|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2011
15.9.2011 11:08:11   
oktober11
v UKC MB so nam v šoli za starše rekli da po odhodi iz porodnišnice široko povijanje več ni potrebno za vse user posted image pred odhodom dajo otroka na UZ kolkov, in če tam ni nobenih posebnosti, imaš otroka lahko samo v plenicah za enkratno uporabo.

drugače pa mam tudi jaz že vse stvari na mestu, manjka mi še termometer, aspirator za nosek, spalna vreča ter copatki - kar bomo zaj med vikendom nabavili. torba za mamico pripravljena z vsemi napotnicami in vsem, skoraj polna pa je tudi že torba za user posted image zaj pa še mesec dni čakanja, danes sem napolnila 36 tednov user posted image

(odgovor članu KOKICA32)
Neposredna povezava do sporočila: 2001
15.9.2011 11:55:36   
KOKICA32
Hvala oktober11!user posted image

(odgovor članu oktober11)
Neposredna povezava do sporočila: 2002
15.9.2011 12:31:47   
*lenc@*
Ola

jaz sem razmišljala..., rada bi vam povedala lepo novičko, ko rodim. K do compa glih ne bom hitela po porodu.

Mi ena pošlje svojo cifro na ZS, da sporočim in nato  ena izmed vas na  RR in FB. Tam so čist druga imena - pa nick name-i, sploh ne vem, kok vas je na RR in FB :).

Hvala že vnaprej!

drgač počutje ok, PDP se neizmerno bliža 3/10. Mal me stiska, ker se spomnim 1. , ampak bo pozitivno, mora biti, tako si bom naredila, upam... :)

"Kam potuje čas? Če bi vedel, zaprl vrata bi pred njim."
R. K.

(odgovor članu KOKICA32)
Neposredna povezava do sporočila: 2003
15.9.2011 14:40:51   
Janja506
IZVIRNO SPOROČILO: Mica Potica

IZVIRNO SPOROČILO: Janja506

Zdravo!

včeraj sem bila na akupunkturi, ni bilo nič kaj posebnega. Te iglice ti vstavi v različne točke na telesu (glava, roke, noge, uho) in ti jih pusti potem 20 minut noter oz. odvisno od tega kako prenašaš. Vsakič ti vstavi več iglic, saj ti tako jača prag bolečine. Cena? 35€ prvič, nato pa vsak nadaljni obisk 25€. Priporoča se 5 obiskov do poroda.
Jaz hodim k ga. Wagner.

To je to. Kratko in jedernato.

Janja 506, kako čudno mi je, saj je pri nas popolnoma drugačna razlaga. Sicer sem se že razpisala na FBju, a bom za tiste, ki niso tam, še enkrat...
Tudi jaz sem bila včeraj na akupunkturi v medicinskem entru Dobrna pri dr.ocvirk. Cena je 25€ za prvo, nadaljne pa 20€, prav tako pa se šriporoča cca 5 terapij.
Meni je na začetku vse razložila zakaj in kako...Skratka, obstajajo te točke, ki so povezane z določenimi organi ( kot akupresura, refleksoterapija... ). Z iglami te organe sprosti oz. vpliva na njihovo delovanje, ter okrepi psihostanje  ( točka na glavi ).
S tem bi naj pozitivno vplivala na dele, ki so aktivni med prvo dobo rojevanja zaradi popadkov. Tako bi naj bilo vse skupaj bolj sproščeno in pot bolj odprta, s tem pa bi se prva porodna doba zmanjšala za 2 uri.
Torej, naj se ne bi šlo za manjši prag bolečine, temveč bolj sproščeno telo.
Meni je bilo fajn, ker mi je vse razložila ( boli tako ali tkao nič ne ), nato pa je šla ven in pustila nežno glasbo, da sem lahko lepo sproščena ležala tam še cca 25 minut. To pa sem izkoristila za globinsko sproščanje, ki ga rada ( a žal premalokrat ) počnem ob nežni glasbi ).

Pri nas punce hvalijo in se jih vedno več odloča za to. In ker verjamem v te točke, meridiane in vsa podobna delovanja v telesu; sem se tudi sama odločila za to.
Mi je pa zanimivo glede cene.... To je kar razlika.

Vse to, kar si ti napisala, je tudi povedala meni na začetku kot nekakšen uvod in se strinjam s teboj. Res skrajša porod, zato ker se lepše in boljše odpiraš in vse skupaj poteka bolj "harmonično". Je pa tudi rekla, da večkrat ko prideš višji prag bolečine imaš.
Cena je res tukaj dražja, sam če bi se pa vozila v dobrno bi pa za stroške bencina dala več. Edino kar mi je smotano je to, da me more zmeraj nekdo tja vozit, ker po akupunkturi naj ne bi vozil avtomobila.
Aja pa meni je še rekla, da naj sedaj še več pijem, da ne bo preveč intenzivno, ker se v telesu izloča (ne vem kaj že).

