Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Maj/Junij 2011 IVF/ICSI 15.5.2011 12:43:29
|
|
|
|
mihika
|
hvala vesper...tako se govori...! ja sanela....meni ga je tudi full odšipnila, ni mogla noter...jaz sem skoraj ponorela..punkcija ni bla nič proti ET..! jaz skoraj nimam mat. vratu, ker sem imela pred tremi leti predrakave spremembe in so mi ga morali skoraj v celem odrezat, in sedaj vsak ET boli kot hudič...tudi bris zelo boli..!
|
|
RE: Maj/Junij 2011 IVF/ICSI 15.5.2011 12:47:06
|
|
|
|
mihika
|
sanela ...v LJ so meni legende sestre...sploh one bolj polne...ona sestra močna,ko daje zdravila, nimaš kaj vse so kull...saj v MB so tudi ok...sploh Jasna je tipica...ampak nekako sem sedaj že od nekdaj v LJ...!
|
|
RE: Maj/Junij 2011 IVF/ICSI 15.5.2011 13:01:07
|
|
|
|
latka
|
Meni so tudi v petek na ET večkrat poskušali odščipnit del, ker niso mogli zraven8me je bolelo zelo), ET je trajal skoraj 2 uri, delali so ga dvakrat, vmes odmor z injekcijami, na koncu vseeno niso mogli zraven in mi niso naredili ET, zarodek so morali zamrznit! Tako sem žalostna!Sedaj me čaka diag. histerosk., da točno pregledajo, kje se je zatikalo, verjetno je na tistem mestu brazgotina od carskega reza!Upam, da takrat to uspešno uredijo, bodo tudi poskušali ščipat, potem pa gremo z zamrznjenčkom(zaenkrat imamo 2, 3 je bil še ?) v boj za nov ET! Kako zamrznejo zarodke, po 2 v slamici?
|
|
|
|
RE: Maj/Junij 2011 IVF/ICSI 15.5.2011 13:19:52
|
|
|
|
mihika
|
joj latka...boga...to si mela bolečine...ufff...za znoret...zato pa tvoj pinvinnček večji borec !!! ja meni so dali dva v eno slamico....!
|
|
RE: Maj/Junij 2011 IVF/ICSI 15.5.2011 14:01:31
|
|
|
|
Buska
|
latka - ojoj cim prej po
|
|
RE: Maj/Junij 2011 IVF/ICSI 15.5.2011 14:20:17
|
|
|
|
latka
|
Kdaj približno pa lahko greš po eskimčka, glede na to, da nisem imela ET, pa verjetno bo stimuliran postopek (nisem sigurna), ker imam neredne M, vse je pa sedaj odvisno, kaj bodo ugotovili in uredili na diagn. histero.?Sedaj čakam M in takoj kličem, da mi ga naredijo, je pa G rekla, da naredimo kar ambulantno, me je pa zelo strah, kaj bodo ugotovili!Upam na najboljše!
|
|
|
|
RE: Maj/Junij 2011 IVF/ICSI 15.5.2011 14:44:50
|
|
|
|
ananaska78
|
Hojla vsem puncam . Pri meni nič kaj dobre novice. Imela splav. Jutri grem ponovno dati kri in izmeriti BHCG (prvič 1.000, drugič 1.300 - torej premalo). Ampak saj sem vedela, ker sem na stranišču videla svojo pikico, pa naj se to sliši še tako čudno . Imam pa eno vprašanje za vas. Kam naj grem jutri, da mi pogledajo ali je potrebno čiščenje - v MB ali kar k svoji ginekologinji? Že 3 dni kličem v MB, da bi to vprašala, pa je verjetno lažje Obamo dobit kot pa v MB .... Držim pesti za čisto vse, posebej za vaju mihika in srečica.
|
|
|
|
RE: Maj/Junij 2011 IVF/ICSI 15.5.2011 15:53:28
|
|
|
|
sabsa
|
Sporočam, da imamo +++++! Med čakanjem se nisem nič javljala, ker je bila hčerkica bolna,pa še nobenega, ampak res nobenega znaka ni bilo, da je uspelo. V torek in sredo sem imela rjav izcedek, potem pa vsega konec in včeraj, 12. dan, naredila test, ki je pokazal nosečnost. Test 17.5. Upam, da bo kljub izcedku vse ok. Prvičm nisem imela težav z izcedki. Držim pesti za vse trepetalke. Mihika, koliko so to jih pa vstavili?Če so ti dva, potem je možno, da se je eden poslovil. Od katerega dneva imaš izcedke?
|
|
|
|
RE: Maj/Junij 2011 IVF/ICSI 15.5.2011 15:53:39
|
|
|
|
*sanela*
|
latka bogica. Upam, da se bo tvoj pingvinček čimprej grel v tvojem trebuščku. ananaska78 žal mi je, da se je tvoja pikica poslovila. Žal ti neznam svetovat, ker nisem nikoli imela ss.
