|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  115 116 [117] 118 119   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
16.11.2011 10:11:59   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: urshek

Matkurja - se strinjam s tabo! Najprej to, da se nimaš kam usest. Potem že končno najdeš plac čiiiiiiiiiiiisto zadaj, potem se pa najde ene par takih, ki čvekajo, da sploooooooh ne slišiš. Pa sva midva drugače MŠ že naredila in sva rekla, da bova šla v Postojno poslušat porodna obdobja in gledat porodnišnico, pa se mi zdi da nisva kaj dosti odnesla.
Na koncu, sobe kamor te dajo po porodu, sploh nisva šla gledat, ker nekateri ljudje res nimajo kulture in kr rinejo in se nama ni dalo več čakat. Predavatejica bi se mogla bolj organizirat in res po skupinah vodit gor v nadstropje, ostali bi pa v avli počakali. Pa bi bilo manj zmešnjave.
Me pa firbec matra, kdo je ta matkurja... user posted image

Hm, tudi midva sva bila precej zadaj, tam blizu vrat. Sva prišla tako pozno, da je šel moj še po stole dol. To se mi tud ni dopadlo, da je recimo on prinesel več stolov, pa je moral nazaj grede tud vse odnest, čeprav nisva midva na vseh sedela. Eni dedci so pa lepo z rokami v žepih šli dol.
Glede ogleda porodnišnice se pa strinjam... Lepo po 5 do 7 parov naj bi vzela s seboj gor, ostali bi pa dol v avli počakali. Midva sva čakala do zadnjega, ker meni se tudi ni dalo rinit. Pokazala je pa nadstandardno sobo. Not sta dve postelji, previjalna in TV, pa svojo kopalnico s tušem in WCjem ima.

Včeraj na koncu, ko je delila še liste o epiduralni (kot da bi ponujala, da naj jo vzamemo), za porod v vodi jih je skoraj tiščala zase (kot da si ne želijo tega), potem se pa videla, da so nekatere spredaj dobile še list o testiranju za streptokok (mi je enakega, s popravljenoo ceno, dal moj G, zato vem, kaj je bilo) pa niti rekla ni nič...

Kdo je Matkurja lahko pa na ZS vprašaš, čeprav me Mistica iz opisa ni prepoznala (jaz pa nje tudi ne, pri toliko mamicah).

IZVIRNO SPOROČILO: Trobentica_

Evo, da se še jaz malo javim. Meni je bilo pa včeraj kar ok v šoli v Postojni. Tale babica se mi zdi ful prijazna, bi jo takoj imela pri porodu. Glede navala pač niso mogli vedeti...ko sem malo pregledala na hitro tisti zvezek o prisotnosti, je imelo večina nosečk rok poroda šele marec, april, tako da ne vem zakaj so že tako zgodaj prišleuser posted image pa saj je šola vsake dva meseca se mi zdi....ne me narobe razumet (če bo katera aprilčica brala tole), ampak je bila ressss gužva, v tistem zvezku pa zelo malo januarčic ali februarčicuser posted image Za v porodnišnici se pa strinjam, da bi morala predavateljica že spodaj v avli nekako organizirati skupine.
Tudi mene zanima porod v vodi, pa včeraj zaradi take gužve niti nisem spraševala kako je s tem...sem namreč slišala, da sploh nisi do konca v vodi? Katera ve-je to res? Ker da pa plačaš, pa potem ni to to, je pa tut brezveze...
Tiste, ki ste že bile ali pa veste - moj dragi po vsej verjetnosti ne bo mogel na naslednje predavanje zaradi službe, meni se pa nekako zdi, da bo ravno naslednje predavanje "pomembno", saj naj bi bila na sporedu druga in tretja porodna doba, pa sem malo v skrbeh, da bo ravno to zamudiluser posted image ?
Pa še eno vprašanje bi imela - danes grem oddat papirje za porodniško na CSD in se še zdaj nisem odločila kaj naj s paketom...ali naj izberem ePaket ali denar. Kako ste se kaj ve odločile? Nimam pa nič še nabavljeno, niti nimam od koga kaj dobit, niti ne vem kaj točno potrebujem, zato sem nekako mislila, da bi raje vzela ePaket....kaj pravite?
Hvala vam za odgovoreuser posted image
Lepo bodite user posted image

Saj babica je prijazna in zagotovo se spozna na svoje delo, ampak za predavat pa nekako ni. Vsaj tak občutek sem dobila. Bomo pa videli jutri, če bo kaj drugače.
Jaz zvezka nisem dosti gledala, bom jutri mal pofirbcala. Na hitro sem našla eno, ki ima rok blizu mene... Ja res je, da je mal smešno, da so že zdaj prišle (čepraj jaz sem tudi mislila it že septembra). Predavanje pa mislim, da je skoraj vsak mesec. Je pa tako, da objavijo koledar za celo leto in za januarja predavanja niso še objavljena in punce ne vedo, kdaj in kako bo. Zato so pohitele. Mi je blo tudi meni čudno, ko sem vidla punce z zelo majhnimi trebuščki.

Jaz sem bila v zadnji skupini v porodni pa sem lih mislila vprašat, če je tudi iztis v vodi in je nekdo drug nekaj vprašal, pol je pa babica kar šla naprej. Bomo pa jutri kaj povprašale, ko bo ravno o 2. porodni dobi.
Sem pa nekje brala, da če je vse OK, da si lahko tud notri do konca.

