|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  99 100 [101] 102 103   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
28.10.2011 11:09:48   
Kasija
pozdravljene!

jaz sem danes odprla sezono oddajanja vlog za porodniško user posted image  (rok imam 25.12.). torej odnesti je treba obrazec Vloga matere za uveljavitev pravic ob rojstvu otroka in obrazec priloga s-1 Podatki o zaposlitvi in o plači..., ki ju najdete tu
http://e-uprava.gov.si/storitve/pridobiVlogo.esju?id=804

Obrazec sprintaš in marthythezebra jaz sem ga izpolnila prej. če česa nisem vedela ali nisem bila prepričana, sem pustila prazno. prilogo s-1 pa ti mora izpolniti delodajalec oziroma v računovodstvu, poštemplat in podpisat. tja vpiše tvojih zadnjih 12 mesečnih dohodkov. za tiste, ki odddajate prvič, opozarjam, da se da malo špekulirat- recimo jaz predvidevam, da je moja plača za oktober 2010 boljša od plače oktobra 2011 (zaradi pol-bolniškega staleža), zato sem oddala še preden sem prejela oktobrsko plačo.

cel postopek, skupaj z oddajo vloge za otroški dodatek (za starejša dva) je trajal manj kot 10 minut - bravo za CSD user posted image

po oddaji na csd odločajo o vlogi. ti odobrijo prve tri mesece porodniške in kar si izbereš pri paketku - denar ali košarico. denar dobiš nakazan na račun, ki ga navedeš na obrazcu. kasneje, ko si že doma z user posted image  dobiš domov še odločbo o drugem delu - nega in varstvo otroka. takrat vključijo v trajanje tudi podaljšano porodniško za tiste, ki skrbimo za dva ali več otrok pod 8 letom starosti.

(odgovor članu martythezebra)
Neposredna povezava do sporočila: 2501
28.10.2011 11:12:26   
trnuljčica
Cukrček poznam nekaj punc, ki so si malo prej plačale prispevke... al pa bile fiktivno zaposlene v nekem druž podjetju... nimam pa pojma kako to poteka... V brskalnik na ringaraji vtipkaj kaj te zanima in malo poišči. Vem, da je bilo že večkrat zastavljeno ravno to vprašanje, ki tebe zanima.

No, danes je prvi dan da nisem vsa trda v predel trebuha že iz noči in od sedenja, ležanja. user posted image Očitno, da tale sonček ki je pokukal za oblaki dobro dene.

(odgovor članu cukrček11)
Neposredna povezava do sporočila: 2502
28.10.2011 11:27:04   
trnuljčica
Kasija saj tebi že izračun csd šiška predvidi vpis okt 2010 plače, ter sept 2011 plače. Tko da nisi špekulirala.
Ne vem pa če bi meni to pustili? Izračun mi pokaže, da moram vlogo odati  na csd ravno en dan po okt plači, ki naj bi jo tudi vpisala (rok 10.1.) A misliš da nesem v službo pred okt plačo in bi šlo skozi?user posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2503
28.10.2011 11:42:28   
Kasija
trnuljčica saj s špekuliranjem sem se malo pošalila. lahko bi počakala na oktobersko plačo in oddala recimo 12ega. ti lahko poskusiš, če je samo en dan. ti izpolni z datumom tik pred plačo v službi in odneseš prvi možni dan. nisem pa prepričana seveda.

pa se opravičujem, ker so se informacije ponavljale. sem najprej napisala in potem prebrala za nazaj, da ste že odgovarjale glede vlog.

vlogo za otroške dodatke se oddaja v tistem mesecu, ko ti preteče za starejše otroke. torej če ste recimo lani oddale marca, letos podaljšate marca. prvo vlogo za novorojenega pa se odda po rojstvu otroka, saj zahteva emšo otroka, ime in priimek - torej zadeve iz rojstnega lista. če oddaš mislim da do 3 mesece po rojstvu otroka, ti povrnejo za vse te mesece. če oddaš prepozno, pa obravnavajo vlogo samo od takrat naprej. tudi tiste, ki pričakujemo drugega, tretjega, itd. moramo ponovno oddati vlogo za otroške v tem roku 3 mesecev, saj dobimo denar še za novorojenca, pa tudi za ostale se zviša postavka, ker je družinski prejemek na člana nižji, ker je oseba več.

za vrtec za znižano plačilo (torej to je samo za tiste, ki že imamo otroka v vrtcu, ne za prijavo v vrtec) še NI mogoče oddati. namreč nastopi nov zakon, ki predvideva, da oddaš na csd (in ne na občino kot prej) po 1. 12.. Ampak še ni obrazca na voljo user posted image  Tole mi je vse potrdila na csd, tako da zagotovo drži. torej čakamo na obrazce, ki naj bi bili nekje novembra in potem po 1. decembru oddajamo.

