|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
17.11.2011 9:02:11   
coccinella
Hey hey souser posted image !

wooowww 50 evrov za bris.....me prav zanima, zakaj takšne ralike v cenah. Ker 12€ ali pa 50€......

ronja kakšno pa je to spiranje noska? Mislim ali je kaj posebno. Ker jaz tamali spiram nosek kar z temi ampulcami od niveje in to vedno ko kaže malo na prehlad ali pa da ima poln nosek. Včasih mi kar sama reče user posted image

paket jaz se bom tudi tokrat odločila za denarno izplačilo. Pri Mazviti pa sem vzela e-paket, ker se mi je zdelo bolj praktično in sem tako lahko kupila stvari, ki sem jih še potrebovala.

papirji CSD evo tudi mi imamo uštimane papirje (od očetovstva pa do porodniškega dopusta) user posted image

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 2926
17.11.2011 10:07:29   
beti 1
Miami10: pogosto je težje sebe špiknit kot, druge, sploh, če si kdaj videl koga, ki je imel hudo hipoglikemijo, ali pa jo celo sam doživel, tako da te razumem, da ti je težko. Ali ne obstaja tudi možnost, da si daš inzulin v stegno? Vem da sicer najbolj priporočajo trebuh, ampak psihično je mogoče lažje v stegno.

Spiranje nosu po ORL navodilih: Upam, da ne zamerite, če vam odgovorim kar jaz. Otrok ima glavo postrani, ne leži na hrbtu (mu ne zateka FR navzdol in mu ni treba požirati), potrebna količina za eno nosnico je 2dcl (jaz ponavadi porabim 1dcl za vsako otroško nosnico). V zgornjo nosnico daš nastavek stekleničke, ki mora imeti zaobljene robove, da ne poškoduje sluznice, greš samo toliko v nosnico, kot je nujno potrebno, da ne teče vse mimo in potem stiskaš stekleničko, dokler dejansko ne priteče tekočina iz druge nosnice (ob prehladu so zraven seveda tudi šmrklji, bljak). Postopek ponoviš še na drugi nosnici. Nekateri priporočajo z glavo nagnjeno naprej. Mi to delamo nad umivalnikom v kopalnici. Plastične stekleničke, ki se jih da zadosti dobro stisniti, da iz njih res priteče in ne samo kaplja, imajo v Sanolaborju za bolj kot ne simbolno ceno, preverjeno prenesejo tudi pomivanje v pomivalnem stroju.
Novorojenčki: ker bodo naši user posted image  rojeni pozimi, in jih ima veliko sorojence verjetno tudi ta nasvet ne bo odveč. Naš drugi je imel v starosti 10 dni bronhiolitis in zato pristal na neonatalnem oddelku pediatrije v Ljubljane. Ker je imel ob vsem tudi zelo zamašen nos, sem se imela priliko naučiti izpiranja nosu pri čisto majhnih user posted image . Tam imajo elektronske aspiratorčke, jaz sem si kupila baterijskega, primeren je v bistvu katerikoli, ki stalno oziroma vsaj dovolj dolgo vleče. Za novorojenčke pride bolj prav fiziološka od Niveje, ker ima res majhen nastavek na koncu, tako da jo lahko spraviš v malo nosnico. user posted image  poležeš na hrbet, v eno nosnico stiskaš fiziološko, hkrati pa na drugo nastaviš aspiratorček, ki fiziološko z vso sluzjo lepo potegne ven. Če delaš sočasno fiziološka sploh ne pride do grla, čeprav user posted image  leži na hrbtu. Seveda se to dela pred in ne po dojenju oziroma hranjenju.  Če je v nosnicah veliko zasušene sluzi se splača kako minuto prej v obe kaniti par kapljic FR, da omehča sluz in šele potem izpirati. Jaz sem mlajšemu na ta način čistila nos do nekje 3 let, ker se nikakor ni znal naučiti pihniti. Ob tem, da je bil prve 3 leti preko zime praktično nonstop prehlajen še ni potreboval antibiotika za nos, po izpiranju se je veliko lažje dojil in tudi lepše zaspal. Tudi tistim, ki boste imele prvorojenca priporočam, da si nabavite dober aspirator za nos (variant je veliko), saj zelo olajša življenje ne samo prehlajenemu user posted image , ampak tudi vsem okoli njega. Se pa vsaj od začetka ni mogoče izogniti glasnemu protestiranju proti čiščenju nosu. Kasneje, pa kar kmalu sami pogruntajo, da se splača malo potrpeti, ker potem vsaj nekaj časa nosek funkcionira, kot mora.

