|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  91 92 [93] 94 95   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2011
6.10.2011 14:46:08   
5y
Hej vsem skupaj!

Da se še jst malo javim, ko sem ravno iz pregleda pri ginekologinji. No danes je pri meni dan D, a žal ne tudi za mojo malo user posted image Priklopili so me na CTG, ki ni pokazal nič konkretnega. Nekako na 12 min je pokazal neke rahle krče maternice, vendar to ni še nič....v bistvu nobenega pravega popadka. To sem nekako tudi predvidevala glede na to, da se pač nič ne dogaja. Potem sem imela še posvet pri G, ki me je spet razočarala. Kot sem že povedala sem imela prejšnji pregled pred 14 dnevi in sedaj na PDP. Takrat mi je dala neke svečke (antibiotike ter Vaginasal), ker sem imela povečane levkocite v urinu in tudi dosto močan beli tok (kot že cel mesec) - vaginalno me takrat ni nič pregledala. No in  ker sem danes imela spet slabo vodo, je rekla, da bi bilo mogoče fajn da vzameve bris še za streptokok...no jaz sem se s tem seveda strinjala, saj mi je mogla v tem primeru narediti vaginalni pregled (ki mi ga itak od začetka nosečnosti še ni naredila). No in potem ugotovi, da imam vse vneto not - glivice (mene drugače nič ne peče in srbi). Fajn ne...že skos govorim koliko imam belega toka in voda je bila slaba že nekaj časa in potem na PDP ugotovi, da imam full vneto not. Itak mi ni dala nič novega, ampak še naprej te vaginasal tablete, ki pa itak pomagajo samo pri tem da se PH ne poruši. Vsaj za bakterijo streptokok sem negativna...vsaj ena pozitivna stvar. No na hit je še poškilla proti materničnem vratu in je ugotovila, da je še visoko in da se še nič ne dogaja. Čeprav je potem v drugi sapi rekla, da upa, da ne bom jutri rodila, ker bi blo fajn se še za to bakterijo zdravt, če bi jo mela user posted image ma men ni nč jasn. V glavnem to je to od pregleda....v ponedeljek pa ponovimo vajo.

Zdaj me pa zanima, če katera slučajno ve, kakšen problem je, če imeš glivice ob porodu? Ker je očitno, da se mi do poroda ne bodo pozdravle user posted image

Mah moram reč, da sm full razočarana danes, ker spet nisem nič konkretnega zvedla, plus še prestrašla me je s temi glivicami. Ultrazvoka itak ni nič naredila, tako da niti ne vem, če se je mala že kaj spustila oziroma v kakšni legi je. Da o velikosti otroka ne komentiram, glede na to, da imam gestacijski diabetes. To jo itak sploh ne zanima. Poleg tega sem pa upala, da kaj se bo pa vseeno pokazalo na MV, glede na to, da imam zadnje noči takšne čudne bolečine v trebuhu....kot npr. pred menstruacijo me vse nekaj zvija...samo ni v presledkih kot pri popadkih. Tako da očitno pri meni še ne bo kmalu... Zdej si moram še nekoga najdt, da me bo stalno vozu na preglede.

Kar se tiče hrane.....tud jst sm pri sebi opazila, da sem nenormalno skos lačna, pa sladko mi paše user posted image ...pa seveda ne smem jest sladko. In to isto sem opazila okoli prejšnje polne lune, ko mi je skos nekaj krulilo v želodcu in se kr nism mogla nasitit...očitno ma luna name tak čudn vpliv in to že 1 tedn prej.

divinus upam, da se ti bo hitro razvilo in da boš kmalu imela svojega sončka v rokah. Najhuje je pa to čakanje, sploh če si že enkrat v porodnišnici. Jst še zmer upam, da ko bo pri meni enkrat akcija, da bo ta hitro stekla....ne predstavljam si, da bi pri meni to trajalo več dni....že zdej mam polhn kufr vsega, pa je danes komaj PDP.

(odgovor članu divinus)
Neposredna povezava do sporočila: 2301
   RE: Oktobrke 2011
6.10.2011 15:11:23   
veselka
5y jaz sem za glivice dobila canesten 3 200 mg vag. tablete, te mi je G predpisala. imela sem že 2 kuri. mogoče bi si jih tudi ti kupila, ker se dobijo brez recepta. vzameš pa 3 zaporedne večere.

