|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  180 181 [182] 183 184   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
31.12.2011 15:18:54   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Ja za tiramisu pa res moraš malo namočiti, ker je prehitro več mehko.Jaz vedno samo eno stran keksa in še to ful na hitro. Drugače je pa tiramisu mmmmmuser posted image

Ja, ma če pa premalo namočiš pa tudi ni ok, ker je potem suho in se vleče po ustih user posted image Ker eni ga naredijo tako in potem ni v redu.. Jaz v restavraciji npr. nikoli ne bom naročila tiramisu, ker ga ne namočijo dovolj, zato, da na krožniku lepo zgleda, da se ne razpade.. hehe user posted image
No ja, sej je tudi moj tiramisu dober, ma drugič bo pa njami, njami user posted image Sej meni je trenutno vse njami, samo, da je sladko.. hihihi user posted image

user posted image user posted image

Jaz ga raje manj namočim, kot preveč. Pa dobr tek ti-vam želimuser posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4526
31.12.2011 15:27:24   
kimica86
Hvala, hvala user posted image Moj oče bi rekel tako: za štukat drek bo v redu user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4527
31.12.2011 15:34:37   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Hvala, hvala user posted image Moj oče bi rekel tako: za štukat drek bo v redu user posted image user posted image user posted image

Tak tudi pri nas pravimo user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4528
31.12.2011 16:08:22   
miami10
hej...da se še jst malo javim...
nisem najboljše...spet me neki "trka"...mal slabosti, diareja...upam da se ne ponavlja zgodba izpred enega tedna...tut če se ponovi zdej ne grem v porodnišpnico, bom že doma premagala hipo če bo treba...ampak se pa neki dogaja, ker sem mela zjutri po zajtrku, ki je bil tak kot včeraj cukra 7,7...včeri pa 4,4...tko da neki b o...upam da nič resnega...
hvala tisti ki mi je zadnjič predlagala koprivov čaj...sem probala in bistvno manj so mi otekale noge...so pa seveda posledično temu da sem stalka cele dneve mi...
"najdaljšo" noč bom preživela kr doma z mojim dargim in noben drug (no ne vem kje bosta tast in tašča)...pa ti tako prav paše...
uživajte preostanek starega leta in pa SREČNO  v 2012!

Neposredna povezava do sporočila: 4529
31.12.2011 16:43:31   
petrai
Tudi jaz želim vsem, ki ste že rodile in pa tistim, ki na rim še čakamo, veliko sreče in zadovoljstva v letu 2012, da bi bili naši user posted image zdravi in bi pridno jedli in ponoči spali!
Praznovali bomo kar doma, ob otroškem šampanjcu in monopoliju, se Mii zdi ful zabavno, da bo lahko dolgo pokonci in bo lahko gledala ognjemet.

Zabava za user posted image bo vsekakor, takrat ko bom jaz še v P. Navado imajo da grejo kar takoj, ko pride očka iz porodnišnice, verjetno pa bodo šli kar v kak lokal in dete dobro zapili, da bo čim prej nehalo lulat v plenice. Seveda pa je navada tudi v službo prinest nekaj za nazdravit in kaj za podzob.

Lep pozdrav in še enkrat SREČNO NOVO LETO 2012!

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 4530
31.12.2011 19:10:16   
Kasija
najprej srečno 2012! lepe porode, mirne dni z družino in spalne modele dojenčkov vam želim!

žurka pri nas je ni bilo. je moral skrbet za tamala dva, je bila že to žurka user posted image . no, resno, če bi si je res želel, bi se organiziral. je pa oboje stare starše pa teto in strica od haje častil. v bistvu ga moram pohvalit, da je to vse skupaj razumel bolj v smislu priložnosti, da preživi čas s starejšima dvema.

miami10 upam, da te nič ne preseneti na novo leto. predvsem ne kakšna hipo. drži se!

kimica me zanima, koliko januark bo šlo zdaj zaradi tvojega posta delat tiramisuje doma user posted image .

