|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  164 165 [166] 167 168   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2012
5.3.2012 8:07:42   
cokolino
Alna čestitke tudi iz moje strani user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 4126
5.3.2012 8:52:20   
hrchy

IZVIRNO SPOROČILO: alna

Živjo, punce!

V sredo, 29.2., sem ob 19h rodila Živo! 3050g, 50 cm, obseg glavice 34,5 cm. Srečna kakor še nikoli!!!user posted image Moj dragi je bil zadolžen za obvestila, pa je pozabil poslati vsem s seznama, ker ga je medtem nekaj zmotilo. user posted image

Danes sva prišli domov. Imava težave z dojenjem - punci se ne da vlečt, moje bradavice so pa tako mehke, da bi za dojenje zahtevale kar močan poteg. Tako sva trenutno na umetni hrani, ampak vsak dan poskušam tudi dojit. Pravijo, da se mora Živa okrepit in bo potem šlo. Močno upam, da imajo prav. Res bi rada dojila.

Alna, iskrene cestitke za malo soncico!!!! Naj vama dojenje stece, Ziva naj pa veselo raste in naj bo zdrava!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4127
   [Brisano sporočilo]
5.3.2012 8:58:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu cokolino)
  Neposredna povezava do sporočila: 4128
5.3.2012 9:10:06   
ursonok
Dobro jutro!

Alna, čestitke za Živo! lep datum! user posted image Ma ti povem, sem kar zelena od zavisti!!! user posted image

Ker sem precej obupana ... Pri nas nič od nič. Ponoči ni bilo niti enega popadkiča. NIč, spala sem kot dojenček - no, samo želodec me je matral, ker sem zvečer jedla user posted image . Danes zjutraj me je že dvakrat zvil menstrualni krč, a se ne slepim. Ti naši otroci enostavno nočejo ven. Drekci pekci, samo ležali bi tam notri in se debelili, pujsi! user posted image user posted image
Sem čisto zafrustrirana. V sredo imam "konsultacije" v P in ziher me ne bodo pustili več čakat in me bodo poslali na CR. Saj bi trmarila, da ne, a bo že mene strah, ker je mulc ziher že 4-kilski.
Ne morem verjet, že par tednov pešačim ko zmešana vsak dan, homeopatija, čaji ... In nič. Poti do centra sem že sita, poznam vsak kotiček, vse, aaaaa.
Ostala sta sicer še 2 dneva, a jaz sem res že popolnoma resignirana. Ne morem verjet, da je bil rok s prvega UZ-ja, kao najbolj zanesljiv, 1. 3.!!! Danes smo pa 5. user posted image user posted image
Brezveze.

Naša tamala je tudi ful dobro spala, več kot 11 ur, zjutraj je bila res super volje. Pa vreme imamo lepo, le mraz je. Zdajle grem v 'Naturo' po malo zelenjave in kakšen namaz (napravo za delat namaze sem uničila, se spomnite?), potem jest, potem pa - kako nepredvidljivo! user posted image - peš v mesto, v kavarno še malo delat. Ne morem verjet, da so mi pošiljali v prevod neke eseje, zarad česar je moj projekt stal, a bo zdaj zaradi zamude tamalega tudi to zgleda mogoče dokončat user posted image user posted image No, se bom pa pozneje lahko "hvalila", da sem delala do zadnjega diha pred porodom user posted image

Tiste, ki ste že rodile,
ko boste imele kaj časa, opišite potek poroda. Me res zanima, kakšne kalvarije ste prestajale user posted image

Pridne bodite,
se beremo pozneje!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4129
5.3.2012 9:10:14   
kaminek
IZVIRNO SPOROČILO: populis

kaminek: meni je zadnjič G rekla da v drugo ne pustijo dolgo čez rok, sicer če vprašaš mene je vsak dan pred rokom bolje kot pa pozneje.

upam, da bo res tko, ker ne morem veeeeč.

men na zadnjem pregledu kr ni bla prpravljena nardit izmere user posted image , ker kao naredi zandji UZ na PDP. in tko je blo tud pri ta prvi user posted image , sem rodila pred rokom in zadnjega UZ ni nardila in potem so se vsi čudil, zakaj je tko težkauser posted image . je...be...la... cesta. potem sm bla pa jst kriva, da sm kao jedla vitamine-umetneuser posted image .kaj se vse spomnejo.

