|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  162 163 [164] 165 166   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2012
2.3.2012 20:34:29   
tanciika
imam eno vprasanje M bi mogla dibiti 29.2.2912 vendar jo se nisem in nikoli mi ni zamujala veckrat se jo dobila tudi prej!!!
bolj spodaj pri trebuhu me ze tri dni tako cudno crvici kot da bi dobola M ampakjo se nisem imam pa tudi malo belega izcedka
sem bolj zmatrana ali pa je to vse skupaj samo psiha.Nevem ali sem noseca naredila sem test bil je neguser posted image tiven.
PROSIM ZA ODGOVOR KAJ MISLITE DA SEM NOSECA ALI NE
LP TANCIIKA

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 4076
2.3.2012 20:39:33   
tanciika
pozabila se povedati da grem veckrat na wc lulat

(odgovor članu tanciika)
Neposredna povezava do sporočila: 4077
2.3.2012 20:50:18   
ursonok
Ne morem verjet, kakšne najstnice zahajajo na naš forum user posted image . In želijo, da mi vedežujemo o njihovih eventualnih nosečnostih user posted image user posted image

Sem nesramna, a ne? user posted image

Strašansko sem utrujena in me vse trapaste izjave ali dejanja razkačijo ... Prejle sem skenslala mat na Skajpu, ker je kr neki težila ... Joj, kako sva pa jaz in moja mati nekompatibilni ... Sploh ne štekam, kako jo lahko fotr prenaša že cel lajf user posted image user posted image . S fotrom se imam recimo ful dobro ... Morda zato, ker zna biti tudi tiho, če nima nič za povedat user posted image

Drugač pa ležim, bulim Sveto in svet, surfam po netu in razmišljam, kako bi bilo fino, če bi ta vikend rodila ... Recimo že kar jutri. Joj. Ampak glede na to, da nimam nekih hudih popadkov, verjetno bolj slabo kaže user posted image .

Aja, se moram pa pohvalit, da so moji krvni izvidi idealni user posted image . Vse v normi, tudi hematokrit in hemoglobin, bravo! Urin seveda tudi ok. Oh, kako fino, a ne? user posted image

Nič, grem ležat in čakat, da se moj vrne ...
papa

(odgovor članu tanciika)
Neposredna povezava do sporočila: 4078
3.3.2012 0:13:05   
tjaShiika
Draga tanciika;

Če je pokazal test negativen rezultat potem verjetno (99.9%) nisi noseča, no sicer lahko vseeno stopiš do svoje ginekologinje in ji poveš težavo pa bo ona stvar preverila. Ampak sem pripričana da nisi noseča.
Sicer pa je izostanek perila včasih čisto normalna zadeva.
No naj ti pa povem da nosečnice ne hodimo več krat na WC ker smo noseče in v nas divjajo hormoni ali kako si pač nekatere to predstavljate, ampak zato ker plod v maternici zaradi svoje teže pritiska na mehur. Kar pomeni da pogosto uriniraje pride v poštev v pozni nosečnosti ko otrok že pridobi na velikosti in teži, pa tudi ni pravilo da vsaka nosečnica hodi na WC pogosteje. Tako da naslednjič ko boš pomislila na nosečnost, prej pomisli na kakšne slabosti, ali pa da ti kakšna hrana smrdi/diši, občutljivost na vonjave, razdraženost.

LP

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 4079
3.3.2012 6:20:58   
kimsy
jutro!
Tud jst celo noč gledam na uro in razmišljam, kako fajn bi blo rodit ta vikend, ker sm vsega naveličana. Pol si pa mislim, da na nedeljo ne bi, ker so ponavad tečni, ker je premalo kadra!user posted image
Pri meni sicer je malo akcije! Zdaj sm bla na wc-ju in sm mela na mini vložku kri, to pomeni, da se mi je čep odluščil, ker je blo včeraj zvečer na hlačkah full goste sluzi, prava kepa. Pri prvi sem tud začela na isti način, petek zjutraj čep, v nedeljo pa rodila.
V petek sem mela kontrolo, vse ok, sam ne ni nč pogledala ginekološko, pa sm bla kar mal jezna, ker sm upala, da me bo in s tem kaj pospešila, pa me je naročila čez en tedn. PA to bom že 4 dni čez pdp. user posted image Ma po moje si vsaka želi, da rodi kak dan pred pdp, ne pa kasneje, a ni res?
Danes morem obvezno naštimat za tamalo ruzak za vrtec, ker gre v pon po 5ih tednih ponovno mal v vrtec, je bla zdaj bolna! Pa lase si morem umit, pa mislim, da bom v petek jst že doma z mojo user posted image . Hahaha Sm optimist, a ne? Aja, pa torbo za P morem še enkrat preverit, pa... Ojoj, panika! Nč, lepo bodite, pa se kmalu kaj javim!

