ursonok
|
Uf, Populis, driskica, vidim, da ti dogaja . Sem kar malo jezna, ker me boš prehitela, a kaj naj - želim ti vse najboljše in najhitrejše! Hvala za lepe želje, sem bila danes spet peš v mestu, ura in pol hitre hoje, zdaj sem sesuta, sta me pa pravkar obiskala dva boleča popadka v roku pol ure - veliko ni, a upam, da je začetek!!! Še nekaj neporavnanih računov: Hrchy, kolač je ful preprost in - po moje - za veliko večino ljudi dokaj neokusen. Je namreč brez mleka/smetane, sladkorja, pšenice, jajc itd. Se pravi brez tistega, kar je "bistvo" običajnih slaščic. Naredim vlečeno testo - iz kvinojine, prosene in/ali ajdove moke (najbolj okusno testo je iz kvinojine in prosene). Na testo dam eno plast mletega maka, ki ga zmešam z vročim riževim mlekom, da nastane taka mazljiva masa (mljask), povrh pa eno plast dušenih jabolj (jabolka narežem na majhne koščke - par kg, jih dam v posodo, dodam FUL rozin in to dušim toliko časa, da nastane taka jabolčna masa (lahko dodaš še med, če ti ni dovolj sladko). Ponavadi naredim dva pladnja. En pladenj povrh posujem s kokosom, v enega dam pa povrh še eno plast testa - ta je za tamalo, ki je nora na testo. Midva imava raje kokos. Pečeš okoli 45minut na 180, kolač s s testom na vrhu moraš proti koncu vzeti ven in na tanko namazati z riževo smetano/kokosovim mlekom (da ne bo trdo), potem pa pečeš še okoli 10min. Tako nekako. Bon apéttit! Jada, a ni zamorjeno, ko ti CTG nič ne pokaže . Jaz sem se naročila za jutri - moram iti, ker imam v sredo, če do takrat ne bo nič, "konsultacije" s šefom P, ki me bo verjetno prepričeval, da moram na CR. Še vedno upam, da se danes ponoči kaj začne ... Imam pa že dva dni povečan apetit, kar basala bi vase, sploh take kalorične zadeve, banane, kolač, kruh s humusom ... Trebuh pa kar raste in raste ... Ne vem, kaj naj počnem .. Delat več ne morem, ker so možgani preutrujeni ... Hm, glede na to, da je kolača zmanjkalo, bi šla lahko pečt novega (joj, mož ga je že skoraj sit ). Ali pa bi kaj drugega kuhala ... Hm ... Nič, se še kaj javim!
|