CSD: sicer mam res rok, proti koncu januarja, pa se mi zdi, da sem praktično edina tu gori, ki tega še nima urejenega. user posted image  Grem zdaj rihtat.

(odgovor članu coccinella)
Neposredna povezava do sporočila: 2927
17.11.2011 10:23:07   
Anonimen
se opravičujem ker vdiram v vašo temo
če ne zamerite vam dam še jaz nasvet za izpiranje nosu. Res je, da dokler ni pri otroku težav z pogostimi vnetji ušes, in ne pristaneš na ORL, starši ne vemo kako se pravilno izpira nos.
Naša je imela pogosta vnetja ušes, od takrat dalje redno zjutraj in zvečer, tudi ko je zdrava, čistimo nos s fiziološko. Najprej sem uporavljala navadno, 20ml brizgo. FR sem ji brizgnila v nos, tako da je na drugi strani priteklo ven. Kadar je močno prehlajena pri enem čiščenju porabimo tudi 3 -4 dcl FR. Poleti pa sem v eni trač reviji videla reklamo za to in sedaj uporabljamo to flaško.
ronja - me samo zanima katere so te bolje / slabše fiziološke raztoine, kakšna pa je razlika?

(odgovor članu beti 1)
  Neposredna povezava do sporočila: 2928
17.11.2011 10:41:58   
soncnica28
Ravno včeraj sem govorila s svakinjo, ki ji je test za steptokok delal Trampuš v LJ in je najprej tam pustila 60 €, potem pa, ko so dobili rezultate, da je test negativen, so ji 30 € vrnili nazaj. Če bi bil pa pozitiven, pa ji ne bi nič vrnili. Tko da očitno so cene zelo različne. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2929
17.11.2011 10:55:57   
Kasija
Dobro jutro! No, sicer ni več jutro, ampak rr ni delal, pa sem spustila svojo jutranjo rutino prebiranje foruma in bom zdaj nadoknadila user posted image .

Tale rr bo kmalu rabil policaja za male oglaseuser posted image . A vas to nič ne moti? Mislim v čem je fora, da ti direktno na temi prodajajo vse sorte. Saj obstaja rubrika mali oglasi, pa bom šla tja, če bom kaj rabila. Tako nasilno vdiranje v temo se mi zdi tole prodajanje. Sem postala še bolj pozorna na to, ko mi je kolega razlagal, da je delal na firmi, ki je prodajala uz in je imel med drugim nalogo redno prebirati vse mamaste forume, kjer se je pojavila kakšna omemba uz. nisem prej nikoli razmišljala o tem, koliko lahko naše klepetanje kar tako pomeni za preverjanje izdelka in morebitno trženje. Ena mlada anonimna mamica priporoča... ja pa jade user posted image  priporočilu verjamem, če ni anonimno in lahko potem pogledam, kaj drugega še piše ta mlada mamica.

Danes sem dobila bolniško. Neverjetno, cel teden pred porodniško. No ja, sem zelo vesela, ker si ne predstavljam v tejle fazi in počutju vozit v službo vsak dan. Še vedno pa nimam rezulatov testiranja na vrsto bakterije. Upam, da bo pred porodom user posted image  Bi bilo lepo vsaj vedet, kaj mi je.

beti1 hvala za pojasnilo izpiranja noska. Jaz sem precej nerodna, pa si kar ne upam poskusit. Imam pa aspirator, ki se da na sesalec, in s tistim mi je lažje. Ampak to je za dojenčke, oba starejša že sama pihneta.

(odgovor članu soncnica28)
Neposredna povezava do sporočila: 2930
17.11.2011 11:04:33   
Janchek81

Tiste ki ste ze oddajale na CSDju me neki zanima in sicer:
- obrazec s-1/1 VLOGA MATERE ZA UVELJAVITEV PRAVIC OB ROJSTVU OTROKA
Zanima me sicer a je treba izpolniti tudi del kjer piše UVELJAVLJAM PRAVICO DO PORODNIŠKEGA DOPUSTA IN PORODNIŠKEGA NADOMESTILA? in UVELJAVLJAM PRAVICO DO DOPUSTA ZA NEGO OTROKA IN VARSTVO OTROKA IN NADOMESTILA ZA NEGO IN VARSTVO OTROKA?
Mal mi je čudn zakaj bi ta del ubistvu izpolnjevala, glede na to, da obrazec s-1 itak delodajalec izpolni in ga dodas zraven, kjer pač piše kok dobiš porodniškega izplačila.