Glede paketa... jaz bom vzela kar denar, ker itak lahko na strani recinko.si naročiš identične stvari po isti ceni (no, mogoče ni vseh). Če vzameš paket, potem moraš nabrat točno do zneska, ki ga država da in potem moraš gledat da vzameš neko "šaro" za 50 centov in podobno... Imam pa že narejen spisek, kaj bom vzela pri njih in presega 400€ user posted image user posted image

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 2901
16.11.2011 10:15:34   
Matkurja
http://www.bolnisnica-po.si/index.php?id=51

POROD V VODI

ZAČETKI
Zaradi vse pogostejših želja po alternativnih porodih, med katere štejemo porod doma, porod v drugačnih položajih ali porod v vodi, smo začeli razmišljati, kaj od tega bi lahko ponudili našim nosečnicam. K odločitvi nam je pomagala mati, ki je zaradi želje po porodu v vodi prinesla bazen kar s seboj. Mi smo ji rade volje ponudili pomoč in k sodelovanju povabili tudi dve babici iz alternativnega centra GRAM v Trstu kjer je porod v vodi že ustaljen način rojevanja.

Rezultat tega prvega poroda v vodi je pripeljal do odločitve, da eno od porodnih sob preuredimo in vanjo damo vgraditi kad z masažnimi ventili. Tako se je 8. avgusta 1995 začelo obdobje porodov v vodi.

POSTOPEK
Porodnica, ki želi roditi v vodi, mora biti zdrava, nosečnost mora potekati brez zapletov. Če porodničar oceni, da porod ne napreduje, kot bi moral, se porodnica preseli na posteljo. Za porod v vodi zahtevamo poleg običajnih preiskav tudi ugotavljanje okuženosti z virusom HIV ter hepatitisom B in C, saj pri tej vrsti poroda obstaja večja možnost okužbe za babico in otroka.

Postopek sprejema v bolnišnico je enak kot za druge porodnice, dobro pa je, če bodoča starša pred porodom obiskujeta šolo za starše in se seznanita s postopkom poroda v vodi. Bodoča mati se odloči, kdaj bo šla v vodo in kdaj iz nje, vendar pa morajo biti popadki redni in porod v teku. Ravno tako ji je prepuščena odločitev, ali želi biti v kadi le do iztisa otroka ali pa želi tudi roditi pod vodo.

Temperatura vode v kadi je 36–37 °C, dodamo ji še nekaj kuhinjske soli. Porod v vodi je težje voditi kot običajni porod, zato je potreben nenehen nadzor stanja ploda s kardiotokografijo.
Po porodu novorojenčka počasi dvignemo iz vode (najprej glavico in obraz) in ga položimo materi na prsi, kjer prvič zadiha. Če novorojenčku ne primanjkuje kisika (ni hipoksičen), se dihalni refleks sproži, ko pride v stik z zrakom in ob nenadni temperaturni spremembi. To tudi prepreči vsesavanje vode, ki se ga pri tej vrsti poroda sicer bojimo. Da se izognemo nevarnosti embolije z vodo pri materi, mati porodi posteljico na postelji.

PREDNOSTI
Topla voda in masaža, ki blaži boleče popadke, zlasti bolečine v križu, ter visoka vlažnost v zraku in želeno vzdušje, vsi ti dejavniki delujejo analgetično in s tem znižajo uporabo dodatnih zdravil za zmanjšanje bolečin. Porodnica se sprosti, sprostijo se tudi mehke porodne poti, zato je manj epiziotomij (rezanja presredka), pa tudi raztrganine so bolj redke.

Naše izkušnje s porodom v vodi so kljub nekaterim pomislekom ob uvedbi te metode v porodništvo dobre. V primerjavi s klasičnim porodom razlik v dolžini poroda ni, prav tako do sedaj ni bilo komplikacij niti pri materah niti pri novorojenčkih. Ocene stanja novorojenčka po porodu s točkovnim sistemom po Apgarjevi so bile dobre in v obeh skupinah novorojenčkov primerljive. Ker je v literaturi opisanih več možnosti okužb porodnih poti (maternice in epiziotomijske rane) in ker je možna okužba novorojenčka zaradi kolonizacije (naselitve) klic po koži, smo porode v vodi večkrat analizirali.

Zadnji natančnejši pregled vseh porodov v vodi smo opravili v letu 2000. Bilo jih je 28. Ugotovili smo, da ni bilo razlik v pogostnosti poporodnih okužb pri porodnicah, ki so rodile v vodi, v primerjavi s skupino 28 porodnic, ki so rodile na klasičen način (v obeh skupinah je bil po en primer vnetja maternice (endometritis)). Prav tako ni bilo razlik v pogostnosti okužb in preventivni uporabi antibiotikov med novorojenčki iz obeh skupin. Noben od novorojenčkov se ni okužil. Zato menimo, da porod v vodi ne povečuje možnosti za prenos okužbe in da je ob natančnosti in pazljivosti ne le zaželena alternativa, temveč tudi zanesljiv način rojevanja.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2902
16.11.2011 10:28:36   
Anonimen
Bris vagine za
streptococcus agalactiae (beta hemolitični streptokok skupine B)
 ni plačljiv, vsaj meni ga je ginekologinja (P, Mb) odvzela v 20t user posted image , izvid sem dobila na naslednjem pregledu in ga sedaj nosim v MK.