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 2004
15.9.2011 14:54:44   
Janja506
IZVIRNO SPOROČILO: KOKICA32

IZVIRNO SPOROČILO: Janja506

Zdravo!

včeraj sem bila na akupunkturi, ni bilo nič kaj posebnega. Te iglice ti vstavi v različne točke na telesu (glava, roke, noge, uho) in ti jih pusti potem 20 minut noter oz. odvisno od tega kako prenašaš. Vsakič ti vstavi več iglic, saj ti tako jača prag bolečine. Cena? 35€ prvič, nato pa vsak nadaljni obisk 25€. Priporoča se 5 obiskov do poroda.
Jaz hodim k ga. Wagner.

To je to. Kratko in jedernato.

Tudi jaz grem k Wagnerjevi na akupunkturo, ta petek. Meni je tudi rekla isto ceno, zakaj pa je prvič 10 EUR več? Ti kaj svetuje, pa zaradi tega? Kje točno pa dela to? Nekje v Kamnici, ne? Kak napotek, kako do tja, prosim!user posted image

Kako pogosto boš pa hodila, 1x tedensko ali 2x?

Prvič pač malo več zaračunajo, mogoče zaradi uvoda. Ne vem.
Wagnerjeva je meni bila vredu, vse ti pove, če te kaj zanima jo lahko vprašaš, če imaš kakšne težave, ji poveš, pa ti še tja da eno iglo za reševanje težav (otekanje, bolečine,...)
Dela v ZD Kamnica, ki je zraven gasilskega doma v Kamnici.
Kako do tja? Hmm bom probala malo iz glave povedat  ... pelješ se mimo Fontane, pa greš kot ti table pišejo za Kamnico, mimo ležečih policajev, potem pa se držiš smeri desno v križišču, se še malo pelješ in se sparkiraš pri gasilskem domu, drugje ni parkirnih mest.
Sicer pa poglej, kje je zdravstveni dom, pa boš vidla točno kako do tja.
Aja je pa to v 1.nadstropju, če greš po stopnicah greš potem ko prideš na vrh desno, tam so vrata za WC, malo naprej  pa so steklena vrata in vstopiš tja noter v avlo ter počakaš. Pride pa iz drugih vrat ven.
Koliko krat bom šla? Enkrat tedensko zagotovo, če bom pa imela prevoz in čas pa tudi dvakrat. Sam je škoda to, ko ima samo v torek in petek čas, jaz pa imam še vsako popoldne kako obveznost. No pa bova že nekako se uskladile.

(odgovor članu KOKICA32)
Neposredna povezava do sporočila: 2005
15.9.2011 15:38:08   
5y
Hej oktobrke 2011! :)

Še ena nova tuki, sicer malo pozno, glede na to, da se oktober nevzdržno približuje, pa vseeno ;) V glavnem predviden rok poroda imam že 6.10., pričakujem pa prvega otročička - bejbiko user posted image user posted image Itak se s prihajajočim datumom stopnjuje tudi nervoza in želja, da čim prej ugledam malo detece. Za enkrat sem še toliko okupirana s pripravljanjem vsega potrebnega, da niti še ne razmišljam tako zelo o porodu. Sem pač bolj tak tip človeka, da vse čaka na zadnjo minuto in zato sedaj pospešeno perem, likam, kupujem,... Načeloma imam kupljeno že vse, treba je samo še oprati in pripraviti. Ve ste že vse pripravljene? Povejte mi kakšno številko oblekic ste nakupile? V materinski šoli so predlagali št. 62, samo mene kr malo skrbi, da se bo tamala zgubila not v teh cunjicah :) Torbe za v porodnišnico so že pripravljene? Moja še ni....nekako ne vem kaj naj pripravim za obleč, ker je tole vreme malo čudno. Ali mislite, da bo dovolj, če pripravim ene žabice, body dolg rokav, ene hlačke - ala trenirkica za čez ter malo toplejšo jopico, pa seveda kapico in po potrebi odejico? Nekako nimam občutka koliko mora biti otrok oblečen. V materinski šoli so razlagali da naj bi jih spodaj oblekli dvoje tertra majčk, samo glede na to, da so sedaj v uporabi body-ji me zanima, če moraš potem obleči dva bodija user posted image verjetno ne?!
Drugače se celo nosečnost zelo dobro držim, do zadnjega sem tudi delala...sedaj sem pa že na porodniški. Razen sedaj v zadnjem mesecu so mi ugotovili nosečniško sladkorno,....tko da jupi, še ena skrb več in seveda stroga dieta, ker drugače imam takoj preveč cukra. Sem drugače v 37. tednu, pa do sedaj še nisem bila na CTG-ju, malo mi je tudi čudno, ker še vedno nisem dobila napotnice za porodnišnico in rešilca. Ali ve to že vse imate? Ko malo takole poslušam punce, jih je veliko rodilo tudi 2 tedna pred rokom, pri meni bo pa to zdaj, zdaj.
Aja še nekaj bi vas prosila v zvezi z materinsko šolo...in sicer, obiskovala sem jo že avgusta, vendar sem zaradi obveznosti zamudila zadnje predavanje o dojenju. Ali mi lahko katera, ki obiskuje sedaj septembra to šolo napiše, kdaj bo na sporedu predavanje o dojenju? Upam, da tudi sedaj nisem prepozna.

