|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2011
29.9.2011 8:33:06   
lananai
IZVIRNO SPOROČILO: divinus
za spol ne vemo, vsi mi pravijo da bo punčka(prvi je bil fant), tko d so me vsi ze prepričali. če ne bouser posted image ....grrrr, vse pretepem k so me ze cisto napsihirali in kar nekako pričakujem punčko. no sej če bo fant tud kul, sam da je vse uredu.user posted image  enga itak že imamouser posted image

mal smo razmišlali od imen- za user posted image  Vanesa, Neli ali Nika. vedno bolj sem za Niko. kej vi mislite? za user posted image  pa imava sam Marko. druzga se ne spomneva.


Hehe, za spol meni vsi pravijo, da bo fantek, ker je prva punčka. Nekako se jim najbrž logično zdi, da bo par. user posted image Midva pa veva, kaj bomo imeli, ampak sva raje tiho. user posted image
Od vajinih imen za punčko je meni tudi najbolj všeč Nika.

(odgovor članu divinus)
Neposredna povezava do sporočila: 2201
   RE: Oktobrke 2011
29.9.2011 8:51:49   
Mica Potica
Dobro jutro,

iiii, danes sem pa naspana. Jutro je kar lepše. Sicer še vedno ni to BP spanje, ampak je krasno. Zvečer sem ob 9h pred TVjem zaspala, pa me je moj kar pustil in tudi v dnevni zaspal. Je rekel, da ni hotel nič razgrajat, da me ne zbudi. Iiii, kak je fajni. ob 00h sva se prestavla, res da ni šlo zaspat kakšno urco in je zopet suduko nastopil, potem pa spala ko beba celo noč. Seveda s prekinjanji za wc. Ki zgledajo nekako takole. Najprej obrat, milijon stokanj, dvig, kakšen škrip postelje, prižig lučke ( spooke, beri v nadaljevanju ), postavitev na noge, stokanje, hoja z 3/4 zaprtimi očmi  in škripanje kolenov.. nato nazaj do postelje po enakem postopku. :)
Hja, tale Spooka. To so tiste lučke iz Ikeje v obliki nekih duhcov, ko jo na glavi prižgeš in čist nežno sveti. Je brez kabla in ima posebaj polnilec. Kupila sem jo za tamalo, da bo v sobici. Zdaj sem pa jaz kot en otrok in si jo ponoči prižigam. Ali ko grem na kakšen nočni pohod ( da se ne zbudim preveč ), ali pa ko bolj slabo spim. Si jaz lepo lučko prižgem in potem lažje zaspim. Človek bi lahko rekel - da sem se pootročila, kajne?  :)

pokamoka; jaz na veliko slišim, da po porodu ni fajn napenjati oči ( torej brati, gledati tv, računalnik ). Na to bi naj bili pozorni kar precej časa, da se vse skupaj uravna. Saj lahko resno pokvari vid. Zdaj pa ne vem, največ to pravijo naši starši, babice, pri zdravnikih slišiš le tu in tam. Ampak dosti mojih kolegic se kar pazi. In glede na to, da sem že na pol slepa kura, se bom jaz malce bolj pazila. ok, telefon ja, na hitro na e-pošto ipd, akpak nekega branja, tv-ja in srfanja po netu, pa si ne bom privoscila.

Včeraj je očitno imela še luna svoj vpliv. Mene je trebuh non stop bolel. Taka čudna bolečina. vse je bilo nekako pekoče boleče. tako ostro. Seveda poleg tiste ledvice ( če je sploh bila ledvica, pač tam je bolelo non stop ). kar koli sem pojedla, me je pekel trebuh. No, danes je pa bolje.

Jaz samo upam, da ne bo naša pupa čez rok, da se ne bo potebno voziti v porodnišnico na ctg non stop. Ker cesta do SG je totalno brezvezna. Ze tako se nic ne vozimo v to smer, takrat ko pa se - je pa bedna totalno.  user posted image

Joj, jaz se vedno bolj sprašujem kakšna je tam notri. Nekako si še sploh ne morem predstavljati, da je v tem trebuhu ( ki je seveda ogromen ), skrit en dojenček ( v tem primeru, se mi ne zdi tako ogromen ). Kakšna bo? Bo vse ok? Bo živa? Bo pridna? joj, me zanima!!!

