Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Ali kdo sploh še je meso? 15.6.2011 22:11:24
|
|
|
|
uškinamama
|
No , lepo, da nisem sama . Tudi jaz imam obdobja , ko sem na off z mesom in obdobja , ko v enem tednu zbašem vase leskovački žar, bograč, medaljone, svinjske seveda, krvavice (samo prekmurske , ker primorske so ogabneeee)... Mateyka, deklico kar pošlji. Prav ta vikend dela mož meso/krompir izpod peke (črepnja).Mnjamsi.
|
|
RE: Ali kdo sploh še je meso? 15.6.2011 22:25:59
|
|
|
|
Sunny Morning
|
Brez mesa mi živeti ni.
|
|
RE: Ali kdo sploh še je meso? 15.6.2011 22:27:22
|
|
|
|
*tajda*
|
Pred drugo nosečnostjo sem jedla samo ribe in perutnino, v drugi nosečnosti mi je pa zapasalo vse meso...od pečenic, krvavic....ma vse...prav nisem mogla verjet da sem to jaz Pet mesecev po porodu mi še vedno full paše...sploh pa zdaj ko je čas žara
|
|
|
|
RE: Ali kdo sploh še je meso? 15.6.2011 22:48:06
|
|
|
|
mateyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama Prav ta vikend dela mož meso/krompir izpod peke (črepnja).Mnjamsi. ohohoho, to je pa tudi zame kdo pa ne mara izpod peke - to je ZAKON. mojemu možu sem obljubila da dobi hobotnico izpod peke, ko pride nazaj. baje je fuuul dobra? (jaz tud še nisem tega probala)
|
|
|
|
RE: Ali kdo sploh še je meso? 15.6.2011 22:58:23
|
|
|
|
uškinamama
|
Meni je vse kar daš pod črepnjo dobro, smo delali tudi hobotnico in je super. Samo meso je pač meso
|
|
RE: Ali kdo sploh še je meso? 15.6.2011 23:16:07
|
|
|
|
mateyka
|
a zate riba in mehkužci niso meso?
|
|
|
|
RE: Ali kdo sploh še je meso? 15.6.2011 23:21:32
|
|
|
|
katy83
|
o, ja, tudi mi še jemo meso. Mogoče res ne vsak dan, ampak jemo pa ga. jaz zadnje čase opažam, da sem kar zbirčna, bi samo piščanca al pa purana jedla, no ampak to je že druga zgodba. Sem pa vedno govorila, da bi lahko bila vegeterijanka pod pogojem, da lahko hrenovke, pršut in mleto meso jem.
|
|
|
|
RE: Ali kdo sploh še je meso? 15.6.2011 23:21:47
|
|
|
|
arabela*
|
Še jem....najraje svinjino, pa goveje... Ne jem pa že vrsto let perutnine, po novem pa še rib
|
|
RE: Ali kdo sploh še je meso? 15.6.2011 23:23:21
|
|
|
|
uškinamama
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka a zate riba in mehkužci niso meso? , misli si , da se bom na na takem izibizi vprašanju zaklala...
|
|
RE: Ali kdo sploh še je meso? 15.6.2011 23:28:45
|
|
|
|
mateyka
|
lol, ok - vprašanje "a kdo je meso" pomeni vse kar ma noge.
|
|
|
|
RE: Ali kdo sploh še je meso? 15.6.2011 23:34:59
|
|
|
|
arabela*
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka lol, ok - vprašanje "a kdo je meso" pomeni vse kar ma noge.
|
|
RE: Ali kdo sploh še je meso? 15.6.2011 23:35:05
|
|
|
|
Ribica **
|
Mene tut zanima, kaki so to vegeterijanci, ki pa jedo ribe. To je lih tako ubita zival. Jaz jem meso in ga imam rada, ampak sem pa zbircna pri njem. Brezmesnih kosil nimam prevec rada oz. pasejo sem in tja, nic ne recem, samo kosilo z npr. cmoki s slivami ali pa marelicami so zame cisto brezvezno kosilo. Se mi pa vedno bolj gnusi surovo meso, mi smrdi in skoraj omedlevam pri rezanju piscanca in vseh tistih krvavih zilic
|
|
|
|
RE: Ali kdo sploh še je meso? 16.6.2011 6:08:16
|
|
|
|
TomTaylor
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja No, resnici na ljubo znajo bit nekateri vegiji precej militantni... In se verjetno kaki mesojedi počutijo ogrožene. Kar se mene tiče, se svoje omnivorosti ne sramujem. Samo ne paše mi veliko mesa pojest, od nekdaj sem mahnjena na sladkarije (sploh sladoled), ne meso - pač tak tip človeka. podpis. Rajš 1kg piškotov kot 10dkg zrezka....no, okej, za dobre piškote bi se tut s tistim zrezkom prej pomatrala.
|
|
RE: Ali kdo sploh še je meso? 16.6.2011 6:09:41
|
|
|
|
TomTaylor
|
Aja, pa čevapčiče oz. vse kar je iz mletega mesa, naravnost obožujem. Pa zaseko. Za vse ostalo "meso" mi pa dol visi.
|
|
RE: Ali kdo sploh še je meso? 16.6.2011 6:15:27
|
|
|
|
ZARA
|
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita moj vd mož bi bil najsrečnejši na svetu če bi blo meso že kr mleto oz. zrezkano/salamirano. ne je ničesar, kar je treba obirat oz. kar se vidi da je resno meso - torej moji tok omiljeni steak-i odpadejo zanga. na srečo nima nič proti če se jest izživljam Uf, zanimivo, hehe...