Neposredna povezava do sporočila: 2504
28.10.2011 12:07:36   
trnuljčica
Sem poklicala na csd in odg: ni možno. user posted image Niti za en dan.  Eh, bi lahko predvidela tole... Ker nisem lažna samohranilka, vrtec plačujem da glava peče,...
Bom pač še naprej poštena.user posted image

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2505
28.10.2011 12:25:39   
Kasija
trnuljčica sva že dve, pa še katera bi se našla poštenjakinja. saj po moje nas je večina, samo nepošteni so bolj odmevni.

moj mlajši je doma bolan, zato odgovarjam takole vsake toliko časa. zdaj gor kao spi, dejansko pa se pogovarja sam s sabo user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2506
28.10.2011 12:32:42   
martythezebra
Hvala za vse odgovore. Si bom doma vse sprintala pa lepo izpolnila tisto kar bom znala,  pa da bo še moj v službo nesel da mu vpišejo plače. Jaz tega ne morem narediti, saj sem brezposelna, sem pa bila prej zaposlena tako da spadam med tiste ki so bili v roku treh let vsaj 12 mesecev zaposleni. A potem oddam tudi Vloga matere za uveljavitev pravic ob rojstvu otroka pa brez priloge, ali za nas obstaja kakšen drugi obrazec?

Drugače pa ja ta teden je bil res naporen glede počutja. Mene so iz torka na sredo ponoči ful začeli krči dajat sem se zbudila ob ene treh in potem itak nisem več nazaj zaspala. Sem najprej spila magnezijevo tableto pa ni pomagalo, je blo tko hudo da sem lekadol vzela pa je blo mal bolš. Buscopana pa nimam nobenga doma. In pol me je še celo sredo matralo. Potem me je začelo bolet še zadaj ne vem kakor ledvice al je bil križ to. Sem komaj med wcjom in postlo hodila. Včeraj je bilo potem že malo boljše, danes pa je spet use super. Upam da bo zdj naprej čim manj težav.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2507
28.10.2011 13:19:14   
trnuljčica
Kasija a se ti zdi? Če gledam tu okoli mene smo sami mladi. Poročena le dva para, midva z otrokom, drug par še nima otrok.. Stanovanj okoli 100. Ok, nimajo vsi otrok, pa nekaj odstotkov je starejšihuser posted image ...Ostali pa saj veš... Ampak ko se dobimo na dvorišču slišiš vse sorte. No, saj ne rečem, vsaka stvar se obrne. user posted image Je ravno poleti en razlagal kako je sedaj že četrti njegov prijatelj ,ločen, v treh mesecih... Od tega je enega partnerka šla sedaj tožit, ker sta imela neko pogodbo o preživnini al kaj vem... in sedaj jo bo uveljavljala na sodišču za  5 let nazaj. Ker ji ni plačal fikcije. Ostalim se sedaj partnerke preko sodišč gredo koliko imajo zares njihovi partnerji dohodkov... Ma crkneš...user posted image Sem pa rajši poštena.user posted image Nimam utajenega ne moža, ne otroka, ne psa...(zadnjič je ena mama odjavila oba otroka iz evidence stanovalcev- ker ona zanju ne bo plačevala- da ne bi mislila, da je kak socialen primer tule user posted image user posted image )

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 28.10.2011 13:21:00 >

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2508
28.10.2011 13:31:11   
beti 1
Trnuljčica jaz bi na tvojem mestu nesla v službo prej, na določen dan pa na CSD, saj ne piše, kolko dni prej moraš zadevo potrditi v službi, vsaj jaz tega nisem zasledila, pa sem si šla prebrat zakon in pravilnik. Sama sem do sedaj obakrat čakala do zadnjega, ker sem imela tako višjo plačo. Glede vrtca, iz mojih izkušenj, takoj ko boste 4 bo šel vsaj 1 razred dol, pa drugega boš imela vsaj 1 leto zastonj v vrtcu, kar je tudi nekaj.

martythezebra:  držim pesti da mirno in neboleče tudi ostane, naslednjič povej za dogajanje na pregledu, boš verjetno dobila še Buscopan. Moja g pravi, da ogromno nosečnic zdravijo z zdravili za preprečevanje prezgodnjega poroda (Mg, Buscopan), ker je to ena redkih stvari v porodništvu, pri kateri so bosi glede napovedi in ni nobenih zanesljivih pokazateljev, ki bi jih lahko uporabili za to napovedati, zato rajši več zdravil predpišejo.

