|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  93 94 [95] 96 97   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2011
13.10.2011 15:30:06   
lananai
Čestitke za 2 junaka! user posted image
Zdaj pa fantki že močno vodijo! user posted image

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 2351
   RE: Oktobrke 2011
13.10.2011 15:33:28   
Mica Potica
Joj tako sem vesela, da vas lahko spet berem.

Fižolčka - čestitke!!! sem v bolnici vedno pomislila nate, ko so bili tezki trenutki z gajo. V smislu pozitivizma, da imajo nekatere dva in zmorejo. In tako me gnalo naprej. 

Jana73 - vsekakor. Ko bomo dovolj veliki za sprehode, se vsekakor zmeniva.

tehnica2011 - tudi meni je G svetovala spolni odnos, ker sperma pospeši porod. A nama nekako ni "dišalo". in ravno zadnji dan, ko me je ceč dan bolelo v križu, je moj rekel, da bomo zvečer šli v akcijo. Nato se je pohecal, da če ne bo ratalo, bomo kar mimo, pa potem z žličko "notri filali".  user posted image user posted image user posted image  

Bila sem v SG. Zakaj SG? Cedno več porodnic pravi, da so bolj prijazni in da dajejo velik poudarek na dojenje. Predvsem pa zaradi epiduralne. A kot smo videli, je epiduralna padla v koš. Glede ostalega pa ti povem čisto takole:
babice v porodni so fenomenalne. Kar se tiče pa oddelka pa je bilo od petka do vkljjučno nedelje res katastrofa. Ne bom skrivala, da je bilo veliko solz na ta račun. Zaradi CR, se nisem mogla niti obračati po postelji, a sem se vseeno trudila z Gajo sama, ker ni hotla sesati. Sestra mi niso pomagale nič in so bile celo malce nesramne.
V nedeljo sem se preselila v normlano sobo in opazila, da so tudi tiste porodnice razočarane in da imajo enake probleme. Sestre so delale petek, soboto in nedeljo po 12ur skupaj in tako res ne moreš pričakovati, da bodo prijazne.
A v ponedeljek - verjameš ali ne, kot da bi preskočila v drugo porodnišnico. POvsem drugo osebje, ki je non stop skrbelo zate. Vse so skrbele glede počutja, dojenja, skratka vsega. Non stop so hodile v sobo spraševati kako napredujemo in pomagale, če je bilo potrebno. Vse so točno vedele za vse porodnice kaj se dogaja z njimi in kakšne lastnosti ima njihov otrok.
Nato smo ugotovile, da je bilo čez vikedn večina oseba od drugod in da je resnično bila zmeda.
Tako da - če bi jaz še enkrat rodila, bi, v kolikor bi šlo za vikend šla raje v celje, če pa med tednom, pa v SG, ker sem ga že vajena in so res prijazni.
Predvsem pa - ogromen poudarek najo na naravno dojenje in se zelo trudijo do zadnjega, da ni potrebe po umetnem prehranjevanju. pri moji cimri so bile sestre skorajda več "priklopljene " na njinih dojkah, kot tamala. Ker so non stop učile kako stiskati, preverjale kakšno mleko je itd itd itd...
Po drugi strani, me pa CE tudi zanima. tako da - kaj pa vem. Ne bi rada nekaj vplivala na tvojo odločitev, da ne bi potem bilo kaj narobe.

lananai - ja, jem tablete z železom. Zraven pa še vse, kar se priporoča za dobro kri. Dajte si kri poštimat že zdaj, ker potem je res "hudič", če si slabokrven. Saj železo nadomestiš zelo težko. Ko pade hemoglobin, se ob zravljenju najprej oskrbijo organi, šele na to, se prične nalaganje v ostale telesne funkcije. Tako da - meni so rekli, da bom takšna zelo dolgo. tudi več kot mesec dni.
Danes mi je zdravnica spisala recept za pripravek za dobro kri. Vsebuje borovnice, fige, slive... merlot... in ne vem kaj še. to popiješ na tešče in je menda bomba za kri. Ko uspem pridi do recepta ( ima ga moj nekje ), ga napišem.

