|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2011
14.9.2011 5:05:27   
Mica Potica
IZVIRNO SPOROČILO: lananai

... ali boste vse pobegnile na FB?



Lananai, jaz sem na obeh, sledim in tu in tam.. Tukaj mi je všeč, ko se lahko nekako bolj pogovarjaš in se razpišeš, kar ti leži na duši. tam je pa spet drugače.  

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 1976
   RE: Oktobrke 2011
14.9.2011 5:14:30   
Mica Potica
dobro jutro...
očitno mi je že kar v navadi se ob 4h vstajat. :)

Ja, mene je pa včeraj prav skeglalo, ker me je tako demotivirala ginekologinja. Pa sej tiste kilce tamale me še ne obremenjujejo tako, bolj tista bolečina v nožnici.

Vse skupaj mi je tako čudno. Če sem iskrena, celo nosečnost nisva imela skoraj nič spolnih odnosov. lahko preštejem na eno roko. Najprej zaradi slabosti, ker mi je bilo do 6 meseca tako močno slabo in se me moj niti dotikat ni smel, še božat ne kadar mi je bilo hudo, kaj šele, da bi se spravla k temu. :)  potem kasneje pa sva večkrat poskusila, pa ni šlo. Vedno je bila neka čudna ostra bolečina in kot da bi bilo vse zaprto.
Prav tako sem imela težave pri vstavljanju tamponov za nosečnice ( bazen ); nazadnje pred 3 tedni si ga psloh nisem mogla vstaviti, ker je tako bolelo. Kot bi bil na rezilo; taka ostra bolečina.
prav tako me je vedno bolelo, ko mi je delala vaginalni pregled.
Včeraj pa me je bolela ta tinivini palčka, s katero je vzela bris. In vedno ista bolečina - ostra.
Potem me pa ona krega, da nisem sproščena in da ne bom mogla rodit. Nasveta pa nisem dobila nobenga oz. ni poskušala vsaj malo pogruntati kako bi lahko rešili to. Zdaj, ali sem res tako nesproščena, kar se mi ne zdi; ali pa je bolečina zaradi česar drugega. Kar me pa skrbi.
Včeraj zvečer me je prav boleti začelo na tistem mestu in me še danes zjutraj. kot da bi bila tista palčka še kar tam.

tako da, ja, ne skrbi me tolk vse druga, bolj to, kako bom res rodila.

Grem pa danes na akupunkturo. Pa da vidimo kako to izgleda. Upam, da tudi pomaga!!!!

Punce, jaz po eni strani KOOOOOMAJ čakam, po drugi strani, pa ko me kaj špikne, kar rečem NE ŠEEEEE. :))))
Naj bo že hitro mimo, kajne?!

lep dan vam želim!!!!

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 1977
   RE: Oktobrke 2011
14.9.2011 6:48:16   
veselka
IZVIRNO SPOROČILO: lananai

IZVIRNO SPOROČILO: majuška10

user posted image user posted image  kako dobim skupino na FB??? al me mora kera povabit???hahaha; namreč  ne najdem ničuser posted image user posted image


Tista, ki je skupini dala ime, je naredila napako, ker smo oktoberke, z e-jem.



jutro,

si sigurna?
a tukaj se "e" ne izpusti kot npr. oktobrski? (upam, da ne zameriš, sem tudi mojo sestro povprašala, ker je slavistka, pa še čakam na odgovor)

Mica potica tudi mene nožnica boli, mislim ne kar tako sama od sebe, ampak pri vaginalnih pregledih in tudi pris polnih odnosih je kar problem, ker se mi zdi, da je vse nekako čudno preoblikovano. ne spomnim se pa, kako je bilo prvič.
ti se nič ne sekiraj. ker potem je pri porodu lahko samo še slabše vse skupaj... pač psiha dela svoje. jaz sem prvorojenko rodila brez epiziotomije in raztrganja, pa čeprav je imela 4100 g.

pri nas se je začela sezona smrdljivcev in mojim mačkam se bo zmešalo, meni pa tudi, ker jih moram potem pred njimi polovit in ven zmetat, da mi ne smrdi vse stanovanje.
pa tukaj pri nas, razen opazno jesenskih juter, očitno neke konkretne ohladitve ne poznamo.

sej ne vem, ali sem omenila, da nam ga je pralni stroj začel srat... pušča boben na spoju in popravilo, ker bi ga bilo treba zamenjat in pri tem razmontirat cel stroj stane preko 200 eur user posted image . pa samo dobrih 6 let ga imava user posted image user posted image . tako da ga bo sedaj moj možek probal začasno zasilikonizirat, potem pa kupimo novega. no, če to ne bo delovalo, bova mogla pa že zdej. ampak bova kej boljšega vzela.

