|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
2.3.2012 12:57:25   
josephine27
moja dva sta bolj divjaška, ne vem če bi bilo kaj od drobne, simbolne igre.

Moj je tudi precej divjaški tip. Ampak se trudim na tem področju, da mu poskušam približat čimbolj raznolike stvari. Tudi take, ki se jih sam brez spodbude ne bi lotil. Seveda so stvari, ki mu ne potegnejo najbolj. Kadar ima prosto igro ali se igra z možem, sosedi tako ali tako divja naokrog tako, da ko počnem kaj sama z njim rada delam kaj malo bolj umirjenega. Mislim, da mu to dolgoročno gledano koristi. Mislim, da otroci potrebujejo oboje tako divjo kot tudi umirjeno igro.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 276
2.3.2012 22:56:09   
ronja
Klinc, če maš take samoiniciativne otroke, ko jaz... Danes mi je Ronja prinesla knjigo o raznoraznih igricah za otroke, ki sta jo dobili od dedka Mraza in hotela, da ji preberem kakšno in da se gremo... No, potem sva najprej gledali raznorazne s kockami, pa je povsod treba znat pisat številke, torej ne pride v poštev (je veliko iger za starejše, sicer je pa fajn knjiga, vam jutri pogledam naslov, zdaj je knjiga v sobi, kjer spijo 3je otroci in ni šans, da stopim not, dokler se kaj ven ne slišiuser posted image ). No, na koncu sva našli eno s skakanjem:

na tla v vrsto postaviš male predmete in skačeš po eni nogi med njimi. Ji je bilo zelo všeč, meni je bilo totalno smešno gledat njo, kako skače "po eni nogi", čeprav ji moram priznat kar precejšen napredek med 1. in zadnjič:). Lejla je skakala z obema nogama, Svit se je dojil, tako da meni ni bilo treba skakat. (hvalabogu, da naša spodnja soseda bolj slabo sliši in da je tak prijazen karakter, ki pravi, da je nič ne motimo:). No, to je taka igrica, da ti res nič ni treba, pa še otroke lahko zmanipuliraš, da vse lepo pospravijo, ker se sicer ne da it, če ni prostorauser posted image .

No, popoldne sta pa tamaladva zaspala (oba!) in si je Ronja želela kaj počet (itak! Pismu, 100x lažje je bit z obema puncama kot pa samo z Ronjo - če Lejle ni, potem Ronja samo mene napada s svojimi idejami, sicer se pa mal razdeliuser posted image ). No, najprej sem ji dala za prerisovat razne reči, ki sem jih narisala (to si je zadnjič želela, ko je mene videla, da prerisujem kroje), potem se je tega naveličala in si je želela delat zapestnice (mislim, da sem že dala na blog, nisem ziher, smo namreč to že delale, pa mi od takrat že nekaj časa teži, da bi spet). Sem ji zrihtala in je delala zapestnice, jaz pa sem lahko do konca sešila spodnji del trenirke za lubija:). Zdaj grem pa še zgronejga:)

Jutri gremo predvidoma v ZOO - smo hotele it že danes, pa smo dobile obiske, potem sta pa tamaladva zaspala in to oba hkrati (neverjetno, ampak se zgodi!) in ju seveda nisem budila.

Naslednji teden, če bo še tako vreme, pa spet v botanični, pa v knjižnico, pa na Grad, pa še kam... Zdaj ko vem, da lahko gremo do mesta z vozičkom s priklopnikom in poganjalčkom (sem zadnjič sprobala in je šlo), sem prav srečna, ker se spet počutim bolj svobodna! Ko bom pa lahko vse 3 napokala na bicikel, bo pa sploh majka. Ampak to bo pa še precej za počakat, če česa ne naumim...