Nič ni nemogoče! So pa stvari lažje in težje dosegljive!

(odgovor članu tjaShiika)
Neposredna povezava do sporočila: 4080
3.3.2012 7:41:28   
Saša33
Dobro jutro,

se vam še mal oglasim. Včeraj  dop sem imela naval čiščenja, okna pa kopalnica pa e zvečer likanje, vmes urni sprehod.
Zvečer me je čist zmatralo, hormoni so mi prekipel in potem se je začelo močno špikanje direktno nad vratom.
Mali je imel akcije in porival nogice direkno ven nad popkom. Trebuh ni niti otrdeval, mogoče mal mravljincev.
A špikalo pa je in se tudi do 24h umirilo.

No danes sem tud jst sama ker gre moj delat in spijem čaj in grem na obisk do večera k mami. Upam, da se  do večera nič ne bo začelo.

Jada: Navijam zate, drži se če se kaj dogaja.

(odgovor članu kimsy)
Neposredna povezava do sporočila: 4081
3.3.2012 8:59:56   
Jada82
Jutro! No, jaz sem še tukaj! Se je ponoči umirilo ... hb! user posted image user posted image user posted image
Danes se bom čisto malo še pazila, ker ima user posted image še eno nočno, jutri pa začnemo spet z akcijo - beri dolgi sprehodi, user posted image itd. user posted image user posted image user posted image user posted image

Nič, moj zdaj spi, s tamalo se bova pa malo okoli pobrali, da bo imel vsaj kakšno urco miru ... greva v knjižnico, pa mogoč kam na kavico .... potem pa domov. Tamali bom dala prstne barve, sem jih zadnjič kupila, jaz pa moram zaviti darilo za mami user posted image user posted image

Lepo soboto želim!!!

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 4082
3.3.2012 9:36:03   
čebela1
živjo!
mi smo danes stari 11 dniuser posted image naš mišek je zelo priden- zeeeelo zeloooo! tako zelo da ga moram velikrat zbujat za hranjenjeuser posted image ker v 5dneh iz P ni pridbil nič gramov, in še malo je zlatenčen postajal, naju je patronažna poslala nazaj, kjer smo 1 noč preživeli pod lučkouser posted image problem je ker je mali samo spal, jedu pri meni nič, tako da je zgubil na tezi 10g... zdaj smo ze 2dni doma...dobil na tezi (teza ob izpustu) 60guser posted image user posted image user posted image user posted image samo res da mu dodajamuser posted image ga zvagam pred hranjenjem pri meni, (poje max 30g) potem pa do 80ml dodam aptamil.... oz. vsak drugi obrok si tudi ful črpam-ker načrpam do 80 komot, samo tamau neče jest... ahhhh no tko da dolgčas mi ni umes ko spiuser posted image MOČNO upam da bi nam zlaufalo dojenje, čeprav bo zdaj po flaši jedel... za1x mi je najbolj vazno da poredi.
kolk naj bi pojedu 10dni star otrok. patronažna mi je rekla da naj ne pretiravam (po 60ml) v bolnci P zdaj pa naj mu kar dajem po 90ml.... čeprou sej če spi po 60ml mu nič ne rinem flaše...

zdej smo bli 4dni zapored vsak dan v bolnici tako da smo hodili ven (sicer samo do avta pa iz avta) ampak počasi bom pa tut za ene 15min ga nesla ven (čeprou zdej je spet drek od vremena!!user posted image user posted image ) kdaj bi bil pa čas nekje za sprehodek? npr tam 30minutk.... kdaj ste ve ki že imate otročke kaj peljale ven na sprehod?

kako kaj tele kapljice AD3... jaz imam recept, ampak sem dobila od sodelovke še kapljice OLEOVIT (iz avstrije) ki so baje veliko boljše....ima keraizkušnje? ob izpustu so mi rekli naj začnem dajat ko bo star 1 teden... po drugi strani slišim dost ljudi šele zacne pri 1 mesecu...?!? sem zmedenauser posted image user posted image

drugače pa- smo že fajn zakorakali v marec pa še kar nič punce?! dejte dejte nouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

zdj grem pa spet črpatuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tanciika)
Neposredna povezava do sporočila: 4083
3.3.2012 9:54:12   
kaminek
čebela; super za napredek user posted image user posted image . jst sm tud AD3 kaplice zamenjala za Oleovit in so bili krči dost blažji+BioGaia kapljice sm ji devala. tko, da se je kmalu umirilo vse skupi. zgleda, da me čakamo na polno luno, smo že čist napete tam spodej, se mi zdiuser posted image user posted image .