Divinus, meni je Nika ful lepo. če te pa zanima, je pa to grško ime = zmaga ljudstva.   ( slučajno sem danes naletela danes na spletno stran, ker sem za našo gledala )   http://www.mama.si/imena

se tipkamo!

(odgovor članu anak)
Neposredna povezava do sporočila: 2202
   RE: Oktobrke 2011
29.9.2011 8:55:50   
Mica Potica
IZVIRNO SPOROČILO: Mica Potica


Joj, jaz se vedno bolj sprašujem kakšna je tam notri. Nekako si še sploh ne morem predstavljati, da je v tem trebuhu ( ki je seveda ogromen ), skrit en dojenček ( v tem primeru, se mi ne zdi tako ogromen ). Kakšna bo? Bo vse ok? Bo živa? Bo pridna? joj, me zanima!!!




Joj, zdle berem kako bedno se sliši...  "bo živa" sem mislila kot to, da bo polna energije, razgrajačica in podobno...  Da ne zapsihiram koga..  :)

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 2203
   RE: Oktobrke 2011
29.9.2011 9:15:06   
divinus
no, jaz sem nazaj od G.
danes ponoči sem 2 uri "bedel" ker me je spet šraufalo, tiščalo- lih tako ko da se lotevajo bolečine od M. pa me je dala na CTG in se je vidlo tudi zjutraj zdej- je slo gor do ene 40 pa še skor čutla nisem- kej bi šele blo če bi sla učerej dopoldne al pa danes ponočiuser posted image  
u glavnem, glava je ze v mali medenici, tako spuščena da jo z UZ ne vidi več. MV je popolnoma zmehčan, posteljica ze kalcinira, tko da smo pred coljo ravnino.

mi je ukazala počivat, štet gibe in če bi se poppadki dane stako nadaljevali pa da bi hodila na WC, in da je otrok umirjen, da naj grem takoj v bolnico se pokazat. da slučajno ne rata plodovnica mekonijska, ker pole je treba takoj ven.

tko d zdej tuki lezim, čutim rahle popadke in ščemenje v trebuhu spodaj- bomo vidli kej bo. če ne bo boljše greva popldne se pokazat. raje 2x zastonj ku enkrat premalouser posted image .

drgač pa me ne skrbi preveč, dns sem dopolna 37t, tko da nej bi bil otrok donošen. je pa ta manjši skor za ene 2t. je rekla da bi blo fajn, da bi zdržala še en tede sam glede na to kej se dogaja dvomim.

tud če mam PDP 21. 10 sm se hecala že en čas nazaj da grem rodit 1.10- mogoče sm pa še prow imelauser posted image

se še kej javim, da vidim al se kej umiri al bo slo naprej, k se tud križ oz območje okrog ledvic loteva mal cimat.

se beremo...

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 2204
   RE: Oktobrke 2011
29.9.2011 10:45:23   
5y
Dan user posted image

Vidim, da ste bile zelo pridne...prav fino vas je prebrat. Opazila sem, da se že vsem nekaj dogaja....jst pa sploh nimam občutka, da bi se že kaj dogajalo user posted image Spim še vedno kr vredu ponoči...no včeraj sem malo slabše, za kar krivim ali mlaj ali pa Elevit tablete. Ne vem, če še katera je te tablete, vendar meni prebavo čisto uničijo (drugače imam super prebavo, na blato grem tudi po 4x na dan), ker me po teh tabletih vse napenja v črevesju, krče imam, vetrove,....katastrofa. Ali se še kateri to dogaja? Pomoje jih bom kr nehala jesti, čeprav se mi je kri po njih v 14ih dneh zelo popravila....samo kaj pa vem, me pa potem vse boli v črevesju. Zatekam niti ne tako zelo, razen v desni gleženj, ki me tudi boli, sploh če sem več na nogah. No tudi tega pojava si ne znam ravno razložiti, da sem zatečena samo v en podplat in gležen user posted image Ne vem ali sem kdaj narobe stopila, pa da sploh ne vem ali kaj.