(odgovor članu martythezebra)
Neposredna povezava do sporočila: 2509
28.10.2011 13:49:42   
ronja
Se opravičujem za moj mrk, amapk očitno me ta tema ne mara - sem parkrat hotela kaj napisat, pa mi enostavno ni okenca za odg. hotlo odpret - samo uno okence - napaka...

Sem ravno dobila odg zzzs in so mi podaljšali do porodniške.

Tudi meni. Piše mi isto kot prejšnjič, torej verjetno lahko grem ven, peljat male v vrtec in tako... saj v kak šoping me itak ne spravišuser posted image .

vijolica
, komot narišeš kar s svinčnikom, samo bolj na rahlo in naj ne bo B, sicer se bo videl skozi. Razen če itak misliš obrobit, potem nima veze. Barve so lahko kar pigmenti za zidne barve (to je najbolj poceni), lahko so pa seveda tudi temperke - samo da te zadeve potem ne bojo ravno vodoobstojne - ne boš mogla pomivat stene (ampak saj tega ne počneš glih pogosto - čeprav bi bila presenečena, kolikokrat se ti to zgodi z malimi otroki, heheuser posted image . Če hočeš, ad je obstojno, pa vsekakor akrilne barve!

beti, najprej čestitke za punčko! Punčke so zakon! (upam, da fantje tudi, to vam povem čez par mesecevuser posted image ) Sicer tudi jaz ležim samo ponoči  -včeraj je prišla mami, pa me je skoz pošiljala ležat - madona, bi jo najrajš pritisnila! mami, men je slabo, če se uležem, bom bruhala, pliz pusti me na miru, da sedim! jaz si jezika odkar sem noseča, ne čistim več - enostavno sem parkrat probala, pa se ni dobro končalo. Samo zobe, pa še to imam eno fajn majhno krtačko - priporočam Curaprox. Tudi mene peče zgaga za znoret - sploh če nekaj časa ne jem. To je sploh smotano: v nosečnostih sploh ne postanem lačna nikoli  - samo vedno bolj slabo mi je! Dlje ko ne jem, bolj mi je slabo. In potem jem zato, da mi ni slabouser posted image In potem mam 67 kil! Obseg trebuha imam pa 102 - toliko sem imela pri Ronji, ko sem šla rodit!

Rodila bom naravno, če ne bo nič narobe, seveda - upam, vsaj, da naravno, kot obakrat do zdaj - torej vaginalno, brez umetnih popadkov in brez vseh zdravil proti bolečinam. Če mi je 2x ratalo, mi bo pa še 3. saj zdaj se bom lahko tolažila, da je zadnjič, hehe. Pa tisti en dan bom že preživela, čeprav vam ne bom lagala - boli res zverinsko,v saj mene je.
Jaz sem zagovornik naravnega poroda, brez ea in česa podobnega. Če bi bil potreben CR, bi prosila za spinalnega.

Enako. Tudi v Lj. ti bojo z veseljem narediti spinalno, saj je manj komplikacij pri njej - samo pri miru moraš držat, ko te pikajo (sem mela pri operaciji stegnjenice).

ananunez, pri nas si lahko v vodi do iztisa, baje, tudi v Postojni (so pa malo mešane info). To sem jaz bila kar doma, pa šla pač kasneje v p.

Ali kaj pripravljate hišo za noč čarovnic?

Nekaj bomo pa žeuser posted image .