(odgovor članu n€na)
  Neposredna povezava do sporočila: 2903
16.11.2011 11:15:53   
trnuljčica
Bris - presejalni test na Streptokoka, rutinsko, ti v bolnici ali kjerkoli lahko naredijo bresplačno, a zzzs jim ne povrne računa. Saj je isto z nuhalno pred določenim letom- tudi meni so jo naredili bresplačno v UKCMb, ker se je g tam tako odločil. Je pa to izjema in za to ne bodo dobili denarja...(nekje do 30 % jih naredijo brez povračila sredstev). Privatni g(koncesionar), ali privat bolnica tega sigurno ne bi naredila. Sicer pa menim, da za normalne pogovore tukaj ni treba biti anonimenuser posted image .
Mefisto lahko pa g  rečeš, če še ima tistega dodatnega od mene (so mi dali dva in sem ji enega pustila), da si prihraniš pot po njega. Če rabiš info kdo sem mi piši na zs.
Paket/denar  mi smo prvič in sedaj bomo ponovno vzeli denar. Tega potem slavnostno naložimo na otrokov prvi račun ko se rodi.user posted image
Papirji csd no sem končno tudi to uredila. Le kako bom koristila porodniško (sama al deljeno z MM) sem pustila prazno in jim moram javiti do 30 dni pred iztekom tistih prvih 105 dni... Ker če napišem sedaj si potem ne morem več premisliti, razen v izjemnih primerih (menjava službe, bolezen...). Joj, upam, da sploh razumete... user posted image Za očetovski pa so tudi postali bolj prilagodljivi pri nas  in ga mora MM prinesti 1 dan pred koriščenjem. Sicer moraš to 2 x nosit- sedaj , pa še ko se rodi, saj prej ne veš kdaj je začetek... No, MM bo po porodu skočil čez cesto (priročno je ta csd kajuser posted image ) pa bo. Tako bo koristil prvo 1 teden dopusta.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2904
16.11.2011 12:42:47   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: Glamur 11

ker pa je to nase prvo dete me zanima ali morada katera ve kje bi se dalo kupiti knjigo Izziv poroda in ce jo je katera brala kako vam je bila vsec?

Jaz sem si jo izposodila v knjižnici. Ne vem, če se jo še da kupit, ker je knjiga že precej stara. Razen če so natisnili kaj novega.

(odgovor članu Glamur 11)
Neposredna povezava do sporočila: 2905
16.11.2011 14:09:15   
ana.nunez25
pozdravcek...

a vm je kj hladno...

no jst sm uradno na bolniski...ker mi je do zacetka porodniske mankal se mi zdi da 32 dni mi je za ta tedn napisala da mam virozo, pol od druzga tedna pa do 16.12 bom pa vidla kaj bo napisala..kj zarad amoniaka bo mogla...uglavnm..doma pocivam in prou pase

trebuh mam kr nizko in zjutri ko ustanem predn se shodim me kr mau boli cist tm spodi...a ma se kera nizko trebuh?

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2906
16.11.2011 14:43:19   
miami10
Hej...
PAKET-očitno bom edina, ki bo vezla e-paket...nabrala sem si stvari, ki jih potrebujem in ne kar nekaj...edino vato cik-cak sem vezla za zapolnitev polne vsote, ki pa jo bom tudi rabila...tako da sem se odločila za epaket.
IZZIV PORODA-jst sem si jo sposodila v knjižnici...

Jst sem pa danes dobila insulin...mogla sem se pičit, že kar tam...in nočem nobene strasit ampak čeprav sem med.sestra ne vem kako bo to šlo...v prste se že pikam za določitev, tale insulin pa...komi sm se zbodla pa še fajn je peklo...čeprav drugi dve, ki sta bila tudi na učenju pravita da manj boli kot prsti-se ne strinjam...oky dovolj jamranja :)

Tale megala mi nič ne paše...vem pa da je na štajrskem sonček...kaj pa primorke, tudi sonček?

lp

(odgovor članu ana.nunez25)
Neposredna povezava do sporočila: 2907
16.11.2011 15:23:53   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: miami10

Hej...
PAKET-očitno bom edina, ki bo vezla e-paket...nabrala sem si stvari, ki jih potrebujem in ne kar nekaj...edino vato cik-cak sem vezla za zapolnitev polne vsote, ki pa jo bom tudi rabila...tako da sem se odločila za epaket.
IZZIV PORODA-jst sem si jo sposodila v knjižnici...

Jst sem pa danes dobila insulin...mogla sem se pičit, že kar tam...in nočem nobene strasit ampak čeprav sem med.sestra ne vem kako bo to šlo...v prste se že pikam za določitev, tale insulin pa...komi sm se zbodla pa še fajn je peklo...čeprav drugi dve, ki sta bila tudi na učenju pravita da manj boli kot prsti-se ne strinjam...oky dovolj jamranja :)

Tale megala mi nič ne paše...vem pa da je na štajrskem sonček...kaj pa primorke, tudi sonček?

lp

Jaz sem se špikala en mesec sama, 14 dni celo z dvema injekcijama, pa mi ni blo nič težko. Vse za otročka...

Na Primorskem je tudi sonček. user posted image

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 2908
16.11.2011 15:26:22   
vijolica2
Pozdravljeneuser posted image

Jaz sem pa danes delala cukr test, jutri grem po izvide. Upam da bo vse ok.
Jutri imava še zadnjič šolo za staršeuser posted image
Joj ne morem verjeti kako hitro čas bežiuser posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2909
16.11.2011 15:28:26   
coca cola
Hejla
Pa sem še jaz iz pregleda.....mali lepo stoji na glavi user posted image in uživa. Imam pa nižji hemoglobin in sem na Retaferju, zato sem tudi baje tak zaspana in zadihana.
Naslednji pregled 5.12.
pa tudi sem dobila papir za na CSD, jutri odnesem in začnem urejat papirno vojno.

Lep dan

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 2910
16.11.2011 15:58:41   
soncnica28
Ojla!

Evo tudi nas s pregleda. Smo v 32 tedni in 5 dni, mali je obrnjen na glavo in upam, da se ne obrne več, čeprav je rekla G da zdaj se še lahko. Težak je 2136 g, kar je vredu. Posteljica in popkovnica sta tudi vredu.
Dala mi je napotnico za porod in za rešilca. Kontrola pa je čez 3 tedne.

