Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Maj/Junij 2011 IVF/ICSI 10.5.2011 11:08:21
|
|
|
|
frnikola982
|
Lep pozdravljene! Upam, da me sprejmete medse, čeprav bi mi bilo ljubše, če mi ne bi bilo treba biti tu :) Tudi sama čakam na 2. ICSI, 16.5.2011 imam posvet, da dobim napotnico. Prvi postopek (dolgi protokol) sem pričela v januarju, oploditev je bila uspešna, vendar je bil na prvem UZ viden le rumenjakov mehurček, ki čez 10 dni ni bil nič večji, zato sem morala na čiščenje. Jaz sem pripravljena na nov boj, ampak ne vem če mi bojo že dovolili, ker sem po abraziji šele prejšnji teden dobila M. Vsem vam pa želim dobrega počutja med postopki in da bo trud obrodil sadove.
|
|
|
|
RE: Maj/Junij 2011 IVF/ICSI 10.5.2011 11:12:06
|
|
|
|
frnikola982
|
Aja pa še eno vprašanje: ali katera ve, če je dokumentacija od prvega postopka shranjena v Leonišču? Da bo G videl, kako sem reagirala prvič... ali ni potrebno, da to pregleda?
|
|
|
|
RE: Maj/Junij 2011 IVF/ICSI 10.5.2011 11:56:18
|
|
|
|
ananaska78
|
Mihika hvala . Najhujše je, ker samo čakaš in nič ne moreš pomagat... Izcedek je močnejši kot včeraj... Kako gre tebi? Kakšen imaš občutek ? Srečica17 in AjdaJakob kaj pa vidve? Je vse ok? Sta na bolniški ali delata?
|
|
|
|
RE: Maj/Junij 2011 IVF/ICSI 10.5.2011 11:59:37
|
|
|
|
srečica17
|
Ananaska.....držim pesti......verjemi, še vedno se lahko dobro izteče Jaz sem od prejšnje srede doma na bolniški, prej sem pa skoz delala, tudi med punkcijo in transferjem. Izcedka nimam nobenega, jemljem Prometrium na 8 ur, včeraj mi je bilo prvič slabo čez dan (malo), bradavičke imam občutljive, prsa rahlo napeta, trebuh tudi......pa vsake toliko časa me kaj špikne tam dol . V glanem, počutim se v redu. V četrtek popoldan imam pa prvi UZ, da vidimo kakšno je stanje.
< Sporočilo je popravil srečica17 -- 10.5.2011 12:00:15 >
|
|
|
|
RE: Maj/Junij 2011 IVF/ICSI 10.5.2011 12:58:46
|
|
|
|
Buska
|
evo mene spet doma infuzija mi je pomgala ... zelodcek je sedaj v redu in sem skoraj kot rozica ... seznamcek bom tekom dneva posodobila, saj ste veeliko napisale, pa se nisem vsega prebrala ... Bila sma tudi pri Resu, ki pravi, da je reakcija dobra (glede na moje do sedaj vedno slabo reagiranje) - na D jih je 5, vodilni 1 cm, na L sta 2, vodilni 1 cm ....
|
|
RE: Maj/Junij 2011 IVF/ICSI 10.5.2011 13:05:39
|
|
|
|
ananaska78
|
V četrtek bo sigurno vse kot mora biti . Vseeno bom držala pesti zate . Tu na ringaraji sem bolj nova in ne znam vsega najbolje uporabljati in iskati stare poste po forumih... Sem pa videla post od neke punce, ki je napisala da glede na to kaj vse si preživela si zaslužiš to nosečnost. Rada bi te vprašala, če si imela kdaj SS in kako je to izgledalo? Sem noseča 5.teden. Danes grem k moji ginekologinji po bolniško. Mi lahko naredi ultrazvok ali je to še prehitro? Pa še eno vprašanje. Danes sem hotela kupit par testov za nosečnost. Ampak po moje je tako brezveze, ker tudi če splavim (ali pa sem mogoče že) je HCG še prisoten v urinu in mi bo nosečnost še vseeno kazalo. Razmišljam prav? Srečica, hvala ti za odgovore .
