|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  125 126 [127] 128 129   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
21.11.2011 21:51:38   
ronja
kasija, problem pri meni v user posted image je to, da nisem lačna, ampak mi je samo slabo - namesto, da bi lačna ratala, mi rata slabo in kislina se mi dviguje in me zgaga peče. zato je par dni bit lačna hudo težko, ker bo to pomenilo bruanje... Ki se navadno zacilkla in smo tam...

če ti povem, kako je lubi komentiral tvoj jedilnik: "kako pa preživiš s temle? Mislim, tole je ok, če si nekje v vojni, samo tako normalno pa ni vzdržno..." Pa bi se kar strinjala z njim... Jaz pojem lih ene 5x toliko kot ti...

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 3151
21.11.2011 22:02:16   
Kasija
user posted image  hvala za razumevanje mučenja ta sladkih user posted image . ne vem, po nekaj dneh diete nisi več lačen. če veš, da je začasno. ne predstavljam si imeti sladkorne zares - na to raje ne mislim. saj boš  videla, mogoče je pa sploh nimaš in so skrbi odveč...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3152
21.11.2011 22:18:37   
trnuljčica
Vsem želim čimmanj težav tako ali drugače povezanih z nosečnostjo.user posted image user posted image user posted image

Ste mi pa dale misliti...Si bom za vsak slučaj sama preverila sladkor kar doma, saj imam aparat. Od mojega testa je že 2 meseca. Mala pa se pridno redi zadnji mesec... Jaz vseeno pravim, da me uboga.user posted image

Ronja počakaj na svetovanje. Sicer je res nek okvir itd, samo je včasih res individualno. Enim nekaj res visoko digne sladkor, drugim ne. Jaz  oz MM imam bolj izkušnje z inzulinom in  vodenjem sladkorne. Tisti,ki jo imajo dolgo lahko že na uč zračunajo koliko OH je na krožniku in si tudi če jejo zunaj zračunajo koliko enot inzulina to pride. Sam za to je treba čas...Sicer si tehtajo. Hb je  user posted image le dolga toliko kot je in si potem odrešen...
Drugače pa se MM izogiba grozdja, lubenice, tudi melone (čeprav manj), tudi zelo zrelim agrumom... Dostikrat pa je jabolka, naši, hruške so že tako... Ostalo si prebere na vsakem izdelku koliko OH je na 100 g. In izračuna.
In ja tiste recimo stisnjene riževe zadeve (ala za hujšatuser posted image user posted image user posted image - ko jih ženske kupujejo) so glede OH katastrofa- Mislim da preko 80 g na 100 g. Ena čokolada pa recimo 55. Tko da MM ko se mu zalušta raje poje kos črne čokolade. Nikoli si ne bi mislila, če mi ne bi pokazal etikete...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3153
21.11.2011 22:24:33   
trnuljčica
IZVIRNO SPOROČILO: ronja namesto, da bi lačna ratala, mi rata slabo in kislina se mi dviguje in me zgaga peče. zato je par dni bit lačna hudo

Jaz bi na tvojem mestu probala z Rupurutom, Rutacidom... Ker ti opisuješ težave s kislino. Zaradi katerih očitno posledično ješ... Samo to ne bo vedno šlo pri SB.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3154
21.11.2011 22:45:28   
coca cola
Oddala papirje na CSD, morajo mi v službi še izpolnit, je rekla da naj samo prinesem do konca decembra. Naslednji mesec pa še dobim nakazan denar (namesto paketov).

