|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
14.3.2012 10:37:29   
ronja
kasija hvala za nasvete in povabilo - pa bi se res priporočala, če ti ni odvečuser posted image . Bom vsaj videla tvoje male zaklade in ti mojeuser posted image . In tokrat lahko jaz prinesem torto/pitouser posted image . Ti pošljem zs.

Danes se še nisem odločila, kaj bomo počele - Lejla bi rada naredila še eno ladjico, ji je dogajalo zadnjič in zdaj hoče, da naredimo "pravo leseno ladjico"- ki se ne bo razturila med spuščanjem...
Malo sem mislila naredit tisti "plastelin" - kuhano slano testo.
Potem sem gledala tiste zadeve na linku in bi jima kaj tega dala, ampak ne vem, kaj bo ratalo, ker je lubi an terenu, Lejla ima danes zdravnika, Svit še nima urnika in nikoli ne vem, kdaj bo spal in kdaj ne...
Po drugi strani pa bi rada, da bi delali spet senčne lutke, ker bo samo še nekaj časa tako zgodaj noč (potem se ura premakne)... Vse bi, potem mi pa nič ne ratauser posted image .

Sicer sem še kar zadovoljna s tem, kar nam je uspelo, odkar se je mali rodil (delale smo jogo, senčne lutke, venček iz arašidov, prstne lutke, kekse za vzgojiteljice, izrezovale like iz papirja, poizkušale, kaj plava in kaj potone, pa kakšna voda hitreje zmrzne (slana, sladka ali brez vsega), se učile zavezovat mašno z vezalkami na kartonu, šli smo na izlet na Bled, spuščat barčice po Gradaščici, pa v živalski vrt in parkrat v botaničnega, pa v Tivoli na igrala in pogledat fotografije in torbe za dan žena za babici smo naredile)... sem mislila,d a bo hujše,pa nam kar gre.
Samo zadnje dni pa res bolj lovim vse skup za rep, ker imamo recimo ta teden 4 zdravnike, 1 rojstni dan za obiskat, lubi teren in še po poletne cote za tamalidve mora it (mamo spravljene trenutno pri mami, pa moramo itak premaknit), tako da ga ne bo kaj dosti doma in me izkušnje učijo, da ni dobro,d a se glih čisto strošim, potem si pa vzamem včasih malo bolj na izi... Ampak bi pa rada že začela te teme - samo moram najprej naredit darilo za tistega R. prijateljčka, pa za Svita mam še par stvari, ki jih rabimo, v planu... ZAKAJ NIMA DAN VSAJ ENIH 76 UR?

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 301
14.3.2012 21:45:52   
Kasija
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

kasija hvala za nasvete in povabilo - pa bi se res priporočala, če ti ni odvečuser posted image . Bom vsaj videla tvoje male zaklade in ti mojeuser posted image . In tokrat lahko jaz prinesem torto/pitouser posted image . Ti pošljem zs.

velja. pa ne rabiš nič nosit, imaš dela brez tega preveč. bomo nekaj že našli za jest tukaj user posted image .

teme so meni blizu, fantoma pa tudi. samo na koncu vsega nimam časa za take priprave. me pa mika.  
zanima me, če katera to prakticira, koliko časa vzame in kaj pripravljate?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 302
15.3.2012 9:27:36   
josephine27
Teme so tudi nam zelo všeč. Samo zame vzamejo kar preveč časa. Jaz enostavno rabim svojh 6 ur spanja, drugače sem sitnauser posted image . Idej zanje je itak preveč, da bi ji sploh do šole lahko realizirali. Sem se nekako sprijaznila s tem, da bom zgolj občasno kakšno temo naredila, da bi redno to počela mi ne znese.

Printer imamo. Ni sicer neka vrhunska tehnologija ampak zaenkrat služi svojemu namenu. Na laminatorje pa se kaj dosti ne spoznam, tako da ne znam svetovat.

Moj je včeraj celo dopoldne kopal luknjo na vrtu in vanjo zlival vodo. Se je sam spomnil tega in sem ga pustila čisto pri miru. Vse skupaj je trajalo 2-3 ure. Ne spomnim se, da bi kdaj počel kaj samo toliko časa ne da bi se naveličal.