|
|
|
|
RE: Maj/Junij 2011 IVF/ICSI 10.5.2011 13:29:58
|
|
|
|
srečica17
|
Ja, ananaska........brez veze delat teste, tudi kar nekaj časa po SS ti še kažejo pozitivno. Tako zgodej vergejtno G kaj dost ne bo videla......srčka prav gotovo ne.....mogoče pa rumenjakov mehurček, ne vem.... Lani sem imela SS v 10 tednu (prej je srček že bil). Krvavela nisem nič, so mi pa kar naenkrat zginili vsi nosečniški znaki. Zanosila sem pa v prvem poskusu. Po tem splavu nikakor nisem mogla zanosit. Moja G je predlagala umetno oploditev in dr. Reš je bil brzinski, da smo tale postopek speljali preko zavarovalnice. Ker bom naslednji mesec stara 43 let, je to moj prvi in zadnji postopek, ki mi ga plača zavarovalnica. In zaradi moje starosti tudi v nadaljne postopke (samoplačniške ) ne bi šla. Tako sva se s partnerjem dogovorila. Zato srčno upam, da se v četrtek na UZ pokaže en lali dva srčka in da speljem tole nosečnost do srečnega konca. Sem pa cel postopek poslušala, da je možnost zanositve zaradi mojih let manj kot 5%. Upam, da sem res taka srečica, da sem padla v tistih nekaj %. ananaska........SREČNO
< Sporočilo je popravil srečica17 -- 10.5.2011 13:31:52 >
|
|
|
|
RE: Maj/Junij 2011 IVF/ICSI 10.5.2011 13:33:27
|
|
|
|
srečica17
|
IZVIRNO SPOROČILO: Buska evo mene spet doma infuzija mi je pomgala ... zelodcek je sedaj v redu in sem skoraj kot rozica ... seznamcek bom tekom dneva posodobila, saj ste veeliko napisale, pa se nisem vsega prebrala ... Bila sma tudi pri Resu, ki pravi, da je reakcija dobra (glede na moje do sedaj vedno slabo reagiranje) - na D jih je 5, vodilni 1 cm, na L sta 2, vodilni 1 cm .... Buska dobrodošla nazaj na RR......in lepo ,da si spet doma. Veliko sreče naprej!
|
|
|
|
RE: Maj/Junij 2011 IVF/ICSI 10.5.2011 13:57:27
|
|
|
|
ananaska78
|
Buska, dobrodošla doma . Srečica, res ti želim da rata oz. sem prepričana, da si med 5% . Imam pa še eno vprašanje. Kako je bilo pri SS - se ti je menstruacija vlila kot normalno ali si imela le izcedke in se je vlilo šele po parih dneh? Hvala ti .
|
|
|
|
RE: Maj/Junij 2011 IVF/ICSI 10.5.2011 14:03:47
|
|
|
|
srečica17
|
Ko sem bila noseča 6 tednov in pol sem imela en manjši krvav flekec na hlačkah in sem klicala G in sem šla k njej . Nardila mi je UZ in rekla, da je vse Ok, da srček bije.......in da pač ta rahla krvavitev nič ne pomeni. Enako sem imela rahlo krvavitev tudi pred 11 leti. ko sem bila noseča prvič in srečno rodila mojega sina. Zato temu nisem polagala posebnih pozornosti. Ko sem bila na začetku 10. tedna nosečnosti pa nisem več čutila nobenih nosečniških znakov (nabrekle prsi predvsem) in sem takoj rekla, nekaj je narobe. Nobene krvavitve, nobenega izcedka, nič!!!! Ko sem šla čez par dni na reden pregled h G , je ugotovila, da srček ne bije več. Naslednji dan sem šla na abrazijo. Nobenih pravil ni. Lahko da veliko krvaviš in se plodek obdrži, lahko ni nič krvavitve in pride do SS. Želim ti...........sej veš kaj , ane. Enega ali dva zdrava konec leta al pa v začetku naslednjega!!!!
