|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  154 155 [156] 157 158   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2012
24.2.2012 9:26:31   
ursonok
Zdravo,

tamala spala super, od 19.30 do 6.30, ampak kaj mi to pomaga user posted image Trikrat wc, glasni sosedje sredi noči, jokal tudi sosedov fantek ... Skratka, srednja žalost tale moj spanec. Bo treba spet po zajtrku nadoknadit user posted image . Pa zvečer sem šla na orbitrek in sem potem ful dehidrirana, pijem pred spanjem in me valda ful lulat. Pa nekako hiperaktivna postanem po telovadbi in potem težje zaspim. Morda bo res treba ukinit počasi vse skupaj ...

Patyka, super, da ste tudi vi že doma! user posted image . Poročaj, kako se razvija malo dete!

Kendicka,
daj mi povej, kako uporabljaš ingver. Jaz imam še vedno eno bio korenino ingverja na zalogi, vsak dan nemo strmi vame iz kuhinjskega kotauser posted image - čaj si znam skuhat (naribam in povrem), glede soka si pa ne predstavljam. A kar kos surovega ingverja vržeš v stiskalnik skupaj z drugo zelenjavo/sadjem?
Ja no, a niso sokci zakon? Res odlična pogruntavščina, ne morem verjet, da sem jo odkrila šele v tridesetem letu starosti user posted image

Pri meni tudi nič ne dogaja. Ne pomaga nič, ne hitra hoja, ne intenzivna telovadba, ne seks. Bo zgleda treba počakat na naslednji torek, ko se bo določala moja usoda ... Khm.

Pri nas vreme za en k... Dež, veter, sivina user posted image Valda so spet virusi na pohodu - smo želeli za vikend povabit kolege z dvema otrokoma, pa so vsi štirje bolani!! No, mi se držimo (naj živi homeopatija! user posted image ), tako da se pravzaprav ne pritožujem. Vikend bomo pa že nekako preživeli tako, da nam ne bo dolgčas.

Grem počasi v kuhinjo - najprej narest do konca kolač, ga dat pečt, pripravit zajtrk, ga počasi in z užitkom maznit, potem pa čez še en hjudž kos svežega kolača. Oh, kako je življenje lahko lepo user posted image !

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3876
24.2.2012 9:39:15   
Aleda
Ursonok- ja to je res, da ni lih priporočljivo telovadit pred spanjem, ker se telo prebudi in se potem težje umiriš. Pri nas ingver uporabljamo tudi v solati, ga naribamo al pa v juhi kot začimba, mami ga včasih je kar na kruhu, za sok ga pa verjetno daš kar zraven drugih stvari. Mi ga na tanko olupimo.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3877
24.2.2012 9:57:34   
hrchy
jutrooo!!!

kako ste na ta lep dan? Jaz sem super, par dni nazaj sem se tarnala, da mi bo zihr dolgcas, ko bom doma... no pa mi ni! tasca je bila na obisku, pa je ze sla, potem sem dva dni pekla, pa ene predale skupaj sestavljala, danes pa ze od jutra malo srfam po netu in je nasploh cist fajn!user posted image

Dva dni nazaj sem zakljucila 37. teden. Prejsnji teden sem bila pri babici, ki mi je namerila razdaljo simfiza/fundus v 35+5 34cm. Sicer pa vse OK in seveda mali na glavo! Ta teden sem pa potem sla se na UZ in so malemu v 36+5 dolocili 2629g. Menda je ravno malo pod povprecjem, ampak se zmeraj normalen (tudi glede na mojo velikost).

Sem brala, da ste se pogovarjale, kje bojo mozje praznovali... mojega bi (hipoteticno) jaz iz bolnice in stanovanja vrgla, ce bi mi prisel zjutraj smrdec po alkoholu na obisk... Jaz naj bom vsa zmatrana, razbolena in neprespana, potem pa on zmackan pride, namesto, da bi mi bil v oporo... na-a! No, ampak saj pravim, hipoteticno... ker je tudi mojemu ta obicaj cisto mimo in pravi, da ga po rojstvu rabita mamica in dojencek, vsi ostali pa pridejo na vrsto veliiiiko kasneje. Sva cudna, ne... user posted image S tem v zvezi me pa se zdaj zabava, ko pomislim, da se je dejansko zadnjic en njegov dober prijatelj zelel povabiti na obisk k nama za ene par dni prav s tem namenom - da bo tukaj, ko se bo malil rodil in da ga bosta zapila... Mislim, kaksne ideje... jaz sem se zacela prav na glas krohotat, ko sem to slisala... a jaz bom pa iz porodnisnice poleg dojencka se za dva pijana tipa skrbela...user posted image user posted image user posted image Ah, pa je drugace prav fajn tip, ampak ideje....user posted image

