|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  178 179 [180] 181 182   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
29.12.2011 13:10:45   
kimica86
Lep pozdravček vsem user posted image

Ne vem kaj se danes dogaja, ampak jaz bi samo jedla, jedla in jedla.. Danes imam en apetit, da boli glava user posted image
Zakaj, nimam pojma..
Jutri imam pregled in sem vsa nestrpna kaj bo striček G povedal user posted image Upam, da naredi tudi UZ, ker me zanima koliko je težka ta žurerka notri- se mi zdi, da bom vsak čas počila, ker ta trebuh je vsak dan večji user posted image

Imate kaj snega (tiste, ki niste z obale)?? user posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4476
29.12.2011 14:09:36   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Jaz bi pa samo rada nekoga-kogarkoli-kjerkoli prosila da se mi kašelj umiri, ker bi rada spalauser posted image . Ker to ni normalno! Čez dan nič, ko se pa začne večer in jaz raznem razmišljati o spanju se pojavi. Tako da me sedaj boli že vsaka rebrauser posted image Me je kar malo strah da nebi dobila od tega napenjanja popadkeuser posted image .
Še 6 ur pa pride dragi iz službe, samo kaj ko vem da bo dolga noč user posted image

Jaz bi ti predlagala sirup smrekovih vršičkov, pa Prospan verjetno tudi lahko, ker je na naravni bazi. Poleg tega si lahko v lekarni kupiš Fitobalm mazilo za otroke, ki blaži kašelj in odpira nos, so notri zelišča, samo ni mentola in kafre, da ne peče in hladi toliko, ga lahko potem če bo treba še za user posted image  porabiš. S tem se po prsnem košu namažeš, pa meni ponavadi pomaga, če si tisti predel še malo pogrejem s kakim termoforčkom, da bolje hlapijo zelišča. Lahko pa tud kakšno olje 33 ali kaj podobnega probaš. Pri zdravnici si bla? Glede na tvoj opis meni vse skupaj bolj diši na preobčutljivost sluznice po prehladu, kot na sam prehlad. Mojemu malemu v takih primerih najbolj pomaga Claritine. Je tudi že staro preizkušeno zdravilo, ki se uporablja tudi že pri čisto majhnih user posted image  in lahko tudi v nosečnosti, vsaj za kakšno noč, da se malo naspiš.

Včeraj sem šla v lekarno pa mi je dala za izkašljevanje nek timosan sirup-nekaj takega. Pijem pa tudi sirup iz srekovih vrščičkov - dela mami doma.
Ja možno da ima preobčutljivo sluznico, ker me grlo nagaja in poleg še zgagauser posted image

Ja pri nas je na rahlo začel padati sneguser posted image

Mislim, da bom odšla eno odremat saj sem slabo spala in potem me je še dragi zbudil ko je prišel z nočne in sem od 6h pokoncuser posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4477
29.12.2011 14:18:35   
mamicaaa
Pozdravljene souser posted image in tiste, ki ste že mamice!
Včeraj sem imela prvi CTG in predzadnji pregled pri G. Vse je ok,CTG ni zaznal nobenih popadkov in tudi G pravi, da še verjetno ne bom rodila, ker je MV še kar precej debel. Tako, da čakamo 11.1.
user posted image je v enem tednu dobila 250g, tako da ima zdaj približno 3100g, ni bilo več nobenega govora o kakšnem zastoju rasti in sprožitvi poroda. HB.
Naslednji pregled in CTG imam 4.1.

Sem pa ravno včeraj razmišljala o vaših krčih v nogah in sem ugotovila, da mene v tej nosečnosti ni zgrabil še niti enkrat (že trkam), pa sploh ne pijem nekega dodatnega Mg, v prejšnji nosečnosti sem ga pa spila še pa još pa me je kljub temu skoraj vsako noč zgrabil krč.

Lep dan vam želim še napej, upam da imate lepše vreme kot mi v Mb.