Hvala za odgovore user posted image

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2931
17.11.2011 11:11:08   
beti 1
Janchek81: izpolniš vse, kar se da, saj višino nadomestila ti bodo itak oni izračunali, če boš pa oddala neizponljeno ti pa ne bo pripadalo. Birokracija pač. Mogoče mislijo, da bodo na tak način kaj prišparali, ker se komu ne bo dalo uveljavljati. Če hočeš izkoristiti nekaj, kar ti po zakonu pripada, moraš v naši državi to zahtevati, nič ne pride samo od sebe. user posted image

Tiste, ki pričakujete/mo 3. user posted image : ali veste, da vam po rojstvu pripada dodatek za veliko družino? Link do obrazca je že pod seznamom, ki ga vestno ureja Misticauser posted image .

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 2932
17.11.2011 11:14:30   
Mistica
Ojla!

beti 1 - najlepša hvala za vsa pojasnila glede gibov (tudi meni ni bilo jasno kaj se šteje kot gib). Sicer so pa nam rekli v MŠ, da naj bi čutili 10 gibov v 12-ih urah, niso rekli točno recimo od 8 do 20h kot piše v nekaterih knjigah. Sicer pa meni G ni nič omenila, da jih moram beležit ali štet, me samo vpraša koliko je bebi aktiven. Mislim, da bi bilo preveč panike, če bi vsak točno štela in potem letela v P, če je user posted image čutila 6x in ne 10x. No, tako je moje mnenje. Je pa lahko eden od vzrokov za začetek poroda tudi odsotnost gibov, tako da je tole potrebno vsekako spremljati, da ga čutimo na vsaki 2 uri recimo. Če ne pa nekaj sladkega v usta in na levi bokuser posted image
Hvala tudi za pojasnilo glede izpiranja noska, sem si ga kar shranila.

miami10 in pathra -
jaz tudi ne bi zaupala tem kruhom iz trgovin. Jaz si včasih spečem pirin kruh brez kvasa, če želita vama lahko pošljem recept, je zelo enostaven in full dober.

Lep dan vam želimuser posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2933
17.11.2011 11:14:40   
trnuljčica
Beti tudi jaz sem delala tako. Sočasno FR+ aspiriranje pri dojenčku. Pa tja do letos, ko se je naučil pihnit. Pa je kljub temu poleti, ko je bil prehlajen prišel in prinesel FR, ter rekel da moramo uporabit sesalec, ker ne more dihati skozi nos. Potem ga je sam vžgal, si nastavil nastavek na nos... Ma je posrečen.user posted image
Aja nujno obvestilouser posted image : naš mali je očitno šel skozi fazo dreeeeetja  za vsako figo (že ca 2 tedna naza se je končala). Upam, da se ne vrne.user posted image

Sedaj ima fazo nenavadne pridnosti (zanj) in občutljivosti in sem ugotovila, da ga je grozno strah(pove), da bom šla...(v P). Se mi je zadnje tedne zbujal vsako noč jokajoč, da hoče mamico. Nakar ugotovim, da je kriva ena knjigica, kjer oči odpelje mamico in se vrne srečen, ker se je rodila Lučka. Ko sem postala pozorna, kaj bi ga mučilo sem ugotovila, da dobi ogromne očke, ko to bereva pred spanjem in sem jo ukinila. Sedaj spi, sam je resss občutljiv. Zadnjič mu omenim, da morah k dr (ker mi je tik pred zdajci  spremenila  kontrolo in sem si morala zrihtat varstvo za čez 3 ure) in je dobil kar solzne očke, ker je božček mislil, da krem v P.user posted image

A ima katera nasvet? Ker vem, da bo 1 mes po porodu zopet kriza in zbujanje. Saj bom notri vsaj 6 dni (cr). Isto je bilo januarja po moji hospitalizaciji in nato sp. splavu(5 dni). Zbujal se je točno 1 mesec vedno isto uro, neutolažljiv, pa sem bila že doma. Potem se je kot pomiril oz ugotovil, da sedaj ne grem več nikamoruser posted image

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 17.11.2011 11:20:39 >

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2934
17.11.2011 11:18:04   
Mistica

user posted image

PDP
nick, starost, število 
user posted image , število user posted image , naslednji pregledi, morfologija, kraj, user posted image ali user posted image ali user posted image , Porodnišnica

25.12.11.