Drugače pa me kak dan tišči čisto gor pod rebrami in mi je kar malo slabo, kak dan pa čisto spodaj, da komaj hodim. Sem ji povedala to, pa ni nič posebej komentirala.

Mi je pa tudi omenila ta pegled Streptococcus, da to ona dela med 30 in 35. tednom nosečnosti, opravi ga kot bris in da če bom želela, mi bo to naslednjič naredila, je pa 50 EUR za plačat, pošljejo pa vzorec na mirkobiološki inštitut. Bom še mal premislila do naslednjič in kaj prebrala o tem.

Uživajte in lep pozdravček iz sončne Dolenjske!

(odgovor članu coca cola)
Neposredna povezava do sporočila: 2911
16.11.2011 16:49:48   
Mistica

user posted image

PDP
nick, starost, število 
user posted image , število user posted image , naslednji pregledi, morfologija, kraj, user posted image ali user posted image ali user posted image , Porodnišnica

25.12.11.

Kasija, 33, 3, 2, ?, ?, LJ, user posted image , Postojna

1. 1.
2. 1.
**Nelly**, 24, 1user posted image , 0user posted image , 25.11., 29.8., MS (okolica), user posted image , MS
Glamur 11, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

3. 1.
Trinita, 31, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?

4. 1.

Mistica, 26, 1user posted image , 0user posted image , 21./29.11., 23.8. ?, user posted image , Postojna
Tadea, 20, 1user posted image , 0user posted image , 8.11., 16.8, Krško-Sevnica, Brežice
n€na, 31, 5user posted image , 1user posted image , 1.12., 30.8., Izola, user posted image , Celje/ Izola
diana79, 32, ?user posted image , 0user posted image , ?, ?, Krško, user posted image , Brežice

5. 1.
mopsy, 26, 1user posted image , 0user posted image ,  ?, ?, ?, user posted image & user posted image
valentinčica30 , 33, 4user posted image , 3user posted image , ?, ?, Bela Krajna, Novo mesto
Noseča babi, 40, 4user posted image , 3user posted image , ?, 2.8., LJ

6.1.
kokosh,
25, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?, user posted image , Lj
presrecna*, 28, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, MB, user posted image , Maribor
soncnica28, 32, 1user posted image , 0user posted image , 7.12., 20.9., Sodražica, Trbovlje
pinia30, 30, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, Domžale, user posted image

7.1.
Srečica17, 43, 3user posted image , 1user posted image , ??, ?
katra55, ?, 4user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
vijolica2, 25, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, Brežice, Novo mesto
aishaa84, 27, ?user posted image , 0user posted image , ?, ?, Savinjsko
dekletce, 29, ?user posted image , 0user posted image , ?,  ?, MB, user posted image , MB

8.1.
9.1.

10.1.
trnuljčica, 34, 3user posted image , 1user posted image , 15./21.11., 5.9., MB, user posted image

11.1.
binca4, 33, 1user posted image , 0user posted image , ?, 7.9., LJ, user posted image
mamicaaa, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, 25.8.&14.9., MB, user posted image
oranža, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?

12.1.
martythezebra, 27, 1user posted image , 0user posted image , 2.11., KR, user posted image , Kranj
tanika1, 27,2user posted image ,1user posted image , 30.6., 13.7.,?, 1.9., NM
luši, 22, ,2user posted image ,1user posted image , ?, ?, Kranj (okolica)

13.1. 
lily7a, 20, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, SG

14.1.
TaraN, 22, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

15.1.
mojccaa, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, 25.8., ?, user posted image
coccinella, 32, 3user posted image , 1user posted image , 24.11., 8.9., Domžale, user posted image , Lj
girly, 29, 2user posted image , 1user posted image , 26.10., 1.9. ?, user posted image
mefisto, 31, 2user posted image , 1user posted image , ?, 18.8., Mb, user posted image , Mb
ana.nunez25, 25, 2user posted image , 0user posted image , 28.11., 26.8., Domžale, user posted image , Lj
tinkibinky, 25, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, okolica Domžal

16.1.
luštek, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
jernejav, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
ursah, 29, 2user posted image , 1user posted image , ?, 14.9., Vrhinka
biba*12, 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, 7.9., okolica Kopra, user posted image , Izola

17.1.
cukrček11, 27, 2user posted image , 1user posted image , 18.10, ?, user posted image , Maribor
sasy22, 29, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?, Lj (okolica)

18.1.

Kitty21, 21, ?user posted image , ?user posted image , ?, 5.9., ?, user posted image

19.1.
Janchek81, 29, 2user posted image , 0user posted image , 9.12., 8.9., LJ, user posted image , Ljubljana

20.1.
spacebaby, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, Tržič
ronja, 33, 5user posted image , 2user posted image , ?, 13.9., LJ, user posted image
bozena.cvic, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

21.1.
Enanova, 37, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?, ?
Klavdy4, 21, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
Matkurja, 29, ?user posted image , 0user posted image , 10.10., ?, okolica Postojne, user posted image , Postojna

22.1.
BLOOM 1, 37, 7user posted image , 6user posted image , ?, ?, MS, user posted image
Kristyz, 32, 2 , 1 , 14.9., 14.9., LJ, user posted image
rosistar, 32, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

23.1.
tecnobica, 32, 1user posted image , 0user posted image , 10.10., 5.9., Vipavska dolina
winterchild2012, 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, okolica LJ
january, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?
Nananina, 28, 1user posted image , 0user posted image , ?5.9., Zapuže, user posted image

24.1.
tix, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, okolica Tržiča, Kranj
maleni, 32, ?user posted image , 0user posted image , 20.9., ?, ?
miami10, 27, 1user posted image , 0user posted image , 25./28.11., 19.9., LJ, user posted image , LJ

25.1.
piška goriška, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, okolica NG
sivk1, 30, 3user posted image , 1user posted image , ?, ?, NM
Trobentica_, 32, 2user posted image , 0user posted image , 17.11., 21.9., Divača, user posted image , Postojna

26.1.
beti 1, 34, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?, LJ

27.1.
tamaalaa, 21, 1user posted image , 0user posted image , 26.9., 13.9., Kranj, user posted image

28.1.
moj malček, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?
Smejka11, 30, 2user posted image , 0user posted image , 5.10., ?, MB, user posted image & user posted image ,
Ptuj ali Maribor

29.1.
lepa79, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, Bela krajina
Gio, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?