sem v ponedeljek za našega novega člana nakupila stvari, samo trdo milo še moram, ker tisto, ki ga hočem, ga je zmanjkalo, pa sterilne zložence za popek, pa po pleničke moram še.
včeraj sva ponovno naročila isofix za lupinico, ker imamo avto na 3 vrata in sem že pri Aurori penila pri pripenjanju s pasovi, sploh ker se je vedno histerično drla in je bilo to res stresno, vključno potem z vožnjo (šele pri 1,5 let se je vnesla pri vožnjah z avtom). tistega ki sva ga že (Concord), ga sedaj ne bo in nama morajo vrnit denar, na zalogi pa so spet od Jane, ker imava Jane strata. sta pa to dva identična isofiksa (ker sta tudi lupinici), samo jane je nekoliko dražji. pa buggypod sem še zraven naročila (z dežno prevleko in blazino), vse iz UK, ker je tam bistveno ceneje. sem enkrat kontaktirala pikapolonico za isofix, pa so mi dali neko neverjetno ceno in še neverjeten rok dobave user posted image .

< Sporočilo je popravil veselka -- 14.9.2011 6:55:17 >


_____________________________

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 1978
   RE: Oktobrke 2011
14.9.2011 6:56:24   
Jana73
Glede poroda je res tako, da je odvisen od vsake posameznice...

Prvič me ni bilo strah, ker itak ne veš kaj te čaka, sedaj pa vem, da bom še bolj tečna in da jim bom vse povedala! Kaj si želim, kaj mi paše in kaj ne. Drugo je, da ti pač jasna pamet mora povedat, kdaj nehat vztrajat na svojem in da je ZELO PAMETNO poslušat babico! Lahko pa poveš želje... Nekako se mi zdi, da te velik bolj AHTAJO, če imaš koga s seboj. Torej otrokov očka, lahko lastna mama (jaz sem kar mamo nafehtala- že prvič, pa je bila prepoznauser posted image ), ali pa kakšna prijateljica (takšne, ki ni preveč panična)... zakaj pa ne?

Prvič sem rodila brez kakeršnihkoli analgetikov, zahtevala sem ohranitev presredka, zahtevala sem položitev otroka koža na kožo po porodu (preden so ga odnesli v posebno nego (33 tednov i  1/7), zahtevala sem kahlo, ko me je lulat (BTW vse sem dobila).... ne smeš bit tih!  Saj te porihtajo, malo prefinjenosti in lepih besed ter pravilni govor običajno dela čudeže.


Sem se pa oklepala misli: "Še nobeden otrok ni ostal notri, tudi moj ne bo"! Razmišljala sem tudi o tem, da so včasih imeli po 10, 15 otrok, pa so rojevale doma... pa če so tiste ženske zmogle na repi in krompirju, pol bomo še me, v teh modernih cajtih!

Nič bat! Vse bo potekalo točno tako kot mora!

Lepo nosite!

< Sporočilo je popravil Jana73 -- 14.9.2011 6:58:33 >

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 1979
   RE: Oktobrke 2011
14.9.2011 7:00:54   
Jana73
IZVIRNO SPOROČILO: veselka

vse iz UK, ker je tam bistveno ceneje. sem enkrat kontaktirala pikapolonico za isofix, pa so mi dali neko neverjetno ceno in še neverjeten rok dobave user posted image .


Kako dobiš zadeve iz UK??? Nekaj gledala iskala... nikak! INFO PROSIM!

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 1980
   RE: Oktobrke 2011
14.9.2011 7:36:48   
lananai
veselka, po mojem so oktobrke, brez Eja. Samo na FB smo pa z Ejem. Če nas kdo išče, nas mogoče zato ne najde.

MicaPotica, mene tudi boli spodi. Sem si vstavljala vaginalete Canesten, sem prav zobe stiskala. In mi tudi ni preveč do seksa med tole nosečnostjo. user posted image

porod - kot pravi jana, po mojem je res fajn imet nekoga ob sebi, ki tvoje želje pove naprej babicam. In jih seveda poslušat, ko ti svetujejo (dihanje, potiskanje). Ko se začne, itak nimaš več časa paničarit. Pa probite se med popadki čim bolj sprostit, umirjeno dihat, ne razmišljat o naslednjem popadku. Ker bolj kot ste sproščene, bolj hitro se otrok spusti v porodni kanal... potem pa samo še pritisk in je tu. user posted image Nam je babica v materinski šoli to fazo poroda tko lepo razložila, da je strah kar minil. user posted image

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 1981
   RE: Oktobrke 2011
14.9.2011 8:33:09   
veselka
IZVIRNO SPOROČILO: Jana73

IZVIRNO SPOROČILO: veselka

vse iz UK, ker je tam bistveno ceneje. sem enkrat kontaktirala pikapolonico za isofix, pa so mi dali neko neverjetno ceno in še neverjeten rok dobave user posted image .


