|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
21.11.2011 13:07:22   
coca cola
IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Men pa še nikol ni meru z metrom, zmeraj naredi na hitro UZ. Saj v materinsko nič ne zapiše, se pravi, da zavarovalnica nima kaj teži al kako.

Maternični vrat mi pa tud preko trbušnega UZ zmeri. Mogoče tudi vam, pa tega ne veste, ker nič ne pokomentira.

Mogoče pa res user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3126
21.11.2011 13:30:29   
Trobentica_
No takole, da se še jaz javim po dolgem času.....
IZVIRNO SPOROČILO: Mistica
Trobentica_ - mislim, da sva se midve srečale čiz pri vratih, potem si pa čiz spredaj sedela, a ne? Sva pa mi2 z Matkurjo naklučno sedle skupaj

Hmmm, srečala sem ene dve pri vratih, tako da...katera si bla ti?user posted image Sem se pa ves čas vrtela na stolu, če bom katero spoznala (ali pa katera mene...mislim da sem Matkurjo spoznala, nisem pa sigurna ) Se pa jaz vedno vsedem spredaj, ker je moj vid tako-tako, saj imam leče, ampak bi že rabila nove...to pride na vrsto drugo leto enkrat user posted image To jo moram jutri vprašat v Šoli (na pregledu sem pozabila, no saj bom na naslednjem, samo ga imam šele sredi decembra) - razen če katera mogoče ve - naj bi bil potreben CR, če imaš previsoko dioptrijo. Mene pa zanima kako visoka dioptrija mora to biti, ker jaz jo imam kar precej in mi ideja o CR tudi slučajno ni všečuser posted image Ok, če je/bo potreben CR, potem itak, bo pač tako a ne...

Mene tudi gin. zmeraj pogleda vaginalno, pretipa trebuh in poslušamo srčka (UZ pa sem imela SAMO 2x in bi ga tudi jaz najraje vsakič, da vidim kako raste naš user posted image , no pa ga naš gin. žal ne dela vsakič)...sicer kakšnih podatkov o MV ne izvemuser posted image ampak ok....če bi bilo kaj "izven mej", bi verjetno rekel. Edino nazadnje mi je rekel, da mi malo noge zatekajo in naj jem manj slano hrano. Je pa res, da ravno zadnji teden nisem nosila kompresijskih nogavic, ker sem imela žabe oblečene, pa se mi nekako ni zdelo še tisto spodaj ali čez obuvat, tako da zdaj jih spet pridno nosim in upam da mine zatekanje (ki ga jaz sicer nisem opazila no).

urshek
-držim pesti da zdržita čimveč tednov in dniuser posted image user posted image user posted image

FB-jaz pobegnila ne bom, ker sem več na RR kot na FB...vsaj dokler sem še v službi...ste me pa dodale v našo skupinicouser posted image tako da spremljam...le časa ni za pisanje, ga bo več ko bom doma.
IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81
Upam da si že v naši skupni, čeprou se še nis pofočkala v dokument na FB

IZVIRNO SPOROČILO: mefisto
Janchek81 sem na FB ja, samo nimam pa pojma kam se naj javim. Sem kr en komentar dodala, če bo to ok.
Tudi jaz ne vem v kakšen dokument se pofočkati? Samo komentiram al kako?

Drugače pa je bil vikend kar pester. V soboto sva koooončno kupila previjalno mizo, ki jo iščeva že lep čas, sem jo našla na Bolhi, tako da sva šla v Krško, in je res lepo ohranjena in točno taka kot sem si jo sama zamislilauser posted image pa še par oblekic sem pri tej isti punci vzela za res totalno smešno cenouser posted image . Potem pa sva šla še na tisto Mednarodno porodno konferenco v Laškem, kjer sem šla jaz na poslikavo trebuščka (ena fotka je na FB-in tudi tukaj pod mojim imenom no, še kakšno bom dodala, ko bo kaj več časa za računalnik). Ženska, ki to dela je res fenomenalna, kaj to izpod njenih čopičev nastane, ne moreš verjet. Celo user posted image je vmes sodeloval user posted image . Včeraj pa sem imela pospravljalni dan, je bilo potrebno malo omare s cunjami uredit...pa nisem dokončala, ker je bila že pozna ura, jaz pa pošteno utrujena, tako da nadaljujem v prihodnjih dneh enkrat user posted image
Cunjice bom prala decembra, ko ne bom več v službi, prav tako bova vse ostalo za pripravo najinega sončka uredila v decembru...
Tiste, ki imaste več smisla (jaz ga namreč nimam) za risanje in opremljanje sobice  - katera ve kje bi našla kakšne lepe nalepkice (z risanjem se ne bom ubadala, ker sem antitalent)? Sem si zamislila, da bi bilo nad posteljico nekaj in nad previjalno, da bo bolj tak...otroški kotiček...ker prav posebej otroške sobice nimava...pa bi malo polepila po steni in recimo na previjalni mizici...ideje?
Denarna pomoč občine ob rojstvu - tudi pri nas oddaš vlogo po rojstvu, ker je potrebno priložiti Izpisek iz rojstne matične knjige (izplačilo je v roku 30dni po prejemu vloge, pravica pa se lahko uveljavlja najkasneje 6 mesecev po rojstvu otročka).
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
PS: punce, držite mi pesti za tale cuker test...

Pošiljam user posted image in držim pesti!! user posted image
Men pa še nikol ni meru z metrom, zmeraj naredi na hitro UZ. Saj v materinsko nič ne zapiše, se pravi, da zavarovalnica nima kaj teži al kako.
Maternični vrat mi pa tud preko trbušnega UZ zmeri. Mogoče tudi vam, pa tega ne veste, ker nič ne pokomentira.

Tudi meni še nikoli ni meril z metrom, niti v materinsko ničesar ne zapiše...

IZVIRNO SPOROČILO: *dina*
A že? Pa misliš, da bodo sprejeli? Jaz mam jutri za odnest, ampak ne bom še. nisva še naslova spremenila.