_____________________________

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu 5y)
Neposredna povezava do sporočila: 2302
   RE: Oktobrke 2011
6.10.2011 15:49:14   
5y
Ma sestra pri ginekologu mi je rekla, da kao ta canesten naj ne bi bil preveč fajn sedaj, ko sem že tik pred porodom, da zato mi je dala G samo vaginasal. Samo predvidevam, da se glivice po vaginasalu ne bodo pozdravile, glede na to, da sem si že prej 7 dni dajala antibiotične svečke (ne vem točno kako se imenujejo) in 7 dni vaginasal, pa se očitno glivice niso pozdravle.  

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 2303
   RE: Oktobrke 2011
6.10.2011 16:54:29   
veselka
jaz sem dobila canesten prejšnji teden, čez dva dni imam rok. očitno so mnenja različna. meni je pomembno, da so glivice šle.

_____________________________

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu 5y)
Neposredna povezava do sporočila: 2304
   RE: Oktobrke 2011
6.10.2011 17:13:21   
jagodka1
jest mam tud skoz, no že zlo doug, ful belga toka pa uni svalki se tud nardijo, se mi zdi da k jem kj več z bele moke, tko da so to glivice vrjetn, pa mi G tud že od tretjega pregleda ni nardila vaginalnega, je pa takret omenila, da mam nekej pa da se bo zdravl po porodu..user posted image
a nej si grem v lekarno po svečke, da se mi pozdrav, k mi je najbl smotan, sploh če bi se zarad tega user posted image  kj nalezu??
PDP mam pa čez 9 dni user posted image  (15.)

lp

< Sporočilo je popravil jagodka1 -- 6.10.2011 17:20:45 >

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 2305
   RE: Oktobrke 2011
6.10.2011 17:25:06   
5y
veselka ja očitno ima res čist vsak svojo politiko. Ni mi jasn zakaj mi ni predpisala te antibiotične svečke, če že vidi da imam vnetje. Je res, da sem pred enim tednom zaključila kuro s svečkami Gyno-Daktarin (7 dni), ki naj bi bile še celo za več vrst glivic kot Canesten. Potem pa sem nadaljevala s svečkami Vaginasan. Je res, da me takrat sploh ni pregledala vaginalno ampak je pač kar napisala te svečke. No danes me je pa slučajno pregledala in reče, da je vse vneto user posted image kr neki res in mi je napisala samo svečke Vaginasal. Drugače imam pa PDP danes.
Malo sem brskala tudi po netu in g. Pušenjak meni, da glivice za otroka niso nevarne...tako ali tako se otrok z njimi slej ko prej okuži, so pa glivice ob porodu nezaželene zato, ker je poškodovano tkivo manj prožno in zato lahko pride ob porodu do večih raztrganin (vagine in presredka). Res dobra spodbuda za rodit, že tako me je strah user posted image user posted image Ne upam si pa kar sama na lastno pest vstavljati antibiotične svečke.

(odgovor članu jagodka1)
Neposredna povezava do sporočila: 2306
   RE: Oktobrke 2011
6.10.2011 17:58:07   
jenny700
No da te malo potolažim, tudi jaz sem imela glivično vnetje, tako da mi je zdravnica predpisala vaginalne svečke...jemala sem jih samo en teden...potem pa je nekako izginl beli tok...nato sem imela kontrolo, kjer mi je ginek. povedala, da so izvidi prišli, da sem pozitivna na to bakterijo sekto... tako da mi je predpisala antibiotike, sem jih mogla jemati 10 dni...tako da upam, da je bakterija šla...v tem času, se je pa spet pojavil beli tok in srbečica...grozaa...kure z svečkam nisem ponovila...če pa ne bo boljše bom pa drug teden spet probala s temi svečkami...sprijaznila sem se že tako ali tako, da bom rezana (bolje to kot pretrgana)...upam pa seveda glede na tom, da pijem tale malinov čaj že dva tedna, da bo pripomogel k omehčanemu MV...