Sicer sva se te dni malo pogovarjala o krstu, zato ker ima v kratkem njegov bratec krst. In sem mu slike od njega kazala, ko je bil pri krstu. Ker zelo rad gleda fotografije mu je bilo zanimivo. Sem mu iz vsega skupaj eno zgodbico povedala, ker imamo slike nekako po vrstnem redu zložene. Na splošno midva večkrat tako pregledujeva albume za nazaj ( slike z dopusta ali pa kakšnega izleta, rojstnih dni, pa še tiste iz časov ko sem bila sama še otrok, pa poroka itd.) Vse mu je ful zanmivo. Včasih morava en album večkrat pogledat zaporedoma. Pa mu vedno neko zgodbo iz tega naredim, kaj smo takrat počeli. Ponavadi sprašuje tudi o tistih sorodnikih, ki jih sicer bolj redko vidi, kje živijo, kaj počnejo,...

Kakšnih hudih načrtov za prihodnje dni nimam. Me noga še vedno boli. V soboto gremo gledat lutke. Pri nas je samo občasno kakšna predstava pa moramo takrat izkorostit. Naslednji teden pa naj bi imeli doma spomladansko čiščenje. Računam, da bo tudi 3 letnik sodeloval. Bomo letos poskusili vse z naravnimi oz. doma narejenimi čistili. Kis tako ali tako redno uporabljamo zdaj sem pa našla še na youtube-u kako se izdela še še ena pasta za kopalnico ( pipe), pa nekaj za lesene površine. 24.marca se bomo nekako pridružili akciji očistimo očistimo Slovenijo in bomo pobrali smeti ob tisti poti, kjer se ponavadi z vozičkom sprehajamo.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 303
19.3.2012 8:10:30   
Kasija
kako ste kaj?

pri nas je aktualna "igra" trenutno delanje odtisov. enostavno, ampak 4 letniku je zelo zanimivo. prvič smo delali skupaj, potem je naučil babico in še pokazal teti "čarovnijo". v glavnem z barvami v flaški (ki imajo na koncu konico in delajo pikice) na eno stran prepognjenega lista papirja narišeš polovico simetrične slike - npr. polovico metulja - in list prepogneš in voila metuljček je cel.

skoraj 3 letnik pa še vedno preliva vodo. zadnjič sva vodo zamenjala še z sugimi grahki, ki jim je potekel rok uporabe in zdaj njih prenaša in preliva. sicer je pa na vrhu top liste zaposlitev igranje v peskovniku zunaj.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 304
21.3.2012 17:25:04   
scorpiogirl
Pozdravljene! Vidim, da ste že fajn pomladne user posted image Sem imela malo RR posta user posted image ma, ob službi in malih dveh (pa še izmenjajoče bolna sta skoz nekaj, itak) ni volje še za RR ...

Mi tudi nimamo prostora za mizico narave, tako da imamo nad sedežno obešeno neko vejo, ki služi temu namenu (je še iz časa pred otroci user posted image ). Po navdihu pa letnih časih menjavamo okras te veje. Mal se prilagodimo tudi kakšnim "praznikom". Za noč čarovnic smo gor obesili "buče" (izdelane s kaširanjem, pobarvane, obrazke smo pa narisali), okrog novega leta so bile itak snežinke (stiropor kroglice smo oblekli v alu folijo in noter zapičili palčke za ušesa) ... vmes je bilo potem drugih stvari en kup pa mal ustvarjalnega miru, tako da so te snežinke ostale do sedaj, ko smo stiropor kroglice preoblekli v ptičke pa nekaj metuljčkov je pristalo na naši veji user posted image

Smo pa zadnjič na sprehodu pobrali neko vejo (tamali ima itak obsesijo s temi vejami, samo da kakšno vidi, se že dere MOJE! user posted image user posted image user posted image ) in jo za hec postavili v kozarček z vodo. No, naša vejica že dela listke in pomoje so med listki tudi že popki. Bomo videli, če bo res zacvetela. To zdaj ful radi opazujemo, nam nadomešča naravo, ker brez vrta in balkona kaj več že ne moremo. Še tiste rože, ki jih dam občasno na okno, ponavadi mačka vržeta sosedom na dvorišče ... Imava pa z dragim v planu mal priredit okensko polico (da bi onemogočila to metanje rož k sosedom) in pripravit eno koritce pa noter posejat travniške rožice.