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 277
3.3.2012 21:54:34   
Izabelina
ronja: una prikolca k jo vlečeš za sabo na kolesu (je za dva) in sedežek zta tamalga... al pa rikša pa se lepo všprežeš in hajde... mal heca ;)

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 278
3.3.2012 22:03:26   
ronja
una prikolca k jo vlečeš za sabo na kolesu (je za dva) in sedežek zta tamalga...

Ja, to mamo, je super, samo je za 2. Svit pa še ne more sedet in tudi sicer se še nekaj časa ne sme sede vozit na kolesu (baje je dobro nekje do 9. meseca počakat...) Zdaj mam v načrtu, da Ronjo naučim kolo vozit, potem bo pa šlo, hehe.

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 279
4.3.2012 10:07:58   
Kasija
IZVIRNO SPOROČILO: josephine27

moja dva sta bolj divjaška, ne vem če bi bilo kaj od drobne, simbolne igre.

Moj je tudi precej divjaški tip. Ampak se trudim na tem področju, da mu poskušam približat čimbolj raznolike stvari. Tudi take, ki se jih sam brez spodbude ne bi lotil. Seveda so stvari, ki mu ne potegnejo najbolj. Kadar ima prosto igro ali se igra z možem, sosedi tako ali tako divja naokrog tako, da ko počnem kaj sama z njim rada delam kaj malo bolj umirjenega. Mislim, da mu to dolgoročno gledano koristi. Mislim, da otroci potrebujejo oboje tako divjo kot tudi umirjeno igro.

Podpis pod tole! Pa pri nas je podobno, če se zdivja z otroci sosedov. je pa super, ker se mu vedno vse da in ker ga ni treba nikoli prosit, da gremo ven. hodit ali s kolesi. bolj moram sebe prosit, da se zaktiviram user posted image . mlajši je pa nekoliko bolj umirjen. sicer pa se z mano bolj posvečata branju in ustvarjanju.

ronja meni je pa nekdo rekel, da lahko dojenčka v to rikšo daš v lupinici. a to ne drži? kdaj greste v zoo? mi bomo šli mogoče tudi, popoldan.

Neposredna povezava do sporočila: 280
4.3.2012 13:36:06   
josephine27

Mogoče katera v kakšna je moos guma? Kje se jo lahko dobi oz. kako sploh zgleda? Aja, rabila bi jo za ene štampilke.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 281
4.3.2012 14:24:18   
Kasija
moos guma je tak iztrdne pene narejen kos. podoben je recimo podlogi za miško, morda nekoliko bolj mehak. dobi se v vseh trgovinah z umetniškim materialom. tule recimo.

za delat štempiljke se obnese deloma. po mojih izkušnjah ne vpija veliko barve, torej odtisne nekakšen polodtis - kjer se je barva pač prijela. za delat z otroci je super. če imaš sizzixa ali katero od mašinc, pa lahko z njimi izrežeš oblke. to je sploh super. sicer pa prav pride nožek - skalpel za bolj natančno rezanje. se pa da rezat tudi s škarjami.

Neposredna povezava do sporočila: 282
4.3.2012 19:42:33   
josephine27
moos guma je tak iztrdne pene narejen kos. podoben je recimo podlogi za miško, morda nekoliko bolj mehak. dobi se v vseh trgovinah z umetniškim materialom. tule recimo.

za delat štempiljke se obnese deloma. po mojih izkušnjah ne vpija veliko barve, torej odtisne nekakšen polodtis - kjer se je barva pač prijela. za delat z otroci je super. če imaš sizzixa ali katero od mašinc, pa lahko z njimi izrežeš oblke. to je sploh super. sicer pa prav pride nožek - skalpel za bolj natančno rezanje. se pa da rezat tudi s škarjami.

hvala

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 283
7.3.2012 10:02:09   
Kasija
včeraj sem končno dokončala mobile za dojenčico - črno bel, z orkami in krogoma. ga je res gledala. user posted image  pa še tak ličen je, iz kartoma, vrvice in dveh tankih palic. ker je lahek, se bolj premika z zrakom in ob gibih.