Kasija, 33, 3, 2, ?, ?, LJ, user posted image , Postojna

1. 1.
2. 1.
**Nelly**, 24, 1user posted image , 0user posted image , 25.11., 29.8., MS (okolica), user posted image , MS
Glamur 11, 31, 1user posted image , 0user posted image , 19.11., ?, ?, NM

3. 1.
Trinita, 31, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?

4. 1.

Mistica, 26, 1user posted image , 0user posted image , 21./29.11., 23.8. ?, user posted image , Postojna
Tadea, 20, 1user posted image , 0user posted image , 8.11., 16.8, Krško-Sevnica, Brežice
n€na, 31, 5user posted image , 1user posted image , 1.12., 30.8., Izola, user posted image , Celje/ Izola
diana79, 32, ?user posted image , 0user posted image , ?, ?, Krško, user posted image , Brežice

5. 1.
mopsy, 26, 1user posted image , 0user posted image ,  ?, ?, ?, user posted image & user posted image
valentinčica30 , 33, 4user posted image , 3user posted image , ?, ?, Bela Krajna, Novo mesto
Noseča babi, 40, 4user posted image , 3user posted image , ?, 2.8., LJ

6.1.
kokosh,
25, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?, user posted image , Lj
presrecna*, 28, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, MB, user posted image , Maribor
soncnica28, 32, 1user posted image , 0user posted image , 7.12., 20.9., Sodražica, Trbovlje
pinia30, 30, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, Domžale, user posted image

7.1.
Srečica17, 43, 3user posted image , 1user posted image , ??, ?
katra55, ?, 4user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
vijolica2, 25, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, Brežice, Novo mesto
aishaa84, 27, ?user posted image , 0user posted image , ?, ?, Savinjsko
dekletce, 29, ?user posted image , 0user posted image , ?,  ?, MB, user posted image , MB

8.1.
9.1.

10.1.
trnuljčica, 34, 3user posted image , 1user posted image , 21.11./6.12., 5.9., MB, user posted image

11.1.
binca4, 33, 1user posted image , 0user posted image , ?, 7.9., LJ, user posted image
mamicaaa, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, 25.8.&14.9., MB, user posted image
oranža, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?

12.1.
martythezebra, 27, 1user posted image , 0user posted image , 2.11., KR, user posted image , Kranj
tanika1, 27,2user posted image ,1user posted image , 30.6., 13.7.,?, 1.9., NM
luši, 22, ,2user posted image ,1user posted image , ?, ?, Kranj (okolica)

13.1. 
lily7a, 20, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, SG

14.1.
TaraN, 22, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

15.1.
mojccaa, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, 25.8., ?, user posted image
coccinella, 32, 3user posted image , 1user posted image , 24.11., 8.9., Domžale, user posted image , Lj
girly, 29, 2user posted image , 1user posted image , 26.10., 1.9. ?, user posted image
mefisto, 31, 2user posted image , 1user posted image , ?, 18.8., Mb, user posted image , Mb
ana.nunez25, 25, 2user posted image , 0user posted image , 28.11., 26.8., Domžale, user posted image , Lj
tinkibinky, 25, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, okolica Domžal

16.1.
luštek, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
jernejav, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
ursah, 29, 2user posted image , 1user posted image , ?, 14.9., Vrhinka
biba*12, 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, 7.9., okolica Kopra, user posted image , Izola

17.1.
cukrček11, 27, 2user posted image , 1user posted image , 18.10, ?, user posted image , Maribor
sasy22, 29, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?, Lj (okolica)

18.1.

Kitty21, 21, ?user posted image , ?user posted image , ?, 5.9., ?, user posted image

19.1.
Janchek81, 29, 2user posted image , 0user posted image , 9.12., 8.9., LJ, user posted image , Ljubljana

20.1.
spacebaby, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, Tržič
ronja, 33, 5user posted image , 2user posted image , ?, 13.9., LJ, user posted image
bozena.cvic, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

21.1.
Enanova, 37, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?, ?
Klavdy4, 21, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
Matkurja, 29, ?user posted image , 0user posted image , 12.12., ?, okolica Postojne, user posted image , Postojna

22.1.
BLOOM 1, 37, 7user posted image , 6user posted image , ?, ?, MS, user posted image
Kristyz, 32, 2 , 1 , 14.9., 14.9., LJ, user posted image
rosistar, 32, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

23.1.
tecnobica, 32, 1user posted image , 0user posted image , 10.10., 5.9., Vipavska dolina
winterchild2012, 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, okolica LJ
january, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?
Nananina, 28, 1user posted image , 0user posted image , ?5.9., Zapuže, user posted image

