|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko stane dojenček
21.3.2011 18:23:44   
btaja
Živjo

No moje vprašanje je razvidno že iz naslova teme, pa vendar. Zanima me koliko približno vas stane vaš dojenček? Oba s partnerjem sva sicer zaposlena, vendar nimava nekih bajnih plač,...  Koliko stane voziček znam sama pogledati, pa tudi za posteljico in podobno. Zanima me predvsem stroški hrane, plenic, koliko oblačil je potrebno imeti in tako dalje,...
Pa zelo vljudno prosim brez komentarjev ''ne imet otrok, če so zate samo strošek'' in podobnih. Oba s partnerjem razmišljava o tem čezdalje bolj resno in se mi pač mota to vprašanje po glavi.
Hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koliko stane dojenček
21.3.2011 18:44:56   
Eva19
majhen otrok, majhni stroški, večji otrok večji stroški, vsaj meni se zdi tko. drugače pa glede oblekic ti ne vem povedat, jaz sem jih kar nekaj dobila, tisto kar sem pa kupovala sem pa kupovala v kik-u, nkd-ju, h&m, kjer imajo za take male zelo poceni cotice pa so vse zelo kvalitetne, meni se ni tud ena uničla. plenice že cel čas kupujemo dm-ove, torej 14 € na mesec (dva paketa prideta tok), strošek je bil še umetno mleko, ker sva se dojili samo 2 meseca, tudi tega sem kupovala znamka babylove od dm-a kjer je ena škatla okrog 5 €, tkoda to tud ni naneslo tko velik,se pa ne spomnim kolk smo ga v enem mesecu porabili, ampak na začetku sem imela se mi dzi eno škatlo za en teden, torej 20 € na mesec za mleko.  smo pa kmalu pri 4 mesecih začeli jesti pravo hrano. ostalih stroškov pa pri nas praktično ni bilo, če pač ne štejemo opreme zraven, jaz sem vso dobila, drugače se pa na forumih prodaja vseživo, pa so to lahko zelo dobre stvari, tko da se mi zdi, da v veliki večini si sami delamo nepotrebne stroške user posted image
no če povzamem, mene osebno mala kot dojenček ni prav veliko koštala, še zdaj me ne, za hrano ne kupujem čist nič več kot sem prej, mogoče kak jogurt več, ostalo je normalno kot midva, zdaj edino kar me drago pride je varstvo... ostalih stvari ni, se pa z leti potem verjetno naberejo še druge stvari...

(odgovor članu btaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.3.2011 19:16:58   
alda
odvisno kakšnega kupiš user posted image
Mislim da je trenutno najbolj draga Roxen-hallo Kitty, no pa tudi baby borm je kar zasoljen user posted image user posted image user posted image
malo za šalo malo za res!..pa brez zamere!
Mislim, da če nič nimaš od prej, pa tudi kaj od koga dobit so osnovni pripomočki, oblačila po dokaj zmernih cenah.

Hrana pa je zelo draga, če seveda ne dojiš
Če pa si še sorta mamice, ki "hoče za svojga dojenčka samo najboljše" in kupuje same hude firme,pa mislim da moraš imet plačo vsaj kakega višjega svetovalca user posted image

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu Eva19)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.3.2011 19:44:21   
Anonimen
Tudi če ne kupuješ nekih hudih firm itn te otrok ogromno stane. Večji je večji stroški.

(odgovor članu alda)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
21.3.2011 19:53:33   
TRIŠ
user posted image imam štiri otroke delam po 4 ure nimamo velikih plač pa vendar imajo naši otroci veliko stvari,ker se midva marsičemu odpoveva.Največ pa je to kar jima dava midva in to je čas in ljubezen.Otrok ne stane nič.Otrok je nekaj najbolj čudovitega,zato prosim ne razmišljaj materialno, ampak samo ali si ga želita ali pa ne.Pa srečno

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.3.2011 19:56:21   
Anonimen
Oprosti TRIš ampak takšno svetovanje nekomu,češ da naj se ne gleda materialno in da otrok ne stane nič.... je grozno.Otrok stane in tega se je potrebno zavedati!!če otrok ne bi nič stal potem družine ne bi bile v revščini, bi zlahka otroku dajali hrano na mizo in oblačila za oblečt.

