Mica Potica
|
Joj tako sem vesela, da vas lahko spet berem. Fižolčka - čestitke!!! sem v bolnici vedno pomislila nate, ko so bili tezki trenutki z gajo. V smislu pozitivizma, da imajo nekatere dva in zmorejo. In tako me gnalo naprej. Jana73 - vsekakor. Ko bomo dovolj veliki za sprehode, se vsekakor zmeniva. tehnica2011 - tudi meni je G svetovala spolni odnos, ker sperma pospeši porod. A nama nekako ni "dišalo". in ravno zadnji dan, ko me je ceč dan bolelo v križu, je moj rekel, da bomo zvečer šli v akcijo. Nato se je pohecal, da če ne bo ratalo, bomo kar mimo, pa potem z žličko "notri filali". Bila sem v SG. Zakaj SG? Cedno več porodnic pravi, da so bolj prijazni in da dajejo velik poudarek na dojenje. Predvsem pa zaradi epiduralne. A kot smo videli, je epiduralna padla v koš. Glede ostalega pa ti povem čisto takole: babice v porodni so fenomenalne. Kar se tiče pa oddelka pa je bilo od petka do vkljjučno nedelje res katastrofa. Ne bom skrivala, da je bilo veliko solz na ta račun. Zaradi CR, se nisem mogla niti obračati po postelji, a sem se vseeno trudila z Gajo sama, ker ni hotla sesati. Sestra mi niso pomagale nič in so bile celo malce nesramne. V nedeljo sem se preselila v normlano sobo in opazila, da so tudi tiste porodnice razočarane in da imajo enake probleme. Sestre so delale petek, soboto in nedeljo po 12ur skupaj in tako res ne moreš pričakovati, da bodo prijazne. A v ponedeljek - verjameš ali ne, kot da bi preskočila v drugo porodnišnico. POvsem drugo osebje, ki je non stop skrbelo zate. Vse so skrbele glede počutja, dojenja, skratka vsega. Non stop so hodile v sobo spraševati kako napredujemo in pomagale, če je bilo potrebno. Vse so točno vedele za vse porodnice kaj se dogaja z njimi in kakšne lastnosti ima njihov otrok. Nato smo ugotovile, da je bilo čez vikedn večina oseba od drugod in da je resnično bila zmeda. Tako da - če bi jaz še enkrat rodila, bi, v kolikor bi šlo za vikend šla raje v celje, če pa med tednom, pa v SG, ker sem ga že vajena in so res prijazni. Predvsem pa - ogromen poudarek najo na naravno dojenje in se zelo trudijo do zadnjega, da ni potrebe po umetnem prehranjevanju. pri moji cimri so bile sestre skorajda več "priklopljene " na njinih dojkah, kot tamala. Ker so non stop učile kako stiskati, preverjale kakšno mleko je itd itd itd... Po drugi strani, me pa CE tudi zanima. tako da - kaj pa vem. Ne bi rada nekaj vplivala na tvojo odločitev, da ne bi potem bilo kaj narobe. lananai - ja, jem tablete z železom. Zraven pa še vse, kar se priporoča za dobro kri. Dajte si kri poštimat že zdaj, ker potem je res "hudič", če si slabokrven. Saj železo nadomestiš zelo težko. Ko pade hemoglobin, se ob zravljenju najprej oskrbijo organi, šele na to, se prične nalaganje v ostale telesne funkcije. Tako da - meni so rekli, da bom takšna zelo dolgo. tudi več kot mesec dni. Danes mi je zdravnica spisala recept za pripravek za dobro kri. Vsebuje borovnice, fige, slive... merlot... in ne vem kaj še. to popiješ na tešče in je menda bomba za kri. Ko uspem pridi do recepta ( ima ga moj nekje ), ga napišem. Drugače pa - ležim na postelji in se "menim z vami". na levo gledam možeka, kako ga je odneslo v spanec, pokrit je kar z otroško odejico polno medijev, na levi pa kot angelček nežno spečo Gajo. Ni lepšega občutka in pogleda. Moja dva zakladeka ob meni! Pokamoka? kje si? upam, da je bilo vse ok!!
|