hrchy
|
jutrooo!!! kako ste na ta lep dan? Jaz sem super, par dni nazaj sem se tarnala, da mi bo zihr dolgcas, ko bom doma... no pa mi ni! tasca je bila na obisku, pa je ze sla, potem sem dva dni pekla, pa ene predale skupaj sestavljala, danes pa ze od jutra malo srfam po netu in je nasploh cist fajn! Dva dni nazaj sem zakljucila 37. teden. Prejsnji teden sem bila pri babici, ki mi je namerila razdaljo simfiza/fundus v 35+5 34cm. Sicer pa vse OK in seveda mali na glavo! Ta teden sem pa potem sla se na UZ in so malemu v 36+5 dolocili 2629g. Menda je ravno malo pod povprecjem, ampak se zmeraj normalen (tudi glede na mojo velikost). Sem brala, da ste se pogovarjale, kje bojo mozje praznovali... mojega bi (hipoteticno) jaz iz bolnice in stanovanja vrgla, ce bi mi prisel zjutraj smrdec po alkoholu na obisk... Jaz naj bom vsa zmatrana, razbolena in neprespana, potem pa on zmackan pride, namesto, da bi mi bil v oporo... na-a! No, ampak saj pravim, hipoteticno... ker je tudi mojemu ta obicaj cisto mimo in pravi, da ga po rojstvu rabita mamica in dojencek, vsi ostali pa pridejo na vrsto veliiiiko kasneje. Sva cudna, ne... S tem v zvezi me pa se zdaj zabava, ko pomislim, da se je dejansko zadnjic en njegov dober prijatelj zelel povabiti na obisk k nama za ene par dni prav s tem namenom - da bo tukaj, ko se bo malil rodil in da ga bosta zapila... Mislim, kaksne ideje... jaz sem se zacela prav na glas krohotat, ko sem to slisala... a jaz bom pa iz porodnisnice poleg dojencka se za dva pijana tipa skrbela... Ah, pa je drugace prav fajn tip, ampak ideje.... Moj bo po porodu vzel 14 dni ocetovskega dopusta, ki pripada vsem partnerjem tukaj na Danskem. Pa ob koncu porodniske bo verjetno tudi on vzel par mesecev namesto mene - je to tukaj kar redna praksa in delodajalci to zelo spodbujajo, da se tudi ocetje bolj aktivno vkljucijo v nego malcka (skandinavija je fuuul fajn v tem smislu). Sem pa tudi jaz dobila homeopatski paket zdravil za pred/med/po porodu... Pa malinove liste pijem, pa presredek si masiram (ce se spomnim), pa vaje za medenico delam... Tako da sem se z mojim hecala, da bo mali kar ven padu sam od sebe (ce verjames) Ampak po naravi skeptik se grem te stvari bolj za stos, kot pa zares. Itak mi je pa enkrat ze kar nekaj casa nazaj rekla ginekologinja, da imam bolj ozke kosti in da zna bit, da bom imela carski rez... no, vsaj granule jem namesto bonbonckov ne vem katera je sprasevala za ruto - jaz jo imam namen zasit v naslednjih dneh... blago ze imam in obroce tudi. Koliko se bo pa mali zelel nosit, je pa drugo vprasanje. Ampak se mi zdi zelo logicno, da naj bi jim bilo vsec tam noter. Tudi pralne plenice sem dobila, pa gugalnik itd... A imate ve ze vse pripravljeno a vam se kaj manjka. Naj bo kaksna dobra dusica in rece, da ima se ful stvari za zrihtat, ker mene ze vsi sprasujejo, ce imam ze vse ready, jaz pa nimam SE NIC!!!!! Oblekic se nimam opranih, ne plenic, ne vozicka zrihtanega, ma se omare za malega nimam pripravljene (bom danes predale namontirala, ce se mi bo dalo), manjka mi se vse za nego, pa prevleko za kovtercek imam samo eno, pa flaske so za oprat, pa se avtosedez je za preverit, ce sploh pase v avto... Ah, se tolazim, da imam se dobra dva tedna... Torbo za v P pa itak mislim med popadki rihtat, da bo cas hitreje minil. Kaj sem se hotela komentirat... Ne vem. Bodi dovolj za tole jutro, itak moram it torto pect. Danes imamo zvecer zur pri prijateljici, ki je ravno dobila novo stanovenje... no drugi bojo zurali, mene bo itak zmanjkalo okoli devetih, kot zadnje cajte!
|