jada82: sm pa že misnla, da si v P. včasih gre tko hitr, včasih pa se te stvari znajo vlečt kot čreva, ker te kr neki matra, pa potem se umiri.grrrr.

kimsy: user posted image , mogoče se je pa res že začelo počasi pripravljat. men se je del čepa odluščil že kakšne 14 dni nazaj, pa sm še doma.

sej, zdej še vse tuki pišemo, kaj se z nami dogaja, drug tedn bo pa kr naenkrat zatišje, me pa vse v Puser posted image . vsaj tak imam občutek. hm, sicer danes še dan ni mimo, tko da imam še vedno upanje, da danes rodim na tak lep datumuser posted image .

ursonok: user posted image za krvne izide. vse si želimo že it v Rim, ampak še nič nam ne kaže. no, sej bo. vse ob svojem času.držim pesti, da čimprej.user posted image

***Solza je lepa, če prihaja iz srca!***

(odgovor članu čebela1)
Neposredna povezava do sporočila: 4084
3.3.2012 11:20:08   
poldy
oleovit sem ji tudi jaz dodajala, ampak ker smo bili rojeni julija sem ji začela dodajat šele na jesen, ko nismo bili več na sončku. Drugač je pa sonce najbolj koristno samo ne direkt v obraz, je včasih dosti že če malo na rokice posije al pa poleti ga je pa itak dosti in je otrok tudi v kratkih hlačkah. Ne vem pa točno kdaj naj bi se začelo dodajat....vprašaj patronažno al pa pediatra...

Drugače pa sem jaz tak človek, da vsako stvar probam preden jo uporabim, in sem probala naše ad3 in so tako grenke, da sem rekla da tega pa moj otrok že ne bo jedel, oleovit pa so popolnoma prozorne in brez okusa pa še nič umetnega ni not, so fajn. Tud ostale stvari sem potem probala od mojega mleka do aptamila(sem sicer skor bruhala zraven, ampak okus je bil sprejemljivuser posted image )

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 4085
3.3.2012 11:22:25   
ursonok
Dober dan!

Jah, ponoči ni bilo seveda nič, še vedno sem lepo doma user posted image . Se pa počutim zelo slabo, glava me boli, slabo mi je nekaj, utrujena sem in po parih korakih sem zadihana user posted image .
Moja dva sta šla v živalski vrt - je ful lepo vreme. Jaz pa pripravljam za kolač, potem grem pa v mesto - tam se potem dobimo vsi skupaj in gremo nekaj pojest.

Kaminek
ja, tudi jaz imam skoz plan roditi 3. 3. - ampak zelo težko verjamem, da se bo čez dan kaj začelo user posted image . No, ne vem. Zdaj grem spet peš proti centru, morda bo kaj učinka. ****ti, že cel teden hodim vsak dan peš ko zmešana, me že vse boli, pa nič od nič.

Kimsy
joj, dobra si, da imaš človeka 5 tednov doma user posted image . Meni se zdi, da bi se nam vsem mešalo ... Ti pa verjamem, da si v bolnici videla svašta - kar se (ne)vzgojenih otrok tiče. Včasih mislim, da je naša nevzgojena, a potem pridemo na kakšno igrišče in ne morem verjeti svojim očem - otroci totalno brezobzirni, nasilni, nevzgojeni, dostikrat prav nevarni. Njihovi starci pa v miru sedijo, kadijo cigaret in četajo s kolegico. Kot da ni nič. user posted image

Jada,
vidim, da ti že dogaja. Držim pesti, da bo kmalu. user posted image

Cebela,
super, da se imate fino in da mali Jan spančka. Glede pridobivanja na teži - meni se zdi, da v Sloveniji krepko pretiravajo glede tega. Vsak gram šteti in takoj neka panika. Meni se to zdi brezveze. Saj vidiš otroka, kdaj je res apatičen, ne napreduje itd. Pri nas je imela tamala ob rojstvu 3950gr, pa je potem en mesec FUL počasi napredovala - alergija plus netoleranca laktoze (se pravi mojega mleka). Normalno je začela napredovat šele, ko sem nehala dojit. Pa vseeno niso zganjali panike. Sploh nam je ni bilo treba tehtati in nič. Oziroma smo jo doma - na navadni tehtnici (enkrat stopiš gor sam, drugič z njo, pa oceniš razliko user posted image ). Ne vem, jaz se na tvojem mestu ne bi sekirala, sploh ga pa ne bi zbujala samo v ta namen. Če hoče spat, naj spi. No, ampak tako je moje mnenje user posted image
Ja, Bio Gaia je kul zadeva. Mi smo ji dajali redno pol leta. Mislim, da je nasploh dobro za prebavo, črevesje in vse to.