ronja pri meni je mlajši slabše sprejel spremembo v družini in ima več težav. ko smo šli prvič ven, je jokal, da je voziček njegov - pa se ni vozil v tem vozičku vsaj leto in pol. v nobenem vozičku pa že leto dni. ko se je bližal porod sta bila pa tudi vedno bolj prilimana name. starejši je dojenčico razumel kot nalogo za starejšega brata in se je našel v vlogi najstarejšega. ta mali je pa zgubil pozicijo majhnega in se zdaj išče. v glavnem veliko kričanja in jokanja je trenutno prisotno v naši družini. moram priznat, da je težko uskladit vse želje in pričakovanja vseh.
pa super za avto user posted image . pa kakšen kombi? a to sem kaj spregledala?

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Kot se pa poznava, bova pa verjetno zaspala in se zbudila ko bo pokalo zunaj od petard in raket.

SREČNO!

matkurja hahaha najbrž nas je veliko takih, ki bomo novo leto prespale. jaz sem že zdaj zaspana.

(odgovor članu petrai)
Neposredna povezava do sporočila: 4531
31.12.2011 19:12:26   
beti 1
Živjo še zadnjič letos.

Najprej vsem eno srečno, povezano, čimbolje prespano novo leto 2012, tistim, ki še čakamo naše user posted image  pa tudi porode po želji (ali vsaj zelo blizu tega).

Mi bomo praznovali pri mojih starših, sestre z družino ne bo, tako da bo bolj mirno. Najprej bomo verjetno gledali risanko Madagskar, ker je POP OTO na Siolu trenutno še zastonj. Potem pa starejši navija za igranje enke.

Mene na zadnji dan starega leta muči user posted image  od zgage, pa včeraj zvečer so me skoraj eno uro popadki matrali, k sreči na 10-15 min. Do torka, ko mam g bom že zdržala v enem kosu, je MM včeraj user posted image  rekel naj kar še malo notri ostane, da bo res pripravljena na zunanji svet. Jaz bi, če mi ima želodec še naprej namen toliko greniti življenje, šla najraje že kar jutri v porodnišnico.  

SREČNO!!!

(odgovor članu petrai)
Neposredna povezava do sporočila: 4532
31.12.2011 20:03:07   
Mistica
Pozdravljene souser posted image !

A bo še katera mamica v l. 2011? user posted image

Tudi z moje oz. naše strani prejmite same lepe želje, predvsem, da bodo vsi user posted image zdravi, tako kot tudi ve in vaši bližnji! Vsem, ki ste že rodile želim čimveč crtanja, najlepših trenutkov z vašimi otročički in seveda prespanih noči. Vsem pa, ki smo še v pričakovanju dneva D, pa čim lepšo porodno izkušnjo ter da bi vse potekalo mirno in nežno tudi ob prihodu domov in navajanju na "novo" življenje. En velik user posted image vsem!!!

Mi2 bova tudi pričakala novo leto doma ob sladici in kozarčku sladkega vinčka user posted image

Žurka ob rojstu -
zagotovo bo isti ali naslednji dan, ko bom rodila, vsaj za prijatelje, sosede,... saj so bodoče babice in dedki malo bolj daleč, a to pride pozneje. Dete je potrebno zapit, da bo zdravo in veselo, tako da se pri nas temu ne da uitiuser posted image Pa še prvo bo, tako da ni omejitev, kar se tiče tega, da bi dragi moral popazit na sorejence.

IZVIRNO SPOROČILO: Kasija
kimica me zanima, koliko januark bo šlo zdaj zaradi tvojega posta delat tiramisuje doma user posted image .

A ve vseeno pripravljate tiramisu odkar ste user posted image , glede na to, da so sveža jajca noter? Jaz sem se odločila, da raje počakam dokler rodim. Ga pa full obožujem in zelo rada pripravljam. Njammmiiii.....

Še 1x vam želim čudovit, čarobni večer in lep vstop v 2012!

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 4533
31.12.2011 20:17:06   
Mistica

user posted image

PDP
nick, starost, število 
user posted image , število user posted image , naslednji pregledi, morfologija, kraj, user posted image ali user posted image ali user posted image , Porodnišnica

25.12.11.

