|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  147 148 [149] 150 151   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
6.12.2011 10:32:49   
diana79
IZVIRNO SPOROČILO: *dina*

IZVIRNO SPOROČILO: diana79

ojla!jaz sem včeraj imela posvet glede CR,in imamo datum!22.12 grem v porodnišnico in 23.12 bo dan D!tako sem vesela,čeprav bom morala biti za praznike notri!končno po 6 letih truda,razočaranje(neuspeli ivf postopki)prišla do konca!naš sonček tehta cca.3250kg vse je bp!odločila sem se za splošna narkoza pri carskem rezu!komaj čakava da pride ta dan!meni so rekli da ne rabim nič s seboj vzeti razen copate,ker vse dobim tam!(vložke in hlačke v neomejenih količinah)!če bo vse ok 5.-6- dan lakho greva domov!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kolk pa si ti zdej noseča??

Pa čestitke za datum user posted image user posted image user posted image

jaz sem danes noseča točno 36.tednov,CR pa mi bodo delali po dopolnjeni 38.tedni(zaradi sladkorno bolezen tip 2)user posted image user posted image user posted image

so dnevi,so leta in so pomladi,ko se imamo preprosto radi,so trenutki,ko je treba na novo začeti in so ljudje,ki jih je treba preprosto objeti!

(odgovor članu coca cola)
Neposredna povezava do sporočila: 3701
6.12.2011 10:44:23   
ronja
da sta 2 neke mestne fore

še dobro, da živimo v mestuuser posted image

Glede epiduralne: ne me naraobe razumet, sama nisem pristaš in se ne bi nikoli odločila zanjo, tudi meni niso všeč stranski učinki in mislim, da za dete ni to najboljše, pa še možni zapleti mi niso čisto nič všeč, pa čeprav so tako zelo redki. Samo mene bolečine ni strah. Tiste, ki imajo pa nor strah pred porodom, je pa verjetno res boljše to kot pa da so vse zategnjene. Ultive ne poznam, ko sem bila 1. na mš, je bila samo epiduralna in smo samo o tem in dolantinu in smejalnem plinu poslušali, to je nekaj bolj novega. Tudi mene bi bilo strah špikanja v hrbtenjačo za brezveze. Ampak kot rečeno - smo različne - kolegica je rekla, da ne bi hotela nikoli več rodit, če ne bi bilo ea. Zdaj ima 2 otroka, nekoč želi imet še 1. tako da... nisem pametna, vsaka po svoje.

Na splošno se bojim al bom prepoznala popadke al jh ne bom, al bom pravočasno prišla v porodnišnico al ne

Boš, obljubim! To tako boli, da ne moreš spregledat. Tudi če ne bi vedela, da si noseča, bi šla pa na urgenco, če bi se ti to začelo dogajat. ne moreš spregledat.

a bom vedla točno kaj sledi in tko naprej ...

Ne boš vedela, kaj točno sledi, to je težko vedet, vsaj za prvič. Ampak to ne pomeni, da te bo kaj prehitelo, navadno se dogaja precej bolj počasi kot upamo, da bouser posted image . Drugič že malo bolj veš, še vedno pa ne moreš niti približno vedet, koliko časa bo trajala kaka porodna doba, dokler se pač ne konča.

Zdaj te bo pač dragi odpeljal v p. in tam te bojo ves čas nadzorovali (recimo vsaj približno, pri tebi bi lahko bili malo bolj pozorni, čeprav prejšnja izkušnja na to nima vpliva, ampak čisto zaradi psihološkega momenta bi bilo prav). In bo vse ok. Pravi čas boš tam, boš videla! ne poznam nobene prvorodke, ki bi rodila nekje, kjer ni želela, ker ji ne bi ratalo prit do tja, kamor je hotela. Še nisem slišala za to. preseneti kvečjemu večrodke, pa še to redko in navadno takrat, kadar ne jemljejo stvari zares, pa še malo doma ostanejo, ker se jim še ne da v p. (kar jih čisto razumem)...