Sara 2010
Hana 2012

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4478
29.12.2011 14:19:13   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Včeraj sem šla v lekarno pa mi je dala za izkašljevanje nek timosan sirup-nekaj takega. Pijem pa tudi sirup iz srekovih vrščičkov - dela mami doma.
Ja možno da ima preobčutljivo sluznico, ker me grlo nagaja in poleg še zgagauser posted image

Ja pri nas je na rahlo začel padati sneguser posted image

Hmmm.. Karkoli ti bodo dali za izkašljevanje, boš še več kašljala, ker moraš izkašljat kar imaš v sebi!! Verjemi, ker sem to že najmanj 3x doživela.. Jaz raje pijem šumeče tablete za izkašljevanje PROSPAN (so doooosti boljše)- 2x dnevno.. Jaz najraje vzamem eno zjutraj in eno popoldan, da se do večera umiri kašelj.. Obvezno pa moraš spati na boku, ne na hrbtu, če ne ti pritiska na pljuča in ponovno lahko začneš kašljat.. Po teh tabletah sem bila v roku 3-4 dni kot rožica..

user posted image za snegec user posted image

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4479
29.12.2011 16:13:24   
Kasija
modrci jaz sem dobila E v mothercare. so pa konkretne cene, če se prav spomnim. ta2 sta bila znižana. če bo katera še našla kaj uporabnega, povejte! v prejšnji nosečnosti sem si jih naredila iz navadnih modrcev - prerezala naramnice in vstavila noter tisto za odpenjat - ker jih ni bilo mogoče dobiti v večjih cifrah. mogoče tudi ta možnost kateri pride prav.

mistica sem bila tudi presenečena v postojni, ker so bili obiski dovoljeni. je pisalo pa res, da otroci lahko pridejo samo bratci in sestrice. pa kot po 2 obiskovalca naenkrat - v sobo. ampak v postojni imajo še sobo z igračami in neke klopi na hodniku, tam si pa lahko imel obiske tudi po uri za obiske in tudi več ljudi.sicer je mala sobica, ampak če ravno pridejo 3... to za obiske samo ožje družine je bilo pa priporočilo. sicer pa nobena od deklet v sobi, vključno z mano, ni imela nikoli veliko ljudi v sobi. očitno imam res vsakič srečo s prijaznimi in uvidevnimi cimrami.

beti1 a potem si ti tudi se spoznavala z pastmi nereda na csd-ju? user posted image  pa obstaja obrazec za veliko družino, ker jaz sem ga oddala. pa je mojmu rekla, da ga bo vnesla s tem letom, da dobim odločbo 2011 in potem bo mogoče user posted image upoštevano po starem. ker po novem obrazcu še ne vedo, kako in če sploh bodo to obravnavali? fascinantno in zgledno so tole izpeljali menjavo formularjev in postopkov.

hajo sem pa predvčerajšnjim in danes peljala ven user posted image . pa sebe tudi user posted image . potem je jedla in jedla in zaspala za 3 ure. čisto utrujena od zraka. patronažno sem vprašala in je rekla, naj greva ven v najtoplejšem delu dneva za pol ure. če ni megle.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4480
29.12.2011 18:43:42   
trnuljčica
Mamicaaa super za težo. Jaz upam na blizu 3000 g ob porodu (je bilo v 38 0/7 2840)... Moram g  sporočiti težo po rojstvu , ker je skeptična na mere naše user posted image . Menda je nesorazmerna z velikostjo mojega trebuhauser posted image . Saj jaz sem tudi skeptična na te  uz mere...

(odgovor članu mamicaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4481
29.12.2011 20:25:18   
mamicaaa
b]Trnuljčica, saj te meritve so bolj tak. Moja prva babika bi naj imela po njenih meritvah v 39t 2/7 3700g, rodila se je v 41t 0/7 s točno 3700g, pa verjetno je v tem času še kaj pridobila na teži. Jaz te meritve tudi jemljem bolj za rezervo, glavno, da user posted image raste.

Sara 2010
Hana 2012

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4482
29.12.2011 20:57:39   
ursah
Živjo punce,
kako ste pridne s pisanjem :). Sploh ne dohajam vsega brat...sicer smo bile tudi pri lanskih avgustovkah zelo pridne s pisanjem, dokler nismo prej ali slej vse rodile, potem je pa zmanjkalo časa user posted image . No, pa bolj ali manj smo se preselile v zaprto skupino na FB, tako da navijam tudi za to, ko pride čas user posted image .