Kasija, 33, 3user posted image , 2user posted image , ?, LJ, user posted image , Postojna

1. 1.
2. 1.
**Nelly**, 24, 1user posted image , 0user posted image , 3.1., MS (okolica), user posted image , MS
Glamur 11, 31, 1user posted image , 0user posted image , 30.12., ?, NM

3. 1.
Trinita, 31, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?
katjaaxx, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?
louisa, 30, 1user posted image , 0user posted image , 2.12., okolica Kranja, LJ

4. 1.

Mistica, 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, user posted image , Postojna
Tadea, 20, 1user posted image , 0user posted image , ?, Krško-Sevnica, Brežice
n€na, 31, 5user posted image , 1user posted image , 15.12., Izola, user posted image , Celje/ Izola
diana79, 32, ?user posted image , 0user posted image , ?, Krško, user posted image , Brežice

5. 1.
mopsy, 26, 1user posted image , 0user posted image ,  ?, ?, user posted image & user posted image
valentinčica30 , 33, 4user posted image , 3user posted image , ?, Bela Krajna, Novo mesto
Noseča babi, 40, 4user posted image , 3user posted image , ?, LJ

6.1.
kokosh,
25, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, user posted image , Lj
presrecna*, 28, 1user posted image , 0user posted image , ?, MB, user posted image , Maribor
soncnica28, 32, 1user posted image , 0user posted image , 3.1., Sodražica, Trbovlje
pinia30, 30, 1user posted image , 0user posted image , ?, Domžale, user posted image

7.1.
Srečica17, 43, 3user posted image , 1user posted image , ?, ?
katra55, ?, 4user posted image , 1user posted image , 12.12., ?
vijolica2, 25, 1user posted image , 0user posted image , 5.1., Brežice, Novo mesto
aishaa84, 27, ?user posted image , 0user posted image , ?, Savinjsko
dekletce, 29, ?user posted image , 0user posted image , ?,  MB, user posted image , MB
petrai, ?, 2user posted image , 1user posted image , 4.1., Bohinjuser posted image , Kranj

8.1.
9.1.

10.1.
trnuljčica, 34, 3user posted image , 1user posted image , 20.12., MB, user posted image

11.1.
binca4, 33, 1user posted image , 0user posted image , ?, LJ, user posted image
mamicaaa, 30, 2user posted image , 1user posted image , 4.1., MB, user posted image
oranža, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?

12.1.
martythezebra, 27, 1user posted image , 0user posted image , 4.1., KR, user posted image , Kranj
tanika1, 27,2user posted image , 1user posted image , 4.1., NM
luši, 22, ,2user posted image , 1user posted image , ?, Kranj (okolica)
ursah, 29, 2user posted image , 1user posted image , ?, Vrhinka, user posted image , Postojna

13.1. 
lily7a, 20, 1user posted image , 0user posted image , ?, SG

14.1.
TaraN, 22, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

15.1.
mojccaa, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, user posted image
coccinella, 32, 3user posted image , 1user posted image , 9.12., Domžale, user posted image , Lj
girly, 29, 2user posted image , 1user posted image , 20.12., ?, user posted image
mefisto, 31, 2user posted image , 1user posted image , 29.12./ 5.1., Mb, user posted image , Mb
ana.nunez25, 25, 2user posted image , 0user posted image , 1912., Domžale, user posted image , Lj
tinkibinky, 25, 2user posted image , 1user posted image , ?, okolica Domžal

16.1.
luštek, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?
jernejav, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?
biba*12, 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, okolica Kopra, user posted image , Izola

17.1.
cukrček11, 27, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, user posted image , Maribor
sasy22, 29, 3user posted image , 2user posted image , ?, Lj (okolica)

18.1.