30.1.

pathra, 24, 2user posted image , 0user posted image , 23.11., 14.9., Koper, user posted image
urshek, 23, 1user posted image , 0user posted image   12.10., 14.9., Cerknica & Velenje, user posted image
*dina*, 31, 1user posted image , 0user posted image , 5.12., 26.9., Bela krajina, user posted image

31.1.
tetkabaletka, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, LJ

x.1.
anonimna, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

Maximami, 36, 4user posted image , 2user posted image , ?, ?, ?
greti, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

3.2.
Roberta69, 30, 3user posted image , 2user posted image , ?, 28.9., LJ, user posted image

4.2.
arupnik3, ?, ?user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?

SKUPAJ NAS JE: 77user posted image user posted image user posted image

NOSEČKE Z DVOJČKI:
mopsy user posted image  user posted image
Smejka11 user posted image user posted image

PRIČAKOVANI user posted image ali user posted image :
user posted image = 16
user posted image = 19

Z nami so pot začele:

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2912
16.11.2011 16:54:28   
Mistica
IZVIRNO SPOROČILO: Glamur 11

pozdravljene drage sonosecke srecke.
Redno vas berem v zadnjem času, saj imam kar nekaj prostega casa saj moram zaradi kratkega matwrnicnega vrtu (mv) pocivati in nabirati tedne in dneve. ker sem zvedela veliko koristnih informacij ob prebiranju vasih pogovorov se vam pridruzujem da vam zazelim veliko lepih trenutkov v pricakovanju. veseli me da nobena nima tezav z kratkim mv.
Mi imamo rok ze 2.1.2012 in mocno upam da dete ne prehiti prevec.
ker pa je to nase prvo dete me zanima ali morada katera ve kje bi se dalo kupiti knjigo Izziv poroda in ce jo je katera brala kako vam je bila vsec?

Glamur 11 - dobrodošla in čestitke! user posted image Sem te takoj dala na seznamček, upam, da ti je ok. Če želiš, javi več podatkov, da ti jih vnesem na senamček. Želim ti, da bi nosečnost potekala kar se da dobro in da bi ti MV povzročal čim manj nevšečnosti user posted image
Glede knjige Izziv poroda - ravno včeraj sem jo dobila iz knjižnice, se mi pa zdi kar stara (1995), zato ne vem, če se jo da kje kupiti (tudi na netu nisem nič našla). Mogoče jo kdo pordaja druge roke? Vprašaj na malih oglasih RR ali bolhi, spletni strani gu-gu, ... Sem pa že prebrala nadaljevanje, t.j. Poporodni izziv (tole prodajajo tudi na emki: http://www.emka.si/375635-poporodni-izziv-ko-dvojina-postane-mnozina/PR/109078,13159) in mi je bila zelo zanimiva oz. taka dokaj realna in prizemljena glede vzgoje, poporodnih težav, sprememb v partnerskem odnosu po porodu, zelo obsežno je opisana tudi poporodna depresija, spolnost po porodu, ... celo moj user posted image je prebral nekaj poglavij. Tako, da to priporočam, samo, da bi si jo jaz raje izposodila kot kupila.
*dina* -
čestitke za pregleduser posted image
soncnica28 - tudi tebi čestitke za pregleduser posted image A sem prav napisala, da imaš naslednji pregled 7.12.? Se mi pa zdi kar drago tole testiranje, pri moji G je 12€ (cenik ima objavljen na vratih).

IZVIRNO SPOROČILO: miami10

lp

miami10 - user posted image men je prav hudo, ko berem o tvojem špikanju! Saj boš gotovo zmogla kot bi zmogle vse, ker  vemo zakaj, ampak gotovo ni prijetno, sploh če špikaš sam sebe! Želim ti, da bi ti tole obdobje hitro minilo, potem tudi špikanje ne bo več potrebno, je tako? user posted image
Na primorskem je bil sonček, sedaj pa že zahaja.. pa šele 15 do 5-ih jeuser posted image

Lep pozdravček vsem

(odgovor članu Glamur 11)
Neposredna povezava do sporočila: 2913
16.11.2011 17:28:20   
beti 1
Živjo!

Tudi jaz pridno hodim na šolo za starše. Včeraj sem končno jasno in glasno slišala navodila glede štetja gibov po 32.t. V glavnem za eno kljukico je en dogodek (npr. par minutk kolcanja) in ne posamezen gib. Samo absolutno število niti ni tako zelo pomembno kot večja odstopanja od siceršnje rutine (v tem času naj bi user posted image  že imel običajne ure, ko ga čutimo in ko ga ne). Gibi sami pa postajajo bolj nežni (ne more več tako močno brcniti/boksniti, ker enostavno nima prostora. Za mojega 1. to zagotovo ni veljalo, ker me je še v porodni tko v rebra brcnil, da sem zvezdice vidla. Je že takrat nakazoval, da bo športnik.