(odgovor članu 5y)
Neposredna povezava do sporočila: 2307
   RE: Oktobrke 2011
6.10.2011 18:03:31   
jenny700
Mica..dobra si...ohrani pozitivno energijo do konca! user posted image

(odgovor članu jenny700)
Neposredna povezava do sporočila: 2308
   RE: Oktobrke 2011
6.10.2011 22:30:40   
divinus
5y- jaz na tvojem mestu bi si šla po Canesten svečke da se unetje popravi pa da otrok en faše glivic ko se rodi. jst sm bla zdej v bolnici pa so vidli da imam malo vnetja pa mi je babica dala Canesten vagialete, ker je rekla da je fajn da se to pred porodom spuca.
nekje sem si brala da če mas glivice pa rodis da pole jih dobi tud otrok v nos in usta da da mora jemat zdravila- kar pa ni fajn takoj ku se rodi. pa še pole ti jih otrok lahko z dojenjem na bradavice prnese in ztraja da se pozdravi.

tko d kar dejte se pozdravtz dokler ste še zaprte. čeprov jst sm bla za 1 prst odprat pa mi jih je vseeno dala.

(odgovor članu jenny700)
Neposredna povezava do sporočila: 2309
   RE: Oktobrke 2011
7.10.2011 10:09:00   
SRCE
Ojla....

5y- tudi jaz sem imela pred kretkim glivice in so mi dali canesten svečke....morm rečt,da so mi pomagale...prosi,da ti jih da.....
drugače mam pa že od včeraj spet popadke....danes mam ctg in gin. pa bomo vidli kaj bo......

lp

(odgovor članu divinus)
Neposredna povezava do sporočila: 2310
   RE: Oktobrke 2011
7.10.2011 11:53:36   
veselka
oj,

danes sem šla na CTG v porodnišnico, praktično ravna črta, niti enega popadka, nič. odprta sem še vedno 2cm, maternični vrat je še vedno cel. tako da... jutri imam rok in očitno ne bo še nič. sam upam, da tale naš poba nima že zdej čez 4 kg. drugače kar pridno miga. v nedeljo grem spet.

_____________________________

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu SRCE)
Neposredna povezava do sporočila: 2311
   RE: Oktobrke 2011
7.10.2011 12:53:17   
5y
Hej!

Hvala za vaša menje in nasvete. Verjetno bom šla res po svečke canasten. Sem za nasvet vprašala tudi g. Pušenjaka, ki je rekel, da se kaj dosti itak ne da več narediti, saj imam očitno vnetje že dalj časa. Namreč tudi če se glivice pozdravijo je tkivo še vedno poškodovano in to se ne pozdravi tako hitro...pač kakor bo, pač bo. Jaz samo upam, da čim hitreje rodim, pa bo tudi težav, ki se mi pojavlajo v zadnjem mesecu polovico manj. Danes sem namreč izvedela, da tudi izvid za ščitnico ni ok (mogoče se mi pa tudi zaradi tega ne pozdravi vnetje) in bi verjetno morala povečati dozo tablet. Spet lahko samo rečem, da mi je čudno, da me prej niso dali testirati, glede na to, da se zna ob koncu nosečnosti zgoditi, da je treba povečati dozo tablet. Kaj naj rečem, ob nasledni nosečnosti bom točno vedela kako in kaj in bom tudi prej zahtevala ukrepanje. Tako pa slepo zaupaš in upaš, da je vse ok...no saj še vedno upam, da je vse ok.

Lepo se imejte bejbe ;)

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 2312
   RE: Oktobrke 2011
7.10.2011 13:03:39   
ribica81
Mica Potica je danes zjutraj postala mamica mali Gaji. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu 5y)
Neposredna povezava do sporočila: 2313
   RE: Oktobrke 2011
7.10.2011 13:19:24   
5y
ooo kako lepo...čestitam Mica potica user posted image user posted image user posted image pa je le malo pohitela bejbika. Meni je bilo pa že čudno, ko se ni nič oglasila danes in sem že sumla, da se nekaj dogaja user posted image

(odgovor članu ribica81)
Neposredna povezava do sporočila: 2314
   RE: Oktobrke 2011
7.10.2011 23:01:56   
Rižkoo
Punce pozdravljene!
Se opravičujem, ker kar vdiram ampak mogoče bo pa katero zanimalo.

http://www.bolha.com/uporabnik/alissa

Čuvajte trebuščke... in veselite se še lepše prihodnosti z malimi čudežki, ki prihajajo :-). Jaz imam že dva in sem presrečna mamica :-).
Ker mam pa dost..., sem pa prilimala link zgoraj :
-).

