|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  146 147 [148] 149 150   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
5.12.2011 15:38:03   
Mistica

IZVIRNO SPOROČILO: urshek

Mistica - v Postojni je skoz gužva! Ne bi verjela, ampak sem vidla, ko se bila dva dni tam. In sem jih vprašala, če mine kdaj dan brez poroda.  In je rekla: "Ne." Pomojem zato, ker imajo tako gužvo, šparajo user posted image Pa hvala za odgovor user posted image

No, še en razlog več, da imamo potem vložke in hlačke s sabo user posted image

Matkurja in ostale, ki ste kupovale hlačke - a vas lahko vprašam, kak "model" hlačk ste vzele oz. kakšni sploh obstajajo? Meni je dala v lekarni prav hlačke ala boksarke in take oblike so mi zoprne, zato sprašujem. Sorry malo neumnemu vprašanjuuser posted image

(odgovor članu urshek)
Neposredna povezava do sporočila: 3676
5.12.2011 16:12:13   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO:

Matkurja in ostale, ki ste kupovale hlačke - a vas lahko vprašam, kak "model" hlačk ste vzele oz. kakšni sploh obstajajo? Meni je dala v lekarni prav hlačke ala boksarke in take oblike so mi zoprne, zato sprašujem. Sorry malo neumnemu vprašanjuuser posted image

Nisem jih še kupila. Prvič jih sploh nisem, pa sem prišla skozi v p. Bolj je zmanjkovalo halj in vir 80 vložkov.
So pa bile v p edine mrežaste hlačke te bokserce. Po moje je to edini model.user posted image

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3677
5.12.2011 16:49:41   
tix
ko sem lani rojevala v Kranju smo bile sredi noči 4 v porodnih sobah (vsaka v svoji) tako, da je zna biti kar gužva user posted image z gatkami in brisačami ni bilo problema, vložke smo dobile 3 paketke - zame je bilo dosti za tiste 3 dni, so pa šparali z spalnimi srajcami

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3678
5.12.2011 18:41:51   
ronja
Tudi me smo bile parkrat po 4 v sobi, pri Ronji je bila sploh gužva - vse so hotle met cr na 7.7.07...

No, danes sem si na črno spremenila popoldansko malico: pojedla sem eno malo nezrelo banano (po reglcih) PA ŠE pol naši hruške zraven! (si privoščim, a ne?user posted image ) Nisem se silila s kruhom zraven (mi je pisala ena iz mb, da tam sploh ni treba met pri vsakem obroku škroba, da je to neka ljubljanska fora...) in rezultat je: nič ketonov pred večerjo (odkar imam to dieto je to zdaj prvič, prvi test, ko še nisem bila na dieti je bil ap neg) in še slabo mi je bilo malo manj.

Sploh grem pa danes plavat in si s tem lahko prislužim eno enoto sadja večuser posted image . Lubi me zdaj zafrkava, če mi pomaga zaslužit 2 enoti škrobauser posted image . Pa mu vedno rečem, da rajši mal bolj divje, pa bo za eno sadjeuser posted image . Ko se nehaš zezat iz sebe, so te ubili in mene ne bojo, hehe.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 3679
5.12.2011 19:04:25   
Trobentica_
IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja
IZVIRNO SPOROČILO: Mistica
V lekarni sem jaz za 5 kos plačala 3,3 €.

Sem šla zdele pogledat, jaz sem dala za paketek L cifra 2,76€ v BC.

Matkurja in ostale, ki ste kupovale hlačke - a vas lahko vprašam, kak "model" hlačk ste vzele oz. kakšni sploh obstajajo? Meni je dala v lekarni prav hlačke ala boksarke in take oblike so mi zoprne, zato sprašujem. Sorry malo neumnemu vprašanju

Tukajle sem jst zasledila mrežaste hlačke. Meni se bolj dopadejo tiste, ki niso kot bokserice, ker jaz bi verjetno znorela s tako dolgimi "hlačnicami". Jaz bom kupila tiste krajše, se pravi "Mrežaste hlačke" (sem jih že videla v živo, zato vem da so krajše) in ne "Id hlačke mrežaste comfort" user posted image
http://www.tosama-trgovina.si/c/149_Vlozki-in-mrezaste-hlacke
Če bom nabrala dovolj iz Tosame, da kupim prek spleta ok, drugače pa se bo potrebno zapeljati tja user posted image .
Matkurja kakšne pa so te iz BC?