Janchek, to je simfiza, mene tudi boli že kar nekaj časa, pa še trtica zraven, če mi stol ne ustreza.

joj, prejšnje 2 tedna me je simfiza tok bolela, da sem bila ko barbika, ki ji je nekdo noge potrgal! Zdaj se je pa malo umirilo, hvalabogu. Trtica je pa ok.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2510
28.10.2011 13:50:36   
trnuljčica
Beti koliko pa sta bila tvojadva na tej slikici stara?user posted image Ker po slikici bi rekla, da boste imeli fajn skupaj otroke...Pa se mi zdi da si zadnjič govorila o osemletniku.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2511
28.10.2011 14:14:42   
Mistica
Papirologija za CSD- dodala bi samo še komentar glede "špekulacij" z datumi. Jaz bi morala papirje oddat okoli 5.11., ampak ker pride oktoberska plača pri nas šele 18.11., so mi na CSD-ju rekli, da moram počakati še na to plačo in prinesti obrazce torej po 18.11., ko jih izpolni delodajalec.
Najbrž je praksa različna, svetujem, da se obrnete na pristojen CSD. Baje preverjajo tudi pozneje in lahko "dodajo" kako naslednjo plačo.

Pozdravček

Neposredna povezava do sporočila: 2512
28.10.2011 14:17:40   
trnuljčica
Mistica, saj sem poklicala. In je rekla da ne gre. Tako da bom vpisala kot želijo. Res mi ni 2x za hodit na kadrovsko in na csd...
Sedaj pa grem po malega, ker sva sama danes. Pa še obisk iz službe dobim čez urco.user posted image
Pa, pa

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2513
28.10.2011 16:40:21   
Janchek81
Tok v vednost da so od moje sodelovke in ene kolegice zahtevali še zadnjo plačo in sicer tko, da so poklical v firmo in so jim oni po pošti poslali, se pravi, tako da me ko imamo rok januarja, da bi zahtevali še decembrsko plačo, tko da ... ne smemo se vseen zanašat na to, da se nam bojo obesil samo na novembrsko al pa še celo SAMO na oktobrsko plačo ... pač CSD je spletkarsko podjetje in se jim gre da čim manjše porodniške dajejo - vrjele al pa ne user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2514
28.10.2011 17:34:12   
beti 1
Trnuljčica: ta slikca je stara skoraj 4 leta. Starejši bo 8 let decembra (ker rodim januarja bom za mišji repek ostala brez podaljšanja porodniške za 1 mesec), mlajši pa potem marca 6 let. Tako da niti na brezplačni vrtec ne morem več računat. Ampak se ne sekiram prav dosti. Sem preveč vesela, ker se je mož premislil in pristal na to, da imamo še enega, ker ja zadnja 4 leta govoril, da bova zagotovo ostala pri 2, ker mu ni več do tega, da bi menjal plenice in vsega kar zraven sodi.

Še dobro, da greva jutri za 2 dni na lepše, ker je bil ta teden prav mlajev in sem že čisto pesimistična in crknjena od vsega skupaj.

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 2515
28.10.2011 18:14:27   
ronja
Ampak dec. gremo me že na porodniško (vsaj jaz grem 22.12.)... takrat bo del "plače" že porodniška... Dec. po moje ne morejo zahtevat, če gremo takrat že na p. (tiste, ki imamo rok pred 29.1., torej večina januarčic...

PS. hvala za seznam dokumentov, zdaj moram najt samo še vlogo za znižano plačilo vrtca, to je do 15. za oddat).

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 2516
28.10.2011 18:34:38   
Mistica
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Mistica, saj sem poklicala. In je rekla da ne gre. Tako da bom vpisala kot želijo. Res mi ni 2x za hodit na kadrovsko in na csd...
Sedaj pa grem po malega, ker sva sama danes. Pa še obisk iz službe dobim čez urco.user posted image
Pa, pa

Saj pravim - najboljše, da se vsaka obrne na pristojni CSD, ker jaz sem bila osebno na "mojem" in so mi rekli, da naj prinesem papirje okoli 18.11., ker mora bit zadnja upoštevana plača oktober 2011 (kot tudi predvidi izračun na povezavi CSD Šiška), čeprav naj bi jaz papirje nesla 5.11., a do takrat mi delodajalec še ne obračuna/ izplača okt. plače. Sem jih potem tudi vprašala, če bodo imeli dovolj časa za obračun in odločbo in so rekli, da ni problem. Mogoče je pri vas več gužve in potem hočejo, da oddate čim prej. Prav zaradi tega mislim, da je pametno, da se vsaka pozanima za svoji primer na svojem CSD- samo kot nasvet.
Kot is tudi že napisala, ima Kasija rok v decembru in zato naj bi ji kot zadnjo plačo upoštevali septeber 2011 (en mesec pred ostalimi januarkami).

