ronja
|
Sicer rada pijem kavo, vendar v slaščicah mi okus ne paše. Jaz pa ravno obratno: kave sploh ne pijem, razen kake ledene, brezkofeinske včasih, ampak tisto je bolj sladkarija - brez čokoladnega sladoleda je ne bi povohala , na kavne sladkarije sem pa nora. Jaz sem imela v petek pregled in je naša malčica še vedno pravilno obrnjena po zunanjem obratu, hvala bogu ... ja, saj zdaj je vedno manj možnosti, da bi se sami obrnili narobe - ker je tako malo prostora. Upam, da nam vsi ostanejo lepo z glavo na izhod . Vidiš, da obrat ni bil nič tako groznega, ne? louisa, ne sekiraj se, večina otrok je rojena čez rok! Sploh pri prvorodkah, imaš še čas. Ronja je bila 8 dni čez rok, vse ok. Samo pozorna moraš bit na brcike in če dete lepo brca, je vse ok (pa seveda če ne krvaviš - lahko je pa krvava sluz, tisto je pa čep). Itak te bojo pridno vodili in boš na tekočem, kako je s tvojim detetom. Verjamem, da imaš vsega poln kufer, ampak dejansko otroci rabijo kar svojih polnih 40 tednov not, niso brezveze tudi tisti zadnji dnevi - Ronja vem, da se mi je še v zadnjem tednu kar ornk zredila - sem prav čutila, ko mi je trebušček nategnila . kajti jaz vse te sladice delam izključno samo, ko dobim sveža domača jajca od none od mojega kimica, baje je največ zastrupitev prav z domačimi izdelki - domača jajca, domače suhe salame,... Mam kolegico na inštitutu;). Tudi mi dobimo domača jajca, ampak vseeno, pri otrocih jaz nisem pogumna, ker so posledice lahko prehude zaradi ene moje blesave kaprice. Ene stvari pač meni niso vredne tveganja. To, da otrok pleza po igralih, je vredno tveganja, da dol pade, ker uživa, se uči, razvija, ker je to naravno,... To, da dajem v sladice surova jajca, je popolnoma nepotrebno in bi bila čista kaprica, tako da tu se mi pa računica ne izide. Smo pa različni, vsakemu druge stvari drugo pomeniijo. Jaz pri malih otrocih rajši kompliciram, ker vem, kako zoprno je že, če so "samo" prehlajeni, kaj šele, da mi eno salmonelo faše! Pa v bolnici sem bila recimo pri Lejli z eno, ki se je okužila prav z DOMAČIMI svežimi jajčki v eni sladici (ne vem, a je bil glih tiramisu), tako da ... Fajn tolažba, samo znanstvenih temeljev pa glih nima. Je boljše, kot če ješ pri šipcu 14 dni stare kremšnite, ja, ampak ni pa vseeno to varno - kjerkoli je surov rumenjak. Možnosti niso velike, tudi pri kupljeniih ne, sploh ker kure tam veliko bolj preverjajo kot kmetje doma, so pa možnosti povsod. absolutno prehitro je šlo vse skupaj.. Absolutno se ne strinjam! Jaz sem ga komaj čakala in sem tako happy, da je kooooončno tu! Čeprav me še precej čaka... kasija, beti, mojidve bi zaenkrat vse dali Svitku, pa baje ga bosta uspavali (no, nama je prav, če jima rata ), največ bockanja imamo okoli tega, da ga ne bosta mogli okoli nosit - tega nekak ne sprejmeta. Ampak me vseeno malo skrbi, ker čim je ena mičkeno na meji, da se ne počuti glih tipitopi, kar je pri zdajšnjih virozicah skoz, non stop visita na meni (dobesedno, trenutno se mi Lejla obeša za vrat...) No, jutri ima pa moja najmlajša, najbolj luškana zlatolaska rojstni dan! Danes bo še luda noč !