24.1.
tix, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, okolica Tržiča, Kranj
maleni, 32, ?user posted image , 0user posted image , 20.9., ?, ?
miami10, 27, 1user posted image , 0user posted image , 25./28.11., 19.9., LJ, user posted image , LJ

25.1.
piška goriška, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, okolica NG
sivk1, 30, 3user posted image , 1user posted image , ?, ?, NM
Trobentica_, 32, 2user posted image , 0user posted image , 17.11., 21.9., Divača, user posted image , Postojna

26.1.
beti 1, 34, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?, LJ

27.1.
tamaalaa, 21, 1user posted image , 0user posted image , 26.9., 13.9., Kranj, user posted image

28.1.
moj malček, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?
Smejka11, 30, 2user posted image , 0user posted image , 5.10., ?, MB, user posted image & user posted image ,
Ptuj ali Maribor

29.1.
lepa79, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, Bela krajina
Gio, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?

30.1.

pathra, 24, 2user posted image , 0user posted image , 23.11., 14.9., Koper, user posted image
urshek, 23, 1user posted image , 0user posted image   12.10., 14.9., Cerknica & Velenje, user posted image
*dina*, 31, 1user posted image , 0user posted image , 5.12., 26.9., Bela krajina, user posted image

31.1.
tetkabaletka, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, LJ

x.1.
anonimna, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

Maximami, 36, 4user posted image , 2user posted image , ?, ?, ?
greti, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

3.2.
Roberta69, 30, 3user posted image , 2user posted image , ?, 28.9., LJ, user posted image

4.2.
arupnik3, ?, ?user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?

SKUPAJ NAS JE: 77user posted image user posted image user posted image

NOSEČKE Z DVOJČKI:
mopsy user posted image  user posted image
Smejka11 user posted image user posted image

PRIČAKOVANI user posted image ali user posted image :
user posted image = 16
user posted image = 19

Z nami so pot začele:

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2935
17.11.2011 11:26:45   
Mistica
IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

Zanima me sicer a je treba izpolniti tudi del kjer piše UVELJAVLJAM PRAVICO DO PORODNIŠKEGA DOPUSTA IN PORODNIŠKEGA NADOMESTILA? in UVELJAVLJAM PRAVICO DO DOPUSTA ZA NEGO OTROKA IN VARSTVO OTROKA IN NADOMESTILA ZA NEGO IN VARSTVO OTROKA?
Mal mi je čudn zakaj bi ta del ubistvu izpolnjevala, glede na to, da obrazec s-1 itak delodajalec izpolni in ga dodas zraven, kjer pač piše kok dobiš porodniškega izplačila.

Meni so pojasnili tako (papirje bom oddala jutri) - na 2. strani S-1/1 v rubriki UVELJAVLJAM PRAVICO DO DOPUSTA ZA NEGO IN VARSTVO OTROKA IN NADOMESTILA ZA NEGO IN VARSTVO OTROKA, obkljukam samo prvi kvadratek v rubriki II. NAČIN IZRABE DOPUSTA ZA NEGO IN VARSTV OTROKA, kjer piše: Pravico do dopusta za nego in varstvo otroka bom v dogovoru z drugim od staršev izrabila sama v obliki polne odsotnosit od dela (jaz bom tu obkrožila "polne", ker bom sama korisla celo porodniško, ostali dve rubriki izpolneš če bo npr. del porodniške izrabil oče). Prvo rubriko I. PODALJŠANJE DOPUSTA ZA NEGO IN VARSTVO OTROKA UVELJAVLJAM ZARADI.. so meni pojasnili, da izpolnem kasneje, v primeru, da rodim PREDEN NASTOPIM PORODNIŠKO oz. izpolnijo tiste, ki imajo več otrok. 

Upam, da sem ti pomagala oz. da sem prav razumela tvoje vprašanje.

Pozdravček

Neposredna povezava do sporočila: 2936
17.11.2011 11:26:48   
Janchek81
IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

Janchek81: izpolniš vse, kar se da, saj višino nadomestila ti bodo itak oni izračunali, če boš pa oddala neizponljeno ti pa ne bo pripadalo. Birokracija pač. Mogoče mislijo, da bodo na tak način kaj prišparali, ker se komu ne bo dalo uveljavljati. Če hočeš izkoristiti nekaj, kar ti po zakonu pripada, moraš v naši državi to zahtevati, nič ne pride samo od sebe. user posted image