Ma, sem imela mal upanja, da bi se mogoče vseeno lahko selili v mal večje stanovanje (pa bolj zdravo), pa nič kaj dobro ne zgleda ... tako da bo treba te naše škatle mal reorganizirat, da se nam ne porušijo na glavo user posted image mogoče pa za vikend izvedemo spomladansko čiščenje ...

aja, ideje pa kar dodajajte, jih shranjujem in tudi občasno kaj uporabim. Zadnjič smo z malima naredili in okrasili (polepili in pobarvali) hiško za plastične živali, pa je bilo veliko več zabave z izdelavo. Živali sta namreč natlačila noter in to je bilo to. No, čez par dni jo je mali uporabil tudi kot poganjalček, tako da bomo lahko izdelali novo user posted image
Uživajte v sončkuuser posted image

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 305
22.3.2012 22:29:25   
ronja
Ojla, punce, mam eno mini darilce za vas: eno temo - promet smo že obdelale in si jo lahko ogledate na blogu - danes 1. del, jutri pride 2., mogoče pride kakšna ideja kateri prav:
http://vecna-optimistka.blogspot.com/2012/03/teme-promet.html

Scorpiogirl, si dobila zs?

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 306
22.3.2012 22:32:13   
ronja
Aja, danes smo pa delale domači plastelin in tale recept je res fajn, sem poslikala tudi izdelke in bom vse skupaj objavila, samo da tale ludi vikend mine - mam res en kup stvari za naredit:)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 307
28.3.2012 13:37:28   
Izabelina
ok eno tako vprašanje, ki ni lih povezano z vzgojo otrok... ampak: tiste, ki ste doma in nimate službe (ste brezposlne, študentke) in živite samo s partnerjevo plačo: kako ste to zmenjeni? men je to tok grozn filing...

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 308
28.3.2012 14:48:15   
tix
IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina

ok eno tako vprašanje, ki ni lih povezano z vzgojo otrok... ampak: tiste, ki ste doma in nimate službe (ste brezposlne, študentke) in živite samo s partnerjevo plačo: kako ste to zmenjeni? men je to tok grozn filing...

Če nisi po svoji "krivdi" doma in se oba s tem strinjata pa res ni treba imeti slabe vesti. Itak pa vrjetno ne ležiš cele dneve doma in tudi z otroci in gospodinstvom je delo sploh pa če še hkrati študiraš

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 309
28.3.2012 21:02:18   
pomlad08
Se partner strinja s tem, da si doma? Midva sva oba 100% usklajena glede tega - torej, obema se zdi super, da sta otroka v teh letih z mano, tako da pač, enojna plača je samo stranski produkt te odločitve. Torej, če se strinjata, da je vredno bit doma, potem res ni razloga za slab občutek.

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 310
28.3.2012 23:10:54   
Kasija
izabelina te razumem, jaz bi se tudi nekako smotano počutila. ampak vsaka mama lahko potrdi, da je materinstvo delo z več kot polnim delovnim časom. čeprav se mi zdi, da ga drugi pogosto vidijo kot neko pristno veselje in srečo (kar včasih je, ampak je ogromno tudi garanja).

danes sem svojima fantoma dala v dveh kanglicah vodo zmešano z otroškim šamponom in ju poslala po njun kup avtov. razrezala sem vpojno čisto krpo in voila pranje avtomobilov se je lahko začelo. zunaj na sončku seveda. obožujem pomlad user posted image .

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 311
   [Brisano sporočilo]
29.3.2012 1:43:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pomlad08)
  Neposredna povezava do sporočila: 312
5.4.2012 13:00:06   
akva
Pozdravljene!

Na zgornjo temo sicer težko komentiram, ker upam, da bom po porodniški še v službi (ampak samo nekaj mesecev še ziher, nato pa ...user posted image ) in si tudi ne predstavljam, da bi ostala doma - zaradi sebe, ker imam itak že bolj ozek krog prijateljev in znancev, ki jih v času malih otrok samo še zapostavljam, tako da so mi sodelavci v sedanji službi tudi vir zagona in dobre volje. No, kako bo potem, bomo pa videli.

teme: tudi meni so zelo všeč, se mi je že pri naši zdelo, da v vrtcu ful dosti odnese, ko dalj časa obravnavajo določeno temo. Doma pa imam kar malce težave spet aplicirat to na njeno starost. V vrtcu je bila med najmlajšimi in jo je precej skupina pritegnila, v smislu, ker vsi rišejo bom pa še jaz, doma pa večinoma samo jaz rišem, ona pa narekuje. Se mi zdi, da je problem, da se z mano noče niti kosat (pa ne rišem nič posebnega, ampak se pa vidi, kaj sem narisala user posted image ), pa potem rajši moje slikice gleda. Zdaj do poroda bova še bolj na izi, potem bo itak ati nekaj časa doma, potem bo pa že skoraj 2 in pol leti stara, pa bo mogoče lažje.

