frutolino
|
Drage moje oktoberke! Evo mene in našega Alexa doma! Včeraj sva prišla in sem še sedaj pod šokom ker je prvo noč skoraj celo prestal. Če bo vedno tako bo super oziroma neverjetno! No začelo se je v torek 20.9.2011 ob 1. zjutraj ko so se počasi začeli nekakšni krči, ki so se mi zdeli preveč redni, da bi bili lažni. No ob 3 zjutraj me je tiščalo lulat in ko sem se vsatala sem komaj pritekla do tuša kjer mi je otekla voda (skoraj vsa) in sem vedla, da morem v porodnišnico. Lepo sem se stuširala, zbudila babiko, da je šla k starejši hčerki spat in atija, da me je peljal v Brežice. Vmes so nas ustavili še policaji ampak je hitro videl za kaj se gre in naju je spustil naprej :)! Ob 5 zjutraj sva prispela v brežiško porodnišnico, kjer so mi naredili CTG, bila sem 4cm odprta, dobila klistir. Zdravnik je predvideval, da bom rodila ob 8 zjutraj zato ni prišla v poštev EA ker anasteziologa še ni bilo v službo. Ob 7 sem šla v porodno, ob 7:30 sem imela že tako močne popadke, da sem še enkrat zahtevala EA in takrat so poklicali anasteziologa, ki mi je vsatvil kateter. To je bilo eno olajšanje. Približno 80% bolečine je izginilo v trenutku. Z babico sva se med popadki pogovarjali o vseh mogočih zadevah. Popadke čutiš ampak ne kot bolečino ampak kot pritisk navzdol. Ob 9:53 sem rodila sina Alexa, 3100g, 50cm, obseg glavice 34,5cm. Bil je točno 14 dni prezgodaj rojen (38. teden). Malo je bil zlatenčast ampak ne toliko, da bi mogla ostat v bolnici. Alexa dojim. V porodnišnici sem imela zelo boleče brdavice (rane) in na poti domov sem takoj šla kupit nastavke za bradavice in so zakon. Sam prave velikosti moreš vzet. Brežiški porodnišnici pa kapo dol. Zdravniki in sestre so super, vse kar rabiš dobiš dol (hlačke, vložne, spalne strajce, brisače,.... 24ur/dan nonstop) Tak, da s sabo rabiš samo zobno ščetko in zobno pasto, krokse, kratke nogavičke, labelo, lanolin za brdavice in nastavke za bradavice in glavnik in to je to. No to je na ratko vse, če pa katero kaj natančneje zanima pa le vprašajte! LP, frutolino
|