Nimam pojma
Grem probat, pa da vidim kaj bojo rekli, ne da se mi vse zadnji trenutek delat. če ne bojo hoteli nič ,pa pridem nazaj drug tedn

Jaz sem prejšnji teden oddala papirje. Danes sem klicala samo toliko, da povprašam kdaj dobim odločbo in mi je rekla, da bi sicer vlogo že oddali naprej, ker je popolno izpolnjena, ampak ker jo moram oddati 60 dni pred rokom, to pa je šele 26.11., bodo počakali. Je rekla, da načeloma bi jo morali zavrniti, ker da sem prehitro oddala, ampak da ok, ker je popolno izpolnjena, da jo bodo obdržali in jo dali naprej konec tedna, ter da dobim odločbo potem drug teden, denar (ker sem se odločila za denar in ne paket) pa bo nakazan do 15. decembra. Je bila zelo prijazna, ne vem pa če bi ravno na vsaki občini naredili tako...mogoče bolje, da počakaš...

No takole, tole pa je bil spis od mene, zdej grem pa še mal delatuser posted image
Aja, počutje pa zaenkrat super, razen bolečine v križu (sploh v službi, ko ves čas sedim), pa v avtu (se vozim vsak dan iz Divače v Lj. in nazaj seveda) se mi je začelo spati, tako da bo treba čimprej zaključit s službo.
Pridne bodite, držim pesti za vse, da bi bilo čimprej vse ok oz. čimdlje vse okuser posted image

< Sporočilo je popravil Trobentica_ -- 21.11.2011 13:33:01 >

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3127
21.11.2011 13:33:12   
ronja
Ma, saj jaz nimam nič proti šiviljskemu trakuuser posted image , saj veste, da ga rada uporabljamuser posted image . Samo trapasto je, če ti g. SAMO trebuh zmeri, pri tem, da si cela bolna, pol pa reče, da trebuh raste in da jo za ostalo boli k*. Ker potem je pa trebuh nehal rast... Pol je bla pa panika. Brez potrebe, ker bi se dalo to prej zrihtat, da ne bi sterala do konca, da mala ne bi zaostajala v rasti in bi bilo vse ok. Saj če je vse ok, sem tudi jaz rada čimprej fertig tamuser posted image . Samo na žalost pri meni (razen na poporodnih pregledih) nikoli ni vse ok...

papirje sem pa jaz prejšnji teden uredila, zdaj sem še nekaj v službi zrihtala, potem morava še očetovstvo uradno uredit (ker zrihtala sva ga že pred kakimi 7imi meseciuser posted image - tle ni poti nazaj, hehe) potem bo pa počasi konec papirologije:) no, pa še novi obrazci za vrtec, seveda.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu coca cola)
Neposredna povezava do sporočila: 3128
21.11.2011 13:37:29   
ronja
pomoč občine: Ljubljana še vedno nič ne daje, ne? Ali katera ve mogoče?

dioptrija: problem so res hudoooo visoke dioptrije - od 8 dalje.Manj ni problema. sama sem imela prvič -3,75, pa ni bila to nobena ovira. Niti zlomljena stegnjenica ni bila ovira (no, je bila že zaraščena, seveda, nisem z zlomljeno nogo rojevalauser posted image ). Sicer imaš pa pri tem ti precej besede - če hočeš poizkusit, ti ne smejo delat cr brez tvoje privolitve. In če nimaš res ful velike dioptrije, se nimaš kaj bat - sledi navodilom babice, da maš zaprte oči vmes (to je bilo emni ful težko, sem hotla videt, kaj dogajauser posted image , so me morali skoz opominjatuser posted image ). Pa pazi, da potiskaš dol, s spodnjim delom, ne še v glavo se napenjat - to se zdaj ful trapasto sliši, ampak med 1. porodom dejansko ni tok izi tega ločit kot zgleda;). ker se ful trudiš in jaz sem bila po porodu cela pikasta v obraz (popokajo kapilarce od pritiskanja).

(odgovor članu Trobentica_)
Neposredna povezava do sporočila: 3129
21.11.2011 13:45:33   
Janchek81
Trobentica_ sej si že pofočkana v dokument v skupini Januarčki 2012, kjer se vidi katera si na FB pod nickom RR user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3130
21.11.2011 14:03:56   
Mistica

user posted image

PDP
nick, starost, število 
user posted image , število user posted image , naslednji pregledi, morfologija, kraj, user posted image ali user posted image ali user posted image , Porodnišnica

25.12.11.

Kasija, 33, 3, 2, ?, ?, LJ, user posted image , Postojna

1. 1.
2. 1.
**Nelly**, 24, 1user posted image , 0user posted image , 25.11., 29.8., MS (okolica), user posted image , MS
Glamur 11, 31, 1user posted image , 0user posted image , 2.12., ?, ?, NM

3. 1.
Trinita, 31, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
katjaaxx, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

4. 1.

Mistica, 26, 1user posted image , 0user posted image , 29.11., 23.8. ?, user posted image , Postojna
Tadea, 20, 1user posted image , 0user posted image , 8.11., 16.8, Krško-Sevnica, Brežice
n€na, 31, 5user posted image , 1user posted image , 1.12., 30.8., Izola, user posted image , Celje/ Izola
diana79, 32, ?user posted image , 0user posted image , ?, ?, Krško, user posted image , Brežice

5. 1.
mopsy, 26, 1user posted image , 0user posted image ,  ?, ?, ?, user posted image & user posted image
valentinčica30 , 33, 4user posted image , 3user posted image , ?, ?, Bela Krajna, Novo mesto
Noseča babi, 40, 4user posted image , 3user posted image , ?, 2.8., LJ

6.1.
kokosh,
25, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?, user posted image , Lj
presrecna*, 28, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, MB, user posted image , Maribor
soncnica28, 32, 1user posted image , 0user posted image , 7.12., 20.9., Sodražica, Trbovlje
pinia30, 30, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, Domžale, user posted image

7.1.
Srečica17, 43, 3user posted image , 1user posted image , ??, ?
katra55, ?, 4user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
vijolica2, 25, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, Brežice, Novo mesto
aishaa84, 27, ?user posted image , 0user posted image , ?, ?, Savinjsko
dekletce, 29, ?user posted image , 0user posted image , ?,  ?, MB, user posted image , MB
petrai, ?, 2user posted image , 1user posted image , 8.12., ?, Bohinjuser posted image , Kranj

8.1.
9.1.

