|
RE: Za vse, ki ste jih pustile jokati 3.8.2007 10:33:38
|
|
|
|
ronja
|
Midve sva še čisto frišni, ampak jaz nisem nikoli veliko spala in potem ni fer, da bi to pričakovala od svojega , ni res? Očitno je pač dobila moje gene, saj v principu je to zelo praktična lastnost (recimo nisi čisto s*, ko greš spat ob 3h, ker pač delaš to pa ono... in vstaneš ob 6h, ker imata zdravnika ob 7h, kot mi danes, recimo ). V bistvu še dobro spi (se vidi, da niso bili samo moji geni, hehe), ker jaz baje podnevi sploh nisem čisto nič spala, tudi ko sem bila še čisto miken dojenček... Si pa ne pustim srat po glavi od raznih tastov in podobnega (on bi jo kar navajal na spanje celo noč, lepo te prosim, stara je pa 3 tedne), se lepo nasmejem , pa rečem, da midva nisva nikoli mela ne vem kakega ritma, enkrat delam celo noč, do 6h, drugič ob 6h vstanem, včasih je to isti dan ... in nekega ful ritma tudi od otroka ne bom zahtevala, na približno, da gremo enkrat zvečer do ponoči spat in enkrat zjutraj do dopoldne vstanemo, hehe . Njegova vzgoja mi pač ni, saj je mel svoja dva otroka in ju je lahko vzgajal kak če, jaz bom pa svojo malo ponoči pocartala kolikorkrat se mi bo zahotelo, hehe . Si potem niti ne upa noben naprej bit pameten, hehe. Lubi se strinja s tem in nimava problemov, sva se o tem pogovarjala že prej in študirala, kar pravijo, da do 6 meseca itak še ne znajo manipulirat z nami, da če jočejo, pač nekaj rabijo, magari samo nas za občutek varnosti. Zato jo bom vsakič potolažila; jo bom probala navadit spat, ampak vsekakor še ne zdaj, mogoče z metodo iz tiste knjigice Spi, dete spi ali nekaj takega - kjer otroka pustiš jokati samo 1 minuto, ga potolažiš in če se spet začne jokat, jovo na novo spet od začetka... In potem podaljšuješ čas, ko ga pustiš samega... Meni se je zdela ok napisana knjiga, ker je ena taka vmesna varianta - res je, kar piše, da je prav, da se otrok navadi sam zaspat, zato da tudi, ko se ponoči zbudi, se zna sam uspavat nazaj in da dobro spi sam, ker je tako vsem lažje, vendar pa ga pustit jokat, da se počuti zapuščenega... to je pa preveč za moje pojme... Zato je ta neka zlata sredina mogoče ok, to bi še probala, iz prakse pa še ne vem . Zenkrat se niti ne joče ponoči, ker slišim že, ko godrnja in jo takrat vzamem ven, podojim in dam nazaj v zibko, republika rešena. Da bi jo pustila kar tako se dret na žive in mrtve 10 minut ali še dlje mi je čisto nepredstavljivo in vem, da ne bi zdržala, torej se niti ne bom silila... Že zadnjič, ko se je v avtu pokakala in jokala, ker je hotela bit previta, je bilo obema grozno in se je tistih 5 minut, odkar se je zbudila in začela jokat, pa do doma, grozno vleklo... Mogoče sva razvajena, ker res nič ne joka - res pa da skočim vsakič, hehe, mogoče bi se sicer začela jokat, ampak kdo bo kaj s tem pridobil, če jo pustim se dret? nisem jaz za to... Sva se že pred čisto resno zmenila, da bo on tastrog, jaz pa tasoft, hehe . Spi v svoji posteljici, ker je najina postelja res malo premajhna za 3 (široka ja 110 cm), se da, ampak za celo noč pa ne bi šlo... Zaspi pa res pogosto kar med dojenjem, pa jo prestavim - jaz ali oči, pa je. Sicer pa zaenkrat zaspi tudi v svoji košari, res pa je, da jo imava čisto ob postelji, ker je pač tako najbolj praktično in v najinem stanovanju edino mogoče,ker drugje niti ni prostora, hehe. Tako da dejansko me vidi in voha. Po kakih 3-6 mesecih jo bova verjetno prestavila v drugo sobo v otroško posteljico, ampak je vse odvisno od tega, ali bo ponoči še jedla, kako bo spala, koliko bo zrasla... Upam, da bo šlo vse dokaj spontano... Se vam oglasim takrat, hehe Je pa res, da je verjetno meni to precej manjši problem, ker sem navajena spat samo po par ur na dan in nisem nič utrujena zdaj, vse mi je super... Verjamem, da če človek težko folga nespanje, da probaš svašta, samo da bi se vsi naspali...
|
|
|