Ja pa sej to je fora k ne vem kaj nej izpolnem....1.UVELČJAVLJAM DAVČNO OLAJŠAVO ZA NASLEDNJE DRUŽINSKE ČLANE ... koga naj navedem, sebe? in drug del 1. PODALJŠANJE DOPUSTA ZA NEGO IN VARSTVO OTROKA UVELJAVLJAM ZARADI - tuki tud nimam kej obkrožt in nimam koga napisat, sebe? user posted image  in drug del. NAČIN IZRABE DOPUSTA ZA NEGO IN VARSTVO OTROK ... to je kr neki, čist zmedena in sploh tega ne vem izpolnit, niti ni mi jasno zakaj bi mogla ane user posted image  Pleaseeee HELP

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2937
17.11.2011 11:30:34   
Janchek81
IZVIRNO SPOROČILO: Mistica

Meni so pojasnili tako (papirje bom oddala jutri) - na 2. strani S-1/1 v rubriki UVELJAVLJAM PRAVICO DO DOPUSTA ZA NEGO IN VARSTVO OTROKA IN NADOMESTILA ZA NEGO IN VARSTVO OTROKA, obkljukam samo prvi kvadratek v rubriki II. NAČIN IZRABE DOPUSTA ZA NEGO IN VARSTV OTROKA, kjer piše: Pravico do dopusta za nego in varstvo otroka bom v dogovoru z drugim od staršev izrabila sama v obliki polne odsotnosit od dela (jaz bom tu obkrožila "polne", ker bom sama korisla celo porodniško, ostali dve rubriki izpolneš če bo npr. del porodniške izrabil oče). Prvo rubriko I. PODALJŠANJE DOPUSTA ZA NEGO IN VARSTVO OTROKA UVELJAVLJAM ZARADI.. so meni pojasnili, da izpolnem kasneje, v primeru, da rodim PREDEN NASTOPIM PORODNIŠKO oz. izpolnijo tiste, ki imajo več otrok. 

Pozdravček

Hvala .. sem obkljukala drugi del in obkrožila, da bom koristla polno odsotnost od dela ... ker tist del  da uveljavljam davčno olajšavo pa res ne štekam, ... maybe je to za tiste, ki imajo doma ŽE otročka ....

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2938
17.11.2011 11:30:39   
Mistica
Janchek- zgoraj sem ti opisala glede 1. vprašanja. Glede olajšave pa ne vpišeš nobenega, ker še nimaš otrok oz. poglej v legendo (drobni tisk spodaj), kjer piše sorodstvena razmerja, tam vidiš za koga to dejansko uveljavjaš.
Tako sem jaz to razumela, pa naj me katera popravi.

Lp 

Neposredna povezava do sporočila: 2939
17.11.2011 12:00:10   
Matkurja

CSD: sicer mam res rok, proti koncu januarja, pa se mi zdi, da sem praktično edina tu gori, ki tega še nima urejenega. user posted image  Grem zdaj rihtat.

Jaz tudi še nimam urejeno. Uradno lahko oddam šele v torek, ampak bo vse to odvisno od tega, kdaj bom spremenila stalni naslov.
Močno pa upam, da mi bodo pomagale izpolniti na CSD-ju.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2940
17.11.2011 12:04:52   
beti 1
Janchek: davčna olajšava se upošteva pri dohodnini, za vzdrževane družinske člane, tukaj kolikor vem nimaš kaj izploniti, oziroma ti ni treba, ker lahko z ugovorm na informativni izračun uveljavljaš za nazaj. Tu pride, ko imaš enkrat otroka in če mata podobno plačo, prav malo kalkulacij in dela, se prišpara tudi par 100€ na leto, pa to boš še vse spoznala pri dohodnini za 2012.
Podaljšanje dopusta za nego in varstvo: zaenkrat pustiš prazno, lahko uveljavljaš naknadno, če je ima kakšno zdravstveno stanje zaradi katerega specialist predlaga podaljšanje porodniške (npr. mora obiskovati fizioterapevta, hujše alergije,...)
Način izrabe: ne obstaja samo možnost, po kateri mamica v celoti koristi dopust za nego in varstvo (zadnjih 250 dni), ampak lahko to kombiniraš z očkom. Če bi npr. dobila pomembno večjo plačo, kot je nadomestilo, on pa ne, ja lahko on na tem dopustu, lahko je vsak 4 ure na dan ipd.. Večina se jih odloči za to da zadevo v celoti izrabijo same v enem kosu (prva alineja in okence). Maš tudi opcijo, da greš nazaj delat pred enim letom in preostale dneve izkoristiš do otrokovega mislim da 8. leta. Tudi to lahko sporočiš naknadno, do kdaj pa najbolje da vprašaš na CSD.