Drugače sem pa ravno s pregleda, z našo Evo je vse OK, ima pa trenutno cca 3.300 g, G pa mi za čez 2 tedna napoveduje cca 3.800 g. Če ne bom čez rok, potem je pa lahko tudi okoli 4 kg ali celo več...mene pa skrbi, kako bo to dete ven prišlo...pa sedaj se sprašujem, ali ji bodo 50-52 številke oblekic premajhne, če bo res tako velika...sem se odločila, da ne kupim ničesar več za oblečt - za začetek imamo dovolj, potem bom pa dokupila po potrebi. Pa tehtanje je pokazalo 86 kg, kar je 4 kg več kot prejšnji teden - to mi ni jasno, kako sem se kao v 1 tednu zredila za 4 kg. Kljub praznikom nisem nekaj ful več jedla...tako da malo dvomim v to tehtnico pri zdravnici. Tehtajo me obuto in oblečeno, in odštejejo samo 0,5 kg - moja zimska oprava in čevlji pa po mojem sigurno tegtajo več kot 0,5 kg. Ali se pa samo tolažim s tem, he he...user posted image

Nič, grem malo počivat. Ta teden imam Niko doma in je cel dan akcija, mala gospodična je pa postala "mami" odvisnica. Ravno se je namreč dobro naučila reči "mami", in sedaj govori samo še to, beseda "mami" je za mami, za kakav, iz dolgčasa in iz potrebe, skratka, mami non-stop.

(odgovor članu mamicaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4483
29.12.2011 21:03:04   
coccinella
evo me nazaj iz PDC hehehehe, no saj je bilo malo bolj prej user posted image

Vse skupaj je trajalo 4 dolge ure, dobila sem datum za CR (12.1.2012, tako da to je mij D day user posted image ) in na UZ zvedela, da je z otročičkom vse vredu in da tehta 4600g (sem pa v 37 4/7 tednu).

To je to - v kratki verziji user posted image .

Sedaj sem pa tako zmatrana (sem spala samo 3 ure), da se grem malo razkomotit im potem spat.

Želim vam lahko noč

(odgovor članu mamicaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4484
29.12.2011 21:39:16   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: coccinella

Vse skupaj je trajalo 4 dolge ure, dobila sem datum za CR (12.1.2012, tako da to je mij D day user posted image ) in na UZ zvedela, da je z otročičkom vse vredu in da tehta 4600g (sem pa v 37 4/7 tednu).

Verjetno si mislila 3600g, ne 4600g??!! Morda si se zatipkala user posted image Ker v 2 tednih lahko pride že na 5000g, če ima sedaj 4600g..

(odgovor članu coccinella)
Neposredna povezava do sporočila: 4485
29.12.2011 21:44:02   
coccinella
IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

IZVIRNO SPOROČILO: coccinella

Verjetno si mislila 3600g, ne 4600g??!! Morda si se zatipkala user posted image Ker v 2 tednih lahko pride že na 5000g, če ima sedaj 4600g..

Ne nisem se zatipkala. 3600g je imel že 34 tednu user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4486
29.12.2011 22:01:04   
kimica86
A ja??? Tako hitro je user posted image pridobil na teži??? Uhhh, ni čudno zakaj moraš potem na CR.. Se opravičujem, sem mislila, da si se zatipkala.. hehe user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4487
29.12.2011 22:18:39   
coccinella
IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

A ja??? Tako hitro je user posted image pridobil na teži??? Uhhh, ni čudno zakaj moraš potem na CR.. Se opravičujem, sem mislila, da si se zatipkala.. hehe user posted image

Ni panike user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4488
29.12.2011 22:42:36   
Roberta69
Majhen otrok doma - porodnišnica: kaj boste tiste s takšno varianto naredile glede varstva, ko bo treba it rodit? Moj se kar mal izmika, da mu ne bi blo treba it, ker bo treba otroka spedenat, pa se ga kaj dost v bistvu ne rabim, ta drugič sem itak sama vse super zrihtala :), samo si mislim, kar doživi mal trpljenja :), ker drugače mi reče, da zame to ni nic posebnega, da rojevam bolj tako kot bi bila pri frizerju :)

Danes sem glih mal podoživljala poroda in me je kar mal "strah" postalo, ker bo treba še enkrat stisnit zobe...

Dva čmrljčka in ena čebelica - brneče kot v panju :)))

Neposredna povezava do sporočila: 4489
29.12.2011 23:11:30   
vijolica2
Mene je strah, ker ne vem kaj me čaka-poroduser posted image ....

