|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarske mamice 2011
6.3.2011 12:18:37   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: meta21

A katera ve, kako prepoznaš sor v ustih? Bine ima bel jezik, pa ne vem, če je to to

Nam so rekli, da če podrgneš s tetra plenicopo jezičku in se odstrani, je to od mleka, če pa ne gre dol, so pa glivice oz gobice al kaj že. user posted image

biljana kaj pa če bi probala  z obratno taktiko? Namreč eni zagovarjajo, da se telo ne bo podalo na porod, če bo preveč utrujeno, ker ne bo imelo moči. Zato čaka, da se spočije. Glede na to, da ti skoraj vsak dan telovadiš z možem in se sprehajaš zna bit kej na tem. Mogoče pa preveč delaš. Ko bi to men kdo rekel... user posted image user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 876
6.3.2011 12:40:03   
Anonimen
No ponoči smo v hudem joku, ko nisem več vedela kaj zgodaj zjutraj zaspali šele ob 4h. Zdele od 7 ure pa se pesem ponavlja. Vse živo smo probali, kapljice biogaja, previjanje, masaža,... Obip, se bi dala pa plačala, da bi mu lahko pomagala. Ker mi je začel spuščat obroke in se bojim, da mi bo shujšal!
Zdele je moj prinesel cofort aptimil, bomo videli, če bo kaj pomagalo. Če bo sploh hotel jesti, ker je čisto živo rdeč zaradi krčkov :user posted image

Ja dviguje se lahko, samo baje ne spet prevečkrat. No učila ravno ne bom, je moj prvi otrok in se skupaj drug od drugega učiva.

Nič spet letim, ker se moj dragi neznajde z njim, ko pridejo hudi krči user posted image Dobesedno se zvija in zateguje nazaj.

(odgovor članu 5ra8)
  Neposredna povezava do sporočila: 877
6.3.2011 13:28:07   
Tisia
IZVIRNO SPOROČILO: 5ra8

IZVIRNO SPOROČILO: biljana l

sem pa srečala babico metko ki je vrhunska..... imela me je pri obeh pupah pri porodu in mi je kar žal da danes še ne bom rodila,saj je ona ves dan tam,ker bi res rada da je ona zraven,saj drugač mislim da je ona v penzionu..in verjetno samo občasno dela...

ni še ni v penzionu....kr lepo še dela...jst tud upam da bm na njo naletela user posted image

joj kolk bi bila vesela,če bi njo dobila...hvala za informacijouser posted image

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 878
6.3.2011 13:36:22   
Anonimen

sem pa srečala babico metko ki je vrhunska..... imela me je pri obeh pupah pri porodu in mi je kar žal da danes še ne bom rodila,saj je ona ves dan tam,ker bi res rada da je ona zraven,saj drugač mislim da je ona v penzionu..in verjetno samo občasno dela...

ni še ni v penzionu....kr lepo še dela...jst tud upam da bm na njo naletela user posted image

joj kolk bi bila vesela,če bi njo dobila...hvala za informacijouser posted image

A ona še dela, jaz sem slišala ja, da je že v pokoju.

(odgovor članu Tisia)
  Neposredna povezava do sporočila: 879
6.3.2011 13:37:47   
Tisia
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

biljana kaj pa če bi probala  z obratno taktiko? Namreč eni zagovarjajo, da se telo ne bo podalo na porod, če bo preveč utrujeno, ker ne bo imelo moči. Zato čaka, da se spočije. Glede na to, da ti skoraj vsak dan telovadiš z možem in se sprehajaš zna bit kej na tem. Mogoče pa preveč delaš. Ko bi to men kdo rekel... user posted image user posted image

user posted image user posted image
mogoče je pa res kaj na tem,ker imam občutek ko se umirim in spočijem da se začnejo popadki..posebej ponoči ali pa zjutraj..tak da danes počivam... na krajšem sprehodu sem tudi bila...sem bila pa dost pod stresom zadnje dni zaradi naše pubertetnice,tako da sem jo dala na podaljšani vikend k očiju da se malo umirim,ker mi je očitno telo pod stresom in se ne bo nič začelouser posted image
no sedaj po sprehodu sem imela še fajn izcedek sluzi tak da nekaj bo...sam bolj počasi,pa v križu me boli.....sam da bouser posted image user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 880
6.3.2011 13:40:26   
Juxy
IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7