Glede masaže presredka jo seveda priporočajo,ne priporočajo pa seganja s prsti v nožnico in širjenja le te, zaradi možnosti mikro poškodb sluznice in polsedično pogostejših vnetji. Tako kot v tem času odsvetujejo spolne odnose iz istega in tudi drugih razlogov.

Danes so me pa spomnili, da je treba s sabo v porodnišnico nesti tudi kopijo poročnega lista, na to sem po skoraj 6 letih že čisto pozabila.

Kar malo zavidam vsem, ki ste že mele pregled, jaz moram še do torka počakat, da spet vidim naše user posted image .

Streptokok: jaz sem imela obakrat pozitiven bris. prvič sem zaradi tega dobila antibiotik že med porodom, kar v žilo, drugič pa se na to sploh niso ozirali. Od malih 2, zarad tega noben ni imel težav.

trnuljčica: sem vesela zate in za tvoje user posted image , da se tako pridno redi.

Paket: jaz sem pri prvih 2 obakrat vzela paket, ker so bile notri stvari, ki sem jih rabila in so mi tudi res zelo prav prišle, pa glede kakovosti ni bilo nikoli težav. Sem tudi zdaj razmišljala o e-paketu in si ga sestavila točno po željah. V zadnjih dneh pa ugotavljam, da sem že toliko stvari dokončno razdala, ne samo posodila in ker mi bo vsak € prav prišel, sploh zato, ker bomo verjetno naslednje pol leta morali plačevati 2 stanovanjska kredita, če hočemo imeti spodobno bivališče po selitvi, da bom rajši kupila rabljeno lupinico in podstavek, s preostankom pa še ostalo kar rabim. Moti me pa, ker pri Recinku ne moreš naročiti brisače s kapuco, ki je sicer v paketu.

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

V petek pa je imela Ronja pregled za ušesa (sem jo naročila k specialistu, ker se mi je zdelo, da na eno uho ne sliši tako dobro). In je na žalost resuser posted image . Sicer še ni panike in se bo verjetno popravilo, če bomo vsak dan lepo pucali nosek s fiziološko (sva potem skakala v soboto in on včeraj za flaško za pucat nos - so različne, ampak ena je bolj fajn, čeprav je svinjsko draga). In zdaj se s tem zezamo, saj je prav pogumna, moram priznat - ker to pucanje je tako, da moraš toliko fiziiološke not nabrizgat, da teče pri drugi nosnici ven. In zdaj to delamo vsi 4je. Ker so rekli, da je dobro, da delamo to preventivno tudi z malo, čeprav ji nič ni - da ful pomaga in bosta tudi manj prehlajeni itd... Tako da se trudiva to naredit zabavno in prijazno (valjda pa nikomur ni luštno, da mu v nos špricaš - probajte, če ne verjamete;), tako gre kar energije...

Mi to pridno delamo že okol pet let, sama verjamem, da smo na tak način preprečili ali pa vsaj omilili marsikateri prehlad. Sama sem v 2. nosečnosti mela težave s sinusitisom, neprenašanjem operila,... Pa sem si sama začela na tak način čistiti nos, s fiziološko je meni čist OK, ker nič ne peče (kot npr. voda v bazenu, morje,...), je pa še nekoliko boljše, če je fiziološka na temperaturi podobni telesni. V sezoni prehladov tako porabimo tudi po 1l fiziološke na dan in jo seveda pridno sami kuhamo. Starejši je imel do sedaj 1x antibiotik za ušesa, mali pa še sploh ne.

Skratka: življenje me prehiteva po desni, se nekaj trudim ga dohitet, pa ne vem, koliko mi gre...
Se pridružujem. Samo še dobrih 9 tednov do PDP, pa že dobrih 6 tednov sem doma, pa mam še tolko za naredit preden rodim.

Darila sorojencev: sploh še nisem kaj dosti o tem razmišljala. Mala 2 bosta verjetno dobila kaj za ročna dela, kar oba to rada počneta. Za dojenčka bo šel pa kar možek z njima kupit, ko ga enkrat dočakamo. Jaz že tako ali tako opravim 110% vseh nakupov za družino.

trobentica: lep trebušček user posted image

Glamur11: pozdravljena med nami čvekami

A si predstavljate, kolko bo za brat, ko bomo večinoma doma in ne po službah? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu soncnica28)
Neposredna povezava do sporočila: 2914
16.11.2011 17:30:16   
pathra
Miami10... tudi jaz bom vzela e-paket, ker mi pride točen znesek ko si izberem stvari. Glede inzulina pa... upam da bo kmalu minilo in jaz se že psihično pripravljam na to, da ga mogoče tudi jaz dobim, če si ne uredim vrednosti po zajtrku.. danes sem šla tam, ker sem imela včeraj zvečer in danes zjutraj visok sladkor po jedi (enkrat 7,2 drugič 7,3) in je rekla da probam zamenjat kruh.. ker sem kupla enga polnozrnatega v mercatorji in mi je ful zvišal vrednosti. Malo bo treba kombinirat.. bomo vidli. Drugače pa je bilo kar smešno, ker je kontrolirala aparat za merjenje in je moj pokazal 6,5, njen pa 5,5.. potem je prinesla nov aparat in ga kontrolira z njihovim in spet razlika... v glavnem sem mogla jaz pridet do zaključka, da imajo oni verjetno pokvarjen aparat.. hehe.. je pa rekla da naj si v laboratoriju iz iste kapljice kontroliram sladkor na mojem aparatu in da mojo tako preverli če moj aparat prav deluje. Tebi so preverli delovanje aparata?