Drugače pa - ležim na postelji in se "menim z vami". na levo gledam možeka, kako ga je odneslo v spanec, pokrit je kar z otroško odejico polno medijev, na levi pa kot angelček nežno spečo Gajo. Ni lepšega občutka in pogleda. Moja dva zakladeka ob meni!

Pokamoka? kje si? upam, da je bilo vse ok!!

(odgovor članu Fižolčka)
Neposredna povezava do sporočila: 2352
   RE: Oktobrke 2011
13.10.2011 15:51:35   
5y
Čestitke vsem novopečenim mamicam user posted image user posted image user posted image

Mica Potica vso čast...bil je težek porod, ampak verjamem, da se je za tvojo pikico splačal. Čim prej se pocajtaj.

Da še jaz malo pokomentiram kaj se dogaja z mano. Danes sem bila spet na CTG-ju, ker sem že 7 dni čez rok. CTG je sicer pokazal dve mali krivulji, ampak ne vem če je to, to. Malo me je pogledala tudi vaginalno in je prav lepo zatipala glavico. Ampak odprta nisem še čisto nič. Rekla mi je, da naj grem jutr kr v porodnišnico se pokazat, pa bodo povedali kako pa kaj. Ena sestra iz porodnišnice je rekla, da me bodo verjetno kr zadžali, če je glavica res že spuščena in umetno sporžili porod. Uff zdej sm pa kr mal nervozna ratala. Bomo videli, upam pa na najboljši razplet.

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 2353
   RE: Oktobrke 2011
13.10.2011 17:03:17   
Janja506
5y jaz sem že 9dni čez rok. Zadnjič (včeraj) se je krivulja s popadki lepo izrisala, sama pa nič ne čutim, da bi kaj kazalo, jutri imam spet ctg pa da vidimo kaj bo. Plodovnice je pa še dovolj, na zadnjem merjenju je je bilo 3cm. Tako da tudi jaz ČAKAM. In se že pripravljam nato, da bodo verjetno kar umetni popadki potrebni.

(odgovor članu 5y)
Neposredna povezava do sporočila: 2354
   RE: Oktobrke 2011
13.10.2011 17:05:00   
lananai
Tudi jst sem ravno danes pomislila na pokamoko, da se ni še nič javila. Upam, da nam kmalu pove, kako se imajo in kaj so sploh dobili. user posted image
Ja, jst tudi jem železo, imam sirup. In to že ene 3 mesece. Upam, da bo tudi po porodu OK.
MicaPotica, sem ti kar malo fouš, ko tako pišeš o hčerkici... user posted image No, sej jst imam en tak zakladek ob sebi že 2,5 let, ampak tudi drugega že nestrpno čakam(o). user posted image Mali dojenčki so pač še nekaj bolj posebnega, ko so pa tako odvisni od nas. Naša tavečja že vse ve, da bo dojenček prišel kmalu, da ga bo mami šla iskat v bolnico in da bo ona prišla na obisk. Ga že komaj čaka. Jst pa komaj čakam njune prve trenutke skupaj, ker ga že zdej boža in skoz govori, kako ga ima rada. Lubica moja, jo je tako lepo videt, ko se k trebuščku stiska. Upam, da bo ta ljubezen trajala tudi, ko ji bo igrače izpred nosa kradel / kradla. user posted image

(odgovor članu 5y)
Neposredna povezava do sporočila: 2355
   RE: Oktobrke 2011
13.10.2011 18:12:42   
sončica25
Pozdravljene!!

Najprej vsem čestitke za user posted image   user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !!!!!!!