Kako dobiš zadeve iz UK??? Nekaj gledala iskala... nikak! INFO PROSIM!




če dostavljajo izven UK, potem ni problema. jaz, kar je otroške opreme, naročam prek www.pramworld.co.uk. no, sicer ko smo za prvorojenko kupovali, smo kupli vse tukaj, ker še nismo bili tako seznanjeni s spletnimi nakupi. avtosedež sem pa že od njih kupla, ker je bil s poštnino vred 100 eur manj kot pri nas v BC.

kar se poroda tiče... ja, vse je odvisno od posamezne, je pa tudi res, da kar ti pri enem porodu paše, ni nujno da ti tudi pri drugem (iz tujih izkušenj). je pa vsekakor zlata vredna dobra babica, ker tista, ki je imela mene skozi nočno matranje, nisem imela nič od nje. pa si v tistem trenutku tako zmeden, da ne veš več, kako je treba prav dihat. zato bom imela tokrat izbrano in na sebi preizkušeno babico. V postonjski porodnišnici v MŠ tudi povedo, da napišeš porodni načrt. tja napišeš vse želje in pričakovanja in jih daš takoj. jaz tega nisem naredila, tokrat pa vsaj kaj bom. se bom pa tako že prej z babico dobila, da se vse zmenimo.
Aurore nisem takoj dobila v naročje, ker ji je bilo treba dihalne poti spucat, ker sem imela mekonijsko plodovnico. tudi jokat je začela šele, ko so ji malo pljuča prepihali. potem sem jo dobila pa hitro, sicer že oblečeno, na prsa.

je bila pa Aurora nepričakovano velik dojenček in sem imela tudi precej težav z iztisom, ker sem najprej komaj spravila glavo ven, potem se je pa roka zataknila. in ker se je mudilo, smo jo na koncu 4 ven spravljali, ker je jaz nisem mogla iztisnit.
meni osebno je bil porod katastrofalno grozen, ker mi je padel pritisk, bilo slabo, da sem na koncu še bruhala, nehala sem se odpirat pri 4 cm, kljub ubijalskim popadkom... če bi mi v tistem trenutku ponudili CR, bi bila v trenutku za.


< Sporočilo je popravil veselka -- 14.9.2011 8:34:44 >


_____________________________

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu Jana73)
Neposredna povezava do sporočila: 1982
   RE: Oktobrke 2011
14.9.2011 8:42:09   
pokamoka
heeej

Mica Potica... si me zamenjala pri jutranjem poročanju:) Par tednov nazaj sem jaz vstajala 14 dni non stop med tretjo in četrto uro zjutraj. Potem je minilo. Ne vprašaj me, kaj sem naredila, da je minilo, ker ne vem. Je kar prešlo. Je pa res, da je bilo to pri meni tisto obdobje, ko sem prišla iz bolnice in me je še vse bolelo (neke neznane in nepojasnjene bolečine)... tak da... še malo zdrži in bo.
Glede pregleda pri G... ej, tudi mene boli. Pri meni se je moj G že navadil, da mora zelooo paziti. Ve tudi, kaj vse imam notri (neke zarastline in veliiiiiko endomentrioze) in zato zelo pazi. Boli pa še vedno. Tudi ve, kje imam vse te zadeve, tak da ve, kdaj in kje bo zabolelo... ni prijetno, ampak kaj hočem... tako je. Me razume in me med pregledom spodbuja, da pač zdržim. Tudi zaradi vseh teh problemov in teh bolečin, ki jih imam že med samim normalnim pregledom, bom rodila s carskim rezom. Nekako zdravniki ne morejo predvideti, kako bi mi telo reagiralo na vse te bolečine in so se raje tako odločili.
Midva spolnih odnosov niti nisva prakticirala celo nosečnost. Nič. Malo muckanja in to je bilo to. Zanosila sem preko umetne oploditve in na začetku itak nisva smela, potem pa nekako nisva več imela občutka, da bi drezala tja notri... potem je prišla bolnica in tako kar odmisliš, ker si pač želiš, da bi bilo vse o.k.

