|
RE: za tiste, ki imate otroke doma 3.9.2012 11:47:11
|
|
|
|
ronja
|
janaž, ja, smo bili na Orinokotih in jima je bilo zelo zanimivo. Je veliko predmetov, niso samo slike, pa tudi slušalke so za poslušat napeve različnih plemen itd... Tako da ne vem - mojima je bilo zanimivo. Res pa je, da jima je bilo še bolj zanimivo zgoraj, na stalni razstavi za otroke (nekaj od a do ž, kako so živeli naši predniki, tukaj), nama so bili seveda Orinokoti precej bolj zanimivi, ampak je zgornji del za otroke res fajn narejen, tak da če greste, pojdite še tja, v 2. nadstropje. jaz sem sla v bistvu samo zaradi priporocila - hvala ronja! - in sem bia presenecena, kako sta uzivala. Ni zakaj:) Sva bila pa tudi midva presenečena... Jim res dogaja to, kar je nam bolj dolgčas;). Kasija, tisto igračko imam tudi jaz v planu naredit, že nekaj časa... pa eno tako z različnimi teksturami, pa eno za zobke, pa,... (nočeš vedet vseh mojih planov - se zezam, da za vnuke mi bo pa že ratalo naredit vse, kar sem hotela naredit taprvi:D) Pa za pozimi dobi eno dekico medveda za na tla, da bo gor raziskoval košarice (ala montesori, čeprav smo mi to meli doma že predno sem slišala za montesori;) Bom naredila kaj in dala na blog, spomni me, da objavim, mam še kup reči za objavit... Saj veš, zdaj mam laminator, hehe:) (to pa vama hvala za priporočilo:) Kasija, "skrivnostne škatle", kot sta jih punci poimenovali, so pri nas velik hit, samo to za malo večje. Za tamale dam pa res navadno par predmetov v košarico. Samo Svit je gavnar in moram mal pazit, kaj mu dam, če hočem it stran od njega, ker hitro s čim poči sebe ali kako sestico po buči kasija, daj link tiste strani, kaj bojo počeli jeseni. Mi smo sicer bolj spontani, težko si jaz nekaj prav definiram, kaj vse bomo nujno naredili, ker tisto ne gre niti približno v 24 ur, kolikor ima en dan... Tako da zdaj smo bolj po vetru - imam beležko idej, da ne pozabim, pa za hude čase;), sicer pa se navadno kar sproti kaj spomnimo, kake stvari so pa že tradicija:) Čežana, uživaj v homeschoolingu:) Kar se šole tiče, kolikor vem, imajo novembrčki in decembrčki možnosti it v šolo leto prej ali kasneje, kakor se starši odločijo... Glede slikic sem ti že na blogu odgovorila, da jih Svit v bistvu ni kaj dosti šmirglal, sta meli pa zato sestrici strašno veselje z njimi, da sta mu jih kazali:D, tako da namen dosežen, samo ciljna publika druga, hehe. kar se našega morja tiče, pride post na blogu v kratkem, tak da se bom rajši tam razpisala, ker je tale post že itak predolg. Izabelina, pa saj maš lahko malo doma, če boš na porodniški. Ali greš zdaj v službo vmes? Saj do zdaj si bila doma, ne? Mislim - če ti ne paše, ti je ni treba dat v vrtec, samo zato, ker ste ga dobili. mana, zrihtala jih boš že - včasih boš malo penila, pa pozimi je mal težje, ampak z dvema kar gre;). Sicer je pa tvoja ista kot mojidve. Nobena ne kaže nobenega veselja, da bi šla v vrtec, tako da mi bomo počasi uvajali, ker se mi itak ne mudi, saj sem še na porodniški. Ne vem, zakaj bi morali pa zdaj obe na vrat na nos takoj v vrtec, če nam je tako ok. Kadar pa otroci vejo, da nimajo izbire, takrat gre to precej hitreje. Takrat jim točno tako poveš: moram v službo, da mamo kaj jest, država ne plača več, ko je otrok star 1 leto in če hočemo met toplo pozimi, vodo za umit se, hrano za jest, moram v službo ni kej. Tako sem jaz naredila.
|