|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Koliko stane dojenček
22.3.2011 10:41:19   
ribica.
vprašanje je totalno BOLANO. Ne rečem, da razmišljanje ni v pravi smeri, ampak vprašanje je pa bolano. Če tako misliš, potem ga raje ne imet. In v bisvtvu otrok stane samo toliko, kolikor starši mislijo da moja vsega imeti. To je pa lahko zelo veliko, ali pa zelo malo. Lahko pa ubereš neko zmerno srednjo pot...........samo v tem primeru tvoje vprašanje nikakor ni: KOLIKO STANE OTROK?

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 26
22.3.2011 10:42:47   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: juhica

Ok, mogoče mal izven konteksta, ampak mene pa od nekdaj moti tole: "Ja, če dojiš, fuuul prišparaš!" user posted image user posted image  
Ja pa jade, Nastavki, pa črpalka (sej ne morš biti skoz zraven), pa flaška za izčrpan mlek, pa blazinice za dojenje, pa modrci, in navsezadnje 3X VEČ POJEŠ!!

Daj lepo te prosim, sem vse 3 otroke dojila, nisem imela ne črpalke, ne nastavkov, ne flaše , niti za vsak slučaj adaptiranega mleka doma, in dokler me je otrok rabim sem bila tam, vedno da se je lahko dojil! ja edino blazinice sem pa res kupovala, vse ostalo je brezveze!

(odgovor članu juhica)
Neposredna povezava do sporočila: 27
22.3.2011 11:30:32   
zaspancek1

IZVIRNO SPOROČILO: ribica.

vprašanje je totalno BOLANO. Ne rečem, da razmišljanje ni v pravi smeri, ampak vprašanje je pa bolano. Če tako misliš, potem ga raje ne imet. In v bisvtvu otrok stane samo toliko, kolikor starši mislijo da moja vsega imeti. To je pa lahko zelo veliko, ali pa zelo malo. Lahko pa ubereš neko zmerno srednjo pot...........samo v tem primeru tvoje vprašanje nikakor ni: KOLIKO STANE OTROK?

ribica, prosim, lahko malo bolj razložiš tole? Nekako ne dojemam tvojega miselega toka - vprašanje je bolano, razmišljanje pa je v pravi smeri? user posted image Povej, kaj user posted image je tako bolanega , če bi rad vnaprej vedel koliko denarja približno potrebuješ, da otroku zagotoviš osnovne stvari za za življenje ?!? user posted image user posted image user posted image Kaj je tako bolano narobe, če (če nimaš ravno denarja na pretek) potem pregledaš svoje dosedanjo porabo in vidiš, kje pri sebi bi lahko kaj prihranil (da bo za otroka dovolj)?
Ne pišem (oz. vsaj naj ne bi) o tem kaj vse mora otrok imeti (pa to niso res nujno potrebne stvari), niti kakšne znamke je voziček niti koliko stane smučarska oprema, pa 14 dni na morju (pišuka, od kdaj pa je to dvoje takšnega življanjskega pomena???). Niti o tem, da pa potem kdo ravno zato ne bo imel otrok?!? Misliš, da pri tem ne gre za podcenjevanje drugih, ki si o tem vendarle upajo spregovoriti čisto realno - pa vseeno imajo otroka oz. otroke? Pa še celo zaželeni so. user posted image Da ne bi smeli povedat kolikšne stroške imamo pri tem? Zakaj že ne? user posted image

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 28
22.3.2011 12:00:23   
juhica
IZVIRNO SPOROČILO: eva1

Ok, mogoče mal izven konteksta, ampak mene pa od nekdaj moti tole: "Ja, če dojiš, fuuul prišparaš!" user posted image user posted image  
Ja pa jade, Nastavki, pa črpalka (sej ne morš biti skoz zraven), pa flaška za izčrpan mlek, pa blazinice za dojenje, pa modrci, in navsezadnje 3X VEČ POJEŠ!!

Daj lepo te prosim, sem vse 3 otroke dojila, nisem imela ne črpalke, ne nastavkov, ne flaše , niti za vsak slučaj adaptiranega mleka doma, in dokler me je otrok rabim sem bila tam, vedno da se je lahko dojil! ja edino blazinice sem pa res kupovala, vse ostalo je brezveze!

Večina mamic, ki jih jst poznam in je dojila je vse to imela...
No, jst sem pa enega konkretno dojila, pa sem vse to rabila user posted image . Ok, sej mogoče bi se res dal tudi brez črpalke, ampak mi je pomagala pri zastoju mleka, ker se tamali ni na ure dojil. Pa enkrat vem, da sem bila na ORL v Lj, in sem čakala 7 ur, in takrat ga je možek nahranil z mojim mlekom, tko da mi je prav prišlo.... In tudi druge podobne situacije... Brez modrca in nekaj časa brez nastavkov ni šlo, pojedla sem pa fuuuuuuuuuuul več kokr potem ko sem nehala dojiti, tako, da so (kar se mene tiče) stroški enaki, kot če daješ aptamil - ampak seveda so absolutno druge prednosti materinega mleka in samega dojenja, ki se jih ne da ovrednotiti z denarjem....