10.1.
trnuljčica, 34, 3user posted image , 1user posted image , 21.11./6.12., 5.9., MB, user posted image

11.1.
binca4, 33, 1user posted image , 0user posted image , ?, 7.9., LJ, user posted image
mamicaaa, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, 25.8.&14.9., MB, user posted image
oranža, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?

12.1.
martythezebra, 27, 1user posted image , 0user posted image , 30.11., KR, user posted image , Kranj
tanika1, 27,2user posted image ,1user posted image , 30.6., 13.7.,?, 1.9., NM
luši, 22, ,2user posted image ,1user posted image , ?, ?, Kranj (okolica)

13.1. 
lily7a, 20, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, SG

14.1.
TaraN, 22, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

15.1.
mojccaa, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, 25.8., ?, user posted image
coccinella, 32, 3user posted image , 1user posted image , 24.11., 8.9., Domžale, user posted image , Lj
girly, 29, 2user posted image , 1user posted image , 26.10., 1.9. ?, user posted image
mefisto, 31, 2user posted image , 1user posted image , ?, 18.8., Mb, user posted image , Mb
ana.nunez25, 25, 2user posted image , 0user posted image , 28.11., 26.8., Domžale, user posted image , Lj
tinkibinky, 25, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, okolica Domžal

16.1.
luštek, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
jernejav, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
ursah, 29, 2user posted image , 1user posted image , ?, 14.9., Vrhinka
biba*12, 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, 7.9., okolica Kopra, user posted image , Izola

17.1.
cukrček11, 27, 2user posted image , 1user posted image , 18.10, ?, user posted image , Maribor
sasy22, 29, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?, Lj (okolica)

18.1.

Kitty21, 21, ?user posted image , ?user posted image , ?, 5.9., ?, user posted image

19.1.
Janchek81, 29, 2user posted image , 0user posted image , 9.12., 8.9., LJ, user posted image , Ljubljana

20.1.
spacebaby, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, Tržič
ronja, 33, 5user posted image , 2user posted image , ?, 13.9., LJ, user posted image
bozena.cvic, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

21.1.
Enanova, 37, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?, ?
Klavdy4, 21, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
Matkurja, 29, ?user posted image , 0user posted image , 12.12., ?, okolica Postojne, user posted image , Postojna

22.1.
BLOOM 1, 37, 7user posted image , 6user posted image , ?, ?, MS, user posted image
Kristyz, 32, 2 , 1 , 7.12., 14.9., LJuser posted image , LJ
rosistar, 32, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

23.1.
tecnobica, 32, 1user posted image , 0user posted image , 10.10., 5.9., Vipavska dolina
winterchild2012, 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, okolica LJ
january, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?
Nananina, 28, 1user posted image , 0user posted image , ?5.9., Zapuže, user posted image

24.1.
tix, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, okolica Tržiča, Kranj
maleni, 32, ?user posted image , 0user posted image , 20.9., ?, ?
miami10, 27, 1user posted image , 0user posted image , 25./28.11., 19.9., LJ, user posted image , LJ

25.1.
piška goriška, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, okolica NG
sivk1, 30, 3user posted image , 1user posted image , ?, ?, NM
Trobentica_, 32, 2user posted image , 0user posted image , 14.12., 21.9., Divača, user posted image , Postojna

26.1.
beti 1, 34, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?, LJ

27.1.
tamaalaa, 21, 1user posted image , 0user posted image , 26.9., 13.9., Kranj, user posted image

28.1.
moj malček, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?
Smejka11, 30, 2user posted image , 0user posted image , 5.10., ?, MB, user posted image & user posted image ,
Ptuj ali Maribor

29.1.
lepa79, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, Bela krajina
Gio, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?

30.1.

pathra, 24, 2user posted image , 0user posted image , 23.11., 14.9., Koper, user posted image
urshek, 23, 1user posted image , 0user posted image , 14.12., 14.9., Cerknica & Velenje, user posted image
*dina*, 31, 1user posted image , 0user posted image , 5.12., 26.9., Bela krajina, user posted image

31.1.
tetkabaletka, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, LJ

x.1.
anonimna, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

Maximami, 36, 4user posted image , 2user posted image , ?, ?, ?
greti, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

3.2.
Roberta69, 30, 3user posted image , 2user posted image , ?, 28.9., LJ, user posted image

4.2.
arupnik3, ?, ?user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?

SKUPAJ NAS JE: 79user posted image user posted image user posted image

NOSEČKE Z DVOJČKI:
mopsy user posted image  user posted image
Smejka11 user posted image user posted image

PRIČAKOVANI user posted image ali user posted image :
user posted image = 16
user posted image = 19

Z nami so pot začele:

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3131
21.11.2011 14:27:24   
Mistica
Pozdravljene user posted image !

Urshek - velik te mam v mislih in vesela sem, da lahko počivaš doma, kjer je zagotovo manj stresno in bolj domače. Drži se user posted image

Ronja - tudi tebi enga user posted image Tud men je všeč tvoj humorni optimizem!user posted image Zanimivo, kake težave imamo z rastjo, eni so preveliki, eni predrobni, ... Mi smo ravno s pregleda in še vedno smo bolj drobni, pa za primerjavo- cuker sem imela ravno na meji 4,9. Pa imam drobnega user posted image in G me ni dala na nobene teste cukra več, samo tisti 1x, ko mi je sestra vzela kri in takoj dobila rezultat, mislim, da okrog 21. tedna.

Joj, ste hitre pri pisanju in čvekanju, vas kar ne dohitevam.. in pravite, da še na FF čvekate?! user posted image

Šivilski meter - a to še delajo? Meni je delala vaginalni pregled tam nekje do 20.tedna, potem ne več. Mi pa vedno dela UZ in nikoli z šivilskim metromuser posted image

Srečanje - tudi mene ne bo. Imam preveč obveznosti ta teden in še kar nekaj si jih moram naredit, ker me malo čas dohiteva pri nekaterih zadevah. Janchek - saj veš, imam polno rojstnih dnevov v tem časuuser posted image Želim vam, da bi se vas zbralo čim več in da bi se imele super lepo! Tudi kako poročilo bi bilo dobrodošlo, da bomo videle, kaj vse smo zamudile (tiste, ki se vam ne bomo utegnile pridružiti).