Moj bo po porodu vzel 14 dni ocetovskega dopusta, ki pripada vsem partnerjem tukaj na Danskem. Pa ob koncu porodniske bo verjetno tudi on vzel par mesecev namesto mene - je to tukaj kar redna praksa in delodajalci to zelo spodbujajo, da se tudi ocetje bolj aktivno vkljucijo v nego malcka (skandinavija je fuuul fajn v tem smislu). user posted image

Sem pa tudi jaz dobila homeopatski paket zdravil za pred/med/po porodu... Pa malinove liste pijem, pa presredek si masiram (ce se spomnim), pa vaje za medenico delam... Tako da sem se z mojim hecala, da bo mali kar ven padu sam od sebe (ce verjames) user posted image Ampak po naravi skeptik se grem te stvari bolj za stos, kot pa zares. Itak mi je pa enkrat ze kar nekaj casa nazaj rekla ginekologinja, da imam bolj ozke kosti in da zna bit, da bom imela carski rez... no, vsaj granule jem namesto bonbonckov user posted image

ne vem katera je sprasevala za ruto - jaz jo imam namen zasit v naslednjih dneh... blago ze imam in obroce tudi. Koliko se bo pa mali zelel nosit, je pa drugo vprasanje. Ampak se mi zdi zelo logicno, da naj bi jim bilo vsec tam noter. Tudi pralne plenice sem dobila, pa gugalnik itd...

A imate ve ze vse pripravljeno a vam se kaj manjka. Naj bo kaksna dobra dusica in rece, da ima se ful stvari za zrihtat, ker mene ze vsi sprasujejo, ce imam ze vse ready, jaz pa nimam SE NIC!!!!! Oblekic se nimam opranih, ne plenic, ne vozicka zrihtanega, ma se omare za malega nimam pripravljene (bom danes predale namontirala, ce se mi bo dalo), manjka mi se vse za nego, pa prevleko za kovtercek imam samo eno, pa flaske so za oprat, pa se avtosedez je za preverit, ce sploh pase v avto... user posted image Ah, se tolazim, da imam se dobra dva tedna... Torbo za v P pa itak mislim med popadki rihtat, da bo cas hitreje minil.

Kaj sem se hotela komentirat... Ne vem. Bodi dovolj za tole jutro, itak moram it torto pect. Danes imamo zvecer zur pri prijateljici, ki je ravno dobila novo stanovenje... no drugi bojo zurali, mene bo itak zmanjkalo okoli devetih, kot zadnje cajte!user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3878
24.2.2012 10:09:00   
hrchy
Aja se to - vceraj sva sla na materinsko solo v porodnisnico in so nam kazali filme o porodu... Mene je najbolj sokiralo to, da je to tu tak javen dogodek... ok, stekam, da je partner zraven, ampak ena je imela poleg tudi prijateljico, teto in mamo, ena pa celo svojo hcerko (okoli osem let)... A je to res normalno in sem jaz zastarela, ker se mi zdi, da je to en tak intimen dogodek, da ga ne zelim delit z nikomer, razen s partnerjem (ok, no pa s tistimi, ki so nujno tam - babice itd...)
Res, nama se je to zdelo cisto cudno, ampak ostalim v dvorani pa niti ne. A bo pri vas zraven samo partner?

Sem pa zadnjic zacela o tem premisljevat, ko je tasca v pogovoru rekla, da bo vesela, ce ji bova sporocila, kdaj se bo zacelo dogajat... Ampak meni je ze to tako mimo... kot en vdor v zasebnost. Ce bo slo, jaz ne bom niti omenila, da grem v bolnico oz. da se je zacelo... Bojo vsi zvedeli sele potem, ko bo vsega ze konec, da ne bojo klicali vsakih pet minut, kako napredujem. user posted image

Kako ste se pa ve odlocile glede tega?

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 3879
24.2.2012 11:48:51   
ursonok
Pri porodu ...
Ni šans, pri meni bo samo mož, če bomo seveda uspeli roditi naravno. Prav tako nikomur ne sporočamo, da se je začelo. Dobijo le sms "post factum".

