Tulipan12
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa IZVIRNO SPOROČILO: Tulipan12 IZVIRNO SPOROČILO: Najaa IZVIRNO SPOROČILO: Tulipan12 IZVIRNO SPOROČILO: Najaa No če ne pride z nogicami do tal super. Mene je blo sam strah, da ne bi bilo kolo premajhno. Ima pa tak, ki ga bom jaz vzela, še tisto ročko vzadaj, da jo lahko jaz vozim, če se njej ne bo ljubilo. To mi je super. No bom dala kako fotko gor, ko ga bo madam dobila. Če govoriš za Niko, ni šans, da ji bi bilo premajhno, ker je enakega (v drugi barvi) kupila prijateljica 3-letnemu sinu. 9 mesecev je starejši od Lie, pa še fantek. Pa misliš, da je ta ročka potrebna za kolo? Ker mi ni jasno kak jo tišiš, kje pa ima ona noge tačas? Jih obrača na pedalih? V čem je potem sploh smisel ročke, če ne more počivat z nogami? Radovedna pa sem, ha? Za Niko ja. Tija ima že večjega. Pojma nimam, mogoče pa nekako narediš, da se pedala ne premikajo. Bom jutri vidla, pa ti javim. Ja, prava radovednica si. Tu in na fb. čuj, samo midve ne gledava tega nogometa! Sploh nič ne vem o nogometu. Midva z mojim imava debato o zmanjšanju stroškov, zgleda je pozabu na fuzbal. Ne ne, finance so bolj pomembne od fuzbala. Jaz pa na netu visim zraven. Sem ful resna, ne? Zadnjič sem nekak zajadrala na en forum tu gor, kako zmanjšati stroške. Ojej, kak eni znajo. Svaka čast. Jaz ne znam. Mislim, da je bil naslov teme Kako prišparati ali Koliko vam ostane na mesec, no nekaj v tem smislu. In ljudje dejansko znajo. Jaz ne. Jaz prišparam samo toliko kot dajeva s T.-jem vsak mesec na en račun (vedno isto vsoto vsak) in kar pač nakazujem otrokoma na knjižico (dokladi). Ostalo pa porabim do centa. Še pred zaključkom meseca. Kako zmanjšati stroške? Na kratko: če lahko daš kaj na stran, daj prvi dan, ko dobiš denar, če ne boš porabila kakorkoli obrneš. V trgovino VEDNO samo z listkom in NIKOLI samo po eno flašo vode, ker te navadno stane namesto 1 evro, 20 evrov. V trgovske centre samo, ko kaj potrebuješ/te za oblečt, pa še za to si napiši listek. O porebi elektrike, vode ne bom klamfala, ker ne vem koliko se v resnici to obnese, se mi zdi, da se na računu najbolj pozna kurjava, vse ostalo pa so zelo majhna odstopanja. Kaj še? Potem so še obiski lokalov, kavice, pijačke in sladoledi, kar tudi nanese, ampak temu se jaz ne morem odrečt. Mislim, da je bistvenega pomena hrana, se mi zdi, da se pri hrani največ troši in lahko pride do največjih odstopanj. Zato je vsako vabilo na kosilo dobodošlo, pa če maš rada taščo ali ne! Zdaj sem ti banalne navrgla, sam mislim, da je kr dost resnice v tem. Jaz vem, da me najbolj proti 0 na računu vlečejo trgovine. In zdaj sem v porodniški, ki itak ni neka bajna, pa vsak dan grem v trgovino, da je vse kao sveže, pa čas imam za to, pa ti povem, da sem se začela štopat z vsakodnevnim obiskom v trgovini. Ko pa se dobimo V EP na kavici, pa tak gre kaka oblekca z mano domov al pa vrečka cunj za mala2. Tak, to mu povej, boš videla, da bo vesel kak sodeluješ!
|