Nekaj časa se že nisem javila....priznam.....malo lena pa odkar sem doma nimam več časa za računalnikuser posted image ....sploh pa zdej imam celo norišnico doma ko pripravljamo za dojenčka.....ja , sej vem....šele zdejuser posted image ....mojemuuser posted image se nič kaj dosti ni mudilo zdej pa bolj ko se bliža datum bolj je živčen....hja, sem ga opozorila že prej....skratka računam da bo do torka tutofinito.....gre pa kar malo na tesno user posted image user posted image danes perem ko zmešana da bodo cunjice gotove, jutri moj user posted image postavi omaro pa previjalno, v ponedeljek nama pride en narissat v sobico še eno slikico potem pa mislim da našuser posted image lahko pride......sej jst tud komi čakam da grem rodit sam vseeno bi pa rada da je vse tipi topi preden grem v porodnišnico user posted image user posted image

...ja, včeraj sem imela prvi CTG(user posted image 37/3) in nič ne kaže da bi šli rodit....sem ena tistih user posted image ki imam bolj pozen datum PDP (30.10)....vse BP.....edino v zadnjih štirinajstih dneh sem se zredila za dobri 2 kiliuser posted image hm.....do zdej je šlo vse bolj počasi, včeraj sem mogla pa kar dvakrat na tehtnico pogledat....jej, jej.....user posted image

glede porodnišnice...jst grem v celje in iskreno me do sedaj niti malo ni skrbelo in me ni strah kako bo vse potekalo.....nekako sem se psihično pripravila na vse....kar bo pa bo.....me pa zanima kakšna panika bo ko bom mogla it rodituser posted image user posted image bomo videli......
za tiste ki ste že rodile...povejte mi kaj se RES rabi za v porodnišnico.....
prijateljice mi tako komplicirajo da splih ne vem več kaj se res rabi in kaj neuser posted image user posted image
vem, da moraš imet vložke, vse za svojo osebno higieno, copate.....prosim, za pomočuser posted image

pa še user posted image user posted image user posted image za tiste ki ste zmogle in gledate na porod kot nekaj najlepšega!!!!

Lepo se imejte!!!!!user posted image

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 2356
   RE: Oktobrke 2011
13.10.2011 19:59:42   
lananai
sončica25, mogoče se pa srečava v Celju, jst imam rok 31.10. user posted image

Za v P bom pa jst vzela (moj seznam):
- modrček za dojenje
- blazinice za dojenje
- osebna higiena (zobna ščetka in pasta, deodorant, milo, glavnik)
- crocse
- materinska knjižica
- zdravstvena izkaznica
- napotnica
- potrdilo o očetovstvu
- set za odvzem popkovnične krvi (darujem v javno banko)
- nogavice
- mobitel + polnilec
- fotoaparat (+ polne baterije!!)
- piškoti + 1/2 vode (za po oz. med porodom)
- duda
- rokavičke, če se bo user posted image praskal z nohtki po obrazu

(odgovor članu sončica25)
Neposredna povezava do sporočila: 2357
   RE: Oktobrke 2011
13.10.2011 20:19:55   
ninasiki
ojla punce

se opravičujem ker vdiram v vašo temo in pogovore ampak bi vam rada povedala da prodajam zibelko z posteljnino in baldehinom, banjico za kopanje z stojalom in oblekice (majčke z kratkimi rokavi, hlače in 2 kompletka ter jopico) vse info. na ninasiki@gmail.com

lp oktoberka 2009

_____________________________

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu lana777)
Neposredna povezava do sporočila: 2358
   RE: Oktobrke 2011
13.10.2011 22:00:32   
Mica Potica
IZVIRNO SPOROČILO: sončica25



glede porodnišnice...jst grem v celje in iskreno me do sedaj niti malo ni skrbelo in me ni strah kako bo vse potekalo.....nekako sem se psihično pripravila na vse....kar bo pa bo.....me pa zanima kakšna panika bo ko bom mogla it rodituser posted image user posted image bomo videli......
za tiste ki ste že rodile...povejte mi kaj se RES rabi za v porodnišnico.....
prijateljice mi tako komplicirajo da splih ne vem več kaj se res rabi in kaj neuser posted image user posted image
vem, da moraš imet vložke, vse za svojo osebno higieno, copate.....prosim, za pomočuser posted image





Zivjo,

glede SGja je bilo takole:

vložke in mrežaste hlačke smo dobivali tam. A zoprno je, ker so včasih bile sestre ful zasedene in so prinesla mogoče rahlo prepozno. Zato vedno dobro imeti kakšno rezervo pri sebi. Ali pa če si zalogo narediš. Najprej prosiš eno sestreo nato drugo.  :)

Copati - dobro imeti kakšne crocse, ker so kopalnice mokre.

milo, zobna pasta,...  skratka vse za osebno higieno.

moderc za dojenje!!!!

blazinice za prsi!!!