diana, upam, da imaš samo nosečniški diabetes in boš lahko po porodu pridno papcala vse. meni je lubi že kupil en mandolat, ki mi ga bo prinesel 1. dan na obiskuser posted image . Če nimaš, pa upam, da lahko z inzulinom nadziraš in ješ dokaj normalno... Glej iz poz. strani: dete boš dobila še malo prej - zadnja 2-3 tedni (lahko gre dete komot čez rok) se kar vlečejo, vsi ti težijo "da zdaj je pa že čas", pa "a je že kaj" pa "kdaj pa bo" (ko da bi ti to lahko vedela...)user posted image , itd... Tako da to ti je prihranjeno. In popadki tudi - kar je tudi fajn. In dobiš svoje dete, veš kdaj, lahko si vse pripraviš, ni tistega čakanja in planiranja - bom še to, pa to pa to... pa ne veš, do kdaj sploh lahko planiraš... Skratka - ima tudi cr svoje prednostiuser posted image . pa oglasi se, ko boš pestovalauser posted image

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 3702
6.12.2011 11:15:34   
soncnica28
Živjo!

Mi ponoči še vedno nič ne spimo user posted image , krči v nogah me dajejo 100 na uro. Čist tko narahlo, sam da trza noga celo noč. Ne pomaga ne magnezij, ne donat user posted image Moram v petek na pregledu vprašat, če se dobi še kaj drugega. Ker pol bi pa zjutraj spala in čez dan seveda.

Jaz se bom tudi odločila za epiduralno. Sem se posvetovala s svojo ginekologinjo in je velik pristaš tega, da ona bi vsem ženskam to priporočila, pa tudi porodničar v trboveljski porodnišnici, kamor bom šla rodit, je zelo pozitivno naravnan za EA. Sam problem v Trbovljah je, ker ni 24 ur na dan na voljo anesteziologa. Sicer je ta porodničar rekel, da to skrb naj prepustim njemu, samo vseeno se ne bom psihično 100% pripravila na EA.

Kar se pa obiskov tiče, imajo v Trbovljah kar fajn urejeno. V sobi je lahko samo oče otroka in sicer od 11h dopoldan do 18h popoldan, za ostale pa so obiski v eni sobici na hodniku od 15:30 do 16:00 in je tam par stolov, malo za posedet. Otroka pa sestra prinese pokazat čez steklo, tako da ni nobenih dotikov, kar se mi zdi prve dni zelo prav, sploh januarja, ko bo verjetno polno virusov in po možnosti še kakšna gripa. No saj takšnim bom pa že vnaprej povedala, da nimajo kaj hodit, niti pol domov, če ne bodo zdravi. Upam pa, da bodo v večini samo starši prišli, pa brat z družino, ostali pa da bodo uvidevni in malo počakali.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3703
6.12.2011 11:17:53   
ronja
samo oče otroka in sicer od 11h dopoldan do 18h popoldan

To je pa super! V Lj. je za vse enako - od 15 do 18. Kar je samo 3 ure in je meni kar malo malo... Jih pogeršam...

(odgovor članu soncnica28)
Neposredna povezava do sporočila: 3704
6.12.2011 11:30:40   
urshek
V Postojni imajo dovoljene oglede samo za očete in sorojence (kar je dobra stvar), ampak so pa samo od 14:00 do 15:30 (kar je pa slaba stvar).

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3705
6.12.2011 11:33:26   
petrai
No pa da se še jaz malo javim!

Glede poroda in EA se popolnoma strinjam z Ronjo. Soseda ima tri otroke in je prvega rodila brez EA, drugega z njo, tretjega pa spet brez, pravi da sploh ni imela pravega občutka in ni znala pritisnit, ko so ji rekli, da more. Pa jst pravim tako, če je moja sestra rodila dvakrat brez EA, pa jo boli že če se ji noht zlomi ta bolečina ni tako nevzdržna. Priznam pa tudi jaz, da boli ampak veš zakaj se trudiš in trud je na koncu, ko držiš malo štručko v rokah poplačan. Seveda če pa mislite, da ne boste vzdržale jo pa kar vzemite.
Glede hlač in vložkov, bom pa jaz vsekakor imela s sabo rezervo, saj je malo nerodno če jih ni za dobit, pa tut nevem kako bi se moj počutil če bi moral on to kupovat, verjetno bi kar tamalo poslal v lekarno on bi pa v avtu čakal. Pa ne da je zvezan, samo za ženske zadeve kupovat pa ravno ni.
CR si tut jaz ne želim pa čeprav sem bila prvič znotraj raztrgana, zunaj pa prerezana in me je G zašil, da me še vedno včasih boli. Sem pa mojo G vprašala za DINATAL gel pa je rekla, da po njenem je to metanje denarja in ko sem ji povedala, da je prvič porod trajal tri ure od trenutka, ko sem prišla v P pa da rojstva, mi je rekla, da naj jih v P opozorim na to in je potem babica bolj pozorna na to.
Sem se pa odločila za shranitev matičnih celic, kar v državni banki in imam paket za odvzem že doma. Se mi zdi to dobra zadeva saj če pride do kakršne koli napake pri odvzemu, ali pa če slučajno rodiš med prazniki, ko center za transfuziji krvi ne dela več kot 46 ur, te celice uporabijo v raziskovalne namene. Pa tudi razložijo ti vse če jih pokličeš. Ne glede na to ali si darovalec ali ne pa imajo vsi centri povezavo z vsemi drugimi centri po svetu in če potrebuješ celice jih dobiš.
Iz CSD pa še nisem dobila odločbe pa čeprav nastopim porodniško 10.12. in sem papirje oddala že na začetku novembra. sem pa takoj naslednji teden dobila odločbo o paketu (denarju). Pa tudi 10-14 dni nazaj me je Ženska iz CSD klicala, ker imam Kredit vezan na plačo in me prosila, da naj si to uredim drugače, ker oni tega ne odtrgavajo od porodniške.