< Sporočilo je popravil Trobentica_ -- 5.12.2011 19:19:27 >

(odgovor članu urshek)
Neposredna povezava do sporočila: 3680
5.12.2011 22:22:26   
Kasija
hvala vsem za odgovore glede ketonov. podobno kot ronja opažam, da jih ni, če še zelo pozno zvečer kaj pojem. grem jutri k dietologinji, pa bo ona povedala kaj pametnega. miami10 bom poskusila povečat škrob, hvala!

obiski v porodnišnici sem razdvojenega mnenja. po eni strani mi nič ne paše, da hodijo tja, ko sem še vsa utrujena. po drugi strani pa se je pokazal nepričakovan plus - v p pridejo na obisk res na hitro. ni ne časa ne prostora, da bi tam visel. ko pridejo domov, pa kar visijo - manj ko uro že ne prideš skozi. ampak itak so obiski prepovedani, tako da se ne splača razmišljat o tem.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3681
5.12.2011 22:39:29   
Matkurja

Mistica - v Postojni je skoz gužva! Ne bi verjela, ampak sem vidla, ko se bila dva dni tam. In sem jih vprašala, če mine kdaj dan brez poroda.  In je rekla: "Ne." Pomojem zato, ker imajo tako gužvo, šparajo user posted image Pa hvala za odgovor user posted image

Sploh jih nisem odprla. So pa bile v BC odprte, ampak se ne spomnnim, da bi ble boksarce. So pa od Tosame. http://www.tosama-trgovina.si/a/c165/1205_Mrezaste-hlacke-to-to-mama-L

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3682
5.12.2011 22:40:48   
Matkurja

Sploh jih nisem odprla. So pa bile v BC odprte, ampak se ne spomnnim, da bi ble boksarce. So pa od Tosame. http://www.tosama-trgovina.si/a/c165/1205_Mrezaste-hlacke-to-to-mama-L

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 3683
6.12.2011 0:51:07   
**Nelly**

IZVIRNO SPOROČILO: miami10
Danes greva z mojim na CSD, da odnesem papirje (končno) in da podpiševa za očetovstvo. Ena je napisala da dobi paprije šele ko natopi porodniško????? kko je to mogoče?? Še moraš v sčužbo poslat oz. oddat paprije kdaj ti uradno velja porodniška...tega ne štekam user posted image

CSD papirji - A veš, da ima tudi jaz sedaj ta "problem" - jaz naj bi začela porodniško 7.12., pa še vedno nimam odločbe. Bom jutri poklicala, da malo vprašam. Ne razumem, zakaj bi pošiljali tako pozno, jaz sem jih tudi vprašala takrat, če bodo do 7. poslali in so rekli, da sigurno. user posted image

Ja jaz sem napisala, da nebom prejela odločbe prej... saj mi je tak odgovor dala na CSD... in od včeraj (5.12) sem na porodniški, odločbe pa še zmeraj nimam... jih bom v sredo kar pridno klicala in bomo vidli kaj se dogaja... ker odločbo za paket sem pa že dobila. Zgleda, da ima vsak CSD svoj način, kar je zelo čudno, saj naj bi bili "zakoni" v vseh koncih slovenije enakiuser posted image

Mistica - to je pa meni ful čudno, da imaš naslednji pregled/ctg šele v 38 tednu... jaz sem imela prvi ctg v dopolnjenem 34.tednu, naslednjega pa imam sedaj pri dopolnjenih 36.tednih. Po tem pa vsak teden 1x, če je vse kot mora biti. Če pa je katera krivulja malce "čudna" pa tudi 2-3x na teden - tako pravi moj G. Zdaj vsaj vaginalnega pregleda nimam več. Do ctg-ja sem ga imela na vsakem pregledu. Od zdaj naprej, po besedah G, pa le v primeru, če bi čutila kakšne bolečine/krče, drugače pa tja dol nebo gledaluser posted image user posted image

Vložke/hlačke - V porodnišnici v MS dobimo 1 paket vložkov za več pa moramo same poskrbet, torej jih bom nesla s sabo že ob odhodu v porodnišnico. Kar se pa tiče hlačk, pa dobimo vsak dan sveže (zjutraj) in je to to. Zdaj me pa zanima, če so tiste ene hlačke res dovolj? Ali je bolje, da nesem s sabo še rezervne?user posted image

Saj vem, da je bilo že o tem govora, ampak vseeno... Kako ste se kaj odločile za epiduralno? Katera z izkušnjami tukaj? Jaz osebno jo imam namen prosit, če bodo bolečine zame nevzdržne... Moj prag bolečine je res obupen... Saj nekateri ljudje me že obsojajo, češ da želim vzet epiduralno, ampak... Na srečo jo imamo v porodnišnici na voljo 24/7, vendar le po prethodnem posvetu z anesteziologom,  tega pa imam v ponedeljek.

Obiski v porodnišnici - midva sva vsem povedala, da če se le da, naj počakajo, ko bomo vsi doma in spočiti... seveda babice in dedki tu niso vštetiuser posted image user posted image , oni se tega itak ne bodo držali. Ampak bi raje bila brez obiskov, no vsaj zdaj sem tega mnenja. Sicer v MS še nisem slišala, da bi bili obiski omejeni, vendar pa se vsak obiskovalec mora najprej oglasit pri sestri, ki potem dovoli/ne dovoli it na obisk v sobouser posted image .

