sjmm
|
IZVIRNO SPOROČILO: sjmm IZVIRNO SPOROČILO: sunny24 Evo, sem poslala mail v Postojno in se naročila. Zdej čakam odgovor. čebela, fajn opravi na ctg!!! Jst bom pa šla počasi kej skuhat...Sam se morm še odločit, al temfane bučke, krompir in kak mesek al pa porovo rižoto... Sej naši mulčki lahko jejo kak sojni polpet, ne? sjmm...tebe bom pa nažicala za kak receptek...Pred časom si napisala za spomladanske zavitke in za bananin šejk,sam si talent nisem shranla oz sem si pa mi je sesulo PC. Pa za pasulj in kako zelenjavno omakico za na pašto bi tudi prosila... sunny ni problem...se popoldne kej zmislim...zvečer pa natipkam evo kr preci...bananin šejk....3 dcl mleka, 2 banani, žlica medu al pa žlička rjavega sladkorja, fajn je mau cimeta, lahk pa tud malo žličko unga ta pravga vanlin sladkorja, pa pol lahk dodaš stepeno smetano, al pa kako kepico sladoleda, po želji pa lahk namesto mleka uporabiš navaden jogurt al pa kefir zvitki....jz uporabim kupljeno listnato testo v lističih...zrežem na kvadratke tam nekje 10X10 cm nadev...čebulca, por, kitajsko ali pa navadno belo sladko zelje, nariban korenček, po želji lahk dodaš še faširano meso ali pa poparjene sojine kosmiče...sam kosmiče dodaš čist na konc, ko je ostalo že lepo mehko zdušeno, pa seveda sol, poper, pa še kaka začimba po okusu....ko se hladi ta masa lahk not vmešaš še kako žlico drobtin...pol pa lepo za veliko žlico nadeva na vsak kvadratek, ki ga zasukaš. da so špice gor, dol, levo desno, da potem s špico na noter začneš zavijanje, levo in desno pa pa š**** zavihneš proti sredini.....pol pa jih pa namakaš v stepeno jajce+malo mleka+sol in direkt v razbeljeno olje........fajn omakca za zravn ...sojina omaka+ sok limete + nasekljan svež peteršilj ali drobnjak