RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


pizmek -> RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice (22.3.2011 12:31:45)

Tesko..klemy je že postala mamica, js pa še vedno čakam..malo še pa res bo, čeprav imam vedno bolj filing da bo aprilčica :). Skoz sem imela občutek da bo prej, pa prej, pa nič ne kaže na to..sicer pa je že itak tako blizu, da je vseen. Ta teden ali drugi bo sigurno, ti pa enega za tem še, če praviš da imaš 15.4 ;). Imela sem ctg včer..groza kako čakaš v PO, oz. povsod.
Drugač pa, ja, zdaj na koncu je kar tko ja, mene že tudi vse matra in boli, no pa še lažni popadki zraven..nevem a ti jih že imaš :)? Pa tudi to bomo zgurali.
Kar se epiduralne tiče..js sem šla na predavanje en petek ob 13ih v bolnici je bilo, mislim da je še vedno, pa je ful fajn razložil, mislim tko, pa da se večina kar odloči za to, sem dobila papirje, tako da js bom sigurno, če bo vse tko kot mora bit rodila z EA, ker nevem, zakaj bi se človek moral tko matrat, kot so se včasih, če je zdaj na voljo marsikaj, da ti vsaj malo ublaži bolečine. Poleg tega ni povedal niti ene tko rizične stvari, da se nebi odločila za to. Nevem, pač vsak ima svoje mnenje.
Aja pa hvala..ostale so kar nekak spregledale da sva se še midve javile na novo [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]




mayalottie -> RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice (22.3.2011 13:47:42)

Bravo za novega dojenčka med nami in še dva bosta prav kmalu tu:)

Ja, Grmek glede epiduralne res pove skoraj same pozitivne stvari, tko da sem jaz skoraj 100%, da jo bom vzela.

Uživajte sonček




tesko -> RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice (24.3.2011 17:55:08)

Čestitke klemy! Hvala za sporočilo, pizmek. Zgleda, da je ta občutek, da bo kaj prej, kar vsem skupen, po moje botruje temu verjetno želja, da bi res bilo, malo pa težave na koncu..tudi jaz sem imela ful tak občutek nedavno, trenutno se mi pa zdi, da bom še dva mesca noseča :D (kar pa ne bom, ker mam rok čez točno 3 tedne). A si slučajno rodila v teh dveh dneh?:) Glede lažnih popadkov pa nisem več ziher, a je so al niso, vsake toliko mi že otrdi trebuh, ampak ne vem, a je to to..

Drugač pa je bilo na zadnjem pregledu prejšnji teden še vse zaprto in ok za ta čas. Trebuh je še visoko, nič spuščen. A je res kaj na tem, da prvi otroci raje zamujajo, drugi pa prehitijo kak dan, kakor se govori, al so to bolj nosečniške čenče in ni pravila?

Glede epiduralne - se tudi zelo nagibam k temu, podpisala bom potem pa..verjetno ne bom rekla ne, ko bo začel bolet[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] V Postojni in drugje, kjer jo nudijo 24 ur, so zelo naklonjeni (upam, da ne sam zarad extra keša, ker v teh časih je vse možno..), ko sem pa zadnjič naletela na stran mamazofa, me je pa kar skup potegnil.. odvisn kaj prebereš in čemu/komu verjameš al pa bolje-hočeš verjet. Jaz sm se odločla, da Grmeku :)) Morm pa rečt, da me zelo uspešno jezijo nasprotujoče informacije o tem (in še čem drugem), da si pol bolj zmešan kot prej, ko nisi vedel nič. Npr. 1)epiduralna lahko včasih zaustavi ali upočasni porod.. 2) epiduralna z današnjim odmerkom poroda ne upočasni in zaradi nje ni nič več vakuumskih porodov, 3)epiduralna porod upočasni ali celo zaustavi, avtomatično so potrebni umetni popadki, več je vakuumov in kleščnih... Ah ja...a lahk polovičko, glas ljudstva, klic v sili (sam koga naj pokličem?;)...

grem naprej ležat, me vsak dan bolj reže tam nek spodaj, sploh če se sklonim... sicer sem pa kr ok razpoložena, umirjena. upam, da tudi ostale tako...




pizmek -> RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice (25.3.2011 9:43:44)

[sm=smiley36.gif]Nisem še nič rodila, še vedno sem tukaj [sm=smiley36.gif]..še 2 dni do PDP [sm=smiley1.gif]




onur -> RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice (25.3.2011 12:12:42)

Za materinski dan.

