|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  181 182 [183] 184 185   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
1.1.2012 17:44:28   
Mistica
@uror@ & Ronja - hvala za vajini ideji. Sedaj pa ne bom čakala, da rodim, ampak ga naredim takoj 3.1. ali 4.1. preden grem v P user posted image Vsekakor pa brez jajc, kljub temu, da uporabljam izkjučno domača.

Janchek - čestitke za preged in to, da je mala še vedno lepo obrnjena. Žal nimam nasveta glede hemeroidov, se jih pa neskončno bojim.

trnuljčica - še malo, pa bo tu dan D in boš spet v "normalnih" dimenzijah user posted image

louisa - tudi pri nas smo že neučakani. Držim pesti, da se začne tudi pri vas kmalu kaj dogajati in da nam javiš najlepšo novicouser posted image

Lp

(odgovor članu @uror@)
Neposredna povezava do sporočila: 4551
1.1.2012 17:59:34   
mefisto
Dober večer!

Najprej seveda : VSEM želim vse naj naj v novem letu 2012; zdrave, pridne otročeke in seveda čim lažje porode.

Novo leto sem preživela precej umirjeno, MM je bil v službi, tako da so moji starši bili prisiljeni ostati doma in smo skupaj dočakali polnoč. Mali je popoldan prespal, tako da je lahko gledal ob polnoči ognjemet in je bil noro navdušen. Hitro po tistem pa sva šla spat.
No pa smo v večini dočakale januar, tako da sedaj pa bomo imele januarčke user posted image

Tudi jaz si želim, da se porod začne sam od sebe. Dejansko sploh ne vem kako izgleda imeti svoje popodke, ker prvič so mi porod sprožili in me od samega začetka filali z umetnimi popadki.

Hemeroidi...joj ko se spomnim na prvi porod me je kr groza. Sem dobila poštene hemeroide in boleli so kotuser posted image , bolj kot vsi šivi.

Debata je o tiramisuju, hja jaz ge ne maram tako da ga tudi ne pečem. Se pa po večini izogibam peciv s surovimi jajci.

Lep večer še naprej.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 4552
1.1.2012 18:24:34   
Janchek81
IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

Po obratu se mi je na zadnjici naredil hemeroid, prvo sploh nisem vedla, da gre za hemeroid, kupila sem si eno kremo in si pridno mažem ... ne morem rečt, da me ful neki boli, ampak je pa velik za en manjsi grozdek user posted image  in je prav moteč ... bojim se, da bom ob porodu boga glede hemeroidov ... sploh pa od torka se ni še nič zmanjšal .. ima katera še kakšen hemeroid že? ali pa kakšen nasvet kaj naj naredim, da ne bi dobila še kakšnega user posted image

lep pozdrav vsem user posted image

Meni se je hemeroid pojavil pred parimi tedni. Na začetku me ni niti motil niti bolel, vendar s časom je tudi bolečina prišla. Potem sem si kupila kremo Modolex in se najprej samo zunanje mazala pa ni pomagala, tako da sem si potem kremo vbrizgala v odprtino in je bilo kmalu bolje. Bolečine ni več, mogoče stopi hemeroidek malo ven ko grem na veliko potrebo. Od takrat uporabljam "wc papir" proti hemeroidom. In je bolje, saj je tudi osvežujoče. Moram pa reči da je tudi mene tega zelo strah da mi bodo hem. stopili ven pri porodu in kasnejše bolečineuser posted image

Ja jaz imam tudi Modolex, vendar se zaenkrat samo mazem zunaj ... bom probala se notri, ker je priložen tisti nastavek da si lahko tudi notri vbrizgaš ... me je pa neznosno strah, ker je ena kolegica povedala, da ga je dobila ene 14 dni pred porodom, čist nedolžen, ko je pa rodila je imela 2 velika kot lešnik in enega takega kot oreh, da ne omenjam sploh bolečin ki mi jih je opisala ... in me je res neznosno strah ... samo .. kaj mormo ... zgleda, da to vse za seboj potegne ... bomo pač mogle še to čez dat ali kako .... user posted image  Maaaa ... mi je po eni strani vseeno, samo da bo z deklico vse ok user posted image

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4553
1.1.2012 18:47:28   
Trobentica_
SREČNO 2012 vsem! Da bi imele čimhitrejše in čimlažje porode ter zdrave in pridne otročičke! user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja
A vaši nočejo bit zraven poroda? Moj pa komaj čaka.