Upam, da bomo to kmalu uredileuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2517
28.10.2011 18:52:37   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Ampak dec. gremo me že na porodniško (vsaj jaz grem 22.12.)... takrat bo del "plače" že porodniška... Dec. po moje ne morejo zahtevat, če gremo takrat že na p. (tiste, ki imamo rok pred 29.1., torej večina januarčic...

PS. hvala za seznam dokumentov, zdaj moram najt samo še vlogo za znižano plačilo vrtca, to je do 15. za oddat).

Po moje tud ne morejo štet dec plače. Saj imam  takrat 2/3porodniške in 1/3 službe. Upoštevajo pa očitno točno tako kot je na strani csd šiška. No, kakorkoli, samo da ne bo prej user posted image tu kot porodniška, pa bo vse v redu.user posted image

Ronja če sem jaz prav razumela ti sedaj do 15 nov sploh  ni treba oddati, ker bo z januarjem po novem (csd) in za to pridejo vloge šele ven. Vloga pa se menda odda lahko šele od 1.12- torej v decembru. Tisti ki bodo oddali po starem jim ne bodo tega niti upoštevali in bodo morali oddati še na novem obrazcu na csd.
Sam raje to preveri. Nisem ziher, ker je ne vlagam. Sem pa tako razumela, ko sem zadnjič brala na oglasni deski od vrtca.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2518
28.10.2011 21:13:00   
**Nelly**
Pozdravljene nosečke!

Kako ste kaj danes? Kako se počutite?

Mi smo pa imeli pregled danes... in je vse v najlepšem redu... kot zmeraj najprej dat kri in vodo, potem pa lepo počakat na pregled user posted image , kjer nas je G vaginalno pregledal (kot zmeraj in na vsakem pregledu). Nevem je to samo tako pri mojem G ali tudi pri vas? Ker mi je kar nekaj znank reklo, da pa njih vsakič ne pregledujejo vaginalno (majo drugega G). Moj vsakič pogleda, da vidi če sem zaprta in če je vse ok... potem smo pa srčka slišali in veselo bijeuser posted image user posted image user posted image . Dobili smo tudi potrdilo za na CSD, da si lahko uredim vse potrebno. Paket in tisto nadomestilo, ki ga pač dobijo nezaposlene. Naslednji teden v petek lahko že vse predamuser posted image . Sem šla po papirje in mi je povedala, da bo čez en teden ravno pravi čas in da naj kar prinesem papirje, da nebom morala poznejeuser posted image .

Punce zdaj pa bi vprašala tiste, ki živite na "koruzi"user posted image tako kot jaz... Kako in kdaj ste uredile očetovstvo za vašega dojenčka? Že pred rojstvom ali po? Ker meni je danes omenila, da lahko to urediva s partnerjem prej, ker če bomo po porodu, bi naj v P napisali, da otrok nima očetauser posted image user posted image user posted image - sem zmedena.

Ronja na madžarskem še nisem bila, bom pa šla po praznikih, sem imela kar nekaj drugih stvari za opravit ta teden. Ti bom pa seveda takoj javila, ko bom šla user posted image ... nisem nate pozabilauser posted image .

Punce fajn božajte bušije in uživajte v nosečnostiuser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 2519
28.10.2011 21:19:41   
Kasija
ronja trnuljčica je prav povedala za vlogo za znižano plačilo za vrtec. letos se oddaja za vrtec po novem pravilniku od 1. 12. dalje na novem obrazcu, ki pa ga še ni.

pa ne razumem te logike, da vsak csd ravna po svoje. pravilnik je enak za vse ne? torej lahko oddaš od 60 do 30 dni pred rokom in nikjer ne piše, da oni odločajo, kateri dan in katere plače? če se vam ne da in sploh ne splača komplicirat (meni se tudi ne splača v resnici, sem se šalila z izbiro besede špekulacija) pač naredite po njihovo.

nelly jaz sem poročena, je pa sestra to urejala. je bolje, da podpišeta očetovstvo pred rojstvom. sicer otroka vpišejo pod tvojim priimkom. očeta pa se vpiše v rojstni list naknadno. lahko imata brez veze komplikacije.

< Sporočilo je popravil Kasija -- 28.10.2011 21:25:38 >

Neposredna povezava do sporočila: 2520
28.10.2011 21:49:01   
ronja
vloga za vrtec: sem slišala, da naj bi bilo po novem od 1.12. dalje na CSD, ampak pri nas na vseh oglasnih od vrtca piše, da je treba oddat do 15.11. pri njih in to bom naredila. Če bo treba potem še 1x, bom pač oddala še 1x, od viška ne boli glavauser posted image . Rajši sem ziher, ker si polne cene niti približno ne moremo privoščit (plačujeva 30%, ker imava pač taki super duper plačiuser posted image ).