Na poljskem forumu se je zadnje dni kar usulo ... Vse rojevajo, vsak dan en ali dva nova posta v stilu "tudi mi smo rodili" user posted image . No, seveda jim privoščiš,. a si hkrati žalosten, ker pri tebi ni nič. Sploh ker je rok z UZ-ja že mimo (1. 3.), do roka z ZM pa še 4-5 dni.
Pri taprvi se je začelo bližje roka z UZ-ja, pa tudi zdaj so mi v porodnišnici rekli, da je najbolj zanesljiv PDP tisti iz prvega UZ-ja (ali nuhalne).

Mah, bo že. Jaz sem samo takooo utrujena, iz dneva v dan bolj, da ne vem, kako bom fizično zmogla vse skupaj user posted image

Imejte se lepo, se kaj beremo zvečer - upam, da bo že kakšna lepa novička. user posted image

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 4086
3.3.2012 11:36:23   
zwezdica82
IZVIRNO SPOROČILO: čebela1

kako kaj tele kapljice AD3... jaz imam recept, ampak sem dobila od sodelovke še kapljice OLEOVIT (iz avstrije) ki so baje veliko boljše....ima keraizkušnje? ob izpustu so mi rekli naj začnem dajat ko bo star 1 teden... po drugi strani slišim dost ljudi šele zacne pri 1 mesecu...?!? sem zmedenauser posted image user posted image

glede hranjenja se čisto ne spomnim. samo mislim da je naša po ene 14dneh že 90 pojedla po flaški. blazno lačen otrok je še vedno. Sicer je večkrat po mal, ker naenkrat noče velik pojest..SAmo jedla pa bi skoz user posted image user posted image user posted image

Mi smo od prvega dne ko smo prišli domov začeli dajati Biogaja in mislim da je to tudi pomagalo da nismo imeli nič krčkov. Ker sem nekje prebrala da približno tri tedne traja da prime učinkovina - ne vem če je to res. AD3 -  vsak pediater drugače reče. Mi smo dobili recept na prvem ali pa drugem pregledu. Mislim da sem ji začela dajati pri treh mesecih. In nikoli ni bilo problemov. Oleovit je samo D vitamin se mi zdi. So pa res blažje in ne povzročajo tako krčkov. V glavnem mi smo skoraj do prvega leta skoz jemali AD3 pa ni nikoli bilo problemov.

Je pa verjetno res čisto odvisno od otroka in od dojenja. Pri nas se ni hotela. Nekaj časa sem črpala potem pa na adaptirano mleko. So pa res ful občutljivi ko menjaš proizvajalca oz greš iz ene stopnje na drugo. Mi smo na začetku imeli Hipp ker ni bilo problemov. Potem pa je proizvajalec nekaj spreminjal in je bilo grozno. Smo šli na Milupo in se je čisto vredu obnesla. Kupujemo pa samo v Mullerju.

(odgovor članu čebela1)
Neposredna povezava do sporočila: 4087
3.3.2012 12:15:30   
poldy
user posted image

user posted image

user posted image

(odgovor članu zwezdica82)
Neposredna povezava do sporočila: 4088
3.3.2012 13:21:25   
caelia
Ojla punce!

prav lepo vas je prebrat, ste zanimivo čtivo.. k tkole nimam kej počet v porodnišnci user posted image  sm pa tud že misnla, da bom prebrala da je kakšen dojenček več.. kr tukaj v KR porodnišnici se kar dogaja.. ravno zjutraj, ko sem bla spet na ctg, je ena rodila.. je babica samo rekla-- joj, hitro moram v porodno, če vas pozabim, me pokličite... ena gospa ravno rojeva..

in zaslišim še dvakrat malo enega "jamranja" in potem otroški jok... ma jaz sem kar zajokalauser posted image user posted image
je bla zgleda čistna koncu že..

včeraj sem mela popadke na tri minute ob 10h zvečer, paa se je potem nehalo..
no in tudi sem bla na ctg-ju ravno ko je rojevala ena gospa.. se je pa mučila od 7h zjutrajuser posted image  in potem so ji okrog polnoči naredili CR.. obema, ki sta šli iz "moje sobe" zjutraj pred zajtrkom, so sprožili porod.. pa ni uspelo, zvečer so jima pa CR naredili...