No zdaj sem se pa razpisala...

Lahko nočko punce, lepo pančkajte, če že jaz ne morem.

< Sporočilo je popravil **Nelly** -- 6.12.2011 0:56:08 >

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3684
6.12.2011 7:47:04   
Janchek81
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

janček, dobiš ene mrežaste hlačke, ko greš iz porodne, ampak to je to, vsaj jaz nisem nikoli dobila še kakšnih.

Jaz sem jih dobila 7 user posted image  še domov sem jih nesla ...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3685
6.12.2011 8:06:42   
pathra
Dobro jutro punce.. jaz sem že prišla s jemanja krvi na diabetični, zdaj pa zajtrk in potem nazaj... te kontrole so prav malo dosadne, sploh pa v kopru ko itak nimaš kje za parkirat in je vse za plačat in to na dva tedna letet dol uffaaaa...

No včeraj sem pa bila na ogledu porodnišnice Izola.. porodnih nismo vidli ker so bile zasedene (kar si lahko preveril samo s poslušanjem).. in je rekla da je kar polno te mesece (ponavadi dajo v sobi dve otročnice, zdej pa jih morejo zbasat po tri not, ker nimajo dovolj prostora). No prinest je treba copate, pa dodatne vložke (dobiš tri pakete samo), za dojenčka pa imaš vse nudeno (če se seveda do januarja kaj ne spremeni).

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 3686
6.12.2011 8:46:41   
ursah
O, pa ste res pridne s pisanjem, sploh ne dohajam :).

Obiski v P: mislim, da bom jaz tokrat kar na "glas" povedala, da si obiskov razen moža in hčerkice v P ne želim in da naj raje pridejo domov, da pa obiske doma sprejemamo od 4 tednov dalje (izjema: babice, dedki, moja sestra in brat). Pri Niki sem imela vsak dan v P obiske in moram reči, da mi je šlo kar malo na živce - z možem razen prvi dan nisva bila nič sama, tašča in tast sta bila praktično vsak dan, prekipelo mi pa je, ko je prišla kar še ena družinska prijateljica od tašče in žena tastovega bratranca, ravno ko smo se pokali domov (pa sem vnaprej omenila, da si ne želim veliko obiskov v P). Takrat sem pa kar rekla, da se vidimo doma, da sedaj ne morem, da se odpravljamo domov in da bi rada še v miru podojila otročka, da ne govorim da me je vse bolelo zaradi šivov. Sicer je bilo nekaj užaljenosti, ampak takrat mi je bilo ravno do neba in nazaj. Tokrat bom pa zelo jasno in glasno vnaprej napovedala, da si obiskov ne želim, sploh zaradi letnega časa in posledičnih viroz, in da naj tole tokrat spoštujejo, sicer ne garantiram za užaljenost :). Aja, pa ena moja cimra je tudi imela polno obiskov - sedaj si pa predstavljajte 30+ stopinj, majhna soba, tri notri, cimra je imela ene 7 ljudi hkrati, še nekaj mojih - slab zrak, vročina, itak se ne moreš pogovarjati, dojenčki nemirni. Kriza. Tako da, hvala, tega ne pustim več.

Epiduralna: jaz sem jo imela prvič in mi je ful olajšala in polepšala izkušnjo poroda, ki je trajal skoraj 10 ur, od tega sem imela epiduralno 5 ur. Nelly: obsojanje nekaterih, češ, zakaj ženska vzame epiduralno, saj ja vse rodijo, da smo kao preobčutljive, naravni porod je dokaz "ženskosti" - taki argumenti so meni popolnoma neumni. Takim jaz odgovorim: ali greš na puljenje zob z ali brez injekcije? Ali greš na operacijo z ali brez narkoze? Če te fejst in dolgo boli glava, ali vzameš lekadol ali aspirin? Kolikokrat si že rodil/a in kako dolgo je trajalo? Skratka, meni je bila super in imam z njo lepo izkušnjo. V večini zahodnih držav je brezplačna in del običajne terapije med porodom, pri nas pa je še vedno za nekatere tabu in znak šibkosti in/ali razvajenosti. Vzela jo bom tudi tokrat, če bo trajalo dlje časa in če ne bom mogla več - ker naj bi bilo drugič hitreje, bo šlo morda brez, če pa bo trajalo in se bom matrala, pa jo bom vzela. Tokrat se bom odločila na licu mesta (prvič sem bila namreč že vnaprej odločena).