Kitty21, 21, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, user posted image

19.1.
Janchek81, 29, 2user posted image , 0user posted image , 30.12., LJ, user posted image , Ljubljana
camino79, ?, 4, 0, ?, ?, MB

20.1.
spacebaby, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, Tržič
ronja, 33, 5user posted image , 2user posted image , ?, LJ, user posted image
bozena.cvic, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?
kimica86, 25, 1, 0, 9.12., Ankaran, user posted image , Postojna

21.1.
Enanova, 37, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?
Klavdy4, 21, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?
Matkurja, 29, ?user posted image , 0user posted image , 4.1., okolica Postojne, user posted image , Postojna

22.1.
BLOOM 1, 37, 7user posted image , 6user posted image , ?, MS, user posted image
Kristyz, 32, 2 , 1 , 21.12., LJuser posted image , LJ
rosistar, 32, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

23.1.
tecnobica, 32, 1user posted image , 0user posted image , ?, Vipavska dolina
winterchild2012, 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, okolica LJ
january, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?
Nananina, 28, 1user posted image , 0user posted image , ?Zapuže, user posted image

24.1.
tix, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, okolica Tržiča, Kranj
maleni, 32, ?user posted image , 0user posted image , ?., ?
miami10, 27, 1user posted image , 0user posted image , 6.1., LJ, user posted image , LJ

25.1.
piška goriška, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, okolica NG
sivk1, 30, 3user posted image , 1user posted image , ?, NM
Trobentica_, 32, 2user posted image , 0user posted image , 12.1., Divača, user posted image , Postojna

26.1.
beti 1, 34, 3user posted image , 2user posted image , 3.1., LJ

27.1.
tamaalaa, 21, 1user posted image , 0user posted image , ?, Kranj, user posted image

28.1.
moj malček, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?
Smejka11, 30, 2user posted image , 0user posted image , ?, MB, user posted image & user posted image ,
Ptuj ali Maribor

29.1.
lepa79, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, Bela krajina
Gio, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?

30.1.

pathra, 24, 2user posted image , 0user posted image , 28.12./4.1., Koper, user posted image
urshek, 23, 1user posted image , 0user posted image , 14.12., Cerknica & Velenje, user posted image
*dina*, 31, 1user posted image , 0user posted image , 5.12., Bela krajina, user posted image

31.1.
tetkabaletka, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, LJ

x.1.
anonimna, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

Maximami, 36, 4user posted image , 2user posted image , ?, ?
greti, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

2.2.
bugimajstr, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, Bela krajina, user posted image , NM

3.2.
Roberta69, 30, 3user posted image , 2user posted image , ?, LJ, user posted image

4.2.
arupnik3, ?, ?user posted image , 1user posted image , ?, ?

SKUPAJ NAS JE: 83user posted image user posted image user posted image

NOSEČKE Z DVOJČKI:
mopsy user posted image  user posted image
Smejka11 user posted image user posted image

PRIČAKOVANI user posted image ali user posted image :
user posted image = 19
user posted image = 19

Z nami so pot začele:
nisika user posted image
dspela user posted image
Marley and me user posted image

KORISTNE POVEZAVE:

Matične celice - javno shranjevanje

Matične celice - zasebno shranjevanje: - NEOCELICA, BIOBANKA

Masaža presredka

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 4534
31.12.2011 20:17:14   
Mistica

JANUARČKI 2012 

14.12.2011
Kasija - user posted image , Haja, 3380 g, 51 cm

16.12.2011
Smejka11 - user posted image & user posted image
diana79 - user posted image

21.12.2011
n€na - user posted image , Gašper, 2760 g, 52 cm

user posted image

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 4535
1.1.2012 5:23:32   
pinia30
user posted image user posted image user posted image user posted image 2012 user posted image user posted image user posted image ...ob polnoči je še kepica mala imela svojo zabavo v busiju.,dragi me je pa samo še opomnil, da gremo jutri v porodnišnico, da se pripravimo na torkov poroduser posted image user posted image . pa upam, da bo te kisline, ki mi zdajle ne da spati res konec!!!

Souser posted image vse najboljše v letu katerega bodo obogatile naše user posted image .

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 4536
1.1.2012 11:13:38   
ronja
pa kakšen kombi? a to sem kaj spregledala?

Verjetno si takrat rojevalauser posted image . Ne, moram preselit stvari, ki jih imam pri bratu v kleti (v hiši, kjer smo včasih vsi skup živeli in jih pač zaenkrat še nisem mela kam dat - cotke od malih - premale ali prevelike, kar dobimo, pa moje ustvarjalne zadeve itd...).