|
|
|
|
RE: Maj/Junij 2011 IVF/ICSI 15.5.2011 15:56:32
|
|
|
|
*sanela*
|
IZVIRNO SPOROČILO: sabsa Sporočam, da imamo +++++! Med čakanjem se nisem nič javljala, ker je bila hčerkica bolna,pa še nobenega, ampak res nobenega znaka ni bilo, da je uspelo. V torek in sredo sem imela rjav izcedek, potem pa vsega konec in včeraj, 12. dan, naredila test, ki je pokazal nosečnost. Test 17.5. Upam, da bo kljub izcedku vse ok. Prvičm nisem imela težav z izcedki. Držim pesti za vse trepetalke. Mihika, koliko so to jih pa vstavili?Če so ti dva, potem je možno, da se je eden poslovil. Od katerega dneva imaš izcedke? čestitam! Želim ti lepo in zdravega . Izcedki naj te ne skrbijo, se mi zdi, da jih imajo vse, ki so v postopku . Dokler se kri ne ulije, ni panike
|
|
|
|
RE: Maj/Junij 2011 IVF/ICSI 15.5.2011 16:03:20
|
|
|
|
srečica17
|
Latka kaj vse človek ne doživi, res ........uapm,da se bo tvoj zamrznjenček hitro grel pri svoji mamici, medtem se pa pozdravi Ananaska......... nič ti ne znam svetovat, ko sem jaz imela SS, nisem bila v postopku, me je poslala moja G. Groza no, a bo vsaj kateri uspelo??????? sabsa čestitke.......vsaj ena vesela novička na ta deževen dan. Predvsem pa srečno, srečno, srečno. Izcedek pa še nič ne pomeni. Mihika in sanela......še pestke za vaju (kr naprej)
|
|
|
|
RE: Maj/Junij 2011 IVF/ICSI 15.5.2011 17:43:51
|
|
|
|
mihika
|
ananaska...zelo mi je hudo, ko berem tvojo zgodbo....upam, da se bo samo sčistlo...najtežje mi je sedaj karkoli napisat, ker vem, da ni besed....samo pozitivno poskusi naprej, čeprav vem, da to sploh ni tak enostavno, kot si kdo misli...! s tabo smo ananaska...!!! sabsa...super...čestitike za ...rjav izcedek ne pomeni nič hudega....krvav je bolj hud..tega sem imela jaz tako roza barve, pa enih dvakrat sveža kri......sedaj je sicer minilo...! vstavili so mi dva....meni se je izcedek pričel 11. dan, pa včeraj se je umiril...upam, da bo vse dobro...in da bom čez dva tedna zagledala pikico, ki lepo rasta v meni...! srečica...bo nam uspelo...verjamemo v to...!
|
|
RE: Maj/Junij 2011 IVF/ICSI 15.5.2011 18:53:10
|
|
|
|
*zabica*
|
@ananaska: hudo mi je zate, drži se !!!! @Tečnobica: mislim,da je bolje če se človek zamoti, pa še dnevi hitreje minevajo. Ene punce delajo test že 12 dan po ET, mislim da bi ti v torek že pokazalo kaj se dogaja. Boš delal test?Držim pesti za @Srečica, Mihika: da se vse dobro izteče .... @Aleda: odvisno kakšen postopek imaš, če imaš recimo dolgi postopek in se začneš špikat s Suprefactom, ni panike, tudi če si noseča, ker menda ne vpliva na plod.Moja kolegica je zanosila med jemanjem Suprefacta in je bilo vse OK...Za druga zdravila pa ne vem, pomoje je najboljše če narediš test ...Je pa zelo majhna verjetnost da si recimo noseča saj si začneš dajati zdravila nekaj dni po menstruaciji.... @vse ostale borke: lepo valite, grejte in bodite super kokoške Jest se veselo špikam, sem že pravi profi in se mi sploh ne pozna kam si dajem zdravila. Je bla pa prve dva dni kar panika in moj trebušček krasita dva lepa flekca...hehehe Me pa zanima, če je imela še kateras kožno reakcijo na Suprefact, meni se namreč po iniciranju pojavi kar konkretna reakcija na koži, ki čez kakšno uro popolnoma izgine. Verjetno ni to nič narobe?!
< Sporočilo je popravil *zabica* -- 15.5.2011 18:55:25 >
|
|
|
|
RE: Maj/Junij 2011 IVF/ICSI 15.5.2011 19:16:39
|
|
|
|
Aleda
|
Hvala punce za odgovore Imam dolgi postopek in začnem s suprefactom, možnost da bi bla noseča je sicer res majhna, vendar nikoli ne veš. Saj nimam nobenih posebnih znakov, samo prsa me bolijo, kar pa me tudi velikokrat pred menstruacijo. Imam samo en tak čuden občutek. Tudi če bi delala test mi še ne bi pokazal, ker sem mela ovulacijo med 3 in 7 majem. Žabica, pomoje ni nič narobe, če se ti naredi flekec, samo pri miru pusti. Tudi jaz sem imela rdeč flek , vendar ne velik. Aja, pa še nekaj. Kako ve shranjujete puregon? Jaz sem ga imela kar v predalu v kopalnici, nekatere pa ga dajejo v hladilnik.