zdaj, ko so topli dnevi, se mi zdi pol manj dela z otroci. pa časa za kaj "posebnega" v smislu ustvarjanja in nekih projektov ni na pretek. kolesa in gremo ven, pa je. paše biti bolj na easy.

ronja sem se spomnila dveh stvari, ki sem jih videla  v zvezi z vrtom na javnih površinah user posted image . prvo, da za to obstaja prav izraz. mi je bil všečen. gverilla gardening user posted image  drugo pa sem videla na enem blogu - se ne spomnim katerem - idejo, da na kamenčke narišeš risbice in greš na sprehod, kjer po poti kamenčke odložiš na presenetljivih mestih. jih tam pustiš, da jih lahko kdo drug najde in ga razveselijo. mogoče bi na ta način lahko razložila, ko bi vam kdo vrt razdejal, si ga sposodil, ipd.

Neposredna povezava do sporočila: 284
7.3.2012 10:55:51   
Izabelina
prou res je ja, zdej ko je lepo vreme ni časa za nič... midve se vsako jutro odpraviva hranit račke (gagava celo pot od doma do mosta) user posted image

drugače bova pa zdej delale darila za 8. marec za vse babice, prababice, tete... na lesene klinčke bova leple razne rožice, pa izdelali bova voščilnice in potem bo to taka mini pozornost, voščilnica in okrašen klinček... kokr poznam Evine ženske sorodnice se bodo topile od navdušenja user posted image

a boste kej izdelovale za te ženske praznike, ki pridejo?

drugače za tiste, ki imate kej prostora doma (al pa kje zunej), mi smo nardil kartonasto hiško (iz neke ogromne škatla v kateri je biu nek ooooogroomen printer)... ma trgalo se ji je, ko smo izrezvali okna in vrata... sicer čaka hiška na še dodatne izboljšave ala zavese, poslikave sam enostavno ne prideva do tega ker sva skoz zunaj...

user posted image user posted image user posted image user posted image obožujem pomlad in toplo vreme!!

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 285
8.3.2012 9:17:07   
Kasija
čestitke za 8. marec!

glede rožic za praznik pa smo se lotili pretežkega projekta. ponavadi med ustvarjanjem packamo. t.i. procesno ustvarjanje, kjer je bistvo v uporabi tehnike, ne v izdelku. recimo dobita čopiče in barve in pač rišeta. menjam tehnike, ne delamo pa izdelkov. tokrat sem se pa lotila sestavljanja izdelka. iz papirja, ki sta ga onadva pobarvala enkrat prej, smo izrezali rokici, ki se držita s prsti. ideja za ta del je iz spletne strani krokotak, ko je dala ronja link. iz rožic zrezanih s sizzixovim big shotom, perlice in kosmate žičke smo sestavili rožico, ki smo ju po dve vstavili v rokice, kot da jih držita. zanimanje fantov je bilo minimalno. 4-letnik mi je pomagal sicer, a brez bičajnega navdušenja. 2,5 letnik pa ni hotel zraven. sta pa pokazala več navdušenja za podarjanje izdelkov, pa pogovarjali smo se o prazniku, tako da neka dobrobit je vseeno.

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 286
9.3.2012 20:46:28   
ronja
Me smo včeraj naredile babicama nakupovalni torbi: onidve sta porisali (s flukiji za blago) odrezana kosa blaga, jaz pa sem vse skup sešila v torbo. Ena babi je darilo že dobila in je bila vesela, drugo še čaka.

Danes smo šli v Tivoli in imeli obisk, jutri gremo vsi skup nekam, mogoče v Volčji potok.