danes zjutraj pa sem mela ravno črto na ctg-samo en popadek ravno malo preden je izklopla vse skupaj..ah ja.. domov pa ne smem...
sem odprta dva cm, moj matrernični vrat je preteklost in vse mam že zmehčano... dogajat se pa noče začet... jutri bomo meli polnih 35 tednov, user posted image  je dovolj velik, težak, pljučka so razvita, tak da... jaz bi že kar rodila.. moj je že čisto nestrpen, ker sta z malim sama že od torka.... ne spi ponoči .. no, saj jaz tudi ne...

patella:
teb sm hotla še rečt, ker si napisala, da če boš udarila po mizi bo konec dobrih odnosov- a se ti ne zdi, da to že zdaj niso dobri odnosi, če moraš bit ti tiho ona pa kar hodi za tabo in v vaše stanovanje, pa jo moraš prenašat... ne vem.. sej se potem unesejo, sam če jim pa pustiš... so pa lahko obupne..

jada:
naj se ti začne porod, pa pridi v Kr rodit, da bomo mele družbouser posted image  sm že caitlin hecala...user posted image

poldy:
kašne lepe slikce, ste že čist velikonočni.. meni je tud včeraj sine prinesel zvončke, trobentice in žafrančke.. iiiiiiiiii, pa za hišo jih je nabral... sm kar jokala... bi tud jaz bla doma, pa gledala, k nam cel grič cveti... zdaj jih mam pa vsaj malo v lončku na nočni omarici ....

kimsy:
meni se je čep odluščil s ponedeljka na torek ponoči, pa sem še kar 2v1..

čebela:
zaradi tehtanja.. nam so v materinski rekli,da včasih pretiravajo s tem zbuijanjem.. in ravno zdaj me je isto tega strah, če bomo imeli nedonošenčka.. samo, baje da če otrok spi, da ni nervozen, potem mu trenutno že bolj paše spat, telo tud rabi počitek najbrž.. mi je rekla ena kolegica, ki ima nedonošenčka (rojen v 32. tednu), da je tudi veliko spal, pa ga ni zbujala.. pač, ko se je zbudu, je jedel.. je pa res, da je bil ješč..
ne vem jaz... težko je bit brihtenuser posted image

nič, sem se natipkala.. tu je res dolgčas.. še v skupnih prostorih ni nikogar.. jaz pa sama v sobi, malo se izmuznem do računalnika, pa je tud tu bolj kot ne dolgča.. čakam na obiske.. še dve urciuser posted image

(odgovor članu poldy)
Neposredna povezava do sporočila: 4089
3.3.2012 14:03:44   
Jada82

IZVIRNO SPOROČILO: čebela1

živjo!
mi smo danes stari 11 dniuser posted image naš mišek je zelo priden- zeeeelo zeloooo! tako zelo da ga moram velikrat zbujat za hranjenjeuser posted image ker v 5dneh iz P ni pridbil nič gramov, in še malo je zlatenčen postajal, naju je patronažna poslala nazaj, kjer smo 1 noč preživeli pod lučkouser posted image problem je ker je mali samo spal, jedu pri meni nič, tako da je zgubil na tezi 10g... zdaj smo ze 2dni doma...dobil na tezi (teza ob izpustu) 60guser posted image user posted image user posted image user posted image samo res da mu dodajamuser posted image ga zvagam pred hranjenjem pri meni, (poje max 30g) potem pa do 80ml dodam aptamil.... oz. vsak drugi obrok si tudi ful črpam-ker načrpam do 80 komot, samo tamau neče jest... ahhhh no tko da dolgčas mi ni umes ko spiuser posted image MOČNO upam da bi nam zlaufalo dojenje, čeprav bo zdaj po flaši jedel... za1x mi je najbolj vazno da poredi.
kolk naj bi pojedu 10dni star otrok. patronažna mi je rekla da naj ne pretiravam (po 60ml) v bolnci P zdaj pa naj mu kar dajem po 90ml.... čeprou sej če spi po 60ml mu nič ne rinem flaše...

zdej smo bli 4dni zapored vsak dan v bolnici tako da smo hodili ven (sicer samo do avta pa iz avta) ampak počasi bom pa tut za ene 15min ga nesla ven (čeprou zdej je spet drek od vremena!!user posted image user posted image ) kdaj bi bil pa čas nekje za sprehodek? npr tam 30minutk.... kdaj ste ve ki že imate otročke kaj peljale ven na sprehod?