Dobro imeti pri sebi tudi sulikonske nastavke za dojenje če dojenje ne steče kot bi moralo. Sicer lahko tudi kupi partner in prinese. Se zelo obnesejo in te lahko rešijo muk, ko otrok joče in ne zna prijeti bradavice. Pri nakupu pazi, ker so različne velikosti.

telefon, polnilec!!

vse ostalo ti itak lahko prinesejo sproti.




(odgovor članu sončica25)
Neposredna povezava do sporočila: 2359
   RE: Oktobrke 2011
14.10.2011 5:20:54   
tehtnica2011
Dobro jutro!
 
Mica Potica, hvala za odgovor. Sama grem v vsakem primeru v Celje, tako sem se odločila, ampak me je vseeno zanimalo, kje si rodila ti. Dejstvo je, da so v vsaki porodnišnici plusi in minusi, nikjer ni popolno. Veliko je odvisno tudi od nas samih, kako sprejemamo sebe, otročke in kako znamo poskrbeti same zase. Pozitivno razmišljanje, kot je tvoje, veliko pomaga. Še več takih! user posted image
Si me pa z žličko spet nasmejala user posted image user posted image user posted image  
 
Sončica25, tudi sama sem se v zadnjih dobrih 14 dneh zredila za slabe 3 kg. Me je skoraj kap, ko sem stopila na tehtnico. Prej je kilaža naraščala v mejah normale.  Ampak tako med. sestra kot G sta rekli, da je to posledica hormonskih sprememb in priprave telesa na porod - na kratko voda. Sem pa res v tem tednu opazila, da sem začela malo zatekati, kar se mi prej ni dogajalo. Pa pazim na prehrano, rekreacijo...  Moja torba za porodnišnico vsebuje vse to, kar ima lananai na seznamu, razen seta za odvzema popkovničine krvi. 

Tako, zdaj pa grem naprej prepričevat moje dete, naj se že končno pokaže. Mogoče pa jutri le ne bo treba na ctg v Celje, ampak se bomo že cartali... Nikoli ne veš user posted image  

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 2360
   RE: Oktobrke 2011
14.10.2011 8:38:52   
divinus
zivijo.

tudi pri meni še ni nič...še vedno čakam. PDP mam danes teden, zdej bom sla pocasi peč do G na ctg da vidimo kaj in koga. mi trebuh otrdeva, boli kriz, popadkov pa od nikoder. sej ma še čas, nej še mal počaka če hoče, sam mal me skrbi da bi me kej umetno forsirali- tega res nočem.

naštimano mam že cel mesec vse- tudi torbe tko da sam čakam. mi je ze mal dolgčas, sm šla učeri v kjižnjico po par knjig pa zdej berem ku da bo zmanjkalo črk:)
dns pridejo dva radiatorja še montirat- v eni dve drugi sobi. mogoče pa to čaka- da ji/mu slučajno ne bo mraz :)

v glavnem, sporočim kaj bo pkazal ctg. zadnjič sem sla pes, pa me je tako ščipalo med in v sramni kosti, kot da bi si cel paket bucik raztresla. sem se hecala z možem, da mogoče pa se morva prpravit na presenečenje ker bo ven prsu kaktus ali pa jež. no v glavnem, lih da sem prsla do G, trebug trd ku kamen, ... na ctg pa nič- ravna črta ku da bi jo z ravnilom narisou. ko so me odklopli pa jovo na novo. pol pa zastopi ti touser posted image

no, se beremo...