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3155
21.11.2011 22:48:15   
ana.nunez25
zares socustvujem z vsemi ki morte tole dieto furat...jst si sebe ne predstavljam sploh...bi umrla od lakote(sm kr zbercna kar se tice hrane) in res loh recem samo hvala bogu da mi ni treba prakticirat kj tazga...

lih uceri me je sestra uprasala ce bom zarad dioptrije mogoce mela CR..me je kr mau ustrasla, ampak ker nimam tok visoke (-4,5) sm rekla da dvomm..in sm pol tut tuki zasledila komentarje o tem in potrdila to kar sm sama misnlauser posted image

drugac pa nc posebno novga..jutr grem verjetno do sestre po oblekice, kosek za spat in ostalo, tko da usaj kj zacnem pripravljat..k nimam kj druzga za pocet zdj k sm doma, da se usaj mau zaposlim
pocas bom mogla tut nabavt kar se manjka od higienskih stvari, k ze zdj me mau zdela ce predolg hodm okol..kaj sele bo..

sm pa dons zacela 33.teden, tko da se mal pa bo user posted image ...pa se 5.tednov pa bo ocka tukiuser posted image komi ga ze cakam

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 3156
22.11.2011 7:52:39   
Janchek81
Punce ... včerj sm bla u Leclercku ... če katera še nima kupljenih flašk ima Leclerk 7 delni komplet flašk in dudk za 14€ in so res super ... so pa za uporabo otroka do 1 leta user posted image user posted image

(odgovor članu ana.nunez25)
Neposredna povezava do sporočila: 3157
22.11.2011 7:58:17   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: miami10

Matkurja imaš ZS (glede sladkorne)
Sem pa danes govorila z edukatorico...rekla mi je naj se bojim visokih sladkorjev naj se pa ne boji dajati višjih doz insulina...in ker imam večje probele če zjutraj jem sadje, sva se dogovorili pa bom ukinila sadje in iz preventive šla nazaj na 6enot insulina, da ne bi padla v kakšno hipo...bomo vidli kaj bod rekli jutrišji izvidi...
me je pa opozorila da AGRUMI, bistveno bolj povišajo sladkor kakor ostalo sadje in sem ugotovila da dejansko ob jabolku nisem imela tako visokih vrenosti kot ob mandarini, danes pa je bil za tak skok kriva pomaranča...tako da če ima še katera problem...mogoče pomaranče ven...

Najlepša hvala.

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 3158
22.11.2011 8:06:19   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: urshek

No, da se javim. Sva doma, ampak po eni strani bi bilo bolje, da bi ostali v porodnišnici. Tam imaš le konstanten nadzor in če je kaj narobe, samo pocingljaš in pritečejo. Vedno je ginekolog na voljo, doma sem pa "sama". Je dobro, ker sem lahko z domačimi, ampak... No, se mi zdi da že kompliciram. Sem opazila, da se veliko pogovarjate o materničnem vratu - upam, da nisem katere prestrašila zdaj s s tem. Ni bil moj namen.
Ronja - upoštevam nasvet, tut piskra ne. :) zate pa držim pesti, da bo vse v redu.
Trobentica_ - midve pa se poznava. :) No, vsaj js vem, kdo si ti. Še moj te je ruknu, ko si se hotla usest. :P

Lej, če ti je boljše v bolnišnici, pa pejdi pojamrat h ginekologu, da se slabo počutiš in te bodo dali v bolnišnico. A si bila v PO?

(odgovor članu urshek)
Neposredna povezava do sporočila: 3159
22.11.2011 8:10:33   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

kasija, problem pri meni v user posted image je to, da nisem lačna, ampak mi je samo slabo - namesto, da bi lačna ratala, mi rata slabo in kislina se mi dviguje in me zgaga peče. zato je par dni bit lačna hudo težko, ker bo to pomenilo bruanje... Ki se navadno zacilkla in smo tam...

če ti povem, kako je lubi komentiral tvoj jedilnik: "kako pa preživiš s temle? Mislim, tole je ok, če si nekje v vojni, samo tako normalno pa ni vzdržno..." Pa bi se kar strinjala z njim... Jaz pojem lih ene 5x toliko kot ti...