Lep pozdrav

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3706
6.12.2011 11:34:08   
Mistica
trnuljčica & Trobentica - hvala za vajin odg. glede hlačk. Očitno res ni drugih user posted image

Nelly - jaz sem odločbo dobila ravno danes - jutri pa začnem porodniško. Sem jih včeraj poklicala in so mi rekli, da so jo odposlali že 2.12. Mi je blo mal čudno vse skupi. No, HB jo sedaj imam, dejansko se pa vse (datum in znesek) ujema s tistim, kar sem si izračunala na netu.
Ja, tudi meni se zdi full čudno, da do 38.tedna ne bom imela nobenega CTG-ja, ampak očitno spet vsak G dela po svoje. Imam pa v 37.tednu še zadnji pregled v Lj, tako da bo pregled vsaj prej tu. Je pa res, da mi na vsakem pregledu G srčko od user posted image posluša.

miami - jaz sem napisala, da imajo CSD očitno vsak svojo prakso. Kot vidiš zgoraj, ene so dobile odločbo takoj, druge kasneje, ene jo bodo še po nastopu porodniške, potem glede papirjev od partnerja - jaz sem jih nesla skupaj z mojimi, torej skoraj 2 meseca pred rojstvom, ker so mi tako tam svetovali, potem glede odločb- eni dobijo vse skupaj, mi smo prejeli npr. dve, eno za denar, drugo za porodniško, ... skratka, res je fajn, da se vsaka na svojem centru pozanima.

Epiduralna - Nelly, jaz sem istega mnenja kot ti - jo imam namen vzet pozneje, če bodo bolečine nevzdržne in/ ali če bo trajalo predolgo. Trenutno pa se nagibam k temu, da bi res dala vse od sebe, da bi rodila brez EA, a se mi zdi, da če vsaj vem, da je tam, da lahko kadarkoli zaprosim zanjo, da to vsaj malce "psihično" dobro vpliva name.

Obiski v P - v Postojnski so dovoljeni samo za očete in bratce/sestrice, če so seveda zdravi. S tem nam bo prihranjena marsikatera siva lasuser posted image Sem mnenja, da razen očetov in bratce/sestrice ter mogoče bodočih dedkov/ babic, drugi ne sodijo med obiske v P.

Diana - super novicauser posted image Že sedaj se veselim, da nam sporočiš kako bo vse potekalo in kako se boste počutili kot mlada družinica. Full bomo držale pesti in vas imele v mislihuser posted image

Pozdravček vsemuser posted image

(odgovor članu Trobentica_)
Neposredna povezava do sporočila: 3707
6.12.2011 11:40:33   
ronja
Sem se pa odločila za shranitev matičnih celic, kar v državni banki in imam paket za odvzem že doma. Se mi zdi to dobra zadeva saj če pride do kakršne koli napake pri odvzemu, ali pa če slučajno rodiš med prazniki, ko center za transfuziji krvi ne dela več kot 46 ur, te celice uporabijo v raziskovalne namene. Pa tudi razložijo ti vse če jih pokličeš. Ne glede na to ali si darovalec ali ne pa imajo vsi centri povezavo z vsemi drugimi centri po svetu in če potrebuješ celice jih dobiš.

Daj pliz kontakt!