Na žalost imam jaz ginekologa šele drug teden, ko je tudi PDP, tako da čisto nič ne vem kako je z mojim materničnim vratom, če so sploh že kakšni popadki....zdi pa se mi, da ni nič posebnega. Razen včeraj je bila čez dan mala precej bolj mirna, kot navadno, vendar je potem zvečer spet razgrajala. Sem pa opazila, da se mi je totalno obrnila. No z glavo predvidevam, da je še vedno navzdol, vendar brca me zdej na desno stran trebuha, prej pa me je skos na levo. Zaradi tega sem danes tudi lažje spala na levem boku, ker prej me je vedno vso prebrcala, če sem hotela spati na levem boku. Tako da sem skos spala nekako na pol na hrbtu in na pol na levem boku. NO upam, da je ta njen obrat povezan tudi kaj s spuščanjem, čeprav ne vem če je trebuh kaj nižje. Ko me folk vidi, pravi, da bom kmalu rodila, ker je trebuh kao že tako nizko, ampak jaz imam trebuh že skos nižje, ker celo bejbiko nosim v trebuhu in nizko.
No in sedaj na koncu so se tudi meni naredile ene 3 male strije, pa zelo dobro sm se držala user posted image In to so se mi naredile v petek, ko mi je trebuh zaradi utrujenosti cel dan otrdeval in to tako, da me je že vse bolelo. Te strije se bodo še bolj nazorno videle potem ko odrodimo, ko bo šla koža zopet skupaj. Ampak, saj tako zelo se ne sekiram...nekaj ti mora otrok pa tudi pustiti user posted image

Aja to pa nisem vedela, da je potrebno po porodu paziti na svoje oči. No sej najbrš bom tako zaposlena z otrokom, da ne bo časa gledati TV in brati knjige user posted image

Drugače sem včer zlikala še zadnje oblekice, torbi sta že pripravljeni...tako da res samo še čakamo. No naj bi....zdele ravno čakam mojstra (ki btw zamuja že več kot pol ure), da nama pride zmontirat radijatorje, da najino bejbiko ne bo zeblo. No pa bo treba spet delati generalko v stanovanju user posted image (sem upala, da bodo te stvari poštimali, ko bom jaz v porodnišnici).

Pred rojstvom sem imela drugače namen še malo poslikati kotiček kjer bo spala najina bejbika (jo bova imela kr v spalnici), pa pajacke za vartiljak narediti, samo ne vem če mi bo uspelo, glede na to, da je skos nekaj in da nimam prav nič časa. Kdaj bom pa povadla dihanje in se malo relaksirala pred rojstvom, mi pa tudi ni jasno. Čeprav kot imam vedno bolj filing in kakor mi napovedujejo drugi, bo bejba itak zamujala še kak tedn (upam da ne no).

Nč pridne bodite še naprej, jaz grem pa počasi razmišljati kaj bom danes kuhala (joooj se mi ne da nooo).



(odgovor članu divinus)
Neposredna povezava do sporočila: 2205
   RE: Oktobrke 2011
29.9.2011 11:58:55   
24julij
ojla,vas malo berem in vidim da se je rojevanje ze res zacelo....
no jaz sem bila vceraj polnih 39 tednov...cerklazo so mi odstranili v 37 tednu,bolelo je ko hudič. ze od prejsnjega ponedeljkoa na kontroli pa sem odprta tri stiri cm-je rekla ginekologinja,popadkou pa od nikjer.dojencek zivahen da je kej user posted image no zdej se bolj umirja zaradi prostorske stiske . sem se pa na ponedeljkovi kontroli dogovorila z ginekologinjo ki je tudi porodnicarka v LJ porodnisnici,da je jutri pisana v porodni in da naj pridem ze zjutraj in mi bo porod kar sprozla.Glede na rizicno in cerklazo sem itak pregurala do konca- Zanimala sem se tudi za epideuralno in mi je bolj predlagala Ultivo. tako da upam da bo anestezist redy in komaj cakam da bom imela pikija v rokah. tudi vam zelim srecno in lep porod jaz upam da bo moj tudi hiter in z malo bolecin,pa upam da ne bo prisotnega prevec strahauser posted image