Jaz pa komot preživim s temle. Samo ne v nosečnosti, ko mi polno stvari ne paše.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3160
22.11.2011 9:14:21   
miami10
Ronja-ti pošljem ZS, kot včeraj matkurji...in če ti karkoli ne bo jasno me prašaj...
definitivno pa se ti ni treba odpovedat jogurtom! Ker če je napisana enota mleka to pomeni ali 2dl mleka ali 2 dl jogurta je pa res da ne sme bit sadni!

lp

p.s. Matkurja mislim da sem ti še 1x poslala isti tekst, ker sem samo skopirala in poslala, namesto da bi ga poslala Ronji...zmedena jst :)

< Sporočilo je popravil miami10 -- 22.11.2011 9:17:38 >

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3161
22.11.2011 9:24:14   
Janchek81
miami10 zvedla sem, da danes žal ne bom mogla pridt, ker ne bomo v nedeljo delali ampak bomo danes pa jutri mal podaljšali .... tko da si kr lepo pridno zapiši in mi pol poročej user posted image
Kaj pa srečanje? Ti prideš? user posted image

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 3162
22.11.2011 9:41:29   
miami10
Janchek bom poslušala s 4 ušesi user posted image in ti seveda javim, močno upam da ne bomo predolgi ker sicer ne bom mogla bit do konca k mam še dr. popoldan...
srečanje načeloma pridem če mi kaj ne vskoči...pa mislim da mi ne bi smelo...

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 3163
22.11.2011 9:43:34   
Janchek81
miami10 no nima ti kej vskočit user posted image  Petek 25.11. ob 17h Kolosej .... sej se midve lahko dobiva k se že poznava pa greva pogledat kakšne so te naše nove souser posted image  .. če bojo pa grozne greva pa same2 mal po šopingu user posted image user posted image user posted image  *heeeecam*
Ja dons pa le pridno poslušej ... pa čim manj klepetat .. no sej dons nimaš s kom k včerej je una pred nama že začela mal z očmi zavijat pa kr neki se je hotla usajat user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 3164
22.11.2011 10:20:44   
Kristyz
Ko vas takole prebiram res sočustvujem z vsemi, ki imate težave s sladkorjem user posted image user posted image user posted image si sploh ne predstavljam, da bi morala tako pazit, saj že tako mi polovica stvari še vedno smrdi in jih ne jem.....PAZITE NASE souser posted image

Glede materničnega vratu in meritev trebuha....meni ni to še nikoli nič pomeriluser posted image user posted image  tudi prvič mi ni nikoli izmeril trebuha in tudi UZ sem imela samo na začetku, 20 teden in tam nekje v 36 tednu enkrat. Pri tej nosečnosti sem imela še enega dodatnega sedaj v 30 tedni, ker je imel prvorojenec samo 2600g.
Je pa res da me v prvi nosečnosti tudi ni dal na cukr test in tudi sedaj me ne bi, če ne bi vprašala oz. rekla.....

Drugače sem OK - "odštevam sitno dneve" - še dva tedna in 3 dni službe.....komaj že čakam.
Iz podstrehe sem zvlekla že cunje, da jih bom potem začela počasi prat in likat, voziček je ready, posteljica tudi, samo oblečem jo še!
Za prvega sina iščem kakega dojenčka za sposodit ali pa bom sedaj kakega kupila (ne preveč dragega), da bova skupaj previjala.user posted image

Tudi sama bi se vam pridružila na FB....a mi lahko ena pošlje - Tina Zupančič LJ - ta pofarbana na blond

Neposredna povezava do sporočila: 3165
22.11.2011 10:28:51   
Janchek81
IZVIRNO SPOROČILO: Kristyz

Ko vas takole prebiram res sočustvujem z vsemi, ki imate težave s sladkorjem user posted image user posted image user posted image si sploh ne predstavljam, da bi morala tako pazit, saj že tako mi polovica stvari še vedno smrdi in jih ne jem.....PAZITE NASE souser posted image

Glede materničnega vratu in meritev trebuha....meni ni to še nikoli nič pomeriluser posted image user posted image  tudi prvič mi ni nikoli izmeril trebuha in tudi UZ sem imela samo na začetku, 20 teden in tam nekje v 36 tednu enkrat. Pri tej nosečnosti sem imela še enega dodatnega sedaj v 30 tedni, ker je imel prvorojenec samo 2600g.
Je pa res da me v prvi nosečnosti tudi ni dal na cukr test in tudi sedaj me ne bi, če ne bi vprašala oz. rekla.....