< Sporočilo je popravil ursah -- 6.12.2011 8:47:14 >

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 3687
6.12.2011 9:10:44   
diana79
ojla!jaz sem včeraj imela posvet glede CR,in imamo datum!22.12 grem v porodnišnico in 23.12 bo dan D!tako sem vesela,čeprav bom morala biti za praznike notri!končno po 6 letih truda,razočaranje(neuspeli ivf postopki)prišla do konca!naš sonček tehta cca.3250kg vse je bp!odločila sem se za splošna narkoza pri carskem rezu!komaj čakava da pride ta dan!meni so rekli da ne rabim nič s seboj vzeti razen copate,ker vse dobim tam!(vložke in hlačke v neomejenih količinah)!če bo vse ok 5.-6- dan lakho greva domov!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

so dnevi,so leta in so pomladi,ko se imamo preprosto radi,so trenutki,ko je treba na novo začeti in so ljudje,ki jih je treba preprosto objeti!

(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 3688
6.12.2011 9:19:38   
coca cola
A je bila katera na erinatalnem dnevnem centru že kdaj? Mene bo G tam poslala na preiskave.

(odgovor članu diana79)
Neposredna povezava do sporočila: 3689
6.12.2011 9:21:08   
Janchek81
IZVIRNO SPOROČILO: diana79

ojla!jaz sem včeraj imela posvet glede CR,in imamo datum!22.12 grem v porodnišnico in 23.12 bo dan D!tako sem vesela,čeprav bom morala biti za praznike notri!končno po 6 letih truda,razočaranje(neuspeli ivf postopki)prišla do konca!naš sonček tehta cca.3250kg vse je bp!odločila sem se za splošna narkoza pri carskem rezu!komaj čakava da pride ta dan!meni so rekli da ne rabim nič s seboj vzeti razen copate,ker vse dobim tam!(vložke in hlačke v neomejenih količinah)!če bo vse ok 5.-6- dan lakho greva domov!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jst bi tud CR

(odgovor članu diana79)
Neposredna povezava do sporočila: 3690
6.12.2011 9:29:05   
tix
gatk - jaz nisem nič dodatno kupovala in tudi tokrat ne mislim, za tam smo jih imeli dovolj, za doma pa kar moje user posted image

obiski - tiste tri dni v P je bilo meni mučno, da je kaj, tako, da sem komaj čakala, da je kdo prišel na obisk, tudi izven ur, pa če tudi samo pa par minut, se pa bojim da bojo pozimi obiski omejeni . . .

Na tickerju piše še 49 dni, upam, da jih bo vsaj še pol šlo skozi user posted image

Vas je Miklavž kaj obiskal? Mali se je sicer mal jokal, ko je videl parklne, ampak sej malo se jih pa mora batuser posted image

(odgovor članu diana79)
Neposredna povezava do sporočila: 3691
6.12.2011 9:32:15   
ronja
grem jutri k dietologinji, pa bo ona povedala kaj pametnega.

upam, da nimaš moje, sicer se za pamet kar pod nosom obrišiuser posted image .

ampak itak so obiski prepovedani, tako da se ne splača razmišljat o tem.

Super. Se sicer strinjam, da boljše v p. kot doma, ampak bomo že. Saj za vsakega naslednjega so ljudje manj navdušeni, da morajo takoj prituser posted image . Oče in sorojenci pa lahko pridejo v p., ne? se mi spipa par dni brez njih! Samo upam, da ne bosta bolani takrat!!!

te kontrole so prav malo dosadne, sploh pa v kopru ko itak nimaš kje za parkirat in je vse za plačat in to na dva tedna letet dol uffaaaa...

hehe, te potolažim - v Lj. je istouser posted image . No, jaz mam srečo, da grem lahko z biciklomuser posted image .

Janček, svašta, da si dobila cel paket hlačk - jaz sem obakrat dobila tiste, v katere te dajo, ko greš iz porodne in to je to. Na oddelku jih ni bilo, da bi pa kdo kateri dal vsaki nekaj pa itak ne - v Lj. na oddelku B je tako, da imajo vse punce vložke v kopalnici, skupne - in ko jih zmanjka, jih pač zmanjka, moraš zatežit sestri, da prinese nove in kadar je gužva, se to kar zgodi (logično). Včasih zmanjka halj in jih ne moreš dobit zjutraj, navadno pa jih do poldneva že operejo kakšno in lahko gerš takrat zamenjat.

tašča in tast sta bila praktično vsak dan

hehe, pri Ronji je bila tašča vsak dan vse 3 ure tamuser posted image . Pri Lejli pa ni prišla, ker je bila prehlajena in zato rajši ni prišla, kar se mi zdi lepo (res je pa ni povohala tudi potem, ko sem prišla domov, samo Ronja je bila na tapeti kar dolgo časa - dokler ni lubi rahlo znoruuser posted image ). urša, ti lepo reči, da so obiski v p. prepovedani in da jih itak sestre ne bojo not spustile, bo verjetno bolj zaleglo (vsaj pri meni poznanih to bolj pali).

diana, čestitke za datum! Ti boš torej 1. januarka (predvidoma vsajuser posted image ), ki bo pestovalauser posted image . Perinatalni dnevni center? To verjetno ni amb. za patološko nosečnost? Ne poznam, na srečo:). Perinatalno je predporodno - kaj bi bil pa dnevni center, pa nimam pojma...Sliši se precej lepše dnevni center, mislim ni tako kot klinika za... Zakaj pa te pošilja tja?