(odgovor članu 5y)
Neposredna povezava do sporočila: 2206
   RE: Oktobrke 2011
29.9.2011 12:35:26   
Mica Potica
5y - jaz jem Fibrion ( ali tako nekako ) že celo nosečnost in imam vredu vodo in kri; le zdaj na koncu sem malce na nizkem z železom. Nič kaj posebnega ne opažam s temi tabletami. Sem pa jedla prej Elevit, a le eno škatlico, ker so takoooo ogromne. Te so pa enkica za do 3.meseca nosečnosti, potem pa dvojkica za naprej in med dojenjem. Men so cool.
Sem pa imela težavo s prebavo do kakšne 14 dni nazaj. Obup je bil. Kot en ptiček sem bla - nič kaj ni šlo ven. Pa še tisto sem se namatrala, da sem včasih mislila, da bom kar rodila zraven.
Zdaj pa je cool, odkar se je spustila. Mogoče je kam pritiskala.
Celo nosečnost skoraj vsak dan jem lanena semena, ki si jih vmešam v jogurt. Naj bi uravnavala prebavo. In res je, kadar kakšen dan tega ne jem, je res slabše. Sicer pa - na tešče eno jabolko, pa je vse ready. :)

zatekanje - po moje ni nič čudnega da samo v eno nogo zatekaš. Očitno plod tako nekako leži in s svojo težo bolj pritiska na en del telesa. Mene tudi desna noga bolj matra kot druga. Že ves čas ( zateka, ščemi, žgečka, špika ...) . Prav tako pa je tamala že prav ves čas obrnjena proti desni - da se že navzven vidi, kako mi trebuh v desno "nese", tudi ko je v mirovanju. Brce pa itak, bolj ko ne vedno na desni. Je pa enako - tja ko zatekam, imam tudi boleče. Predvsem roke oz. sklepe na rokah. Kadar pa že hudo zatekam, pa rahlo čutim še mravljince ali pa me srbi koža.

divinus in 24julij - držimo pesti za najboljše odvijanje v preteklih dneh.

(odgovor članu 24julij)
Neposredna povezava do sporočila: 2207
   RE: Oktobrke 2011
29.9.2011 13:41:29   
lananai
MicaPotica, jst sem si pa solno lučko nabavila in jo uporabljala za dojenje tamale (sem dojila sede v postelji). Od takrat naprej si ne predstavljam, da je ne bi imela. Zdej jo vedno prižgem, ko mam za it na wc ali pa če se tamala ponoči zbudi, da moram k njej. Dej, nehi, drugač bi bila vsa po nogah potolčena, preden bi mi ratalo do vrat od sobe prit... že tko lih napol gledam ponoči... user posted image

oči po porodu - jst sem brala, čeprav so me sestre opozorile, da naj ne bi. Sej nisem pretiravala. Je pa po mojem odvisno, kak porod imaš. Moj je bil hiter in tudi žilic v očeh nisem imela nič popokanih.

trebuh - ja, jst sem se že prvič spraševala, ko sem rodila, kako je tole bitjece lahko bilo v trebuščku. Sej je bila majhna (2910g, 47cm), ampak še vedno se mi je zdela prevelika, da bi lahko bila noter v mojem malem trebuhu. Zdej mi spet ni jasno... user posted image Pa komaj čakam, da ga / jo stisnem k sebi. user posted image

24julij, lep porod in eno zdravo štručko ti želim

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 2208
   RE: Oktobrke 2011
30.9.2011 1:05:19   
Mica Potica
OKTOBRČKI 2011

01.09.
inja22 - SARA (2520g, 47cm)

11.09.
Shilou - MIHA (2620g, 49cm)

12.09.
sabina bina - ERIK (?g, ?cm)

18.09.
Nevihta123 - TIAN (2800g, 49cm)

20.09.
frutolino - ALEX (3100g, 50cm, og 34,5cm)

23.09.
amon - SARA (2730g, 50cm)
Sanja. - MATIC (3500g, 52cm)

27.09. 
neya26 - NEJA (2750g, 50cm)

29.09.
marelicadoo - LOVRO (3400g, 51cm)



user posted image   3
user posted image    6

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 2209
   RE: Oktobrke 2011
30.9.2011 1:06:11   
Mica Potica
marelicadoo - BRAVO!!!!

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 2210
   RE: Oktobrke 2011
30.9.2011 1:57:26   
jjasna
user posted image marelicado cestitke!!!user posted image

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 2211
   RE: Oktobrke 2011
30.9.2011 6:34:42   
pokamoka
heeej...
Jutro, jutro...