drugače pa- smo že fajn zakorakali v marec pa še kar nič punce?! dejte dejte nouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

zdj grem pa spet črpatuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Oh Čebela, men se pa kar smiliš, mi smo imeli take probleme s ta prvo pri hranjenju, tako da te točno razumem ..... tudi mi2 sva šle nazaj v bolnico ... Glej, nič kaj preveč ga ne sili z jestjem. Takile, če pojedo okoli pol litra mleka čez cel dan, je dovolj! Meni je takrat rekla patronažna naj jih kar 100 ml naštimam, v P so mi pa dajali po 30 ml. Tako da, naštimaj 50, 60 ml, pa boš vidla, če bo vse popil, mu poskusi še dat, če pa ne, ima pa dovolj. Poskušaj se čim manj obremenjevat s tem, ker je ponavadi še slabše .... Naša žaba šele zdaj dobro je, ko sem se jaz nehala s tem obremenjevat - ja, sem rabila skoraj 2 leti, zato sem zdaj lahko pametna ...

Mene je to črpanje in dojenje in tehtanje in vse živo tako izčrpavalo, pa itak smo na koncu pristali na flaši .... mah glej, tud če ne boš dojila, brez skrbi, ima svoje prednosti. Recimo, naša je kar kmalu ponoči dobro spala, sama je nehala ponoči jesti pri 7. mesecih ... nismo imeli problema z odvanjanjem od dojenja .... glede imunskega sistema, k pravijo, da so dojeni otroci manj bolni ... ni res .... odvisno od otrokovega imunskega sistema pač. Naša res ni bila velikokrat bolna, pa še to le kakšen prehladek, nič resnega ...

Ko je bila naša stara toliko, kot tvoj, smo že šli ven, najprej tako, za 15 minut, pol pa kar vsak dan več ... mah po parih dneh že za 1 uro .... saj zdaj ni panike, ni več mraz ... če bi bilo pol 0 stopinj, bi bila kriza, tako pa kar brez skrbi! Fajn ga obleči, pa bo!

Kapljice - jaz sem najprej dajala AD3, dobili smo jih pa takrat pri 1 mesecu šele, pri prvem pregledu pri pediatru .... ker je imela tamala še hujše krče, smo kmalu šli po Oleovit in sem ji prvo leto dajala samo Oleovit. Tako da, pomoje z Oleovitom že lahko začneš .... glede AD3 pa počakaj nekje do 3,4 meseca, glih zarad krčev ....

No, dobro se rihtatjte še naprej!!!!

(odgovor članu čebela1)
Neposredna povezava do sporočila: 4090
3.3.2012 14:12:11   
Jada82
Caelia - ja, saj nameravam priti v Kr. user posted image user posted image user posted image Če ne prej, v četrtek, ko je polna luna user posted image user posted image user posted image user posted image

Poldy - vi ste pa že čisto velikonočni!!! Zelo lepo!!!!

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 4091
3.3.2012 17:20:51   
kkkkk
Ciao user posted image !

Kako ste kej dan preživele je že kaj več špikanj in črvičenj???
pri nas nič novega, nobenega otrdevanja, nobenih lažnih popadkov nobenih pravih popadkov :) mala veselo brca in razgraja tko da verjetn vsaj danes ne bomo nikamor šli hheh.
Sem pa prav vesela k je zuni tok lepo pa toplo, sem se večino dneva potepala zuni sem bla na enem oreng sprehodu, doma sem vse zgloncala (spet, zgleda orng gnezdm) zdele pa sem mal na comp pršla k pride moj na skype da eno debato užgeva :)
Drgač pa ja tale polna luna v četrtek zna bit zanimiva menda je takrat res več porodov, bomo vidli :)

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 4092
3.3.2012 18:46:21   
Aleda
Hojla babnce,
jest sm čist crknjena, že dva dni me neki daje-en kup energije, zgleda da je to tisto gnezdenje kot pravte. Prejle sm še kumi po stopnicah šla ker so mo tolk kosti med nogami bolele. Res je bil spet en lep dan, čeprav je zjutraj bolj tako kazalo ampak potem je posijal sonček.

AD3 kapljice- a niso zdej po tanovem sam D3, ena mi je pravla. Si morm prav zapisat tiste kapljice Oleovit, če bom slučajno rabila. A se dobijo samo v Avstriji?