Pa koruzo sta pretakali zadnjič (navdušenje na višku) in še nekja smo delale, pa sem že pozabila, kaj... Če se spomnim, napišem.

kasija, ja, poznam "gverila gardening" - maš ideje, kako vse lahko semena poseješ okoli, bomo enkrat delale s puncama, ker so prav luštne.
Kar se tiče prikolice: ne, ne moreš dat avtosedeža not. Lahko dokupiš poseben sedež za dojenčka, vendar je to ena taka reč iz blaga, kjer dete potem not leži in ga gunca - sicer čisto ok, če ti to voziš, ampak kolesarit po naših cestah si pa jaz ne bi upala tako... Ker se mi zdi novorojenček vseeno še malo nežno bitjece in če te en samo malo butne... Bi rajši,da vsaj sedi prej. Razmišljam pa, da bi kupila ta zic, da bi imela vsaj za po mestu za peške hodit...

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 287
10.3.2012 7:57:48   
josephine27
Prav lepo je brat kaj počnete. Jaz sem imela v ponedeljek eno lažjo operacijo sicer sem takoj domov prišla ampak zdaj moram počivat. Dva dni je itak močno bolelo. Sploh zato ker zaradi dojenja nisem hotela jemat nič prosti bolečinam zdaj pa je že bolje. Do ponedeljka bi moralo bit že vse ok. tako so rekli. Tako, da te teden ne počnemo nič novegauser posted image

Za vikend nas čaka čistilna akcija ( ker cel teden nisem nič pospravljala). Mi je pa v tem času ( dva dni mi je otroke čuvala mama) uspelo prebrati dve knjigi, ki jih prej nikoli ni bilo časa. tako, da vsaka svtar je za nekaj dobra.

Za 8.marec pa mi je ta velik nabral zvončkeuser posted image . Sicer mi ponavadi babicam pripravimo kaj za materinski dan. za 8. marec pa ne. A 40. mučencev (danes) tudi praznujete?

Neposredna povezava do sporočila: 288
11.3.2012 21:44:19   
petarda
No še od mene nekaj. Pred dnevi sem videla tale link

http://www.hoferfoto.si/index.php?id=69

Se mi je zdelo prisrčno in sem šla delat. Najprej me je razočaral strošek poštnine 4 EUR, potem pa dejstvo, da slikic ne morem poslat preko spleta (napaka v mojem računalniku) in bi morala poslad CD po pošti v Avstrijo...ampak sem v programu naredila tako lepo, da sem bila pripravljena riskirat tistih 20 EUR.

Malo prej pa se mi je posvetilo - spomin bomo izdelali sami user posted image . Dala bom razvit 32 slikic (vsako po 2), poiskala ali kupila bom debelejši karton, izrezala kvadratke in nanj nalepila slikice. user posted image  Se mi zdi, da bosta večja dva (6 in 3 leta) z veseljem pomagala. user posted image  No, delim še z vami, če bo kateri prav prišlo. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 289
12.3.2012 8:29:10   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: josephine27
Sicer mi ponavadi babicam pripravimo kaj za materinski dan. za 8. marec pa ne.

Mi tudi.
Držim pesti, da boš čim prej spet pri močeh.

Mi smo v preteklem tednu obiskali akvarij v Piranu. Sta punci kar uživali. Doma sem na risalni papir z belo voščenko narisala ribice, mala pa je potem z vodenimi barvicami pobarvala list z modro (pa z roza in oranžnouser posted image ) barvo in se smejala, ko so se prikazale ribice.

V soboto pa smo imeli plavalni dan v bazenih v Žusterni. Sem že kar pogrešala plavanje. Malima je bilo tudi všeč.

Klinc, če maš take samoiniciativne otroke, ko jaz...

Večjo sem začela uvajat v vrtec, ker grem naslednji mesec delat in ko sva odhajali, je zagledala razstavo, ki so jo pripravili preden se je ona vključila. Iz različnih škatel so bili zlepljeni robotki, ki so jih mali polepili z raznobarvnimi raztrganimi papirčki. In je rekla: To bova tudi midve naredili doma. In sva. user posted image Malo smo bili vsi pacas_ti, a je ratalo.