_____________________________

Prvi Rižko v meni je pustil sledi :-).. a imam še dva mala Rižkota :-)

(odgovor članu 5y)
Neposredna povezava do sporočila: 2315
   RE: Oktobrke 2011
8.10.2011 18:06:49   
zelenkica
Ojla punce!

Odkar sem vas najdla na fb-ju, sem na forum skoraj pozabila. :) Ravno berem o teh vnetjih ... Mene nič ne srbi ali karkoli, torej sploh nisem vedela, da imam kakšno vnetje, ampak mi je tudi zdaj v četrtek na pregledu rekla G, da mi bo napisala recept za Canesten vaginalne tablete in da če hočem, jih naj pač uporabim. Da se ji zdi uredu, če bi jih, da otrok ne dobi česa od mene, ko se rodi. Me je spraševala, če me kaj srbi in sem rekla da ne. Očitno je že nekaj videla, da imam vneto ali kaj. Torej nas ima veliko te težave. No, včeraj sem res vstavila prvo tableto, potem bomo pa videli če bo rekla, da je bolje. Je pa tudi meni že večkrat na vodi pokazalo levkocite. A to potem pomeni vnetje?

Drugače sem se pa tudi jaz že dve noči do zdaj zbudila zaradi bolečin v trebuhu. Kot krči pri menstruaciji in to kar močno. Ravno današnjo noč in potem sem gledala na uro, če bi se ponavljalo in se je še čez pol ure, ampak ne več tako močno, potem pa nič več. Mogoče katera ve, kaj to pomeni? So to samo lažni popdaki ali znak, da bo kmalu "akcija"? ;)

V četrtek sem bila pa na ctg-ju in mi ni potem nič komentirala, kaj je pokazalo, ker sem imela že pred tem pregled. A mogoče katera ve, kje kaže popadke na tistem listu, zgoraj ali spodaj? Ker na zgornjem grafu sta bila dva "skoka", na spodnjem pa skos isto. Predvidevam, da je spodnji utrip, zgornji pa popadki? Torej mi je pokazalo dva popadka? Hvala za odgovore. Lepo se imejte in čim bolj mirno čakanje. ;)

(odgovor članu Rižkoo)
Neposredna povezava do sporočila: 2316
   RE: Oktobrke 2011
8.10.2011 21:55:53   
lananai
OKTOBRČKI 2011

01.09.
inja22 - SARA (2520g, 47cm)

11.09.
Shilou - MIHA (2620g, 49cm)

12.09.
sabina bina - ERIK (?g, ?cm)

18.09.
Nevihta123 - TIAN (2800g, 49cm)

20.09.
frutolino - ALEX (3100g, 50cm, og 34,5cm)

23.09.
amon - SARA (2730g, 50cm)
Sanja. - MATIC (3500g, 52cm)

26.09. 
*Anna* - LANA (3320g, 52cm)

27.09. 
neya26 - NEJA (2750g, 50cm)

29.09.
marelicadoo - LOVRO (3400g, 51cm)

30.09. 
lenc@ - ELA (3920g, 53cm, og 37cm)
nanita - ALJA (3250g, 51cm)

02.10.  
carmik - KLARA (3540g, 53cm)

03.10. 
vanilija - LOVRO (3690g, 51cm)

05.10. 
tejci2- MARK (3050g, 50cm)

07.10. 
MicaPotica - GAJA (4040g, 50cm, og 34cm)
bibi11 - NEJC (3280g, 51cm)

08.10. 
Weeda - BOR (3000g, 51cm)


user posted image   8
user posted image   10



(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 2317
   RE: Oktobrke 2011
9.10.2011 17:12:23   
mmali
si.pikica je rodila 7.10. >> imajo Niko!

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 2318
   RE: Oktobrke 2011
9.10.2011 17:35:13   
24julij
Sporocam da se nam je 30.9 pridruzil sinek Gaber tezak 3870 ,52 cm og 36.Vsi smo zdravi veseli in se ze dober teden cartamo doma user posted image user posted image

(odgovor članu mmali)
Neposredna povezava do sporočila: 2319
   RE: Oktobrke 2011
9.10.2011 18:24:07   
pikomiko
Naš pa še vedno zamuja user posted image ,sem že kar malo neučakana.

user posted image za vse nove mamice in bebike.

