amii
|
Rodila z EA. Za 2. porod ne vem kako bi se odločila. Moja izkušnja z EA pred letom in pol: Pri 3 cm, so mi dali EA, super je bilo do 7cm. Potem pa se je porod ustavil, maternični vrat se je zaprl. Ni pomagala več nobena EA (dobila sem jo za 180 kg človeka, pa sem se drla na zdravnico, kaj mi laže, naj mi da nekaj proti bolečinam - je znanka, tak da ni blo zamere ). Imeli so že pripravljeno za vakum (za carskega je bilo prepozno), jaz nisem več sodelovala, ker nisem imela moči, bilo mi je že popolnoma vseeno za mene, samo da rešijo malčka. Babica (tudi znanec) me je "rešil", prej sta se dve zdravnici "po meni metali" pa ni šlo, potem pa mi je rekel, da se bo z vso silo uprl na mene, da naj ga pustim, ker drugače bo vakuum. Te bolečine se ne da opisati .......... Ustvaril je takšno silo, da se je slišal pok, ko je maternični vrat počil. Potem je šlo 1,2,3. Vse skupaj je trajalo 9 ur. Bila po porodu več kot uro na čiščenju, na šivanju.... niti ne vem kaj so vse delali, ker nisem bila čisto pri zavesti. Malega so mi itak odnesli in ga cel dan nisem videla. Sedeti nisem mogla še vsaj mesec dni po porodu, prvi spolni odnos (če se da temu tako reči) pa sva z možem lahko imela šele po par mesecih Zdravnica (kolegica) pravi, da brez EA porod ne bi šel, da sem imela srečo da sem jo imela. Ne vem, v meni pa ves čas kljuva, da je morda do zapleta prišlo ravno zaradi EA. Nikdar ne bom vedela. Kako (če) bo drugič pa še sploh nočem razmišljati. Aja, prag bolečine imam zelo visok, bila 100% pripravljena na porod, pa z besedami ne morem opisati bolečin (tako fizičnih kot psihičnih), ki sem jih kljub EA doživljala ob tem porodu. Z malim je bilo vse OK