Trobentica - mi2 z Matkurjo smo naključno sedele ena zraven druge, tako da če si mogoče njo spoznala, si potem najbrž tudi mene. Mogoče se nam uspe ju3 spoznat.
A te lahko vprašam še glede kompresijskih nogavic - jih uporabljaš zaradi zatekanja nog ali čiz preventivno zaradi krčnih žil? Jaz imam krčne žile "v družini", pa me malo skrbi, ampak zaenkrat ne opažam, da bi mi noge zatekale ali da bi imela kakšne težave, zato jih ŠE ne uporabljam.

Sicer pa bomo mi te dni dopolnili 34.teden in končno lahko rečem, da se počutim okorno. Zadnjih par dni opažam velike spremembe -  da se težje sklonim, da me boli "v žlički", da ostajam brez sape,.. skratka trebuh me je začel malo ovirati. Pa se mi je zdelo nemogoče, ker sem se tako super počutila do sedajuser posted image

Lep popoldan vam želim.

(odgovor članu coca cola)
Neposredna povezava do sporočila: 3132
21.11.2011 14:31:03   
Janchek81

Srečanje - tudi mene ne bo. Imam preveč obveznosti ta teden in še kar nekaj si jih moram naredit, ker me malo čas dohiteva pri nekaterih zadevah. Janchek - saj veš, imam polno rojstnih dnevov v tem časuuser posted image Želim vam, da bi se vas zbralo čim več in da bi se imele super lepo! Tudi kako poročilo bi bilo dobrodošlo, da bomo videle, kaj vse smo zamudile (tiste, ki se vam ne bomo utegnile pridružiti).

Sej se bomo fotknle pa prlimale sliko na RR user posted image user posted image  Bomo nardile tako gasilsko slikco user posted image user posted image

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3133
21.11.2011 14:53:31   
Matkurja
Evo, kot da bi sumila. So me klicali iz ambulante, da je pokazalo sladkor v urinu.

Morm it še enkrat cukr pit, ampak šele čez 3 tedne, ko imam ponoven pregled pri G.
Zdej pa prosim vse tiste, ki imate gestacijski diabetes, če se kateri da, če mi lahko razložite, kako se prehranjujete, oz. kakšen link kjer je že vse napisano. Bi rada že takoj danes začela jest po dieti.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3134
21.11.2011 17:09:53   
trnuljčica
Zgleda, da je tale naša pupika res ubogljivo deteuser posted image (me veseli, da me  posluša, ker v najstniških letih bo verjetno drugače). Sem bila danes na kontroli rasti v UKC in je od prejšnjega tedna še pridobila na teži in sedaj sploh več ne zaostaja. Mi je res odlegla, tale potrditev.user posted image Ker pri prvem je bilo vedno huje prvo 1 teden, pol 1,5, pol 2 tedna zaostanka,pol... ah skratka vedno slabše. Tale pa je v 5 tednih vse spravila notri.user posted image Zdaj bo očitno tale pupa  težja kot njen bratec ob porodu. Ker je ona po jusu, on pa je bil še pod jusom za pupe...user posted image

Sem pa dobila tudi izvid za Beta hemolitičnega streptokoka sk. B. Se je izkazalo, da mi intuicija še dobro služi. Sem itak slutila da bo +. Obstajata pa očitno 2 testa... Sem plačala 2x več kot je g domnevala- samo mislim da je fora v testu. Imam pa izdelano tudi občutljivost bakterije na antibiotik.

Sem pa to naredila bolj zato, da sem mirna in če slučajno brzinsko doma rodimuser posted image , dajo otroku zdravila. Sicer bo itak cr in je tole brez pomena.

Dioptrija in porod- ne vem več katera je to spraševala, ker se vam je vtrgaloooo...user posted image user posted image user posted image Pred leti (v času mojega prvegauser posted image ) je bila visoka dioptrija le relativna indikacija za cr, ne absolutna. Zato sem morala iti do svojega očesnega zdr, da je naredil pregled in se odločil kako bo. Pri meni je dioptrija bila visoka (9,5 in 10) pa še leta in leta jemanja zdravila,ki lahko enkrat- kadarkoli okvarijo mrežnico. Pogledal je ozadje, me poslal še na oct na oč. kliniko (to tudi zaradi zdravil- ker moram vsaj 1x letno tja) in se odločil, da on ne bi tvegal in je indiciral cr. Lahko bi se seveda odločila drugače , na lasten riziko.   Dejstvo pa je da bi takrat morala roditi vaginalno, če tega izvida ne bi bilo. Potem sem imela cr s spinalno anestezijo (si buden, vidiš otroka...) in to je to. Zakaj pa ne bi šla po tiste leče še letos in pač pregled vsaj oč. ozadja, da si mirna, če rodiš vaginalno? Sam predlog...
Jaz sem ravno bila in svojega mnenja ni spremenil. Samo da tokrat ne rabim njegov izvid, ker razen če ne želim je zaradi prvega cr, ponovno cr. So se stvari očitno precej spremenile v 3 letih... Prej ni bilo tako.
Če te še kaj zanima vprašaj.

Pregledi v user posted image : tako kot je Ronja zapisala preventivni, če je kaj narobe pa je seveda drugače- kurativni. Sicer pa res le meritev maternice z metrom, da oceni rast ploda. http://otrocarije.blogspot.com/2008/08/preventivni-pregledi-v-nosenosti.html
Moja g vsem naredi enako- če so rizične al ne.

Kuhinja če jo katera misli kupovati, zlasti v Lesnini toplo priporočam december. Midva sva tam načrtno pol leta prej naročila Sveino - dobila 10 % miklavžev  popust, 40 % novoletni (al decembrski al kaj vem kaj) in 5 % gotovinski. To imajo vsako leto. Prevzela pa sva jo čez 6 mesecev.  To sva načrtovala, edino miklavžev je bil po naklučju, ker sem slišala po radiju in šla pač tja naročit 2 tedna prej. Sem zelo zadovoljna z njo! V drugem stanovanju bo verjetno mizarska po meri, da se bo ujemalo z dnevno...Sicer pa bi izbrala enako.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3135
21.11.2011 17:13:46   
beti 1
Uff, ste pridne. Če sem samo pol dneva zaposlena rabim vsaj pol ure, da vse na hittro preberem, kaj šele, da pokomentiram.

