ronja
|
Moj ima tudi večji trebušček pa ni g. nič omenil, da je karkoli narobe. Jaz tudi sumim malo na cuker, ampak prvič mi ni nič pokazalo. Se pa na veliko izogibam cukru. ja, mojo g. je najprej kar dvignilo. Potem se je hvalabogu malo obrnil in je lahko dobila lepši premer in je bilo boljše, vendar je bil še vedno nadpovprečen, ostale meritve pa pod povprečjem - čeprav je rekla, da ni majhen tudi sicer ne, samo da je pa telebajsek (citiram ). Mene je najprej skrbelo, da ni kaj drugega narobe kot cuker, čeprav tudi sladkorne res ne bi rada imela. Potem sem malo googlala, pa v glavnem se res samo ta diabetes omenja, tako da sem malo pomirjena. Ko je rekla, da naj bi mel že 1900 g, me je kr mal dvignilo - kako bom jaz to ven spravila , pa je rekla, da z lahkoto, ker je 3. No, bomo videli... O kaki lahkoti pri porodih glih ni bilo veliko govora pri meni;), čeprav imam lepe porodne izkušnje, samo vseeno bleče in ne bi mogla rečt, da je bilo lahko. Ampak ko bom do tja prišla (če bo pač dovolj časa počakal) in če bo dete ok, bom itak najsrečnejše bitje na svetu . Pri nas je tako, da daš kri po pregledu, pol pa če je kaj narobe, te pa pokličejo čez par dni. DO zdaj me še niso. pri meni so nekaj zamutili in sem morala it iskat izvide gor v lab. Potem me pa tam v labu ni pustila it domov, dokler izvidov ne vidi še kaka zdravnica, ker je baje štala. No, potem sem šla nazaj dol, moja je že nehala delat, sem jih dala sestri, da bi jih dala moji sestri naslednji dan, pa jih je sestra pogledala in rekla, da naj kar počakam, da me bo pogledala še una druga zdravnica, ki dela (tak da očitno je res precej povišano, sicer si ne bi dela delali, je bila polna čakalnica)... In potem mi je ta druga zdr. dala še ta drug test delat in sem vse skup naredila danes zjutraj. Trajajo pa ti testi 2 dni, ker delajo na mikrobiološkem inštiutu (again ) in traja, da pride vse sem pa tja. Za cuker pa je tako, da te v principu pokličejo, če je kaj narobe, ampak jaz bi rada vedela, ali lahko normalno jem, ali ne... ne bi rada delala štale svojemu otroku, tudi 1 dan več, zato ker pač ne bi vedela, ker še ne bi pogledali... hehe, pozabla verjetno ne bom vsega, ampak se bo pa vsekakor splačalo . Se počasi že prav veselim fantka . Najprej mi je bilo ful čudno - tko sem navajen punčk, pa take mamine mazice so, pa cukrčki, pa valjda sta mi lepši kot kirkoli fantek, itd... in si kr nekak nisem mogla predstavljat... Zdaj pa bolj ko razmišljam, več + vidim . Praktično za lulat dajat, pa ni treba tako zelo pazit zaradi infekcij (mislim pač nimaš kje pazit;), pa jajčnikov si ne more prehladit (zdaj skoz panično gledam, da ne bi kateri spodnja majca ven ušla, ko gremo ven - če se že matram z otroki, hočem še kakega vnuka kdaj, a ne? Hec - no, res bi mela kdaj kakega vnuka, ampak ju ne pazim zaradi mene, ampak zaradi njiju, da bosta lahko imeli otroke, če jih bosta hoteli - ker bi se glih požrla, da bi se zdaj kaj prehladili, pa meli kake posledice...) Aja, pa gestacijskega diabetesa fantki ne morejo dobit:). In baje se v puberteti punce zarotijo priti mamam, pa bo mogoče ok, da me bo vsaj kdo še prenašal