Žur po porodu
Kaj je to? user posted image Mojemu je to tuje, meni pa tudi. In sploh si ne predstavljam, da bi, ko sem jaz čist fuč, za tamalo je treba skrbet itd., on zdaj tam nekaj popival. Ne vem, saj pravim, da ni tip "moškega", ki bi imel neke moške družbe in načine "iniciacije". Tudi kolegi, ki jih imava, nimajo žurov ob rojstvu otroka in tega od nas ne pričakujejo. Tale vaš kolega, hrchy, je pa res ena prismoda. Eh, kaj vse ljudem ne pade na pamet ... user posted image Grem stavit, da sam še nima otrok ...user posted image

Jaz imam pa danes slab dan. Neskočno sem utrujena (ampak sploh ne zaspana!), vse mi leti iz rok, uničila sem že sokovnik (tisti del za namaze delat), ker sem notri tlačila žlico user posted image user posted image in je zadeva počila ... No, zdaj se pa zajebavam z nekim nepismenim birokratom glede honorarja za prevod izpred štirih mesecev user posted image user posted image Brezveze.

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 3880
24.2.2012 14:04:02   
cokolino
haloha

Uživate na sončku???Tuki je že prava pomlad, je okoli 16st, zdaj grem na teraso se mal sončit in urejat papirje, me že glava boli, ko pomislim, kolk dela mam user posted image

Drugače pa sem se zbudila z bolečim grlom, z nosa mi teče, pa glih zdj, ko najmanj rabi bit nahlajen...spala sem pa dns ok, sem šla sam enkrat na wc, zjutraj pa sem mela CTG, vse ok, popadkov še nič, čeprav mi je včeraj cel dan trdel trebuh...pa si kar fanj želim, da bi se počasi začela akcija, tja drugi teden bi blo prav super user posted image Moj dragi si je že naredu plan, da bi blo super, če bi me prijelo prav na PDP, tam ob 10h zjutraj, tko da se on naspi, pa da greva pol lepo v PO in ob 13h da že rodim user posted image user posted image user posted image no sej če bi blo tako, bi blo super ne

Kar se tiče opreme/obleke za dojenčka, mam skoraj vse zrihtano...no oprala in zlikala sem vse, poslica je še vedno v škatli, zibka še zmeraj pri sestrični, ma je mama rekla, da to bo ona zrihtala, ko jst rodim. Pripravila ji bom sam rjuhice. Dns sva kupila še nalepke za na zid, v merkatorju, imajo res lepe, pa še ugodno, ker po e-bayu kar mi je blo všeč, je blo vse neka cifra luda. Tle pa sem dala za 10kom 13€ (pa te 3d nalepke).

Aja pa še eno vprašanje, a rojstni list od dojenčka lahko dobimo takoj, ker jst ga bom nujno potrebovala. Kje in s kom se to dogovorim? A v porodnišnici ali bi moral moj takoj na matični skočit??A ve katera?

Zdj pa grem na sonček, uživajte

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3881
24.2.2012 14:15:00   
Jada82

IZVIRNO SPOROČILO: ursonok

Zdravo,

tamala spala super, od 19.30 do 6.30, ampak kaj mi to pomaga user posted image Trikrat wc, glasni sosedje sredi noči, jokal tudi sosedov fantek ... Skratka, srednja žalost tale moj spanec. Bo treba spet po zajtrku nadoknadit user posted image . Pa zvečer sem šla na orbitrek in sem potem ful dehidrirana, pijem pred spanjem in me valda ful lulat. Pa nekako hiperaktivna postanem po telovadbi in potem težje zaspim. Morda bo res treba ukinit počasi vse skupaj ...

