|
RE: za tiste, ki imate otroke doma 13.3.2012 10:28:36
|
|
|
|
ronja
|
kasija, če obvladaš potočop (moje ljubkovalno ime za Photoshop, mi je strašno simpatiče in hkrati izredno zastrašujoč program - se ga moram definitivno naučit, ker take reči, ki zbujajo meni to paleto čustev so enostavno must - ampak to bom verjetno naredila enkrat čez kaki 2 leti... najprej dojenček, potem pa služba... potem bo pa čas zanj - upam ) - no, na tem programčku lahko gotovo daš par fotk skup na eno standardno, če hočeš malo prišparat. Kaj smo mi počeli ta krasen vikend? - v soboto smo bili na Bledu in pridno pešačili do Blejskega gradu (malidve sta šli sami peš, ful pridno vse stopnice, lubi je nesel voziček, meni je bilo najlažje, hehe ), naredila sem ene fajn sendviče in jih označila, čigav je kateri z nalepkami, ki sem jih poštempljala,... - v nedeljo smo delale ladljici in potem smo jih šli vsi skup spuščat po Gradaščici, saj veste - gregorjevo... PS. naše babice so še bolj iz komunističnih časov in bolj praznujeta dan žena - jima več pomeni, za materinski sploh ne vesta, kdaj je in zanju je to 8. marec. tako da dobita rajši takrat:). petarda, priporočam, da daš delat slike k fotografu - ni tako drago, za tistih par centov več pa dobiš ziher dobre slike - tele hofer variante... ne vem, no, kar jaz poznam ljudi, imajo slabe izkušnje. Lubi je 1x dal delat v leclerc, ker je itak moral it tja, pa niso bile gotove takrat, ko naj bi bile (pri fotografu jih pa takoj dobiš, prideš čez pol ure, pa maš) in je potem moral posebej tja hodit - ga je več bencin prišel... Če hočeš, da je darilo lepo, se tu ne splača šparat, to mislim rečt... Pa namesto lepenke lahko daš tisto zadevo, na katero obešajo slike - taka ojačana pena - je bolj trdno in lepo se reže. Samo ideja. akva, za dobro tvojih rok in možgan: nabavi si par štanc, da ti ne bo treba vsega izrezovat . Če boš zaposlena z malim, ti bo prav prišlo, če boš lahko v minuti izštancala veliko oblik, hehe. Pri nas pa Ronja rada izrezuje in ji moram narisat, potem pa ona izreže. Samo zadnjič sem ji potem narisala ful in potem je mela pa za nekaj časa dost, ker je rekla, da so pretežke (če so prelahke, se pritoži, pa sem naredila poleg lahkih še celo abecedo za izrezat ). Sem ji povedala, da ji ni treba vsega izrezat, saj je nihče ne sili, pa ji tudi ni bilo všeč - tečka mala, hehe. Jaz trenutno perem možgane mojima malima, da naj zaboga pustita bratca spat (beri: ne tulita, ne kričita, ne ropotata preveč, kadar spi)... Je bilo že super (sploh ko smo bili skoz zunaj, hehe), pa sta spet malo pozabili in smo danes malo osveževale (beri: mami je težila še pa još - se sprašujem, če je to ok, samo po drugi strani pa vem, da če ga bosta skoz budili, potem ju ne bom mogla met doma, tako da se jima dolgoročno splača... Saj smo se zmenle, pa je ok ).
|