Masha_M
|
IZVIRNO SPOROČILO: n0s3ck4 Ta forum prebiram že dlje časa. Zdaj se pa kar ne morem zadržat, da ne bi napisala! Sram naj bo tiste nesposobneže v komisiji za sprejem v vrtec! Pazi to: Živim na fužinah (kot da že do ni dovolj mučno) Oddam vlogo za vrtec, jaz študentka, mož zaposlen malo več dobi kot minimalca. Otrok ima 27 mes. in nas gladko zavrnejo, ker mu za slab mesec zmanjka stalnost bivanja v Lj. Čakaj malo? A tile južnjaki tu se pa po cele dneve po riti praskajo pa sončijo pa z đezvicami in dekami na travci strašijo tu pred blokom, otroci pa zastonj v vrtcu od 6ih zjutraj pa do 5??? Ne me narobe razumet, nisem rasist ampak to je pa že preveč (poleg tega mi pa še vsak teden kaj novega ukradejo). Pa kaj naj zdaj? Vzamem albanski telefonski imenik, pa se preimenujem v eno ime, ki mi je najbolj všeč... Pa bom dobila vrtec, socialno, neprofitno, kaj še? Daj mala, ne seri klamfe! Sem praktično rojena v Fužinah, celo življenje sem živela tam dokler nisem šla na svoje. In to ne v kakšnem luštnem, nizkem blokcu, po možnosti v velikem stanovanju z atrijem, ampak v centru Fužin, v največjih, najbolj naseljenih blokih, v stanovanju z 51 kvadrati! Guess what, nikoli nismo imeli problemov s krajami, niti s kofetkarji, zadnje deset_letje pa niti ne več s hrupom in postopači. Isto lahko z gotovostjo trdim tudi za vse naše dobre sosede, prijatelje in znance, ki se jih je v treh deset_letjih nabralo obilo, pa nihče ne poroča o takih strahotah kot ti. Žal mi je, da nimam več možnosti živeti v Fužinah in z veseljem bi se / se bom spet kdaj vrnila. Človek bi si skoraj drznil pomisliti, da je nekaj narobe s tabo, da si cele dneve v konfliktih z vsem in vsakomer iz okolice. P.S. Daj mi prosim zaupaj svojo vsaj približno lokacijo, da pridem na lastne oči pogledat te famozne dopoldanske brezposelne čefurje in čefurke z džezvami, dekicami in kavo. Veš, sem še na porodniški in pogosto na obisku pri svojih starših, tako da zelo veliko vozičkam po Fužinah in z veseljem naredim en obvoz na svoji standardni sprehajalni poti. IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Da v podnajemu ni možnosti prijave stalnega bivališča, ne drži. Dovolj je, da greš z najemno pogodbo na Upravno enoto in ti tam prijavijo bivališče. Lastnik stanovanja ti ga ne more (in ne sme) sam, če pa ti ne greš tja, ti ga pa UE tudi ne bo kar tako sama. Tako, da tudi tukaj nezaposleni "južnjaki", ki kofetkajo od jutra do sutra, niso krivi, da vi niste dobili dovolj točk. Kerensa, na tej točki pa mislim, da malo preveč idealiziraš zadeve. Poanta prijave prebivališča ni samo v sklenjeni pogodbi, ampak v soglasju za prijavo. Še celo za prijavo začasnega prebivališča (been there, done that) rabiš soglasje lastnika ali njegovo prisotnost, kamoli za prijavo stalnega. In tisti, ki oddajajo na črno, največkrat ne pristanejo niti na prijavo začasnega, za stalno prebivališče se lahko pa kar pod nosom obrišeš. Če že oddaja na črno si gotovo ne bo želel nakopati na glavo nekih stalnih prebivalcev, ki jih ne more samovoljno niti odjaviti, če mu začnejo srati po glavi. Da sploh ne omenjam morebitnih komplikacij zaradi kakšnih dolgov ali rubežev. Njih bo baš brigalo, če je pohištvo od najemodajalca, če je dolžnik tam stalno prijavljen... Zadeve res niso tako enostavne. Moj mož živi v Ljubljani že 18 let, a je ves čas podnajemnik. Jaz tu živim vsako sekundo svojega življenja. Pa sva ravno tako izvisela za vrtec, ker pač nimamo lastne nepremičnine, začasno prebivališče smo vsi trije z otrokom takoj uredili, ampak za to se MOL-u sladko j**e. Za stalno prebivališče smo se lahko samo pod nosom obrisali. Po dolgem času, so moji starši le pristali, da smo lahko vsi trije stalno privaljeni pri njih, začasno pa tukaj, ker mojega partnerja pač niso marali. Upam, da zaradi tega nisem "kriva" tega, da bi morala izbrati drugega, ki bi ga oni požegnali in mu posledično dovolili prijavo pri njih from day 1.
< Sporočilo je popravil Masha_M -- 4.6.2011 14:31:27 >
|