(odgovor članu TRIŠ)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
21.3.2011 20:05:12   
kajalin*
Čisto odvisno,kaj in koliko kupuješ.mene ogromno stane,ker ji rada kupim kar je meni všeč-obleke,hehehe in jih ima kr dvakrat preveč:)Gledam pa ene,k niso izbirčni in ne zapravijo za cunje nič torej samo za hrano,...
To je odvisno od tebe tudi sama veš koliko za sebe zapravišuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.3.2011 20:17:12   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: TRIŠ

user posted image imam štiri otroke delam po 4 ure nimamo velikih plač pa vendar imajo naši otroci veliko stvari,ker se midva marsičemu odpoveva.Največ pa je to kar jima dava midva in to je čas in ljubezen.Otrok ne stane nič.Otrok je nekaj najbolj čudovitega,zato prosim ne razmišljaj materialno, ampak samo ali si ga želita ali pa ne.Pa srečno

a ne ga srat user posted image  pa mu ljubezen na kruh namažeš? Ko bo večji, mu boš z ljubeznijo plačala ne vem, recimo uizbal, če bo želel igrati? Ali puncam plesne? Ali boste samo doma ždeli in se ljubili med seboj? Madona, me skeli za ušesi.

(odgovor članu TRIŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.3.2011 20:56:01   
Anonimen
majhen otrok, majhni stroški, večji otrok večji stroški, vsaj meni se zdi tko.

Po moje podobno. Sicer pa:

Dojenček:
Pleničke in robčki: ca 40-50€.
Adaptirano mleko, če ne dojiš: ca 100€ (mogoče malo manj).

Osnovna oprema (posteljica, jogi, voziček, avtosedež, previjalna, stol za hranjenje): odvisno, kako fensi šmensi potrebuješ in ali si kaj sposodiš ali ne oziroma ali kupuješ tudi rabljeno. Nek srednji cenovni razred je tole skupaj med 700 in 1.000€ na pamet.
Pri oblekah in igračah je podobno, čisto odvisno, kako novo mora biti oziroma koliko rabljeno je lahko.

Dražje zadeve pridejo kasneje, od vrtca (ki ni poceni, tudi če imaš samo povprečno plačo), do športa in rekvizitov ter ostalih dejavnosti, čeprav tudi tukaj velja, da greš lahko zastonj na sprehod v gozd, lahko greš pa plavat.

Nikakor otroke ne stane nič, se pa da z nekaj iznajdljivosti ogniti marsikateremu strošku.

(odgovor članu Eva19)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
22.3.2011 6:05:26   
TRIŠ
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

IZVIRNO SPOROČILO: TRIŠ

a ne ga srat user posted image  pa mu ljubezen na kruh namažeš? Ko bo večji, mu boš z ljubeznijo plačala ne vem, recimo uizbal, če bo želel igrati? Ali puncam plesne? Ali boste samo doma ždeli in se ljubili med seboj? Madona, me skeli za ušesi.

Draga moja Volga,jaz do pred treh let ne bi imela sploh otroka,ker sva šele sedaj finančno preskrbljena.Preberi si kaj sem napisala zgoraj z rdečouser posted image Ko se je rodil moj 12-letnik nisem imela službe mož pa je še študiral in ker otrok stane veliko bi mogla pač naredit splav.Otroci stanejo veliko ampak nikoli ne razmišljaj v tej smeri,ker potem ne boš imeli niti enega.To sem hotela povedat.Naša dva večja pa oba hodita v glasbene,na razne krožke,poleti na morje in pozimi na smučanje.Smo pa šele tri leta v svoji hiški prej pa smo bili najemniki,tako da.....vsak pove svoje mnenje ,pa lep dan ti želimuser posted image .

< Sporočilo je popravil TRIŠ -- 22.3.2011 6:06:49 >

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.3.2011 6:32:41   
ZARA
Vse v mejah normale. Ne rabiš imet vse novo in supermoderno in super drago, ker otrok ravno tako zraste in preraste brez posebnih izdatkov. Tako to je. Vse se da. Mesečno pa ne vem.

Kar se spomnim so bile plenice, adaptirano mleko, milo, robčki, vatka, voda,... recimo cca 80-100€/ mesec. Govorim seveda na pamet.
user posted image

< Sporočilo je popravil ZARA -- 22.3.2011 6:34:06 >

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu btaja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.3.2011 8:42:19   
kristinaj
ma kšno butasto vprašanje..  in kaj ima to vezo z željo po otroku...

če si višji svetovalec mu nudiš najbolje, če si čistilka najslabše po kvaliteti..... važen pa je tvoj prosti čas in ljubezen do otroka, vse ostalo ne šteje .. ali ima bodi od benettona ali iz kika.... saj ni važno....