Ja, tole, če zvečer telovadiš, maš res še tolk adrenalina ... mogoče probej mal prej ... ker moj mož ima ob nedeljah zvečer hokej, se noro zjaga, potem gredo še na pijačo, pride domov okol pol 1h (s tem, da se mu hokej začne ob 9h za 1,5 ure), pa še ne more zaspat zarad adrenalina .... tako da sva zmenjena, da ob nedeljah, dokler traja hokej, spi v dnevni, ker ne more zaspat in potem gleda tv, da me ne prebuja še dodatno .... Ja, šport je hudič user posted image

Kendicka,
daj mi povej, kako uporabljaš ingver. Jaz imam še vedno eno bio korenino ingverja na zalogi, vsak dan nemo strmi vame iz kuhinjskega kotauser posted image - čaj si znam skuhat (naribam in povrem), glede soka si pa ne predstavljam. A kar kos surovega ingverja vržeš v stiskalnik skupaj z drugo zelenjavo/sadjem?
Ja no, a niso sokci zakon? Res odlična pogruntavščina, ne morem verjet, da sem jo odkrila šele v tridesetem letu starosti user posted image

Joj, ste me kar "zrajcale" s temi sokci ... ma jaz si bom pomoje tud sokovnik nabavila .... sam se spomnim, smo ga imeli doma, pa ga nismo baš uporabljali .... grem dons h mamic, bom vprašala, če ga onadva še kaj rabita, drugač bom njunega vzela .... a ni treba ful pucat potem sokovnik?
Drugač pa, kar vse sorte sadje in zelenjavo notri zmečete? Pa je treba olupit, odstranit koščice itd. Al kar hopa, direkt notri?

Grem počasi v kuhinjo - najprej narest do konca kolač, ga dat pečt, pripravit zajtrk, ga počasi in z užitkom maznit, potem pa čez še en hjudž kos svežega kolača. Oh, kako je življenje lahko lepo user posted image !

Ja tole se pa prav super sliši .... mene včasih tud take malenkosti tako dvignejo ..... joj, sploh zdaj v nosečnosti, se razpoloženje tako menja, da je že kar smešno ... včasih bi jokala, sem živčna za popuser posted image , spet drugič bi pa kar letela in cepetala od veselja user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3882
24.2.2012 14:18:26   
Jada82

IZVIRNO SPOROČILO: hrchy

Aja se to - vceraj sva sla na materinsko solo v porodnisnico in so nam kazali filme o porodu... Mene je najbolj sokiralo to, da je to tu tak javen dogodek... ok, stekam, da je partner zraven, ampak ena je imela poleg tudi prijateljico, teto in mamo, ena pa celo svojo hcerko (okoli osem let)... A je to res normalno in sem jaz zastarela, ker se mi zdi, da je to en tak intimen dogodek, da ga ne zelim delit z nikomer, razen s partnerjem (ok, no pa s tistimi, ki so nujno tam - babice itd...)
Res, nama se je to zdelo cisto cudno, ampak ostalim v dvorani pa niti ne. A bo pri vas zraven samo partner?

Sem pa zadnjic zacela o tem premisljevat, ko je tasca v pogovoru rekla, da bo vesela, ce ji bova sporocila, kdaj se bo zacelo dogajat... Ampak meni je ze to tako mimo... kot en vdor v zasebnost. Ce bo slo, jaz ne bom niti omenila, da grem v bolnico oz. da se je zacelo... Bojo vsi zvedeli sele potem, ko bo vsega ze konec, da ne bojo klicali vsakih pet minut, kako napredujem. user posted image

Kako ste se pa ve odlocile glede tega?

Ja ne vem, prav zraven, bi jaz imela samo moža .... ampak sem pa klicala prijateljico, ko sva šla v bolnico, ker je tudi ona meni sporočila in si skratka vse take stvari poveva .... Potem pa, ko sem rodila, pa sem klicala mojo mami .... To je to .. sicer pa kot komu paše ...

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 3883
24.2.2012 14:21:46   
Jada82

Torbo za v P pa itak mislim med popadki rihtat, da bo cas hitreje minil.

Hehehe, kaj pa če ti odteče voda in se bo bolj mudilo? user posted image user posted image user posted image Jaz sem tak bolj ziheraš in imam torbo že ene 14 dni pripravljeno user posted image user posted image user posted image user posted image Vmes sem že kaj ven vzela in kaj dodala, hehehe user posted image user posted image user posted image user posted image

Drugač imam pa sedaj vse pripravljeno za user posted image . Imam še 2 tedna. Pa nikoli ne veš, lahko se zgodi danes .... čeprav mislim, da bo kar okoli roka. No, en dan grem še dol v klet obrisat ogrodje od vozička in košaro pa ogrodje od ležalnika ... to pa je potem to ... pa še posteljico moram oblečt .... to jo bom tud čez 1 teden, da ne bo potem preveč prašna al pa kej ....