Drugače pa želim vsem čim prijetnejše priprave na dojenčka in seveda čim lažji ter krajši porod. user posted image

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 2006
15.9.2011 15:47:32   
lananai
5y, dobrodošla! Če bi bila na tvojem mestu, bi se že počasi pripravila. V prvo sem namreč rodila 16 dni prej. user posted image Cunjice... Ne vem, kaj forsirajo to št. 62. - naša frajla jo je nosila še celo poletje, pa je rojena konec aprila s 47cm. Če rodiš dojenčka s 57cm, potem OK, ampak taki velikani so redki.

(odgovor članu 5y)
Neposredna povezava do sporočila: 2007
15.9.2011 16:15:24   
Mica Potica
IZVIRNO SPOROČILO: 5y

Načeloma imam kupljeno že vse, treba je samo še oprati in pripraviti. Ve ste že vse pripravljene? Povejte mi kakšno številko oblekic ste nakupile? V materinski šoli so predlagali št. 62, samo mene kr malo skrbi, da se bo tamala zgubila not v teh cunjicah :) Torbe za v porodnišnico so že pripravljene? Moja še ni....nekako ne vem kaj naj pripravim za obleč, ker je tole vreme malo čudno. Ali mislite, da bo dovolj, če pripravim ene žabice, body dolg rokav, ene hlačke - ala trenirkica za čez ter malo toplejšo jopico, pa seveda kapico in po potrebi odejico? Nekako nimam občutka koliko mora biti otrok oblečen. V materinski šoli so razlagali da naj bi jih spodaj oblekli dvoje tertra majčk, samo glede na to, da so sedaj v uporabi body-ji me zanima, če moraš potem obleči dva bodija user posted image verjetno ne?! 

Sem drugače v 37. tednu, pa do sedaj še nisem bila na CTG-ju, malo mi je tudi čudno, ker še vedno nisem dobila napotnice za porodnišnico in rešilca. Ali ve to že vse imate? Ko malo takole poslušam punce, jih je veliko rodilo tudi 2 tedna pred rokom, pri meni bo pa to zdaj, zdaj.

Živjo in dobrodošla med nami!!

Glede torbe.. jaz jo imam sicer pripravljeno; a poznam veliko mamic, ki so povedale, da so to napakirale, ko so mogle it. Je pa res - da če se mudi, si rahlo zmeden. Sicer pa - kaj pa rabiš?

Je pa po moje brezveze, da pakiraš že oblekce za otročka. Predno boš šla domov, boš najbolje videla kakšno bo vreme, pa več informacij boš imela. Doma pripravi nekaj več cunjic za različne vremenske razmere in razloži partnerju. Itak bosta na vezi, pa mu boš na koncu naročila, kaj naj prinese. Tudi če kaj preveč prinese, ni panike. Je pa nesmiselno to vlačit že ob porodu zraven.

CTG je, kakor smo zasledile na FBju res različen od ginekologinje. Vprašaj jo. Prav tako jo spomni, da ti da napotnico. Zdaj bi že bil čas, da ti jo da. Sicer pa - tudi brez te bodo sprejeli, pa pokličeš naslednji dan svojo zdravnico in jo pošlje.

Drugače pa - tudi če nimaš pripravljeno, se potem vse uredi. To znajo povedati oktoberske sogovornice, ki so že rodile.

(odgovor članu 5y)
Neposredna povezava do sporočila: 2008
15.9.2011 16:37:39   
sončica25
Pozdravljene souser posted image !
ja....zdaj se pa že počasi bliža naš datum a ne user posted image ....
moram priznat da sem bila kar malo lena za pisanje tukaj gor z razliko vas ki ste zelo pridne user posted image user posted image user posted image .....sem bila malo na morju pa zdaj ko imam dopust sem bolj malo na računalniku.....sem vsepovsod drugje...
kaj je novega?...
pri meni je takole...včeraj sem imela pregled pri G...nič posebnega vse ok....kot običajno pritisk sicer nizek ampak vse v mejah normale.....v celi nosečnosti sem se do sedaj zredila za 6 kg kar se mi zdi tudi ok.....srček bije, user posted image zelo aktiven.....zdej se je začelo tudi to dogajat da se naši bebici kolcauser posted image user posted image ......G mi je rekla da ima še čas za obrnit...čutim pa brcike bolj pri mojih rebrih....torej je malo obrnjen navzdoluser posted image
bila sem v šoli za starše.....zanimivo ampak nič posebnega.....všeč mi je bilo predavanje o negi in porodu ker so predavateljice čisto enostavno obrazložile....povedale so dejstva in nič komplicirale......user posted image user posted image
počutje ok....še to soboto grem celo na en pohod(BTW naj bi bila nezahtevna pot)in komaj čakam...bom šla bolj počasi....če pa bo treba it v porodnišnico vam pa sporočimuser posted image user posted image ......
ena je omenjala knjigo Modrost rojevanja.....krasna knjiga in jo priporočam vsem nosečkamuser posted image user posted image res je vredu in se mi zdi da grem še z manjšim strahom rodit.....nekako me je tudi pomirila.....user posted image
obiski....mislim da v celju ne dovolijo veliko obiskov....in moje mnenje je da je prav tako....mislim si da bomo po porodu fizično utrujene in nam bo pasal mir.....sicer pa sploh tiste ki smo prvorodke bo za nas vse novo in se mi zdi da bo mir še toliko bolj priporočljiv......
zdaj bom pa zaključila ker sem se že tako preveč razpisalauser posted image user posted image
lepo se imejte in božajte svoje bušije.....dokler še lahkouser posted image user posted image lp