Caelia- ja verjamem da ti je dolgač tam v porodnišnici. Upam da čimprej rodiš, da boste potem lahko vsi skupaj uživali doma. Pa če se začne kaj dogajat ti želim čim lažji in hiter poroduser posted image

Uglavnem vse ki imate namen al pa ne rojevat danes in jutri želim srečnouser posted image

(odgovor članu kkkkk)
Neposredna povezava do sporočila: 4093
3.3.2012 18:48:29   
miska333
Torej nobena ne bo prevzela tega lepega datuma 3.3. user posted image Tudi pri nas nič novega na sporedu..razen, da me je tamala okužila in zdaj še jaz kašljam in smrkam in sem kot cunja...tako, da upam, da grem rodit, ko prebolim ta prehlad ali karkoli že je...
KOmu pa poročamo novičke o porodu? Imamo kakšno številko? Nisem na tekočem user posted image

(odgovor članu kkkkk)
Neposredna povezava do sporočila: 4094
3.3.2012 18:57:40   
cokolino
Pozdravček tudi od mene, danes mi je dan hitro minil, sva šla mal do morja, pa na sprehod in je blo tko lepo...žal pa neke nizke temperature napovedujejo za naslednji teden.Upam, da se motijo.

Pri meni drugače nič novega, čakam, kdaj bodo začeli kaki popadki, da sploh vidim kako to zgleda user posted image upam, da bo začelo kmalu kaj dogajat, lahko že dns ponoči, ker je moj glih fraj user posted image sem že prav neučakana.

Sem pa šla na matični vprašat za roj. list otroka in lahko mi ga izdajo že takoj, ko prinese moj vse dokumente, da je otrok rojen user posted image Tako da ena skrb manj.

(odgovor članu miska333)
Neposredna povezava do sporočila: 4095
3.3.2012 19:31:26   
čebela1

IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

Oh Čebela, men se pa kar smiliš, mi smo imeli take probleme s ta prvo pri hranjenju, tako da te točno razumem ..... tudi mi2 sva šle nazaj v bolnico ... Glej, nič kaj preveč ga ne sili z jestjem. Takile, če pojedo okoli pol litra mleka čez cel dan, je dovolj! Meni je takrat rekla patronažna naj jih kar 100 ml naštimam, v P so mi pa dajali po 30 ml. Tako da, naštimaj 50, 60 ml, pa boš vidla, če bo vse popil, mu poskusi še dat, če pa ne, ima pa dovolj. Poskušaj se čim manj obremenjevat s tem, ker je ponavadi še slabše .... Naša žaba šele zdaj dobro je, ko sem se jaz nehala s tem obremenjevat - ja, sem rabila skoraj 2 leti, zato sem zdaj lahko pametna ...

Mene je to črpanje in dojenje in tehtanje in vse živo tako izčrpavalo, pa itak smo na koncu pristali na flaši .... mah glej, tud če ne boš dojila, brez skrbi, ima svoje prednosti. Recimo, naša je kar kmalu ponoči dobro spala, sama je nehala ponoči jesti pri 7. mesecih ... nismo imeli problema z odvanjanjem od dojenja .... glede imunskega sistema, k pravijo, da so dojeni otroci manj bolni ... ni res .... odvisno od otrokovega imunskega sistema pač. Naša res ni bila velikokrat bolna, pa še to le kakšen prehladek, nič resnega ...

Ko je bila naša stara toliko, kot tvoj, smo že šli ven, najprej tako, za 15 minut, pol pa kar vsak dan več ... mah po parih dneh že za 1 uro .... saj zdaj ni panike, ni več mraz ... če bi bilo pol 0 stopinj, bi bila kriza, tako pa kar brez skrbi! Fajn ga obleči, pa bo!

Kapljice - jaz sem najprej dajala AD3, dobili smo jih pa takrat pri 1 mesecu šele, pri prvem pregledu pri pediatru .... ker je imela tamala še hujše krče, smo kmalu šli po Oleovit in sem ji prvo leto dajala samo Oleovit. Tako da, pomoje z Oleovitom že lahko začneš .... glede AD3 pa počakaj nekje do 3,4 meseca, glih zarad krčev ....

No, dobro se rihtatjte še naprej!!!!

al po eni strani vem da vse tole pretiravanje je samo še slabše.. ampak se trudim ker sem si res želela dojiti!user posted image nevem no..samo da zlaufa da bom vidla kolk časa mora jest pri meni da poje ene 60 pa neham vagat... oz. da vsaj začne pridobivat na tezi. ker zdaj je shujšal 10g od odpusta in potem "panika"user posted image user posted image čeprav problem je bil ker je bil tamal zlatenčen, in zato zaspan in zato neješč, in posledično... kilce doluser posted image oz gramiuser posted image zdaj mu dam polovico obroka (svoje mleko) po flaški, polovico poziza... tko nekje 30 dojenje 40 flaška .... tam okoli 70-80 poje nekje ... čeprav danes nisem skorej flaše dajala (sa,o 1x) ga samo na 1uro dajem dojit... mogoče pa zlaufa.... user posted image user posted image