Aja, me je pa moja sestra obvestila, da se baje midva z lubijem pojutrišnjem poročiva. Si je želela na hitro prit iz J Am. in si tam rihta spet začasno prebivališče in je rabila razlog, da ji to zrihtajo prej, pa je rekla, da se midva poročiva (otrok baje ni dovolj dober razlog, ker ni točnega datumauser posted image ). Tak da veste, da sem zvedla, da se poročivauser posted image .

mistica, jaz že normalno rajši jem tiramisu brez rumenjakov, tako da ga že sicer pripravljam v prirejeni različici, odkar sem bila pa 1. noseča, pa sploh samo še takega, že zaradi malih otrok. Meni se ne zdi nič slabši, še bolj mi je všeč brez. Na splošno zdaj ne uporabljam svežih rumenjakov in jih še kar nekaj časa ne bom. ne vem, zakaj bi tvegala okužbo s salmonelo, če je lahko ta hudo zoprna za tamale, če ni treba. Ene pa res ne pazijo pri ničemer, pa probavajo celo surovo meso - ampak poznam eno, ki je točno zato rodila v 7. mesecu (se je okužila, sicer ne s salmonelo, nekaj drugega, mislim da listerioza, ne me držat za besedo, beti bo verjetno vedela). Tamala je zdaj sicer ok, ampak mami je še zdaj žal, da je probavala tisto maso za čevape, koliko jo je začinila. Tako da kar se mene tiče, se držim tega "better safe than sorry". saj pa niso celo življenje mali in teh par let nas ne bo konec, če malo pazimo pri vprašljivi hrani. Tudi pršuta jima prvi 2 leti recimo nisem pustila dat.
Po mnenju nekaterih gotovo mal kompliciram, ja, sploh 1. leto se držim vseh tistih navodil, kdaj naj bi se kaj uvajalo, ampak vem, kako fajn je met alergije in če obstaja kakršnakoli preventiva, jo bom delala, ker stane me to nič, koristi pa lahko. Babice, ki križem gledajo, bojo pa tudi preživele. Ja, oni so delali pa tako pa tako, pa niso komplicirali, itd... - pa se ni vedno najboljše izšlo, tak da - šut up!user posted image

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 4537
1.1.2012 11:32:23   
Mistica
Dobro jutro v 2012! user posted image Sedaj se pa tudi uradno začenja čas Januarčkov user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Tak da veste, da sem zvedla, da se poročivauser posted image .

mistica, jaz že normalno rajši jem tiramisu brez rumenjakov, tako da ga že sicer pripravljam v prirejeni različici, odkar sem bila pa 1. noseča, pa sploh samo še takega, že zaradi malih otrok. Meni se ne zdi nič slabši, še bolj mi je všeč brez. Na splošno zdaj ne uporabljam svežih rumenjakov in jih še kar nekaj časa ne bom. ne vem, zakaj bi tvegala okužbo s salmonelo, če je lahko ta hudo zoprna za tamale, če ni treba. Ene pa res ne pazijo pri ničemer, pa probavajo celo surovo meso - ampak poznam eno, ki je točno zato rodila v 7. mesecu (se je okužila, sicer ne s salmonelo, nekaj drugega, mislim da listerioza, ne me držat za besedo, beti bo verjetno vedela). Tamala je zdaj sicer ok, ampak mami je še zdaj žal, da je probavala tisto maso za čevape, koliko jo je začinila. Tako da kar se mene tiče, se držim tega "better safe than sorry". saj pa niso celo življenje mali in teh par let nas ne bo konec, če malo pazimo pri vprašljivi hrani. Tudi pršuta jima prvi 2 leti recimo nisem pustila dat.
Po mnenju nekaterih gotovo mal kompliciram, ja, sploh 1. leto se držim vseh tistih navodil, kdaj naj bi se kaj uvajalo, ampak vem, kako fajn je met alergije in če obstaja kakršnakoli preventiva, jo bom delala, ker stane me to nič, koristi pa lahko. Babice, ki križem gledajo, bojo pa tudi preživele. Ja, oni so delali pa tako pa tako, pa niso komplicirali, itd... - pa se ni vedno najboljše izšlo, tak da - šut up!user posted image

Ronja - najprej čestitke za zaroko user posted image
Glede tiramisuja - se strinjam, da ni vredno riskirat, zato ga tudi jaz nisem pripravljala. Se pa nisem spomnila, da bi poiskala način, da ga naredim brez rumenjakovuser posted image A potem rumenjake kar ven daš ali s čim nadomestiš?