Marelicadoo... ČESTITKE... naj vam bo lepo:):):)

Mica potica... hmm... nisem vedela, da je tako s tem branjem. Hmm... nekako mi to ni všeč, ker se s temi knjigami nekako zamotim. Bom pazljiva, pa še kje kakšno mnenje poiskala. Ampak... mogoče je pa to mišljeno samo za tiste punce, ki rodijo po naravni poti, ker se že itak med porodom napenjajo in tako napenjajo tudi oči. A veš... jaz bom imela CR in nekega napenjanja ne bo. Hmmm... ne vem, a je to moja tolažba al pa samoprepričevanje:):):)

Aja, še to... Mica Potica... jaz imam tut tisto lučko iz Ikee. Super je. Mi je ena kolegica povedala za to varianto in se mi zdi super. Je ne zamenjam več. In že gledam, da jih še nabavim naslednjič, da jih bom imela za drobna darilca:):):) Super zadeva je.

Noč je bila dobro prespana, čeprav sem se zbudila precej zgodaj in vstala. Ampak... sem pa vsaj spala sedem ur v enem kupu. Tak da... se stanje malo izboljšuje. Moram pa rečt, da malo pazim popoldne, da ne zaspim za dve, tri ure, ker potem je zvečer kriza... tak da se popoldne malo pomatram... in zdaj nekako gre:):):) Trkam po lesu...

Toliko za zdaj... se še beremo
pa pa

(odgovor članu jjasna)
Neposredna povezava do sporočila: 2212
   RE: Oktobrke 2011
30.9.2011 8:19:15   
jjasna
Dobro jutro dekleta!
Joj tole nočno dežuranje je pa že ubijajoče user posted image . Spanje-WC party, včasih pa vmes kakšne 2-3 ure bedenja in  potem WC na 20 min!! Ne vem kako bom zdržala še 4 tedne, včeraj pa so me še nenormalno začele boleti sramne kosti, in to tako močno da komaj prehodim od kuhinje do WC-ja!! A ma še katera tako močne bolečine po medenici in okrog? V 1. user posted image nisem imela nikakršnih težav, niti težav s spanjem, niti bolečin po kosteh, zdaj sem pa pokasirala čisto vse za nazaj... user posted image Komaj čakam, da bom imela svojga user posted image v naročju...
Danes imam pregled v porodnišnici, tako, da se počasi odpravljam pedenat..

Lep pozdrav,
se tipkamo in beremo.

(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 2213
   RE: Oktobrke 2011
30.9.2011 9:12:55   
Mica Potica
Dobro jutro,

ajajajajajajajajajajajajajaj!!!!!  PUPA PRIDI VEN!!
ja, to so že tisti tarzan varianta klici narave..

čniso moji dnevi - čist sem mimo.
Včeraj čist cool, ker sem se naspala po nekaj dnevih ( naspala = spala 6 ur ponoči ), zvečer pa spet kriza. Kot da sem pozabila, kako se zaspi in ne znam več. Tako sem zaspala ob 3.00!!!
Glava me boli za znoret; še od prehlada in seveda od neprespanih noči. Sem bila ponoči čist mim. Komarji so me jezili in res ne vem kje najdejo ravno mene. Mojga ne pikajo nič - mene pa napadajo, kot da sem vreča sladke krvi. Največji štos pa je - ko sploh ne vem kje pridejo not. Po moje že podnevi. Potem tale glavobol, pa zabiti nosni in ušesni kanali. V desnem ušesu mi zvoni in šumi hkrati, tako da mi sploh ni dolgcas, ko je tišina okoli mene.  :))
In tako sem danes spala glih ene 4 ure. Spet sem - kot zombi!

Je včeraj bil na FBju objavljen članek kako naravno pospešiti porod. Sem ravno toliko nora, da sem brž letela v trgovino po pravi ananas. No, pa sej - zluštalo se mi ga je tudi, tak da ni samo našo dete razlog. Seveda sem ga tolk pojedla, da me je potem cel jezik pekel. :)  Sem zadnje čase kot nekakšen otrok, ko nima meje.  :)

Pokomoko - ne vem, pozanimaj se pri kakšni zdravnici ali babici. Verjetno je res, da po CR ni to tako nujno.

nč, grem malce pospravit po bajti, da se malo utrudim in grem pol počivat. se tipkamo!!