No, kaj sva pa danes počeli: zadnje dneve, ko smo kam šli, je že prišla na idejo, da bo skakala po lužah. Na žalost nam ni zneslo (obutev, lokacija... ) itd., sem jo pa danes namensko oblekla za skakanje po lužah in ji pustila, da si da duška. Verjetno ne rabim napisat, da spi kot top! Toliko, če lahko še katera ponuca (ne dvomim, da že niste, za nas pa je bilo dejansko prvič!)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 313
5.4.2012 13:23:39   
ronja
Me smo hudo v temah, žuže jima dogajajo 100/h (ima nešto u genimauser posted image ), Ronja sploh noče zamenjat, čeprav bi rada počasi prešla na veliko noč... Zato sem si zmislila en tak fajn prehod, hehe. Delale smo res svašta zadnje čase, ves čas se dogaja, pa še obiski (mi tja in oni sem)... tako da dejansko nimam časa niti napisat:D. No zveste v kratkem:).

(odgovor članu akva)
Neposredna povezava do sporočila: 314
6.4.2012 6:59:22   
akva

Delale smo res svašta zadnje čase, ves čas se dogaja, pa še obiski (mi tja in oni sem)... tako da dejansko nimam časa niti napisat:D. No zveste v kratkem:).

No, komaj čakamo!

Sicer je pa to z geni bolj tak, pri nas so tudi rožice aktualne, pa listki, pa ptičke poimenujemo po vrstah (Ronja, mislim, da sva iste stroke user posted image ), ko pa je treba z atijem kaj pošraufat, pa odžagat ali (bog ne daj) pomalat, se pa drugi geni vklopijo user posted image . Me prav zanima, kaj se bo na koncu ven prišlo...

user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 315
7.4.2012 12:49:52   
josephine27
Pa sem si tud danes izborila svojih 5 minut. Je bilo celo dopoldne kar pestro. V bistvu priprave na Veliko noč. Letos smo poskusili barvat jajca po novem receptu ( z rdečo peso) pa moram poročat, da se ni najbolje obnesel. So se sicer obarvali ampak zelo zelo rahlo. Na srečo smo jih polovico naredili po starem ( v čebuli). Sicer pa vsem želim lepe praznike. Bom kaj več napisala drug teden. Letos se veselim konca posta tudi zato ker bo chezAnA spet na računalnikuuser posted image

(odgovor članu akva)
Neposredna povezava do sporočila: 316
9.4.2012 19:54:15   
Kasija
IZVIRNO SPOROČILO: josephine27

Letos se veselim konca posta tudi zato ker bo chezAnA spet na računalnikuuser posted image

Jaz tudi user posted image  Kdaj pa je konec posta?

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 317
10.4.2012 8:31:23   
Izabelina
IZVIRNO SPOROČILO: Kasija

IZVIRNO SPOROČILO: josephine27

Letos se veselim konca posta tudi zato ker bo chezAnA spet na računalnikuuser posted image

Jaz tudi user posted image  Kdaj pa je konec posta?

hehe, ga je že, dans bi se po vseh pravilih morala javit user posted image

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 318
10.4.2012 8:44:30   
chezAnA
Ste pa res fajne, punce. Takole fajn dobrodošlico sem dobilauser posted image Hvalauser posted image

Torej, ja. Posta je konec.  Kaj se je pri nas dogajalo ta čas? Tastarejši se je naučil voziti kolo brez koleščkov in zdaj želi povsod in vse samo s kolesom. Tudi v temi, dežju ali minusu. Tudi od vhodnih vrat do avta on zdaj noče pešuser posted image
Bili smo v Volčjem potoku. To je bilo sicer še pred aprilom, tako da si komplet postavitve razstave nismo ogledali, zato bomo šli še enkrat. Se res splača. Mene je najbolj fascinirala una gromozanska bolha (tudi ostale žuželke, ampak bolha je taboljša), fanta pa sta seveda občepela pri izumrlih morskih dinozavrih. Itak.