Lep prvi dan novega leta vam želim. Tu je prekrasno sončko!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4538
1.1.2012 12:15:54   
ronja
Ja, jaz kar ensotavno spustim rumenjake, še manj pacasto je. Sicer dostikrat delam totalno ponarejeno verzijo, s skuto namesto mascarponeja, pa nam je še bolj všeč - je bolj lahko in ga lahko več poješ, pa ne obleži v želodcu kot klasika. Zdaj, ko mam tamale, delam z brezkofeinsko kavo, rumovo aromo in skuto, brez jajc - pač otroška verzijauser posted image . Skratka totalno brezveze za zaprisežene klasike, ampak nam je všeč. je pa res, da ja boljši s polnomastno skuto, ampak če nimaš, je tudi lahka ok. Pa obvezno vzami od Vipavskih mlekaren, pasirana skuta, ta je res najboljša, mazava, dobra...

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 4539
1.1.2012 12:30:04   
@uror@
Dober dan! Srečno pa zdravo 2012. leto! Pa čim več pokakanih pleničk in prespanih noči!!!

Se opravičujem ko takole vdiram v vaš pogovor, že nekaj časa vas občasno berem. Sem sicer februarčica 2012, ampak po izkušnjah sodeč, bom mogoče januarčica 2012 user posted image . Ker doma imam enega januarčka 2009, ki bi moral biti februarček.

Vidim da pišete o tiramisuju. Jaz klasičnega v nosečnosti in za časa dojenja nisem nikoli delala - me je preveč strah okužbe, pa še za mojega 009 ni glih primeren.
Zato sem vedno delala "otroški" tiramisu.
ki ga vedno delam v pekaču 20x30cm.
piškote namočim v kakav, kremo pa naredim takole: 250g mascarpone sira (1lonček iz hoferja ali 2 posodice iz euro spina - pač odvisno v katero trgovino grem) in
cca 250ml smetane za stepanje.
Smetano stepem skoraj do konca (sladkam nič, ker je kakav v katerega namočim piškote že dovolj sladek),
enakomerno primešam mascarpone in to kremo namažem po piškotih,
potresem z grenkim kakavom v prahu,
nato pa nadaljujem z namočenimi piškoti in kremo.
po vrhu ne potresem s kakavom, ampak potresem takrat ko je košček že na krožniku...
zgleda pa nekako takole (slika je slaba, ker sem slikala s mobitelom):
user posted image
pa dober tek!

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 4540
1.1.2012 12:50:54   
ronja
S kakavom sem tudi že delala, ja, samo nam je to potem malo presladko in najinim puncam je strašno všeč brekofeinska kava - tudi poleti včasih naredim ledeno kavo, prirejeno, da je tudi zanju (in zame, ki sem zadnjih 5 let pol časa noseča), ne vem, ali jima je tako všeč prav okus ali je bolj fora v tem, da lahko tudi onidve kavouser posted image , ampak od tistih parkrat, ko jesta brezkofeinsko kavo v slaščicah, jima ne bo hudega. Prave jima pa res ne dam - zadnjič sem naredila torto za taščo, s pravo kavo in likerjem, tistega pa nista dobili - in sem jima že prej razložila in naredila zanju nekaj drugega. Saj otroci to kar sprejmejo. 