Drugače smo zelo veliko zunaj. Uživajte v sončku!

< Sporočilo je popravil lily32 -- 12.3.2012 8:31:24 >

Neposredna povezava do sporočila: 290
12.3.2012 9:11:11   
Kasija
petarda hvala za link, dobra ideja. jaz bi na tvojem mestu še laminirala narejeno - tudi, če nimaš laminatorja, ti to naredijo v fotokopirnicah. kako boš pa izdelala dovolj majhne fotke? jih boš rezala ali kako? a bi se dalo izdelat 4 na eni standardni fotki? sicer vem, da se da na tistih malih aparatih za doma izdelovat fotke, ampak hitro pobledijo.

lily32 že v službo. se veseliš ali...?

kaj ustvarjate punce? mi smo kar ves čas zunaj, ustvarjanje je na stranskem tiru.

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 291
12.3.2012 9:24:36   
pingi
Punce, naj najprej pohvalim tole temo, ker mi je res odprla obzorja, kaj vse bi lahko počela z mojimi otročki. Samo zmigat se je treba...user posted image

Tudi jaz sem trenutno na porodniški in imam starejše dva doma, tako, da takšne ideje zelo prav pridejouser posted image

Kasija, po moje sem ti jaz kdaj omenila, da vozimo oz. smo vozili male v kolesarski prikolici skupaj z lupincouser posted image Res ni mišljeno, da bi to naredil, ampak se da s tistimi pasovi kar fajn fiksirat lupinico. No, pri nas se fajn obnese. Je pa res, da moramo zdaj Jakata trenirat za vožnjo s kolesomuser posted image , ker drugače nam ne znese, da gremo kam skupaj s kolesom.

Aja, a ni super, ko smo doma in je tako fajn vremeuser posted image user posted image

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 292
12.3.2012 10:06:17   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: Kasija
lily32 že v službo. se veseliš ali...?

Ja in ne, kakor vzameš. Imam rada svoje delo in sem tisti tip človeka, da ne bi mogla biti samo doma, a malo me panika grabi, kako mi bo vse uspelo. user posted image Preden sem prvič user posted image , sem bila 100% predana svojemu delu, sodelovala v 1001 projektu ... Potem je prišla prva user posted image , po dobrem letu dela še druga ... Sem učiteljica slovenščine in ni mi jasno, kdaj bom našla čas, da bom prebrala vse knjige, popravila domača branja, spise ... Mala se zaradi zobkov in kdo ve še česa zbuja na 2-3 ure in jaz sem že brez službe neprespana. user posted image

A bo že. Ko te vržejo v vodo, splavaš. user posted image

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 293
12.3.2012 12:17:45   
josephine27
A bo že. Ko te vržejo v vodo, splavaš. user posted image

user posted image Če si pozitivno naravnan pogrem gre vse nekako lažje. Meni gre zdaj v drugo porodniška tako hitro. Sem ravno računala, da sem že čez polovico.

Zadnje čase se trudimo jesti bolj zdravo in domače.Tako smo danes dopoldne prvič poskusili naredit domačo Granolo. Bomo imeli cel teden za zajtrkuser posted image .

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 294
12.3.2012 13:38:52   
akva
Pozdravljene!

Malce se spet oglašam, sicer vas veselo berem, za napisat pa pravzaprav nimam kaj dosti! Jaz sem tista mamica, ki je nekaj strani nazaj jamrala, da bo doma na porodniški s hčerko in dojenčico user posted image , pa ste mi kar lepo pomagale prebroditi krizo. Počasi se s hčerko navajava na preživljanje dnevov doma, ta teden je še nekaj službenih obveznosti, potem bo šlo pa zares (so pa že sedaj bili tedni za kak dan ali dva krajši)! Saj če bi bilo celo poletje 15 stopinj, sploh ne bi bilo problema, bi lahko bili skoz zunaj user posted image .