Drugače pa je bil ta čas pri nas res bolj versko-praznično obarvan. Veliko nam pomenijo obredi, tradicija in praznovanje. Si namislimo še kaj zraven, za dodatek. Naredili smo velikonočno verzijo jaslic, s pomočjo otroških igrač. Iz blaga je tastarejši izrezal pisane obleke (koliko fine motorike to zahteva, ej. Se je prav namučil. Ampak mi je uspelo, da sem se zadržala in mu nisem pomagala. Bravo jaz:)), natrgali smo zelenje in človečke iz Playmobila skupaj s plastičnim osličkom postavili prizor cvetne nedelje. Iz Duplo kock smo zgradili hišo z dvorano zadnje večerje, spet dodali človečke namesto apostolov in iz gline naredili kruhke in kelih. Veliki petek predstavlja kupček mahu, v katerega smo zapiknili tri križe iz vejic, zraven pa smo postavili prazen grob, ki smo ga zgradili s pomočjo kamečkov (iz drenaže, ampak pst, ne povejte tega možuuser posted image ) in gline. Je bilo fantoma kar zanimivo, res.

Kar nekajkrat smo šli na lov za pomladjo. To pomeni, da smo na sprehodu opazovali, kaj vse se je zgodilo na novo, kaj oznanja, da je pomlad tu. Potem sta fanta te reči narisala na papir, jih sama izrezala in tudi prilepila na eno šipo. Tako imamo na njej sedaj pomladni travnik, na katerem so tudi razni žužki in ptički, ki iščejo slamice za svoja gnezda.

Še hitro dva odgovora, kaj več pa ob kakšni drugi priliki, imamo danes še preceje pester dan (zobozdravniki ipd.)
Ronja, sama poznam le plastifikator. Meni je všeč, ga pa ne upoabljam dnevno. Trenutno imam misijo, da iščem kakšne lepe stare koledarje z umetniškimi slikami ali pa iz kakšnih revij kakšne res lepe fotografije in bom to splastificirala in obesila po spodnjih kuhinjskih omaricah, da bo v dosegu vseh otroških oči, po želji tudi rok. Tako da printer ni nujno potrebna stvar, da ti plastifikator pride prav.

Izabelina
, sama sem sicer še absolventka, vendar tudi po končanem faxu ne mislim iskati službe. Denar, ki ga  zasluživa (večinoma res mož), je skupen. Imava tudi kartice za račune drugega. Načeloma imava dogovorjeno, da njegov račun uporabljava za sprotne stroške, na mojem pa denar ostaja in se kopičiuser posted image , dotakneva se ga le ob kakšnih večjih nakupih ali projektih. (drenaža, streha, avto) Tako sva se dogovorila že čisto na začetku. Nimava torej mojega in njegovega denarja, tamveč le najinega. Imam srečo, da se oba strinjava, da je moje delo neakovredno njegovemu. Res je, da ni plačano v denarju, vendar se nama obema zdi zelo pomembno in dragoceno. V bistvu mi je mož hvaležen, da sem doma z otroki, tako da to ni bila samo moja želja, ampak tudi njegova. Ja, imam res srečo.user posted image

Se tipkamo pozneje

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 319
10.4.2012 8:57:40   
pomlad08
ChezAna, kok ste lepo praznovali! Super, da že tko sledite dogodkom velikega četrtka in petka - koliko pa je ta starejši star? Naš je bil glihkar 4 in mu še nisem preveč podrobno razlagala ... Sta pa jasno bila naša 2 tudi navdušena nad veliko nočjo - ta starejši se je v nedeljo zbudil ob 5h, da smo lahko končno začeli s pirhi :) Aja, pirhi so bili pa v znamenju trenutne obsesije z divjimi živalmi - smo gor risali krokodile, škorpijone, leve ipd.

Druga reč, ki nas zanima, so pa stari gradovi - bolj ko so ruševinasti, raje jih imamo. Smo bili marca na gradu Kamen in v Štanjelu, včeraj pa na gradu na Brdu pri Lukovici. Jaz obožujem lazenje po tistih starih zidovih in sem uspešno okužila tudi fantiča!

Lep dan vsem!