Moj je tudi že od samega začetka za to, da bo zraven. Rekel je le, da bo stal zadaj za mano oz. poleg in ne tam kjer se vse dogaja user posted image .
IZVIRNO SPOROČILO: Lianna
IZVIRNO SPOROČILO: Trobentica_
Glede modrčkov, sem danes zasledila tole: http://www.alisa.si/item_list.asp?maingroup=Dojenje&secondgroup=Nedr%C4%8Dki

Men so pa te slike grozljive. Ne vem zakaj bi kdo novorojenčka v razna vedra  tlačil in slikal v umetno narejenih položajih.

Kakšna vedra user posted image   Tale zgornji link sem dala namreč zaradi modrčkov......?

Fešta ob rojstvu - moj ima namen povabit par najbližjih kolegov domov, pa bodo nekaj spili (in kaj prigriznili), da nazdravijo za rojstvo sinčka user posted image . Kot je že ena napisala, je tudi pri nas/njih taka navada, da je to takoj, ko pride očka iz porodnišnice oz. pač dokler je novopečena mamica še v porodnišnici. Upam samo, da bo naslednji dan sposoben prit na obisk, pa da bo vse na mestu, ko pridem domov user posted image .

Praznovala sva v KP, ampak je bilo bolj tako-tako. Saj mi smo že fajn praznovali, ampak tam pa ni bilo neke organizacije, tudi odštevanja za polnoč ne...sva šla gledat ognjemet (ki ga ni bilo-razen od posameznikov tam no)...se mi zdi, da je mali prav salte delal v trebuhu od pokanja, sem ga ves čas umirjala in se pogovarjala z njim user posted image tako da niti nisva dolgo vztrajala. Sem pa danes utrujena fuuullll, tako da se že odpravljam malo počivat user posted image .
Lepo bodite! user posted image

< Sporočilo je popravil Trobentica_ -- 1.1.2012 18:49:33 >

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4554
1.1.2012 18:52:34   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

Ja jaz imam tudi Modolex, vendar se zaenkrat samo mazem zunaj ... bom probala se notri, ker je priložen tisti nastavek da si lahko tudi notri vbrizgaš ... me je pa neznosno strah, ker je ena kolegica povedala, da ga je dobila ene 14 dni pred porodom, čist nedolžen, ko je pa rodila je imela 2 velika kot lešnik in enega takega kot oreh, da ne omenjam sploh bolečin ki mi jih je opisala ... in me je res neznosno strah ... samo .. kaj mormo ... zgleda, da to vse za seboj potegne ... bomo pač mogle še to čez dat ali kako .... user posted image  Maaaa ... mi je po eni strani vseeno, samo da bo z deklico vse ok user posted image

Moja prijateljica jih je dobila 5, velikih kot oreh in je rekla da takšnih bolečin še ni imela user posted image Tako da me je sedaj tega ful strah.

Evo moj dragi je odšel v nočno, tako da jaz upam, da bom imela mirno noč. Sicer je mali še vedno zelo aktiven, kar baje pomeni, da še ni čisto pripravljen za na svetuser posted image . Komaj čakam četrtek, ko bom imela prvi CTG.
Danes ko sva šla z dragim na sprehod me je na trenutke spodaj kar špikalo-popadkiuser posted image ??Ne vem

Moram pa reči, da me mali stalno na eno in isto mesto brca in me tisto mesto potem boliuser posted image Ne vem kako naj opišem, ampak kot da me od udarca boli. Ima še katera takšen občutek?

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 4555
1.1.2012 19:06:45   
pathra
Srečno novo leto punce user posted image .

No midva sva pa včeraj praznovala pri mojih starših, s sestrino in bratovo družinico, jedli, pokali privatne ognjemete in igrali activity do 4h zjutraj.. tako da sem tudi jaz danes malo zmatrana. Sva pa tudi gledala ognjemet danes v Portorožu,.. je bil prav fajn.

Morem rečt da sploh ne dojamem, da je že januar.. absolutno prehitro je šlo vse skupaj..

Aja.. glede seznamčka.. kaj če bi sproti brisale iz seznama tiste ki so rodile... da se malo un seznamček zmanjšuje..???

Neposredna povezava do sporočila: 4556
1.1.2012 19:31:04   
mamicaaa
Srečno in zdravo 2012 še od mene!

