petarda
|
IZVIRNO SPOROČILO: *bubi* IZVIRNO SPOROČILO: Urša Očitno so kakšni osnovnošolci imeli skrivališče. Skratka, škatlico smo vrnili nazaj v skrivališče, pridige o škodljivosti pa zaenkrat še nisem izvedla. jaz nisem prepričana, da bi jo dala nazaj. Tudi ne vem, če bi otrokom razlagala, da je to skrivališče za cigarete. Smešno pa mi nikakor ne bi bilo. Sem čisto zelena, ko prideta domov in smrdita po čikih, ker gospod ata kadi v avtu v prisotnosti otrok Popizdiš! Pa ni nikakršne možnosti, da bi mu ti to prepovedala? Jaz sem bila ful jezna na mojo mami in njenega moža, ki sta tudi kadila v avtu...ne vem, če sta kadila tudi, ko sta peljala mojega bratca kam...ampak verjetno ja .... ampak takrat si ni dala dopovedat, da je to škodljivo za otroka...je pa potem, ko sem jaz rodila petardita vedno predno smo prišli na obisk prezračila stanovanje in nikoli res nikoli ni kadila v pričo njega, ampak je šla na balkon, čeprav sem ji rekla, da me to ne moti, ker stanovanje je le stanovanje, v avtu pa se zadušiš v tistem dimu.. ...No, zdaj, ko so se preselili v hišo...je pa on nehal kadit , mami pa kadi samo zunaj ...in je vedno sveže pri njih Glede Uršine najdbe...jaz bi verjetno tudi dala škatlico nazaj, ker tistih otrok itak nebi rešila, če bi čike vrgla v koš...bi pa petarditu razložila o škodljivosti, o tem, da lahko od tega umreš (saj tudi na škatlicah piše tako, ne?)....ali hudo zboliš, da smrdi.... bi mu pa hkrati povedala tudi, da otročkom to še toliko bolj škodi, kot odraslim...ker on bi se itak takoj spomnil, da babi kadi in da bo zdaj zaradi tega umrla Se mi pa ne zdi nič zgodaj razložiti o teh stvareh, ker slišim od vzgojiteljic in učiteljic vse mogoče kaj se že dogaja v vrtcih in v nižjih razredih osnovne šole... ravno zadnjič na pikniku je ena vzgojiteljica rekla, da sta dva otročka skušala sexat v vrtcu...ne bom o podrobnostih...ampak je bila cela štala .... enega otročka pred leti pa so dobili kako slečen daje svojega lulčka k dojenčku (igrački) med noge ...in je tudi povedal, da je to videl doma....kar se je potem izkazalo za resnično... ...v bistvu kar ne morem pozabit tega in si tudi mislit ne morem v kakšnih razmerah živijo nekateri otroci....jaz sem bila čisto šokirana, da se kaj takega dogaja .....
|