FB... jaz ostajam tukaj, ne grem na fb:)

Jaz sem o.k. Za v porodnišnico imam vse pripravljeno, v primeru, da nas to naše dete kaj preseneti. Moram pa še danes ali jutri pripraviti torbo za dete, da bo možek vedel, kaj naj vzame, ko bo naju prišel iskat. Čakamo še eno omaro, ki naj bi bila ta teden... in potem je to to. Posteljice še ne bom pripravila. Imam sicer vse zlikano in pripravljeno, ampak bom še kar malo pustila tako:) Nekako se moji glavi še ne mudi roditi in tako hočem, da je tudi z detetom. Naj počaka na datum, ki smo ga določili in to je to:) Hmm... naj bo po moje:)

Mene pa še nekaj zanima... kako pa boste uredile z obiski po porodu???? Mene je kar malo strah, da se bo tašča s familijo kar narisala pri nas na vratih... brez napovedi, brez dogovora. Se moram z možekom še dogovorit glede tega, da bo njim povedal prej, da nimajo kaj hodit k nam, dokler mi ne bomo pripravljeni. Ni mi do tega, da bom jaz cela uničena, oni pa mi bodo po hiši hodili in bili pametni... hmmm... Tudi za v porodnišnico sva se zmenila, da pride na obiske samo on in nihče drug. Hočem mir in to je to.

ajdi, se beremo
pazite nase... in na svoje otročke:):):)
pa pa

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 1983
   RE: Oktobrke 2011
14.9.2011 8:57:46   
veselka
obiski - ja v porodnišnico sigurno prideta obe babici, samo taščo moram prosit, da v nasprotju z obiskom pri Aurori pride manj nakičena in naparfumana v porodnišnico, ker je bilo povsem neprimerno, da z vsemi tistimi prstani otroka drži. parfum je pa itak čisto neprimerem. pa tudi, da ga lepše drži. ker Auroro je tako frajersko v naročje vzela (z eno roko jo je držala), da sem mislila, da me bo kap. sicer takrat nisem nič rekla, ker je v treh mesecih pred porodom ostala brez moža in mame in je nisem hotela užalostit, sem pa mojega možeka kasneje prosila, če bi jo lahko lepše držala. Aurora se še danes ne mara pri njej cartat.

za kasneje... pri nas so sicer kar razumni ljudje. pri Aurori je sicer moj dragi malo prehitro vabil. tokrat bom bolj striktna, ker bomo sedaj 3, da se navadimo na novega člana, sploh za Auroro zna bit kar stresno, ker je precej navezana name, pa ne zaradi mene.

_____________________________

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 1984
   RE: Oktobrke 2011
14.9.2011 9:27:09   
Mica Potica
obiski ?  Ja, mene za moje domače ni strah, ker so vedno tako lepo uvidevni in vprašajo neusiljivo. Ponavadi jih je potrebno bolj prositi, kot odganjati. Pa ne, da ne bi želeli ampak nočejo biti vsiljivi in čakajo, da ti rečeš. Čeprav bi pa najraje takoj planili. Medtem ko me je bolj strah za moževo sestro s familijo. Tisti so pa tako vsiljivi. Res da pokličejo, ampak taščo, ona pa kar vabi vsepovprek.
Sem imela primer izpred nekaj let, ko sem imela roj.dan sredi tedna in za zvečer povabila le moje starše in brata na tortilje. Nato pa me mami kliče, da ji je prišlo na uho, da pridejo vsi od tašče do svakinje s familijo... pa še ko so bili vsi pri nama, sta se narisala še tast in tašča od svakinje... ????....  najbolj smešno pa je bilo, da ko sta šla, rečeta "hvala za povabilo".   :))))  in ponavadi je tako, ker stvari prevzame nekdo, ki nima nič zraven.
Je treba možeku malce omeniti in pritisniti nanj, da to pove že prej predno pride do tega.
Najraje bi imela, da vsak vpraša, če že lahko pride in da ni potem užaljen, če ga zavrneš. Takšnih je pa malo.