(odgovor članu jjasna)
Neposredna povezava do sporočila: 2214
   RE: Oktobrke 2011
30.9.2011 9:13:02   
lananai
marelicadoo, čestitke še tukaj. Sem ravno hotela objavit, pa je MicaPotica bolj vestna in me je prehitela. user posted image Lepo ime, ga imamo rezerviranega za fantka. user posted image

(odgovor članu jjasna)
Neposredna povezava do sporočila: 2215
   RE: Oktobrke 2011
30.9.2011 9:13:55   
5y

Mica potica sem se kar malo pomirila, ko vidim, da imate tudi druge težave (bolj ali manj) le z enim udom user posted image Meni je blo že prav čudno. V začetku sem namreč zatekala v obe nogi, potem pa je bilo izrazito zatekanje le desne noge in tudi bolečina pri hoji, kot bi si poškodovala gleženj. Sedaj mi proti večeru sicer zateka tudi leva noga, samo nič v primerjavi z desno, ki je kot bi imela plavutko user posted image
Kar se tiče moje prebave. Jaz imam sicer že vseskozi zelo dobro prebavo....moram bit tudi na dieti, ker imam sladkorno, tako da itak moram jesti samo lahko in lahko prebavljivo hrano, tako da grem tudi po 4x na dan na WC. Samo se mi zdi, da po teh tabletih Elevit imam pa same težave, ne sicer da bi me zaprlo, ampak napenja me, pa krče imam. No zdej tableta že 2 dni nism vzela, da vidim če bo kaj bolje, pa ne vem. Danes me spet krči prijemajo v maternico (kr zapeče me v spodnjem delu maternice), je pa res, da včer nism vzela Magnesola. Očitno ga bom mogla jst do konca jemat, čeprav bi rada, da se bo že čim prej začelo kaj konkretno dogajati. Pri meni je namreč še vse v fazi mirovanja.

24julij upam, da se je vse ok izteklo (oziroma se še bo) in da boš kmalu objemala svojega črvička user posted image

marelicadoo čestitke tudi z moje strani user posted image user posted image user posted image

pokamoka jaz tudi mislim, da glede branja pride bolj v poštev za tiste, ki so rodile po naravni poti, ker so takrat oči bolj na udaru. CR je itak kot operacija in nisem še slišala, da po operaciji ne bi smel brati. Čeprav jaz imam filing, da niti ne bo časa, ne želje brati, ko bo zraven majhna štručka user posted image

Glede samega poteka nosečnosti je pri meni še vse po starem....na večere mi sicer trebuh večkrat otrdi, celo občutek imam, da mi malo začenja vse skupaj dol pritiskati, ko otrdi, ampak to je pa vse. Ko grem spat se potem vse umiri. Spim tudi kar ok. Noge mi sicer vedno bolj zatekajo, sramne kosti me tudi malo bolijo, ampak res nič pretresljivega (je tudi res, da nič ne počivam)....kot da se datum poroda sploh še ne bi približeval.
Včeraj sem bila čez dan kar malo slabe volje, ker sem mojo bejbiko bolj malo čutila,...saj sem jo čutila čez cel dan, sam očitno manj...se vidi, da zdaj pa res nima več kaj dosti placa, ker se lahko več al manj samo preteguje. No potem zvečer si je dala spet duška, očitno se je postavla v tapravo pozo, da me je še lahko konkretno štokala user posted image Ma jst sm tako vesela kadar je živa in me štoka k nora, pa čeprav imam občutek, da me bo kr pretrgala user posted image

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 2216
   RE: Oktobrke 2011
30.9.2011 9:27:54   
Mica Potica
IZVIRNO SPOROČILO: lananai

marelicadoo, čestitke še tukaj. Sem ravno hotela objavit, pa je MicaPotica bolj vestna in me je prehitela. user posted image Lepo ime, ga imamo rezerviranega za fantka. user posted image


hehehe... ne bolj vestna - spat ne more.  :)

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 2217
   RE: Oktobrke 2011
30.9.2011 9:29:48   
lananai
MicaPotica, probaj se vsaj čez dan spočit in naspat. Da boš imela moči, ko bo treba akcijo. user posted image

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 2218
   RE: Oktobrke 2011
30.9.2011 9:37:23   
Mica Potica
IZVIRNO SPOROČILO: lananai

MicaPotica, probaj se vsaj čez dan spočit in naspat. Da boš imela moči, ko bo treba akcijo. user posted image


saj ravno tukaj je problem, ker ne vem kaj je zdaj boljše. Če se čez dan naspim, bo potem ponoči spet kriza. In če je ponoči kriza, me še psihično uniči. Če pa se ne bom čez dan spočila, bom pa res izmozgana, če bo akcija. tak da  - to je en čuden krog.