Sva pa ravno danes prestavila posteljico v najino spalnico iz tamaline sobe .... Ona ima zdaj fajn ful prostora, mi2 pa vse nagužvano in cigansko ... Heheh, potem pa sedaj tam spredaj leži še košara s perilom za speglat .... prej je fajn prišla v kot za komodo ... Zdej je pa komoda drugje in jo nimam kam dat user posted image Bo spalnica nekaj časa kar bolj zaprta, hehehe.

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 3884
24.2.2012 14:24:25   
Jada82

IZVIRNO SPOROČILO: cokolino

Aja pa še eno vprašanje, a rojstni list od dojenčka lahko dobimo takoj, ker jst ga bom nujno potrebovala. Kje in s kom se to dogovorim? A v porodnišnici ali bi moral moj takoj na matični skočit??A ve katera?

Zdj pa grem na sonček, uživajte

Pismo, mislim, da ne dobiš čist takoj. Za Izabelo je to v celoti mož rihtal, pa vem, da je kar nekaj skakal okoli .... Sam zdej pa ne vem, nekaj za davčno pa tako ....Je trajalo par dni, s tem da je ful klicaril in hodil okoli in težil .... ma pri nas so tudi v bolnišnici nekaj zamučkali ....

(odgovor članu cokolino)
Neposredna povezava do sporočila: 3885
24.2.2012 14:31:52   
Jada82
Evo, spila kavico - prvo danes. Moj je šel po tamalo h tašči - sva jo mal tja na obisk dala, mi2 sva pa mal pospravljala ... je bilo treba zrihtat klet, ker nam je zadnjič nekaj zamočilo (je spodaj atu cel počila in je vse po scanju smrdelo user posted image Rajš sploh ne razlagam). Pa kuhinjo sem od zunaj pomila omarice .... ker je polno prstnih odtisov ... pa kosilo .. in mine ...

No, jutri gremo z vlakom v Ljubljano. Upam, da bo še tak sonček. Mi imamo na sončku 22 stopinj user posted image user posted image user posted image user posted image Jupiiiii user posted image user posted image user posted image user posted image Super je!!! Gremo pa zato, da se bo tamala mal z vlakom peljala, k skoz govori o njih, heheh. V nedeljo greva pa sama na kosilo, tamalo bova peljala mojim .... Mah, morava še mal izkoristit, potem ne bo nič.

Moj tudi zdaj ne bo delal nobene žurke, itak bo moral merkat tamalo user posted image user posted image user posted image Prvič sta pa prišla 2 kolega ja, so se ga napili ... pa kaj, me ni motilo, je bil sam doma, k meni v bolnico je normalno prišel, ko sva prišli domov, je bilo stanovanje tip top, tako da ... Ja, pa takoj, ko je prišel iz bolnice, ko sem rodila, ga je moj star ata povabil dol (je en štuk nižje doma), pa še moj stric je bil in so že malo nazdravili ... je rekel, da se ga je kar prijelo, ker je bil takrat že celo noč pokonc, ker sem ponoči rojevala user posted image user posted image user posted image

No, to me ni čist nič motilo, motilo me je pa, da ko sta 2 njegova kolega prišla pogledat tamalo (takrat je bila cca. 1 mesec stara, jaz pa vsa v riti od hormonov še), so potem nekaj že tukaj spili in nato šli še ven .... Nazaj je prišel user posted image user posted image user posted image Takrat sem bila pa fejst huda!!! In sem mu kar povedala, da tokrat kaj takega tudi slučajno ne pride v poštev .... Hm .... bomo videli user posted image

Aja, drugač imam pa zdaj tako grozne hemeroide, da mi gre kar na jok ... pa tud un Hemoclin gel, ki mi vedno pomaga, mi ne user posted image user posted image user posted image Res, takoooo boli. Dost imam že vsega .. včer me je pa še user posted image tolk prebrcal oz. se je obračal okoli al kaj user posted image , da me je tako bolelo, da sem kar skor tulila od bolečin. Joj, saj vem, da samo še 2 tedna .... sam kar upam, da bo kakšen dan prej, ker včasih pa res ne morem več!

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 3886
24.2.2012 14:50:40   
ursonok
Jaz sem spet spala 1,5h ... In po spanju sem vedno apatična in munjena. Eh. user posted image Bo že.