(odgovor članu 24julij)
Neposredna povezava do sporočila: 2320
   RE: Oktobrke 2011
9.10.2011 20:07:32   
lananai
OKTOBRČKI 2011

01.09.
inja22 - SARA (2520g, 47cm)

11.09.
Shilou - MIHA (2620g, 49cm)

12.09.
sabina bina - ERIK (?g, ?cm)

18.09.
Nevihta123 - TIAN (2800g, 49cm)

20.09.
frutolino - ALEX (3100g, 50cm, og 34,5cm)

23.09.
amon - SARA (2730g, 50cm)
Sanja. - MATIC (3500g, 52cm)

26.09. 
*Anna* - LANA (3320g, 52cm)

27.09. 
neya26 - NEJA (2750g, 50cm)

29.09.
marelicadoo - LOVRO (3400g, 51cm)

30.09. 
lenc@ - ELA (3920g, 53cm, og 37cm)
nanita - ALJA (3250g, 51cm)
24julij - GABER (3870g, 52cm, og 36cm)

02.10.  
carmik - KLARA (3540g, 53cm)

03.10. 
vanilija - LOVRO (3690g, 51cm)

05.10. 
tejci2- MARK (3050g, 50cm)

07.10. 
MicaPotica - GAJA (4040g, 50cm, og 34cm)
bibi11 - NEJC (3280g, 51cm)
si.pikica - NIKA (?g, ?cm)

08.10. 
Weeda - BOR (3000g, 51cm)


user posted image   9
user posted image   11

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 2321
   RE: Oktobrke 2011
9.10.2011 20:08:27   
lananai
Čestitke mamicama za Gabra in Niko! user posted image

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 2322
   RE: Oktobrke 2011
9.10.2011 20:42:30   
5y
Čestitike vsem mamicam in njihovim otročičkom user posted image user posted image

pikomiko pri meni je isto...mala kar ne pokaže interesa, da bi prišla na svet user posted image ...folk me pa tud vedno bolj nervira z vprašanji, če je že kaj....bedni so!!!

zelenkica povečani levkociti v vodi navadno kažejo na neko vnetje. Čeprav je res, da imajo nosečnice lahko tudi povečane levkocite, pa to menda ni nič takega. ne vem, tako so mi zdravniki komentirali. Čeprav meni ginekologinja vedno reče, da ji ni všeč, da imam povečane levkocite. Itak sem pa v času nosečnosti opazila, da ima čist vsak zdravnik drugačno teorijo in zdej res ne vem več kaj verjet in kaj ne.
Krči, ki jih omenjaš bi bili verjetno lahko tudi že popadki. Pri tem ti namreč trežko odgovorim, ker jaz svoje popadke še čakam in tudi približno ne vem kako vse skupaj izgleda user posted image
Kar se tiče interpretacije CTG-ja...meni ginekologinja tudi še ni nikoli nič komentirala, kar me kr malo jezi. Mi je pa brat razložil, da zgornji graf kaže otroški utrip, spodnji pa popadke. Tudi pri meni pri zgornjem grafu včasih pride do kakšnega skoka gor in dol...to bi sicer lahko pokazalo na težavo s srčkom, vendar bi moralo dlje trajati. Jaz sama si to interpretiram s tem, da je bila moja bejba vsakič zelo živahna, ko so merili ctg in da se je pač samo malo odmaknila. Ne vem, naj me katera popravi, če se motim.


(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 2323
   RE: Oktobrke 2011
9.10.2011 22:13:23   
Jana73
Ojla! Evo mene med "živimi"!