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 2219
   RE: Oktobrke 2011
30.9.2011 10:25:19   
SRCE
Ojla.....

Vidim,da nisem samo jaz tista ki ne more spati ponoči....komaj čakam,da vidim naše dete....upam,da bo malo pred rokom....vse me že tako boli pa prtiska dol da je za znoret......user posted image  ko bo to za nami bo pa boljšeuser posted image ....samo,da bo vse ok......včeraj me je nekaj zvijalo...sem šla kar 4x na wc (velika potreba) sem mislila ,da se že kaj dogaja....

lpuser posted image

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 2220
   RE: Oktobrke 2011
30.9.2011 11:26:00   
ribica81
ojla
Da se javim...danes sm imela Ctg. Ginekolog mi je razložil, da je naša pikica v odlični formi in da se v trebuhu odlično počuti. Naslednjo kontrolo imam 13.10, kar je en dan pred mojim rokom. Jst vseeno srčno upam, da grem tam okol 10. rodit, ker že vsi nestrpno čakamo user posted image .
Lep dan vsem še naprej!

(odgovor članu SRCE)
Neposredna povezava do sporočila: 2221
   RE: Oktobrke 2011
30.9.2011 12:49:08   
jenny700
Mica Potica tud jaz imam probleme s temi komarji...mislim da je krivo železo (če ga jemleš) ker mene napadajo kot za šalo..mojega pa nič...:)

(odgovor članu ribica81)
Neposredna povezava do sporočila: 2222
   RE: Oktobrke 2011
30.9.2011 13:00:45   
jenny700
aja pa še to...jaz sem se pa dobesedno zalubla v cunjice iz CARTER'S -a ....oz. OSH'KOSH...tok cortkane stvari majo...jaz grem vsakič nekaj kupit...vsaj kkšn kompletk...da se mojmu kar meša...:))) tako da poglejte si če katero zanima na:
http://www.oshkosh.si/
al pa na:
http://www.carters.com/carters

tako da namigujem vsakmu nej mi kupjo bone tam ;) hehe

(odgovor članu jenny700)
Neposredna povezava do sporočila: 2223
   RE: Oktobrke 2011
30.9.2011 14:15:39   
pikomiko
Helov.

Sem iz zadnjega pregleda pred PDP pa ne kaže še nič. Me je pregledala tudi vaginalno, da ne bom odprta okrog hodila user posted image pa je rekla, da je mat.vrat še tako zadaj, da je komaj do njega prišla. Kar malo neprijetno je blo. Potem sva z mami šle pa še malo v šoping. Itak mami v cotike za user posted image . Sem pa v obiju kupila lučko na dotik, kako pa dela vam še sporočim.

zatekanje - meni tudi bolj zateka desna stran (noge in roke). Pa malo mi obraz napihuje. G pravi dieta brez soli obvezno. Imam povišan pritisk, če pride na 140/90 bomo mogli, kar it.

spanje - danes je bilo božansko 6h skupaj.

marelicadoo - ČESTITAM

Jest se moram kar bremzat z nakupi cotik, ker drugače ne bomo vse ponosili user posted image .



(odgovor članu jenny700)
Neposredna povezava do sporočila: 2224
   RE: Oktobrke 2011
30.9.2011 14:51:39   
pikomiko
5y vprašaj G do katerega tedna nosečnosti lahko uživaš MAGNESOL, ker meni je rekla, da ga moram prenehat jemat, zdej ne vem ali v 32 ali v 34 tednu. Nisem prepričana, ker jaz sem ga že prej nehala.

(odgovor članu pikomiko)
Neposredna povezava do sporočila: 2225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





V petek, ob 16. uri, sem doživela spontani...
"Imeli ste popolni splav. Nobenih znakov nosečnosti ni,« je dejal zdravnik. Prosila sem ga, naj mi to ponovi petkrat, k...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?