Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda IZVIRNO SPOROČILO: Ankica. IZVIRNO SPOROČILO: ruby19 Meso so živalska trupla in če ješ meso, si kot potujoči grob za ta živalska trupla. Kaj so potem rastline? Rastlinska trupla? Novejše raziskave ugotavljajo, da tudi rastline čutijo. Mogoče se tudi pogovarjajo, razmišljajo,.. samo da tega danes še en vemo, tako kot včasih nismo vedeli, da je svet okrogel ali da sta masa in energija povezani. Nisem vegeterijanka, ampak take za lase privlečene izjave me pa kar pogrejejo... Rastline za razliko od živali težko kaj čutijo, saj nimajo razvitega živčevja. Nekateri ste v OŠ pri biologiji na ušesih sedeli. Rastlina torej, ker nima razvitega živčnega sistema, ni živa? Mogoče nisi prebrala drugega dela. Po zdaj znanih podatkih nimajo razvitega živčnega sistema, kar pa ne pomeni, da enkrat ne bomo ugotovili (oziroma znanstveniki), da pa rastline vseeno čutijo. Saj recimo včasih so tudi rekli, da se za razvoj življenja nujno rabi (in to so nas še učili v prvem letniku biologije) kisik in sončna svetloba, kar danes vemo, da ni nujno res. Na nivo osebnih diskreditacij pa se ne mislim spuščat. Glede vegeterjanstva: sem zelo za to, da vsak sledi tistemu, kar mu pravi telo, da rabi (ne glava in čustva, moda, tv, razne revije ipd.). To, kar nam je narava sama dala, naraven občutek telesa - samo d avelika večina ta občutek izgubila, sem pa mnenja, da ravno majhni otroci ta občutek še imajo. Eni rabijo več mesa, drugi manj, tretji sploh ne. In če punčka noče jest mesa, naj ga ne, pa če šola ni pripravljena poskrbeti za prehrano (razumem, da so vmes finance, a vendar, v današnjih časih to niti ne bi smel biti tak problem), potem bi verjetno kar sama skušala otroku pripravit vsaj nekaj primernega za pod zob, dokler ne pride domov. Čeprav bi se pa potem verjetno spomnili na kakšne predpise, ki ne dovolijo vnašanja prehrane v šolo ali kaj podobnega.
< Sporočilo je popravil Ankica. -- 28.3.2011 9:02:32 >
|