(odgovor članu tehtnica2011)
Neposredna povezava do sporočila: 2361
   RE: Oktobrke 2011
14.10.2011 9:27:23   
lananai
Joj, jst sem pa v lepem vremenu vsak dan po kakih 5km naredila. Zdej me malo zebe in sem ratala lena. user posted image Sem se spravila neki pečt že zjutri. Zdej čakam, da mi pečica zapiska, da vse še skupi sestavim. Me neki trebuh hoče bolet... sem rekla mojmu, da bo mogoče mogu on pecivo skupi sestavit in dokončat. user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu divinus)
Neposredna povezava do sporočila: 2362
   RE: Oktobrke 2011
14.10.2011 10:59:30   
Mica Potica
živjo,

obljubila sem recept za energijsko bombo, če ste slabokrvne. Dala mi ga je moja zdravnica.

zmešaš
*borovnice ( lahko so tudi odmrzjene, samo da niso posušene )
*fige
*slive
*rjavi sladkor
*temne rozine
ter preliješ z refoškom ali merlotom.
Pustiš čez noč, nato poješ 1-2 žličke na tešče.

dober tek!

:)

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 2363
   RE: Oktobrke 2011
14.10.2011 13:30:52   
pikomiko
HEJ HEJ SAMO TOLIKO, DA JAVIM 10.10.2011 sva dobila sinčka GALA!

Kaj več pa ko se sestavim skupaj.


(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 2364
   RE: Oktobrke 2011
14.10.2011 15:23:32   
Mica Potica
OKTOBRČKI 2011

01.09.
inja22 - SARA (2520g, 47cm)

11.09.
Shilou - MIHA (2620g, 49cm)

12.09.
sabina bina - ERIK (?g, ?cm)

18.09.
Nevihta123 - TIAN (2800g, 49cm)

20.09.
frutolino - ALEX (3100g, 50cm, og 34,5cm)

23.09.
amon - SARA (2730g, 50cm)
Sanja. - MATIC (3500g, 52cm)

26.09. 
*Anna* - LANA (3320g, 52cm)

27.09. 
neya26 - NEJA (2750g, 50cm)

29.09.
marelicadoo - LOVRO (3400g, 51cm)

30.09. 
lenc@ - ELA (3920g, 53cm, og 37cm)
nanita - ALJA (3250g, 51cm)
24julij - GABER (3870g, 52cm, og 36cm)

02.10.  
carmik - KLARA (3540g, 53cm)

03.10. 
vanilija - LOVRO (3690g, 51cm)

05.10. 
tejci2- MARK (3050g, 50cm)

07.10. 
MicaPotica - GAJA (4040g, 50cm, og 34cm)
bibi11 - NEJC (3280g, 51cm)
si.pikica - NIKA (?g, ?cm)
SRCE - JAKA (3300g, 50cm)
Fižolčka - NAL (1925g, 46cm) in ZAK (2440g, 47cm)

08.10. 
Weeda - BOR (3000g, 51cm)

10.10. 
Pikomiko - GAL (g, cm)

11.10. 
sonc7nica- JAN (3700g, 52cm)
majuška10 - BRINA (?g, ?cm)

12.10. 
ribica81 - GAJA (2870g, 51cm)


user posted image   11
user posted image   16

(odgovor članu pikomiko)
Neposredna povezava do sporočila: 2365
   RE: Oktobrke 2011
14.10.2011 16:58:41   
sončica25
Zdravo!user posted image user posted image

Hvala vam za odgovoreuser posted image user posted image super ste!!
ne mislim komplicirat in bom res vzela samo osnovno stvari.
lananai zanima me za potrdilo o očetovstvu...verjetno je to tisti listek ki ga dobiš v šoli za starše??ali si mislila kaj drugega??za ostalo pa bom upoštevalauser posted image user posted image hja,....mogoče se pa res srečave v celjuuser posted image user posted image s katerega konca pa si??
mica potica nastavek bom tudi vzela....ga imam doma, velikost pa je tudi prava user posted image

tehtnica2011 ja, mene so tudi pomirile glede kilicuser posted image ....je rekla sestra da če bi dobila toliko kil vsak mesec posebej prej verjetno nebi prišla skozi vratauser posted image user posted image mal heca user posted image user posted image user posted image user posted image

pa še eno vprašanje....kaj boste vzele za domov iz porodnišnice??lupinico, kompletek in pleničko za user posted image (ga bo treba verjetno na široko povijat), dekica......še kaj??