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2915
16.11.2011 18:42:38   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: *dina*

Hejla
Pa sem še jaz iz pregleda.....mali lepo stoji na glavi user posted image in uživa. Imam pa nižji hemoglobin in sem na Retaferju, zato sem tudi baje tak zaspana in zadihana.
Naslednji pregled 5.12.
pa tudi sem dobila papir za na CSD, jutri odnesem in začnem urejat papirno vojno.

Lep dan

Jaz sem zaspana in zadihana. Ampak predvidevam, da sem zaspana zato, ker malo spim ponoči, zadihana je pa po moje itak skoraj vsaka, razen če je res že od prej športnica. No, mogoče mi pa res manjka železa. Niso še nič rekli, je pa res, da sem dala kri v ponedeljek in če bo res hudo, me bodo poklicali.

IZVIRNO SPOROČILO: soncnica28

Mi je pa tudi omenila ta pegled Streptococcus, da to ona dela med 30 in 35. tednom nosečnosti, opravi ga kot bris in da če bom želela, mi bo to naslednjič naredila, je pa 50 EUR za plačat, pošljejo pa vzorec na mirkobiološki inštitut. Bom še mal premislila do naslednjič in kaj prebrala o tem.

50€ ??? Pri nas je pa 13 in še to se mi zdi preveč.

Mistica, moj naslednji pregled je 12.12.

Beti1, če bi jaz tako štela gibe, bi po moje 4 na dan naštela. Si moram pa prav začet pisat, kdaj in koliko jih čutim, ker se mi res zdi malo. Verjetno ne čutim vsakič, ker imam preveč špeha.

Pathra, pred leti sem imela natančno naštudirano prehrano po Montinacu in sem jedla samo polnozrnati kruh. Verjemi, da to kar prodajajo v trgovinah pod polnozrnati, niti slučajno ni polnozrnati kruh. al je pobarvan, al ima pa par semen not, pa ga tako imenujejo. Jaz sem si polnozrnati kruh sama pekla doma z izključno polnozrnato moko.

(odgovor članu coca cola)
Neposredna povezava do sporočila: 2916
16.11.2011 19:39:39   
miami10
Pathra-niso mi kontrolirali aparata, ker meni sladkor nagaja samo po zajtku...včeri sem si naredila profil in sem si merila pred vsem obroki (Z, DM, K, PM in V) pa je bilo ok, z izjemno zajtrka seveda...za 1x imam insulin zjutraj pred zajtrkom 4e, ki jih bom morala višat po potrebi...
Jst kupujem striktno ržen ali ajdov kruh...nobenih polnozrnatih in "črnih" kruhov v trgovini in so vsi pobarvana...ločim "pravi" kruh tako da je "zbit"...za povečerek pa jem Chripy kruhke-modre zraven mleka in mi je super...
Matkurja-glede pikanja...seveda bom za mojo user posted image naredila vse...ampak že od nekdaj me je bilo groza sladkorne in pikanja v prste sem se brez problema navadla...pikanja v trebuh pa imam neko zavoro-seveda vem da user posted image ne bo nič in da bo tako samo boljše...ampak sebe dejansko piknit v trebuh...ti pa že nagon malo "ovira"...ampak tudi čez to bom mogla...
Kar je treba ni težko...

lp

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2917
16.11.2011 19:49:50   
Matkurja
Razlika je le v tem, da ti user posted image že imaš v trebuščku in veš, da bo lihkar ven prišel. Jaz sem se pa pikala da bi do user posted image šele prišla.

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 2918
16.11.2011 20:17:05   
beti 1
Matkurja: šteje tudi "božanje, ne samo izrazite brce", pa poudarek je res bil na tem, da se na hitro spremeni nekaj, kar je bilo sicer običajno. Npr. moje user posted image  brca zjutraj, pri kuhanju kosila in zvečer praktično vsak dan, če potem pride dan, ko v teh časovnih obdobjih skoraj ni nič gibanja, pa vmes tudi ne, je to razlog za takojšen obisk pri G, ne v porodnišnici. Tako sem jaz to razumela in mi je tudi smiselno.

< Sporočilo je popravil beti 1 -- 16.11.2011 20:18:14 >

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2919
16.11.2011 20:33:17   
trnuljčica
Glamur joj tole ti pa ne zavidam(kratek mv, ležanje)... Upam, da user posted image zdrži čimdlje notri.user posted image

Ana nunez saj je res boljše , da nisi izpostavljena tistim hlapim.
Trebuh je  tudi meni zadnji teden res nizko oz se meni tako zdi, vem pa ne ali je to res. Tega se ne spomnim pri prvem. Samo si ne belim glave s tem. Verjetno bi mi g kaj rekla, če bi bilo kaj narobe. Je pa tokrat še težje izmerila obseg glavice oz ga sploh ni mogla natančno, ker se na ekranu res ni videla v celoti... Kar mi je tudi rekla, da ni zanesljivo zmerila, ker je v medenici... Sam ni pa rekla, da je kaj narobe in jaz ji zaupam. Dokler ni v porodnem kanalu se ne bom obremenjevala, škoda lepoteuser posted image .

Sončnica 50? pri vas so pa ressss user posted image dragi.

Miami saj ne bo dolgo tako...user posted image Drugače je pa res največ živčnih končičev na blazinicah in posledično po ponavljajočem pikanju še bolj boli. Iz izkušenj pa ti povem, da tisti, ki se sprijaznijo z dg... tudi lažje prenašajo vse in vodijo bolezen.

Violica držim pesti za neg izvid.