< Sporočilo je popravil kaminek -- 5.3.2012 9:11:05 >

***Solza je lepa, če prihaja iz srca!***

Neposredna povezava do sporočila: 4130
5.3.2012 9:12:40   
Aleda
Jutro,
sonček mi sije naravnost v oči ko sedim tukaj za računalnikom. Danes ponoči pa ne vem kaj se je dogajalouser posted image se mi zdi da mi je trebuh kar velikrat otrdel tako malo boleče , sem se ene parkrat zbudila, da sem šla potem še na wc. Bomo vidli kaj bo, sedaj je vse mirno.

Nekaj sem vas hotela prašat pa sem pozabilauser posted image mogoče se spomnim.

Neposredna povezava do sporočila: 4131
5.3.2012 9:32:51   
cukr07
Po dolgem času pozdravček tudi od mene user posted image , berem vas kar redno, le napisati se ne spravim nič.

Najprej čestitke vsem, ki ste že rodile in svoje zakladke že stiskate k sebi.

Meni je tole čakanje tako mučno, počutim se že kot trodelna omara, čeprav imam tako kot prvič zelo majhen trebuh. Prvič sem rodila štiri dni pred rokom, kar je v tej nosečnosti ravno danes....tokrat še nič ne kaže da bi se začelo kaj dogajat, očitno bo treba počakat na četrtkovo luno, da vidim če bo pokazala svoj vpliv.

Za novega člana je vse pripravljeno, moja torba za v porodnišnico prav tako, veliki bratec pa tudi že sprašuje kdaj gremo po dojenčka user posted image . V lupinico je kakšen teden nazaj namontiral plišastega smrkca in rekel, da ga bo dal ven ko bosta z atijem prišla v porodnišnico po naju.

Držim pesti za vse, ki smo blizu roka in pri katerih se že kaj dogaja, da čim prej odidemo v Rim.

"Če hočete, da bodo vaši otroci pametni, jim pripovedujte pravljice! Če hočete, da bi bili še bolj pametni, jim povejte še več pravljic." Einstein

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 4132
5.3.2012 9:47:34   
patella
Hej!

No, pr nas je tut še vse mirno - kar se tiče poroda. Kar se tiče pa mulčka v trebuhu pa ne. Skos neki udriha in se preteguje, suva, brca k zmešan. Res ne vem, kaj mu dogaja.user posted image Tko da zvečer sploh ne morm zaspat, ker mi trebuh skaše kot nor.

Alna: Čestitke za deklico!!!user posted image user posted image user posted image

Jaz pa nekak nism tok neučakana,da čimprej rodim. Verjetno zato, ker se super počutim in me trebušček skor nič ne ovira. Sicer komaj čakam, da spoznam malega, ampak kak teden naj kar še bo notri (drgač mam do PDP še 9 dni). Drgač pa močno upam, da ne bom šla spet čez rok!!! Ker to je pa res muka.user posted image

Sprehod po rojstvu:
Mi smo šli brž drug dan, ko smo prišli iz P za ene 20 min. Mala je mela 5 dni. Je blo pa lepo toplo (beri: mesec maj). No, pol sva pa hitro začeli delat mal večje ture.user posted image

Dojenje: Nama s tamalo je HB steklo takoj; je bla ornk sesalcuser posted image . TKo da flaške nismo poznali. Je pol hitro začela piti po kozarčku, ko je bilo potrebno dodajat tekočino.user posted image . No, zato se tut ne morm delat pametna, kok novorojenček poje, ker nimam pojma.user posted image .

Porodnišnica Postojna: A je možno tut 24-urno z dojenčkom? A kdo ve?

Jst tut toook upam, da bom en dan dobila popadke, šla rodit,, odbrenkala tiste 3-4 dni v Po in šla domov. Zdej je res drgač, ko maš že enga malega hrošča doma. Mi bo pomoje dolgčas za ponort!!!user posted image .

Uglavnem, tiste punce, ki se trudite na kakršenkoli način sprožiti porod - SREČNO.user posted image . TIste, ki ste že pred Rimskimi vrati, pa tut SREČNO!

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 4133
5.3.2012 9:52:33   
kaminek

IZVIRNO SPOROČILO: cukr07

Po dolgem času pozdravček tudi od mene user posted image , berem vas kar redno, le napisati se ne spravim nič.

Najprej čestitke vsem, ki ste že rodile in svoje zakladke že stiskate k sebi.