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 320
10.4.2012 10:39:50   
chezAnA
Ha. Zobozdravnik od tamale je odpadel, varstvo starejših pa že zagotovljeno. Kaj to pomeni? Fraj cajt zameuser posted image

Torej. Pomlad08, pri nas smo glede sprejemanja smrti in podobnega mogoče malo specifični. Smrt se nama zdi povsem naraven del življenja, ki je veliko preveč tabuizirana, pa tudi precej razčlovečena (ljudje umirajo sami, se ne poslovijo, ne upajo žalovati, otrokom pa jo skrivajo ... ) Zdi se nama prav, da jo kot nekaj naravnega predstaviva tudi otrokom. Res je, pri tem nama precej pomaga tudi vera v posmrtno življenje, da s smrtjo ni vsega konec in da se bomo nekoč spet srečali, do takrat pa nas naši ljubljeni obdajajo in spremljajo z ljubeznijo (nebesa niso kraj nad oblaki, pač pa bolj stanje ljubezni). Tako otroke že od malega vzameva s seboj tudi na pogrebe, na molitve, izreči sožalje. Ravno tako jih že od malega vzameva s seboj tudi na križev pot, k obredom velikega tedna. In potem otroci to čisto intuitivno povežejo. Tako je recimo naš takrat štiriletnik povedal sosedi, da je zdaj njen mož pri Bogu in da tam čaka nanjo, da se bosta tam spet srečala in bosta spet vesela. Pa se o tem nismo še nikoli tako zares konkretno pogovarjali. Žalost skrivati pred otroki je zares neučinkovito in tudi ne fer do njih. Tako jim pač razloživa, zakaj je kdo žalosten, morda se pogovorimo, kako lahko onadva pomagata, da se bodo ljudje počutili malo boljše, manj sami v svoji žalosti.  Ne vem, meni se zdi to pomemben del vzgoje.  Aja, stari so pa otroci 5, 3 in 1 leto.

Smo pa v teh praznikih počeli res čuda stvari. Na gregorjevo smo tudi mi spuščali ladjice, uredili smo si vrtiček, skupaj zgradili toplo gredo, nabralil smo trobentice, vijolice, pljučnik in marjetice za čaje, skupaj spletli butarico, na veliki četrtek smo pripravili večerjo, ki je bila podobna zadnji večerji, v petek smo imeli post- nismo jedli ničesar sladkega. Je bilo kar zahtevno za otroka. Ampak smo zdržali. V soboto so šli fantje najprej na blagoslov ognja, potem smo pripravili žegen, ga nesli v cerkev, fanta sta si okrasila svečki za velikonočno vigilijo (ki smo jo sicer zapustili po petih minutah, ker ... mah, groza, ne bom obujala spominov na tole. Spada pod isto poglavje dosežkov kot raztresen pepel po spalnici), vmes pa smo veliko kolesarilil, skirojali, brali, enoletnica se uči hoditi. Seveda je še vedno aktualno spremljati zidavo sosedove hiše.user posted image

Ne vem kako je z vami, ampak ideje s tele strani so pri nas večinoma dobro sprejete in enostavno uresničljive, zato povezavo še enkrat objavljam
www.theimaginationtree.com

Aja, še o postu ste se pogovarjale. Moj pogled na tole je takšen. Post samo zaradi posta ali pa zato, da bi shujšali in bilje izgledali, se mi ne zdi na mestu. Sama iščem odpoved, ki pomaga meni in ljudem okoli mene k boljšemu življenju. Poiščem si eno razvado, ki mi otežuje odnose in se ji odpovem. Mi je zanimiva misel našega župnika. Če zvečer nisi zadovoljen s svojo odpovedjo, če ti je hudo, da si se nečemu odpovedal, takoj zamenjaj svoj postni sklep. Post te mora privesti k temu, da si boljši in bolj srečen. Tako da mislim, da je bila odločitev za post od interneta pri meni kar na mestu:)

Danes sem bila bolj filozofska. Obljubim, da bom drugič manj filozofirala in našla kakšno pametno idejico za preživljanje časa.user posted image

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 321
11.4.2012 8:46:49   
chezAnA
Evo, k sosedom je hijap pripeljal cigle za streho, tamala pa gleda album. To pomeni, da imam nekaj malega časa.