Joj, se mi smilite s temi hemoroidi ... zakaj pa se enim naredi, drugim pa ne? user posted image Jaz nimam niti sledu tega. Nasploh imam prebavo že nekaj časa super, zadnje tri dni se pa sploh generalno "čistim" - na veliko potrebo grem 3-4krat na dan!!! Pa ni driska, ampak čisto normalno. Mislim, da se telo pripravlja na finiš user posted image .

Pri nas je za rojstni list dobit kar nekaj dela. Treba iti osebno na nek urad itd. V P se ne ukvarjajo s tem. Še ime jih ne zanima - na zapestnico ti napišejo "priimek - hčerka/sin" in to je vse.

Blagor vam, ker imate tako lepo vreme user posted image Tu je okoli 5 stopinj plusa, dež, veter in sivina. Za znoret.

Jada
čiščenje sokovnika - odvisno od tega, kakšnega imaš. Čim bolj je kvaliteten (tj. drag), tem lažje se ga čisti. Meni ni problem čiščenje, je kar hitro. Tisti prejšnji, "centrifuga", je bil pa bolj za en jajc. Glede "volje" za delanje sokov - to je tako kot z drugo rutino. Pač sprejmeš, da to je tako in pika. Kot umivanje zob. Nimaš izbire, ali ja ali ne. Da se ti itak ne preveč, a veš, da moraš in sploh ne razmišljaš o tem. user posted image A učinek je, verjemi, se splača!

Aleda
mislim, da si ti pisala o nekih vročinskih valovih, da ti je vroče itd. Jaz imam zadnje dva dni tudi ta problem. Grozno. Ponoči se zbujam prepotena, zdajle sedim tu za računalom in mi je nekaj časa vroče, zapiram radiator in se slačim, potem me spet malo zebe, pa spet vročina ... Baje tudi to spada k "pripravam" ...user posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 3887
24.2.2012 15:52:41   
hrchy

IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

Torbo za v P pa itak mislim med popadki rihtat, da bo cas hitreje minil.

Hehehe, kaj pa če ti odteče voda in se bo bolj mudilo? user posted image user posted image user posted image Jaz sem tak bolj ziheraš in imam torbo že ene 14 dni pripravljeno user posted image user posted image user posted image user posted image Vmes sem že kaj ven vzela in kaj dodala, hehehe user posted image user posted image user posted image user posted image

hm... saj mas prav... ma vceraj smo dobili en list, na katerem so prikazane faze poroda in v prvem delu pise:
- popadki na 10-15 min - poskusi se naspati
- popadki na 7-10 min - pojdi na 1,5-2h dolg sprehod
- popadki na 5-7 min - poglej dva filma
- popadki na 3-5 min - zdrzi se dve uri in nato pojdi v porodnisnico...

tako da sem racunala da bo casa vec kot dovolj da se kaj koristnega naredim tacas user posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 3888
24.2.2012 16:01:06   
cokolino
hmmmm hrchy moja prijateljica je dobila prve popadke kar na 5min ( no mogoče jih je mela tudi prej, ma jih ona ni občutila), so kar takoj štartali v po in prišli zadnji moment...no do PO so rabila 30min, potem pa je čez 30min rodila...in to prvega otroka user posted image  

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 3889
24.2.2012 16:46:28   
hrchy

hmmmm hrchy moja prijateljica je dobila prve popadke kar na 5min ( no mogoče jih je mela tudi prej, ma jih ona ni občutila), so kar takoj štartali v po in prišli zadnji moment...no do PO so rabila 30min, potem pa je čez 30min rodila...in to prvega otroka user posted image  

takoj podpisem... user posted image blagor njej!

ja, saj pise, da nekatere startajo kasneje, recimo s popadki na 7 minut, ampak hej, tole zgoraj je pa akr ekstremni primer! user posted image

(odgovor članu cokolino)
Neposredna povezava do sporočila: 3890
24.2.2012 19:37:25   
Evita78

Pri meni je bilo isto, čez dan me je malo bolel križ, nobenega posebnega špikanja in zbadanja, potem so pa v roku ene ure popadki padli iz 10 min na 2 min, tako da je bil moj že čist živčen da zdej pa res že moramo it... user posted image user posted image  Se je bal, da se bo zgodilo v avtu, čeprav je PO 7 min od doma.
Pa sem tudi rodila prvič, ni bilo časa skoraj za nič (klistir, protibolečinske,...), prišla odprta v PO 7 cm odprta in je vse skupi trajalo 45 min. Me je opozorila babica, da če mislim še kdaj rodit, naj pridem malo prej... user posted image  

Srčno upam, da bo sedaj vsaj približno tako... pa vsem vam ravno tako...

