|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marec/April 2011 IVF/ICSI
21.3.2011 6:42:50   
Spirit75
Zdravo dekleta,

po dolgem času se javljam na forumu (prej sem bila drugje med klomifenkami). Sedaj je jasno, da s klomifenom ni bilo nič. Po preiskavah so me napotili naprej na IVF. Torej sedaj imam nekaj vprašanj.
Sem iz gorenjskega konca - kam mi najbolj priporočate, kje so najkrajše čakalne vrste za postopek, kako vse skupaj poteka (nekaj sem res že prebrala tukaj na forumu). Sprašujem vas samo za mnenje, svoje občutke.

Me pa nekaj še zanima - brala sem kaj je priporočeno jesti pred punkcijo, kaj po ET (zdravniki nisč kaj ne rečejo, kaj je boljše jesti). Kako ste se ve posluževale teh "diet" za boljše jajčne celice. Kakšna jajčka je potrebno jesti - kuhana ali pečena (ali je to sploh pomembno). Zanimivo da je potrebno piti tudi pivo (ali je to res, saj predvidevam da ne brezalkoholnega, drugače je na koncu tako, da lahko postaneš že odvisen user posted image user posted image

Hvala za vaše odgovore, nestrpno jih pričakujem

< Sporočilo je popravil Spirit75 -- 21.3.2011 6:44:00 >

(odgovor članu lady0)
Neposredna povezava do sporočila: 251
21.3.2011 7:23:31   
mavrica72
Dobro jutro

No, jaz sem danes na 14 dan od ET naredila še enkrat CB, pa je spet pokazal negativno user posted image  user posted image  user posted image . Torej smo spet izgubili boj. Upam, da bom pred poletjem lahko šla še enkrat v postopek in da nam vsaj takrat uspe, kajti to bo zadnji brezplačen postopek, ki mi še pripada.

Spirit75 - najkrajši postopek oz. čakalna lista je pri dr. Rešu v Lj. Glede hrane sem pa jaz ravno v tem postopku se držala te "diete" glede piva in jajčk. Jedla sem kuhana jajčka (vsak dan po eno) in pila brezalkoholno pivo. Meni je glede jajčk pomagal. Ti bo pa še katera druga povedala svoje izkušnje.

Golobica82 - ja, notri je v dozirniku malo več zdravila (za 1000 enot). Ti si kar prav naredila, da si zamenjala, sem jaz imela isti primer, pa mi je sestra že v ambulanti rekla, da tako naredim. Pa veliko sreče user posted image  user posted image

lady0 - na žalost se tudi to zgodi, da do 14 dne se ne pojavi user posted image , pa kljub temu nisi noseča. Meni se namreč vedno ravno to dogaja. Šele ko preneham s prometriumom, se čez nekaj dni ulije user posted image user posted image user posted image . Upam, da pri tebi ne bo tako

(odgovor članu Spirit75)
Neposredna povezava do sporočila: 252
21.3.2011 8:54:44   
Barbara31
Mavrica72...user posted image user posted image user posted image ...vem kako se počutiš, ker sem tudi jaz čisto na tleh. V glavenm v soboto so se začele krvavitve in šlo je naprej. Danes sem naredila test in bil je minus. Sem mislila da bom kar skupaj zlezla. 

(odgovor članu mavrica72)
Neposredna povezava do sporočila: 253
21.3.2011 9:32:41   
mala06
Barbara31 in mavrica72 user posted image user posted image user posted image in upam, da v naslednjem  postopku zagledata user posted image . Kar optimistično naprej.
Ostale, ki pa ste zagledale user posted image čestitam in lepih 9 mesecev želim.
Za trepetalke pa držim pesti in pošiljam  user posted image    user posted image   user posted image za srečo.

(odgovor članu Barbara31)
Neposredna povezava do sporočila: 254
21.3.2011 9:48:19   
Spirit75
Mavrica 72 - mogoče je še kaj upanja. Mogoče je samo malo krvavenja. Držim pesti, da to še ni to.

Še vedno ostaja upanje za vse, kajne

(odgovor članu mala06)
Neposredna povezava do sporočila: 255
21.3.2011 11:49:52   
mojca976
Dan vsem,
samo da sporočim, da grejem user posted image , test pade 4.4.2011.

(odgovor članu Spirit75)
Neposredna povezava do sporočila: 256
21.3.2011 14:04:06   
Béatrice
 Punce, rabim pomoč... Kako je pri Rešu, ko je postopek uspešen? Pri svojemu ginekologu sem naročena šele 4. aprila (bom imela UZ in kri) in tudi bolniško imam do takrat. user posted image Reš mi je samo napisal CB 22.3. in da samo javim, če je uspešno. Jutri kličem v Dravlje, da izvem, kako in kaj... Sej mi paše bit doma, samo ni mi za ležat! 