Neposredna povezava do sporočila: 2009
15.9.2011 19:02:42   
lananai
OKTOBRČKI 2011

01.09.
inja22 - SARA (47cm, 2520g)

11.09.
Shilou - MIHA (49cm, 2620g )

user posted image   1
user posted image   1

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 2010
16.9.2011 5:46:45   
pokamoka
heeej
Dobro jutro...:) HJa, danes sem pa jaz (spet) med ta prvimi pokonci... sm se zbudila ob štirih zjutraj, šla na wc in potem... konec spanja. Mah, sem rekla, bom pa vstala in mal pregledala net in potem knjigo brala... kaj naj se premetujem tam po postelji... raje si tako zaposlim svojo glavo.

Sem o.k., kaj naj drugega napišem... nič presenetljivega se ni zgodilo od včeraj:) Še dobro... naj tako ostane še malo, malo... da nas kaj ne prehiti:)
5y ... si natresla en kup vprašanj:):):) Rodit boš šla tam nekje, kot jaz... jaz imam torbo pripravljeno (zaradi nekih alarmov, ki sem jih imela prejšni teden). Itak je tam v sobi in jo samo zagrabim in grem, če bo treba. Ko je bila pred parimi tedni pri meni kriza in sem mogla v bolnico, je morala mama po stanovanju iskati stvari, da sva spakirali, ker sama nisem mogla. Možeka sem pa čakala, da je prišel iz službe in me peljal... tak da vem, kako je to in imam zdaj raje vse pripravljeno... saj ni treba nič kaj takega, samo da imaš osnovne stvari (kozmetika zase, vložki, hlače, kakšne nogavice, telefon in podobno šaro, če jo rabiš)...
Številka oblekic 62... hja, jaz imam kar nekaj tudi 56, ker se mi zdi, da se bo dete zgubilo v št. 62. Tudi oblekice za iz porodnišnice imam v velikosti 56. Imam pa pripravljen bodi, žabice in pajac za preko tega (al pa hlače in jopica, kot neka trenerkica). Nam so rekli dvoje rokave in dvoje hlače... Pa kapica, nogavičke... pa še plenice in dekica. To je to...
Napotnica za porodnišnico... mah, tudi če je ne boš dobila, te na vratih porodnišnice ne bodo odslovili, ko bo šlo zares. Verjemi. Jo pa potem naknadno pošlješ tja. Al pa reči za napotnico, ko boš šla naslednjič na pregled k svojemu G. Pa ti jo bo dal... sam spomnit se je treba. Zakaj pa rabiš napotnico za rešilca??? Hmmm... pri nas se to v primeru poroda zeloooo malokrat uporablja (rešilca, mislim)... je isto, če ga boš potrebovala, te bodo peljali z ali pa brez napotnice...

Hja... toliko zdaj z moje strani... grem še malo pregledat zavede po netu in potem se bom zabubila v nadaljevanje knjige...:)
Se beremo
pazite nase...
pa pa

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 2011
16.9.2011 6:02:22   
Mica Potica
evo dobro jutro še iz moje strani. Kot vsako jutro, če niso izjeme, ob 4h pokonci, za računalnikom in glodam jabolko.
Meni zdaj kar nosijo neke cotke na izposojo in imam pravi problem kako jih označit. Prav ne da se mi nitk vlečt ali kakšnih vozelčkov šivat, tako da naredim kar pikico na etiketo z alko flumastrom.

Pokamoka, kako ti velja, ker imaš mamo zraven. Jaz sem sicer le cca. 1,5km od domai n sem zdaj, ko sem doma non stop pri svojih starših na obisku. Ampak ko sem tam, je kup ljudi okoli in se nikoli ne moreš kaj osebnega pogovarjati. Tako bi jo imela tukaj, da bi se lahko zanesla nanjo, če bi prišla kriza. Res, da imam taščo v isti hiši. Ampak to ni to, pa tudi ona je ena taka posebna oseba.

A imate ve tudi občutek, da ste postale pravi pajki do svojih partnerjev? :)  ja, jz komaj čakam, da pride iz sluzbe, cel dan sem sama in gruntam, kaj mi mora prestavit, kaj prinest, kam bova šla. In ko ubogi revež pride domov, ga že okupiram. Jaz vsa spočita čvekam, blebetam, se cartam; on pa ubogi utrjen od dela...  Prej sva bila midva ful samostojna. Vsak zase, ko sva prišla iz sluzbe, sva rabla svoj mir; meni so pasali sprehodi v naravi z mojo fotko, njemu delo na vikendu... Večer in vikende pa sva bolj sproščeno preživljala skupaj. Nisem drezala vanj, on ne vame. Nisem ga spraševala kod hodi, on ne mene...
Zdaj pa opažam da postajam prav ena izmed tistih žen mojih sodelavcev, o katerih sem vedno poslušala v sluzbi. :) 
ampak to te prav tok potegne v to. Čeprav imam kup dela, mi je tako dolgcas in komaj cakam da pride domov. Zato tudi tako komaj cakam, da ze enkrat dobimo naso pupo....