(odgovor članu @uror@)
Neposredna povezava do sporočila: 4541
1.1.2012 13:52:35   
vijolica2
Meni ni najbolj všeč okus kave v tiramisuju, tak da naredim benko in pravo kavo ter zmešamuser posted image Mi tak okus ugaja. Sicer rada pijem kavo, vendar v slaščicah mi okus ne paše.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4542
1.1.2012 13:54:01   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Meni ni najbolj všeč okus kave v tiramisuju, tak da naredim benko in pravo kavo ter zmešamuser posted image Mi tak okus ugaja. Sicer rada pijem kavo, vendar v slaščicah mi okus ne paše. Dodam pa malo rumauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4543
1.1.2012 13:59:24   
vijolica2
Spregledajte zadnji dve objaviuser posted image

< Sporočilo je popravil vijolica2 -- 1.1.2012 14:00:21 >

Neposredna povezava do sporočila: 4544
1.1.2012 14:00:37   
trnuljčica
Srečno leto 2012 ! Zdrave, zdrave in še enkrat zdraveuser posted image in seveda sorojence!

Mi smo sicer praznovali doma vendar v družbi treh družin z otroki. Tako da je bilo pestro, a lepo.
Moje otekanje zadnje 3-4 dni je dobilo fajn dimenzije. Čevlji več ne gredo gor, sploh ne desno,kjer je noga kar širša od leve. Koža me danes prav peče. Se mi zdi da bo kar počila nad stopalnicami...user posted image Že vidim, da bom spet šla iz P z 10-15 kg manj... No, saj komaj čakam, da se znebim te vode.
Malo žalujem za mojimi tankimi stopali in prsti na nogah. Predporodni blues. user posted image Res, te medvedje šape so mi res  adijo...  No saj obraz, roke...tudi, sem že dala prstan dol, da mi ne bi rezali dol v bolnici... user posted image Se pozna kuhanje sarme, dveh tort, vse pač...Vsaj pritisk je še v njihovih mejah...

Ostalo sem pozabila komentirat... Mogoče jutri... Uživajte.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4545
1.1.2012 16:44:03   
Janchek81
Pozdrav vsem souser posted image

Tudi jaz vsem vam želim eno zdravo, uspešno in pa veselo LETO 2012.
Zdaj se resnično začenja naš mesec user posted image

Jaz sem imela v petek pregled in je naša malčica še vedno pravilno obrnjena po zunanjem obratu, hvala bogu ... zdej je pa rekla, da sam se sledijo hitri pregledi z CTGji ... dobila sem ene tablete ( železo ) po katerih mi je minimalno slabo, sploh pa me je začela zgaga pečt ... tko da zgleda da vse zdaj dobivam ob zadnjem mesecu. Po obratu se mi je na zadnjici naredil hemeroid, prvo sploh nisem vedla, da gre za hemeroid, kupila sem si eno kremo in si pridno mažem ... ne morem rečt, da me ful neki boli, ampak je pa velik za en manjsi grozdek user posted image  in je prav moteč ... bojim se, da bom ob porodu boga glede hemeroidov ... sploh pa od torka se ni še nič zmanjšal .. ima katera še kakšen hemeroid že? ali pa kakšen nasvet kaj naj naredim, da ne bi dobila še kakšnega user posted image

lep pozdrav vsem user posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4546
1.1.2012 16:47:07   
louisa
Vse najlepše v letu 2012, predvsem kratek porod ter pridne dojenčke!user posted image

Pri nas se še nič ne dogaja, čeprav sem 2 dni pred rokom...pijem malinin čaj, vsak dan hodim na dolge sprehode..pa nič. Upam samo, da ne grem ful čez rok, al pa še slabše, da bi mi umetno sprožili porod. Sem slišala same slabe izkušnje z umetnimi popadki. Sem bila danes na ctg, popadkov ni čisto nič, otroček je ful živahen, so bile še babce navdušene, da je tako živahenuser posted image

Tiste, ki ste še vedno prehlajene priporočam trpotčev sirup, ki se ga kupi v lekarni. Meni je ful pomagal.