Beti tako sem si jaz že do sedaj beležila gibe. Edino kolcanja nisem štela kot gibe...Kaj vem, se mi je zdelo da kolcanje ne spada sem... Se mi pa pri tem user posted image kakšen dan zgodi, da jih ne dobim dovolj do zvečer(20 ih), sam se mi zdi neumno hodit v p ponoči na ctg(tako imamo mi). In si mislim, da je pač manj razgrajaški kot prVi, ki je te pogoje ispolnil že tekom dopoldneva in le 1x ob 16 h. Res pa da pridejo dnevi, ko je kar aktivna, samo je to en dan v tednu ali dva , ne vsak kot pri prvem... Vedno pa začne potem po 20 uri in me to potolaži...

Ronja ja večina v bistvu ne ve kako zgleda pravo izpiranje nosu z fiziološko... Vsaj ne, dokler zaradi kakšnega ponavljajočega vnetja ušes, itd ne pridejo na orl...

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2920
16.11.2011 20:46:48   
trnuljčica
Mistica pregled imam 6.12. Hvalauser posted image

Aja user posted image je v 31 6/7 imela 1695 g, kar je 700 g več kot 4 tedne nazajuser posted image .

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2921
16.11.2011 21:50:41   
Kasija
sončnica28 50 evrov za test streptokoka user posted image  user posted image  Jaz sem ga ravno imela ravnokar in sem plačala 12 evrov. tu nekaj ne štima?

miami10 joj boga s tem insulinom. saj bo kmalu pdp user posted image  jaz se igel izogibam, ne vem kako bi tole preživela.
glamur11 dobrodošla user posted image  knjigo sem si izposodila v knjižnici. mi je bila všeč. še bolj mi je bila všeč knjiga modrost rojevanja. pa prejšnjič sem brala eno zelo dobro o dojenju - mogoče nekaj kot dojenje in materinstvo iz srca. nekoliko ekstremna zame v prepričanjih, ampak veloiko dobrih trikov za utirjanje dojenja. pa ker ravno ležiš in miruješ, še tale knjiga - otroško spanje, brez joka v sanje. sicer je uporabna od 6 mesecev dalje, ampak ker moraš počivat, mogoče zdaj veliko bereš?

ronja moja sodelavka, ki je medicinska sestra, je tudi hvalila tole spiranje nosa. samo jaz nisem nikoli uspela razumet, kako se to naredi. a ti ga potem spiraš še sebi za zgled?

nena lepa slikica user posted image

mefisto baybladi, dinozavri in bakugani so naša vsakodnevnica user posted image

trobentica ne bom vzela epaketa, ker že vse imamo. bom raje koristila denar za recimo plavanje z dojenčki ali kaj takega. ampak to ti ne pomaga dosti, ker je tole moj tretji user posted image  in je logično, da imam vse. se mi pa zdi, da imajo kar nekaj potrebnih in koristnih stvari na voljo v paketu, tako da ne boš falila, če ga vzameš. kako boš pa nabavljala? saj itak imaš nek seznam, ne? predlagam ti, da izločiš tiste stvari, ki bi jih lahko dobila kot darilo (kakšno darilo pa bo?). recimo stolček za hranjenje potrebuješ od 6 mesecev dalje, pa ti ga morda kdo podari ali kupiš rabljenega. lupinico npr. boš pa potrebovala že iz porodnišnice, pa jo moraš kupit ali si sposodit. jaz sem tudi le nekaj malega oblek dobila od moževe tete. ostalo pa sem kupila oziroma so nam kupili za darilo. od kolegic pa še nobena ni imela otroka takrat.

(odgovor članu soncnica28)
Neposredna povezava do sporočila: 2922
16.11.2011 23:02:52   
Erin
Pozdravljene! =)
Se opravičujem ker vdiram v vašo temo...
Najprej bi vam rada zaželela SREČNO... še malo pa bo veliki dan D tu. ;)

Rada bi z vami delila povezavo na mojalbum kjer prodajam oblačilca ki jih je moja 7 mesečnica že prerasla (veliko je tudi oblačilc nevtralnih barv).. v kolikor katero zanimajo, naj pokuka, mogoče pa najde kaj kar ji bo prišlo prav =))
Lep pozdrav in vse najlepše v materinstvu*

http://www.mojalbum.com/teejaa

*Kdor upa-vztraja-kdor vztraja - ZMAGUJE!
**Poražen si šele takrat, ko se sam predaš.
***Zmagajo tisti, ki verjamejo, da to zmorejo.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2923
16.11.2011 23:35:28   
pathra
50 evrov za steptokok test je res veliko.. samo meni je sestra govorila da obstajata dva načina za testiranje steptokoka.. da je ena varjanta cenejša... booo..

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 2924
   4RE: Januar 2012
17.11.2011 8:56:35   
Glamur 11
dobro jutro.
Hvala vsem za dobrodoslico in informacije glede ctiva. Sem Izziv poroda res nasla v knjiznici, sedaj ko sem sama lepo pobrskala v po cobbisu (prej sem druge posiljala v knjiznico pa je nekako niso uspeli najt).

Hvala tudi za lepe zelje da user posted image cimdlje ostane na toplem. Res mi vsak dan veiko pomeni saj tako ze od 26. tedna lepo pocasi nabiramo dneve in tedne. Sedaj ze tece 34. teden tako da sem ze kar boljse volje. Tako da mi verjetni ne bo treba kaksne inekcije za user posted image razvoj pluck jemat.

Mistica: se nekaj mojih podatkov
31 let
1. nosecnost in 0 user posted image
naslednji pregled 19.11.2011
predvidena porodnisnica v Nm
*dina*: tudi meni so v porodnisnici ugotovili nizeh homoglobin in tako predpisali retafer, sam je bilo toliko stranskih vplivov - kovinski okus v ustih, zaprtost in obupno tiscanje navzdol- tako da me res zanima kako bo tebi odgovarjal? : tudi meni so v bolnici ugotovilicim dlje ostane

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  115 116 [117] 118 119   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  115 116 [117] 118 119   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?