|
Za vse, ki ste jih pustile jokati 17.8.2005 23:19:47
|
|
|
|
Gina
|
Se podpišem pod Splišni in Marogico! Razlog: moja hči ni spala nič, zbujala se je 10-30x na noč. Ne, ni mi bilo težko je uspavat, ker se tudi jaz rada crkljam, in ja, bilo mi je najbolj grozna stvar na svetu, ko me ni pustila spat. Meni 10-30 kratno dramljenje na noč pomeni razliko med funkcioniranjem čez dan in med razdražljivostjo in tečnobo zaradi neprespanosti. 3 leta je spala v zakonski postelji. Ni me motilo, ker je bila zraven naju, motilo me je, ker NI SPALA! Po treh letih se mi je naredil odklop. Pustilo sem jo dreti na moji postelji, vedela je, da sem zraven, vendar sem vedela, da je to eden izmed bolj vztrajnih, trmastih otrok. Drla se je 1 uro in tričetrt, potem pa še parkrat po 15 minut tisto noč. Naslednjo noč se je drla samo 1x 15 minut. Od takrat naprej se ponoči še ni zbudila. Od tega je 4 leta in pol. ZAKAJ SEM ČAKALA???? Zaradi vseh (že od seven in ostalih) napšisani vzroki, ki so mi neprestano vzbujali krivdo. Če bi otroka pustila se dreti prej, bi že dve leti in pol spala in bila podnevi normalna, nerazdražljiva mama. Tako pa je to nespanje pustilo posledice na meni in seveda posledično na celi familiji. NIč hudega ne bo otroku, če se bo parkrat drl. Nobenih čustvenih travm ne bo imel doživljenjskih ali niti kratkoročnih. Imela jih boš pa ti, če boš še prakticirala nespanje. Ni res, da rabi non stop crkljanje. Rabi ga veliko dozo, lahko ga dobi zjutraj, čez dan, zvečer....ponoči pa se lahko nauči spati brez tega. Lahko spi tudi pri tebi, če meniš, da rabi crkljanje, vendar tebi ni treba tolerirat zbujanja. Zbujanja pa se da vsakega otroka odvadit, vendar ne s tem, da ga pustiš 1 uro se dret, potem ga pa dvigneš in mu ustrežeš. S tem ga navajaš na to, da bo drugič še dlje trmaril, da bo dosegel svoje, to je brez veze. Lahko ga crkljaš, božaš, mu govoriš, samo dude ali flaške ali zaradi česar se že zbuja, mu ne smeš dati. Vzrok pa poznaš ti, ne jaz. Če si še dovolj prespana, da ti še ne gre za "življenje in smrt", tega ne boš zmogla. Šele tedaj, ko prideš do podna s svojo energijo, če si soft mama, lahko to izvedeš, ker enostavno ne moreš več. Lahko pa to izvede oče, če pač ni soft. Moj bi sigurno zdaj. In hvaležna bi mu bila, ker bi me dobesedno prisilil. Naredil bi zelo dobro delo.
|
|
|