|
|
|
|
RE: Maj/Junij 2011 IVF/ICSI 15.5.2011 19:34:32
|
|
|
|
*zabica*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Aleda Hvala punce za odgovore Imam dolgi postopek in začnem s suprefactom, možnost da bi bla noseča je sicer res majhna, vendar nikoli ne veš. Saj nimam nobenih posebnih znakov, samo prsa me bolijo, kar pa me tudi velikokrat pred menstruacijo. Imam samo en tak čuden občutek. Tudi če bi delala test mi še ne bi pokazal, ker sem mela ovulacijo med 3 in 7 majem. Žabica, pomoje ni nič narobe, če se ti naredi flekec, samo pri miru pusti. Tudi jaz sem imela rdeč flek , vendar ne velik. Aja, pa še nekaj. Kako ve shranjujete puregon? Jaz sem ga imela kar v predalu v kopalnici, nekatere pa ga dajejo v hladilnik. @Aleda: tudi sama sem imela take pomisleke ko sem šla po zdravila (me je non-stop špikalo po jačnikih), vendar mi je sestra takoj na začetku povedala, da ni panike tudi če zanosiš vmes...Ravno zato po 14 dneh naredijo UZ in če je sluznica recimo zadebeljena, te pošljejo na nosečniški test..... A ti si v Lj? Se bova sigurno srečale na kašnem UZ
|
|
|
|
RE: Maj/Junij 2011 IVF/ICSI 15.5.2011 20:08:17
|
|
|
|
*zabica*
|
26.05.2011 imam prvi UZ po jemanju Suprefacta.....pol pa sej veš, po potrebi oz. odvisno kako bom valila Verjetno se bova pol v drugem delu postopka srečale ko so UZ bolj pogosti
|
|
|
|
RE: Maj/Junij 2011 IVF/ICSI 16.5.2011 8:58:25
|
|
|
|
varja
|
Živjo, punce! Tole bo malo iz teme, a ker ste polne svežih informacij, se obračam na vas. Kje bi lahko kupila Prometrium? Dr.Pušenjak je rekel ,da se zdaj menda dobi v eni od Kranjskih lekarn. Ali katera o tem kaj ve? Kje na Gorenjskem bi ga imeli? Če ga ni tu, bmo šla ponj v Italjio, pa me zanima ali rabim recept? Ali ima katera telefonsko od kakšne lekarne na Fernetičih, da preverim, če ga imajo, preden se odpravim tja? Zelo bom vesela vaših odgovorov. Pred tremi leti sem bila zelo na tekočem, ker sem šla tudi sama v IVF in vam za spodbudo povem, da je uspelo v prvo in je vse potekalo OK do konca. Danes imam dveletnega fantka, zdaj pa se je zgodil še večji čudež, saj sem zanosila spontano. Se mi pa že pojavlja rjav izcedek in bi rada začela jemat Prometrium tako kot sem ga v IVF, ko so me tudi mučili ti rjavi izcedki. Hvala in srečno vsem. Držim pesti za vas!
|
|
|
|
RE: Maj/Junij 2011 IVF/ICSI 16.5.2011 9:01:51
|
|
|
|
srečica17
|
Izvoli tel.št. lekarne: 0039040212733 Fernetiči. Recept potrebuješ. Dajo pa tudi brez, samo neradi. to so moje izkušnje. Drugače pa dobiš Prometrium v katerikoli lekarni čez mejo (Italija) samo prej pokliči, da nabavijo. Ko sem jaz klicla, je imela samo 3 škatle, u dveh urah jih je nabavila 6. Šla sem a v MUGGIO........takoj čez mejo pri Debelem rtiču. Srečno.
|
|
|
|
RE: Maj/Junij 2011 IVF/ICSI 16.5.2011 9:43:01
|
|
|
|
Buska
|
v Muggio ne rabis recepta, ker ga tam kupujem jaz. dobis ga, kolikor ga hoces, ce ga nimajo, ti povejo, cez koliko ur ga prides iskat.
|
|
RE: Maj/Junij 2011 IVF/ICSI 16.5.2011 9:56:42
|
|
|
|
ančapomaranča
|
Pozdravljene, jaz imam pa eno vprašanje. Do kdaj moram dobit majsko , da grem še lahko v postopek junija/julija na LJ GK. Imam dolg protokol in običajno ET 2-3 dan po transferju. Če katera ve, bi ji bila zelo hvaležna za info. Lp in držim pesti za vse, ki grejete svoje pikice, da čimprej zagledate .
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Prva nosečnost po 30. letu?Vse več je parov, ki se za otroka odločajo šele po 30. letu starosti. Kakšne so prednosti takšne odločitve, najdete v pr...
Kako čim prej zanositi?Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Zadnje s foruma
kako naj dam ime sinu?titinKatero ime za fantka Vam je lepše? TIT (
18%)
NIK (
82%)
Število vseh glasov: 547Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!