ronja
|
Če se boste kdaj menile v ZOO, mi povejte, ok? krtexx, hehe, mi gremo dostikrat skupaj. Zakaj? - Zato, da ni treba po dežju ali snegu z dvema bolnima otrokoma 10 min. daleč hodit, ker seveda na Metelkovi ni nič za parkirat. Tako nas oči odloži, sparkira in pride za nami. in ko smo fertig, gre on po avto, jaz pa tamlidve oblečem in napriavim, vzamem recepte itd... in smo 3x hitreje fertig, pa še fajn se mamo, če smo skup. - Zato, ker dva bolana otroka oba rabita pri zdravniku nekoga, da ju pocarta, ker valjda so mal skeptični do tega, kar se tam dogaja, ker grejo tja vedno bolani. Saj ne pizdita, samo vem, da obema paše, če sta v naročju. In tako ima lahko vsak eno v naročju, data obe mir, da se lahko zdravnica eni posveti in ko je druga na vrsti, ju samo zamenjava, pa je. - Sestre in zdravnice so navadno tudi bolj zadovoljne, če starši lahko krotijo svoje otroke kot pa če jih je povsod polno in jih morajo potem kroti one (ki imajo dovolj svojega dela). - Na Mš ti pri nas celo svetujejo, da naj gresta oba, zato, da en otroka zunaj po pregledu takoj obleče, drugi pa lahko še kaj vpraša, ker na začetku ima večina kako vprašanje, pač se ne rodiš z znanjem o dojenčkih in sploh če kaj ni po reglcih, se je fajn pozanimat, predno je sranje - zato da ga preprečiš. - Zato, ker smo radi skup. Škoda nam je enega dne, da smo vsak posebej. Midva se rada pogovarjava, smejeva, vidiva, objameva... Magari v čakalnici. Različni smo: vama več pomeni čas za vaju (vsakega posebej), nama pa več čas za naju (skupaj). In potem pač vsi temu prilagajamo svoje življenje: vidva rajši večkrat ločeno preživiljata svoje dni, da se lahko znorita vsak po svoje, midva pa pač rajši skupaj, ker ne rabiva toliko časa zase oz. nama je ob večerih in šport 1x na teden dovolj (kolesarjenja v službo ne štejem, čeprav je tudi to v bistvu čas zase in 10 oz. on 20 km je tudi čisto ok za dnevno razgibavanje ). Midva bolj pogrešava čas za naju skupaj brez otrok, tako spontano. Saj če se zmeniš, lahko greš v kino, lahko greš na badminton, celo seksaš lahko sredi dne, samo vse se moraš prej zmenit (da nkedo takrat ma otroke mislim)...