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 4490
30.12.2011 8:39:22   
tix

Pa tehtanje je pokazalo 86 kg, kar je 4 kg več kot prejšnji teden - to mi ni jasno, kako sem se kao v 1 tednu zredila za 4 kg. Kljub praznikom nisem nekaj ful več jedla...tako da malo dvomim v to tehtnico pri zdravnici. Tehtajo me obuto in oblečeno, in odštejejo samo 0,5 kg - moja zimska oprava in čevlji pa po mojem sigurno tegtajo več kot 0,5 kg. Ali se pa samo tolažim s tem, he he...user posted image

Jaz se tudi kar pridno redim, se tolažoim, da mi bo dojenje ful pobralo :) Pri nas pa NIČ ne odštevajo, tako da je cifra še večja

IZVIRNO SPOROČILO: Roberta69

Majhen otrok doma - porodnišnica: kaj boste tiste s takšno varianto naredile glede varstva, ko bo treba it rodit?

jaz ga bom peljala k staršem, načeloma moževim, ker smo zaenkrat še v isti hiši, če jih pa slučajno ne bi bilo doma pa k mojimi, ki tudi niso daleč. Se pa moj na srečo nič ne punta, pa tudi meni bi bilo težko če ne bi hotel z mano

Danes sem glih mal podoživljala poroda in me je kar mal "strah" postalo, ker bo treba še enkrat stisnit zobe...

Jaz se ga tudi počasi spominjam in me postaja malo strah, predvsem to, da ne bi šlo tako kot v prvo

Neposredna povezava do sporočila: 4491
30.12.2011 9:17:12   
Matkurja
A že 300 strani smo naklofale?

Jaz se tehtam sama doma, ker mi gre na živce, da me tam tehtajo oblečeno in obuto. Torej po moji vagi je še zmeraj 6-7kg plusa.

Porod? Jaz si sploh ne predstavljam, da bo treba čez 3 tedne it rodit. Močno pa upam, da bo možnost rodit v vodi, ker sem prepričana, da bo "Manj bolelo in da ne bo raztrganin".

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 4492
30.12.2011 9:51:32   
vijolica2
Jutro, kako ste??

Ja tele strani so se od včeraj nekaj pomešale, mi ni bilo nč jasnouser posted image tam kaže da smo okoli 189 napisale , tukaj potem pa kaže 300 strani.
Joj danes sem spala celo nočuser posted image user posted image Sem ponosna naseuser posted image

Sedaj pa greva z dragim v trgovino, dobiva obiske za pozno kosilo-oz. da nazdravimo za stanovanje. Potem pa gremo mal ven, ker je žur in gremo mal poslušat muziko.

Drugače pa mene tudi tehtajo oblečeno in obuto-vedno.

Js samo boga (al kogarkoli) da ko dobim popadke (seveda po novem letuuser posted image ) da bo moj ravno takrat doma!

A vaši dragi že kaj planirajo za fešto ob rojstvu? moj že dela planeuser posted image

< Sporočilo je popravil vijolica2 -- 30.12.2011 10:05:21 >

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4493
30.12.2011 10:13:15   
petrai
Pri nas odštejejo 1 kg, pa naj bo to poleti al pa zdaj pozimi, ko imamo vse bolj debele in težke stvari na sebi.

Jaz sem mojmu glede poroda kr lepo povedal, da če je bil pri luštnem zraven, naj bo pa še zdaj, ko bo mal manj luštno. Je pa res, da je bil prvič zraven in da ve da ni ravno prijetno, ampak vseeno naj bo zraven. Naša tavelika je pa itak že dovolj stara in sem ji že vse razložila, tako da ni panike je pa tut tašča spodaj in bo pri njej počakala, potem pa itak moja dva prideta, da bosta par dni pri nas, da se mal navadmo, sploh če bom spet šivana bo mal težje poskrbet za dojenčka in še za gospodinjska dela. Ker moj pa kuhanje sta skregana, bi verjetno same pizze jedli, taščina hrana pa ni glih za nas, je vse preveč mastno in zabeljeno s svinjsko mastjo, tako ne hvala.

Danes ponoči so me spet mučili rči, kot pri menstruaciji, sem mislila, da bo treba že it v P, ampak se je hvala bogu vse skupaj po kaki urci umirilo, kr nej še mal počaka, da bo ta nov letnik.

Lep zasnežen pozdravček

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4494
30.12.2011 10:41:25   
beti 1
KG: pojma nimam, nimam svoje tehtnice, bomo vidl, kaj bo pokazalo pr g v torek. Pri tej, ki jo imam zdaj je odvisno od user posted image  same, al si kaj odšteje al ne, pri prejšnji so pa preko poletja odštevale 0.5kg, pozimi pa 1kg. Tko po občutku se nisem kaj dosti zredila, tudi user posted image  ne vem kolk se je, ker mam kar konstantno velik trebuh. Sem ga šla včeraj merit okol pasu, ko sem ravno mela meter v rokah, pa je blo 105cm.