|
|
|
|
RE: Maj/Junij 2011 IVF/ICSI 10.5.2011 14:04:34
|
|
|
|
*sanela*
|
IZVIRNO SPOROČILO: srečica17 Ja, ananaska........brez veze delat teste, tudi kar nekaj časa po SS ti še kažejo pozitivno. Tako zgodej vergejtno G kaj dost ne bo videla......srčka prav gotovo ne.....mogoče pa rumenjakov mehurček, ne vem.... Lani sem imela SS v 10 tednu (prej je srček že bil). Krvavela nisem nič, so mi pa kar naenkrat zginili vsi nosečniški znaki. Zanosila sem pa v prvem poskusu. Po tem splavu nikakor nisem mogla zanosit. Moja G je predlagala umetno oploditev in dr. Reš je bil brzinski, da smo tale postopek speljali preko zavarovalnice. Ker bom naslednji mesec stara 43 let, je to moj prvi in zadnji postopek, ki mi ga plača zavarovalnica. In zaradi moje starosti tudi v nadaljne postopke (samoplačniške ) ne bi šla. Tako sva se s partnerjem dogovorila. Zato srčno upam, da se v četrtek na UZ pokaže en lali dva srčka in da speljem tole nosečnost do srečnega konca. Sem pa cel postopek poslušala, da je možnost zanositve zaradi mojih let manj kot 5%. Upam, da sem res taka srečica, da sem padla v tistih nekaj %. ananaska........SREČNO Me je kar malo stisnilo pri srčku ko sem prebrala tvoj post. Srčno upam, da boš na UZ-u zagledala bitje srčka in da se bo tvoja pikica ali dve lepo grele pod tvojim srčkom do konca. Nisem pa vedela, da zavarovalnica krije postopek sam do 43-ega leta. To se mi zdi ful žalostno , še posebej za tiste, ki nimajo niti enega otročička. Buska lepo, da se počutiš bolje in za folikle. Le tako naprej
|
|
|
|
RE: Maj/Junij 2011 IVF/ICSI 10.5.2011 15:15:14
|
|
|
|
AjdaJakob
|
Pozdravljene, pri meni ok, pojavljajo se novi znaki, kolcanje, rahla slabost zjutraj. Ananaska78 drži se, tudi jaz sem imela izcedek, dokler ni konkretno, je ok, vsaj pri meni je bilo (oz. bom šele videla čez en teden na uz). Sem doma, čeprav se že veliko boljše počutim. Sem pa okoli poldneva zeeeeloooo utrujena in odspim kakšni 2 urci ;). Si težko predstavljam, kaj bom v službi naredila. Predvidevam, da po uspešnem UZ pričnem 8 ur. Buska borka si in to do konca, želim, da se čimprej počutiš zdravo. Bravo za folikle! Bolje počasi in zanesljivo. Kvantiteta pri foliklih ni vedno kvaliteta. Zato ne skrbi, če jih ne bo veliko. Srečica17 ful držim pestke za na UZ. Frnikola982 držim pestke da pričneš upešen postopek! Veliko pozitive vsem! Bodite srečne in sreča vas bo še raje obiskovala ;).
< Sporočilo je popravil AjdaJakob -- 10.5.2011 15:18:58 >
|
|
|
|
RE: Maj/Junij 2011 IVF/ICSI 10.5.2011 15:55:08
|
|
|
|
mihika
|
drage moje...tako sem srečna, jočem od sreče...dočakala sem
|
|
RE: Maj/Junij 2011 IVF/ICSI 10.5.2011 16:20:30
|
|
|
|
tisa116
|
MIHIKA ČESTITKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Lepo
|
|
|
|
RE: Maj/Junij 2011 IVF/ICSI 10.5.2011 16:26:47
|
|
|
|
*sanela*
|
IZVIRNO SPOROČILO: mihika drage moje...tako sem srečna, jočem od sreče...dočakala sem Č E S T I T A M , želim ti lepo nosečnost in zdravega
|
|
|
|
RE: Maj/Junij 2011 IVF/ICSI 10.5.2011 17:25:22
|
|
|
|
ninanana25
|
mihika ČEEEEEEEEESSSSSSSSSSSSSSTTTTTTTTTTTTIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIITTTTTTTTTTAAAAAAAAAAAMMMMMMMMMMM!!!!!!! Jaz pa komaj čakam jutri na 8:00 ko grem iskat svojo pikico ali dve (vsaj upam, da se ne ponovi zgodba izpred treh mesecev) ko sem odšla domou brez pikice:( Držite pesti jaz pa jutri javim kako sem opravila:D
< Sporočilo je popravil ninanana25 -- 10.5.2011 17:26:15 >
|
|
|
|
RE: Maj/Junij 2011 IVF/ICSI 10.5.2011 17:46:48
|
|
|
|
Cameleon
|
mihika čestitam iz srca!!! Lepo in uspešno nosečnost ti želim
|
|
|
|
RE: Maj/Junij 2011 IVF/ICSI 10.5.2011 17:49:59
|
|
|
|
Cameleon
|
Joj mene pa kr malo grabi nervoza, pa ne toliko zaradi punkcije kolikor zaradi narkoze. Sploh tiste intubacijea katera ve, če to delajo tudi pri tako kratki narkozi? A si je katera zadnji trenutek premislila in ni imela narkoze?
|
|
|
|
RE: Maj/Junij 2011 IVF/ICSI 10.5.2011 18:10:52
|
|
|
|
curkica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Cameleon Joj mene pa kr malo grabi nervoza, pa ne toliko zaradi punkcije kolikor zaradi narkoze. Sploh tiste intubacijea katera ve, če to delajo tudi pri tako kratki narkozi? A si je katera zadnji trenutek premislila in ni imela narkoze? Nč bat narkoze! Jaz sem bla tud en dan pred tem čist adijo, ampak ni prov nč groznega. Vse bo ok. Brez narkoze ti ne priporočam. Zadnjič sem se pogovarjala z eno, ki je bla na punkciji z eno, ki ni hotla narkoze, je bla menda punca čist adijo po punkciji. Tako da, jaz sem čist za, brez ne bi zdržala. Pa srečno!!!