(odgovor članu petrai)
Neposredna povezava do sporočila: 3708
6.12.2011 11:42:47   
ronja
katera mi je obljubljala, da po tej dieti ne bom lačna??? Ma, jaz sem non stop lačna! Edino včeraj zvečer, ko sem po povečerku jedla še en popovečerjek (sem šla vmes plavat in sem bila lačna in si privoščila 1 hruško in 1 rezino ananasa, hehehe), takrat sem bila relativno ok. sicer pa zjutraj pojem zajtrk in takoj po njem sem lačna, ne najem se od tega, kar dovolijo. sem pojedla malico, še vedno lačna. Lačna sem non stop. Kile pa bolj ali manj samo stojijouser posted image , če bi šlo vsaj kaj dol pri vsej tej lakoti...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3709
6.12.2011 11:44:41   
miami10
sONČNICA28-imam samo en konetar oz. pomislek, mogoče lahko prašaš...glede na to da so rekli da ni anasteziologoa 24/7...to ne bo držalo...imajo ga, ker so ga dolžni imeti...kaj pa če pride do komplikacij in bi bil potreben CR? To če pa ne dajejo epiduralnih ponoči oz. v času dežurstva je njihov interni dogovor in dejstvo pa anastezista ni...ker tudi v LJ sem ne moraš zmenit za epiduralno, ker tudi rečejo anastezista ponoči ni...bla bla, seveda je, ker mora biti za primer komplikacij...ampak ponavadi niso navdušeni če morajo prit zaradi EA in je dogovor da ga ni.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3710
6.12.2011 11:47:10   
miami10
Ronja prav hudo mi je zate ko vse to berem...nimam več ideje kaj nej ti reče...ampak jst prisežem da nisem bila lačna in nisem lačna, pa tudi shujšala sem 2kg...zakaj se matraš? pokliči tja in pejdi predčasno po aparat..sem ti že pisala da so enostavni in ti garantiram da se ga boš brez problema navadila tudi brez njihove pomoči...ali pa če poznaš kako nosečko, ki ga ne potrebuje da ti ga posodi...ne se matrat...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3711
6.12.2011 12:08:11   
Mistica

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Daj pliz kontakt!

Tudi midva sva se odločila za shranjevanje v javno banko in imava set že doma.
Kontakt najdeš na koncu seznamčka (tega, ki si ga ti pripela takrat, ko smo spraševaleuser posted image ).
Evo, tu je: http://www.ztm.si/sl/register_darovalcev_kmc/darovanje_popkovnicne_krvi/
Jaz sem jim pisala kar preko maila in takoj dobila odgovor, paprije, set in odgovor, da ustrezamo.

Lp

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3712
6.12.2011 12:09:49   
Mistica
  user posted image

PDP
nick, starost, število 
user posted image , število user posted image , naslednji pregledi, morfologija, kraj, user posted image ali user posted image ali user posted image , Porodnišnica

25.12.11.

Kasija, 33, 3user posted image , 2user posted image , ?, LJ, user posted image , Postojna

1. 1.
2. 1.
**Nelly**, 24, 1user posted image , 0user posted image , 7.12., MS (okolica), user posted image , MS
Glamur 11, 31, 1user posted image , 0user posted image , 2.12., ?, NM

3. 1.
Trinita, 31, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?
katjaaxx, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?
louisa, 30, 1user posted image , 0user posted image , 2.12., okolica Kranja, LJ

4. 1.

Mistica, 26, 1user posted image , 0user posted image , 20.12., ?, user posted image , Postojna
Tadea, 20, 1user posted image , 0user posted image , ?, Krško-Sevnica, Brežice
n€na, 31, 5user posted image , 1user posted image , 15.12., Izola, user posted image , Celje/ Izola
diana79, 32, ?user posted image , 0user posted image , ?, Krško, user posted image , Brežice

5. 1.
mopsy, 26, 1user posted image , 0user posted image ,  ?, ?, user posted image & user posted image
valentinčica30 , 33, 4user posted image , 3user posted image , ?, Bela Krajna, Novo mesto
Noseča babi, 40, 4user posted image , 3user posted image , ?, LJ

6.1.
kokosh,
25, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, user posted image , Lj
presrecna*, 28, 1user posted image , 0user posted image , ?, MB, user posted image , Maribor
soncnica28, 32, 1user posted image , 0user posted image , 7.12., Sodražica, Trbovlje
pinia30, 30, 1user posted image , 0user posted image , ?, Domžale, user posted image

7.1.
Srečica17, 43, 3user posted image , 1user posted image , ?, ?
katra55, ?, 4user posted image , 1user posted image , 6.12., ?
vijolica2, 25, 1user posted image , 0user posted image , 22.12., Brežice, Novo mesto
aishaa84, 27, ?user posted image , 0user posted image , ?, Savinjsko
dekletce, 29, ?user posted image , 0user posted image , ?,  MB, user posted image , MB
petrai, ?, 2user posted image , 1user posted image , 8.12., Bohinjuser posted image , Kranj

8.1.
9.1.