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 29
22.3.2011 12:07:13   
alda
sina sem dojila skoraj do njegovega 3,Rd, pa nič pd naštetega nisem imela, razen blazinic tam do 6mesca,potem pa še te nisem rabila več.
Pojedla pa nisem nič več kot zdaj, kvečjemu na začetku manj, ker sem sprobavala kaj bi mu lahko škodilo.
Ostajam pa še vedno pri tem: da najcenejši otrok je Baby born,kljub vsem dodatkom, kajti večji ko je otrok več rabi tudi v materialnem smislu, pa naj so to poceni ali drage stvari, zato je prav da imamo toliko otrok kolikor si jih lahko privoščimo,glede na naš status in pri tem ne računamo na razne dodatke predvsem finančne, ki bi nam jih "morala država dajat" kot zahvalo, da imamo toliko otrok!
zdaj pa navali narod na moje pisanje user posted image

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu juhica)
Neposredna povezava do sporočila: 30
22.3.2011 12:11:11   
nusi
IZVIRNO SPOROČILO: eva1

No, jaz sem imela vse to, pa grem stavit, da je še vedno ceneje, kot kupovati am. Tisto so minimalni stroški v primerjavi z am, razen blazinic za dojenje, ki jih pa itak rabiš samo v prvih mesecih, so ostalo 1x stroški.

Drugače pa glede vprašanja koliko stane otrok : meni se ne zdi neka visoka cifra - ker je še majhen, ne vem kako bo potem. Oblačila imam po večini sposojena - rabnjena, nekaj sem jih dobila kot darilo, zelo malo tudi sama kupila. Opremo, razen vozička, imam rabljeno. Tekoči stroški - vode in elektrike porabimo nekaj več zaradi pogostejšega pranja, hrane je več v hladilniku, ker sedaj že je in pazim, da dobi vsak dan sveže sadje in zelenjavo, ampak to ne nanese nekih bajnih vsot. V bistvu sem jaz odkar sem na porodniški prišparala več kot ko sem bila v službi - ker ne jem zunaj, ne kofetkam tolk, ne kupujem tolk cot zase... Septembra pride vrtec, ki nekaj stane, ampak, bom pa spet v službi, pa bo mogoče potem kej bolš plača (haha optimistka user posted image ). Ja ne vem no, kolkr si nagnjen k zapravljanju, tolk pa zapraviš. Če nimaš pač ne zapravljaš.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 31
22.3.2011 13:05:29   
sazi
IZVIRNO SPOROČILO: zaspancek1

IZVIRNO SPOROČILO: ribica.

ribica, prosim, lahko malo bolj razložiš tole? Nekako ne dojemam tvojega miselega toka - vprašanje je bolano, razmišljanje pa je v pravi smeri? user posted image Povej, kaj user posted image je tako bolanega , če bi rad vnaprej vedel koliko denarja približno potrebuješ, da otroku zagotoviš osnovne stvari za za življenje ?!? user posted image user posted image user posted image

Mene naslov bode v oči, ker otrok res nič ne stane. Nardiš in dobiš ga zastonj - če imaš osnovno zdravstveno zavarov anje. Res pa je, da imaš z otrokom stroške - če se že želiš opredeliti glede tega, kam gre denar.

In res je, kot pravi ena pred mano - največji stroški so tisti, ki pridejo v paketu - varstvo, počitnice, dejavnosti... Je pa res, da marsikdo za nič od tega ne troši denarja.
Začetne stvari in obleke: zares veliko stvari se dobi rabljenih, ki so kot nove . Po uporabi jih lahko prodaš po še malo nižji ceni - in to velja za vse - od posteljice, vozička, do oblek.
Adaptirano mleko res kar nekaj stane, ampak če si finančno bolj šibek, lahko ta strošek in strošek plenic pokriješ z otroškim dodatkom.
Poznam družino, ko sta imela otroka oba študenta. Starševski dodatek res nizek. On je nekaj malega delal preko študenta (res ne veliko, ker je zraven še pisal diplomo in želel končati čimprej). Pa sta vse sfurala. S tem, da nimata nobega babi servisa v bližini in oba otroka alergična na vse živo, kar pomeni tudi dražjo prehrano. Pri prvem otroku vse stavru rabljene kupljene ali sposojene, pri drugem je bilo lažje, ker sta že oba imela službo.