Do torka še počakamo izvide za streptokoka, potem pa resnično upam, da bo kaj prej. Naša pupa je res že ornik tezka, na trenutke pa so njene brce tako ostre, da imam obcutek, da ne brca ampak ORNIK GRIZE. Kot da bi mi z nekimi kleščami drezala pod rebrami.  :)))

Joj, kako sem se spet razpisala... Nč, bodite lepo in perite, berite, likajte, opremljajte, zapravljajte...!

(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 2012
16.9.2011 7:11:44   
pikomiko
Evo še mene na raportu. Tudi jaz že od 5h gledam, ko čuk pa sem raje vstala, je pa res, da sem bila ob 21h že ninanana.
Trenutno je pri meni zatišje po ponedeljkovi uzbuni, malo je še neke sluzi ampak če pravijo da to ni panike - jim zaupam. Ctg- ji so tudi uredu. Pri nas začnemo s CTG-jem v 37 ted. je pa različno od G. Naslednji pregled imam v četrtek 22.9...., če bom še v enem kosu user posted image . Upam da bom, ker me malo postaja strah poroda. Po drugi strani se pa prej soočiš bolje je, a ne user posted image ?!

Torba čaka, ker zadnji trenutek pa ne bom lovila stvari, sem bolj ziheraš. Cotike imam pa pripravljene tudi 56. Si ne predstavljam, da bi user posted image vse viselo od njega.
5y ti kar reči za napotnico potem ti bo pa že povedal. Meni jo je dala že nekje v 28 tednu. Pa dobrodošla med nami  user posted image .
Mica Potica jaz user posted image tudi komaj čakam, da pride iz službe, da se malo pocartava in naklepetava. Ravno včeraj sem ga okupirala za premikanje ene omare, se je hecal, da to je pa zadnji premik, ker sem jo že ene 3 krat premestila user posted image ,pač gnezdenje. Pa neke škatle na podstreho, zdej razmišljam, da bi mi prestavil še sušilni stroj.....joj saj ga bo kap. Še malo pa bomo imele naše škratke pa bomo z njimi polno zaposlene.

Punce uživajte z bušiji, brcikami....z vsem kar je lepega v user posted image .

Pa pa Pikomiko

Neposredna povezava do sporočila: 2013
16.9.2011 7:16:39   
pikomiko
IZVIRNO SPOROČILO: *lenc@*

drgač počutje ok, PDP se neizmerno bliža 3/10. Mal me stiska, ker se spomnim 1. , ampak bo pozitivno, mora biti, tako si bom naredila, upam... :)

A ti imaš tudi PDP 3/10, ni te na seznamu pa sem mislila, da sem sama na ta dan. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *lenc@*)
Neposredna povezava do sporočila: 2014
16.9.2011 8:19:58   
veselka
jutro,

jaz celo noč hodim lulat po novem že nekaj noči.

jaz imam obe napotnici že kar nekaj časa. če ti voda odteče naj bi klical rešilca. midva ga sicer prvič nisva, ker sva hotla v Postojno in ne v Šempeter, ker te rešilec po pravilu pelje v najbližjo porodnišnico. tudi moja sestra ga ni (v 2.), pa je komaj do porodnišnice prišla pravi čas. in so jo potem kar malo kregali, ker bi lahko rodila v avtu. pri meni ni bilo težav, ker sem bila se mi zdi damo za prst odprta ob prihodu.

oblekice 62 priporočajo zato, ker nikoli ne veš zares, kako dolg bo tvoj otroček. gre se popolnoma iz logičnega stališča, da dokupiš lahko vedno, če imaš pa kup majhnih oblačil, je pa to stran vržen denar. in 56 zelo hitro prerastejo. Aurora je imela ob rojstvu 54 cm in tistih malo kosov kolikor sem imela 56 je prerasla v dveh tednih. mako majčke so bile meni super. če moraš pa še na široko povijat, so pa bodiji zelo nepraktični. sploh bodiji za čez glavo. Aurora je bila prava tečka pri previjanju in si ne predstavljam, da bi prvih nekaj mesecev vlekla bodije čez glavo. še danes ne mara tega. tako da moram zmeraj kaj zabavnega delat, če je zatakne kje na sredi čela.

imava sedaj nov pralni stroj in včeraj sem morala prat na polno, tako da imam sedaj ogromno za zlikat oz. pospravit.
aja, sem se spomnila, ko perete za novorojenčka (vsaj 1. mesec) naj bi na koncu perilo dali še na dodatno spiranje, da se prašek res dobro odstrani. sej, verjetno so to tudi v MŠ povedali.

trudim se razvozlat, kaj mi je G v materinsko napisala nazadnje po vag. pregledu, ker sem pozabila vprašat. tako da ugotavljam ali sem odprta 1-2 cm ali ne. hmmmm.... ja, preveč je časa user posted image

glede CTG, sem bila v prejšnji nosečnosti informirana, da ga zavarovalnica krije šele ob dopolnitvi PDP, tako da vse kar je prej, naj bi bila dobra volja G ali pa opravičijo na kak način. nimam pojma. moja G se tega drži. zato pa večkrat UZ uporablja, kot nam pripada, da spremlja razvoj.