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 3692
6.12.2011 9:35:51   
coca cola

Perinatalni dnevni center? To verjetno ni amb. za patološko nosečnost? Ne poznam, na srečo:). Perinatalno je predporodno - kaj bi bil pa dnevni center, pa nimam pojma...Sliši se precej lepše dnevni center, mislim ni tako kot klinika za... Zakaj pa te pošilja tja?

Imela sem težave v nedeljo ponoči, zbudile so me hude bolečine v prsih, širila se je v levo roko, pod levo lopatico , v hrbet, v vrat in čeljust....sem bila 100% da je infarkt. Pa so me poslali včeraj v urgentno internistično amb., kjer so sumili na pljučno embolijo. HB ni nič narobe. Pa G bi me zdej poslala še v ta center na nadaljne preiskave.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3693
6.12.2011 9:39:14   
coca cola

Kolk pa si ti zdej noseča??

Pa čestitke za datum user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu diana79)
Neposredna povezava do sporočila: 3694
6.12.2011 9:44:19   
Janchek81

Janček, svašta, da si dobila cel paket hlačk - jaz sem obakrat dobila tiste, v katere te dajo, ko greš iz porodne in to je to. Na oddelku jih ni bilo, da bi pa kdo kateri dal vsaki nekaj pa itak ne - v Lj. na oddelku B je tako, da imajo vse punce vložke v kopalnici, skupne - in ko jih zmanjka, jih pač zmanjka, moraš zatežit sestri, da prinese nove in kadar je gužva, se to kar zgodi (logično). Včasih zmanjka halj in jih ne moreš dobit zjutraj, navadno pa jih do poldneva že operejo kakšno in lahko gerš takrat zamenjat.

Ja maybe so pa za nas v III. nadstropju pol mal bolš poskrbel k smo mele UPN user posted image  Men so dal ceu paketk oz. notr jh je blo 7, pa še dvoje vložke vir 80 sm dobila, ceu paketk ....

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3695
6.12.2011 9:52:49   
ronja
Jst bi tud CR

Janček, ne si ga želet. Je možnih kup komplikacij, ki jih pri pri vaginalnem ni. Ok, spodaj ostane vse nedotaknjeno, samo maš pa prerezan trebuh, če ne drugega...
Pa za otroka je boljši vaginalni porod (kadar je mogoče, seveda), ker mu ob porodu stisneš pljučka (ja, ugani s čimuser posted image ), da gre ven res vsa voda, tako kot ga ne morejo oni nikoli stisnit, kot ga stisne porajanje (je razlagal en zelo priznan porodničar v enem intervjuju, v bistvu sem to celo večkrat brala). Zato imajo naravno rojeni otroci dostikrat malo manj problemov - manj je dihalnih stisk ipd...
Pač to je bolj naravno - marsikaj v naravi ni glih dodelano (menstruacija že ni, pa tudi porod bi se dalo ziher precej izboljšat, samo evolucija še ni končana in dokler zaradi tega ne umiramo v zadostnem številu, se tudi ne bo spremenilo, ker ni več selekcije) - tako da seveda je zoprno in boleče, ampak je pa vseeno v končni fazi najboljše, če je pač mogoče.

Če ni, je cr super možnost, sploh če imaš napovedanega, ker v tem primeru so ti vsaj popadki prihranjeni (in to ni malo, če mene vprašaš). Najhujše je, da se najprej par ur matraš, potem ti nardijo pa cr. Da maš vse slabe lastnosti obojega! Ampak je to seveda še vedno1000x boljše kot pa druga možnost...

Tako da - bodi vesela, če boš imela možnost naravno rodit; če se bojiš bolečine, pa vzami epiduralno ali ultivo, za ep. vem, da so punce zelo zadovoljne z njo. malo so daljši porodi, mičkeno več je vakumskih, ampak večinoma pa so punce vesele, da so jo vzele, tudi če se je porod končal na ta način, saj to navadno otroka ne prizadane prav zelo (fino mu glih ni, če mu neki na glavo prisesajo, ampak večinoma nimajo dolgoročnih posledic, to mislim).

pa navsezadnje je fino bit popolnoma navzoča pri svojem porodu, veliko cr delajo še v splošni anasteziji, pa tudi če imaš lokalno, ni glih isto, ker te zagrnejo z uno zaveso pri vsaki operaciji in ne vidiš, kaj se dogaja spodaj (razen če gledaš v kirurgove špegle - tako sem jaz pri nogi goljufalauser posted image ). Tako da - bodi vesela, če imaš možnosti:). Ti obljubljam, da bo ta porod nekaj čisto drugega kot prejšnji! In da ga boš imela v čisto drugačnem spominuuser posted image .

