nesy -> Za vse, ki ste jih pustile jokati (17.8.2005 21:08:04)
|
Moj otroček je naposled zaspal. Kako? Tako, da sem jo podojila. Revica je bila čisto prešvicana in je sesala ko nora, potem pa v hipu zaspala. Sprašujem se, za kako dolgo. Moja bubica je zlata, le katastrofalno nespeča punčka. Z očijem sva pogosto čisto fuč. Čez dan spi dvakrat po pol urce, ponoči pa takole: kopamo se ob 19, potem jemo in potem gre spat. A se zbuja na pol ure, ko pade ven duda, ali bogve zakaj (ker sanja?), in ji jo grem popravit, jo držim za rokico ali liček in zaspi nazaj. Tako se zbudi ene 3,4-krat, tja do 23. ure, ko prideva z očijem v spalnico in se obvezno zbudi ter hoče jest. Potem pa spet ob enih, pol dveh, pa ob štirih, ob šestih pa začne že peti in čebljati in je treba najpozneje ob sedmih auf. Pogruntala sem, da mi je najlaže, če jo tam ob enih vzamem k sebi v posteljo, da spi med nama, sicer se zbuja še pogosteje. Včasih se ponoči pokaka in potem jo grem pač previt, a ne zaspi nazaj prej kot čez kaki dve uri. Ima silno rahel spanec, čeprav sva jo navajala, da zaspi ob blagem hrupu. Kljub temu jo vsaka najmanjša stvar zbudi in potem ni šans, da bi zaspala nazaj. Ko se enkrat predrami, smo dobri za dve uri. Saj vem, tako pač je, stvar karakterja in ja, minilo bo. A včasih si vendarle človek želi ... ne miru, ampak časa, da lahko pobriše po tleh, na primer. V glavnem, zdi se mi, da moj otroček premalo spi, definitivno pa potrebuje manj spanca kot midva z očijem. Pa če je to normalno. Hvala za spodbudne besede, malo sem res utrujena.
|
|
|
|