(odgovor članu mojca976)
Neposredna povezava do sporočila: 257
21.3.2011 14:22:54   
lučka 25
IZVIRNO SPOROČILO: Béatrice

Punce, rabim pomoč... Kako je pri Rešu, ko je postopek uspešen? Pri svojemu ginekologu sem naročena šele 4. aprila (bom imela UZ in kri) in tudi bolniško imam do takrat. user posted image Reš mi je samo napisal CB 22.3. in da samo javim, če je uspešno. Jutri kličem v Dravlje, da izvem, kako in kaj... Sej mi paše bit doma, samo ni mi za ležat! 

Pokličeš Reša in te naroči čez 14 dni na UZ. Pogleda če je vse o.k., da vidi srčka, šele takrat te napoti k osebnemu G. Pa pokliči še sestre, da ti povedo ob kateri uri pridi.

Barbara user posted image  user posted image  user posted image  Nimam besed.

(odgovor članu Béatrice)
Neposredna povezava do sporočila: 258
21.3.2011 16:07:35   
tecnobica
Danes teden grem po municijo. Ob 8 moram bit v stari porodnišnici. A to si prec fetrik, al je treba čakat ful časa. Da vem kako se zmenit v službi. Pa še to... a to je ko prideš noter pa na levo? In ali delajo tisti dan tudi kakšen UZ slučajno?

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 259
21.3.2011 17:14:20   
Anonimen
No moja krvavitev se je spremenila v mesnstruacijo, tako da sem klicala Reša in neham jemati prometrium. Mi je pa dal za nov postopek šele avgusta user posted image
Kok je to še daleč, sem mislila da bo kaj prej najkasneje junija... Pa šele avgusta....
Punce ki ste pri njemu a je pri vas tudi bila taka razlika med postopkoma?
Kako je pa glede endometrioze? Ker pri meni bo avgusta skoraj eno leto kar sem imela laparo, imam pa tako da ni vidna z ultrazvokom ampak samo z laparoskopijo...
Čist sm razočarana user posted image

(odgovor članu tecnobica)
  Neposredna povezava do sporočila: 260
21.3.2011 20:51:59   
Aleda
O Little Star user posted image žal mi je, da ti ni uspelo. Sem upala, da bo vsaj tebi...
Jaz komaj čakam da bova lahko šla v drugi postopek. Sedaj mora moj dragi še na en testuser posted image

Tudi ostalim, ki vam ni uspelo en velik user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 261
22.3.2011 8:28:26   
tecnobica

IZVIRNO SPOROČILO: tecnobica

Danes teden grem po municijo. Ob 8 moram bit v stari porodnišnici. A to si prec fetrik, al je treba čakat ful časa. Da vem kako se zmenit v službi. Pa še to... a to je ko prideš noter pa na levo? In ali delajo tisti dan tudi kakšen UZ slučajno?

Bi res lepo prosila za kakšno informacijo v zvezi s tem.

Neposredna povezava do sporočila: 262
22.3.2011 8:39:02   
kimsy
tecnobica - tisti dan, ko prevzameš municijo nimaš nobenega uz-ja. Greš v tisto čakalnico, kjer se dela uz in tam so ena vrata, mislim, da pod tv. Tam počakaš, da pride sestra. Ona ti vse lepo razloži, potem greš pa z njo še po municijo, kjer ti tud vse lepo razloži kako in kaj.  običajno gre to hito, odvisno pa tud od tega, koliko vas bo prišlo po zdravila in katera boš na vrsti. Ko sm šla jst sm bla edina.

Nič ni nemogoče! So pa stvari lažje in težje dosegljive!

Neposredna povezava do sporočila: 263
22.3.2011 9:14:21   
golobica82
hvala za informacije, je rekla tudi sestra pri zdravniku, da je malo več zdravila noter.
Danes sem imela UZ, foliklčkilepo rastejo, so tam 12-13 vodilni, videt jih je bilo pa kar nekaj :)
Žalmi je za vse, ki vam ta postopek ni uspelo, upam,da bo naslednji uspešne, ma kaj upam, vem da bo!!!! Držite se, vem kako hudo in težko je!!1
Mavrica kako kaj? Vse ok?