ja kapljice- jaz sem rekla mogoče počakam še kak teden dva da začne malo bolj jest pa pridbivat na tezi (da nebi zarad kakšnih krčkov še manj jedu npr....) porem pa začnem. rečmo nekje pri 1 mesecu. mislim da nebom nič (pre)pozna ?user posted image

drug teden planiram da bi šli na en tak mini sprehodek. saj smo tko al tko zadnje 4dni vsak dan zunaj 8sicer avto pa iz avta v bolnco) ampak mislm da konec tedna ko bo spet mal sončka bi ze lahko sli za ene pol urce hodt user posted image

vsemuser posted image zelim čimhitrejši in čimprejšni porod !!!!user posted image user posted image

user posted image user posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 4096
3.3.2012 19:56:00   
ursonok
Zdravstvujte!

Ja, jaz itak doma, kje pa drugje user posted image . Odpešačila svojo uro in pol, bluzili po mestu, zdaj smo pa spekli kolač in se veselo bašem user posted image

Razen otrdevanja (včasih čutim rahlo bolečino) in špikanja se ne dogaja nič. Ne štekam, skoz sem imela filing, da bom rodila 3. 3. Ostale so mi pa 4 urice user posted image . Še seks bo na sporedu (moj me prestrašeno gleda, ker je res ful zaspan in utrujen user posted image ), a kaj čmo.
Vam moram pa povedat, da je današnji kolač res dober. Še topel. Pa testo je enkratno - namesto ajdove moke sem uporabila samo kvinojino in proseno. Mljask! user posted image

Caelia,
bivanja v P ti RES ne zavidam user posted image user posted image . A glavno, da je otrok dovolj zrel, da ne bo krize. Tako da ti kar v akcijo! user posted image To, kar pa opisuješ - sprožanje porodov in posledično CR - je pa tipična slovenska folklora. A ne no? Kar nekaj sprožat, čeprav še ni zrelo (ok, je čez rok, a ljudje imajo dolge cikle itd.), potem pa zadeva seveda ne napreduje in ajde, gremo rezat. No saj, na Poljskem te pa ponavadi pustijo tudi do 14 dni čez rok, potem pa pride do plodove stiske ali pa je nasploh prevelik, in je spet CR. V vsakem primeru iti čez rok pomeni probleme user posted image

Nič, se grem naprej basat in malo delat. Zdaj sem dobila malo energije (mak in rozine naredijo svoje user posted image ).

(odgovor članu čebela1)
Neposredna povezava do sporočila: 4097
3.3.2012 20:37:49   
pokalona1
Čer!

Vidim, da ste vse sitne,ker se nič ne dogaja.Pa dejte no punce,vse ob svojem času.Tudi če diskutirate in v glavi planirate,kdaj je okej rodit, ne bo to nič pomagalo. Otroček pride,ko je njegov čas.

Glede kapljic-ne vem,katera je že spraševala-jaz jihsploh do 3.meseca nisem dajala-potem pa samo enkrat D3,pa je komaj kakala po njem,tako da smo potem nabavili Oleovit.Jaz jih novorojenčku sigurno ne bi dajala.

tanciika tebi pa-no comment-se mi zdi, da je tole vprašanje samo provokacija,če pa ni, pa bog ti pomagaj

(odgovor članu tanciika)
Neposredna povezava do sporočila: 4098
3.3.2012 21:30:29   
tinčka3
Eh, res ne bo nic s 3.3. Moj naslednji "najdatum" je 9.3. :)
Me zanima ce se bo mala podnajemnica strinjala z njim...

Lepo seksejte ... Moj noce ze dooolg (se boji da ne bi blo kej narobe) :(, tko da sem vam kar malo fouš...

Nockouser posted image

(odgovor članu pokalona1)
Neposredna povezava do sporočila: 4099
3.3.2012 22:36:25   
zmajcy_
IZVIRNO SPOROČILO: tinčka3

Eh, res ne bo nic s 3.3. Moj naslednji "najdatum" je 9.3. :)
Me zanima ce se bo mala podnajemnica strinjala z njim...

Lepo seksejte ... Moj noce ze dooolg (se boji da ne bi blo kej narobe) :(, tko da sem vam kar malo fouš...

Nockouser posted image

Moj tudi ni hotu v prvi nosečnosti, potem sem pa jst mela tezave ker se nisem odpirala in sem imela rigidno mat. ustje sem mu pa rekla, da je on kriv k ni hotu seksat user posted image  tko da zdej pa ni problema je vedno za user posted image

(odgovor članu tinčka3)
Neposredna povezava do sporočila: 4100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  162 163 [164] 165 166   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  162 163 [164] 165 166   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?