Vijoličarka -> RE: Ali kdo sploh še je meso? (15.6.2011 15:55:17)
|
Meso sicer jem, a ne pogosto. Sem tudi izbirčna, na podoben način, kot mizantrop. Najraje imam goveje zrezke, goveje faširano ter purana, občasno kaj piščančjega. Svinjina mi ne potegne (razen v obliki šunke in pršuta, a potem za take grehe plačam z mozoljčki) Meso je na jedilniku cca 1x na teden, včasih večkrat, včasih pa manjkrat, odvisno od razpoloženja. Je pa moj zaprisežen mesojedec in čisti norec na svinjino v vseh mogočih oblikah, najraje kar v šepehu, mastnih klobasah in ocvirkih. Žal pa mu precej škoduje - predvsem hrbet mu po svinjini napadejo strašni mozolji. Revež se je odločil, da bodo take 'dobrote' potem bolj delikatesa. Vendar mu gre izvajanje te odločitve zelo slabo od tačk. Tudi po zaslugi tašče in tasta, ki imata vedno nekaj zanj, revčka ubogega, ki doma dobi samo ptiče, pusto govedino, kaše, zelenjavo... in to vse brez masti in ocvirkov. Mu moram pa priznati, da se dostikrat upre skušnjavi in to vedno bolj pogosto. Priden. Aja, imam pa strašno rada krvavice. Ko je sezona zanje bi jih kar vsak dan jedla. To se mi zdi zelo nenavadno, ker zelo veliko ljudi (ki so precej manj izbirčni, kot sem jaz), ne mara krvavic. Mljac. Ta trenutek so se mi prav sline pocedile: krvavica, ajdova kaša in repa... Evo, jutri bo jota z repo, sem se že odločila. Tako se bom vsaj malo potolažila. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
|
|
|
|