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 3891
24.2.2012 20:06:43   
ursonok
Eh,
jaz bi tudi kaj takega.
Danes me cel dan boli križ in hrbet, slabo mi je celo popoldne, počutim se za en drek. Popadkov nimam, tu in tam mi malo trebuh otrdi. Ne bi imela pa nič proti, če me sredi noči zbudijo popadki na 10min. Eh, dream on.

Sem tečna. Dost imam. user posted image

(odgovor članu Evita78)
Neposredna povezava do sporočila: 3892
25.2.2012 6:22:21   
life123
Drage moje nosečke.

A veste, da če se naši sončki rodijo 29. februarja, bodo imeli rojstni dan samo na vsake štiri leta.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Tega pa ne privoščim nobenemu otroku.user posted image user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3893
25.2.2012 8:15:29   
Aleda
Jutrouser posted image

Ma kakšna noč, moram mal pojamrat, čeprav sem na dopustu. Tukaj je tako vroče, sva preluftala sobo ponoči pa mi je vseeno kar kuhalo, sem se parkrat zbudila vsa mokra.

Ja life to sem sem že študirala, kaj če se rodi ravno na 29. februarja. Upam da ne, ker pravijo da tisto leto ko je prestopno ni ravno najboljše leto. Mah sej nism vraževerna pa vseeno.

(odgovor članu life123)
Neposredna povezava do sporočila: 3894
25.2.2012 8:18:06   
cokolino
Dobro jutro

spet sem kar dobro spala, s samo enim obiskom wc-ja user posted image , smo pa včeraj mal glumili...no jst sem bla sicer na sokcu, ma vsi ostali pa na pivu, moj in bratranec sta se ga kar pošteno nasrala...sem mojga mela že poln kufer, že tako govori 100/h, ko pa kej spije, pa ga ne ustaviš. No zdj sva lepo ob 7h ustala, moj ni nič mačkast, je šel tkoj na eno kafe, pol pa da greva še v nabavo.

Jst mam tudi sokovnik, ma delam samo sadne sokce, ker meni žal zelenjava user posted image Upam, da mi bo kdaj zadišala!!!! Ful mi je dober sok od ananasa, pa od kakega grozdja mmmm. Mam pa čist nek običen sokovnik, s katerim je pol kar nekaj dela, preden ga spucaš.

Glede datuma 29/2...meni je to datum, kot vsak drugi...se pa ne staraš tko hitro kot vsi ostali user posted image user posted image Moj brat je rojen dan prej in navija, da bi tudi jst rodila takrat. Jst pa tudi ne bi imela nič proti. Me ful zanima, kako zgledajo ti popadki, ker si sploh ne predstavljama, kaj in kako user posted image

Aja pa začela sem še mal bolj zatekat, rinka, ki mi je ponavadi prevelika, je zdj prav točna, oz. jo kar težje dam dol. Pa zadnje čase me ful daje krč v dimljah; ne znam opisat občutka, prav v žili začutim, da me skrči, pa samo na levi strani...je kar blesav občutek.

(odgovor članu life123)
Neposredna povezava do sporočila: 3895
25.2.2012 8:30:56   
ursonok
Jaz sem pa zaspana in tečna - tamala je vstala okoli 5.30!!! Pride v sobo in hoče, da gremo gledat risanke. Halo. Ma slab začetek vikenda ...

Datum 29. 2.
Jaz pa ne vem, zakaj tega nekomu "ne bi privoščil" in kaj naj bi bilo tu slabega. Ljudje, ki so rojeni na ta dan, itak praznujejo vsako leto. Na koledarju te pa pač ni. Čisto zanimivo, nekaj posebnega. Jaz ne bi imela nič proti, če se takrat kaj začne. user posted image

(odgovor članu cokolino)
Neposredna povezava do sporočila: 3896
25.2.2012 9:05:35   
Aleda
Hrchy- zanimive tiste faze popadkov, sam jaz ne vem če bi zdržala toliko časa doma. Do porodnišnice imam približno eno uro al pa malo več, tako da bi mogla mal prej štartat. 
Tut mene zanima kako zgledajo popadki? Si predstavljam tako da ti otrdi maternica in boli. Kako si pa meriš čas med enim in drugim popadkom, a ko je konec enega popadka in ko se začne drugi?