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 1985
   RE: Oktobrke 2011
14.9.2011 9:30:47   
marelicadoo
ojla

evo mene od zdravnice pravi da naš mali prav uživa v trebuhu in da mu ni hudega tako da imamo naslednji teden spet ctg - če ne bo nič posebnega

je pa zanimivo, da so se mi kilogrami čist ustavil - tako da imam zdaj tolk kg kot na začetku avgusta user posted image kar mi je mal čuden sicer ker res veliko počivam ampak očitno je user posted image tolk aktiven da pokuri vse viške user posted image

in mi je še zdravnica rekla, da verjetno zato ker več pijem in jem sadja - pa sem ji rekla da se meni bolj zdi da je vzrok v tem, da me mali striktno meče ven iz postelje ne glede na uro

tako da sem prav vesela da je vse ok zdaj pa odštevam dneve do nedelje da se končno ohladi in mi bodo roke končno nehale zatekati

pozdravček vsem in bodite kje v senčki ker danes bo spet vroče



< Sporočilo je popravil marelicadoo -- 14.9.2011 9:36:10 >

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 1986
   RE: Oktobrke 2011
14.9.2011 10:07:53   
lananai
pokamoka, ti pa že veš, kdaj boš svojega user posted image k sebi stisnila, pa si tako skrivnostna... user posted image No, sej je prav, te razumem. Meni je bilo prav fajn, ko je bilo v prvo vse skrivnostno, naju je itak presenetilo in nisva nikomur povedala. Rodila sem ob dveh ponoči in do zjutraj, do 7h, 8h ni vedel nihče, ker mi je bilo brezveze klicarit sredi noči domače in jih budit. Potem je bilo pa že vsega hudega konc in tudi starši niso rabili paničarit in skrbet in čakat na klic.

veselka, ajej, nič kaj lep spomin na prvi porod. Jst sem pa rekla, da takoj podpišem še za eno tako nosečnost, en tak porod in enega takega pridnega user posted image . No, nosečnost je že bila super, kot prva. Upam, da se uresničita tudi drugi 2 želji. user posted image

obiski - v P samo najbližji, stari starši, moj brat, od mojega brat + sestra. Ko bomo doma, pa po občutku. V SMSu bom spet napisala nekaj podobnega kot prejšnjič, da bodo vedli, da nimajo kaj hodit prej kot čez kak mesec. Pa sem se po prvem porodu počutila super in sem jih sama povabila, naj pridejo. So že po 14ih dneh prišli tisti, ki so bili najbolj radovedni. user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Mica Potica
Najraje bi imela, da vsak vpraša, če že lahko pride in da ni potem užaljen, če ga zavrneš. Takšnih je pa malo.


Eni res ne vejo, kaj se spodobi. Mi je rekla sošolka od mojega pred 1. porodom: "Sej zdej se pa kmalu spet vidimo, že čez kak mesec." Sem imela takrat še mesec dni do roka. In ko sem ji rekla, da bomo šele kak mesec po porodu obiske sprejemali, se ji je čudno zdelo in je vprašala mojega, če sem resno mislila. user posted image Sej moj pa tudi ni razumel, zakaj tako. On itak dobi user posted image in bi ga rad takoj vsem pokazal. Jst pa... sej nisem vedla, kako se bom počutila. Lahko bi bila ful šivana, zmatrana, lahko nama dojenje ne bi steklo, bi bila vsa živčna, bi mala non-stop jokala, ne bi spali ponoči... Tak lih nisi sposoben za obiske. Zato se mi zdi prav, da vsak prej vpraša, če je že primerno prit oz. če se najaviš sam, počakaš vsaj 1 mesec... če ne še več.
Pa upam, da bodo vedeli, da se spodobi tudi naši prvorojenki prinest kako malenkost, če že dojenčku darila nosijo. Že tako bo zapostavljena in ne bo v središču, kot do zdej. Upam samo, da bo vse tako lepo kot je zdej, ko komaj čaka dojenčka in mi stalno trebuščka ljubčka. user posted image

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 1987
   RE: Oktobrke 2011
14.9.2011 10:10:26   
lananai
Jst sem s pregleda. Vse OK, mali na srečo še vedno z glavico dol (juhu) in velikost ustreza tednom nosečnosti. Rekla je, da kaže, da bo okrog 3kg, če bo na rok. Isto kot prva frajla. Sem vesela, da nimamo kakega velikana. user posted image Naslednji pregled šele čez dobre 4 tedne, 13.10., upam, da ga dočakam. user posted image  

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 1988
   RE: Oktobrke 2011
14.9.2011 11:48:44   
Sa.Ka
Dan punce. user posted image