Zdele je moj prinesel cofort aptimil, bomo videli, če bo kaj pomagalo. Če bo sploh hotel jesti, ker je čisto živo rdeč zaradi krčkov :user posted image

Mi smo imeli Aptamil 1 Comfort, pa je imel polno krčev čez cel dan. Nato smo šli na Novalac AC in je bilo kar naenkrat dobro, kot bi odrezal. Sicer še ima tu in tam krče, vendar ne cel dan skupaj, tako kot prej.
Pomagajo mu pa tudi kapljice za krče Lekarne Vir (poleg BioGaia) in pa Hippov komarčkov čaj, kateremu dodam še nekaj glukoze (ki sem jo dobila v lekarni). Ta čaj ga namreč požene, da se pokaka, potem pa se tudi krči umirijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 881
6.3.2011 13:43:07   
Tisia

A ona še dela, jaz sem slišala ja, da je že v pokoju.

ja jaz sem tudi slišala,zato sem pa bila tako pozitivno presenečena ko je vstopila v sprejemno sobo me pozdravit....mi je bilo kar žal da nisem rodila tisti dan....ker mi je bila v veliko pomoč pri obeh porodih,toliko pozitivne energije ima da se človek zelo dobro počuti v njeni bližini...me je pa pri prvi pupi prišla druga porodit ker je bila ravno smena in je babica metka šla in mi je v tistih 15 min čist iživcirala z svojim arogantnim obnašanjem in dretejem..grozauser posted image ...veliko pomeni kakšno osebje imaš ob sebiuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 882
6.3.2011 14:01:35   
Nina33
Hoj!
Sem prišla pogledat, kako je z Biljano, pa vidm de ma vztrajnega otročka user posted image user posted image user posted image . Torej še vedno navijam za tvoje popdake, Biljana, in pa še za Metko user posted image

Meta, un video je pa pomoje Hayabusa napopala, se mi zdi user posted image . Pa fajn, de se je "monolog" prijel user posted image . Pa upam, de je bel jezik (Binetov) samo od mleka user posted image

Mišyka, fino, de sta/ste fajn, še dojenje naj vama zalaufa brez bolečin, pa si "na konju" user posted image Je bil porod po tvojih željah? No, vsaj v osnovi?

Little*miss - kolk je cort mala. Pa upam, de se Janu učki hitr pocajtajo user posted image .

PilotGirl, se mi smilita oba, no, vsi trije. Pr nas pri prvem je vsaj dojenje (oziroma vsaj "kao" dojenje) vedno pomagalo.

Teyla, prav fino brat, kako se vama sling obnese, jaz še vedno +/- neki probujem pa mi ne rata najbolj: al njemu ni kul al pa se meni zdi, de je preveč zvit notr user posted image

Metulj, dobrodošla nazaj user posted image

Nč, grem kosilo štimat in upam, de vas kmalu spet kej berem (na srečo ne naklofate več tolk kot včasih user posted image - aja, ko smo že pri tem, kje je pa Patrisha user posted image )

Lepo nedeljo vsem!

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 883
6.3.2011 14:59:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Juxy

Mi smo imeli Aptamil 1 Comfort, pa je imel polno krčev čez cel dan. Nato smo šli na Novalac AC in je bilo kar naenkrat dobro, kot bi odrezal. Sicer še ima tu in tam krče, vendar ne cel dan skupaj, tako kot prej.
Pomagajo mu pa tudi kapljice za krče Lekarne Vir (poleg BioGaia) in pa Hippov komarčkov čaj, kateremu dodam še nekaj glukoze (ki sem jo dobila v lekarni). Ta čaj ga namreč požene, da se pokaka, potem pa se tudi krči umirijo.

No jaz sem probala zdele Comfort, pa bom videla, če bo šlo. Pred urco se je umiril in pojel pol comfort pol premature (60ml), dodala sem še proti krčkom od koroških. Sicer je še vedno ga črvičlo vendar manj, ratal je tudi rdeč, vendar se je vse skupaj v pol ure umirilo. Komarčka tudi sama dajem, ker je blazno žejen po AM. Je pa ta comfort blazno gost user posted image Naš ma zelo težave z zaprtjem, pa tudi telovadiva, kot je rekla petronažna pa nič ne pomaga, tudi mesaža ne. user posted image Danes in učeraj, sem samo izčrpala mleko, kolikor mi ga je ratalo in sem ga zamrznila, sem rekla da bom prav stestirala, če je moje mleko pa sem ugotovila, da ni moj mlek kriv user posted image
Revček se mi prav smili!