Drugače sem OK - "odštevam sitno dneve" - še dva tedna in 3 dni službe.....komaj že čakam.
Iz podstrehe sem zvlekla že cunje, da jih bom potem začela počasi prat in likat, voziček je ready, posteljica tudi, samo oblečem jo še!
Za prvega sina iščem kakega dojenčka za sposodit ali pa bom sedaj kakega kupila (ne preveč dragega), da bova skupaj previjala.user posted image

Tudi sama bi se vam pridružila na FB....a mi lahko ena pošlje - Tina Zupančič LJ - ta pofarbana na blond

Jaz sem te dodala, sam zdj pa ne vem a si taprava al ne, k sta dve pofarbane blond Tine Zunačič iz LJ user posted image

(odgovor članu Kristyz)
Neposredna povezava do sporočila: 3166
22.11.2011 10:29:15   
Mistica
Ronja-ti pošljem ZS, kot včeraj matkurji...in če ti karkoli ne bo jasno me prašaj...
definitivno pa se ti ni treba odpovedat jogurtom! Ker če je napisana enota mleka to pomeni ali 2dl mleka ali 2 dl jogurta je pa res da ne sme bit sadni!

lp

Sicer se nočem vmešavat v temo o kateri nimam izkušenj, a bi vseeno rada nekaj vprašala, ker me je zadnjič nekdo malo zmedel (mogoče upravičeno). Sem pa poznavalec Montignacijeve metode in živil z nizkim GI. Mučijo me NAVADNI jogurti in sladkor oz. OH v njih. Pred sabo imam SPAR-ov LCA probiotični tekoči jogurt, kjer je navedeno, da 100g vsebuje 3,8g OH, od tega 3,8g sladkorja. Kaj recimo to pomeni za "sladkorno dieto"- je to polno sladkorja ali ne? Pogovarjate se tudi o smetani (predpostavljam, da kisli) in sem šla preveriti tudi SPAR kislo smetano, ki ima skoraj čisto isti podatek o OH kot zgoraj navedeni LCA jogurt, in sicer 100g vsebuje 3,9g OH, od tega 3,8g sladkorja. Torej če je jogurt ok, je potem tudi smetana? user posted image Seveda pa je ogromno OH v sadnih jogurtih - SPAR sadni jogurt ima npr. 13,8g OH v 100g jogurta, tako da tu je jasno, da je prepovedan.
Tema me namreč zanima, čeprav upam in kot kaže mi ne bo potrebno it na kak dodatni odvzem krvi za sladkor.
Vsekakor pa vse pohvale puncam, ki se držite diete user posted image

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 3167
22.11.2011 10:29:35   
Kristyz
aja pa vedno pozabim vprašat - otroški dodatek - kako do njega?
Sedaj nismo bili upravičeni, saj smo za nekaj malega presegali znesek.....sedaj ko bomo 4 pa verjetno bomo opravičeni.

Pa za tiste iz LJ - kako je z znižanim plačilom vrtca? - 4 član se rodi januarja in vloge se oddajo do decembra???? a katera to ve??