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3897
25.2.2012 9:41:34   
hrchy
Aleda, men so tud tiste faze smesne... a popadki (in bolecina) pride an vsakih 7 minut, jaz naj pa vmes filme gledam user posted image japajade! Pa sprehajat naj se grem? Pa spim naj???
Sicer pa 'cas med popadki' pomeni cas med zacetkom enega in zacetkom drugega popadka. Torej skupaj en popadek + pavza.

Se moj nosecniski ementaler: vceraj sem cel dan delala torto za vecerni zur pri frendici, ki je imela flat-warming party. Zvecer sva bila oba crknjena, ampak vseen sva sla s torto cez celo mesto, pa prideva do bloka, jaz zvonim, enkrat, dvakrat... nobenega odgovora (sem mislila, da je muziko navijajo tolk nagalas, da ne slisijo). Pa moj pogleda gor, pa rece:" Ja sej je tema...". user posted image No, potem sem hitro cekirala FB in ja, valda je zurka danes user posted image Pa spet s torto nazaj domov, danes pa ponovi vajo user posted image No, vsaj torta bo bolj okusna, ker bo pocivala en dan!

Aja jaz sem pa vceraj hitro mrknila, ponoci sem itak brala ene dve uri (kar je stalnica), zjutraj se je pa moj prisel k meni stisnit... Zdaj pa po kavici naprej veselo na delo (imava danes se ful planov). Tukaj imamo soncek, pa fejst piha, vi v Sloveniji boste pa menda uzivali v zelooo toplem dnevu! Lepo soboto!

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 3898
25.2.2012 10:13:53   
Saša33
oJ, punce dobro jutro

Ma, se vam moram prav mal oglasit. Zadnje 14 dni sem se še kar ok počutila pa tud nisem tok zatekala, pijem po 3-4 litre tekočine, ker menda po izvidih premalo pijem in se nalivam.
da potem do 24h grem vsaj 5x na wc, vsa zalimana.

Pa nekako se mi zdi, da sem vsak dan v LJ. Ali je urin ali je pregled, ali ponovni urin. V sredo bom dopolnila 39t. in nekako sem imela občutek, da bo prej, danes pa se mi zdi, da bom še čez rok.

Počutje za poslat nekam. Me je kar groza če pomislim, da bom še 3 tedne tako. Hormoni so me čist zmelai, zjutraj sem se najprej zjokala sedaj po tušu in razvajanju se počutim malo bolje a  nič paše mi jamrat. Pa nekako sem močna oseba in tole je  sedaj moja prva nosečnost in kar vsi so navajeni, da ne rabim nobene podpore, razumevanja, da se kot tank. Dons pa sem ugotovila, da me je strah tega poroda in da ja treba bo rodit in me je čist stisnilo.
Pa vroče mi je, da niti na sonce ne upam, se mi segreje pečka v trebuhu in se mi zdi, da niti tt ne morem regulirat. V glavnem dons sem za poslat nekam. O porodu pa ne duha ne sluha. Nič krčev nič popadkov, nič. NO upam, da bom jutri boljš.
V glavnem naj mi še ker moški reče da lahko razume nosečko. Zjutraj me je samo čudno gledal. jst pa v jok. da se počutim kot na vlaku in ne dohajam več.

Grem mal po čokolado, upam, da se bom skulirala.

vsem, ki čakate d dan, pa mirne živce
naslednji mesec bomo mele kaj drugega za jamrat

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 3899
25.2.2012 14:44:58   
tinčka3

Aja pa začela sem še mal bolj zatekat, rinka, ki mi je ponavadi prevelika, je zdj prav točna, oz. jo kar težje dam dol. Pa zadnje čase me ful daje krč v dimljah; ne znam opisat občutka, prav v žili začutim, da me skrči, pa samo na levi strani...je kar blesav občutek.

hej.. pri meni je enako - tak krček (mini) v dimljah, ampak (pri meni) samo na desni strani... kr zoprno... se kr mal skremžim, ko pride do njega... tam okrog 5x na dan...

(odgovor članu cokolino)
Neposredna povezava do sporočila: 3900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  154 155 [156] 157 158   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  154 155 [156] 157 158   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
VIDEO: Holografski simulator rojstva
Študenti klinike si lahko prvič na medicinskem usposabljanju ogledajo holograme 3D anatomije, ko se naučijo opravljati t...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?