|
|
|
|
RE: Maj/Junij 2011 IVF/ICSI 10.5.2011 18:12:00
|
|
|
|
curkica
|
IZVIRNO SPOROČILO: mihika drage moje...tako sem srečna, jočem od sreče...dočakala sem
|
|
|
|
RE: Maj/Junij 2011 IVF/ICSI 10.5.2011 18:43:58
|
|
|
|
*sanela*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Cameleon Joj mene pa kr malo grabi nervoza, pa ne toliko zaradi punkcije kolikor zaradi narkoze. Sploh tiste intubacijea katera ve, če to delajo tudi pri tako kratki narkozi? A si je katera zadnji trenutek premislila in ni imela narkoze? Jaz mislim, da narkozo sploh ne rabiš. Jaz sem bila na punkciji in sploh ni tak bau bau. Dobiš itak protibolečinsko inekcijo. Po punkciji čutiš krče, take kot pri menstruaciji. Danes čutim mal pritiska dol, drugač pa je čist ok. Držim pesti, da bo vse ok. in, da boš pridelala čimveč lepih jajčk. Srečno
|
|
|
|
RE: Maj/Junij 2011 IVF/ICSI 10.5.2011 18:51:26
|
|
|
|
Aleda
|
Čestitke vsem srečkam nosečkam Trepetalke za vas pa , upam da vam uspe. No tudi jaz nestrpno čakam da pričnem s postopkom, če bo vse vredu bo to naslednji ponedeljek. Frnikola 982, a se me spomniš iz januarja/februarja? Tudi jaz sem bila takrat v postopku. Upam da boš lahko začela kmalu s postopkom. Glede dokumentacije, tudi jaz sem mislila, da ima moj G kakšne izvide kako je potekal postopek, kako sem reagirala, pa ni imel nič. Sem mu sama povedala kako je potekalo oz. da se imela samo dve celici. Rekel je, da mi bo v tem postopku povečal dozo puregona, samo na napotnico mi ni nič napisal, bom vidla kako bo tam ko mi bojo zdravila dajal, če ne bom pa sama omenila. Imam tak občutek, da moraš kar sam biti malo siten pa se malo zanimat, če ne se lahko tut kakšna stvar malo zamuštra, ker nimajo pravih informacij.
|
|
|
|
RE: Maj/Junij 2011 IVF/ICSI 10.5.2011 18:57:00
|
|
|
|
tecnobica
|
IZVIRNO SPOROČILO: mihika drage moje...tako sem srečna, jočem od sreče...dočakala sem ka borka si in to do konca, želim, da se čimprej počutiš zdravo. Bravo za folikle! Bolje počasi in zanesljivo. Kvantiteta pri foliklih ni vedno kvaliteta. Zato ne skrbi, če jih ne bo veliko.
|
|
|
|
RE: Maj/Junij 2011 IVF/ICSI 10.5.2011 18:57:26
|
|
|
|
tecnobica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Buska evo mene spet doma infuzija mi je pomgala ... zelodcek je sedaj v redu in sem skoraj kot rozica ... seznamcek bom tekom dneva posodobila, saj ste veeliko napisale, pa se nisem vsega prebrala ... Bila sma tudi pri Resu, ki pravi, da je reakcija dobra (glede na moje do sedaj vedno slabo reagiranje) - na D jih je 5, vodilni 1 cm, na L sta 2, vodilni 1 cm .... O, lej jo. Si nazaj. Super
|
|
|
|
RE: Maj/Junij 2011 IVF/ICSI 10.5.2011 18:59:40
|
|
|
|
tecnobica
|
IZVIRNO SPOROČILO: curkica IZVIRNO SPOROČILO: Cameleon Joj mene pa kr malo grabi nervoza, pa ne toliko zaradi punkcije kolikor zaradi narkoze. Sploh tiste intubacijea katera ve, če to delajo tudi pri tako kratki narkozi? A si je katera zadnji trenutek premislila in ni imela narkoze? Nč bat narkoze! Jaz sem bla tud en dan pred tem čist adijo, ampak ni prov nč groznega. Vse bo ok. Brez narkoze ti ne priporočam. Zadnjič sem se pogovarjala z eno, ki je bla na punkciji z eno, ki ni hotla narkoze, je bla menda punca čist adijo po punkciji. Tako da, jaz sem čist za, brez ne bi zdržala. Pa srečno!!! Jaz sem imela punkcijo brez kakršnegakoli zdravila, pomirjevala ali podobno. niti doma nisem nič vzela. Sicer sem imela "samo" dva folikla, ampak je blo za zdržat. A to dobite lokalno al kako?
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Ovulacija in plodni dnevi Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Zadnje s foruma
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?