Upam, da sem zdaj kaj pomagala.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2941
17.11.2011 12:21:02   
Janchek81
Uuu pridne ste punce...
hvala...ste kr pomagale ;) vsaj izpolnila sm tisto kr mislm, da sem mogla, v ponedljek grem pa oddat user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2942
17.11.2011 12:52:23   
urshek
No, nama so pa včeri rekli, da morva vse papirje urejat v Velenju, ker imam js tam stalni naslov in ne velja, da imam v Cerknici začasnega. In tako jih mora potem tut Tilen, vključno z očetovskim dopustom. A ni to bedarija?
Gre katera še danes na MŠ v Postojno? Me zanima, če bo tudi danes tak naval kot zadnjič.
Včeraj smo imeli pregled, z našo punco je vse okej (29teden: 1300g in 35cm) samo mami more malo paziti, da ne bo kaj narobe in prehitro.
Naslednji pregled imamo 14.12.
Matkurja - bi si mogle pa kar direkt slikce poslat. Ker mogoče smo sedeli eden zraven drugega. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2943
17.11.2011 13:21:02   
trnuljčica

Način izrabe: ne obstaja samo možnost, po kateri mamica v celoti koristi dopust za nego in varstvo (zadnjih 250 dni), ampak lahko to kombiniraš z očkom. Če bi npr. dobila pomembno večjo plačo, kot je nadomestilo, on pa ne, ja lahko on na tem dopustu, lahko je vsak 4 ure na dan ipd.. Večina se jih odloči za to da zadevo v celoti izrabijo same v enem kosu (prva alineja in okence). Maš tudi opcijo, da greš nazaj delat pred enim letom in preostale dneve izkoristiš do otrokovega mislim da 8. leta. Tudi to lahko sporočiš naknadno, do kdaj pa najbolje da vprašaš na CSD.

Jaz sem znala izpolniti obrazce, ampak sem pustila tole rubriko prazno, ker nisem vedela ali lahko kasneje to kar si označil o načinu izrabe spremeniš. Sem včeraj pisala. Skratka, če niste ziher, da boste koristile celotno P same, raje pustite prazno in se lahko odločite kasneje. Odločiti se morate 30 dni pred iztekom prvih 105 dni porodniške. Tudi telefonsko lahko javite kasneje al boste delile z očkom, kako boste delile,... Ker če označite sedaj, potem le izjemoma lahko to spremenite- dobite službo, hudo zbolite in ne morete več skrbeti za otroka...
Sicer pa kar ni jasno pustite in greste na csd in vprašate. Vse razložijo. user posted image
Sedaj pa grem ker moram v službo imam neko izobraževanje. Čau.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2944
17.11.2011 13:32:17   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: urshek

No, nama so pa včeri rekli, da morva vse papirje urejat v Velenju, ker imam js tam stalni naslov in ne velja, da imam v Cerknici začasnega. In tako jih mora potem tut Tilen, vključno z očetovskim dopustom. A ni to bedarija?
Gre katera še danes na MŠ v Postojno? Me zanima, če bo tudi danes tak naval kot zadnjič.
Včeraj smo imeli pregled, z našo punco je vse okej (29teden: 1300g in 35cm) samo mami more malo paziti, da ne bo kaj narobe in prehitro.
Naslednji pregled imamo 14.12.
Matkurja - bi si mogle pa kar direkt slikce poslat. Ker mogoče smo sedeli eden zraven drugega. user posted image

Pri meni je isto, ampak se bom kar za stalno tle prijavila, čeprav bi lahko tudi po pošti poslala. Men se tudi zdi bedarija, ker imajo vse v računalniškem sistemu (recimo v UE lahko kjerkoli daš vlogo za osebno izkaznico, davčna tudi itak vse ve o tebi... itak imajo tudi oni vse).

Ja sevede greva tudi danes na MŠ. Upam, da bo malo manj gneče, da so si tiste s kasnejšim rokom kaj premislile.

Slikce? Če si na FB, mi pošlji na ZS, kdo si.

