beti 1
|
Uff, ste ble pridne s pisanjem, ko nisem imela časa spremljat. FB: upam, da ne boste zdaj vse tja pobegnile, kot so na nekaterih ostalih debatah, jaz sem nostalgično vezana na RR, fb mam bolj po sili razmer. vijolica 2: tebi so glede na opisano delal enak test kot meni, presejalni, ne prav OGTT. Dobiš 50g glukoze, tista 60 zraven glu, pa je verjetno časovna vrednost 60 min. Meni je že tako dolgo nazaj to delala, da sem pozabila zgornjo še dovoljeno vrednost, ampak glede na to, da imaš H zraven je očitno previsoka. Verjetno te čaka še OGTT. Janchek: lahko neseš sama, jaz sem tudi 2., papirje mora očka oddat najkasneje 30 dni pred PDP, datum nastopa očetovskega dopusta pa sporoči naknadno po rojstvu. Priznanje očetovstva urejaš na CSD, v materinski je nam rekla, da lahko tudi na upravni enoti, pa nisem še za nobeno slišala, ki bi tam urejala. Če se prav spomnim iz debat je to poseben obrazec, ki pa ga majo samo na CSD in ga ne moreš prej izpolnit. Aspirator: jaz sem že pri drugem uporabljala tega: http://www.diafit.si/index.php/produkt/product/aspirator-diafit.html Je zdržal vsaj 3 leta, potem se je mali končno naučil pihniti. Meni je bil zelo všeč, ker je prenosen, povsod ga lahko vzameš s sabo, baterij tudi ne pokuri ne vem koliko, ima različno velike nastavke za v nosek, čiščenje je ultra preprosto, pa še torbico za prenašanje dobiš zraven. Starega sem na žalost vrgla proč, ker mi ni bilo za ga dajat drugim (čeprav ni problem sterilizirat problematičnih delov) iz higienskih razlogov, tako da sem si sedaj kupila novega, ker so imeli v Lekarni Ljubljana akcijo, sem ravno gledala na net, tam jo zgleda imajo še. Posteljnina: to je ena od stvari, ki jo še imam. Tudi meni ni jasno, zakaj je vedno zraven povšterček in prevleke zanj, če pa donošeni otroci tega ne smejo uporabljati. Veliko bolj prav tu pridejo tetra plenice, sploh če malo bolj poliva, ali pa ko je prehlajen (si znajo že kmalu sami nosek obrisat v posteljnino), tetrico raztegneš čez zgornji del posteljice, po možnosti tako na veliko, da je ne razgrne, ko gia z rokicama (ko je večji) in potem enostavno samo to menjaš, če je treba tudi po vsakem spanju. Moja 2 sta dobila povštre pred kakim letom, mlajši zato, ker je sicer redno imel pod glavo plišaste igračke s katerimi spi, starejši pa zato, ker je hotel imeti isto. Mlajši praviloma dejansko spi na blazini, starejši jo ima pa vsepovsod, samo pod glavo ne. ležalniki: jaz sem ga imela od ABC design, je šel do ravnega. Drugače pa jaz ne šparam besed, če rabim kaj vedet o otroški opremi. Grem kar v Smrkolina ali pa v BC vprašat oziroma pogledat, da se lažje odločim. Glede na starost, za katero so ležalniki namenjeni bi bilo edino smiselno, da gredo vsi v vodoravni položaj, ne omogočajo pa ležanja na ravni podlagi, ki je po mnenju pediatrov edino primerno za res dober razvoj hrbtenice, tako da naj jih tudi ne-bi uporabljal npr. za spanje namesto v posteljici. V skrajni fazi je za kratek čas ustrezen nadomestek tudi jajčka, če je že sicer ne uporabljaš veliko.
|