Varstvo: Roberta, tud jaz mam podobne težave, pri drugem ni blo panike, ker je tisto noč, ko sva šla rodit itak spal pri tašči in sva se midva enostavno odpeljala. Sedaj je pa vse malo bolj zakomplicirano, ker vsaj starejšega ne moreva pustiti v varstvu, ker mora hoditi v šolo, mlajši pa brez njega ne bo hotel sam na "počitnice" k dedkom in babicam. So pa oboji uro in pol vožnje oddaljeni od nas, tako da zdaj ugotavljava, katere članice moževe širše družine so še na faksu v Ljubljani, da bi lahko prišle ju malo pogledat, saj kaj veliko dela z njima zdaj, ko sta že tako velika itak ni. Sama pa še ne moreta bit. Mam sicer rezervno varianto z babico v Lj. porodnišnici, se da menda tudi dogovorit da ti sprožijo porod, ampak mi ta varianta nič kaj ne diši.

Krči: sem bla včeraj preveč pridna, sem skuhala kosilo za 7 oseb, pa potem s 4 otroci še mafine in medenjake pekla, potem me je pa zvečer ravno tolko zvijalo, da nisem mogla zaspat, pa sem vzela buscopan poleg Mg. Zdaj moram zdržat vsaj do 7.1. popoldan, ker mata mala 2 dopoldan praznovanje roj. dne na bowlingu.

To s stranmi pa RR nekaj bluzi, mene vedno vrže na okol 190, kjer smo po mojem štetju končale, kjer mi pokaže poste izpred 2 mesecev, potem me pa kar na 300 vrže za zadnje poste!?  Tolk zlo pridne pa nismo ble, se mi zdi, no. user posted image

Cocinella: vaš user posted image  bo pa štartal z nekajmesečno prednostjo pred ostalimi user posted image user posted image user posted image . Prav zgodaj ti pa niso dal datuma za CR? A hčerkica je še nad povprečjem? Če se prav spomnim je bla tud ona konkreten user posted image .

Zdej pa nazaj v sladko ustvarjanje, grem babici pomagat pri peki potice, ma 89 let in je uradno slepa, pa se še vedno spravi sama to delat, potem je pa vsa razočarana, ko gre kaj narobe. Je zelo težko pri teh letih sprejet omejitve, ki jih prinaša skoraj popolna izguba vida.

(odgovor članu petrai)
Neposredna povezava do sporočila: 4495
30.12.2011 10:44:23   
Matkurja
A veš, da mene, ko objavim post, tudi vrže na 189 stran. Zgleda, da je RR že začela praznovat in je malo preveč spila. user posted image user posted image user posted image

Pri nas je navada, da se povabi vse sorodnike, prijatelje na žur, ko ženska rodi. In pri nas bo tašča organizator. Jst sem pa tko vesela, da en bom rabila tega "trpet" in da bom lepo v porodnišnici.

A vaši nočejo bit zraven poroda? Moj pa komaj čaka.

Samo še dva dni, pol pa tud če rodim... Jaz bi tudi nov letnik. Sicer pa imam občutek, da bo treba še kar dolgo čakat.

(odgovor članu petrai)
Neposredna povezava do sporočila: 4496
30.12.2011 10:50:58   
beti 1
Aja, to sem pa pozabila odgovorit, fešta. Moj je za prva 2 povabil kolege, ki so bili takrat še v Lj., sedaj bo pa težko mel žur, če bo šolar moral spati v sosednji sobi, pa tudi bolj malo jih je še tukaj, tako da bo verjetno žurka ob prvem vikend obisku pri dedkih in babicah, ker bo lažje, pa večini prijateljev bo bližje.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4497
30.12.2011 11:07:46   
Lianna
IZVIRNO SPOROČILO: Trobentica_

Glede modrčkov, sem danes zasledila tole: http://www.alisa.si/item_list.asp?maingroup=Dojenje&secondgroup=Nedr%C4%8Dki
Poznam jih sicer ne (vsaj ne še), ampak samo toliko, v vednost....user posted image Bodo pa imeli predstavitev perila naslednji vikend na Porodni konferenci v Laškem (kamor imam zaenkrat namen iti)...