Urshek in Glamur 11: uspešno, pa čimbolj kratkočasno počivanje vama želim. user posted image

Pregledi ipd.: sama sem mnenja, da je za velik delež razlik v obravnavi bolnikov v našem zdravstvu kriv način na katerega je le-to financirano. O tem, kaj ti pri določeni bolezni oziroma stanju pripada, oziroma kaj ti krije obvezno in dodatno zavarovanje odločajo ekonomisti na ZZZS. Ti seveda iščejo najcenejšo varianto, ki je še strokovno sprejemljiva. Tako po njihovem mnenju za spremljanje napredovanja rasti ploda zadošča merjenje razdalje simfiza fundus (s šiviljskim metrom). Če user posted image  ne poroča o težavah z vaginalnim izcedkom ali bolečih krčih, po njihovem ni razloga za gledanje MV. Če G kljub temu to naredi, gre v njegovo škodo, če je koncesionar, oziroma v šokoda zavoda če dela v ZD ali bolnišnici. Potem je pa seveda vse odvisno tudi od osebnih izkušenj posameznega g (oziroma kateregakoli zdravnika) in predvsem njegove spretnosti pri "varanju" zavarovalnice oziroma potenciranju težav, da dobi plačilo za storitev, ki bi po njegovem mnenju koristila pacientu/ki, a ji po merilih ZZZS ne pripada. Obenem pa so jih polna usta hvale o tem, kako je zdravstvo brezplačno, vse dostopno vsem,... V realnosti pa smo na vedno več področjih vedno bližje stanju v zobozdravstvu, ki ga verjetno ni treba opisovati.

Dopust: midva sva bila pred slabim mesecem na dopustu v Kranjski, jaz sem se z veseljem kopala. Tudi sama imam kar bikinke, edino moderček sem morala kupit večji, ker se niti slučajno ne stlačim več v siceršnje. user posted image  Mi smo dobili vabilo za novoletne počitnice na Ribniškem Pohorju in bi verjetno tudi šli, a ima MM preveč dela v službi. Proti glivičnim okužbam iz bazena pa lahko ob takem dopustku pomagajo tudi vaginalne kapsule z lakto bacili, ki pomagajo pri vzdrževanju flore. Prodajajo jih v lekarnah. Kasija: kaj pa Logarska? Edino porodnišnica ni ravno za vogalom.user posted image

Miami10: jaz bi na tvojem mestu kar njih klicala, pa rajši vprašala, kaj zdaj, kot se sama doma sekirala okoli tega. Kolikor sem spremljala debate o slad. v nosečnosti sem videla, da jih ima kar nekaj podobne težave ob uvajanju insulina.

Ronja: držim pesti, da se čimprej pozdraviš. Glede bruhanja po železu, lahko probaš malo pojamrat, če lahko dobiš drugačne tablete, ker je znano, da niso vse enako težke za želodec. Meni Retafer ni delal skoraj nobenih težav, Ferrum lek je bil pa katastrofa, pa še pomagal ni praktično nič. Če izbruhaš železo, ki si ga dobila s tableto itak nima haska. Urikult traja 48 ur, ker bakterije rabijo tolko časa, da se namnožijo in jih lahko preštejejo (je tak standard), samo pošiljanje sem in tja na to ne vpliva bistveno.

Dioptrija: o tem, ali je potreben CR ali ne odloča okulist in ne G. Mnenja so razen za posamezna stanja tudi tu deljena. Če te skrbi, je bolje, da enega obiščeš, kot pa da gre pri porodu z očmi karkoli narobe. Meni osebno se komplikacije po CR ne zdijo tako hude kot potencialna izguba vida.

Mistica: tudi jaz imam krčne žile v družini, tudi sama v prvi in drugi nosečnosti nisem opažala nekih sprememb (sploh ne tistih klasičnih zvijuganih debelih žil), me je pa potem zadelo, mam ogromno razpokanih kapilar. Izgleda, kot bi imela zmešano pajkovo mrežo po nogah, tako da tokrat nosim kompresijske nogavice.

Srečanje: kot sem že napisala tudi na FB, pridem-o.

Sama komaj čakam jutrišnji pregled, da vidim naše user posted image . Me zanima, če imam pravi občutek, da se je končno obrnila z glavo navzdol. Se imam pa namen tudi cepiti proti gripi, ne toliko zaradi sebe, bolj upam, da bo s tem, če mi uspe dojiti zaščiteno user posted image .

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3136
21.11.2011 17:15:17   
soncnica28
Trobentica, jaz sem nalepke za otroško sobico naročila preko ebaya. Evo en link:

http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_nkw=childrens+wall+stickers&_frs=1&_trksid=p3286.c0.m359

Jaz se vzela tega medvedka Pu-ja
http://www.ebay.co.uk/itm/Winnie-Pooh-Wall-Decor-Decal-Sticker-Removable-/160673771966?pt=UK_Wallpaper&hash=item2568e731be
in tisto slikco, ko lovi ribice sem dala na previjalno, tigra, oslička in oblačke pa nad posteljico.

Pa sem dala okrog 7 eur se mi zdi, brez poštnine je blo.

Meni je G tudi enkrat zmenila trebuh s šiviljskim metrom in do sedaj dvakrat naredila vaginalni UZ. Upam, da mi ga bo tudi naslednjič, ker me nekaj boli tam spodaj, kot da bi imela kakšno vnetje. Sicer imam v sredo pregled pri internistki in je na vrsti tudi laboratorij, tko da če bodo kakšne bakterije, se bo videlo na vodi. D
Drugače pa čez dan je stanje kr vredu, ponoči sem pa kot kit, ki se komaj obrača in medenica ter prepone me bolijo za znoret. Ampak baje da se telo pripravlja na porod.

Mene tudi v petek žal ne bo na srečanje, ker imam predavanje na faksu in moramo oddati osnutke seminarskih nalog, tako da grem zdaj hitro še malo tisto tipkat.