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu btaja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.3.2011 8:50:29   
butt3rfly

IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj

če si višji svetovalec mu nudiš najbolje, če si čistilka najslabše po kvaliteti.....

ah no, krivična pa ne bitiuser posted image kje pa piše, da je poceni enako tudi najslabši kvaliteti? z manjšimi dohodki enostavno paziš, da mu res kupiš tisto, kar res nujno rabi. več gnari kot maš, več zapraviš tud za nepomembne stvari. se pa strinjam, da je mal hecno tole vprašanje. koker koli zasukneš, ti padejo stroški na glavo. od človeka samega pa je odvisno, v kakšni velikosti so.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.3.2011 9:26:07   
alda
Še vedno sem mnenja , da je najcenejši Baby Bornuser posted image

Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu butt3rfly)
Neposredna povezava do sporočila: 14
22.3.2011 9:32:13   
Dadi
IZVIRNO SPOROČILO: alda

Še vedno sem mnenja , da je najcenejši Baby Bornuser posted image

Ma ne vem no...tudi hrana, cunje pa plenice, pa čelada in sedežek za na kolo, pa lupinca, pa voziček košta...user posted image  za Baby Borna pravo premoženje. Res pa je...da Baby Born ne zraste, čeprav me vse druge funkcijeuser posted image .

Draga moja btaja...vsak otrok ni strošek ampak naložbauser posted image  
Zato pa mamo tri, da mamo kam dnar vlagat.
Pa pametno se odločita.

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu alda)
Neposredna povezava do sporočila: 15
22.3.2011 9:35:28   
alda
Dadi ,ma za vrtec, balet, urice take in drugačne pa vseeno prihraniš,
pa še plenico mokro lahko posušiš in ponovno uporabiš, ali pa mamin always vzameš/ kot je počela moja šjora/

Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
22.3.2011 9:48:44   
zaspancek1
Meni se pa vprašanje nikakor ne zdi neumno. Kaj pa je narobe, če se vsaj malo pozanimaš koliko denarja mesečno potrebuješ za otroka user posted image Od same ljubezni tudi ne more živeti... Tudi jaz imam kolega, ki je dobil otroka še v študentskih letih, pa nikoli ni jamral - je dobil štipendijo, otroški dodatek, službo na podlagi štipendije, pa potem službeno stanovanje... skratka - živel je prav lepo in solidno, pa čeprav samo z eno plačo (ker je punca kao študirala, pa potem ni, pa spet zanosila,...). Vse to pa nikakor ne pomeni, da je čisto lepo živel brez denarja - ga oz. so ga imeli čisto dovolj, prišel je pač iz drugih virov (ki so, kolikor sedaj prizna, bili boljši, kot pa če bi oba takrat delala).

V glavnem pa iz naše prakse:
- AM - pri nas nismo dojili: oba naša sta bila konkretna pivca, tako da je bila škatla mleka za 3,5 dni. Mleko DM stane 4,95 EUR× 8,6 škatle na mesec = 42,57 EUR (ob uvajanju GH se je količina hitro zmanjšala, začeli pa smo z mlečnimi kašicami);
- mlečne kašice - kupujemo takšne, ki vsebujejo AM - ena škatla je navadno za 5 obrokov po ene 3,80 EUR, cenejše so npr. Bebivita v večjem pakiranju, stanejo pa ene 6 EUR. Na mesec nas pride to ene 30 EUR.
Skratka, mleko in mlečne kašice - ta strošek je vsaj prvih 6-8 mesecev še vedno ene 35 EUR/mesec.
- plenice - v začetku se jih porabi kar veliko - ene 8, tudi 9 na dan - torej povprečno ene 260 na mesec (Kasneje se zmanjša to na ene 5 - 6 na dan). Točne cene plenic ne vem, kupujemo navadno dve vrsti - za ponoči obvezno Pampers Baby Dry v Muellerju - mislim, da so bile ene 13 EUR paket (notri jih je ene 70, pri večji št., npr. 4 pa jih je v paketu manj), kjer niso tako drage, druge pa so občasno iz DM, Muellerja, Hoferja ali pa Mercatorja - te so npr. ene 12 EUR, št. 5, jih je pa 70 v paketu. V glavnem na mesec stanejo ene 40 EUR + še čistilni robčki približno 6 EUR zraven.
- potem še vata oz. blazinice - ena 2 EUR
- fiziološka raztopina, krema za mazanje, kakšen šampon - na pamet izračunano ene 2 EUR/mesec
Verjetno sem še kaj pozabila, v glavnem pa je to to.
Stroški tekočega vzdrževanja otroka (brez obleke, ki jo marsikdo dobi, mi žal nismo bili med njimiuser posted image ) v začetnih mesecih so znašali ene 100 EUR/mesec. Na srečo pa se pri drugem otroku (imamo 1,5 leta razlike) ta številka ne podvoji. Mogoče pa pri drugem bolj šparamo user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil zaspancek1 -- 22.3.2011 9:50:06 >