Janček, ne bi te rada strašla glede hemoroidov, ampak moram ti povedat, da sem jaz pri prvem porodu dobila grozno velike hemoroide- sem morala na operacijo, ker nisem mogla ne sedet, ne stat ali ležat. Kake tri dni po operaciji je bilo že boljše. Je pa res, da jih imam jaz tudi v nenosečem stanju, ampak so takrat običajno neboleči. Zdaj sem si že v naprej nabavla dve kremi- trenutno mažem s Proktis-om, za po porodu pa mi je G predpisala Faktu(se dobi samo na recept, ampak pomaga), pa tiste vlažilne robčke tud uporabljam. Upam pa, da tokrat ne bom rabla operacije, ker je bila kar precej boleča.

Sara 2010
Hana 2012

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 4557
1.1.2012 19:35:55   
girly
SREČNO, ZDRAVO, VESELO, DEBELO :) PA DA BI IMELE VSE LAHKE PORODE IN SEVEDA ZDRAVE OTROKE!!!

Drgač jst sem pregled opravila ok, zdej ga imam pa v torek, 3.1. in bomo vidli, kako bo. Me pa vse pritiska, zatekam,križ me full boli,predvsem je pa problem, ker mi drevenijo noge od koklov navzdol, tako da sem se že parkratmed hojo komaj ujela, da ne bi padla, ker mi kar odpovejo noge. očitno mala tako pritiska na nek živec. spustila se še ni (pri drugorodkah ni nič čudnega), vseeno upam, da kmalu prikuka na svet.

pa lepo preživite še preostali prazničen dan

P.S. čestitke vsem mamicam za njihove malčke!!!!

Kris je najin sonček :)

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 4558
1.1.2012 19:43:52   
beti 1
Pozdravljene v novem letu 2012!!!

Mi smo praznovali mirno, spat sva šla okoli pol enih, zjutraj sva si po več kot mesecu pavze privoščila petelinji zajtrk, je prav pasalo. Po tem me je malo zvijalo, ampak sem še vedno v enem kosu. user posted image

Tiramisu: tudi meni je zelo všeč, če ga delam tudi za otroke dam namesto prave ječmenovo kavo oz. kavo iz cikorije, s kakavom ga nisem delala še nikoli. Ronja, tudi meni je najbolj všeč z Vipavsko pasirano skuto, ali pa Mercatorjevo, ker jo delajo za njih v mlekarni Vipava. Surovih jajc se tudi jaz v nosečnosti izogibam, tudi domačim, ker so tudi te kokoši lahko okužene.

Hemeroidi: sem jih imela po prvem porodu, Modolex mi je pomagal samo, ko sem ga uporabila tudi od znotraj, čeprav sem imela zunanje, imajo večinoma izvor notri in je treba tam začeti zdraviti. Pri drugem porodu jih pa nisem dobila, mogoče zato, ker je šlo hitreje, verjetno pa tudi zato, ker sem rojevala v bolj sedečem položaju kot prvič. Se vam splača jih že zdaj zdravit in ne čakat na porod.

Glede seznamčka se strinjam s Pathro, da bi brisali tiste, ki imajo že user posted image , saj so itak na drugem seznamu, ker bosta sicer oba skupaj res zelo obsežna in slabše pregledna.

Vijolica: mene je tudi prvi zadnji mesec ali še več stalno brcal v rebra na D strani, se mi je zdelo, da imam prav izbočena, in sem komaj čakala, da pride ven, ker je bilo boleče. Tale me pa k sreči brca mimo, pa tudi ne brca več tako intenzivno se bolj preteguje.

IZVIRNO SPOROČILO: Kasija

ronja pri meni je mlajši slabše sprejel spremembo v družini in ima več težav. ko smo šli prvič ven, je jokal, da je voziček njegov - pa se ni vozil v tem vozičku vsaj leto in pol. v nobenem vozičku pa že leto dni. ko se je bližal porod sta bila pa tudi vedno bolj prilimana name. starejši je dojenčico razumel kot nalogo za starejšega brata in se je našel v vlogi najstarejšega. ta mali je pa zgubil pozicijo majhnega in se zdaj išče. v glavnem veliko kričanja in jokanja je trenutno prisotno v naši družini. moram priznat, da je težko uskladit vse želje in pričakovanja vseh. 