Lepo se imejte!

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3137
21.11.2011 17:23:45   
trnuljčica
IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

Pregledi ipd.: sama sem mnenja, da je za velik delež razlik v obravnavi bolnikov v našem zdravstvu kriv način na katerega je le-to financirano. O tem, kaj ti pri določeni bolezni oziroma stanju pripada, oziroma kaj ti krije obvezno in dodatno zavarovanje odločajo ekonomisti na ZZZS. Ti seveda iščejo najcenejšo varianto, ki je še strokovno sprejemljiva. Tako po njihovem mnenju za spremljanje napredovanja rasti ploda zadošča merjenje razdalje simfiza fundus (s šiviljskim metrom). Če user posted image  ne poroča o težavah z vaginalnim izcedkom ali bolečih krčih, po njihovem ni razloga za gledanje MV. Če G kljub temu to naredi, gre v njegovo škodo, če je koncesionar, oziroma v šokoda zavoda če dela v ZD ali bolnišnici. Potem je pa seveda vse odvisno tudi od osebnih izkušenj posameznega g (oziroma kateregakoli zdravnika) in predvsem njegove spretnosti pri "varanju" zavarovalnice oziroma potenciranju težav, da dobi plačilo za storitev, ki bi po njegovem mnenju koristila pacientu/ki, a ji po merilih ZZZS ne pripada. Obenem pa so jih polna usta hvale o tem, kako je zdravstvo brezplačno, vse dostopno vsem,... V realnosti pa smo na vedno več področjih vedno bližje stanju v zobozdravstvu, ki ga verjetno ni treba opisovati.

Res je.
Beti kaj pa ti delaš,če  mi seveda zaupaš (na zs).

Cepljenje - se nekako ne morem odločiti, ja ali ne,... In sem ravno zadnjič tuhtala, da bi bilo mogoče vseeno ok, da zaščitim otroka, zlasti ker imam starejšega v vrtcu, pa ravno čas gripe bo...

Zdaj pa grem na MŠ imamo ravno psihologa- če bo taka kot prvi bo prav prišel user posted image . Ma hecam se- prvi je sedaj pravi angelček. Čakamo na naslednjo fazo.user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3138
21.11.2011 17:27:47   
trnuljčica
Ronja na našem koncu ima velikooo user posted image Legofer raztopino, ker jo boljše prenašajo kot tbl. Sicer pa kot je Beti napisala.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3139
21.11.2011 18:00:47   
Mistica
Ronja, kot je trnjulčica napisala-  tudi meni je predpisala Legofer sirup 2x/dan, a ker imam železo ravno na meji, je rekla naj se potrudim vsaj 1x/dan. In lahko rečem, da zaenkrat nimam nekih težav, nima izrazitega železnega okus, tudi zaprta (presenetljivo) nisem.

Trobentica - prejele sem pozabila odgovoriti glede nalepk - jaz bom samo deloma risala na steno, drugi del bodo nalepke in mi2 sva kupila take iz pene v Mercatorju (v Tehniki, videla pa sem jih tudi v Hipermarketih), videla sem jih v Rutarju, v BC, v Pikapolonici, v Ikei, ... skoraj gotovo jih imajo v Lesnini na Brdu ter seveda v številnih internetnih trgovinah (imam kar nekaj linkov shranjenih, povej, če želiš, da ti jih pošljem).

Pozdravček

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3140
21.11.2011 18:07:19   
Mistica
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica
Zgleda, da je tale naša pupika res ubogljivo deteuser posted image (me veseli, da me  posluša, ker v najstniških letih bo verjetno drugače). Sem bila danes na kontroli rasti v UKC in je od prejšnjega tedna še pridobila na teži in sedaj sploh več ne zaostaja. Mi je res odlegla, tale potrditev.user posted image Ker pri prvem je bilo vedno huje prvo 1 teden, pol 1,5, pol 2 tedna zaostanka,pol... ah skratka vedno slabše. Tale pa je v 5 tednih vse spravila notri.user posted image Zdaj bo očitno tale pupa  težja kot njen bratec ob porodu. Ker je ona po jusu, on pa je bil še pod jusom za pupe...user posted image

Sem pa dobila tudi izvid za Beta hemolitičnega streptokoka sk. B. Se je izkazalo, da mi intuicija še dobro služi. Sem itak slutila da bo +. Obstajata pa očitno 2 testa... Sem plačala 2x več kot je g domnevala- samo mislim da je fora v testu. Imam pa izdelano tudi občutljivost bakterije na antibiotik.

Sem pa to naredila bolj zato, da sem mirna in če slučajno brzinsko doma rodimuser posted image , dajo otroku zdravila. Sicer bo itak cr in je tole brez pomena.

trnuljčica - čestitke z moje strani glede pregleda! To je super! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Sem resnično vesela zate in za tvojo bebiko. Pridna punca! user posted image A si imela pregled v LJ? 
Glede streptokoka - tudi jaz bi tako naredila, saj tudi mene daje taka intuicija. Drug teden se bom dala testirat.

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 3141
21.11.2011 18:35:30   
miami10
Matkurja imaš ZS (glede sladkorne)
Sem pa danes govorila z edukatorico...rekla mi je naj se bojim visokih sladkorjev naj se pa ne boji dajati višjih doz insulina...in ker imam večje probele če zjutraj jem sadje, sva se dogovorili pa bom ukinila sadje in iz preventive šla nazaj na 6enot insulina, da ne bi padla v kakšno hipo...bomo vidli kaj bod rekli jutrišji izvidi...
me je pa opozorila da AGRUMI, bistveno bolj povišajo sladkor kakor ostalo sadje in sem ugotovila da dejansko ob jabolku nisem imela tako visokih vrenosti kot ob mandarini, danes pa je bil za tak skok kriva pomaranča...tako da če ima še katera problem...mogoče pomaranče ven...

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3142
21.11.2011 19:08:03   
vijolica2
Jaz imam dodaten test za sladkor v sredo (z 75g ali 100g cukra) in upam, na najboljše. Zaenrkat sem pa izključila vse sladko in belo moko.

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 3143
21.11.2011 20:16:25   
trnuljčica

A si imela pregled v LJ? 

