Tulipan12
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa IZVIRNO SPOROČILO: Tulipan12 IZVIRNO SPOROČILO: KOKICA32 Ja, tudi za Valentina imamo že od rojstva sklenjen varčevalni račun, ki pa ga obnovimo vsako leto, pač zaradi nestabilnosti obresti in potem vsako leto izberemo najugodnejšo varianto. Vskakega 18.-tega v meseca se preko trajnika tja preusmeri denar. Če pa kdaj dobi kakšne denar še od koga drugega pa mu tudi ta denar nakažema na na ta račun. Valentin za ta račun ne bo vedel do svoje polnoletnosti oz. do študija, ker ta denar bo namenjen za kaj takega, (npr. da bo izbral študij v tujini ali pa bodo do takrat že pri nas plačljivi faksi,..., če pa ne bo šel študirati, pa bo ta denar lahko porabil po lastni izbiri...pač to bo njegov denar). Enako bova naredila pri njegovi sestrici. Moja2 imata varčevalno knjižico. Nisem se vezala na nobeno varčevanje, ker nimam rada, da mi kdo ukazuje, da moram določeno dobo plačevat. Vsakega 16. gre denar na računa in dokler nam lepo znese bo tako. Sem pa zadnjič nekje zasledila, da so eni odtrgali otroške doklade za 20 evrov, ker je dobila hčerak 20 evrov obresti na svojem računu. Sicer mi je to neverjetno, ampak je bila tako ogorčena, da tega ne moreš odglumit. Sem pa razmišljala, če gredo mogoče dokladi direktno na knjižico od otroka, da takrat pa ima CSD vpogled... v glavnem bizarno! Prvič slišim za to. Sej za OD so pomembni samo prilivi oz. plača? Ja, saj v tem je finta, ker je otrok po njihovo zaslužil teh 20evrov, mu ne pripada!!! Ej, če bom se spomnila, kje sem to zasledila, bom prilimala link. Ampak ko sem potem malo razmišljala, ima CSD verjetno kar direktno njegov račun, ker dvomim, da oni lahko razpolagajo z našimi računi,. saj zahtevajo plačilne liste.
|