(odgovor članu kimsy)
Neposredna povezava do sporočila: 264
22.3.2011 11:30:14   
mavrica72
IZVIRNO SPOROČILO: golobica82

hvala za informacije, je rekla tudi sestra pri zdravniku, da je malo več zdravila noter.
Danes sem imela UZ, foliklčkilepo rastejo, so tam 12-13 vodilni, videt jih je bilo pa kar nekaj :)
Žalmi je za vse, ki vam ta postopek ni uspelo, upam,da bo naslednji uspešne, ma kaj upam, vem da bo!!!! Držite se, vem kako hudo in težko je!!1
Mavrica kako kaj? Vse ok?

Super, da lepo folikli rastejo, le tako naprej user posted image .
Pri meni pa na žalost ni uspelo. Sem včeraj klicala dr. da je test pokazal negativno kljub vsej belini spodaj in pravi, da naj neham s prometriumom, da vidimo če se bo user posted image  ulila. No, in danes je že prišla. Tako da, kljub vsem optimizmu, pozitivnemu razmišljanju, počivanju itd. tudi to ni pomagalo.....

(odgovor članu golobica82)
Neposredna povezava do sporočila: 265
22.3.2011 11:38:44   
tecnobica

IZVIRNO SPOROČILO: kimsy

tecnobica - tisti dan, ko prevzameš municijo nimaš nobenega uz-ja. Greš v tisto čakalnico, kjer se dela uz in tam so ena vrata, mislim, da pod tv. Tam počakaš, da pride sestra. Ona ti vse lepo razloži, potem greš pa z njo še po municijo, kjer ti tud vse lepo razloži kako in kaj.  običajno gre to hito, odvisno pa tud od tega, koliko vas bo prišlo po zdravila in katera boš na vrsti. Ko sm šla jst sm bla edina.

kimsy, najlepša hvala za informacijo.

Se pravi da počakam tam k je UZ. Vem katera vrata so to, ja. Še dobro da sem vprašala. jaz sem mislila it direkt tja, k ti dajo špike (sem hodila zarad IUI tja, pa ker jej blo lih za vikende, sem tam dobila za stopko navodila).
Saj moža ne rabm zravn a ne?

Pa še nekaj me zanima. Ko sem hodila na IUI mi je potne stroške štemplala sestra Tatjana v Leonišču. Kako je pa pri IVFju?

(odgovor članu kimsy)
Neposredna povezava do sporočila: 266
22.3.2011 11:58:26   
kimsy
tecnobica - mož bo mogu bit s tabo samo na dan punkcije, ker more tud on oddat seme in na dan transferja, ker more nekaj podpisat, drugače ga ne potrebuješ. user posted image
Za potne stoške ti bojo po moje podpisovale sestre na oddelku. s tem nisem seznanjena, ker nisem nikoli uveljavljala potnih stroškov. Mislim, da jih tud zdaj ne bom, ko bom šla po zamrznjenčke! Čeprav pa ne bi bilo slabo, glede na to, da imam 60 km do Lj. user posted image  A to morš kak obrazec imet sabo? Kam pa potem odneseš?

Nič ni nemogoče! So pa stvari lažje in težje dosegljive!

Neposredna povezava do sporočila: 267
22.3.2011 12:41:15   
tecnobica

IZVIRNO SPOROČILO: kimsy

tecnobica - mož bo mogu bit s tabo samo na dan punkcije, ker more tud on oddat seme in na dan transferja, ker more nekaj podpisat, drugače ga ne potrebuješ. user posted image
Za potne stoške ti bojo po moje podpisovale sestre na oddelku. s tem nisem seznanjena, ker nisem nikoli uveljavljala potnih stroškov. Mislim, da jih tud zdaj ne bom, ko bom šla po zamrznjenčke! Čeprav pa ne bi bilo slabo, glede na to, da imam 60 km do Lj. user posted image  A to morš kak obrazec imet sabo? Kam pa potem odneseš?

Zakaj pa ne bi koristila? Sicer moraš it vsaj dvakrat v mesecu, da se ti splača, ker ti trgajo vsak mesec toliko stroškov, da je lih za eno vračilo. Listek je tak obrazec, kot recimo bolniški list. Da ti ga tvoj osebni zdravnik. Je pa zadaj pol za potrdit in ga imaš lahko za celo leto. Pol pa to oddaš na ZZZS.

(odgovor članu kimsy)
Neposredna povezava do sporočila: 268
22.3.2011 12:44:23   
Anonimen
Kolk stroškov pa ti pa trgajo na ZZZZS?