Tole mi je pa zelo znano. Moj starejši je tudi ljubosumno čuval vse svoje stvari in je tulil, ko jih je dobil mali, čeprav jih sam že dolgo ni uporabljal. Stvari so se popravle, ko smo prišli tako daleč, da je on staro dal oziroma pustil za mlajšega, sam pa dobil novo oziroma večje (kolo, smuči,....). Še vedno pa oba ljubosumno čuvata svoje plišaste živalce,... Ju občasno malo sprašujem , katere bosta dala user posted image , ko pride, saj jih imata toliko v posteljah, da je komaj še kaj prostora za niju, pa se še noben niti eni ni odrekel. Me zanima, če bo kaj drugače, ko user posted image  res pride.

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 4559
1.1.2012 21:20:13   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: Trobentica_

Praznovala sva v KP, ampak je bilo bolj tako-tako. Saj mi smo že fajn praznovali, ampak tam pa ni bilo neke organizacije, tudi odštevanja za polnoč ne...sva šla gledat ognjemet (ki ga ni bilo-razen od posameznikov tam no)...se mi zdi, da je mali prav salte delal v trebuhu od pokanja, sem ga ves čas umirjala in se pogovarjala z njim user posted image tako da niti nisva dolgo vztrajala. Sem pa danes utrujena fuuullll, tako da se že odpravljam malo počivat user posted image .
Lepo bodite! user posted image

Ja, v Kopru ni bilo letos neko posebno doživetje- par mini koncertkov in to je to.. Ognjemeta letos za novo leto ni bilo, ker je bilo že 1x decembra, ma nimam pojma zaradi česa user posted image Ker 2x ognjemet bi pa že bilo too much za našo občino user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Evo moj dragi je odšel v nočno, tako da jaz upam, da bom imela mirno noč. Sicer je mali še vedno zelo aktiven, kar baje pomeni, da še ni čisto pripravljen za na svetuser posted image . Komaj čakam četrtek, ko bom imela prvi CTG.
Danes ko sva šla z dragim na sprehod me je na trenutke spodaj kar špikalo-popadkiuser posted image ??Ne vem

A tvoj dragi skozi dela nočne?? Zadnje čase opažam skozi te nočne.. hehehe user posted image
A veš, da tudi mene kašenkrat zašpika spodaj?! Prav nek čuden, neprijeten občutek.. Nekaj zaskeli user posted image In ko še trebuh nenormalno otrdi, uhhh.. Zanimiva kombinacija.. So pa baje neke vrste lažji popadki (tisti lažni) user posted image Začnejo se baje nekje 3-4 tedne pred porodom..

(odgovor članu Trobentica_)
Neposredna povezava do sporočila: 4560
1.1.2012 21:35:07   
n€na
user posted image
user posted image

S apa ledena se v vas prikrade,
R iše po nebu ledene zaklade.
E nkrat za vselej vse v lučkah žari,
Č as pa potiho mimo beži!
N aj v novem letu ne manjka uspeha,
O bilo zdravja, topline in iskrenega nasmeha!

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4561
1.1.2012 22:15:26   
Roberta69
VSE LEPO V NOVEM LETU, PREDVSEM PA ZDRAVE OTROČKE!

Mi smo imeli ful luštno praznovanje pri prijateljih, ta starejši se je nazabaval, nanorel, naspuščal raket (to mu je bilo od vsega najbolj top - meni se je to vedno zdela taka bedarija in potrata denarja, ampak sin si je pa to tako želel, da sva mu ustregla :). Vztrajal je kar konkretno čez polnoč, do 2, poteje pa to danes nadoknadil, ko je zaspal na poti z Rožnika za kar konkretne 3 ure.

Pri nas je pa ta starejši v eni čist čudni fazi. Kar totalno se mu je podojenčkalo, pa ne vem, ali zaradi nosečnosti ali zaradi bratca, ker zdaj ni več dojenček in logično pobere kar nekaj pozornosti, pohval. Večkrat kar momlja kot dojenčki (ker ta mlajsi še ne govori), hoče, da ga hraniva (ampak tako začuda vsaj poje neko normalno količino kosila), nič ne more hodit, je takoj utrujen, pa kar v vozičku bi bil rad, itd. Luštno je edino to, da se crklja, ne tko zelo konkretno, ampak glede na to, da ga nisem stiskala, imela v naročju niti 5 minut v treh letih, je prov luštno, da ga lahko objamem :))) Je pa ta mlajši glede tega bolj tak kot velika večina otrok in se zelo rad stiska, pa kar valja se po tleh in čaka, da se pridružis, pa velikokrat roke steguje, da ga dvigneš, pa kar nasloni se na prsa, ramo in se stiska, skratka ful luštno, upam, da bo punčka tudi crkljivka, ker prov paše :)