Ja, tole nesproščenost je treba kar lepo odpravit čimprej, ker pri porodu gre res vse zelo počasi zaradi tega. Tako da Mica potica, priporočam ti kakšno čtivo na temo poroda npr. Modrost rojevanja.user posted image Vzemi to kot dobronamerni nasvet. Tam v porodni je potem vse tako napeto, živčno, nobene sproščenosti...sem šla čez to, HB sem potem vzela EA.  Sicer sem bila na porod res pripravljena, brez vseh skrbi, nobene napetosti...dokler nisem prišla do amnioskopije in enega zelo zelo grobega ginekologa. Po posegu sem šla vsa objokana ven, še na vratih mi je rekel kako boste pa vi rodili? user posted image user posted image user posted image EA sem imela res mišljeno za na koncu, če res ne bo šlo, pa me je babica kar takoj prosila, da naj vzamem takoj EA, ker je videla kako zelo trpim v popadkih. Čisto nesproščena sem bila, tak da jih niti predihavat več nisem znala.user posted image Plus tega še en kup papirjev moraš izpolnit v porodni, kar mi je vse skupaj oteževalo zadevo. Kdo bo tisti moment razmišljal kdo lahko pride na obisk, ime priimek...blablabla... res mučno tole. To rundo definitivno napišem samo partnerja in to je to.user posted image   Ker ko sem rodila se mi je na obisk naslikala ženska, ki niti malo ni v sorodu z mano in je ni bilo na seznamu dovoljenih obiskov.user posted image Toliko o tej papirologiji.user posted image user posted image user posted image
No, ko sem potem dobila EA, sem bila 400% drugače razpoložena in tudi porod sam je zelo lepo napredoval, ker sem bila sproščena.user posted image   dalje pa ne bom pisala, raje ko rodim drugič user posted image user posted image user posted image user posted image

Uf, jaz imam čez en teden ctg in UZ, posvet za porod. Komaj čakam. Mogoče se še user posted image pravilno obrne v trebuhu do drugega tedna.

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 1989
   RE: Oktobrke 2011
14.9.2011 11:53:38   
Sa.Ka
IZVIRNO SPOROČILO: lananai

Jst sem s pregleda. Vse OK, mali na srečo še vedno z glavico dol (juhu) in velikost ustreza tednom nosečnosti. Rekla je, da kaže, da bo okrog 3kg, če bo na rok. Isto kot prva frajla. Sem vesela, da nimamo kakega velikana. user posted image Naslednji pregled šele čez dobre 4 tedne, 13.10., upam, da ga dočakam. user posted image  


Ti si v prvo rodila prej, mar ne?  Sej bo. user posted image

Meni se je pa iz včeraj na danes spustil trebuh. Je toliko bolj opazno, ker sem zdaj v drugo res ogromna v trebuh. In me je kar strah po eni strani, ker tole spuščanje trebuha je malo prezgodaj. Čeprav moj G pravi, da je normalno pri nepravilni legi otroka, saj drugače pritiska dol kot tisti, ki imajo pravilno lego. Bomo videli. Upam na vsaj 38 teden.user posted image

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 1990
   RE: Oktobrke 2011
14.9.2011 15:58:19   
jenny700
tudi mene malo skrbi zaradi teh obiskov,...že v bolnici, da ne bodo vrat na nos hodil...mojemu sem rekla, naj kar odslovi vsakega,...razen seveda mojih in njegovih staršev se ne bi branila, če bi naju pršli pogledat...
pa potem ko bomo pršli domov, tudi ne bo prijetno, če bodo ljudje kar hodili in hodili...imava zelo malo prostora, ker sva začasno pri mojih starših...pa se najdejo nekateri ki sploh ne razumejo, da rabiš mir in počitek...

(odgovor članu Sa.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1991
   RE: Oktobrke 2011
14.9.2011 18:41:22   
Janja506
Zdravo!

včeraj sem bila na akupunkturi, ni bilo nič kaj posebnega. Te iglice ti vstavi v različne točke na telesu (glava, roke, noge, uho) in ti jih pusti potem 20 minut noter oz. odvisno od tega kako prenašaš. Vsakič ti vstavi več iglic, saj ti tako jača prag bolečine. Cena? 35€ prvič, nato pa vsak nadaljni obisk 25€. Priporoča se 5 obiskov do poroda.
Jaz hodim k ga. Wagner.

To je to. Kratko in jedernato.

(odgovor članu jenny700)
Neposredna povezava do sporočila: 1992
   RE: Oktobrke 2011
14.9.2011 21:05:51   
lananai
Je mogoče katera kje opazila od Tekanee čaj za dojenje? Jst sem si ga sicer kupila v Müllerju, ampak za malo menjat okuse bi prav prišel še kakšen drug. Itak bo sezona čajev. user posted image

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 1993
   RE: Oktobrke 2011
14.9.2011 23:31:34   
frutolino
Večer mamice!