10.1.
trnuljčica, 34, 3user posted image , 1user posted image , 6.12., MB, user posted image

11.1.
binca4, 33, 1user posted image , 0user posted image , ?, LJ, user posted image
mamicaaa, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, MB, user posted image
oranža, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?

12.1.
martythezebra, 27, 1user posted image , 0user posted image , 21.12., KR, user posted image , Kranj
tanika1, 27,2user posted image , 1user posted image , ?, NM
luši, 22, ,2user posted image , 1user posted image , ?, Kranj (okolica)
ursah, 29, 2user posted image , 1user posted image , ?, Vrhinka, user posted image , Postojna

13.1. 
lily7a, 20, 1user posted image , 0user posted image , ?, SG

14.1.
TaraN, 22, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

15.1.
mojccaa, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, user posted image
coccinella, 32, 3user posted image , 1user posted image , 9.12., Domžale, user posted image , Lj
girly, 29, 2user posted image , 1user posted image , 20.12., ?, user posted image
mefisto, 31, 2user posted image , 1user posted image , ?, Mb, user posted image , Mb
ana.nunez25, 25, 2user posted image , 0user posted image , 1912., Domžale, user posted image , Lj
tinkibinky, 25, 2user posted image , 1user posted image , ?, okolica Domžal

16.1.
luštek, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?
jernejav, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?
biba*12, 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, okolica Kopra, user posted image , Izola

17.1.
cukrček11, 27, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, user posted image , Maribor
sasy22, 29, 3user posted image , 2user posted image , ?, Lj (okolica)

18.1.

Kitty21, 21, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, user posted image

19.1.
Janchek81, 29, 2user posted image , 0user posted image , 9.12., LJ, user posted image , Ljubljana
camino79, ?, 4, 0, ?, ?, MB

20.1.
spacebaby, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, Tržič
ronja, 33, 5user posted image , 2user posted image , ?, LJ, user posted image
bozena.cvic, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

21.1.
Enanova, 37, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?
Klavdy4, 21, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?
Matkurja, 29, ?user posted image , 0user posted image , 12.12., okolica Postojne, user posted image , Postojna

22.1.
BLOOM 1, 37, 7user posted image , 6user posted image , ?, MS, user posted image
Kristyz, 32, 2 , 1 , 7.12., LJuser posted image , LJ
rosistar, 32, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

23.1.
tecnobica, 32, 1user posted image , 0user posted image , ?, Vipavska dolina
winterchild2012, 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, okolica LJ
january, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?
Nananina, 28, 1user posted image , 0user posted image , ?Zapuže, user posted image

24.1.
tix, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, okolica Tržiča, Kranj
maleni, 32, ?user posted image , 0user posted image , ?., ?
miami10, 27, 1user posted image , 0user posted image , 25./28.11., LJ, user posted image , LJ

25.1.
piška goriška, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, okolica NG
sivk1, 30, 3user posted image , 1user posted image , ?, NM
Trobentica_, 32, 2user posted image , 0user posted image , 14.12., Divača, user posted image , Postojna

26.1.
beti 1, 34, 3user posted image , 2user posted image , ?, LJ

27.1.
tamaalaa, 21, 1user posted image , 0user posted image , ?, Kranj, user posted image

28.1.
moj malček, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?
Smejka11, 30, 2user posted image , 0user posted image , ?, MB, user posted image & user posted image ,
Ptuj ali Maribor

29.1.
lepa79, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, Bela krajina
Gio, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?