(odgovor članu Juxy)
  Neposredna povezava do sporočila: 884
6.3.2011 16:00:51   
Tigrica86

Pilotgirl pa sej, ko kravice pase, lahko dviguje glavico, a ni ravno to namen-da okrepi vratne mišice? Al jst to narobe štekam? user posted image
A malega mučijo krči mogoče? Preveri če je pokakana plenička, včasih jih zna to grozno motit, drugič pa ne. Naša je tud zadnje dni bolj cmerava. Rahlo me zeza, ko konča obrok in se noče več dojit, potem pa čez 5 min stoka in joka, kako močno je lačna. In ko ji ponudim še, hlastne po bradavici kot da 5ur ni jedla. user posted image user posted image

to glede neznanske lakote mi je pa poznano... user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 885
6.3.2011 16:30:55   
meta21

A katera ve, kako prepoznaš sor v ustih? Bine ima bel jezik, pa ne vem, če je to to

Nam so rekli, da če podrgneš s tetra plenicopo jezičku in se odstrani, je to od mleka, če pa ne gre dol, so pa glivice oz gobice al kaj že. user posted image

Sem probala pa še zmer ne vem, ker mu težko prst v usta spravimuser posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 886
6.3.2011 16:40:38   
Anonimen

Sem probala pa še zmer ne vem, ker mu težko prst v usta spravimuser posted image

O česa pa to nastane?

(odgovor članu meta21)
  Neposredna povezava do sporočila: 887
6.3.2011 17:53:23   
Patrisha
IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

Hoj!
Sem prišla pogledat, kako je z Biljano, pa vidm de ma vztrajnega otročka user posted image user posted image user posted image . Torej še vedno navijam za tvoje popdake, Biljana, in pa še za Metko user posted image

Meta, un video je pa pomoje Hayabusa napopala, se mi zdi user posted image . Pa fajn, de se je "monolog" prijel user posted image . Pa upam, de je bel jezik (Binetov) samo od mleka user posted image

Mišyka, fino, de sta/ste fajn, še dojenje naj vama zalaufa brez bolečin, pa si "na konju" user posted image Je bil porod po tvojih željah? No, vsaj v osnovi?

Little*miss - kolk je cort mala. Pa upam, de se Janu učki hitr pocajtajo user posted image .

PilotGirl, se mi smilita oba, no, vsi trije. Pr nas pri prvem je vsaj dojenje (oziroma vsaj "kao" dojenje) vedno pomagalo.

Teyla, prav fino brat, kako se vama sling obnese, jaz še vedno +/- neki probujem pa mi ne rata najbolj: al njemu ni kul al pa se meni zdi, de je preveč zvit notr user posted image

Metulj, dobrodošla nazaj user posted image

Nč, grem kosilo štimat in upam, de vas kmalu spet kej berem (na srečo ne naklofate več tolk kot včasih user posted image - aja, ko smo že pri tem, kje je pa Patrisha user posted image )

Lepo nedeljo vsem!

here :) ej enostavno pšovedano nimam casa.. zdaj se pridno na predavanja hodim in mnja marca se mam v roku enga tedna 3 izpite. Juhej! sicer 2 bom nardila na enga pomoje nebom niti sla.. mi ne bo zneslo..

kaj se tice pikice.. ja v 3 tednih smo se zdredili za 700g! POZERUH! dobesedno! pravijo da baje tile ko so bolj lahki so kao bolj leni! NO GO!! vsaj pr nas se.. tamala je cisti zivec! se mi zdi da je ona ze pri 2 tednih kravice pasla.. z nogicami se prav odriva, ko da bi htela ze hodit.. ehehe. Vglavnem dojima se na polno, zvecer ji se 100 ml premalo! tak, da morem kdaj pa kdaj scrpat mleko pa prsparat za zvecer ko sem fuc, da jo moj pofutra malo. Bradavice? ko dojim, tolkrat recem kristus mili bozji, da se bojim da bom verna postala vlece ko kojn! dobesedno! ne more se najest in na sreco ostane vse v trebuscku . krcki mah malo so, malo niso.. jaz jem vse od a do z ( no brez zela itd. ) in ni razlik, vedno se malo zvija.. celo vceraj smo se samo ob 5 ih podojili pa prej ob 11 in smo spali neverjetno dolgo vglavnem super smo , samo zize bolijo ko ..

ju3 gre nas ata ze v sluzbo , sicer pa komaj cakam ju3 in nasledne dni da bo soncek in najini doooolgi sprehodi!

uzivajte!