Vloge bom na CSD tudi oddala čimprej, dorej novembra, če pa jim kaj ne bo všeč, se bojo pa že pritožili. Pri nas je verjetno gužva in po izkušnjah od takrat, ko sem morala dobit od njih odločbo, da mi država krije prispevke za ostale 4 ure dela (da so mi lahko v kadrovski napisali novo pogodbo - brez tega ne morejo), ko sem čakala na to 3 mesece, ker je bila ena na bolniški in pač nihče drug tega ne dela... no, rajši uredim prej kot pa da potem ne dobim plačano...

Očetovstvo tudi midva vedno prej zrihtava (to se sliši, ko da jih mava 10, madona). ne komplicirajo nič in dobiš potem rojstni list že z očetom gor - Lejla je pa dobila celo dva - pa pri njej se vedno nekaj zmotijo - taka karmauser posted image . V vseh uradnih dokumentih, vse sva morala nekaj popravljat, čeprav sva prav vloge oddala, samo vedno kaj narobe napišejo.

nelly, hvala, saj se ne mudi, se mi zdi, da še nekaj časa ne bomo hodili na Mađarsko, ampak bi pa vsekakor kdaj šla pogledat, če je res taka meka kot pravišuser posted image . Če se ti da pogledat še za blago iz bambusovih vlaken (jersey), si pa sploh srčica (torej bombažni in viskozni jersey - enobarven in potiskan, flis, isto, bambus isto).

uživajte v nosečnosti

Hehe, as I said: prve pol ure in zadnjo minuto, vse ostalo je pa meni muka. Ampak se splača, ker je pa potem toliko bolj fajn (sploh ko so kaki 2 leti stari in dejansko dobiš celo en del svojega življenja nazajuser posted image - ok, to velja za tiste, ki boste dojile in nimate kakih babic na dohvatu ruke). Kadar vas bojo spravljali ob živce, se na to spomnite: se splača, čeprav mogoče zdaj tako ne zgledauser posted image .

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2521
28.10.2011 22:21:55   
n€na
Ojla!

Še malo glasu od mene...a ste me kaj pogrešale user posted image
Sploh nimam več časa za nič.....kadar sem sama doma bi imela pisan čas bit za kompičem, pa se mi ga enostavno ne da prižgat. Rajši kavico zjutraj spijem na sončku na terasi in uživam v lepih jesenskih dneh user posted image

Pri meni vse zaenkrat poteka BP..danes sem imela kontrolo sladkorja in je bil malo povišan, za kar smo ugotovili, da smo pa mogoče preveč mandarin pojedli. Mi zdravnica reče, da jih moram ukinat...Ampak kako....imamo domače in kar same vabijo da jih utrgaš...Pol mi je pa DR rekla, da pa naj jih samo količinsko omejim tako 1-2 na obrok. Drugače pa vse poteka brez zapletov in upam, da tako ostane tudi do konca.
Sem pa danes nesla potrdit papirje v službo. Sem stopla do naše socialne delavke in mi bo ona vse zrihtala, da ne rabim jaz skakat od kadrovske do financ in ostalih. Zračunala mi je do kdaj sem na porodniški itd. Res je faca zrihta ni da ni.

Ko pa dobim potrjene papirje pa jih nesem na CSD. V službi sem se zmenila, da v novembru pokoristim ves dopust, ki mi je ostal in po dopustu nastopim porodniško.

Glede očetovstva.....meni je na CSD Koper rekla, da je kaznivo, da podpišeš očetovstvo prej, saj ne veš, kateri spol otroka bo in napovedi spola pri G niso 100%. Pokazala mi je tudi zakon v katerem piše, da se to lahko zgodi le v najnujnejših primerih. Ko pa sem govorila s kolegico, ki je takrat spadala pod CSD Izola mi je pa rekla, da je lahko očetovstvo zrihtala pred porodom....Zdej pa bodi pameten user posted image  Torej jaz ga nisem zrihtala prej...Je pa Zala dobila njegov priimek, rojstni list brez očeta....Pravi RL je dobila nekaj dni po priznanju očetovstva na csd.