Kar se tiče tiramisuja, vedno peko prepustim možu, no pa tudi kuhanje...priznam. Imam pač srečo, da je cel umetnik v kuhinji ter noro dobro kuha in pečeuser posted image

Lp, držite mal pesti, da se pri nas počasi začne kaj dogajati, zdaj je pa že časuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4547
1.1.2012 17:02:28   
kimica86
SREČNO, ZDRAVO, VESELO IN POLNO LJUBEZNI LETO 2012 ŽELIM VSEM
Pa seveda, da bi naše štručke pridno spančkale in papale user posted image

Kar se tiče tiramisuja in drugih sladic, ki vsebujejo sveža jajca: jaz se ne obremenjujem toliko zaradi salmonele, kajti jaz vse te sladice delam izključno samo, ko dobim sveža domača jajca od none od mojega user posted image .. Kupljenih ne dajam not pa čeprav imam napisan rok trajanja gor.. Kajti jaz si ne predstavljam sladic brez rumenjakov.. In tiramisu brez kave- NO WAY user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Kasija

Hahaha.. Ja, mene tudi zanima user posted image user posted image Jahhh, kar je dobro ni slabo, ne?? user posted image

Mi smo pranovali novo leto pri družini od user posted image in šele ob 4:30 sva šla spat- zame je bilo prav naporno in noge so me bolele pa še zatekle so malo.. Ampak, glede na to, da sva vstala šele ob 12h, sem se pošteno odpočila.. hehehe user posted image

Moj user posted image bo žurko naredil ali isti ali drugi dan po rojstvu- odvisno kdaj rodim.. Če bom rodila ponoči ali zjutraj, bo verjetno še isti dan, če bom popoldan ali zvečer, bo pa drugi dan, ker mora vse te sorodnike in prijatelje obvestit, da naj se organizirajo.. Kdove, mogoče bo pa celo do vikenda počakal, če bom čez teden rodila, ker si je treba vzet tudi fraj, ker mislim, da žurka se bo zaključila nekje pred svitanjem user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4548
1.1.2012 17:09:24   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: louisa

Pri nas se še nič ne dogaja, čeprav sem 2 dni pred rokom...pijem malinin čaj, vsak dan hodim na dolge sprehode..pa nič. Upam samo, da ne grem ful čez rok, al pa še slabše, da bi mi umetno sprožili porod. Sem slišala same slabe izkušnje z umetnimi popadki. Sem bila danes na ctg, popadkov ni čisto nič, otroček je ful živahen, so bile še babce navdušene, da je tako živahenuser posted image

Ma jaz bom raje šla čez rok, tudi 1 teden, če bo potrebno, ma bom čim dlje odlašala glede sproženja poroda z umetnimi popadki, ker želim rodit v vodi in moram imet svoje popadke.. Ker itak po mojih izračunih, moj PDP ne bi smel bit 20.1., ampak vsaj 5-6 dni kasneje- je pa vse odvisno kdaj bo user posted image želela ven user posted image

(odgovor članu louisa)
Neposredna povezava do sporočila: 4549
1.1.2012 17:39:16   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

Po obratu se mi je na zadnjici naredil hemeroid, prvo sploh nisem vedla, da gre za hemeroid, kupila sem si eno kremo in si pridno mažem ... ne morem rečt, da me ful neki boli, ampak je pa velik za en manjsi grozdek user posted image  in je prav moteč ... bojim se, da bom ob porodu boga glede hemeroidov ... sploh pa od torka se ni še nič zmanjšal .. ima katera še kakšen hemeroid že? ali pa kakšen nasvet kaj naj naredim, da ne bi dobila še kakšnega user posted image

lep pozdrav vsem user posted image

Meni se je hemeroid pojavil pred parimi tedni. Na začetku me ni niti motil niti bolel, vendar s časom je tudi bolečina prišla. Potem sem si kupila kremo Modolex in se najprej samo zunanje mazala pa ni pomagala, tako da sem si potem kremo vbrizgala v odprtino in je bilo kmalu bolje. Bolečine ni več, mogoče stopi hemeroidek malo ven ko grem na veliko potrebo. Od takrat uporabljam "wc papir" proti hemeroidom. In je bolje, saj je tudi osvežujoče. Moram pa reči da je tudi mene tega zelo strah da mi bodo hem. stopili ven pri porodu in kasnejše bolečineuser posted image

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 4550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  180 181 [182] 183 184   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  180 181 [182] 183 184   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?