|
|
RE: Ali kdo sploh še je meso? 16.6.2011 7:06:51
|
|
|
|
Kerensa*
|
Jaz nisem vegeterijanka in še manj veganka, tako, da z veseljem (in še vedno) jem meso, je pa res, da mi je bolj všeč belo meso od rdečega. Piščanec, kokoš, puran - to imam najraje. Od "morskega mesa" (sicer nekateri trdijo, da riba ni meso, ampak kaj pa potem je - zelenjava?) imam rada morskega psa, lososa, osliča, orado in brancina - celo dagnje so mi bile všeč, ko sem jih poskusila. Za čevapčiče mi je načeloma vseeno, iz katerega mesa so (ražnjiči pa obvezno iz belega), prav tako za ostale "mesne produkte" (klobase, hrenovke, paštete, mesne omake, mesni sir). Včasih celo z veseljem pojem solato iz govedine. Me pa ne boste videli jesti zarebnic, svinjskih zrezkov ali vampov.
|
|
|
|
RE: Ali kdo sploh še je meso? 16.6.2011 7:19:52
|
|
|
|
mateyka
|
Me pa ne boste videli jesti zarebnic, svinjskih zrezkov ali vampov. uh, to je pa tud men
|
|
|
|
RE: Ali kdo sploh še je meso? 16.6.2011 7:21:26
|
|
|
|
uškinamama
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka lol, ok - vprašanje "a kdo je meso" pomeni vse kar ma noge. še brhkim fantičem/ dekličem se reče mlado meso . Živo bitje je živo bitje (to je bil point mojega prvega posta in kasneje, ko sem pisala, da se mesojedci opravičujejo v smislu " ne jem mesa, samo piščanca, ekološko pridelanega, humano zaklanega, eko pripravljenega" . Sicer pa prav čutim , da še ni konec in se ti vnaprej klanjam in ploskam bodočemu linku , ki ga boš prilepla ( katoliška razlaga ? vegeterijanska razlaga? )
|
|
RE: Ali kdo sploh še je meso? 16.6.2011 8:38:17
|
|
|
|
koala
|
Jem vse razen drobovine (jetra, srčki,....) vampov, ovčetine, školjk in polžev. Je pa res da če imam izbiro raje izberem perutnino kot svinjino, pa ribe obožujem sploh škarpeno in vitkega soma.
|
|
RE: Ali kdo sploh še je meso? 16.6.2011 8:59:58
|
|
|
|
Julija08
|
Tudi mi vsi jemo meso, moj ga itak obožuje kot večina moških Sin niti ni navdušen nad njim, čeprav zadnje čase ga kar je, je pa imel obdobje ko ni jedel nič mesa. Pa še na vrtu moj ravno končuje z gradnjo kamina, tako da čez poletje bomo verjetno kar nekaj mesa pojedeli. Jem pa vse razen vampov, žolce, tlačenke, pečenice, pa kaj ful mastnega. S sinom pa imava najraje vse vrste testenin in riža (tudi brez mesa).
|
|
|
|
RE: Ali kdo sploh še je meso? 16.6.2011 9:00:49
|
|
|
|
Saša27
|
Moj mož misli, da sem jezna nanj če za kosilo ni kaj mesnega , tako da je meso pri nas vsak dan na jedilniku, res pa je vse doma pridelano
|
|
RE: Ali kdo sploh še je meso? 16.6.2011 9:01:12
|
|
|
|
Kerensa*
|
Žolce, tlačenke, polžev in podobnega tudi jaz ne jem. Občasno si privoščim kakršno krvavico (ampak pojem samo notranjost ), imam pa zelo rada zaseko (če je dobro "zmleta"). Jetrca pa samo tista, ki niso žilasta.
|
|
|
|
RE: Ali kdo sploh še je meso? 16.6.2011 9:10:43
|
|
|
|
betty.ford
|
uff, že navsezgodaj zjutraj premišljujete mesno. jaz sem šele pri mlečnih živilih. drugače pa: meso, še vedno. ampak vse bolj redko. žaru se ne bi mogla nikako odpovedati. ni ga čez mastne prste!
|
|
|
|
RE: Ali kdo sploh še je meso? 16.6.2011 9:25:47
|
|
|
|
*mačka*
|
Mi tut jemo meso . Mislim da kar vse - ok drobovine ne. Recimo enkrat na teden je brezmesno kosilo - pa še to zato ker mesa nimam doma pa se mi ne da v trgovino, pol pa kako zelenjavno juho pa palačinke nardim al pa riž oz makarone z zelenjavo - kar pač je v hladilniku . Zame ni kosilo če ni mesa , moj bi pa lahko bil večkrat brez - je tut en tak kirurg kar se seciranja tiče
|
|
|
|
RE: Ali kdo sploh še je meso? 16.6.2011 10:58:41
|
|
|
|
KATI321
|
Jaz pa sem ''vegetarianka in abstinentka'', zato pravim: Od vina je najboljša vratovina, od rib - svinska riba, od zelenjave - esihflajš (govedina v solati), za sladico pa paše kak dunajski. Jem vse, od drobovine, kravje inštalacije, šniclov, solat, cmokov, štruklov - vse razen rib in mlečnega riža. Pa tudi doma vsi ostali jemo skoraj vse - edino mož šnicle secira.
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?