Lep pozdravuser posted image


(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 2366
   RE: Oktobrke 2011
14.10.2011 19:14:23   
lananai
sončica, če s svojim nisi poročena, rabiš potrdilo, da je on oče tvojega otroka. Ponavadi se to uredi pred porodom, na CSD. To je en papir, ki ti ga referentka tam spiše v petih minutah. Morata pa biti prisotna oba in imeti s sabo osebni dokument.
Še zadnje info iz celjske P - baje kolke še preverjajo, ampak ne zahtevajo več širokega povijanja. user posted image Za dojenčka pa, kot si napisala - za oblečt, lupinico in tetra pleničko za pod glavico, dekico.

(odgovor članu sončica25)
Neposredna povezava do sporočila: 2367
   RE: Oktobrke 2011
14.10.2011 19:15:02   
lananai
pikomiko, čestitke za Gala! Zdaj je pa vsak dan kak user posted imageuser posted image

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 2368
   RE: Oktobrke 2011
14.10.2011 23:27:06   
Porodne zgodbe
MAME IN MAMICE, VABLJENE!

Ker pripravljam knjigo z naslovom Porodne zgodbe, ki naj bi izšla  predvidoma v naslednjem letu, in ker ste dragocen vir porodnih izkušenj, se obračam na vas in vas vabim, da sodelujete pri soustvarjanju tega zanimivega projekta.

Med vsemi prispelimi porodnimi zgodbami bo izbranih predvidoma sto tistih, ki bodo objavljene. Zgodbam lahko dodate tudi svoje fotografije (seveda, če želite, da bodo objavljene), ki se dotikajo tem nosečnosti, poroda in starševstva – zraven pa ne pozabite pripisati imena njihovega avtorja.

Posebnih omejitev pri pisanju ni, za orientacijo pa prilagam nekaj opornih točk, ki pa jih ni nujno upoštevati:
-Kako se je porod začel?
-Koliko časa je trajal?
-Vaši občutki pri porodu?
-Kdo je bil prisoten ob porodu?
-Za kak porod je šlo (vaginalen, carski rez)?
-So bile pri porodu kakšne posebnosti?
-Če bi ocenjevali stopnjo bolečine od 1 do 10, kakšno vrednost bi dali?
-Je šlo za čisto naraven porod, ste uporabili epiduralno analgezijo ali kakšno drugo sredstvo za lajšanje bolečin?
-Kaj vam je v porodni sobi najbolj ostalo v spominu?
-Kaj vam je bilo najprijetnejše in kaj najmanj?
-Kako je potekala faza iztisa?
-Vaši občutki po koncu poroda?
-Drugo.

Da bom porodne zgodbe lažje klasificirala, jim, prosim, dodajte nekakšno osebno izkaznico, ki naj vsebuje naslednje:

VAŠE IME (lahko tudi psevdonim):
SEDANJA STAROST:
STAROST OB PORODU:
PORODNIŠNICA:
KATERI VAŠ POROD JE TO:
OTROKOVO IME (ni obvezno):
POSEBNOSTI (ni obvezno):

Svoje porodne zgodbe pošljite na e-naslov: porodne.zgodbe@gmail.com. Vse mamice, katerih zgodbe bodo izbrane, bodo o tem obveščene. Če imate kakršno koli vprašanje v zvezi s tem projektom, ga brez zadržkov pošljite na zgornji naslov.

Za vaš dragocen prispevek se vam vnaprej zahvaljujem in vas vabim, da k temu projektu povabite tudi tiste, do katerih to vabilo ni prišlo (mame, babice, prijateljice, sodelavke, sosede itd.).

Pa prijetno starševstvo še naprej!