30.1.

pathra, 24, 2user posted image , 0user posted image , 24.12., Koper, user posted image
urshek, 23, 1user posted image , 0user posted image , 14.12., Cerknica & Velenje, user posted image
*dina*, 31, 1user posted image , 0user posted image , 5.12., Bela krajina, user posted image

31.1.
tetkabaletka, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, LJ

x.1.
anonimna, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

Maximami, 36, 4user posted image , 2user posted image , ?, ?
greti, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

3.2.
Roberta69, 30, 3user posted image , 2user posted image , ?, LJ, user posted image

4.2.
arupnik3, ?, ?user posted image , 1user posted image , ?, ?

SKUPAJ NAS JE: 81user posted image user posted image user posted image

NOSEČKE Z DVOJČKI:
mopsy user posted image  user posted image
Smejka11 user posted image user posted image

PRIČAKOVANI user posted image ali user posted image :
user posted image = 17
user posted image = 19

Z nami so pot začele:

KORISTNE POVEZAVE:

Matične celice - javno shranjevanje

Matične celice - zasebno shranjevanje: - NEOCELICA, BIOBANKA

Masaža presredka

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3713
6.12.2011 12:44:27   
ronja
Roke se mi tresejo ful, jedla sem pred dobro uro, zdaj jem spet, ker bom sicer enostavno skup ruknila. Zato sem mela dost in po precej matranja doklicala eno edukatorko (kako se to učeno slišiuser posted image ) in sem mal zatežila, tako da pridem lahko na pregled jutri ob 9:30 in dobim že jutri ta aparat. Ona sicer pravi, da ker jem škrob na vsaki 2 uri, se mi te hipe ne bi smele dogajat, ampak meni je čisto vseeno, kaj ona pravi, da bi smelo bit. Vem, kaj se mi dogaja. Ni prvič, da nisem glih po reglcih. In da je 2000 kcal dovolj, samo jaz ne delujem na teh kalorijah drugač... Sem prav ponosna nase, da se me ni mogla kr tako znebit, ker navadno nisem glih prav nek fajter. Samo se mi je pa tok vrtelo in tok se mi roke tresejo, da sem si rekla: "Ej, ronja, teb se to ne zdi, to se čist res dogaja, zrihti, če maš rata Svita!" Tako da jutri mi bo vse bolj jasno:). Samo da dobim tisto špikalo, jupi!!! nisem si mislila, da bom tega kdaj tako veselauser posted image .
miami in ostale, ki ste me napodile klicat, hvala. Sama se ne bi spravila in bi še do pon. skup padala...

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3714
6.12.2011 12:45:36   
ronja
mistica, aha, hvala, saj to je tam, kjer sem jaz mislila datuser posted image - samo takrat še nisem bila 32. tednov. Moram zdaj še to zrihtat, upam, da bojo tokrat kit poslali domov in da bo sploh možno darovanje (glede na možnost burelije)...

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3715
6.12.2011 13:21:02   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: urshek

V Postojni imajo dovoljene oglede samo za očete in sorojence (kar je dobra stvar), ampak so pa samo od 14:00 do 15:30 (kar je pa slaba stvar).

po moje se da zmenit tudi za kaj dlje, če so cimre ZA.

(odgovor članu urshek)
Neposredna povezava do sporočila: 3716
6.12.2011 13:26:34   
Matkurja
Punce, tiste, ki ste bile na bolniški več kot en mesec. Jaz čakam odločbo, bolniška (30 dnevna) mi je pa že potekla. V kolikem roku to pošljejo na dom? Ker me malo skrbi, da bi mi dali negativen odgovor, ker dopusta pa res nimam nič več (delam v šolstvu).

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3717
6.12.2011 13:29:18   
ronja
Navadno hitreje pošljejo, če je odg. neg. tako so meni rekli. Lahko pa traja tudi 9 dni, da odgovorijo. Ampak tačas, dokler ni odgovora, itak ne hodiš v službo, si še na bolniški. Ko dobiš odgovor, pa moraš takoj v službo, če je neg. Jaz sem se vedno bala, da mi ne bi podaljšali, pa so se mi vsi zdravniki režaliuser posted image , da tok neumen pa noben ni. Odvisno pa, kaj ej narobe. Sicer pa na splošno ne pošiljajo nazaj delat 1 mesec pred porodom... Če bi bilo, se sicer lahko pritožiš, če imaš kako podalgo, seveda.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3718
6.12.2011 13:30:51   
ronja
mistica, ampak na tem linku, ki sem ga takrat našla in je zdaj na koncu seznama, piše, da med vikendom ne jemljejo- meni je to sicer čudno, pri Lejli so vzeli, pa je rojena v soboto, pa še 3. januar (res pa da je rojena popoldne, ob 17:30).