(odgovor članu butt3rfly)
Neposredna povezava do sporočila: 17
22.3.2011 10:03:47   
Sa.Ka
Stane toliko kolikor sama pustiš. Otrok je strošek ravno tako kot si ti sama. 

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
22.3.2011 10:07:41   
zaspancek1

IZVIRNO SPOROČILO: Sa.Ka

user posted image Ja, a če se odločiš, da boš šparal, bo pač brez plenic, mleka? Pa nos mu tudi ne boš pucal s fiziološko - naj se kar sam pomatra in pihne ven? user posted image
Daj no, to je pa res en tistih odgovorov, ki jih človek ne potrebuje. user posted image

(odgovor članu Sa.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
22.3.2011 10:15:24   
Sa.Ka
IZVIRNO SPOROČILO: zaspancek1

IZVIRNO SPOROČILO: Sa.Ka

user posted image Ja, a če se odločiš, da boš šparal, bo pač brez plenic, mleka? Pa nos mu tudi ne boš pucal s fiziološko - naj se kar sam pomatra in pihne ven? user posted image
Daj no, to je pa res en tistih odgovorov, ki jih človek ne potrebuje. user posted image

Si ena izmed tistih, ki bi očitno rada naložila koliko stane otrok. Itak da stane, vendar toliko kolikor sama hočeš. Kaj je pomembno kupit in kaj ne pa izbere mama sama. In ja, so tudi take, ki uporabljajo samo tertra plenice, se trudijo dojit, da ne bo umetnega mleka dobival otrok....vse ostalo od opreme pa kar hočeš imet. Lahko imaš en voziček, lahko si luksuzna in imaš enega doma, enega pri starših, enega za lažje potovanje....razumeš bistvo?

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 20
22.3.2011 10:19:39   
Anonimen
Uh jaz sem si želela da moj otrok stane 100e .Pa se mi nekako želja ni uresničila. Dejstvo je da osnovne stvari stanejo in še te osnovne stvari so DRAGE in drage mamice,tiste ki pišete da otrok malo stane,pa da stane kolikor hočečete itd... dajte odpret oči. In ravno v takšnih familijah so potem finančne krize ,ki se jih ne upate javno priznati,na netu ( pa hb za njega da lahko pišete takšne ) pa je vse ,saj bo šlo ,stane kolikor ti hočeš.
Midva imava 1000 e plače,pa komaj sfolgava,včasih tudi ne.
tako da ne neumnosti govorit

(odgovor članu Sa.Ka)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
22.3.2011 10:20:21   
K_a_t_i
Vse kar naštevate tukaj - plenice, robčki, adaptirano mleko, cunje,... To je špuk v morje, ko govorimo o "stroških". Gremo raje takole... Varstvo v Ljubljani (ko ne dobiš vrtca) - 400€ mesečno. Popoldanska dejavnost - telovadba za otroke 1krat tedensko - 400€ na sezono. Smučanje - ni več študentske variante, ko si se nasmučal v Franciji za 200€ s karto vred, ampak za apartma daš enih 600€, smučarske karte so za otroke tedenske 100€, opremo preraste vsako leto. Če imaš več mulcev, množiš (no, odvisno od starostne razlike - ampak če imaš parček, je že tako). Poletni dopust - apartmaji niso več studio za 2 ampak takšni z ločeno spalnico. Otroka pelješ v ZOO, na lutkovno predstavo,... - vse to stane. Kolo preraste v 2h letih. Stanovanje je treba imeti večje kot za 2. Avto tudi...

Kaj se zgodi, ko gre otrok v šolo kjer imajo 14 tednov počitnic letno starši pa le 4 - to veselje nas še čaka. Vse več nas je v situaciji, ko nimamo dedkov in babic, ki bi lahko takrat pazili na otroke. Če to pomeni potem nekaj tednov dodatnih obšolskih PLAČLJIVIH dejavnosti, potem to tudi stane.