Z veseljem opažam, da postaja moja dvoletnica vedno bolj spretna z raznimi risarskimi zadevami, tudi plastelin že lepo obvlada (sicer še nismo probali domačega), uporabila sem tudi idejo o zamaških z luknjami, ki jih natika na vrvico. Našli smo še eno stvar, ki ji je zelo všeč, in sicer, da iz reklam izrezujemo raznorazne izdelke, igračke, rožice..., ki jih potem lepi na papir (upam, da ne vzgajamo ene velike potrošnice). Za čas, ko bomo imeli že sestrico, imam tako namen pripraviti si malce večjo zalogo raznoraznih izrezkov, da jih bo potem samo še lepila. user posted image Drugače pa ostajajo standardne igrače, kot so duplo kocke in knjigice (tudi prvi obisk v knjižnici smo že opravili!), medtem ko smo risanke omejili res na najbolj zgodnje jutranje ure (se zbudi med 5 in 6 uro user posted image ) in zvečer pred poročili.

Zaenkrat hvala za vaše ideje in linke, ki so tako super zbrani pod eno temo, meni branja še ni zmanjkalo, upam pa, da bom lahko tudi kaj prispevala!

Neposredna povezava do sporočila: 295
12.3.2012 21:48:03   
Kasija
IZVIRNO SPOROČILO: Kasija

petarda hvala za link, dobra ideja. jaz bi na tvojem mestu še laminirala narejeno - tudi, če nimaš laminatorja, ti to naredijo v fotokopirnicah. kako boš pa izdelala dovolj majhne fotke? jih boš rezala ali kako? a bi se dalo izdelat 4 na eni standardni fotki? sicer vem, da se da na tistih malih aparatih za doma izdelovat fotke, ampak hitro pobledijo.

se priporočam za idejo, kako tole rešit?

pingi mogoče si mi res ti omenila, ja.

lily32 se strinjam, pač plavaš.

akva lepo, da si se javila. me je zanimalo, kako vam gre.
jaz sem svojemu pripravila eno super stvar za lepljenje, pa se je samo namrdnil user posted image . mogoče boš ti imela več sreče? v glavnem, kupiš samolepilno prozorno folijo in jo nalepiš na mizo s selotejpom tako, da je lepljiva stran zgoraj. potem lahko lepiš na to karkoli, ampak ekstra lepa ideja se mi je zdela, da lepiš natrgane barvaste prtičke ali kaj podobno rahlo prosojnega. potem lahko obesiš na okno in se malo vidi skozi, malo pa ne. ne razumem, zakaj mu ni bilo všeč, še jaz bi se to igrala user posted image

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 296
13.3.2012 10:28:36   
ronja
kasija, če obvladaš potočop (moje ljubkovalno ime za Photoshop, mi je strašno simpatiče in hkrati izredno zastrašujoč program - se ga moram definitivno naučit, ker take reči, ki zbujajo meni to paleto čustev so enostavno must - ampak to bom verjetno naredila enkrat čez kaki 2 leti... najprej dojenček, potem pa služba... potem bo pa čas zanj - upamuser posted image ) - no, na tem programčku lahko gotovo daš par fotk skup na eno standardno, če hočeš malo prišparat.

Kaj smo mi počeli ta krasen vikend?
- v soboto smo bili na Bledu in pridno pešačili do Blejskega gradu (malidve sta šli sami peš, ful pridno vse stopnice, lubi je nesel voziček, meni je bilo najlažje, heheuser posted image ), naredila sem ene fajn sendviče in jih označila, čigav je kateri z nalepkami, ki sem jih poštempljala,...
- v nedeljo smo delale ladljici in potem smo jih šli vsi skup spuščat po Gradaščici, saj veste - gregorjevo...