Pa da še jaz mal pokomentiram!

obiski - no jaz imam kar normalne sorodnike in približno vedo kaj se spodobi. V porodnišnici seveda poleg dragega in hčerkice pričakujem še taščo in tasta, mojo mamo in ateja ter mojo in od dragega sestre s familijami. To so moji najbližji in najdražji sorodniki. Pridejo pa na obisk 1x in maksimalno 15 minut, tak da ni panike! Ko pridemo pa domov pa bom mojemu naročila, da če bo kdo klical, da pride na obisk, da bomo mi povedali kateri dan lahko pridejo in ne oni!!! Sigurno se bo kateri našel, ki se bo prikazal kar na vratih ampak moram priznat, da se znam iz takih obiskov iznajdljivo izgovorit. Ni me namreč sram, da direktno povem, da morem naprimer dojit al pa s tavečjo hčerko naredit nalogo ali sebe stuširat, itd. Pa me zanima kdo bo imel hrabrosti sam sedet v jedilnici. Mislim, da ga ni junaka. Če se je kar sam pojavil na obisk ga lahko tudi jaz elegantno odslovim. Je pa to sigurno zoperna stvar. Imam pa čisto blizu mamo in lahko kakšen obisk spravim tudi k njej (naprimer če pridejo firbcat kakšne mamine prijateljce).
sobica - morem povedat, da sem ponosna nase saj sem danes prebarvala spalnico oziroma predalnike na nočnih omaricah iz grde zelene na belo in je ful lepo izpadlo. Manjkajo mi še zavese in želuzije, da bom lahko prostor zatemnila. Posteljica za malega je postlana. Sam še par slikic narišem na stene pa bo! Urejen imam tudi kot za dojenje in previjanje. Manjka še nekaj stvari. Ko čisto končam bom poslikala in objavile, da vidite!

No ura je velik, grem počivat!

Nočko, frutolino

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 1994
   RE: Oktobrke 2011
15.9.2011 7:25:44   
pokamoka
heeej
Kako ste danes, punce??? Upam, da je vse o.k.
Tak se mi zdi smešno, ko nekatere napišete, da imate pregled nekje čez štiri tedne... madonca, pa vse spadamo v oktober. Jaz bom takrat že zibala in se ukvarjala z detetom. Se zavedam vsak dan bolj, da se dan D RES, RES že približuje. Jaz imam pregled spet v ponedeljek in takrat bomo dopolnili že 37 tednov.

Lananai, hja imam datum, ja... kot sem rekla, ne bova povedala nobenemu, ker nočeva, da izgleda, kot da greva v trgovino. Pač zaradi CR je tako... kaj hočem. Saj mi je o.k. Sem se s tem sprijaznila. Zdaj pa samo upam, da bo dete zdržalo do takrat v mojem trebuhu:) Da se mu ne bo prej mudilo ven. Ker nekako sem psihično pripravljena oz. se psihično pripravljam na tisti dan. Hmm... a sm zakomplicirala???:):):)

Obiski... hja, zakaj sem vprašala glede obiskov??? Ker imam familijo od tašče, ki so se zeloooo pretirano razveselili novice o detetu in od takrat naprej me ni nobeden NIČ vprašal, kako sem, kako je dete, kdaj bo dete... saj ravno v podrobnosti ne bi njim razlagala, mislim pa, da si zaslužim vsak vprašanje, kako sem jaz al pa kako je dete. Al preveč pričakujem??? Ne vem... in potem, ko bo dete tukaj, se bojim, da se bo vsem zmešalo in bodo hoteli non stop tukaj viseti in bodo prišli nenapovedani... meni pa to ni všeč, ker res želim imeti MIR. Ni mi panike za mojo družino, ker vse štekajo, niso vsiljivi... naredijo tisto, kar prosim, za drugo naju pustijo pri miru. Pri tašči je pa to veliiiiiiko drugače. Ne vem... bolj ko so stari, slabše je... upam, da se to ne sliši čudno, vendar je res tako.

Nič... toliko zaenkrat... grem knjigo brati, potem malo na sprehod...
bodite lepo in pazite nase...
pa pa

(odgovor članu frutolino)
Neposredna povezava do sporočila: 1995
   RE: Oktobrke 2011
15.9.2011 8:12:07   
lananai
IZVIRNO SPOROČILO: frutolino
Ko čisto končam bom poslikala in objavile, da vidite!


Ja, daj. Rada vidim, kako imate druge urejeno. user posted image

Pa dobro jutro!