Ne, v UKCMb.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3144
21.11.2011 20:22:39   
ronja
Žalostna.
- končno so dobili izvide - cuker rahlo povišan, jutri se moram naročit na diabetološko. Malo še vedno upam, da je slučajno tako, ker je pač tokrat drugačen test (niso prej jemali krvi in vmes, samo za spit so mi dali in potem vzeli kri), vseeno pa bi rada začela pazit in ne vem, kaj smem in česa ne. Smotano ful. Karkoli pojem, mam mal slabo vest, ker ne vem, če je to dovoljeno. vem, da ene še jabolka ne smejo, ker jim ta dvigne cuker... Ene ne smejo nič soli. Nimam več pojma. A smem kakav? Kavin jogurt? Vem, da ne smem sladkarij, samo vse ostalo, kar ni glih sladkarija, je pa sladko? Zaenkrat so mi sicer rekli, da mi ni treba nič pazit, da lahko malo pogledam na sladkarije, da se jih ne nažiram, ampak da sicer pa naj počakam na pregled v diabetološki. Jupi... Pa sem tako upala, da bom počasi konec s temi zdravniki.

- bolana: zato ne morem na plavanje. Pa tako se veselim tega, to je edina res moja stvar, ki jo imam, edinkrat, ko sem popolnoma fraj, brez otrok, brez skrbi, brez misli, kaj naj skuham, kaj je za porabit, kaj mam še za naredit, edini res čisto moj čas... Ampak si ne upam it, ker se mi zadeva že seli nižje na pljuča in tam se pri meni navadno začne pravo sranje (mam astmo in bolj občutljiva pljuča, če pride enkrat dol, pol sem gotova).

- pa še gospodinj ni na netu, se vrnejo šele čez 14 dni. To je najin thing - pon. zvečer da si to pogledava... Saj nič takega, samo vsega se je nabralo in bi rabila nekaj, da me pocarta... Lubi je na basketu, z malima se pa bockam, da naj pospravita, nekak ni kandidatovuser posted image .

ja, mistica, jaz do zdaj nisem mela nikoli problemov s cukrom - niti pri prvih dveh, niti pri tem na prejšnjem pregledu, so se še režali, da s takim izvidom, lahko jem pa res kar čem... Ampak očitno me mora še kaj najt... Zdaj čakam še na izvide urikulta, da vidim, če se lahko zmažem brez antibiotika... Pa spet laufanje okoli dohtarjev - jutri po napotnico h g., potem v diabetološko, potem spet verjetno po recept za ab... Grrrr! A še ne bo konec??? Madona se vleče!

srečanje: kdaj bo? Za ta teden nič ne obljubim, ker sem vsa bolna in vam ne bi naredila nič dobrega (jutri sicer grem na materinsko, ker bi rada ponovila fizioterapijo, so se mi trebušne mišice malo razmaknile, bi rada nazaj spravila... se bom pa usedla nekam na samo.

Morm it še enkrat cukr pit, ampak šele čez 3 tedne, ko imam ponoven pregled pri G.

Matkurja, daj se naroči prej, saj če so te poklicali, ti komot vpišejo not in se zmeniš v labu, da takoj prideš. Boljše prej vedet...

Zdej pa prosim vse tiste, ki imate gestacijski diabetes, če se kateri da, če mi lahko razložite, kako se prehranjujete, oz. kakšen link kjer je že vse napisano. Bi rada že takoj danes začela jest po dieti.

Podpis. Sicer pa predno boš šla na test, moraš jest normalno, sicer test ne bo pokazal realnega stanja, ampak tisto popravljeno, ki ga narediš s prehrano. Je pa dobro vedet, kaj je normalno. Sem namreč spraševala v čet. na pregledu, pa so mi tako razložili. Torej malo pred testom jej normalno, vsaj par dni.

beti, vem, kako delajo urikult, da morajo namnožit bakterije in da to traja (smo delali na faksu;), samo navadno traja še 1 dan več vse skup, zato, da pač pridejo še izvidi sem, vsaj po mojih izkušnjah.

Legofer? Ok, bom vprašala, meni je ponudila retafer ali pa nek ferin, mislim da ni aktiferin, to je mela Lejla, se pri nas ne dobi sirup.

me je pa opozorila da AGRUMI, bistveno bolj povišajo sladkor kakor ostalo sadje

Svašta! nikoli ne bi rekla, ko so tako kisli, sploh se mi ne zdijo tako sladki kot kaka banana ali kiku jabolko, recimo...

O streptokoku nimam pojma, v prejšnji nosečnosti mi je g. rekla, da test ni zaneslijv (je bila ona med tistimi, ki so testirali test), tako da se nisem odločila, samo v 3 letih so verjetno kaj izboljšali metode...

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3145
21.11.2011 20:24:41   
ronja
2x

< Sporočilo je popravil ronja -- 21.11.2011 20:35:26 >

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 3146
21.11.2011 20:42:22   
Kasija
ronja držim pesti, da ne bo sladkorja. pa impresionirana sem nad izvidi za bakterije v 2 dneh. jaz čakam že 10 dni pa ni še rezultatov. do poroda upam da izvem user posted image
pa mene je retafer tudi silil na slabost. pijem sirup čeprav je sladek. vsaj ne bruham.

dieta za sladkorno nehaš jest vse sladko, tudi recimo preverjaš vse napise na hrani - sladkor je v sadnih jogurtih, soku, ketchupu, kompotih, ipd., izločiš vse belo - vse iz bele moke: kruh, testenine, ipd. od sadja ne smeš presladko, recimo grozdje in melone. ostalo sadje je priporočljivo, najbolje se obnesejo jabolka in hruške. lahko ješ vso zelenjavo z izjemo krompirja (tega lahko samo dva manjša krompirja izključno kuhana z lupino) in vsa polnovredna živila - žitarice kot so ajda, proso, ipd. zmanjševati moraš tudi maščobe, ne pa jih izloćit. recimo kupuj posneto mleko in jogurt, lahko pa poliješ žličko olivnega hladno stiskanega olja po solati. izogibati se moraš rumenih sirov, beli kot mocarela recimo so boljši, ker imajo manj maščob. skuta z manj maščobe je super, mastna zadeva kot kisla smetana pa prepovedana. to je samo osnova. za zaresno dieto pa dobiš knjižico v kateri so tudi količine hranil določene v smislu npr. za malico x enot mlečnega in x enot sadja.
miami10 za agrume pa nisem vedela in sem veselo jedla mandarine zjutraj ob železu. pa sem se spraševala odkod sladkor. hvala!!!