[image]http://4.bp.blogspot.com/_HJRKpJuTgOc/RzDH-bOMH9I/AAAAAAAAAFs/qxNJM4UqBdU/s400/Ro%C5%BEice.jpg[/image]










Jaz sem prvič vzela epiduralno in jo bom tudi drugič, čeprav sem na koncu imela vakumski porod. Pa edinole takoj po porodu nisem mogla it lulat tako, da so mi pomagali.




mayalottie -> RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice (25.3.2011 23:36:50)

Ja, lep materinski dan:)

Onur, kako pa je zgledal ta vakumski porod, a boščka to kej boli?

Lulanje in te stvari pa ja, razumljivo, saj si omrtvičen. Tako da nič takega, ane.

Dejmo Pižmek[sm=bravo.gif]




onur -> RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice (26.3.2011 8:31:31)

Onur, kako pa je zgledal ta vakumski porod, a boščka to kej boli?


Jaz nisem nič čutila. Drugače pa bebici dajo na glavo tako čepico in jo na popadek potegne ven iz porodnega kanala. Ga ne boli, edino hematom rad rata na glavi otročička. Na srečo je bil pri Petji majčken.




snezinkaa -> RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice (26.3.2011 16:44:50)

hej,

danes sem bila na pregledu...vse je v najlepšem redu[sm=bravo.gif] tehta 1100g
pa končno smo zvedli da bo punčkaa[sm=smiley36.gif]




onur -> RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice (27.3.2011 21:23:32)

hej, danes sem bila na pregledu...vse je v najlepšem redu tehta 1100g pa končno smo zvedli da bo punčkaa


[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




mayalottie -> RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice (28.3.2011 10:41:55)

Bravo za punčko!
Snežinkaa, kdaj maš ti rok?

Če ne pa, pozabla sem kdaj točno je telovadba? Ob torkih ob 19ih? Morda bom tokrat prišla...




snezinkaa -> RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice (28.3.2011 11:27:54)

rok mam 17.6..bo hitro mimo[sm=smiley36.gif].morem začet stvari pripravljat
še do zdaj nisem nič[sm=smiley36.gif]

za telovadbo nisem prepričana kdaj je.

je že katera slišala za vozičke lux4 kids?




happymummy -> RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice (28.3.2011 17:29:52)

ejla!
snezinka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] za punčko in za ok pregled.
telovadba je v torek ob 18h. jaz za jutri še ne vem,če pridem,ker imamo ob pol pete nek seminar v vrtcu. bom vidla,če bom lohk zviznla. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
drgač pa mi smo ok. še ta tedn delam,pol pa doma. jao,sej po eni strani komaj čakam po drugi pa ne vem kako bom. mi bo dolgčas.




Mala Lučka -> RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice (28.3.2011 18:08:13)

Pozdravljene "Postojnčanke"!

Sama sicer nisem iz Postojne, sem pa dovolj blizu, da bom (upam da tokrat res) v novembru rodila v Postojni.




tesko -> RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice (30.3.2011 13:25:51)

Živjo,
a morda katera ve za kakšno 'super babco' al so vse ful fajn, kot pravjo? Na njihovi strani sem videla, da si jo lahko izbereš, seveda za neki denarja:), pa ne vem, a je smiselno ali ne..to pomen, da je pač res ona s tabo cel porod in se mogoče še ekstra potrudi..ali ima katera izkušnje? men se namreč bliža dan D, mala pa že 3.4 kg..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image] hehe, pa iščem morda še zadnje info..kot zjutraj pred izpitom k bereš še kr neki ves zmešan hihi..
vsem lep dan!




buši1980 -> RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice (30.3.2011 14:41:38)

Pozdravljene punce, tudi jaz sem iz okolice Postojne in tudi sama upam, da bomo naovembra postali tretjič starša.

tesko jaz sem imela za oba poroda babico Sonjo, res zelo prijazna, potrpežljiva in so mi vsi rekli , da sem imela srečo, da sem imela njo.