Aja....cene pa vidite, če kliknete na e-trgovino desno pač a neuser posted image

Men so pa te slike grozljive. Ne vem zakaj bi kdo novorojenčka v razna vedra  tlačil in slikal v umetno narejenih položajih.

(odgovor članu Trobentica_)
Neposredna povezava do sporočila: 4498
30.12.2011 11:11:45   
ronja
JUPIIIII, svit ni več nedonošenček!!!!

Najprej poročilo iz g. pregleda: buši raste, spodaj ni nič gledala, tamali se ne redi, je pa seveda še vedno bolj buckast. Naj bi imel 3200g, kar naj bi bilo sicer ok za ta čas, ampak višja ko je nosečnost, večja je napaka, tako da je lahko večji ali manjši. Pravi, da zdaj lahko počnem kar čem, ker sem danes 37. tednov.

saj se bo vse uredilo, se mora

ja, problem je samo to, da se ne samouser posted image . Ampak bomo zrihtali, ni vrag, saj sem že kaj hujšega preživelauser posted image .

januarja pa res tamali dve v vrtec, pa si vzami dopoldneve zase. saj jima vrtec ne škodi, kvečjemu obratno, pa ti si boš spočila. ker po rojstvu svita boste vsii doma, se moraš šparat še za takrat.

kasija in beti, ja, saj jaz bi ju rada imela v vrtcu, samo sta bili zdaj skoz bolni... Sicer vem, da imata krasne vzgojiteljice in fajn skpini in da se imata tam čisto ok in nimam slabe vesti zaradi vrtca, itak smo res veliko skup, tako da ni problem. Pa Lejla mora itak met svoje praznovanje rdja v vrtcuuser posted image . Smo šli zadnjič kupit stvari za praznovanje, ko smo šli v veliko nabavko, je šla z nama, da je zbrala, Ronja je pa pri dediju počakala.
Samo kaj dosti počitka vseeno ne bo: če ti povem za naslednji teden:
- 2.1. bo lubi selil stvari, jaz bom verjetno šla kaj pogledat, ker moram povedat, kaj naj gre kam - v enih škatlah imam še blago, ki ga bom kmalu rabila, v enih je tako, ki lahko počaka, v enih so druge stvari... potem zvečer/ponoči bi rada naredila Lejli torbico - mucko, ker si jo želi - za njen rd. Pa še vabila za njene prijateljčke moram naredit...
- 3.1. imam najprej zjutraj diabetološko in upam, da bom dovolj zgodaj fertig, da bom lahko potem doma še zavila darila za Lejlo in spekla torto. Potem popoldne imamo naše praznovanje in obdarovanje (samo mi 4je). Pa zmenit se moram za praznovanje v vrtcu, rada bi vse čim prej, da me kaj ne prehiti, nočem, da zaradi Svita ona ne bi imela svojega rdja... Pa seveda vabila raztalat in nekak dobit vse starše, da zvem, če bojo prišli na zabavo...
- 4.1. bo verjetno imela Lejla praznovanje v vrtcu, jaz bom pripravljala zabavo zanjo.
- 5.1. imam dop. g. in spet ne bom  mogla nič naredit, popoldne bo verjetno zabava (verjetno je boljše čet. kot pa pet., ko jih veliko gre že na vikend, ne?)
- 6.1. je prvi dan, ko zaenkrat! še nimam nič nujnega planiranega - razen pospravit za zabavouser posted image ... Tako da...
- 7.1. (sobota) bo lubi spet selil in potem počasi se bojo stvari umirile (srčno upam). me pa kar malo zmrazi, ko pomislim, da ne bom mela še en teden časa niti dobro pomislit na tamalega... NI čudno, da me zeza s svojo slinavkouser posted image , da se vsaj spomnim nanj, hehe. Ampak miško, jaz se vseeno spomnim nate, samo moram poskrbet še za že rojene - prekletstvo needincev, nimaš kaj, jaz sem bila na istemuser posted image .

za sladkorno si imela pa boljše rezultate, ko si poslušala svoje telo, a ne? sicer pa se mi zdi, da proti koncu nosečnosti rastejo vrednosti same po sebi. mogoče rastejo tudi ne-sladkim nosečkam, pa ne vemo?