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3147
21.11.2011 21:07:48   
urshek
No, da se javim. Sva doma, ampak po eni strani bi bilo bolje, da bi ostali v porodnišnici. Tam imaš le konstanten nadzor in če je kaj narobe, samo pocingljaš in pritečejo. Vedno je ginekolog na voljo, doma sem pa "sama". Je dobro, ker sem lahko z domačimi, ampak... No, se mi zdi da že kompliciram. Sem opazila, da se veliko pogovarjate o materničnem vratu - upam, da nisem katere prestrašila zdaj s s tem. Ni bil moj namen.
Ronja - upoštevam nasvet, tut piskra ne. :) zate pa držim pesti, da bo vse v redu.
Trobentica_ - midve pa se poznava. :) No, vsaj js vem, kdo si ti. Še moj te je ruknu, ko si se hotla usest. :P

Neposredna povezava do sporočila: 3148
21.11.2011 21:08:13   
ronja
kasija, saj še nimam izvidov, beti je govorila o 2 dneh, jaz jih nikoli nisem tako hitro dobilauser posted image . Dobila sem samo izvide za cuker test, to delajo v labu, saj samo sladkor v krvi zmerijo, ni glih neka znanostuser posted image .

Hvala za navodila glede diete. Torej vsi moji jogurti odpadejo, prav tako testenine (smrkuser posted image ), samo domače polonozrnate (kupljenih polnozrnatih ne spravim dol). isto verjetno riž samo polnozrnat... za krompir mi dol visi, to ne bo problem.

Za sadje bo pa bolj problem - tega pojem veliko... jabolko mi je ena govorila, da ga je smela samo polovico, da ji je ful cuker dvignilouser posted image . Na eni strani sem gledala, pa pravijo, da je melona ok, čeprav ti res dovolijo samo eno rezino, ampak če sem prav razumela, je to en serving, maš pa več servingov na dan - samo nisem ziher, če sem prav razumelauser posted image . ni mi čisto jasno, kako si po taki dieti sit... kaj pa potem sploh ješ? Jaz nisem sita od teh nesladkanih manjmastnih zadev. Zelenjavo imam zelo rada in je pojem vsaj od četrt do pol kile na dan (če šteješ bruto težo pa več kot pol kile), tako da to ni problem, samo samo od zelenjave jaz nisem sitauser posted image . Solato itak jem brez vsega, to ni problem.
A parmezan je dovoljen?

Torej, kaj lahko jem za zajtrk? Za kosilo bi še našla kaj, za zajtrk in večerjo sem pa bosa - ker navadno jem svoje sadne ali kavine (torej sladke) jogurte s sladkimi in nesladkimi kosmiči, vedno še kako sadje zraven, ni mi problem zmazat pol melone, recimo... Nekak se mi zdi, da bom hudo lačna... Od surove kolerabe in korenja jaz nisem sita, čeprav ni slabo za jest...

A smetana je čisto prepovedana - mislim tudi to, ko zabeliš omako in daš not 1 žlico?

kako pa je z domačimi pecivi? Če uporabim namesto sladkorja fruktozo (primerno manj), bi to šlo? Za kupljene sladkarije mi je bolj vseeno, itak jih ne pojem toliko, pa tudi se jim brez problema odpovem.

Za pokovko in corn flakes mi tudi ni jasno: eni pravijo, da ima to ful visok gi (montinjak, ma sestra knjigo na morju, pa jaz sem knjižni molj in moram vse prebrskat;), na enem linku je pa plain popcorn dovoljen. Fajn je, da bi imela kaj, kar mi napolni želodec.

hvala!

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 3149
21.11.2011 21:28:13   
Kasija
ronja mogoče je prvih par dni lakote da se navadi telo. potem si pa sit ker ješ na 3 ure in vedno po malo. jaz jem zjutraj polovico porcije cottage sira (tisti beli z malimi kuglicami, podobno kot skuta - lahko bi posneto skuto), paradižnik in začinim z začimbo po trenutni želji, pa žličko ali pol žličke olja. zraven popijem deci ali dva jogurta. alternativa je recimo prosena kaša v katero naribam ali narežem sveže jabolko. ali wasa kruhki, tanko namazani s svežim sirnim namazom in obloženi s kakšno zelenjavo. malica je jogurt 1,3 in manjše jabolko ter zraven tanek kos kruha, ki nima bele moke. kosilo recimo velika solata ali mešana popečena zelenjava z prelito žličko olja, kuhan krompir (kuhan z lupino), neko beljakovino - jaz ne jem mesa, torej recimo riba ali kuhano jajce. malica je spet manjši kos sadja in kruhek wasa. za večerjo pa spet obilo zelenjave, škrobni kupček nečesa - polnozrnatih makaronov recimo in beljakovine. recimo jed polnozrnati makaroni z zelenjavno omako s tuno in žličko olja. za nosečnice lahko še povečerjek jogurta s kosom kruha z malo masla. ampak jaz zadnjega ne prakticiram, to je samo če si potem ponoči lačen, kar jaz nisem.
ceklotna dieta je sicer bolj zapletena kot tole. ker moraš vse tehtat, da so količine prave. morajo biti v razmerju, da je vsega dovolj in ne preveč. pa lahko dodajaš v smislu - izbereš zjutraj avokado, ki je "zelenjava", ki že imam maščobe in potem odvžameš maščobe v naslednjem obroku. tako lahko daš žličko smetane vsake toliko v jed, ampak si moraš drugje odvzet. potem pa vsaj jaz sem lačna. ker recimo zeleno solato lahko ješ in ješ in ješ, pa ti ne bo dvignila sladkorja.

se opravičujem, ker smetim tole temo. bi poslala na zs, ampak je še ena spraševala podobno, pa sem dala kar sem.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?