Meni je tole čakanje tako mučno, počutim se že kot trodelna omara, čeprav imam tako kot prvič zelo majhen trebuh. Prvič sem rodila štiri dni pred rokom, kar je v tej nosečnosti ravno danes....tokrat še nič ne kaže da bi se začelo kaj dogajat, očitno bo treba počakat na četrtkovo luno, da vidim če bo pokazala svoj vpliv.

Za novega člana je vse pripravljeno, moja torba za v porodnišnico prav tako, veliki bratec pa tudi že sprašuje kdaj gremo po dojenčka user posted image . V lupinico je kakšen teden nazaj namontiral plišastega smrkca in rekel, da ga bo dal ven ko bosta z atijem prišla v porodnišnico po naju.

Držim pesti za vse, ki smo blizu roka in pri katerih se že kaj dogaja, da čim prej odidemo v Rim.

jp, mogoče pa le bova obe hkrati predihavale popadkeuser posted image user posted image . ta polna luna bo zgleda, vse mal zategnlauser posted image .

(odgovor članu cukr07)
Neposredna povezava do sporočila: 4134
5.3.2012 10:01:55   
cukr07
IZVIRNO SPOROČILO: kaminek

jp, mogoče pa le bova obe hkrati predihavale popadkeuser posted image user posted image . ta polna luna bo zgleda, vse mal zategnlauser posted image .

Jaz sem ZA, sedaj se morata sam še najina user posted image  uskladit in gremo v akcijo user posted image .

"Če hočete, da bodo vaši otroci pametni, jim pripovedujte pravljice! Če hočete, da bi bili še bolj pametni, jim povejte še več pravljic." Einstein

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 4135
   [Brisano sporočilo]
5.3.2012 10:25:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kaminek)
  Neposredna povezava do sporočila: 4136
5.3.2012 10:39:17   
kaminek

IZVIRNO SPOROČILO: populis

Prejsnji teden mi je sestra na CTG ju rekla da so nekaj casa prav posebej belezili te porode na polno luno, pa so na koncu prisli do ugotovitve da koa ne pomaga popolnoma nic tale full moon.

Neki me crke zezajo na tipkovnici :S

no, pr nas je bla pa glih včeri ena znanka, k je babca na terenu-patronažna v Logatcu in je rekla, da je ob ta zadnji polni luni rodilo 16 Logatčank in da prou se poveča "promet"user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4137
5.3.2012 10:42:16   
kaminek

IZVIRNO SPOROČILO: cukr07

Jaz sem ZA, sedaj se morata sam še najina user posted image uskladit in gremo v akcijo user posted image .

mene čedalje bolj čudn špika in nateza, na WC sm šla pa dons že 4krat od jutra-zgleda, da se čistimuser posted image . dan je še dolg, tko da lepo čakat. pa tud tko čudna v faco zgledam, grrrr. kr neki sm dons. se tud pozna, da sm zanič spala dons.

torej cukr, ajdi pa pejvauser posted image user posted image . jst itak rabim tolažbo, pol ti jo bom pa vrnlauser posted image .

(odgovor članu cukr07)
Neposredna povezava do sporočila: 4138
5.3.2012 11:49:49   
miska333
Evo me nazaj iz CTG-ja. Dejansko je kazalo neke popadke. Gospod G mi je rekel, da se nekaj pripravlja in da če ne bo kaj prej naj pridem na rok v porodnišnico in, da grem mogoče kar rodit. Rok imam pa čez 1 teden. No, jaz tokrat res NOČEM, da mi sprožijo in upam, da bo kaj prej ali pa da še malo počakamo. Ah do roka imam itak še 1 teden. Odprta sem pa 1,5cm. Bolj nič torej user posted image
porodnišnica Postojna: otroka imaš lahko tudi 24 ur na dan pri sebi. Čeprav jih večina nima. Moram reč, da meni je prav pasalo, da so jo odpeljali, da sem se malo naspala. Odpeljejo jih pa okrog 11h zvečer in nazaj jih dobiš okrog 5h zjutraj, če me spomin ne vara.
Dojenje: Pri nas ni bilo težav. Tamala je bila totalen požeruhar. KAr verjetno pojasni njenih 10kg pri pol leta (pa je bila polno dojena). No, upam, da bo tudi tokrat tako.
Nič bejbe brez obupavanja! Kmalu bomo vse na vrsti user posted image