PS. naše babice so še bolj iz komunističnih časov in bolj praznujeta dan žena - jima več pomeni, za materinski sploh ne vesta, kdaj je in zanju je to 8. marec. tako da dobita rajši takrat:).

petarda, priporočam, da daš delat slike k fotografu - ni tako drago, za tistih par centov več pa dobiš ziher dobre slike - tele hofer variante... ne vem, no, kar jaz poznam ljudi, imajo slabe izkušnje. Lubi je 1x dal delat v leclerc, ker je itak moral it tja, pa niso bile gotove takrat, ko naj bi bile (pri fotografu jih pa takoj dobiš, prideš čez pol ure, pa maš) in je potem moral posebej tja hodit - ga je več bencin prišel... Če hočeš, da je darilo lepo, se tu ne splača šparat, to mislim rečt... Pa namesto lepenke lahko daš tisto zadevo, na katero obešajo slike - taka ojačana pena - je bolj trdno in lepo se reže. Samo ideja.

akva, za dobro tvojih rok in možgan: nabavi si par štanc, da ti ne bo treba vsega izrezovatuser posted image . Če boš zaposlena z malim, ti bo prav prišlo, če boš lahko v minuti izštancala veliko oblik, hehe. Pri nas pa Ronja rada izrezuje in ji moram narisat, potem pa ona izreže. Samo zadnjič sem ji potem narisala ful in potem je mela pa za nekaj časa dost, ker je rekla, da so pretežke (če so prelahke, se pritoži, pa sem naredila poleg lahkih še celo abecedo za izrezatuser posted image ). Sem ji povedala, da ji ni treba vsega izrezat, saj je nihče ne sili, pa ji tudi ni bilo všeč - tečka mala, hehe.

Jaz trenutno perem možgane mojima malima, da naj zaboga pustita bratca spat (beri: ne tulita, ne kričita, ne ropotata preveč, kadar spi)... Je bilo že super (sploh ko smo bili skoz zunaj, hehe), pa sta spet malo pozabili in smo danes malo osveževale (beri: mami je težila še pa jošuser posted image - se sprašujem, če je to ok, samo po drugi strani pa vem, da če ga bosta skoz budili, potem ju ne bom mogla met doma, tako da se jima dolgoročno splača... Saj smo se zmenle, pa je okuser posted image ).

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 297
13.3.2012 10:50:25   
ronja
Punce, resno razmišljam, da bi si za rd zaželela laminator ali pa sizix... Zdaj pa PROSIM PROSIM, če mi lahko katera malo razloži: kake so razlike med raznimi laminatorji (vem, da so eni za toplo in hladno, eni samo za toplo laminiranje, da se različno dolgo ogrevajo in da sprejemajo različno velike stvari - A4 ali A3) in pa tale sizix, kaj dela, a rabiš potem za vsako obliko kupovat šablone, kaj vse reže, a si lakho sam narišeš, kaj bi rad, da ti izreže itd... Vse, skratka... Kasija, čežana, ko se tvoj post izteče... please help! Mam 3 male doma, enostavno mi ne znese, da bi vse preštudirala prej, ne bi rada junka kupla, ne bi pa rada vrgla stran 30+ €, ker to ni glih malo denarja...

Pa še to: a ve mate vse printerje doma? ker jaz ga nimam... A se to vseeno splača met, ali je bolj uporabno v kombinicaiji s printerjem?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 298
13.3.2012 11:06:52   
ronja
Moram delt z vami: sem našla en kraaaasen site:
http://homeschoolcreations.com/PrintablePacks.html
oz. dva, tale nima specifičnih tem:
http://homeschoolcreations.com/EarlyLearningPrintables.html

Kar je super, ker sem se odločila, da bomo mele zdaj teme, kot jih imajo v vrtcu - vse tri smo mal usekane na teme, meni je bilo vedno všeč, če je bilo vse na eno temo, tudi darila dajem navadno tematska - v smisliu: vse za... (pač kar ma človek rad), pa je ljudem to vedno všeč, tematski rojstni dnevi od tamalih so bili totalni hit vsem otrokom, malima pa itak najbolj,... Ronja je itak nora na teme, samo precej dela je, če hočeš res ornk zastavit, mam pa idej, da mi dobesedno iz glave skačejo... Ful bi jima svašta naredila, pa nekak ne znese vse... Uh,moram nekaj pogruntat za boljšo učinkovitost...