No, to je realnost. Je pa lifestyle malo drugačen kot pred otroki, tako da tam se pa prihrani.

Se pa strinjam s predhodnicami, ki pravijo, da otroke ne moreš gledati skozi denar. OK, seveda jim moraš bit sposoben nuditi nek minimum, ampak 100% racionalno se pa, ko gre za otroke, res ne moreš odločat!

ps. ko ravno imam mulca, ki bo vsak čas shodil - dodajte še enih 5 parov čevljev letno - večina od njih je 30-70€.

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 22.3.2011 10:24:28 >

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Sa.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
22.3.2011 10:29:46   
zaspancek1
Ja, itak! user posted image Otrok stane, to je pač dejstvo in ne vem kaj je tako strašnega, če pač te stroške, ki so višji (ali pa drugačni), kot pa če otroka ne bi imel, sešteješ! user posted image A je to prepovedano, ker otrok itak živi samo od ljubezni?!? Sori, nekateri kljub ljubezni še vedno živimo na zemlji in ne romantiziramo vsega okrog otroka!
Če nisi dojela, nikjer ne omenjam opreme in oblek, pač pa stvari za vsakodnevno nego. In ja, tudi tetra plenice stanejo (da jih pa res še uporabljajo za previjanje, pa je resnično redko - današnje pralne plenice so čisto nekaj drugega in vse prej, kot zanemarljiv strošek!), pa pralni prašek (ali pa kis, če s tem pereš), pa potem voda, pa elektrika(ki ju defitivno porabiš več), pa še kakšna vata oz. robčki, pa fiziološka, pa kakšna krema,... Razumeš bistvo? Gre še vedno za stvari za vsakdanjo nego in nobeno ne vem kakšno preseravanje! Nekako sem jaz razumela avtoričino vprašanje tako, pa zgleda, da večina drugih tudi.... zato - kaj natančno novega si že hotela povedat?user posted image

(odgovor članu Sa.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
22.3.2011 10:31:59   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

Vse kar naštevate tukaj - plenice, robčki, adaptirano mleko, cunje,... To je špuk v morje, ko govorimo o "stroških". Gremo raje takole... Varstvo v Ljubljani (ko ne dobiš vrtca) - 400€ mesečno. Popoldanska dejavnost - telovadba za otroke 1krat tedensko - 400€ na sezono. Smučanje - ni več študentske variante, ko si se nasmučal v Franciji za 200€ s karto vred, ampak za apartma daš enih 600€, smučarske karte so za otroke tedenske 100€, opremo preraste vsako leto. Če imaš več mulcev, množiš (no, odvisno od starostne razlike - ampak če imaš parček, je že tako). Poletni dopust - apartmaji niso več studio za 2 ampak takšni z ločeno spalnico. Otroka pelješ v ZOO, na lutkovno predstavo,... - vse to stane. Kolo preraste v 2h letih. Stanovanje je treba imeti večje kot za 2. Avto tudi...

Kaj se zgodi, ko gre otrok v šolo kjer imajo 14 tednov počitnic letno starši pa le 4 - to veselje nas še čaka. Vse več nas je v situaciji, ko nimamo dedkov in babic, ki bi lahko takrat pazili na otroke. Če to pomeni potem nekaj tednov dodatnih obšolskih PLAČLJIVIH dejavnosti, potem to tudi stane.

No, to je realnost. Je pa lifestyle malo drugačen kot pred otroki, tako da tam se pa prihrani.

Se pa strinjam s predhodnicami, ki pravijo, da otroke ne moreš gledati skozi denar. OK, seveda jim moraš bit sposoben nuditi nek minimum, ampak 100% racionalno se pa, ko gre za otroke, res ne moreš odločat!

ps. ko ravno imam mulca, ki bo vsak čas shodil - dodajte še enih 5 parov čevljev letno - večina od njih je 30-70€.

Ja neki tašnegauser posted image

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 24
22.3.2011 10:40:26   
juhica
Ok, mogoče mal izven konteksta, ampak mene pa od nekdaj moti tole: "Ja, če dojiš, fuuul prišparaš!" user posted image user posted image  
Ja pa jade, Nastavki, pa črpalka (sej ne morš biti skoz zraven), pa flaška za izčrpan mlek, pa blazinice za dojenje, pa modrci, in navsezadnje 3X VEČ POJEŠ!!

Ni hec otroci stanejo, tudi če si res skromen in se ne preseravaš, so nujne stvari brez katerih ne gre in pa včasih pa morš tut kej za dušo kupiti....

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?