Ja, res je. Samo me je groza, da mi je zadnje čase narasel cuker vsakič, ko sem jedla POLNOZRNATE testenine, enkrat po polnozrnatih palačinkah, prej sem jedla pa recimo polnozrnate vaflje (v katerih je še deci olja!), pa je bilo vse tipitopi. Me vse skup malo mede... Očitno res ne smem nič jest, to edino mi ne zviša cukrauser posted image . Sem vprašala g., kaj je boljše: cuker ali ketoni, je rekla, da ketoni. Ok, ketoni it is... Je pa smotano, ker ne najdem vzorca. Edino, kar bi bilo logično je, da testenin pač pojem več, ker krompirjev fen glih nisem, riža tudi ne pojem veliko in potem se pač testenin bolj najem kot tistega... Tako da bom zdaj par dni počakala s testeninami, naslednjič si jih bom pa zvagala. Ker včeraj sem mela cuker po polnozrnatih pirinih testeninah (samo polnozrnata pirina moka) s paradižnikovo omako (domača, vem, kaj je bilo not in dejansko nič, razen paradižnika, žličke olivnega olja, kaper, par oliv, česna, skratka res NIČ prepovedanega, nobenega cukra, kečapa, nobenih ojačevalcev okusa, nič takega)...

haja spi, hvala za skrb. kako? samo in edino pri meni v postelji. sem obupala, da bi jo prestavljala v njeno posteljo in zdaj spiva ko dve objeti polhki. jo bom pač malo kasneje navajala na spanje v posteljici, zdaj se paše naspat.

Mojidve sta bili isti. Pač smo spali skupaj. Ne rečem - oba sva si želela imet svojo posteljo nazaj, ampak otroke smo si zmislili, zdaj jih pa mamouser posted image . No, saj še zdaj dostikrat prikolovratita, tako da se še nisva čisto razvadila, hehe.

modrčki za dojenje: jaz sem mela ful probleme kaj najt, ker imam majhen podprsni obseg, pa ogromnega čez prsi... Tako da je potem ful težko najt košarico 70-75 G/H... Ampak sem našla pri Felini enega in potem kupila 2 komada, samo žal so zdaj trgovino že zaprli.

Ronja: če prav razumem si ostala brez uporabe kleti pri bratu. Tudi sama se strinjam z ostalimi, ki pravijo, da to prepusti tvojemu ljubemu in ostalim, ki so za take selitve zdaj bolj fit.
Prrav razumeš. Besna sem bila zato, ker on te kleti sploh ne rabi in ker mi je prej obljubil, da jo lahko še nekaj časa imamo, pa ker je dal take datume. Saj potem se je hotel nekaj ven mazat, samo je težko razumet narobe: spraznite do aprila (svit bo takrat star 2,5 meseca!!!). Zato hočem vse skup končat in da se mi ni več treba ubadat s tem in mislit nanj, ker to ne vpliva najboljše name, ne na moj cuker (ker mi je stresno, če mozgam, kako je lahko tak egoist). Za povrh se mami to ni zdelo nič narobeuser posted image . Ampak to je že druga zgodba - to je pač njen SIN, jaz sem pa samo hčerka... Majkemi, da ne bom delala razlik med otroki, pa če se svet podere! Sem mela v tej user posted image ful probleme zaradi tega, ker sem se strašansko bala, da bom taka. Ampak sem se pomirila in ugotovila, da ni šans, da bi bila... Me je par prijateljic fajn pomirilo, pa res sva glih kontra karakterja z mojo mami, tako da mislim, da sem se sekirala brez vezeuser posted image .

Glede na vse imaš dobro urejen sladkor.

Hvala, se trudim, res! Samo glave pa ne morem izklopit. Saj je ful boljše, ne rečem, se že ful manj sekiram, kot sem se, samo se mi zdi, da je vse skup malo za menoj prišlo. Enostavno sem utrujena od vsega. navadno imam vedno energije za izvoz, zdaj pa se mi zdi, kot da bi mi jo izpili. In mi gre strašansko na živce, da mi je potem zmanjkuje za tiste, ki pa so tu zame in ki jih imam rada in me majo radi nazaj (punci, lubi, oče,...) in sem tečna in žalostna in taka brezvezna.

No, saj danes sem že malo boljša. Pa včeraj mi je uspelo končat še ježka za darilo za Ronjo (sem Lejli sfilcala enega škratka, pa sem morala še Ronji skvačkat ježka, ker sta si to zaželeli v pismu dedku Mrazu).