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 2369
   RE: Oktobrke 2011
15.10.2011 8:01:58   
lananai
OKTOBRČKI 2011

01.09.
inja22 - SARA (2520g, 47cm)

11.09.
Shilou - MIHA (2620g, 49cm)

12.09.
sabina bina - ERIK (?g, ?cm)

18.09.
Nevihta123 - TIAN (2800g, 49cm)

20.09.
frutolino - ALEX (3100g, 50cm, og 34,5cm)

23.09.
amon - SARA (2730g, 50cm)
Sanja. - MATIC (3500g, 52cm)

26.09. 
*Anna* - LANA (3320g, 52cm)

27.09. 
neya26 - NEJA (2750g, 50cm)

29.09.
marelicadoo - LOVRO (3400g, 51cm)

30.09. 
lenc@ - ELA (3920g, 53cm, og 37cm)
nanita - ALJA (3250g, 51cm)
24julij - GABER (3870g, 52cm, og 36cm)

02.10.  
carmik - KLARA (3540g, 53cm)

03.10. 
vanilija - LOVRO (3690g, 51cm)

05.10. 
tejci2- MARK (3050g, 50cm)

07.10. 
MicaPotica - GAJA (4040g, 50cm, og 34cm)
bibi11 - NEJC (3280g, 51cm)
si.pikica - NIKA (?g, ?cm)
SRCE - JAKA (3300g, 50cm)
Fižolčka - NAL (1925g, 46cm) in ZAK (2440g, 47cm)

08.10. 
Weeda - BOR (3000g, 51cm)

10.10. 
Pikomiko - GAL (g, cm)

11.10. 
sonc7nica- JAN (3700g, 52cm)
majuška10 - BRINA (?g, ?cm)

12.10. 
ribica81 - GAJA (2870g, 51cm)

14.10. 
jenny700 - DEJA (3280g, 53cm)


user posted image   12
user posted image   16

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 2370
   RE: Oktobrke 2011
15.10.2011 8:13:23   
Sa.Ka
Jutro.

Zdaj je pa res vsak dan kakšen user posted image . user posted image user posted image user posted image user posted image   Mi smo imeli danes popadke, ki so se umirili po kakšni uri. Sem pa v dilemi kdaj it v porodnišnico, ker sem drugorodka.user posted image

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 2371
   RE: Oktobrke 2011
15.10.2011 9:57:16   
Mica Potica
IZVIRNO SPOROČILO: Mica Potica

živjo,

obljubila sem recept za energijsko bombo, če ste slabokrvne. Dala mi ga je moja zdravnica.

zmešaš .....



Živjo,

možek mi je včeraj zvečer pripravil tp pojedino in sem danes zjutraj pojedla 2 žlički.
Moram reči, da je prav dobro. mnjamiiiii.  Zdaj bomo samo še videli, kako bo odreagirala Gaja.

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 2372
   RE: Oktobrke 2011
15.10.2011 10:06:27   
Mica Potica
.. drugače pa...
dnevi minevajo in naša Gaja je bila včeraj stara 1 teden. Zaenkrat je, odkar smo doma zelo pridna in srčno upava, da bo tako tudi naprej. Res veliko spi in imamo prav problem jo nahraniti. Predvsem ponoči, ko jo moramo zbujati ( 23h, 4h ), pa še to je zanjo preveč.  :)

Jaz ležim v postelji in jo pazim, ko spi zraven, ter počivam.. Možek pa skače po trgovinah in kupuje za Gajo in mami. 1h ga ni doma, do zdaj pa že 4 klici. Še sreča, da imamo telefone, da mu lahko takole pomagam.  :)

Premišljujemo kdaj na sprehod, a zaradi tega mrzlega vremena ne vemo. Patronažna je sicer rekla 3 tedne, a meni je to zelo veliko. Verjetno bo možek naslednji teden, ko bo stara 2 tedna, za ene 5 minut šel malcep o ulici, da bo na svežem zraku. Jaz pa še ne smem.

