ursonok
|
Dober dan! Jaz še tukaj ... Po zajtrku. Moram pa reči, da sem popolnoma sesuta, boli me medenica, čutim, kako se mi vse širi, boli me križ, noge, vse kosti. Upam, da se ne razpadem . Ponoči imela par bolečih popadkov, ampak nič regularnega. ni bilo, ker smo bili preveč utrujeni. Bo danes bolje Polna luna ja, naša tamala je tudi cel odklop, včeraj je bila sitna ko zmajček. Sicer mirna, po večerji je sedela ob mizi, si nadela plavalno kapo in očala in risala. Vsakič, ko gre lulat v kopalnico, tam nekaj najde, si natakne in potem taka okoli straši . No, zvečer pa čista koma in valda ne spat. Drla se je ko jesihar, besna totalno. No, morali smo jo pustiti, 5 minut huronskega dretja, potem je pa zaspala. Na luno res reagira. Upam, da bo tamali tud - in se recimo danes izstrelil v kozmos Meso in alergije (sirenetta) Svinjina je najbolj alergeno meso (poleg nekaterih vrst rib, recimo polenovke). Zato naj je otrokom ne bi dajali, sploh če imajo že kakšno drugo alergijo. (Jaz in tamala sva obe alergični na svinjino, ampak je ne jemo sploh, mi je od nekdaj , tako da z "odrekanjem" nimamo problemov). Poleg tega je zadnja leta čedalje bolj alergen tudi piščanec - pa ne zaradi samega mesa kot takega, ampak zaradi antibiotikov in drugih zdravil/hormonov, s katerimi faširajo piščance. Zdaj se oglašuje recimo piščanec, ki ima dodane neke omega-3 maščobe, kao dobre za zdravje. No, to je totalna umetna svinjarija, ki v telesu naredi čisto štalo in sproža alergije (za omega-3 jej ribe in olja ali kaj drugega, kjer gre za naravno sestavino, ne dodano). Tako da so za otroke z alergijami od mesa najboljši kunec, raca in puran (za razliko od piščanca puran baje noče jest hrane, ki ima vmešana zdravila/hormone, če pa jo že je, pa kmalu pogine, zato se rejcem nekako "ne splača" filati puranov s to svinjarijo). Hvala za vse, ki mislite name in se veselite za moje "uspehe" . Res upam, da nam uspe naravno in to čim prej Zdaj grem peš v mesto, ura in pol hitre hoje. Na en čajček, pa pogledat še eno Natur trgovino, v kateri še nisem bila. Da vidim, ali imajo kaj slastnega. Drugače nam je pa spet zmanjkalo kolača - bo treba kaj spečt . Aja, sem bila pa včeraj pridna in sem malo pomila kopalnico . Držim pesti za vse, ki se vam že kaj dogaja. Ostale pa uživajte zadnje tedne!
|