Dva čmrljčka in ena čebelica - brneče kot v panju :)))

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 4562
1.1.2012 22:48:10   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

A tvoj dragi skozi dela nočne?? Zadnje čase opažam skozi te nočne.. hehehe user posted image
A veš, da tudi mene kašenkrat zašpika spodaj?! Prav nek čuden, neprijeten občutek.. Nekaj zaskeli user posted image In ko še trebuh nenormalno otrdi, uhhh.. Zanimiva kombinacija.. So pa baje neke vrste lažji popadki (tisti lažni) user posted image Začnejo se baje nekje 3-4 tedne pred porodom..

Moj dela tako: dnevni, nočna, potem tisti dan iz nočne frej in naslednji dan. Je pa res da je prejšni teden imel eno nočno več ker je menjal sodelavca.

Jutri grem pa še zadnjič na depilacijo pred porodom in upam da bodo dlake zdržale do poroda ter ne bodo prišle na planuser posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4563
1.1.2012 22:59:55   
kimica86
Aaa, eko.. Torej ima pestro službo user posted image

Uhhh, jaz se vsakih 4-5 dni obrijem, ker ne vem kdaj me bo prijelo.. hehehe user posted image Nočem pa it na nobeno depilacijo s tašnim trebuhom user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4564
1.1.2012 23:20:45   
vijolica2
Pestro jauser posted image Upam samo da ne bo ravno na intervenciji ko bom dobila popadke...user posted image

Jaz hodim že dolgo na depilacijo in sedaj mi kar ugaja da me spedena saj nič ne vidim spodajuser posted image

joj upam da se ta nora zgaga konča z nosečnostjo, ker je grozno že 8 mesecevuser posted image user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4565
1.1.2012 23:31:40   
kimica86
Ajejjj.. Kaj pa dela, če ni skrivnost?? user posted image
Moj je mehanik in upam, da ne bo imel lih kašnega mastnega dela, da se bo moral it še cel skopat preden greva.. Hahaha user posted image Ahhh, če ne bo pa šel z mano v banjo in je stvar rešena user posted image user posted image

Jaz se pa sama obrijem- kar na pamet.. Pa potem preverim na otip, če je v redu, če ne pa malo popravim user posted image

Mene zgaga mantra kakih 2x na teden.. Ma na začetku nosečnosti me ni, ker sem itak bruhala do 3 meseca.. Mene mantra nekje od 6 meseca dalje in je prav nadležna user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4566
1.1.2012 23:41:27   
vijolica2
Moj je poklicn gasilec.
Haha si bo tvoj samo rokavice gor nataknu, pa se nebo vidl če ma umazane rokeuser posted image

Joj če bi mene 2x na teden bi bla srečna. Mene po parkat na dan, noči so pa najhujše. Ponoči me zgaga zbudi in včasih imam občutek da bi lahko dobesedno bruhala ogenjuser posted image .

Ful mi je zanimivo, da nisem zaspana. In ponavadi grem vedno pozno spati ko mojega ni doma, kar mi je čudno. Kako pa to da ti še ne spiš kimica?

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4567
1.1.2012 23:48:19   
kimica86
Uuuu, potem ima pa res pestro delo user posted image Sem pa mislila, da je moj hujši kar se tiče dela user posted image
Ja, ker brez rokavic bi to malo čudno zgledalo.. Ker za krtačit nohte, da se bo pod njimi svetilo, ne bo časa.. hahahauser posted image

Ajejjj.. To pomeni, da bo tvoj user posted image imel fulllll laskov, ko se rodi.. Vsaj tako pravijo user posted image Sej, meni se tudi zdi, da bi kašenkrat najraje ogenj bruhala, ma ni lih vsak dan tako..

