš kdaj si že pisala, da te ponoči ubijajo popadki! Takoj rodit! Jada, daj pridi še k nam malo pospravit! Mene daje gnezdenje, a le tako, da bi pekla in kuhala Priprava jedi za po porodu Ne, mi se tega ne gremo. Itak oba doma delava, tako da ne bo panike. Jemo pa večinoma zelenjavo in žita, tisto se pa da kar hitro skuhati. Namazi tudi niso problem. Edino v trgovino bo treba hoditi po zelenjavo in rženi kruh brez dodatkov ... Hm, morda pa bi se spet vrnili k domači peki ... Bomo videli. Hrchy, tale tvoja kolegica mora imeti pa res zahtevnega otročka. Saj je res, da je na začetku hard core, sploh pri prvem, ampak tri mesece je pa malo preveč. Ne vem sicer, kako je, če ni moža doma, ampak mislim, da bi se situacija v treh mesecih že morala malo umirit. Madona, mi se prej kot v treh mesecih nameravamo selit! V drgo državo z dvema majhnima otrokoma! A imamo preveč visokoleteče plane? Nič, pridne bodite, pišite še kaj, da bom imela kaj za brat! Zdaj, ko sem končala projektič, mi je resno dolgčas.
|