(odgovor članu urshek)
Neposredna povezava do sporočila: 2945
17.11.2011 13:34:05   
Janchek81
Matkurja urshek je old fashion...nima FBja ... user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2946
17.11.2011 13:34:20   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Jaz sem znala izpolniti obrazce, ampak sem pustila tole rubriko prazno, ker nisem vedela ali lahko kasneje to kar si označil o načinu izrabe spremeniš. Sem včeraj pisala. Skratka, če niste ziher, da boste koristile celotno P same, raje pustite prazno in se lahko odločite kasneje. Odločiti se morate 30 dni pred iztekom prvih 105 dni porodniške. Tudi telefonsko lahko javite kasneje al boste delile z očkom, kako boste delile,... Ker če označite sedaj, potem le izjemoma lahko to spremenite- dobite službo, hudo zbolite in ne morete več skrbeti za otroka...
Sicer pa kar ni jasno pustite in greste na csd in vprašate. Vse razložijo. user posted image
Sedaj pa grem ker moram v službo imam neko izobraževanje. Čau.

Jaz bom napisala, da bom vse sama koristila. Če pa s septembrom dobim šiht, je pa itak zadosten razlog, da spremenim a ne? Sicer pa še povprašam na CSD ob oddaji papirjev.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2947
17.11.2011 13:35:10   
Matkurja

Matkurja urshek je old fashion...nima FBja ... user posted image

A pol vse, ki hodjo trenutno na MŠ v PO nimajo FB z izjemo mene al kako? user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2948
17.11.2011 13:40:32   
Trobentica_
trobentica
: lep trebušček user posted image

Hvalaaa betiuser posted image
Midva sva iz pregleda, vse je ok, smo imeli UZ user posted image user posted image user posted image smo stari 30 0/7, z glavico navzdol, težki smo 1563g user posted image . Jaaa, jupiii, sem celo težo izvedela, ker na zadnjem UZ mi je ni povedal, sem pa morala vprašat, ker je sam od sebe ne bi povedal. Sem pa ful smotana in nisem vprašala za "potrditev" spolauser posted image Saj mi je na prejšnjem UZ povedal no, in to celo zelo odločno, da bo "moški", ampak vseeno....ma sm butara user posted image
No, jaz odnesla včeraj papirje na CSD (tudi jaz seveda urejala na naslovu stalnega bivališča in ne začasnega, kar se mi zdi logično, je pa verjetno precej neprijetno, če imaš veliko razdaljo med obema...jaz je nimam pretirane...Vrhnika-Divača), kar nisem izpolnila me je tam vprašala (in sicer kako bom koristila porodniško...) in je ona dopolnila. Sem ji pa rekla, če lahko odločbo dobim po pošti na začasni naslov in si je pribeležila, da bodo tja poslali, ker drugače pošljejo na stalni naslov.
Sem se pa potem odločila za denar in ne ePaket. Pri Recinkotu lahko še vseeno naročim nekaj (kar je uporabnega, verjetno bom), pa še zneska nimam omejenega, ostale stvari pa pač nabavim drugje. Kasija-nimam še nobenega seznama oz. jih imam polno sprintanih user posted image in čakam, da ostanem doma (še parkrat v službo), da bom imela čas narediti MOJ seznam user posted image Stolček za hranjenje že imam, lupinico sva že kupila z vozičkom. Nimam pa še nobenih oblekic (razen ene tri, ker se nisem mogla upreti hehe), plenic, krpic, flašk, in ostalih kozmetičnih pripomočkov...
urshek - jaz pridem danes v šolo, tokrat sama, brez dragega, ker ne more prit. Če bo spet naval, bomo pa vidli user posted image Jst mam namen malo prej prit tja, da se vsaj lahko usedem nekam blizu. Sicer sem se tudi zadnjič, ker sva prišla proti koncu pa je rekla naj pridemo še bližje in je bila celo ena miza čisto spredaj frej user posted image Se vidimo...... (jst mam blond dolge lase, pa dons mam črne pajkice, nek roza oz. ciklam pulover in Ugice obute, pa plašč do kolen, če bo katera hotla pocukat za rokav hihihi...aja pa roza torbo oz. boršo)
Uživajteuser posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2949
17.11.2011 13:42:01   
coccinella

IZVIRNO SPOROČILO: Mistica

Pozdravček

Hvala .. sem obkljukala drugi del in obkrožila, da bom koristla polno odsotnost od dela ... ker tist del  da uveljavljam davčno olajšavo pa res ne štekam, ... maybe je to za tiste, ki imajo doma ŽE otročka ....

ja tole kar se tiče davčne olajšave, je za tiste ki bodo koga prijavile otroka, partnerja....in se jim bo mesečno štelo v olajšavo. Če jih želiš uveljavlati enkrat na leto (to se pravi, da dobiš na koncu denar nazaj - pri dohodnini) pa tega ne izpolneš.  user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?