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 888
6.3.2011 19:02:12   
Tisia

Hoj!

zelo vztrajnegauser posted image user posted image  se bojim da se bo še potem tako držalo mamiceuser posted image user posted image ...user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 889
6.3.2011 19:35:20   
meta21
ok, danes mam pa jaz en kup vprašanj. Bine je imel zdaj v drekcu malo sveže krvi. Je možno, da je to od krčkov? Sicer ne morem rečt, da ga kaj posebej zvija, kakec je tudi običajnega videza ...

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 890
6.3.2011 19:41:14   
meta21

O česa pa to nastane?

Ne vem ampak je pa to kar pogosta glivična okužba in menda precej boli, če se prenese na prsi

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 891
6.3.2011 20:11:47   
hayabusa

No ponoči smo v hudem joku, ko nisem več vedela kaj zgodaj zjutraj zaspali šele ob 4h. Zdele od 7 ure pa se pesem ponavlja. Vse živo smo probali, kapljice biogaja, previjanje, masaža,... Obip, se bi dala pa plačala, da bi mu lahko pomagala. Ker mi je začel spuščat obroke in se bojim, da mi bo shujšal!

Joj, upam, da ne boste kot smo mi bili s hčerko, nič ni pomagalo, reva se je 3,5 mesece drla, jaz jokala in živcirala ker ji nekakor nismo mogli pomagat, smo pa probali vse možno!

Meta, un video je pa pomoje Hayabusa napopala, se mi zdi . Pa fajn, de se je "monolog" prijel . Pa upam, de je bel jezik (Binetov) samo od mleka

Nisem dosledna, zakaj se gre?

O česa pa to nastane?

Od tega da na bradavicah ostaja mleko, švic, kaka mucka z obleke ... toplo je in se razvijejo gljivice.Lovro je tud mel, fajn bi blo če si po vsakm dojenju splahneš bradavice ampak iskreno pri nas je to skoraj neizvedljivo. Aja, pogosto se istočsno pojavijo gljivice tudi po ritki ali spolovilu, takrat za ziher veš da je sor.

ok, danes mam pa jaz en kup vprašanj. Bine je imel zdaj v drekcu malo sveže krvi. Je možno, da je to od krčkov? Sicer ne morem rečt, da ga kaj posebej zvija, kakec je tudi običajnega videza ...

Močno dvomim, glede na to kakšne krče in koliko je imela naša tavelika pa nikoli nič podobnega ni bilo. Je pa imel Lovro v porodnišnici svežo kri v blatu in so me vprašale če je sluz(ne vem zakaj). _V glavnem, potem so ugotovili da ima na kocu črevesa mini ranico in da je to krivo. Vsekakor če se to ponavlja pokliči pediatrauser posted image

< Sporočilo je popravil hayabusa -- 6.3.2011 20:13:18 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 892
6.3.2011 20:19:31   
FoxyLady

PilotGirl- glede krčov ,če mu ne bo nič pomagalo,bi bilo dobro poskusit z granulami iz italije,te pa res pomagajo.poleg tega če mu comfort mleko ne bo pomagalo,jz sm poskusla še z mlekom iz DM-a babylove in je ne šravfa več.
Meta-glede sora-a ne pravijo,da če jih ima otročiček da ne more vlečt ker ga to zelo boli?Ker večinoma imajo jezik bel od mleka

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 893
6.3.2011 20:49:58   
Anonimen

Meta takoj k pediatru. A je bolj zaprt bil te dni? To je sošolki bol pri tamalem, zaradi zaprtja so žilice popokale v črevesju. Zadeva zelo nevarna. Pa ne, da bi te strašila.

(odgovor članu meta21)
  Neposredna povezava do sporočila: 894
6.3.2011 20:52:55   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: hayabusa

Joj, upam, da ne boste kot smo mi bili s hčerko, nič ni pomagalo, reva se je 3,5 mesece drla, jaz jokala in živcirala ker ji nekakor nismo mogli pomagat, smo pa probali vse možno!