Glede epiduralne sem jo imela pri obeh porodih na pobudo babice in zdravnika, saj sta poroda trajala vsak po 13ur (eden se je končal z CR, drugi pa vakum ). Je pa olajšanje ko ti dajo epiduralno in se bolj sprostiš, ni res da zavira porod, ga pospeši, če je jaz ne bi vzela bi bila še danes tam notri [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Je pa tako, da je prvič super prijela in sem v najhujših popadkih spala, drugič je pa samo polovico telesa prijelo, polovico pa so bile bolečine neznosne, sam je bilo pa še vedno blje kot da nebi prijelo nič. Moji sestri na žalost ni prijelo in ji je tudi niso računali, je pa eden redkih primerov.




onur -> RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice (31.3.2011 14:03:27)

Živjo. Jaz sem tudi imela babico Sonjo Premrl in mi je bila zakon. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




Shamsia -> RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice (1.4.2011 9:17:54)

mi smo meli pa babico jano bratož in je bla tut super




tesko -> RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice (1.4.2011 15:00:27)

Hvala za info!:) Sem bila v P zarad neke administracije in pravjo, da so vse babce super, kakor sem ze slisala... Se bom zgleda kar prepustila.. ce se mi bo dotična predstavla pa kot sonja ali jana, bom pa še ekstra vesela :)) res so vsi ultra prijazni, kot da so plačani za nasmeh in dobro voljo. Se mi zdi pomembno, ker je gotovo pol tud porodnica bolj sproščena in zaupljiva.

pizmek, a si ze rodil? :)




happymummy -> RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice (1.4.2011 19:21:24)

Jaz pa sem mislim da imela Natašo Likar. Je bla tut ful fajn. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  Ma saj bi mogle bit vse fajn in nasmejane in prijazne. Saj so tam tudi zato,da te mal sprostijo, razbremenijo... Pravijo pa, da odkar je Merlo direktor,da je vse boljše in da je osebje dosti bolj prijazno. Bomo videli. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

A misli katera hodit na telovadbo? V torek smo bile samo dve, pa še ta ima menda zdej za rodit. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Js pa odštevam dneve do bolniške. Še pondelk pa torek delam pol pa bom doma. aaaaaaaaaaa po nei strani sem ful vesela po drugi pa mi je hudo,ker bom pogrešala vse.
v sredo pa pregled. komi čakam.





mayalottie -> RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice (2.4.2011 0:14:31)

Hihihi..meni se v torek potem ni dalo.
Morda mi uspe ta torek:) ...Sej telovadim že sama, delam pilates, pa spet sem začela hodit na daljše sprehode, vseeno pa bom v ponedeljek vprašala ginekologa za mnenje. Mam pregled, pa bom vprašala, če mi priporoča telovadbo.

Nosečke, a ste si kaj masirale presredek?

Kako pa je z obiski v postojni? Ste jih bile vesele, ste jih omejile (samo najožji) itd?
Moje nekatere prjatlce so se kar napovedale. Pa vem, da če prideta dve, jih pride zraven še več. In sem jim rekla, da bom imela prvi teden rezerviran za družino. In dve sta se mi zdeli kr užaljeni..[sm=zmeden.gif] Sam mi je noro, k ne štekajo, da rabiš na začetku neki časa, da se spraviš k sebi in se sam spoznaš s svojim otrokom.





happymummy -> RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice (2.4.2011 18:36:31)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] mayalottie, poznam to. se tudi meni ni dalo enkrat it. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Ampak mi je pol manjkalo. sej če telovadiš doma pol je prov fajn. Pilates? Super. PA je to dobro za nosečnico? Ali omejiš malo vaje? No, če nam telovadba odpade se priporočam za kak nasvet. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Drgaš pa glede obiskov. V porodnišnico itak pridejo lahko samo najožji člani družine. Pa še ti morajo biti zdravi. Jaz itak druzga ne bom hotla vidt. še to bo preveč. Se spomnem,ko sem imela matijo, da mi je blo kar naporno vse te obiske. tko ad res čimmanj. pa tudi pol doma, prvi mesec rajši vidm da ni nobenega. da se malo odpočiješ in navadiš eden na drugega. Če pa prijateljice tega ne zastopijo pa se js ne bi sekirala. Njihov problem. Bojo že preživele. Mislim, prvi dnevi in tedni pa res mislim,da so bolj rezervirani za družino.

