VEGEOTROK
|
Samo upam, da niste vi g. iz ministrstva za šolstvo, ki mi je dala podoben (oz. identičen odg.), ker sem tudi tja klicala, pa drugače res NE TEŽIM, ampak tu je šlo pa res že čez vse meje!!! Za začetek... 1.) NE ZAHTEVAM, da ima moj otrok teletino namesto ..., NISMO IZBIRČNI, 2.) NE SKLICUJEM se na diskriminacijo, NE ZAHTEVAM NEMOGOČEGA, 3.) ŽELIM samo, da dobi moj otrok v šoli v celem dnevu nekaj toplega (do 15ih), kar bo dejansko tudi pojedel. Za primer vam dam nekaj obrokov, ki jih MOJ otrok ne bo jedel (razen mogoče, če poskusimo z varianto STRADANJA...), mesna rižota, mesna juha, "makaronflajš", bograč, razne obare z mesom, segedin, ričet... Vse te stvari se dajo BREZ VSAKEGA PROBLEMA skuhat ločeno od mesa (npr.: mesna rižota- riž posebej, meso posebej)! Tako kuham tudi doma, garantiram vam, da s tem nimam nobenega posebnega dela, pri nas pa bi brez problema vedno lahko jedel tudi kak musliman, hindujec... (skupine, za katere se bojite, da bodo začele težit...) Drugi, mogoče pa zelo pomemben dejavnik pri vsej tej zadevi pa je ta, da pri takem načinu kuhanja vsak točno ve kaj poje in slabega mesa (npr.) ne moreš zakamuflirat v eno rižoto in mu dodat kr neki, da bo boljše... Oporečnost tako pripravljenih živil je BISTVENO MANJ VERJETNA (osnovni higienski standardi pri pripravi živil) !!! Tako, da prosim ne filozofirate o stvareh, ki jih MORATE zagovarjat (služba na min.), ali pa jih na žalost ne poznate! Lahko pa si res vzamete čas in si preberete vse moje objave, mogoče vam bo potem jasno, zakaj vsa ta panika. Verjemite pa mi, DA SEM NAREDILA VSE, DA BI MOJ OTROK JEDEL MESO, če bi jo pa poznali bi sami spoznali da NI IZBIRČNA, ampak je pač vse razen mesa. Za konec pa vprašanje: Ali vi jeste čisto VSE? Kaj naredite, ko je na menuju nekaj, česar ne marate? Predvidevam, da greste na sendvič... vidite, otrok v 3 razredu pa te izbire nima!!! A to je pa normalno?
|