(odgovor članu frutolino)
Neposredna povezava do sporočila: 1996
   RE: Oktobrke 2011
15.9.2011 8:36:29   
Mica Potica
IZVIRNO SPOROČILO: Janja506

Zdravo!

včeraj sem bila na akupunkturi, ni bilo nič kaj posebnega. Te iglice ti vstavi v različne točke na telesu (glava, roke, noge, uho) in ti jih pusti potem 20 minut noter oz. odvisno od tega kako prenašaš. Vsakič ti vstavi več iglic, saj ti tako jača prag bolečine. Cena? 35€ prvič, nato pa vsak nadaljni obisk 25€. Priporoča se 5 obiskov do poroda.
Jaz hodim k ga. Wagner.

To je to. Kratko in jedernato.


Janja 506, kako čudno mi je, saj je pri nas popolnoma drugačna razlaga. Sicer sem se že razpisala na FBju, a bom za tiste, ki niso tam, še enkrat...
Tudi jaz sem bila včeraj na akupunkturi v medicinskem entru Dobrna pri dr.ocvirk. Cena je 25€ za prvo, nadaljne pa 20€, prav tako pa se šriporoča cca 5 terapij.
Meni je na začetku vse razložila zakaj in kako...Skratka, obstajajo te točke, ki so povezane z določenimi organi ( kot akupresura, refleksoterapija... ). Z iglami te organe sprosti oz. vpliva na njihovo delovanje, ter okrepi psihostanje  ( točka na glavi ).
S tem bi naj pozitivno vplivala na dele, ki so aktivni med prvo dobo rojevanja zaradi popadkov. Tako bi naj bilo vse skupaj bolj sproščeno in pot bolj odprta, s tem pa bi se prva porodna doba zmanjšala za 2 uri.
Torej, naj se ne bi šlo za manjši prag bolečine, temveč bolj sproščeno telo.
Meni je bilo fajn, ker mi je vse razložila ( boli tako ali tkao nič ne ), nato pa je šla ven in pustila nežno glasbo, da sem lahko lepo sproščena ležala tam še cca 25 minut. To pa sem izkoristila za globinsko sproščanje, ki ga rada ( a žal premalokrat ) počnem ob nežni glasbi ).

Pri nas punce hvalijo in se jih vedno več odloča za to. In ker verjamem v te točke, meridiane in vsa podobna delovanja v telesu; sem se tudi sama odločila za to.
Mi je pa zanimivo glede cene.... To je kar razlika.

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 1997
   RE: Oktobrke 2011
15.9.2011 10:43:37   
KOKICA32
IZVIRNO SPOROČILO: Janja506

Zdravo!

včeraj sem bila na akupunkturi, ni bilo nič kaj posebnega. Te iglice ti vstavi v različne točke na telesu (glava, roke, noge, uho) in ti jih pusti potem 20 minut noter oz. odvisno od tega kako prenašaš. Vsakič ti vstavi več iglic, saj ti tako jača prag bolečine. Cena? 35€ prvič, nato pa vsak nadaljni obisk 25€. Priporoča se 5 obiskov do poroda.
Jaz hodim k ga. Wagner.

To je to. Kratko in jedernato.


Tudi jaz grem k Wagnerjevi na akupunkturo, ta petek. Meni je tudi rekla isto ceno, zakaj pa je prvič 10 EUR več? Ti kaj svetuje, pa zaradi tega? Kje točno pa dela to? Nekje v Kamnici, ne? Kak napotek, kako do tja, prosim!user posted image

Kako pogosto boš pa hodila, 1x tedensko ali 2x?

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 1998
   RE: Oktobrke 2011
15.9.2011 10:49:12   
KOKICA32
Mica Potica- sem slišala tudi jaz, da je v Dobrni najceneje. Sama sem na netu prebrala o tej metodi tako tvojo kot Janjino razlago.

(odgovor članu KOKICA32)
Neposredna povezava do sporočila: 1999
   RE: Oktobrke 2011
15.9.2011 10:52:17   
KOKICA32
Perem cunjice, posteljnino,...prekuhala sem dudo,...Pripravila kozmetiko in ostale pripomočke na pravo mesto.user posted image

Mariborčanke in druge, ki boste rodile v UKC MB
: kakšno je trenutno stanje pri njih  glede širokega povijanja do 3. meseca? Ko sem rodila sina leta 2009 je bilo obvezno, kljub temu, da je imel oba kolka 1A.

(odgovor članu KOKICA32)
Neposredna povezava do sporočila: 2000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Katero ime bi izbrale?
OliveOyl



a.) Tina (71%)

b:)Marie (17%)

c.)Maria (13%)


Število vseh glasov: 374

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!