Še vedno sem 2 v 1!user posted image  

25.9. sem namreč začela krvavet (čep je padel ven) (34 3/7) in ko sem prišla v SG so me rutinsko priklopili na CTG (2. v življenju user posted image ) In ta napravica zapiše 12 popadkov v eni uri! ?!? Jaz pa nič čutila... No sem že povedala, da imam visok prag bolečine... Seveda so zagnali paniko, da bo spet prehitro, saj sem Erika rodila s 33 1/7. Nafilajo me s spasmexom, fiziološko direkt v žilo... pol me pa kar niso hotli domov spustit! Sem mogla mal stečnarit. Doma me je itak vse počakalo. No, sedaj sem si pripravila še zibelko in spakirala tudi zase za odhod iz P. Imam še kar nekaj dela, ki pa ni povezano s prihodom novega čana oz. članice. Na kontrolo sem morala čez 10 dni. Ker bi naj bil obseg trebuščka user posted image za 2 tedna zadaj ?!? . So me prestrašli, mast! Pa grem k svoji G, zmeri user posted image in seveda je vse v najlepšem redu! Na kontroli povem kaj je rekla moja G in potem niti niso preverjali. Prav... Mi pa od dopolnjenega 37 tedna ni več treba jesti spasmexa. Se pravi, da je v četrtek 13.10.  moje dete uradno donošeno! Jeeeeeeee!!!!!!

Sicer pa ni škode brez koristi.... so me čist pregledali v P. Ugotovili vnetje dobila Canasten 3; Ugotovili Streptokok B dobila antibiotike Hikoncil 500; naredili so celotni porodni zapisnik, ki me čaka, da pridem rodit (1. so me spraševali med popadki... glih sem jih poslušala kaj me sprašujejo (ne vem, zakaj imajo materinske knjige?)).  Sedaj pa močno upam, da se mi vse to pozdravi pred porodom in da ne bom šla takoj rodit, ko neham jest spasmex. Me že sedaj kar pošteno ščipa in trebuh otrjuje...

Bomo videli...

Za vse novopečene mamice pa ISKRENE ČESTITKE!
lananai pa hvala za prekrasen seznam!

CTG ena je spraševala kera črta je kera... Zgornja kaže otrokov pulz (utrip), spodnja pa popadke oz. kontrakcije (krčenje) maternice. Če so spodaj hribčki, potem so to popadki... razen, ce se dete močno premika... takrat tudi riše hribčke. Je pa takrat povečan tudi pulz. Upam, da sem razumljivo napisala.
Zgornja črta (otrokov pulz) mora skakat (vsaj 2 akceleraciji v 20. minutah (pospešitvi pulza) takrat je otrok buden). Če ni tako, ga budijo, ali pa se moraš obrnit na drugo stran. Lahko je pulz od 120-190 udarcev na minuto. Se pa načeloma giblje nekje  okoli 150  +- 15.


Lepo nosite in se cartajte!

< Sporočilo je popravil Jana73 -- 9.10.2011 22:17:28 >

(odgovor članu 5y)
Neposredna povezava do sporočila: 2324
   RE: Oktobrke 2011
10.10.2011 10:53:47   
divinus
hej hej. tud jst sm še doma :((( madona ja me prav malo heca. to noč sem spala obupno oz sploh nisem zaspala do 5h zjutraj. smo meli praznovanje za roj dan in potem me je tako pekla zgaga da je joj in ni nič pomagalo. pa v sramni kosti me je nabijalo ku da bi si jo zlomila. in sm prav neeprespana in cela omotična zdej.

sm odprata za 2 prsta, včerej me je cel dan nekej martralo sam se ni nič ojačalo. dns popoldne se grem  vseeno pokazat G da me da vsaj na CTG. gibe čutim uredu in tud ponoči je celo noč nekej cebalo in se premikalo.


v sredo je polna luna, pa ja bo kej potegnlo ven. sm misnla da bi blo dns fajn it. sam to so že pobožne želje zdej k  čakam ze cel teden pa nič od nič.

me pa zelo pogosto boli ledveni del, pa trebuh kot da mam dobit M, pa zmiri čakam a bo a ne bo, a se bo stopn jevalo al kej pole pa vse zare al pa se tako vleče čez cel dan. mal sem neučakana tud za to, ker hočem dobot svoje lastne popadke, ne pa da bi me potem s kakšnimi umetnimi filali. k v prvo se je lotilo, sm mela svoje lastne zelo konkretne pa sem v 2,5 ureah rodila 4000kg tezkega fantka. tko da računam da bo tud zdej telo zmoglo. tud psihično sem ze povesem pripravljana da gremo.

no ja, in čakam in čakam... (še krave mukajo :)))) )

(odgovor članu Jana73)
Neposredna povezava do sporočila: 2325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  91 92 [93] 94 95   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  91 92 [93] 94 95   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?