Imam eno idejo, ki pa je zaenkrat še v moji glavi in jo moram še izpeljat. Zato ni nobenega linka. Naša enoletnica ima blazno rada dvoje reči. Rada gleda fotografije, še posebej fotografije ljudi in še najraje fotografije znanih ljudi. Rada pa gleda tudi knjigice in jih lista. Zato sem že okoli njenega rojstnega dne razmišljala, kako bi to združila v darilo. V Ameriki lahko pošlješ svoje fotografije oz. oblikuješ tako, kot pri nas foto knjige, le da dobiš kartonko, torej tisto knjigico, ki ima debele in trde list. Sem spraševala naokrog, pa so realne možnosti pri nas precej prezapletene in tudi predrage. No, zdaj pa sempogruntala tapravo. Fotografije bom dala razvit, jih prilepila na tak format, kot so navadno kartonke, spodaj še napisala kdo je na sliki (mami, ati, babica ...)splastificirala, nato pa na robove prišila blago. Tako bom lahko strani enostavno zvezala skupaj, pa tudi listanje je tako lažje.  Zdaj moram to samo še narediti. Druga varianta, o kateeri sem razmišljala, pa je bil tisk fotografij na blago, pa potem te prišijem na kakšno bolj kompaktno blago, morda še kakšno plasti file dam vmes, spet zvežem in imam knjigico. Kaj mislite?

Naslednja stvar, ki jo bom naredila za našo deklico, pa bodo njene lastne prstne barve. Recept bom uporabila kar angleški iz interneta, namesto barvil pa bom dodala tekočino od čebulnih olupkov, ki nam je ostala od barvanja pirhov. Bo zabavno.

Še tri luštne ideje, ki sem jih videla včeraj:
http://pinterest.com/pin/58757970108533367/
http://pinterest.com/pin/58757970108533372/
http://pinterest.com/pin/52495151876701660/

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 322
11.4.2012 9:11:13   
manna
živjo
No, teoretično ne sodim več v to temo, ker je šla naša gospodična zdaj ko je (kao) konec zime nazaj v vrtec, tako da sem doma samo s tamalim. Ampak vseeno prebiram kaj počnete. Poleti bo verjetno itak spet 3 mesece doma (čeprav zadnje čase gre tako rada v vrtec da se kar čudim).
Ne morem da ne bi pohvalila..chezana, vsaka čast za ideje, energijo, voljo.. Ko sem brala tole o knjigici s fotografijami, sem se spomnila na eno družiinico, ki jo poznam. Sicer živijo v Angliji. Njihovemu 1,5-letniku so tudi naredili tako knjigico - noter so bile pa slike od vseh sorodnikov, bratrancev, sestričen, tet, skratka..vsa žlahta. Ker so se drugače bolj malo videvali, sta mu hotela starša nekako predstavit, da ima široko sorodstvo.. In tamali je vztrajno gledal in listal te slikice in si počasi vse zapomnil. Potem so pa imeli enkrat neko praznovanje skupaj s sorodniki in je blo smešno, ker je tamali res prepoznal njihove obraze. Sicer mislim da so oni knjigico samo sprintali in splastificirali.

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 323
11.4.2012 9:48:58   
Kasija
chezana user posted image

arboretum ne morem verjet, da nisem vedela za razstavo. pa na dinozavrih smo bili 2x, bi si morala mislit, da bodo imeli še kaj. no, zdaj pa čakamo lep dan, da gremo. pa preden srednji dopolni 3 leta po možnosti, kar bo sicer v začetku maja.

pomlad08 super ideja gradovi. smo se ravno pogovarjali, da je čas za kak izlet.

glede fotoknjige sem jaz izdelala spomin doma. dala sem razvit fotke po 4 na eni običajni fotografiji, vse 2x seveda, in potem plastificirala in izrezala. pa je lepo uspelo, če to kaj pomaga informacija? je pa dobra ideja knjigica sorodnikov.

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 324
11.4.2012 19:19:29   
pomlad08
Ja, jaz se tud spravljam narest spomin s fotkami bratrancev in sestričen, to bo ta velik navdušen! Se je glih naučil igrat spomin, ampak ga ne zanima preveč, ker imamo res enga brezveznega user posted image To pa res moram izvest!

Danes smo imeli študijski dan, smo prebirali enciklopedijo živali po dolgem in počez ...

No zdele jih moram dat spat ...

Hvala za vse ideje!

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?