Tako da sem boljše, samo ta preklet cuker! Danes zjutraj sem na željo mojega očeta probala še njegove diabetične žemljice (na splošno ne maram kruha, sovražim ga, rada ga pečem, tu se pa konča, nikoli nisem bila kruhar, obožujem jogurte) in imela po 30g te k* diabetične zadeve cuker 7,1 (ostalo je bilo tudi vse po reglcih: pomaranča, jogurta celo pol manj kot dovoljeno, žlička lahkega namaza). Zdaj razmišljam, kako naj mu dopovem, da NOČEM VEČ JEST KRUHA! Ker res non stop teži s tem. Vem, da mi dobro hoče, ker pač sam obožuje kruh, samo jaz ga pa ne, pa še probleme mam po njem! 7,1 sem mela cuker po pol litra čok. milkshaka! Bi si rajši to privoščila potem! mah, moram dat ven!

Majhen otrok doma - porodnišnica: kaj boste tiste s takšno varianto naredile glede varstva, ko bo treba it rodit? Moj se kar mal izmika, da mu ne bi blo treba it, ker bo treba otroka spedenat, pa se ga kaj dost v bistvu ne rabim, ta drugič sem itak sama vse super zrihtala :), samo si mislim, kar doživi mal trpljenja :), ker drugače mi reče, da zame to ni nic posebnega, da rojevam bolj tako kot bi bila pri frizerju :)

pri nama to nikoli ni bila debata: on si je vedno želel in kolikor vem, si še vedno želi bit zraven, prvič je firbec po naravi, drugič je rad z mano čisto tako, sploh v kakih takih pomembnih trenutkih, jaz si ga vedno želim met zraven, sva fajn par za v stresu bit skup - si pomagava, vedno nama je lažje, če sva skup. Nočem ga zraven zato, da bi vedel, da se matram, to itak ve. Rada bi ga zraven, zato da on prvi vidi svojega sinčka, da imam tam nekoga, ki mu zaupam, da bi on kengurujčkal malega, če bi šlo kaj narobe in bi bil potreben cr, da se malo pocartava, da imamo skup tiste 3 ure, ko smo samo mi 3je... Ker kasneje tega itak ne bo več...

kam bova dala malidve? Odvisno od tega, kdaj bo porod. Če bo dop., bosta v vrtcu, če bo ponoči in na hitro, bova rekla sosedi, sicer pa ju bova peljala k tašči.

Sicer pa - kar se poroda tiče: se ga že kar veselim, samo upam, da vseeno še mičkeno počaka, vsaj še 1 teden, da zrihtam vse stvari tu in da bo za ziher malo bolj zrel. ne bi rada, da ma kako zlatenico in da morava bit še dlje v p. itd... je pa smotano, ker me potem že vsi drugi strašijo: ja, če bo pa otrok velik, potem bo pa težek porod, a ne? ja, hvala lepa, lih to zdaj rabim...user posted image Saj se trudim po najboljših močeh, hudiča!

kg: meni teža od te sladkorne diete po začetnem padcu stoji. No, najprej sem prvi teden, ko sem imela prav dieto in se je ful držala, sem shujšala, potem ko sem dobila merilček, pa se mi je nekak ustalila na 67 (zjutraj, na tešče, brez obleke, pri g. je to 68). Včeraj sem imela 67,5, danes pa 66,5, tako da nisem čisto ziher, če je ta vaga tukaj prava. Ampak če je to, kar je danes pokazala, res, potem sem ful zadovoljnauser posted image .

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 4499
30.12.2011 12:02:52   
Kasija
roberta69 otroke sva peljala v babi-varstvo. moj je pa moral z mano. ni šanse, da rodim sama user posted image .

cocinella vau, 4600g. srečno 12ega. lep datum ste zbrali!

ursah lahko se zrediš 4kg v enem tednu, če je od zatekanja - zastajanja vode v telesu. meni je šlo pri prvem v zadnjih tednih po par kg gor na teden. sem bila pa vidno zatečena. sem komaj hodila na koncu.

mene je bilo tudi strah poroda- v drugo najbolj, zdaj malo manj. samo mine bolečina, ti imaš pa dojenčka user posted image . v drugo je babica cel čas ponavljala, ko sem začela biti prestrašena, dojenčka boste dobila. pa sem poskusila mislit na to in je bilo lažje. ali pa če se koncentriraš na eno točko na steni recimo in predihavaš. v glavnem lepe porode želim vsem.

Neposredna povezava do sporočila: 4500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  178 179 [180] 181 182   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  178 179 [180] 181 182   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?