< Sporočilo je popravil veselka -- 16.9.2011 8:23:52 >

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

Neposredna povezava do sporočila: 2015
16.9.2011 11:16:04   
marelicadoo
pozdravček

vesela zelo ker se je stanje pri nas zelo umirilo, sem pa v 37 tednu in 5 dan - do 37 tedna je bil pa pravi rokenrol user posted image

user posted image brca dost manj močno, trebuh se mi je mal spustil in tako spim ko bubica po dve uri skupaj ponoči seveda - kakšno razkošje user posted image pa še zgaga se mi je umirila

tako da včeraj me je mal skrbelo kaj se dogaja saj se mi je zdelo mal preveč mirno vse skupaj pa še utrujena in tečna sem bila ko sam vrag - sama sebi napoti user posted image

ampak sem pol mal pregledala po netu in ugotovila da je normalno da se otrok mal umiri - oziroma kot pravi pušenjak nima več zaleta za take močne brce ampak se lahko sam bolj na počasi premika da drugače pa je vse uredu tako da zdaj sem mal bolj pozorna kako in kaj se premika ampak je več kot deset brc ko se odloči user posted image premikat user posted image

je pa res da me je začel mal bolj tišat spodaj -kot bi me nekaj špikal ampak ni še kakšne krize

sem pa tudi jaz taka ratala, da ko pride moj domov bi se cartala - pa vem da ima zdajle ful dela ker imamo v sobot trgatev ampak meni tudi minutko ali pa dve v njegovem objemu pomeni tako veliko, da ne gre drugače kot da mi ustreže user posted image

jaz imam tudi nekaj oblekic 56 drugače pa od 62 naprej

za porodnišnico pa kompletek z hlačkam bodyem copatki kapico pa jopico pa še dekco za povrh - če bo vreme bolj neugodno se bo pa moj že znajdu saj ima user posted image samo eno omaro user posted image

tako da ta vikend malemu postavimo še previjalno z banjico v kopalnico da jo mal operemo in napolnimo z vsem kar spada zraven in to bo počasi to

lepo bodite in uživajte še naprej sploh danes ko še ni tako vroče

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 2016
16.9.2011 11:18:49   
Mica Potica
hehehehe... sem bila zopet na akupuntkuri ( II ), pa so name pozabile. Sem ležala notri kar 45 minut. Prej sem že malo živčna bila, ker mi tudi glasba ni bila všeč, potem se je pa začel en tak lep dunajski valček, pa me prekine na sredini. In ravno sem z mislimi obujala spomine na poročni valček.... objem moža.... dolgo obleko.... in gladek parket.... :)  user posted image

V knjižnici pa sem si razervirala knjigo Modrost rojevanja, ker ste mi jo svetovale. A jo dobim nasl.teden, seveda, če jo bo predhodnica pravočasno vrnila.  Komaj čakam na branje. Hvala za nasvet!

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 2017
16.9.2011 11:49:48   
veselka

IZVIRNO SPOROČILO: marelicadoo

pozdravček

vesela zelo ker se je stanje pri nas zelo umirilo, sem pa v 37 tednu in 5 dan - do 37 tedna je bil pa pravi rokenrol user posted image

user posted image brca dost manj močno, trebuh se mi je mal spustil in tako spim ko bubica po dve uri skupaj ponoči seveda - kakšno razkošje user posted image pa še zgaga se mi je umirila

tako da včeraj me je mal skrbelo kaj se dogaja saj se mi je zdelo mal preveč mirno vse skupaj pa še utrujena in tečna sem bila ko sam vrag - sama sebi napoti user posted image

ampak sem pol mal pregledala po netu in ugotovila da je normalno da se otrok mal umiri - oziroma kot pravi pušenjak nima več zaleta za take močne brce ampak se lahko sam bolj na počasi premika da drugače pa je vse uredu tako da zdaj sem mal bolj pozorna kako in kaj se premika ampak je več kot deset brc ko se odloči user posted image premikat user posted image

je pa res da me je začel mal bolj tišat spodaj -kot bi me nekaj špikal ampak ni še kakšne krize

sem pa tudi jaz taka ratala, da ko pride moj domov bi se cartala - pa vem da ima zdajle ful dela ker imamo v sobot trgatev ampak meni tudi minutko ali pa dve v njegovem objemu pomeni tako veliko, da ne gre drugače kot da mi ustreže user posted image

jaz imam tudi nekaj oblekic 56 drugače pa od 62 naprej

za porodnišnico pa kompletek z hlačkam bodyem copatki kapico pa jopico pa še dekco za povrh - če bo vreme bolj neugodno se bo pa moj že znajdu saj ima user posted image samo eno omaro user posted image

tako da ta vikend malemu postavimo še previjalno z banjico v kopalnico da jo mal operemo in napolnimo z vsem kar spada zraven in to bo počasi to

lepo bodite in uživajte še naprej sploh danes ko še ni tako vroče

včasih je tudi ta ena preveč za njihov spomin user posted image tudi po 2 letih user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu marelicadoo)
Neposredna povezava do sporočila: 2018
16.9.2011 12:42:15   
lananai
IZVIRNO SPOROČILO: Mica Potica
V knjižnici pa sem si razervirala knjigo Modrost rojevanja, ker ste mi jo svetovale. A jo dobim nasl.teden, seveda, če jo bo predhodnica pravočasno vrnila.  Komaj čakam na branje. Hvala za nasvet!