Skratka za par, kjer sta oba v službi in redno dobivata plačo in zraven nimata nekih hudih dolgov - en otrok ne bi smel predstavljati velikega šoka za finančno stanje družine.

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 32
22.3.2011 14:01:12   
*miska.mcc*
mene so vsi trije stali ful malo prve pol leta.
2 flaši, 2 dudi,  kozmetika in plenice v startu.

pol pa do kakega enega leta 2-3 pakete plenic in hrana. hrane so pojedli pa tolko, da se niti priblizno ni poznalo na buđetu.

pol kasneje, pa kakor jih navadiš.user posted image
aja, ta tretja od tretjega pa do desetega meseca 4x novalac 800g (cca 25-30 e)

< Sporočilo je popravil *miska.mcc* -- 22.3.2011 14:03:13 >

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 33
22.3.2011 14:25:22   
zaspancek1
user posted image Priznam, res tudi slučajno nisem pomislila, da je tu problematična semantika. Pa, kolikor prebiram, ne verjamem, da je samo to to. Kot sem že zgoraj napisala, kljub ljubezni in sreči, ki ti jo daje otrok in je ni mogoče meriti z denarjem, s tem malim, glasnim bitjem pridejo tudi stroški, ki jih do tedaj nisi imel. Kaj je tu takšnega, da moramo to zavijati v celofan lepih, nedvoumnih besed, da ja ne bo koga kakšna zmotila user posted image
Tudi tisto, da otrok res nič ne stane - ja, nas, ki smo ga naredili (joj, kar stran poglejte user posted image ) kar tako, brez problemov, res v začetni fazi ni, za druge, ki pa se trudijo in imajo za sabo kar nekaj postopkov (več od tistih šestih, ki jih plača zavarovanje), pa bi to bila lahko žalitev.
Še to - vprašanje, zapisano v naslovu teme je - koliko stane DOJENČEK (in ne otrok, sploh pa ne šolar!) - večina je to kar spregledala.user posted image Tako da tu ni ravno nekih stroškov za počitnice in druge interesne, prostočasne dejavnosti, a ne? user posted image Edino stroški varstva lahko pridejo kmalu - ja, tu se pa strinjam, da so, če ne dobiš vrtca in nimaš babi servisa, ogromni user posted image . Bom v kratkem imela dva takšnauser posted image .

sazi, vsekakor en otrok za starša, ki imata redno plačo, poleg tega pa ne še nekih hudih kreditov, ni noben finančno pretresljiv dogodek. Ampak, saj je ogromno takšnih, ki teh pogojev nimajo oz. vsaj ne na zadovoljivi ravni, zato so (če so vsaj kolikor toliko odgovorni - v tem pogledu se strinjam z aldo) pač prisiljeni v to, da malo premislijo, ali finančno zmorejo oz. na kakšen način bodo zmogli otroku zagotoviti, za današnje pojme, osnovne pogoje za življenje.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 34
22.3.2011 20:41:19   
sazi
IZVIRNO SPOROČILO: zaspancek1
sazi, vsekakor en otrok za starša, ki imata redno plačo, poleg tega pa ne še nekih hudih kreditov, ni noben finančno pretresljiv dogodek. Ampak, saj je ogromno takšnih, ki teh pogojev nimajo oz. vsaj ne na zadovoljivi ravni, zato so (če so vsaj kolikor toliko odgovorni - v tem pogledu se strinjam z aldo) pač prisiljeni v to, da malo premislijo, ali finančno zmorejo oz. na kakšen način bodo zmogli otroku zagotoviti, za današnje pojme, osnovne pogoje za življenje.

Ja, se strinjam, ampak avtorica je pisala, da sta oba zaposlena in sem pisala glede na njene razmere. Ja in res - dojenček res stane najmanj. Varstvo potrebuješ za malčkauser posted image . Pa k sreči tudi to čakanje na vrtec ne traja neskončno dolgo. Mi smo sicer na mesto za starejšega čakali skoraj do njegovega 3. leta, ampak če bi vrtec nujno potrebovala, bi ga pa dobila na drugem koncu mesta. Sem raje čakala na naš vrtec, pa tudi razlika v ceni med vrtcem in varuško ni bila tako astronomska (smo imeli "poceni" varuško).