Jaz sem bolj nočna ptička.. Pred 1h ne grem nikoli spat, ker se mi pač ne spi.. Če se uležem pred polnočjo v posteljo pa bom še 2 uri štela ovčke, ker mi ne bo uspelo zatisniti očesa.. hehehe user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4568
1.1.2012 23:54:42   
vijolica2
Ja ima kr pestro delo. Zadnič sem ravno šla po njega v službo in je moral iti na požar, potem pa je prišel takoj domov in je tako prismrdel po dimu damuuser posted image . Tako da če bi takrat rojevala, ga nebi dobila vsaj 2 ure na telefonuser posted image user posted image

Ja mehaniki bi si pa morali vzeti kar nekaj časa da bi si skrtačili nohte, da bi se svetliuser posted image

Če to drži, kar pravijo glede laskov, bo moj imel afro frizurouser posted image . Sem pa bila tudi jaz rojena z veliko laskovuser posted image Nazadnje bo pa pleško hahhahaauser posted image

Kimica a ti misliš imeti porod v vodi? Če sem prav sklepala?

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4569
2.1.2012 0:04:44   
kimica86
Oooo, boga reva.. Upaj, da res ne bo imel kašne intervencije tisti dan, ko boš imela za rodit user posted image

E jaaa.. Sej uporablja tudi rokavice, ma ne vedno in potem je vse črno za nohti.. Vem, ko pride domov in si jih drše in drše user posted image

Afro frizura.. hahaha user posted image Ja, bomo videli.. Boš znala povedat kasneje kašno frizurco ima tvoj user posted image

Ja, ja.. Če bo vse kull, bom kar v banjico skočila in se v vodi porodila user posted image Zakaj??

Neposredna povezava do sporočila: 4570
2.1.2012 0:11:14   
vijolica2
Ja tudi jaz močno upam, da bo takrat mirno v službi, če že pri meni nebouser posted image

Ti še imaš več forme do poroda kot jaz, tako da javim koliko lask bo imeluser posted image Če držijo stare teorije.

Kako pa to da si se odločila za porod v vodi? To si se prej dogovorila? A imaš narejen porodni načrt?

Jaz ga nimam.

Mislim, da me bo kmalu zmanjkalo, tako da ti želim lahko noč ter lep spanec.

< Sporočilo je popravil vijolica2 -- 2.1.2012 0:12:53 >

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4571
2.1.2012 0:17:59   
kimica86
Aja.. Kdaj pa imaš ti pdp?? Nimam volje gledat na seznamček nazaj user posted image
Ti kar sporoči.. Me prav zanima, če drži user posted image

Ja, sva se z dragim dogovarjala kaj in kako in sva prišla do tega zaključka.. Ker se grozno bojim raztrganin in rezanja presredka, še bolj pa šivanja in v vodi je za to manjša možnost.. Če se lahko izognem, zakaj pa ne??! user posted image No, ni rečeno, da se ne bom pretrgala, bomo videli user posted image

Sem si sestavla porodni načrt in upam, da bo šel skozi user posted image

No, ti kar hodi v svet sanj.. Lahko noč tudi tebi user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4572
2.1.2012 9:34:52   
pathra
Dobro jutro.. da malo pokomentiram še jaz delo od dragega.. dela v luki in je inšpektor za tovor.. torej ko je delo, je v službi tudi po 16 ur, pa začne enkrat ob 4h, pa zvečer.. še en dan v naprej ne vem kako bo delal.. pol pa mi zdej še njegov šef teži (ki je tudi njegov stric), da on ne bi rad da gre na očetovski dopust in take... ker so pač v celi firmi trije in ga nima kdo zamenjat.. grrrr... A ve veste slučajno, če se očetovski koristi po delih kdaj moreš javit une dneve ko bi koristu... ker zgleda da 14 dni v kosu ne bo smel bit doma user posted image .

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4573
2.1.2012 10:48:55   
ronja
Sicer rada pijem kavo, vendar v slaščicah mi okus ne paše.

Jaz pa ravno obratno: kave sploh ne pijem, razen kake ledene, brezkofeinske včasih, ampak tisto je bolj sladkarija - brez čokoladnega sladoleda je ne bi povohalauser posted image , na kavne sladkarije sem pa nora.

Jaz sem imela v petek pregled in je naša malčica še vedno pravilno obrnjena po zunanjem obratu, hvala bogu ...

ja, saj zdaj je vedno manj možnosti, da bi se sami obrnili narobe - ker je tako malo prostora. Upam, da nam vsi ostanejo lepo z glavo na izhoduser posted image . Vidiš, da obrat ni bil nič tako groznega, ne?user posted image

louisa, ne sekiraj se, večina otrok je rojena čez rok! Sploh pri prvorodkah, imaš še čas. Ronja je bila 8 dni čez rok, vse ok. Samo pozorna moraš bit na brcike in če dete lepo brca, je vse ok (pa seveda če ne krvaviš - lahko je pa krvava sluz, tisto je pa čep). Itak te bojo pridno vodili in boš na tekočem, kako je s tvojim detetom. Verjamem, da imaš vsega poln kufer, ampak dejansko otroci rabijo kar svojih polnih 40 tednov not, niso brezveze tudi tisti zadnji dnevi - Ronja vem, da se mi je še v zadnjem tednu kar ornk zredila - sem prav čutila, ko mi je trebušček nategnilauser posted image .