Sem hotela že ta teden začet, samo ne vem, če mi bo zneslo, sploh ker sem pon. porabila za gregorjevo, nimam še laminatorja, pa za promet bi si morala sposodit avtučke ipd in za vikend nismo šli nič k tašči, pa še 4 zdravnike imamo ta teden... No, vsekakor kmalu začnemo in če vam bo všeč, boste lahko kaj več o tem prebrali na blogu:). Ronja bi rada najprej promet, Lejla pa žuželke (to dvoje sem jima dala na izbiro - mam svoje razloge zakaj - za žuže je zdaj ena razstava, ki bi ju rada peljala gledat, za promet pa moram naredit nečaku hlače za rd in sem jih mislila še njimaa - kaj ma to veze s prometom? ja, hlače bojo cesta, na njih bojo prometni znaki itd...) No, saj boste videle;)...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 299
13.3.2012 22:41:53   
Kasija
laminator ti ne znam preveč pomagat. mi je mož enkrat enega prinesel. po moško, ne da bi vedel, da so lahko različni. lahko laminiraš hladno in vroče z njim. je pa verjetno res veliko v kombinaciji s printerjem. čeprav da se na roke narisat kaj. zadnjič sem galu delala tak seznam za v trgovino z izrezanimi slikami iz katalogov - recimo slikca poli salame, pa zraven sem napisala poli salama in dala kvadratek. ko laminiraš, lahko s flomastri pišeš gor in pobrišeš.

sizzix user posted image  torej kupiš mašino sizzix big shot in zraven dobiš podlogo in dve pleksi stekli. mašina zgleda podobno kot neka preša. s tem kompletom lahko začneš delat, potrebuješ le še šablone. aha, sizzix sem izbrala, ker je taka močna mašina in lahko režeš tudi moos gumi, blago, ipd. druga dobra mašina je cuttlebug, ki je bolj nosljiv - lažje ga neseš recimo v mesto s sabo na delavnico ali kaj takega. potem so pa še mašine višjega ranga, ki jih priključiš na računalnik. s temi žal nimam izkušenj user posted image .
šablone so za rezat in za vtiskovat. za rezat imaš tanke, ki režejo samo papir in debele, ki režejo vse živo. za vtiskovanje imaš dve različici. novejša je taka, pri kateri ne rabiš nič razen stroja in še lepeš odtisne. pri starejši verziji pa moraš dokupit neke dele - trdo plsatiko in eno zelo mehko podlago. potem imaš xl šablone, za uporabo katerih  potrebuješ dokupit podaljšani pleksi stekli. skratka, ko enkrat kupiš mašino, se kupovanje šele začne. za prav vsako stvar potrebuješ svojo šablono, ni bližnjic in ne moreš sam izdelat jih. je pa res, da lahko uporabljaš v nedogled. se ne obrabi šablona. dobre stvari za kupit so izrezane kartice raznih velikosti, ovojnice zanje, škatlice za sestavit, črke in številke, dnevniki za fotografije. v bistvu hitreje izrežeš zadeve, kot bi jih s skalpelom, ampak si bolj omejen. moja tamala prvič rada pomagata vrtet ročko, sicer pa jima vsake toliko naredim male čestitke, ki jih okrašujeta. pa za kolaž izrežem koščke v raznih barvah in oblikah. potem to lepita.

ronja ali pa pridite en dopoldan k nam se igrat pa pogledaš sizzixa?

< Sporočilo je popravil Kasija -- 13.3.2012 22:43:04 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?