Vmes sem se selila in proti Izoli in upam, da bom lahko prej uredila očetovstvo.

Evo pokomentirala samo zadnjo napisano stran....čaka pa me še ogromno dela, da preberem vseh 15 strani in več, ki ste jih naklofale v času, ko sem bila odsotna .

Ostanite dobro in pridno božajte svoje bušije, pa pustite se razvajati !!user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2522
28.10.2011 23:14:26   
ana.nunez25
se malo novick z najine strani

pocutje je ok..kksn dan grem mal prej spat ce sm bl utrujena, brce prisotne vec kot dovolj..zdj morm cist ravno sedet, ce se mau naprej nagnem ze protestira hihih

glede CSD bom se sla pozanimat mau nasledn tedn verjetn..porodnisko nj bi zacela 18.12 ker je nedelja bom zadnji dan delala kr 16.12user posted image ..no ja, upam..

delam v (prastari) tovarni kjer se delajo kovinski izdelki in zadnje case je ozracje v prostoru kjer delam zelo neznosno..smrdi namrec al po bencinu(popravljajo neko starinsko masino..ze ceu tedn) al pa po amonijaku(ki jim uhaja iz ene peci ze 14dni pa pomoje sploh ne vejo kje tocn je to, da bi loh zrihtal)odvisno od dneva..na drugo delovno mesto me skor ne morjo dat ker ostali del fabrke so masine k jih majo moski pod kontrolo..

dons sm mogla it predcasno domov ker mi je blo ful slabo pa glava me je zacenjala bolet in zarad vdihavanja se tezko dihas po dolocenem casu...sla sm do G in mi je dala predlog za bolnisko, je to kr skodljivo da bi usak dan udihavala...zdj bom pa vidla kaj bo moja zdr. rekla...ubistvu mi kr muri it do nje..k to je se osnovnosolska..je se nism menala, ker grem redko do dohtarjeu..in mi bo zihr spet rekla da si morm poiskat druzga...bom vidla kaj bo zmutila..ceprou po eni strani bi jst najraj sla delat, sam dokler to tko smrdi se ne mislm igrat, pa me prou mau briga...u sredo bom sla lepo do direktorja in mu razlozila situacijo pol nj pa poiscejo resitev ki bo za obe strani ugodna...

uglavnem, vazn da smo zdj doma 4 dni pol bo pa zeuser posted image
no zdj me pa ze vlece u dezelo sanj..lep dvojni vikend vsem
nocko

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 2523
29.10.2011 8:06:52   
n€na
user posted image

Pri nas je pa spet tako lep dan. Smo doma na hribčku okoli hribčka meglica in nad meglico kuka jutranje sonce...Kot bi bila na nekem otoku in je res sanjsko za videtuser posted image

ana_nunez..upam, da ti uspe ugodno rešit te težave. Držim pesti. Saj vdihovanje bencina in amonjaka po moje ne more bit lih zdravo ne zate ne za otroka.

(odgovor članu ana.nunez25)
Neposredna povezava do sporočila: 2524
29.10.2011 11:33:25   
Janchek81
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Po moje tud ne morejo štet dec plače. Saj imam  takrat 2/3porodniške in 1/3 službe. Upoštevajo pa očitno točno tako kot je na strani csd šiška. No, kakorkoli, samo da ne bo prej user posted image tu kot porodniška, pa bo vse v redu.user posted image

Ronja če sem jaz prav razumela ti sedaj do 15 nov sploh  ni treba oddati, ker bo z januarjem po novem (csd) in za to pridejo vloge šele ven. Vloga pa se menda odda lahko šele od 1.12- torej v decembru. Tisti ki bodo oddali po starem jim ne bodo tega niti upoštevali in bodo morali oddati še na novem obrazcu na csd.
Sam raje to preveri. Nisem ziher, ker je ne vlagam. Sem pa tako razumela, ko sem zadnjič brala na oglasni deski od vrtca.

Odvisno je to kdaj se gre na porodnisko ... sodelovka je sla maja ( konec ) pa so zahteval se od maja plačilno listo. Nikol ne veš česa vsega so sposobni in kaj lahko nardijo, sej ubistvu me same nč ne mormo, a se boš prtožu, komu pa? Pa a bi kej dosegl. Sodelovka je pač sam prezrla .. kaj pa je hotla druzga ...sam so pač lopovi user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  99 100 [101] 102 103   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  99 100 [101] 102 103   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?