kajti jaz vse te sladice delam izključno samo, ko dobim sveža domača jajca od none od mojega

kimica, baje je največ zastrupitev prav z domačimi izdelki - domača jajca, domače suhe salame,... Mam kolegico na inštitutu;). Tudi mi dobimo domača jajca, ampak vseeno, pri otrocih jaz nisem pogumna, ker so posledice lahko prehude zaradi ene moje blesave kaprice. Ene stvari pač meni niso vredne tveganja. To, da otrok pleza po igralih, je vredno tveganja, da dol pade, ker uživa, se uči, razvija, ker je to naravno,... To, da dajem v sladice surova jajca, je popolnoma nepotrebno in bi bila čista kaprica, tako da tu se mi pa računica ne izide. Smo pa različni, vsakemu druge stvari drugo pomeniijo. Jaz pri malih otrocih rajši kompliciram, ker vem, kako zoprno je že, če so "samo" prehlajeni, kaj šele, da mi eno salmonelo faše! Pa v bolnici sem bila recimo pri Lejli z eno, ki se je okužila prav z DOMAČIMI svežimi jajčki v eni sladici (ne vem, a je bil glih tiramisu), tako dauser posted image ... Fajn tolažba, samo znanstvenih temeljev pa glih nima. Je boljše, kot če ješ pri šipcu 14 dni stare kremšnite, ja, ampak ni pa vseeno to varno - kjerkoli je surov rumenjak. Možnosti niso velike, tudi pri kupljeniih ne, sploh ker kure tam veliko bolj preverjajo kot kmetje doma, so pa možnosti povsod.

absolutno prehitro je šlo vse skupaj..

Absolutno se ne strinjam!user posted image Jaz sem ga komaj čakala in sem tako happy, da je kooooončno tu! Čeprav me še precej čaka...

kasija, beti, mojidve bi zaenkrat vse dali Svitku, pa baje ga bosta uspavali (no, nama je prav, če jima ratauser posted image ), največ bockanja imamo okoli tega, da ga ne bosta mogli okoli nosit - tega nekak ne sprejmeta. Ampak me vseeno malo skrbi, ker čim je ena mičkeno na meji, da se ne počuti glih tipitopi, kar je pri zdajšnjih virozicah skoz, non stop visita na meni (dobesedno, trenutno se mi Lejla obeša za vrat...)

No, jutri ima pa moja najmlajša, najbolj luškana zlatolaska rojstni dan! Danes bo še luda nočuser posted image !

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

Neposredna povezava do sporočila: 4574
2.1.2012 11:32:53   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Aja.. Kdaj pa imaš ti pdp?? Nimam volje gledat na seznamček nazaj user posted image
Ti kar sporoči.. Me prav zanima, če drži user posted image

Ja, sva se z dragim dogovarjala kaj in kako in sva prišla do tega zaključka.. Ker se grozno bojim raztrganin in rezanja presredka, še bolj pa šivanja in v vodi je za to manjša možnost.. Če se lahko izognem, zakaj pa ne??! user posted image No, ni rečeno, da se ne bom pretrgala, bomo videli user posted image

Sem si sestavla porodni načrt in upam, da bo šel skozi user posted image

No, ti kar hodi v svet sanj.. Lahko noč tudi tebi user posted image

Jaz imam 13.1. rok, se pravi drugi petek in me je že sedaj strah kdaj me bo presentilo to vse skupaj. Moja mami mi vsako jutro pošlje sms če sem še doma, če se ji pa še takoj ne javim je vsa živčnauser posted image prvič bo babicauser posted image

Jaz ravno vidim da v NM imajo samo dve možnosti poroda leže in sede. Se mi zdi da sem nekje brala da je bolje sede kot leže, moram si pa še prebrati. Ker mene tudi ni tako strah bolečin ob popadkih, ampak da me bo spodaj raztrgalo in potem šivanje-kot tebe.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  181 182 [183] 184 185   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  181 182 [183] 184 185   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?