Hvala za pomoč

(odgovor članu Kristyz)
Neposredna povezava do sporočila: 3168
22.11.2011 10:31:45   
Kristyz
IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

Jaz sem te dodala, sam zdj pa ne vem a si taprava al ne, k sta dve pofarbane blond Tine Zunačič iz LJ user posted image

Sem ta prava in sem potrdila....Hvalauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3169
22.11.2011 10:34:03   
miami10
Janchek...ma una tm spredi nej se briga zase...mi je od štarta antipatična...
sicer pa srečanje bomo uskladil...sicer pa ne bomo do 20h, tko da pridem...morm pol v Celje...
Evo ravnokar dobila nov aparat za pikanje...sej ne vem a nej bom vesela al ne user posted image

Mistica-navadni jogurt lahko jemo...ker če boš pogledala na mleko 4,6 OH in vsi so sladkorji...tudi kislo smetano lahko dodajamo ampak kisla smetana paše pod maščobe...ker ima veliko vsebnost maščobe...ker je tudi tako-vsaj nam so rekli če zjutraj piješ jogurt/mleko 3,2 potem ti 1e maščobe ne pripada, če pa imaš mleko/jogrt 1,6 ti pripada enota maščobe..seveda to ni žlica olja...lahko je maslo ali tudi kisla smetana-ki sta sicer manj priporočljiva od npr lešnikov in mandljev...
Je pa tako 5g sladkorja je 1 žlica oz. 1 vrečka ki jo dobiš pri kavi...malo za orientacijo...zato tudi ne smemo pit vode z okusom ker ima noro sladkorja...tudi v kruhu je sladkor, ampak ponavadi ni navedeno nikjer koliko OH in koliko sladkorjev...upam da sem ti malo pomagala razumet...
lp

< Sporočilo je popravil miami10 -- 22.11.2011 10:41:32 >

(odgovor članu Kristyz)
Neposredna povezava do sporočila: 3170
22.11.2011 10:34:27   
Janchek81
Kristyz no lepo da sm pravo kliknla in dodala v skupino Januarčki 2012 user posted image

(odgovor članu Kristyz)
Neposredna povezava do sporočila: 3171
22.11.2011 10:36:10   
Janchek81

Janchek...ma una tm spredi nej se briga zase...mi je od štarta antipatična...
sicer pa srečanje bomo uskladil...sicer pa ne bomo do 20h, tko da pridem...morm pol v Celje...
Evo ravnokar dobila nov aparat za pikanje...sej ne vem a nej bom vesela al ne user posted image

Odvisn ane .. a je ta kej lepši, kej manj boli, je kj bolši? user posted image  praktičn pa res ne ve več človek a bi se smeju al joku user posted image
No u petk pol maš da prideš user posted image  

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 3172
22.11.2011 10:42:42   
miami10
Nič ni lepši..isti je...sam da delauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3173
22.11.2011 10:42:49   
coca cola

aja pa vedno pozabim vprašat - otroški dodatek - kako do njega?
Sedaj nismo bili upravičeni, saj smo za nekaj malega presegali znesek.....sedaj ko bomo 4 pa verjetno bomo opravičeni.

Pa za tiste iz LJ - kako je z znižanim plačilom vrtca? - 4 član se rodi januarja in vloge se oddajo do decembra???? a katera to ve??

Hvala za pomoč

Meni je na CSD rekla, da se otroški ureja po porodu

(odgovor članu Kristyz)
Neposredna povezava do sporočila: 3174
22.11.2011 11:00:46   
urshek
Matkurja -  če so me poslali domov počivat, potem je vse v redu (pač, kolikor mora biti) in je samo od mojega počitka odvisno, jaz pa itak paničarim, čeprav ni treba. Kar lahko pa tam tako kot doma. Ginekologinjo in ZD imam pa čez cesto, če bi se slučajno začelo kaj dogajati. Sem se sprijaznila s tem, da morem počivat in da me tudi umazana posoda ne sme dvignit iz postelje. :)
janček - mislim, da lahko mene črtaš za srečanje.
Tiste punce, ki imate cukr - user posted image , ker se držite take prehrane. Sploh v nosečnosti, ko se nam marsičesa lušta.

< Sporočilo je popravil urshek -- 22.11.2011 11:01:42 >

(odgovor članu coca cola)
Neposredna povezava do sporočila: 3175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  125 126 [127] 128 129   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  125 126 [127] 128 129   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?