masiranje presredka pa js nisem nič kaj prakticirala. prej. pa zdej tudi ne. kar je,delam vaje mišic medeničnega dna. Sicer mi prej itak neb i nucala masaža ker je bil pol CR. Zdej pa ne vem kako bo. Če bo šlo tko naprej bo najbrž naravni porod. Baje  pa da tut ful pomaga neki gel. prenatal ali neki podobnega. samo baje da je kr drag. Mah js zase neb om nič. teh dragih krem je še pa še, na konc pa morde niti ne nuca nič. masaža pa- nekako se ne spomnim da bi si masirala. kar bo pa bo. če bojo pa rezali pa naj režejo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

a so se vaši otročki že kej obrnil? Moj je mensezdi še zmer visoko in nič obrnjen, me tako tišči pod prsmi da je kaj. komaj čakam da rodim. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] v sredo mam pregled pa bomo vidli kako je.




mayalottie -> RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice (2.4.2011 19:54:23)

Moj je že dolgo navzdol...Z glavico hoče v svet:)
Delam nosečniški pilates. Sem si ga zloadala, mislim, da je PRENATAL PILATES. Meni so super vaje, predvsem za hrbet pomagajo, pa itak moraš non stop stiskat keglove mišice, tako da je tudi zaradi tega dobro. Čeprav jaz jih ne vedno,ker me potem začne bolet.
Masažo naj bi se delalo po 35.mesecu menda, un gel pa menda ne pomaga kej preveč, pa še ful drag je.
Z obiski se strinjam. A je res tko, da lahko samo družina pride, al kaj? Mislim, da tega nism zasledila nikjer. Bi blo pa fajn, če bi blo res. Mah, veš kako je, eni razumejo, drugi ne...Ne vem, nekateri ljudje so brez občutka. Kot zadnjič, ko je ena kolegica visela pr meni na kavi skoraj pet ur, noben namig, da sem utrujena itd. ni pomagal. En folk je pač adijo, al kaj jst vem???

Še 2 meseca, ane, jaz pa še 2 m in 5 dni...hitro gre!




happymummy -> RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice (2.4.2011 20:32:34)

meni računalnik downloada ful počasi. tko da edino,če si kar na netu pol pogledam vaje. ma sej upam,da ne bo odpadla telovadba no.
5 ur? pa ta res ni normalna. tu mač. pol pa kej rečeš so pa užaljeni a ne? nak onc se pa me slabo počumo. halo??.

ja mislim,da je zdej postalo bolj ostro glede obiskov in so res samo najbližji lahko. kao zarad vseh viroz in tega.

ja še 2 meseca ja. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ma,komaj čakam. ker me vse tišči tle gor. in mi je prov naporno. pa križ me boli. no,sej mogoče bo zdaj kaj bolje,ko grem na bolniško. bomo vidli. gre pa kar hitro ja. se mi zdi,da sem komaj zvedela da sem noseča, na pa je že skor konec. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] pa še trebuh mi je začel zlo kasno rasti. se mi zdi kot da sem ga ravno dobila. haha [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

evo, malega sem dala spat. jst bom zdej pa kak filmček pogledala pol pa spat. jutri pa na morjee!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/sloncek.gif[/image] komaj čakam. pa da vidim mojga ku se od četrtka sploh nismo vidli. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] čeprav ne vem če bom ravn zadovoljna z njim,ker bo tak cel matast in mačkast. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




happymummy -> RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice (5.4.2011 21:10:40)

kje ste punce?

danes sem zadnji dan delala. bilo je lepo, hkrati pa hudo pri srcu. dobila ful lepa darila. kar preveč lepa.
pa telovadba, spet smo ble sam dve. je bilo pa vredno. jutri pa pregled. me prav zanima kako bo.komaj čakam.
kako ste ve kej??




onur -> RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice (6.4.2011 12:59:21)

Živjo. Da se še jaz malo oglasim po dolgem času. Sem na dopustu od 28.3.2011 dalje. Sem rekla, da ponucam še starega in novega (drugo leto itak pride drugi). Zdaj je vse bolj na easy. Če me bo volja, bova šla z mojim drug teden v nabavo cunjc za bebo. Kaj ste kaj kupile za ta poletni čas? Meni je tako čudno, ker je bila prva jesenska in nato na zimo. Drugač pa nič kaj posebnega.




Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>