Bojim se, da smo na isti poti. Nova runda joka user posted image

(odgovor članu hayabusa)
  Neposredna povezava do sporočila: 895
6.3.2011 21:15:23   
Teyla
Pilotgirl jooj, upam, da se vam tile krči čim prej nehajo in da najdete ustrezno mleko. Kaj pa kakšne "tuje" kapljice, ki baje res pomagajo-avst., ital.?

Nina33 sej tudi pri nama sling ne "deluje" vedno. Včasih ji tudi ni všeč, pa joka, ampak to je običajno takrat ko jo napenja, pa se ne more pretegnit kot bi želela in rata tečna. Več al manj ji je pa fajn notri, pa lepo zaspi -čeprav ni to moja želja oz razlog zakaj ga uporabljam. Ampak če jo že moram nosit, da je mir, potem naj mam vsaj proste roke ane. user posted image

hehe, vidim, da vas je nekaj takih, ki boste "izgubile" pomoč svojih dragih, ki gredo v službo. Jaz pa obratno. Komaj čakam jutrišnji dan, ko bo vsaj deloma konec te kalvarije in dobim fanta nazaj, mala pa očeta. Zadnje 4dni je spal po moje 3-4 ure na noč. Me je strah, da bo zaspal za volanom, ko se bo peljal domov oz na šiht. Danes je prišel ob 7h zjturaj in šel nazaj ob 11h. Najverjetneje ga sploh domov ne bo, ker ima še ful dela in mora bit do jutri narejeno. Potem ga pa čakajo še popravki, ampak tisto bo menda bolj na easy.

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 896
6.3.2011 22:14:22   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: hayabusa

Meta, un video je pa pomoje Hayabusa napopala, se mi zdi . Pa fajn, de se je "monolog" prijel . Pa upam, de je bel jezik (Binetov) samo od mleka

Nisem dosledna, zakaj se gre?

Za video The happiest baby

(odgovor članu hayabusa)
Neposredna povezava do sporočila: 897
6.3.2011 22:18:10   
meta21

Meta takoj k pediatru. A je bolj zaprt bil te dni? To je sošolki bol pri tamalem, zaradi zaprtja so žilice popokale v črevesju. Zadeva zelo nevarna. Pa ne, da bi te strašila.

Ne, sploh ni zaprt. Če bi bil, bi vsaj vedla, da je od tega. Lovra je enkrat zaprl Aptamil AR, ker je imel grozen refluks in je tudi mu kri tekla iz črevesa pa mi je pediatrinja rekla, da to ni nič hudega, da mu je pač od napenjanja ena žilica počla.
Sicer se pa meni tudi to zgodi kadar ne morem kakat.

Ma, bom jutri poklicala P in vprašala glede obojega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 898
6.3.2011 22:23:02   
meta21
Drugače pa naslednje runde kakca nisem mogla preverit, če je blo kaj krvi, ker je iz večerne kopeli naredil jacuzzi z aromaterapijouser posted image user posted image user posted image . Najprej je samo zrakec zropotal v banjico ... no, potem pa še vse ostalo. Sem ga očitno dobro zmasirala pred kopanjemuser posted image . Potem je seveda sledila selitev v drugo banjico (škaf za perilouser posted image ) in na koncu še čiščenje vseh mogočih špranjic zato se je drl ko jesihar. Ampak ta otrok se res DERE!!! Jaz kaj takega še nisem slišalauser posted image  In je potočil prvo solzico!user posted image  A jih nimajo ponavadi šele okrog 3. meseca?

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 899
6.3.2011 22:25:34   
meta21
... še malo monologa ...

Zdaj pa četica spi, flaške so oprane in sterilizirane, voda prevreta v termovki, mami pa na kavču čaka, da bo še njo kdo skopal (obljubim, da ne bom kakala v vodouser posted image ).

Se nihče ne javi?user posted image

Prav, se grem pa sama malo oplahnituser posted image . Bi bak!

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Tiste, ki ste prvič rodile po roku

Tiste, ki ste prvič rodile po roku, kdaj ste rodile drugič?

Tudi po roku. (69%)

Pred rokom. (31%)

Število vseh glasov: 95

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!