(odgovor članu Spirit75)
  Neposredna povezava do sporočila: 269
22.3.2011 12:57:00   
tecnobica
Bi pa mogla prav doma pogledat. Meni se zdi, da mesečno malo manj kot 20€.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 270
22.3.2011 13:01:28   
Anonimen
uf, to je pa veliko. Sej potem zlo malo dobiš nazaj.
To že pol treba orenk narest izračun ali se sploh splača, ne da nakonci moraš še ti njim plačat za stroške user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 271
22.3.2011 13:13:16   
tecnobica

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

uf, to je pa veliko. Sej potem zlo malo dobiš nazaj.
To že pol treba orenk narest izračun ali se sploh splača, ne da nakonci moraš še ti njim plačat za stroške user posted image

Ne, saj v minus ne greš. Če daš samo za enkrat na mesec, ti odbijejo pa tolk kolkr maš ti za tist mesec plačano. Recimo da bi dobila 15€, njihovi stroški so 17, ampak bi samo 15 odbili. Naslednji mesec bi pa šla dvakrat in bi dobila 30€, oni bi odbili 17 in ne še dva od prejšnjega meseca. Odvisno od kod se voziš. Če se recimo iz Premurja v LJ, potem dobiš več, če se pa iz Škofljice v Lj, potem pa ne dobiš nič.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 272
22.3.2011 13:21:17   
womanpolice
Barbara31 in Mavrica72... najprej naj vama povem, da mi je žal, da tudi tokrat ni uspelo. Ja, in tudi to mal "udari na psiho", ko veš, da je to zadnji postopek, ki ti ga krije zavarovalnica. Midva sva že pri 4. postopku obupavala oz. se spraševala kje bova dobila denar za samoplačniške in tako sva začela na začetku 4. postopka vsak mesec dajat na stran nekaj denarja in sva ga v enem letu prihranila 600 eur - nekaj je bilo. No, potem je v petič uspelo (vendar se je štelo kot 4. postopek, ker je bila zamrznjenček) tako, da sva ta denar potem porabila za poroko.

Midva sva po 3. postopku zamenjala center in sva šla v MB. Mogoče bom zvenela že "zlajnano", ampak dejstvo je, da so v Mariboru res uspešni in je statistika boljša. Predlagam vama, da ne porabljata zadnjega postopka za center v katerem sta in poskusita drugje. Meni osebno je žal, da nisem že prej šla v MB - res je, da mi je bil mnogooooooooooo dlje kot LJ, vendar se je obrestovalo, saj bom aprila prvič postala mamica.

Vso srečo vama želim!

(odgovor članu Spirit75)
Neposredna povezava do sporočila: 273
22.3.2011 13:21:39   
Anonimen
Aha, zdej mi je pa malo več jasno. Hvala za razlago.

Neposredna povezava do sporočila: 274
22.3.2011 13:27:45   
womanpolice

IZVIRNO SPOROČILO: Spirit75

Zdravo dekleta,

po dolgem času se javljam na forumu (prej sem bila drugje med klomifenkami). Sedaj je jasno, da s klomifenom ni bilo nič. Po preiskavah so me napotili naprej na IVF. Torej sedaj imam nekaj vprašanj.
Sem iz gorenjskega konca - kam mi najbolj priporočate, kje so najkrajše čakalne vrste za postopek, kako vse skupaj poteka (nekaj sem res že prebrala tukaj na forumu). Sprašujem vas samo za mnenje, svoje občutke.

Me pa nekaj še zanima - brala sem kaj je priporočeno jesti pred punkcijo, kaj po ET (zdravniki nisč kaj ne rečejo, kaj je boljše jesti). Kako ste se ve posluževale teh "diet" za boljše jajčne celice. Kakšna jajčka je potrebno jesti - kuhana ali pečena (ali je to sploh pomembno). Zanimivo da je potrebno piti tudi pivo (ali je to res, saj predvidevam da ne brezalkoholnega, drugače je na koncu tako, da lahko postaneš že odvisen user posted image user posted image

Hvala za vaše odgovore, nestrpno jih pričakujem

Te napotke imaš objavljene nastrani   http://www.ringaraja.net/forum/Napotki_za_IVF%2FICSI%2C_klomifenke%2C_IUI_in_vse_ostale/m_2696207/tm.htm, - piše ti vse; od prehrane, do vitaminov.

Kar se tiče jajc in piva... res je, da pomagajo pri rasti celic, vendar ni dobro pretiravat s tem, ker pomembna je kvaliteta celic in ne število ter kako hitro zrastejo. Sama sem v enem izmed postopkov pretiravala s slednjim in je bila kvaliteta celic slaba...

< Sporočilo je popravil womanpolice -- 22.3.2011 13:29:26 >

(odgovor članu Spirit75)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?