Porod sicer res boli ko user posted image , to ne bom lagala, ampak je pa to vseeno lepa izkušnjauser posted image . vem, da se mogoče zdaj to čudno sliši, ampak ko prihajajo popadki (in niso ful prezgodaj, da te ni strah) in je tisto vznemirjenje, zdaj je pa to to, ko ti dete vmes pobrca in se nekak čutiš z njim, veš, da delata oba za isto, oba sta malo vznemirjena, tebe boli, ampak veš, da je to z nekim namenom, ni kar tako, kot zdaj, ko nas boli brezveze in bi bilo boljše (tudi za dete), da nas ne bi (pač tiste, ki nas boli, bodite vesele tiste, ki vas ne:)... Veš, da mu to, da te boli, ne bo nič škodilo in si lahko ful bolj sproščena, sprejmeš tisto bolečino kot nekaj normalnega, te ne skrbi, te ni strah, vse skup je nekak naravno in lepo... In potem ko se začne res dogajat (tebi se bo sploh verjetno hitreje, ker si 1x že rodila in telo že ve, kaj je za naredit) in ti kar ni jasno, da iz tebe dejansko leze novo bitje in ga prvič začutiš, pobožaš po glavici, še predno pride ven... Ma, to so tako lepi občutki, pa čeprav te trga za znoret! Res, rodit je lepo! In če ni kaj narobe, se lahko odločiš in imaš lep porod, pa tudi če naletiš na najbolj zoprne babice pod soncem! Samo ne se dat prestrašit, mejte svoj plan v glavi, kaj si želite in se probajte zmenit vsaj približno tako. Če vas je strah bolečine, je veliko sredstev na voljo, da jo zmanjšajo. Meni bolečina ni tak problem, ker jo kar dobro prenašam.

Pa boste videle, da boste presenečene nad svojo močjo! Ker je res neverjetno, koliko lahko zdržimo in kaj vse smo sposobne ob pravi motivaciji (če sem se še jaz sposobna držat tele dieteuser posted image )! To ti da potem moč nazaj! Ker si rečeš: ej, če sem do zdaj zdržala, bom pa še tole, a ne? In potem se dete rodi in je vse milijonkrat poplačanouser posted image . To je res en najlepših trenutkov v življenju! Težko sčim primerjaš! No, zdaj sem se pa mal zasanjala...user posted image hočem samo rečt: ne se bat poroda - to je nekaj zelo  zelo lepega (vsaj če se konča dobro za vse).

Jaz si želim samo, da bi bilo z malim vse ok, da ne bi bil predebel (to so me zdaj prestrašli zaradi cukra, čeprav še vedno glih ne verjamem), da bi bil prav obrnjen (zaenkrat je, upam, da se ne misli še kaj obračat), da bi lahko spet naravno rodila brez vsega in prišla v p. tik pred zdajci (ne pa prepoznouser posted image ). Vse bolečine in kar sodi zraven, bom že zdržala, če sem 2x, bom pa še 3., ta je itak zadnjiuser posted image . Ostalo bom že sama poskrbela. Želela bi si tudi končno enkrat sprobat rodit na pručki, kar vsakič rečem, pa mi še nikoli niso ugodili, ampak če ne bo šlo, tudi ni tako važno, saj je bilo tema tudi sede čisto ok... Vseeno bi rajši na pručki, pa da ne tikajo mehurja sploh (nočem, da ga prerežejo, rada bi porod v srajčki).

Neposredna povezava do sporočila: 3696
6.12.2011 9:55:27   
Kristyz

ČESTITAAAAAAAAAAAAAAAAAAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Imam prijateljico, ki se je leta takole trudilain vem kako hudo je in koliko ti pomeni!
Držim pesti da bo vse super!!!!

(odgovor članu diana79)
Neposredna povezava do sporočila: 3697
6.12.2011 9:57:11   
ronja
Ja maybe so pa za nas v III. nadstropju pol mal bolš poskrbel k smo mele UPN user posted image Men so dal ceu paketk oz. notr jh je blo 7, pa še dvoje vložke vir 80 sm dobila, ceu paketk ....

Sem pomislila na to, pa nisem upala napisat... ja, saj je prav, da za take nesrečke boljše poskrbijo, da jim olajšajo vsaj take malenkosti, ker takrat je res dovolj hudo že sama izkušnja... Me dobimo dete v roko in to je taka nagrada, da bomo že preživele z enimi hlačkamiuser posted image . Zdaj ne računaj na tako razvajanjeuser posted image . Kopalnico si deliš še s 5imi puncami, not so na wcjih vložki - se splača prej pogledat, če je še kak notri, predno se spraviš k deluuser posted image . potem namreč težko letaš okoli, hehe.