Upam, da jo dočakaš. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2019
16.9.2011 13:04:49   
jenny700
Včerej sva zaključila šolo za starše in res ne morem vrjet kako se lahko tako razlikujejo mnenja...recimo v eni šoli za starše pravijo da more biti obvezno tekoči pralni prašek, spet drugi da more biti prašek v trdnem stanju?? zato ker so baje te tekoči dodatno parfumirani, trdi pa težko razgradljivi in ostanejo na cunjicah...??? samo zbegajo te...
potem cunjice naj bi bile od velikosti 62, nekje pravijo od 54 naprej...potem nekje pravijo da morajo biti dude okrogle oblike, nekje ploščate..???? Ležalnike odsvetujejo, boljše so te igralne blazine, vendar če imaš doma kakšnega kužka ali mucka vrjetno otroka ne boš na tla polagal, že zaradi dlak ne!
in kako naj bi potem človek vedel kaj lahko in kaj ne?

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 2020
16.9.2011 13:10:40   
veselka
ja itak, da daš otroka na tla, kljub mački ali psu. sicer tam do dveh mesecev tako ne registrira prou dosti, tako da je igralna blazina povsem neuporabna.

kako je s praški, pa ne vem. jaz imam trenutno eko prašek iz indijskih oreškov (mislim, da nima nobenih dodanih vonjav) ali pa kater drugi eko prašek. se mi zdi, da je bolj pomembno, da ne vsebuje preveč in predvsem umetnih dišav in optičnih belil.

jaz sem pa ravnkar kar naročila knjigico Modrost rojevanja, sicer sem prvič slišala za to, ampak če pride prav, bo super.

< Sporočilo je popravil veselka -- 16.9.2011 13:14:47 >

(odgovor članu jenny700)
Neposredna povezava do sporočila: 2021
16.9.2011 13:16:06   
jenny700
ja pri nas doma imamo kužka in jo imamo notri, pred zimo menja dlako in je nooroo...moraš na vsake pol ure sest pa pomivat...tako da ne vem če bi ravno otroka pustila, da na tleh leži...? pa glede na to, da je naša kužika imela slabe izkušnje z otroci..ne vem...

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 2022
16.9.2011 13:52:49   
veselka
jaz sem Auroro dala na igralno blazino na tla, pa imamo dve mački.

kužiko bo pa tako potem treba navadit na otročka.

(odgovor članu jenny700)
Neposredna povezava do sporočila: 2023
16.9.2011 14:41:31   
5y
Pozdravljene nosečke  user posted image

Najprej hvala za odgovore....vem da je bilo kr veliko vprašanj, ampak tako pomoje pač je pri prvem otroku user posted image , ko hočeš da je vse prav in popolno user posted image   Glede oblekic, sem tudi jaz kupila eno toplejšo jopico v manjši številki, ker se mi zdi, da je št. 62 res prevelika. No sej ne vem kako velika bo bejba, sploh ker imam sladkorno, ki so mi jo zelo pozno ugotovili, vendar v 32. tednu je bila še povprečne velikosti. Samo če upoštevam dejstvo, da sva bila tako jaz kot moj parner ob rojstvu precej velika bi znala bit tud tamala....no upam da ne! Imam pa drug teden v četrtek zopet ginekologa, pa bom malo povprašala o teži. Me res zanima. Glede CTG-ja....me niti ne skrbi toliko, ker ga še nisem imela, saj mi ginekologinja vsakič na hitro otroka pogleda z ultrazvokom, tako da verjetno, če bi bilo kaj sumljivega, bi že naredila bolj temeljiti pregled. Je pa zadnjič rekla, da je mala malo razburjena, ker ji je srček preveč bil. Upam, da bo tokrat Ok, ker me je kar malo prestrašila, saj je rekla, da je lahko to tudi zaradi ketonov, ki so mi jih odkrili v urinu. Problem te sladkorne je, ker moram paziti kaj jem, da se mi cukr ne poveča preveč,...., vendar sem opazila, da je ta dieta zame nekako prestroga in potem pridem čez dan zelo lačna in švoh....posledično so potem tudi ketoni. No upam na najboljše.
Glede gibanja otročka, sem pa tudi jaz opazila zdele zadna dva dni, da je mala dosti bolj mirna. Njeni gibi so bolj kot nekakšno pretegovanje in ne več kot konkretne brce. Sem pa tudi opazila, da ko se vrne očka z dela, da je mala dosti bolj živahna, ko ga zasliši. Prav neverjetno kako oživi, ko se začnje z njo pogovarjat in ko jo poboža. No verjetn je to posledica tudi tega, da tudi jst oživim ko pride domov user posted image Itak bi se tudi jaz na veliko pogovarjala, on pa bi najraje samo v miru gledal TV :) Nisem glih navajena bit cele dneve doma. Še dobr, da se kolikor toliko dobro počutim in da mi ni treba cele dneve samo preležati.
Glede akcije....pri meni se do sedaj še nič ni začelo dogajati...tok, tok (da ne bo že danes zvečer druga zgodba) in na splošno imam filing da se mala prav dobro počuti notri in da se ji nikamor ne mudi user posted image
Veste kaj me še zanima, kako je pri vas z vožjo v avtomobilu, sploh tiste ki ste visoko noseče. Ali se vse še same vozite okoli, ali to prepuščate partnerjem? Jaz ima drug tedn ene tri preglede, od tega 2 tudi v LJ (sem pol ure vožnje oddaljena od LJ), pa me nekateri že strašijo, da sedaj pa ni več fino da bi se sama vozila naokoli. Prej mi to še na misel ni prišlo, ker se v končni fazi čist OK počutim. Je pa res, da je mala zelo nemirna ko sem v avtu...očitno ji položaj sedenja ne paše, saj jo nosim nizko in celo v trebuhu.