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 4139
5.3.2012 12:15:01   
tinčka3
Helo... Ej, ve ki ste ze rodile gotovo veste... Ce rodis pred ali po roku... Moras kaj javiti v sluzbo? Na csd? Se ti potem kaj spreminja datum porodniske ali kako je s tem?
Drugace pa.. kako cutite popadkice? Jaz res ne cutim nic.. malo kokr menstrualnih krcev, malo spikanja v dimljah...in to je to.. nic drugega. A to naj bi bilo to? Sej vem...zvenim kot najstnica, ampak res me ze skrbi... Sem 6 dni pred rokom, dogaja se pa nic.. pa VSI me klicejo, smsajo, ce ze leze ven mala... Aaaaaaa sm ze nervozna! Ali pa, ce koga poklicem, namesto "prosim" recejo "a je ze".... Jao!

(odgovor članu miska333)
Neposredna povezava do sporočila: 4140
5.3.2012 12:44:05   
disere
prvo alna iskrene čestitke za deklicouser posted image user posted image user posted image no pa se je le začelo nekaj dogajt našim marčevkamuser posted image ...

vse ostale pa vrjemem, da tud že težko čakateuser posted image , ko sem bila v porodnišnici na oddelku še noseča so skoz prihajle te, ki so bile čez rok, pa so jih filali s temi svečkami enim je prijela že prva, večini pa še čtrta ne, pa jih je hecal medicinski brat, da naslednjič, če še nič nebo prinese kar municijouser posted image ...

držim pesti za vas..itak večkrat na dan pokukam kaj se tuki dogajauser posted image ...

(odgovor članu tinčka3)
Neposredna povezava do sporočila: 4141
5.3.2012 12:50:52   
pokalona1
alna čestitke za Živo!!!!Fino se crkljajte!

Jaz sem tudi danes 9 dni pred rokom, pa imam še do srede v službo za hodit,tko da naj še kar malo počakajo popadkiči. Sicer sem pa čist fajn-vsak dan kolesarim, vikend je bil pester-smo bili cele dneve okoli. Poštimat in nabavit moram še nekaj stvari za dojenčka-ampak se mi kar nekako zdi, da imam še veliiiiko časa-bom že.

Zdaj trenutno me res najbolj skrbi to, kako bom zdržala 3 dni brez hčerke.

Postojna-lahko imaš otročka čez noč,čeprav jaz se kar ne bi upala imeti, glede na to, da si deliš sobo z drugimi mamicami-bi mi bilo bedno,če bi se potem moj dojenček drl, one pa ne bi mogle spat, kljub temu, da so svoje oddale. Jaz sem imela sicer svojo sobo, pa se tudi nisem odločila za rooming-in-mi je prav pasalo, da so jo odpeljali in sem se naspala.Meni so jo običajno odpeljali okrog 23.30 in sem jo dobila okrog pete zjutraj nazaj.Ma tistih 5 ur spanca je bilo ful vrednih.

(odgovor članu cokolino)
Neposredna povezava do sporočila: 4142
5.3.2012 13:00:05   
Caitlin
Samo na hitro, da sporočim eno super novičko!!user posted image

Caelia je danes ob 11.31 rodila fantkauser posted image user posted image user posted image Rožle je velik 48 cm in težak 2420g. Z mamico pravita, da sta ok! user posted image user posted image
Več podrobnosti bo pa Caelia povedala, ko bo imela čas. Sem res tko vesela, da bo zdaj v porodnišnici še samo nekaj dni, pa še to bo imela vedno družbo ob sebi. BRAVO CAELIA!! user posted image

(odgovor članu pokalona1)
Neposredna povezava do sporočila: 4143
5.3.2012 13:10:32   
Caitlin

user posted image

zuza, 27. 12. 2011, user posted image Patrik user posted image

Pattyka, 30. 12. 2011, user posted image Neja user posted image

desire, 24.1.2012, user posted image Tia user posted image (1580 g, 41 cm) in user posted image Elin user posted image (1800 g, 43 cm)

katka*, 25. 1. 2012, user posted image Aleksej (2540 g, 47 cm) user posted image

čebela1, 21. 2. 2012, user posted image Jan (3570 g, 53 cm) user posted image

majcis, 28.2.2012, user posted image Tanja user posted image

alna, 29.2.2012, user posted image Živa ( 3050, 50cm ) user posted image

caelia, 5. 3. 2012, user posted image Rožle (2420 g, 48 cm) user posted image

Št. user posted image 5
Št. user posted image 4

Skupaj user posted image 9

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 4144
5.3.2012 14:37:25   
Hov hov
Čestitie Alna! user posted image user posted image user posted image

Čestitke Caelia! user posted image user posted image user posted image

Čuvajta svoje zakladke!

