VEGEOTROK
|
Pozdravljeni! PREDEN ZAČNETE RESNO BRAT...PREDSTAVLJAM VAM NOVO BEDNO LUKNJO V SLOVENSKIH ZAKONIH... TOKRAT ŠOLSKIH! ČE JE OTROK VEGETERJANEC MORA STARŠ, KI ŽELI DA OTROK DOBI V ŠOLI VEGETERJANSKI OBROK OTROKA PELJATI K ZDRAVNIKU, KJER MU LE TA NAPIŠE POTRDILO, DA OTROK NE UŽIVA MESA IN DA POTREBUJE BREZMESNO DIETO!!! BEDNO, AMPAK TAKO SE TO REŠUJE V ŠOLAH, KI SO ŠE VEDNO V PRADAVNINI... Moja hčerka je stara 8 let. Pred dvemi leti je začela odklanjati meso. Na vprašanje zakaj ga noče jesti, je preprosto odgovorila, da zato, ker se ji živali smilijo in da ona že ne bo jedla mrtvih živali. Ker je bilo odklanjanje resno, smo se pač sprijaznili s tem, da bo postala vegeterjanka. Poudariti moram, da oba z možem uživava meso, prav tako tudi dva najina ostala otroka, vsaj še zaenkrat... Hčerka je sedaj v tretjem razredu, pišem pa na ta forum pravzaprav zato, da vam povem, kakšno kalvarijo in totalno norčevanje smo v današnjem času, ki naj bi bil demokratičen in v katerem naj bi imel vsak svojo izbiro zaradi tega doživeli v šoli. Od drugega razreda sem namreč hodila in klicarila v šolo, če bi hčerki omogočili vegeterjanski obrok, vendar odg. je bil vedno enak: NE, otrokom moramo zagotoviti primeren vnos vseh hranilnih snovi, to je tudi MESO (čeprav hčerka uživa tako mleko, jajca, sojine izd. in s tem dobi prakt. vse...) NA NAŠI ŠOLI TO NI MOŽNO. Tako smo lepo bili naročeni na šolsko prehrano, ki jo hčerka bistvu ni uživala... Pri pregledu jedilnikov sem ugotovila, da imajo pogosto hrenovke, poli salamo, pico... v glavnem živila ki vsebujejo toliko nizko kvalitetnih hranil in E-jev, da res nima smisla, da otrok to sploh je. Tukaj se je v bistvu šele resno začelo... Šla sem do ravnatljice šole, do pomočnice ravnateljice... vsem PONOVNO izpostavila svoj problem, vendar odg. je bil še vedno- beri zgoraj, skratka NE. Potem pa sem čisto slučano naletela na neko osebo v tem veličastnem šolskem sistemu, ki je pred mano poklicala dobavitelja hrane za hčerino šolo in na vprašanje ali je možno dobiti vegeterjanski obrok dobila odg., da je to možno, da ga na našo šolo že dostavljajo, ampak da to ni vegeterjanski obrok ampak BREZMESNA DIETA!!! Povedati moram tudi to, da je bila oseba, ki je klicala krepko kregana od ravnateljice, češ kaj se pa on sploh gre, da tak klic sploh ni v njeni pristojnosti- čeprav je SVETOVALNA DELAVKA??? Takrat mi je resno odprlo pokrov. Šla sem do zdravnika, dobila potrdilo, da hčerka POTREBUJE BREZMESNO DIETO in da je otrok ZELO primerno hranjen, da mu nič ne manjka in s tem rešila problem?! Toda norčevanja odgovornih na naši OŠ preprosto ne bom pozabila, tako da vas vse ljubitelje ŽIVIH ŽIVALI v imenu svoje hčerke prosim, da širite naprej mojo izkušnjo in s tem rešite naše otroke, ki bodo tako lahko jedli zdravo in predvsem imeli izbiro, ki ni zgolj trenutna kaprica ampak PREPRIČANJE, ker če ti otrok reče: mami kako bi se pa ti počutla, če bi tebe zaklal in pojedl, to ni KAPRICA, ampak PREPRIČANJE, pa vseeno ali je otroško ali odraslo. Hvala, ker ste si vzeli čas in prebrali...
< Sporočilo je popravil Flavia RR -- 16.3.2011 13:26:15 >
|