Uživajte čim bolj!

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 2024
16.9.2011 15:06:43   
Mica Potica
Lananai - ja, tudi jaz srčno upam, da jo. Ampak imam občutek, da se naši pupi še ne mudi. Se bolj mamici in atiju.  :)

Jenny 700 - tudi jaz sem bila po šoli staršev čisto zmešana. Tam so govorili nekaj, na netu sem brala spet nekaj, v babybooku pa je pisalo spet nekaj drugega. Sem pa opazila nekaj - mi smo imeli v materinski šoli gospo srednjih let in ko sem jo včasih kaj vprašala, se je videlo, da ji je neugodno, ker ni vedela in je potem po svoje povedala. Sem v bistvu takšna, da rada sprašujem predvsem za mnenja o neki zadevi, ki mi ni povsem jasna. po moje je najbolje čimmanj komplicirati, pa bo. Narediš kar se tebi zdi prav.

prašek - jaz imam tekočega, pa dam dodatno izpiranje. Bomo videli kako bo. Če bo ok, hvalabogu, če ne bo, bomo takrat kaj drugega gruntali.

cunjice - tudi meni se zdi, da se bo v 62 čisto zgubila. Zato sem naredila tako - večina imam 62, nekaj tistih lepih za prve dni, ko bodo starši na obisku, pa odhod domov itd... pa sem kupila 56. S tem, da so še vse z etiketami in računi v vrečki. Z mojim možem pa sva se zmenila takole: ko vidiva, kako velika bo najina pupa, se bova odločila, ali gredo te cunjice hitro v pralni stroj, ali pa nazaj v trgovino v menjavo za večje. Ko bova midve v bolnici, bodo pa že teh nekaj cunjic oprali - če ne moj, pa taščice in mamice.. :)  sej ni veliko.
Vse mamice pravijo, da če niso nedonošenčki, 56 prerastejo v 14 dnevih. To mi je pa prehitro za te lepe cunjice, ki niso tako poceni.

kužki - nam so v MŠ rekli, da je dobro, če ob prihodu domov kužku pustiš da povonja lupinco ali kakšno pleničko, ki je bila zraven dojenčka. To zanj pomeni kot pozdrav in da je "njegov" prijatelj". Če mu izogibaš, da ga povonja, zna biti razdrazen tudi kasneje.

muce - glede mačk pa so rekli, da hišne in lepo negovane niso takšen problem; problem so zunanje. Te baje takoj silijo v voziček, ker jih privablja vonj mleka. Dostikrat se namreč zgodi, če mama pusti voziček zunaj, da potem najde mačka v njem.

veselka - kje pa kupiš ta eko prašek iz ind.oreškov? Imaš morda občutek, da ti bele cunje posivijo?

vožnja - jaz se še kar vozim. Je pa res, da moram biti ful pazljiva, saj se mi že ena dva meseca dogaja, da sem malce zmedena. Zdaj, ko pazim na to, je dosti boljše. pa še, moj mi pušča "druzinski avto" doma, da sem bolj kamot. Predvsem pri parkiranju, ker ima senzorje in kamero za nazaj in se ni potrebno stegovati in sukati, ker to pa res ne gre več.
Se mi je pa danes zgodilo, da sem tako lepo parkirala, notri si vse pripravila, nato pa odprem vrata, pa zaradi trebuha nisem mogal ven!!! Pa ni bilo tako ozko, vsak nenoseč človek, bi kamot prišel. In nato nazaj, pa iskat drug parkirplac, ki na levi ni imel ničesar.  :)))  še malo, pa bom dala predlog, da se poleg invalidov narišejo še parkirna mesta za nosečnice.  :)

brce - naša tudi kar ponori, ko pride možek iz sluzbe in začneva govoriti. Neverjetno, že na daleč ga sliši. Prav tako, kadar imamo kakšen obisk -  si ta naredi pravi žur tam notri.

(odgovor članu 5y)
Neposredna povezava do sporočila: 2025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?