L&F&B
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: ZARA Liliana, meni se zdi, da je vegeteriancev ogromno. V bistvu vedno več. To kar pa ti navajaš je pa preseravanje, glede solate mislim. Je pač dete ne vzame. Vegeterianstvo je pa način življenja. No, vsaj jst tako to vidim. Tako kot je način življenja, da nekdo ne je svinjskega mesa.....da nekdo ne je čebule.....radiča.....zelja.....žolce.......mleka.....sladkarij...... In šola se ne more prilagajati vsakemu posamezniku.....sicer pa kosilo v šoli ni obvezno.....in starševa dolžnost je, da če fura način življenja kot ga pač fura, da otroku zagotovi prehrano v skladu z načinom življenja, ki ga fura....po moje ni to naloga šole.....šola zagotovi po nekih splošnih smernicah zdrav obrok in če za vegatarijanca ta obrok ni dober, pač ne bo dal otroku kosila v šoli.....oz. bo otroku poiskal šolo, kjer nudijo tak obrok ali pa mu bo kuhala babica, ali pa varuška, ki jo bo najel, da bo otroku pripravljala uravnotežene obroke v skladu s svojimi lastnimi smernicami......drugo je, če govorimo o zdravstvenih težavah, da otrok ne sme jesti določene vrste hrane....tu pa govorimo kot praviš ti o načinu življenja oz. o preseravanju....... VEGEOTROK....nisem iz ministrstva za šolsto in govorim kot totalni laik....niti nisem prehranski strokovnjak in otroku nudim hrano po svojem prepričanju.....glede na to, da ne jem kisle juhe in žolce, mu je še nisem pripravila.......če mu jo bodo pa v vrtcu dali, pa naj mu jo.......ne bom skakala v luft zaradi tega......furam pač način življenja brez žolce, sladkega zelja in verjetno še kaj bi se našlo...... Lej, res se ti ne splača tako razburjat, no. Obnašaš se, kot da te boli, če nek otrok dobi možnost do vegetarijanskega obroka. Še enkrat ponavljam, upam, da zaradi tega ni prikrajšam kak drug otrok. Starši imamo vedno na voljo še drugo izbiro, hvala bogu. Kot si omenila sama, lahko bi se odjavlja od kosila, lahko ga bi prepisala na drugo šolo ali si najela varuško. Vse to sem imela za rezervne načrte. Kajti sigurno je otrokovo zdravje v prvi vrsti odgovornost staršev. Najbrž sem imela dovolj trdne in tehtne argumente, da sem dosegla svoje, pa jih ne mislim javno razglašati. Če bi imela ti dovolj trdne in tehtne razloge s podporo otrokovega zdravnika sem prepričana, da bi tudi ti dosegla razumen dogovor, zakaj naj bi otrok ne jedel določene hrane. Če bi samo tako argumentirala s predsodki, kot si tukaj pač ne bi šlo skozi. Potrebno je samo malo odprtosti, zdravega razuma in dobre volje z obeh strani. Pa še nekaj, nikoli ni nikakršen način življenja kar tako počez, preseravanje, ker tebi ni všeč. Je samo drugačen način življenja, kot ga propagiraš ti, brez oznak.
|