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 35
23.3.2011 12:12:42   
Jada82
Ja jest ti povem, da prvo leto nisem mogla nič prišparat .... vse je šlo. Res pa je, da sem za mojo user posted image  kar na veliko kupovala ... kaj pa vem, fajn mi je blo, hotla sem, da je njej fajn, pa še sprostitev je bla zame, k sem šla v šoping user posted image  To pomeni - marelo, vrtiljak, razne tricikle, poganjalce, igračke, flaške, dudke, dekce, stolčke itd. Svega i svašta .... vsega niti rabili nismo. Zdaj pa se je umirilo, pa kar gre, tud prihranim še zraven. Res, da je več, kot ko sva bla sama, ampak spet ne tolko. Kaj pa je - tiste plenice ... itd.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 36
23.3.2011 12:16:11   
Jada82
da dokončam ... user posted image
Kar je pol več, so plenice, pa kakšna hrana ala frutki, pudingi, Linoti itd. Sem pa tja kakšna igračka, cunjica (dobro, mi mamo zaenkrat še vse poverbano) pa tko. Pomoje se pol bolj začne, v šoli - že knjige, pa malica, pa razni izleti, potovanja itd.
To pa mora napisat kakšna že bolj izkušena mamica.
Drugač sploh tamali pa niso tak strošek, sploh če dobiš opremo od koga itd.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 37
24.3.2011 9:09:20   
ribica.
hotela sem reči da je bolano, da o otroku razmišljaš kot o strošku, o cifri, o bremenu. Je pa prav, da se človek ne podaja v stvari čist brez glave in naivno, da mal razmisli, razčisti.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 38
25.3.2011 9:32:30   
sončica25
zdravo.zdaj pa še par besed z moje strani.tudi jaz sem razmišljala ko sem izvedela da sem noseča, kaj vse bo potrebno kupiti in kaj bo otrok vse potreboval...mislim, da vsaka ženska na te stvari pomisli, sploh tiste, ki nimajo rednega mesečnega dohodka, živijo pri starših, so same itd.absolutno se pojavijo razni pomisleki, menim pa da ko dobiš tisto malo štručko v roke, da na vse skrbi pozabiš...ali pa vsaj deloma...prava mama si bo raje odtrgala iz svojih ust ali se marsičemu odpovedala, da bo imel njen otrok....seveda vse v mejah normale....ne bom preveč pametna ker še nisem mama si pa mislim da ni lepšega kot pa to da imaš nekaj ki je res tvoje......verjamem da  marsikatero skrbi, kako bo s finančnih stanjem...recimo jaz osebno mislim, da ne bom imela toliko težav....z možem imava svoje stanovanje, oba službe z dokaj dobro plačo, bom pa vseeno probala si čimveč sposodit, ker otrok to vse enkrat preraste in te sigurno ceneje pride če kje kaj dobiš in si sposodiš......na nek način je otrok strošek, ampak tega ne smeš tako jemati!!!otrok je nekaj najlepšega kar se ti lahko zgodi v življenju!!!pa lep dan vam želim!!user posted image

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 39
25.3.2011 22:07:44   
Agnes27
Punce, za vse, ki ste vzele to temo kot za kr neki in nemoralno in ne vem še kaj...tle je moje mnenje...
Kaj je to takega če žensko zanima približno kolko kaj stane za otroka? A ste prepričane, da bi se ženska odločala za otroka če bi ga gledala kot
samo strošek in breme, kot nekatere navajate??user posted image

Moje mnenje je da ene punce preveč sodite druge (brez osnove).

lp

(odgovor članu sončica25)
Neposredna povezava do sporočila: 40
26.3.2011 18:51:05   
Anonimen
tuki pa res ni tople vode za odkrivat: večji kot je otrok, več za njega zapraviš. dejstvo in pika. dejstvo je tudi, da bolj kot se starši preseravajo, več plačaš za otroka.

(odgovor članu Agnes27)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
26.3.2011 19:00:13   
Anonimen
edino kar je bolano ste mogoče vi ,ki pišete da je to bolano,zakaj razmišlja o otroku kot o strošku... otrok ni strošek user posted image
Aja,prava mami si bo raje odtrgala iz lastnih ust---- veš kaj če mama nima še zase ne bo imela niti za otroka.In je prav, da se oseba najprej zamisli ,razmisli  če bo lahko sploh normalno preživljala svojega otroka. Sama sem imela takšno otroštvo,da sem za hrano morala fehtati sosede iz dneva v dan.Včasih tudi po 2-3 dni nisem nič jedla.
Ampak ehh,to je čist vseeno,.ni treba o otroku razmišljati kot o strošku.Vse dobiš brezplačno ,vse je tidl didl fajn.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
28.3.2011 9:26:11   
Ronči
he, he, koliko stane otrok?
Je vredno odgovarjat?

You can't fix stupid.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 43
28.3.2011 9:33:38   
Najaa
Ronči ni vredno. Če si neka zrela in pametna oseba, o tem razmišljaš še preden narediš otroka ne pa šele, ko zagledaš dve črtici na testu. 

(odgovor članu Ronči)
Neposredna povezava do sporočila: 44
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Zgodbe malih junakov: Moj IVF čudež
photo
V UKC Maribor so mi naredili vse mogoče kontrole, dali injekcije, tablete, naredili histeroskopijo in laparoskopijo, pos...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.