Neposredna povezava do sporočila: 3698
6.12.2011 10:26:17   
miami10
Dobro jutro še z moje strani...no sej sem že 2 uri budna, nisem zdej vstala user posted image
Ronja lepo opisano...jaz pa si v nasprotnem primeru z Janchek ne želim CR...ampak da bi moj porod potekal po "normalni" poti in seveda bolečine pašejo zraven...kljub temu da imam bolečinski prag na -0, me niti ne skrbijo bolečine...bom pa vrjetno vzela ultivo...se bom zdej v petek zmenila ko imam pregled, jo je imela svakinja in je bila zadovoljna...nisem pa pristaš epiduralne, ker je vrjetno že res da it porod olajša ampak (sem iz medicine) me preveč skrbijo stranski oz. nezaželjeni učinki...ampak če pa se nekdo za epiduralno odloči mu ne ne "solim pameti"...to je odločitev vsakega posameznika...
Včeraj sem bila na CSD-vse zrihtala, papirje dobim pred 27.12. ko uradno nastopim porodniško (tako mi je vsaj rekla), tudi očetovstvo smo podpisalai in izbrali priimek pratnerja-ker se mi ni dalo več pregovarjat pa itak vem da nikoli ne bi pršla skupi, ker on pravi da je na "vasi" tako da ima otrok 1 priimek, da sta 2 neke mestne fore...pa še pol sem vidla kok je bil vesel...tko da...je pa rekla glede papirjev za očeta, da jih mora prinesti šele po tistem ko se otrok že rodi in nič prej...
Kot je že ena napisala mi ni čist jasno zakaj ima vsak CSD nekaj svoja pravila user posted image
Diana79 user posted image za določitev datuma...revijo dobiš po pošti prej user posted image

SOBICA-mislim da je ena pisala da ima mladinsko oz. otroško sobico od Alplesa, pa če bo tole prebrala in se ji da oglasit na ZS bi jo neki stvari prašala...
V ponedeljek pa dobim malarja user posted image ...baje bo rabil za vse skupaj 10 dni (upam da res, je obljubil da bo do Božiča fertik)...
Sicer pa sem prebrala knjigo izziv poroda, pa moram priznati, da sem od knjige pričakovala malce več...mi ni bila preveč zanimiva...
lp

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3699
6.12.2011 10:31:01   
Janchek81

Jst bi tud CR

Janček, ne si ga želet. Je možnih kup komplikacij, ki jih pri pri vaginalnem ni. Ok, spodaj ostane vse nedotaknjeno, samo maš pa prerezan trebuh, če ne drugega...
Pa za otroka je boljši vaginalni porod (kadar je mogoče, seveda), ker mu ob porodu stisneš pljučka (ja, ugani s čimuser posted image ), da gre ven res vsa voda, tako kot ga ne morejo oni nikoli stisnit, kot ga stisne porajanje (je razlagal en zelo priznan porodničar v enem intervjuju, v bistvu sem to celo večkrat brala). Zato imajo naravno rojeni otroci dostikrat malo manj problemov - manj je dihalnih stisk ipd...
Pač to je bolj naravno - marsikaj v naravi ni glih dodelano (menstruacija že ni, pa tudi porod bi se dalo ziher precej izboljšat, samo evolucija še ni končana in dokler zaradi tega ne umiramo v zadostnem številu, se tudi ne bo spremenilo, ker ni več selekcije) - tako da seveda je zoprno in boleče, ampak je pa vseeno v končni fazi najboljše, če je pač mogoče.

Če ni, je cr super možnost, sploh če imaš napovedanega, ker v tem primeru so ti vsaj popadki prihranjeni (in to ni malo, če mene vprašaš). Najhujše je, da se najprej par ur matraš, potem ti nardijo pa cr. Da maš vse slabe lastnosti obojega! Ampak je to seveda še vedno1000x boljše kot pa druga možnost...

Tako da - bodi vesela, če boš imela možnost naravno rodit; če se bojiš bolečine, pa vzami epiduralno ali ultivo, za ep. vem, da so punce zelo zadovoljne z njo. malo so daljši porodi, mičkeno več je vakumskih, ampak večinoma pa so punce vesele, da so jo vzele, tudi če se je porod končal na ta način, saj to navadno otroka ne prizadane prav zelo (fino mu glih ni, če mu neki na glavo prisesajo, ampak večinoma nimajo dolgoročnih posledic, to mislim).

pa navsezadnje je fino bit popolnoma navzoča pri svojem porodu, veliko cr delajo še v splošni anasteziji, pa tudi če imaš lokalno, ni glih isto, ker te zagrnejo z uno zaveso pri vsaki operaciji in ne vidiš, kaj se dogaja spodaj (razen če gledaš v kirurgove špegle - tako sem jaz pri nogi goljufalauser posted image ). Tako da - bodi vesela, če imaš možnosti:). Ti obljubljam, da bo ta porod nekaj čisto drugega kot prejšnji! In da ga boš imela v čisto drugačnem spominuuser posted image .