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3719
6.12.2011 13:40:53   
tix

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: urshek

po moje se da zmenit tudi za kaj dlje, če so cimre ZA.

v Kranju hodi vratar in podi ven user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3720
6.12.2011 13:49:39   
trnuljčica
Sem bila na pregledu.
Z malo vse ok. Tehta nekaj manj kot 2500 g, vse ok, glavična, že skoz...
Mama manj ok. Itak sem vedela, da pri takšnem otekanju (izkušnje že od prvič), dvigovanju kil čez noč, bo pritisk res , lep,user posted image .... No, skratka moram si meriti RR večkrat dnevno in če dva dni ne pade, kličem v bolnico, tega  g ko me ima čez, da dobim zdravila... Na Rp ji ni moč dobiti. Upam, da se temu izognem... Če pa bo treba, da se uspem zmeniti da mi dajo tbl za domov in ne ostanem notri...user posted image Ker mali je že sedaj ves prestrašen in na trnih kdaj bo mama zginila v p in jo cel teden ne bo ( ima slabe izkušnje od jan splava).
No, tokrat so vsaj pogruntali, ker v prejšnji user posted image , sem jaz kristalno vedela kam pes taco moli (preeklampsija), pa ni nihče nič ugotavljal glede tega, samo zastoj so gledali... No ko sem šla na sprejem za cr je bila panika zaradi RR in so mi ga potem tisti dan in noč merili na 2 uriuser posted image .  Prej sem se pa lahko zadušila v vodi pa nič... (Zadnja 2-3  tedna brez pregleda g, le ctg v bolnici... ) Za tbl je bilo takrat  tako brez veze, saj je bil naslednji dan cr.

Obiski v p jaz sem prvič želela, da bi vsi, ki želijo prišli tiste 6 dni tja v p, ker mi je bilo lažje zaradi cr, kot doma jih streč po uro in več. Vsem sem povedala, da po p, bodo obiski doma šele po napolnjenem 3 tednu user posted image . Vsi so to upoštevali (prišli v p 1x, potem pa po 2 tednih)- tudi moji, brat, prijatelji, razen tašče in tasta (saj pravim- prvič stari starši)- oni so bili čisto vsak dan v p in doma po ureeeeee.user posted image   In se jim je zdelo, da imajo kraten dostop do vnuka...Tko da nisem pametna... Upam da bo tokrat boljše... Ker tast še sedaj teško zdrži, da ne pride gledat malega tudi, če je bolan. In dvomim, da ga bo katerakoli bolezen odvrnila, da končno vzame v roke punčko, ki jo čaka že 3,5 desetletja (imel 2 fanta).user posted image
Žal za našo bolnico vem, da tudi ko je gripa niso ravno naštimani, da stražijo kdo je prišel (recimo samo partner). Upam, da se je to spremenilo... V Lj so glede tega precej strogi... Te vratar pri liftu ustavi in konec...
Tiste ki ste rodile zadnje 1-1,5 leto v Mb- sploh kaj kontrolirajo obiske v času gripe?

(odgovor članu diana79)
Neposredna povezava do sporočila: 3721
6.12.2011 15:32:06   
miami10
RONJA user posted image me veseli da si se zmenila in da se nisi dala...in vem da ti bo bistveno lažje...meni je odleglo 1000x, ti pa še 1x priporočam aparat accu-chech z mulitklik sistemom za pikanje...tudi zato ker če boš imela težave (meni se je špikalec pokvaril) so mi takoj drugi dan po pošti poslali novega, vsi aparati pa imajo doživljenjsko garancijo.
TRNULJČICA- user posted image upam da bo pritisk čimbolj ok. Ne namerava te strašit, ampak pri prijateljici, ki je rodila 3t nazaj je ginek rekla če bo imela spodnji pritisk 2x nad 95 mora nujno pridt v porodnišnico in bo treba rodit...pregledali pa so ji tudi urin če se ob tem mogoče sporščajo beljakovine. Tako da pridno meri pritisk. In držimo pesti, da bo vse oky.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3722
6.12.2011 15:48:29   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: miami10

TRNULJČICA- user posted image upam da bo pritisk čimbolj ok. Ne namerava te strašit, ampak pri prijateljici, ki je rodila 3t nazaj je ginek rekla če bo imela spodnji pritisk 2x nad 95 mora nujno pridt v porodnišnico in bo treba rodit...pregledali pa so ji tudi urin če se ob tem mogoče sporščajo beljakovine. Tako da pridno meri pritisk. In držimo pesti, da bo vse oky.