Pokapolona - kako to služba do srede? Še delaš?

Jaz sem začela piti malinov čaj, pa sem včer imela filling, da bom kar že takoj šla rodit (verjetno prihološko). Upam pa na 16.3, to je sicer en teden pred rokom, ampak bi bilo glih na možev rojstni dan, tako da prišparam pri darilu, ker si želi eno pregrešno drago uro user posted image . Nč, to smo mi gorenjci!

Drugače pa sem sedaj na porodniški, možgani na off....paše....

(odgovor članu Caitlin)
Neposredna povezava do sporočila: 4145
5.3.2012 15:05:48   
sirenetta

Alna iskrene čestitke ob rojstvu hčerkice Žive user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Glede dojenja, res toplo priporočam obisk med.over.neta - http://med.over.net/forum5/list.php?94
Mi smo se prvič tudi fejst namatrali, pol pa je zalaufalo, sem si tudi neizmerno želela dojit in je bilo potrebno res veliko vztrajnosti...mi je pa zares najbolj od vsega pomagalo to, kar sem prebrala na med.over.netu.

Držim pesti, da vama hitro zalufa! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hov hov)
Neposredna povezava do sporočila: 4146
5.3.2012 15:09:42   
sirenetta
IZVIRNO SPOROČILO: Caitlin

Samo na hitro, da sporočim eno super novičko!!user posted image

Caelia je danes ob 11.31 rodila fantkauser posted image user posted image user posted image Rožle je velik 48 cm in težak 2420g. Z mamico pravita, da sta ok! user posted image user posted image
Več podrobnosti bo pa Caelia povedala, ko bo imela čas. Sem res tko vesela, da bo zdaj v porodnišnici še samo nekaj dni, pa še to bo imela vedno družbo ob sebi. BRAVO CAELIA!! user posted image

Caelia user posted image user posted image user posted image čestitke ob rojstvu sinčka!!!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image jaz pa tebi zavidam tak fajn datum 5.3. je bil meni tako všeč, ampak zgleda da pri nas ne bo še nič...

Lepo se cartajte user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil sirenetta -- 5.3.2012 15:10:46 >

(odgovor članu Caitlin)
Neposredna povezava do sporočila: 4147
5.3.2012 15:17:19   
sirenetta

Patella ja v Postojni imaš lahko dojenčka pri sebi, ampak je tako, kot so ti napisale že ostale, da večina mamic nima in potem je po eni strani ne-fer do cimre, če tvoj otrok ponoči joka, pa tudi menda se potem dogaja, da te cimra grdo gleda zaradi tega, ker se pač ve, da je običajna praksa, da so dojenčki ponoči stran od mamice.
To je tudi še en razlog več, zakaj ne grem rodit v Postojno, ampak v Izolo. Če bi imela Lj bliže pa bi šla v Lj.

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 4148
5.3.2012 15:19:40   
Jelcy
Cestitke vsem, ki ste ze rodileuser posted image user posted image user posted image

Meni se pa tako vlece....vceraj se mi je obrnil, samo lego je spremenil, ni mi jasno kako je postavljen, ampak glavo ima se vedno dol, to sem obcutila ob kolcanju. A se je se kateri to zgodilo? Full je cudno postavljenuser posted image

Sicer pa ponoci ne hodim na WC, ampak vseeno ne spim nic, ker se skozi premetavam. Jutri teden imam sele prvi CTG, uf...
Apetit pa je vedno vecji, se dobro da smo na koncu, ker ze tako redko kaj se spravim naseuser posted image
Sicer pa popadkov se nimam, razen utrujenosti se ne dogaja prav nic...

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 4149
5.3.2012 15:26:12   
kaminek

IZVIRNO SPOROČILO: Caitlin

iz srca vse najboljše želim. user posted image user posted image

no, no,pa ste začele.

(odgovor članu Caitlin)
Neposredna povezava do sporočila: 4150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  164 165 [166] 167 168   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  164 165 [166] 167 168   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?