Tako je zdaj pri nas in upamo, da bo naš sonček, še naprej tako priden.

lepo soboto

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 2373
   RE: Oktobrke 2011
15.10.2011 14:20:41   
si.pikica
Evo mene!
Mi smo včeraj končno prišli domov. Tudi jaz sem rodila s CR in pri nas (v Izoli) te spustijo domov šele 7. dan!
Naj dam najprej ostale podatke, ker moj svak je vse bolj skopo napisal, ko sem mu rekla, da naj objavi. V petek 7.10. Ob 19-ih se je rodila Nika, težka 2935g in dolga 50cm. Začelo pa se je zjutraj, ko sem vstala. Mi je začela odtekati voda, najprej malo, potem vedno več... Smo šli hitro v bolnico, tam so me pregladali, mahur je počil, odprta pa nič, popadkov pa tudi ne. Pa smo čakali in čakali kar v sobi. Potem so me spet priklopli na CTG in popadkov še vedno ni bilo, je pa user posted image utrip nagajal in so me odpeljali v porodno. Tam spet ctg, utrip se je normaliziral, zato so mi začeli dodajat popadke, žal pa pri malo višjih dozah je spet nagajal njen utrip in so ustavli. Smo počakali, potem poskusli še 1x, spet isto. Nekje ob štirih petih popoldne ugotovijo, da tako ne bo šlo in se odločijo za CR zaradi varnosti otroka. Ker je bilo potem kar urgentno, so se odloči za totalno anestezijo. In kot sem napisala, Nika se je rodila točno ob 19-ih, moj user posted image jo je pestval več kot pol ure predno so mene zašili in zbudili, pa še potem je skoraj nisem videla, ker sem bila švoh. Sem pa potem zelo hitro okrevala, nobenih težav, bolečin, vsi zdravniki in sestre so bili pozitivno presenečeni. Jaz se počutim super, kot da ne bi imela operacije. Malo več problemov imamo s hranjenjem naše male Nike. Dojit se noče, bom sicer še poskušala, ma nimam dosti upanja, tako da za zdaj si črpam mleko, kolikor ga je, odtalo ji dodajamo. Samo, da bo zrastla!
Zdaj ko smo doma je vse lepše.... Kako se bomo znašli, pa sporočim čez kakšen dan. do takrat pa LP

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 2374
   RE: Oktobrke 2011
15.10.2011 14:35:51   
lananai
OKTOBRČKI 2011

01.09.
inja22 - SARA (2520g, 47cm)

11.09.
Shilou - MIHA (2620g, 49cm)

12.09.
sabina bina - ERIK (?g, ?cm)

18.09.
Nevihta123 - TIAN (2800g, 49cm)

20.09.
frutolino - ALEX (3100g, 50cm, og 34,5cm)

23.09.
amon - SARA (2730g, 50cm)
Sanja. - MATIC (3500g, 52cm)

26.09. 
*Anna* - LANA (3320g, 52cm)

27.09. 
neya26 - NEJA (2750g, 50cm)

29.09.
marelicadoo - LOVRO (3400g, 51cm)

30.09. 
lenc@ - ELA (3920g, 53cm, og 37cm)
nanita - ALJA (3250g, 51cm)
24julij - GABER (3870g, 52cm, og 36cm)

02.10.  
carmik - KLARA (3540g, 53cm)

03.10. 
vanilija - LOVRO (3690g, 51cm)

05.10. 
tejci2- MARK (3050g, 50cm)

07.10. 
MicaPotica - GAJA (4040g, 50cm, og 34cm)
bibi11 - NEJC (3280g, 51cm)
si.pikica - NIKA (2935g, 50cm)
SRCE - JAKA (3300g, 50cm)
Fižolčka - NAL (1925g, 46cm) in ZAK (2440g, 47cm)

08.10. 
Weeda - BOR (3000g, 51cm)

10.10. 
Pikomiko - GAL (g, cm)

11.10. 
sonc7nica- JAN (3700g, 52cm)
majuška10 - BRINA (?g, ?cm)

12.10. 
ribica81 - GAJA (2870g, 51cm)

14.10. 
jenny700 - DEJA (3280g, 53cm)


user posted image   12
user posted image   16

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 2375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  93 94 [95] 96 97   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  93 94 [95] 96 97   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?