Ja vem. Jaz si moram meriti 2x dnevno in če bo spodnji 2 dni tako kot si napisala oz je bil danes poklicati v bolnico... Zaradi th.

Saj potem sem morala tam pri g  mirovat, pa merili so mi dokler ni bil vsaj 90 spodnji... Beljakovine v urinu- tudi sama razmišljam, da bi šla kar samoplačniško, saj moja gin  oz njena sestra to gleda na testne lističe- tam pa veš kako je... Nisem najbolj ziher za to , sploh ker ima sestra visokooo dioptrijo... Saj veš tam barve gledat... Bolj tko...
Saj to mi je bilo prvič najbolj blesavo... moj pritisk je 90-100/70 največ, noben se ni razburjal, da otekam in imam 145/90-95 v 35 tednu, pol več ni bilo pregledov, samo ctg, brez merjenja RR. Meni pa so v 37 tednu začele iti kile gor dnevno! po 1 kg. Hb da sem rodila v 38 tednu, ker sem imela občutek, da me bo zalilo.  Ko sem ležala v bolnici in čakala na cr pa sem imela leže 150/90-100. Pa še ironično mi je bilo, ko je prišla anestezijska sestra in rekla, da mi mora dati 2 l tekočin zadnje 1/2 do 1 ure pred spinalno. Sem se zadrževala, da ji nisem rekla naj me boljše pogleda...user posted image
Samo ta teden sem dobila 2,5 + kg. Zadnje tri tedne 5+. Kaj bo šele v 37 tednu? Sedaj sem 35 t.

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 3723
6.12.2011 16:56:06   
miami10
Trnuljčica-tebe pa res nič ne mirkajo??? user posted image ...šele zdej se zavedam kako zakon je moja G. Ona pa res vedno ukrepa...sicer ne ve koliko stane samoplačniški pregled urina, ampak tudi jaz bi se verjetno odločila za to. Zihr je zihr...testni lističi to je eno samo sranje, pa ne mislim samo glede tebe, ampak tudi teli naši ketoni...kr neki...kot sem napisala držim pesti da bo vse ok user posted image

Matkurja-vedno sem dobila odgovor pred iztekom bolniške za podaljšanje...no tudi vedno je bil pozitiven...kolegica (spet) pa je dobila tudi čez datum ko se ji je bolniška že iztekla, ampak je bil odgovor odobritev, je pa res da samo še za 2 dni...in potem so ponovno pošiljali. Sem pa prepričana da te ne bodo poslali delat v 8 mesecu. user posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3724
6.12.2011 17:13:53   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Navadno hitreje pošljejo, če je odg. neg. tako so meni rekli. Lahko pa traja tudi 9 dni, da odgovorijo. Ampak tačas, dokler ni odgovora, itak ne hodiš v službo, si še na bolniški. Ko dobiš odgovor, pa moraš takoj v službo, če je neg. Jaz sem se vedno bala, da mi ne bi podaljšali, pa so se mi vsi zdravniki režaliuser posted image , da tok neumen pa noben ni. Odvisno pa, kaj ej narobe. Sicer pa na splošno ne pošiljajo nazaj delat 1 mesec pred porodom... Če bi bilo, se sicer lahko pritožiš, če imaš kako podalgo, seveda.

Pol se pa lahko zgovarjam, da je odločba pravnomočna šele v 8 dneh in se mi že skoraj začne porodniška al kako?
user posted image

Drgač pa hvala za odgovor.

Miami, imam še slabe 3 tedne do bolniške in resnično upam, da me ne bodo poslali delat. Sploh ker sem bila v IVF postopku, pa ker je G. napisal v mnenje manjša krvavitev. Zdej pa še ta cukr.... Sicer tega ne piše še v mnenju, ampak ko/če se bo treba pa pritožit, bo pa ziher to pisalo.

Midva se pa seliva. Zdaj je peljal še tadrug jogi, pol grem pa še jst z njim.. pripravim pojstlco, večerjico, pol pa prva noč user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  147 148 [149] 150 151   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  147 148 [149] 150 151   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

pust
Lelly28 RR

ali se za pusta našemite skupaj z vašimi otroci?

da (17%)

ne (83%)

Število vseh glasov: 6

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!