Porod sicer res boli ko user posted image , to ne bom lagala, ampak je pa to vseeno lepa izkušnjauser posted image . vem, da se mogoče zdaj to čudno sliši, ampak ko prihajajo popadki (in niso ful prezgodaj, da te ni strah) in je tisto vznemirjenje, zdaj je pa to to, ko ti dete vmes pobrca in se nekak čutiš z njim, veš, da delata oba za isto, oba sta malo vznemirjena, tebe boli, ampak veš, da je to z nekim namenom, ni kar tako, kot zdaj, ko nas boli brezveze in bi bilo boljše (tudi za dete), da nas ne bi (pač tiste, ki nas boli, bodite vesele tiste, ki vas ne:)... Veš, da mu to, da te boli, ne bo nič škodilo in si lahko ful bolj sproščena, sprejmeš tisto bolečino kot nekaj normalnega, te ne skrbi, te ni strah, vse skup je nekak naravno in lepo... In potem ko se začne res dogajat (tebi se bo sploh verjetno hitreje, ker si 1x že rodila in telo že ve, kaj je za naredit) in ti kar ni jasno, da iz tebe dejansko leze novo bitje in ga prvič začutiš, pobožaš po glavici, še predno pride ven... Ma, to so tako lepi občutki, pa čeprav te trga za znoret! Res, rodit je lepo! In če ni kaj narobe, se lahko odločiš in imaš lep porod, pa tudi če naletiš na najbolj zoprne babice pod soncem! Samo ne se dat prestrašit, mejte svoj plan v glavi, kaj si želite in se probajte zmenit vsaj približno tako. Če vas je strah bolečine, je veliko sredstev na voljo, da jo zmanjšajo. Meni bolečina ni tak problem, ker jo kar dobro prenašam.

Pa boste videle, da boste presenečene nad svojo močjo! Ker je res neverjetno, koliko lahko zdržimo in kaj vse smo sposobne ob pravi motivaciji (če sem se še jaz sposobna držat tele dieteuser posted image )! To ti da potem moč nazaj! Ker si rečeš: ej, če sem do zdaj zdržala, bom pa še tole, a ne? In potem se dete rodi in je vse milijonkrat poplačanouser posted image . To je res en najlepših trenutkov v življenju! Težko sčim primerjaš! No, zdaj sem se pa mal zasanjala...user posted image hočem samo rečt: ne se bat poroda - to je nekaj zelo  zelo lepega (vsaj če se konča dobro za vse).

Jaz si želim samo, da bi bilo z malim vse ok, da ne bi bil predebel (to so me zdaj prestrašli zaradi cukra, čeprav še vedno glih ne verjamem), da bi bil prav obrnjen (zaenkrat je, upam, da se ne misli še kaj obračat), da bi lahko spet naravno rodila brez vsega in prišla v p. tik pred zdajci (ne pa prepoznouser posted image ). Vse bolečine in kar sodi zraven, bom že zdržala, če sem 2x, bom pa še 3., ta je itak zadnjiuser posted image . Ostalo bom že sama poskrbela. Želela bi si tudi končno enkrat sprobat rodit na pručki, kar vsakič rečem, pa mi še nikoli niso ugodili, ampak če ne bo šlo, tudi ni tako važno, saj je bilo tema tudi sede čisto ok... Vseeno bi rajši na pručki, pa da ne tikajo mehurja sploh (nočem, da ga prerežejo, rada bi porod v srajčki).

Ne morm in niti ne želim met epiduralno ... ultivo pa ja, sem za in upam, da jo dobim user posted image  Bojim se poroda ja ... kar se tiče božanja glavice predn je uzunej - nism za te stvari, res ne ... Na splošno se bojim al bom prepoznala popadke al jh ne bom, al bom pravočasno prišla v porodnišnico al ne, a bom vedla točno kaj sledi in tko naprej ... pač ... sej sem enkrat rodila ampak sem bila takrat v porodnišnici, sem prtisnla samo na rdeč gumbek in so me že pelal dol v porodno, s tem da otroček je biu mali in tudi 'spančkou' je, tko da so ga sam na hitr vn potegnil user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  146 147 [148] 149 150   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  146 147 [148] 149 150   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Kako ste dojile?
endrina

sprva leže, potem sede (48%)

sprva sede, potem leže (11%)

samo leže (15%)

samo sede (17%)

nisem splpoh dojila (8%)

Število vseh glasov: 383

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!