nusi
|
IZVIRNO SPOROČILO: eva1 IZVIRNO SPOROČILO: juhica Ok, mogoče mal izven konteksta, ampak mene pa od nekdaj moti tole: "Ja, če dojiš, fuuul prišparaš!" Ja pa jade, Nastavki, pa črpalka (sej ne morš biti skoz zraven), pa flaška za izčrpan mlek, pa blazinice za dojenje, pa modrci, in navsezadnje 3X VEČ POJEŠ!! Daj lepo te prosim, sem vse 3 otroke dojila, nisem imela ne črpalke, ne nastavkov, ne flaše , niti za vsak slučaj adaptiranega mleka doma, in dokler me je otrok rabim sem bila tam, vedno da se je lahko dojil! ja edino blazinice sem pa res kupovala, vse ostalo je brezveze! No, jaz sem imela vse to, pa grem stavit, da je še vedno ceneje, kot kupovati am. Tisto so minimalni stroški v primerjavi z am, razen blazinic za dojenje, ki jih pa itak rabiš samo v prvih mesecih, so ostalo 1x stroški. Drugače pa glede vprašanja koliko stane otrok : meni se ne zdi neka visoka cifra - ker je še majhen, ne vem kako bo potem. Oblačila imam po večini sposojena - rabnjena, nekaj sem jih dobila kot darilo, zelo malo tudi sama kupila. Opremo, razen vozička, imam rabljeno. Tekoči stroški - vode in elektrike porabimo nekaj več zaradi pogostejšega pranja, hrane je več v hladilniku, ker sedaj že je in pazim, da dobi vsak dan sveže sadje in zelenjavo, ampak to ne nanese nekih bajnih vsot. V bistvu sem jaz odkar sem na porodniški prišparala več kot ko sem bila v službi - ker ne jem zunaj, ne kofetkam tolk, ne kupujem tolk cot zase... Septembra pride vrtec, ki nekaj stane, ampak, bom pa spet v službi, pa bo mogoče potem kej bolš plača (haha optimistka ). Ja ne vem no, kolkr si nagnjen k zapravljanju, tolk pa zapraviš. Če nimaš pač ne zapravljaš.
|